Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Säästöjä, tosiaan

MagnusK kirjoitti noin 16 vuotta sitten (0 kommenttia)
Erikoista, että Porissa satoi tänä aamuna, vaikka olin ihan lähellä pestä auton illalla ja viedä sen yöksi Scandic Porin parkkihalliin kuivumaan. Ajattelin vielä joutessani illalla pyyhkäistä ovien välit, mutta en sitten käynytkään pesussa. Jos olisin pessyt, sade olisi ollut ihan ymmärrettävää, mutta kun en pessyt niin kaiken järjen mukaan olisi pitänyt olla kuiva päivä ja kuivat tiet. Satoi Porista kotiin jotakuinkin koko matkan.

Aamulla Scandicin aamiaisella lueskelin Satakunnan Kansaa ja siinäkin on tällainen muodikas tekstaripalsta. Siinä oli paras juttu sellainen, missä ensin harmiteltiin laukkaavaa inflaatiota, mutta tarjottiin lääkkeeksi että "mitäpä jos palautettaisiin hintataso "armasta" euroamme edeltäneeseen aikaan?". Sehän on juuri tähän sosialistisen suunnitelmatalouden hienouksia, että valtiovallan päätöksellä voidaan määrätä hinnat keskitetysti ja yhteisellä päätöksellä. Tehdäänkin niin! Ja öljyn maailmanmarkkinahinta alas kanssa.
Tai jos olisi silloin vähän ennen euroon siirtymistä vaan tallentanut tilanteen ja nyt sitten lataisi sen ja jatkaisi siitä, noin niinkuin tietokonepelitermein.

Toinen hilpeä viesti koski säästöjä. Sairaanhoitajien palkkojen maksuun tarjottiin tuttua keinoa: "Suomessa on kahdensadan henkilön joukko avustajineen, siitä voisi säästää ja säästöt olisivat aivan eri luokkaa." Se on kiva, että usein esitetään kansanedustuslaitoksen supistamista. Mihinhän se johtaisi? Ei esimerkiksi olisi pieniä puolueita, ainoastaan suuria. Se olisikin ehkäpä hyvä, että eduskunnassa olisi vaikka 20 paikkaa niin sinne ei pääsisi kaikenmaailman vasemmistoliittoja ja perussuomalaisia. Tosin RKP olisi myös pois listoilta. Mutta demareita on aina jarruttamassa kehitystä, se on varma. Paitsi jos tehdäänkin niin, että kalliiden vaalien sijasta joku korkeampi taho aina nimittää keskushallinnon. Se voisi olla eräänlainen viisaiden klubi, eli työläisneuvosto, johon määrättäisiin maallikkojäseniä eli satunnaisia kansalaisia. Eikä tietenkään mitään kokouspalkkioita, niitähän aina kauhistellaan tekstaripalstoilla. Toisaalta minulle tuo nykyinen kansanedustuslaitos toki sopii. Nythän pienemmilläkin puolueilla on mahdollisuus päästä mukaan ja vaalipiiritkin ovat monipuolisemmin edustettuina. Mutta on se silti hauskaa lueskella noita tekstaripalstoja.

+/- saldo : 0 |