Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Autoverosta

MagnusK kirjoitti noin 17 vuotta sitten (1 kommenttia)
Tänään luulin Kauppalehden sijasta lukevanikin vahingossa Uutispäivä Demaria kun luin kolmossivulta Kyösti Jurvelinin uutisblogi-nimistä ylänurkkakirjoitusta otsikolla Pelastuuko maailma? Kyösti syyttelee autoalaa, autohullua kansaa ja hallitusta ja toivoo autoveron korotuksia ja julkisen liikenteen tukemista. Hän kertoo, että uuden auton osto ei ole ekoteko, koska autot pitää valmistaa ja kuljettaa ostajille. Hän pelottelee, että uuden auton ostaja ehkäpä sittenkin saastuttaa enemmän, kuin vanhalla ajava. No joo, varmaan just ihan niin. Sitä vanhaahan ei ole valmistettu eikä kuljetettu? Eikä niitä kierrätetä mitenkään? Parempi päästellä sillä vanhalla ilman katalysaattoria tai muitakaan suodattimia pitkin maata. Aika moni haluaisi ajella ympäristöystävällisemmällä autolla, uuteen sellaiseen vaan ei ole varaa. Tai vähän käytettyynkään. Nythän autokanta viimein lähtee uusiutumaan kiivaalla tahdilla heti ensi vuoden alusta. Yhä useamman ulottuville tulee entistä saasteettomampia autoja. Niinpä. Kauppalehteä on kiva lukea koska sen jutut ovat neutraaleja, niissä ei syytellä eivätkä erilaiset -ismit pääse niissä yleensä värittämään tekstiä. Toki ymmärrän, että luin mielipidekirjoitusta, mutt eikös tämä voisi olla Demarissa eikä talousalan lehdessä, kiitos. Samalla aukealla ollut autoverojuttu oli erittäin hyvä ja mielenkiintoinen, kiitokset siitä.
Ja toisaalta kävi hyvä tsägä: Onneksi huomasin ostaa sen uuden Chrysler C300:n keväällä: vuoden vaihteessa uusien hinta nousee aika tavalla, esim. minun autoni uutena olisi 7000 € kalliimpi. Tokihan se tulee näkymään siinä hinnassa, millä vaihdan auton pois keväällä. Nyt voisi olla mielenkiintoinen paikka ostaa vaikka uusi E-malli Mersu, 280 CDI halpenee 5000€. Lisää tietoja osoitteessa: http://www.iltasanomat.fi/autot/autovero.asp
Ja Hymyn kannessa on "Susan rasvaimun jälkeen: Shokkikuvat!" Niinpä niin, rasvaimustahan jää joksikin aikaa hirvittävät mustelmat. Vai mitä tässä nyt sitten haetaan shokiksi? En ostanut lehteä, enkä edes selaillut kassalla. Aika shokeeraavaa silti, että tuollaisella tekstillä voi täyttää suuren osan lehden kannesta. Myykö tämä Ruusunen aka Kuronen sitten tosiaan niin hyvin?

+/- saldo : 0 |

    pinulk kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Eikö sinulla ole joskus olo että olet vähän väärässä paikassa?