Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Avajaiset

MagnusK kirjoitti noin 17 vuotta sitten (0 kommenttia)
Viimeviikon keskiviikkona olin juuri toipunut niistä Rosendahlin 30v. juhlista kun piti illalla mennä erään suuren asiakkaan avajaisiin. Ne olivat byganneet uudet toimitilat ja koska kaikki oli uusittu, oli myös firman imago nettisivuja myöten pantu uusiksi. Tässä kohtaa minulla oli sormet pelissä.

Olemme vääntäneet kättä niiden markkinointipäällikön kanssa puolisen vuotta siitä, millainen niiden uusi imago ja uudet systeemit netissä olisivat. Suunnittelin niille muutaman uuden logon ja rukkasin koko portaalin uuteen uskoon sen perusteella, mitä uskon asiakkaiden sieltä etsivän. No, vanha systeemi on tietysti sen markkinointipäällikön alunperin suunnittelema, joten sehän kävi sen luonnolle. Uudistuksista väännettiin kättä niin rajusti, että muutaman kerran luulin sen ihan konkrettisesti käyvän kimppuun. Välillä piti käydä hakemassa neuvoa ja uskoa firman pomolta, joka sentään on mun faijan kurssikavereita RUK:sta. Pomon sana antoi mulle sitten taas mandaattia. Enkä minä mitenkään vahingoniloisesti tai ylimielisesti käyttäytynyt sitä markkinointipäällikköä kohtaan, päinvastoin: oikein kunnioittavasti ja yritin aina selittää, miten uudistukset on tehty "hänen luomansa pohjan perustalle". Eihän se totta tietenkään ole, mutta on kohteliasta sanoa niin. Portaalista tuli kuitenkin minun mielestäni hyvä ja tarpeelliset uudistukset saatiin läpi.

Juhlissa pomo, jonka kanssa oltiin käyty läpi uudistukset ja uudet systeemit ja joka oli varsin ihastunut niihin, esitteli powerpoint-esityksellä koko hässäkän muiden uudistuspuheidensa lomassa ja sitten juotiin lisää Louis Roedereria. Kun tarjoilua oli jatkunut jokin aikaa ja asiakkaat olivat jo varsin välittömällä tuulella, seisoskelin markkinointipäällikön kanssa siinä parvekkeen oven lähellä juttelemassa. Muutamat eri asiakkaat kävivät kehumassa portaalin uudistuksia. He puhuivat juuri niistä asioista, jotka minustakin olivat kauppapaikan systeemeissä ilmiselviä, mutta mistä oltiin väännetty kättä. Annoin hänen kerätä kaiken kunnian, koskapa tämä kyseinen asiakas on minulle tärkeä, enkä ollut mitenkään kalastelemassa uusia asiakkaita näistä heidän asiakkaistaan. Olisi sitten ensi kerralla helpompi neuvotella asioista.
Aamuyöstä allasosastolla markkinointipäällikkö yritti jo halailla ja sitten oltiin niin maan maailman parasta kaveria. Tuli kutsua mökille Marbellaan ja Ylläkselle ja kaikenlaista erikoisjärjestelylupausta. Eiköhän ne olleet aamuksi unohtuneet kun me lähdettiin siitä yhden myyntisihteerin kanssa meille jatkoille siinä vaiheessa kun myyntipäällikkö oksensi kiukaalle. Kyllä sinne jäi jotain porukkaa ja kiipijää sitä hoivaamaan.

Torstaina olikin sitten hiljaisempaa. Iltapäivällä kävin kävellen kaupassa ja illalla suunnittelin laskua niille. Ei ole halpaa lystiä konsulttityö, varsinkaan näin haastava. Mutta uskon että maksavat kaiken mitä kehtaan pyytää. Ja tutuiltahan kehtaa pyytää vähän enemmän.

+/- saldo : 0 |