Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Kotitalousvähennys

MagnusK kirjoitti noin 16 vuotta sitten (0 kommenttia)
Kotitalousvähennys on kyllä loistava juttu. Mulla käy kerran viikossa sellainen siivooja eikä se maksa paljon mitään. Se siivoaa ja laittaa paikat kuntoon. Ei tarvitse itse imuroida ja pyyhkiä pölyjä ja tehdä noita vastenmielisiä duuneja kun joku tekee ne sun puolesta. Kyllä mä yleensä itse laitan astiat pesukoneeseen ja tyhjennänkin sen ja omia vaatteitani pesen, mutta mankelointi ja silittäminen on enemmän näiden kodinhengettärien heiniä. Eipä silti, kyllä multakin paidan silittäminen onnistuu. Mutta lakanat tulee vaihdettua useammin ja ikkunat pestyä pari kertaa vuodessa kun on tämä vähennysmahdollisuus. Tai ne voi vaihtaa joskus verhot jos mä olen ostellut jonkun kertun kanssa uusia kodintekstiilejä. Verhojen vaihtaminen niin ikävää puuhaa kun en minä jaksa pitää käsiä ylhäällä niin kauaa.
Ja työllistäähän se mukavasti. Sitä on monta kertaa niin väsyksissä kun on koko päivän vääntänyt koodia työhuoneessa tai kun tulee kotiin jostain reissusta että ei yhtään kiinnosta alkaa kotitöitä tekemään. Ja se onkin usein pahinta se työn aloittaminen, eli voin minä sitten pyykkinaruja tyhjennellä ja astioita laitella kaappeihin ynnä muuta pientä. Mutta jos minulla on tosi kiire niin sitten ne joskus tulee seuraavana päivänä viimeistelemään nämä hommat niinkuin just sukkien parittelun ja lakanoiden viikkauksen.
Mä otan ne usein ihan koko päiväksi duuniin ja esitän niille listan töistä, jotka pitää tehdä. Ja jos hommat on hoidettu erittäin hyvin, niinkuin yleensä on, annan sitten pienen rahallisen bonuksen pimeesti.
Mun lapsuudenkodissa oli useitakin tällaisia taloudenhoitajia vaikka silloin ei saanutkaan näitä vähennyksiä samalla lailla kuin nykyisin. Ja välillä oli näitä aupair-tyttöjä, joita meidän taloudenhoitaja nakitti ihan hulluna. Siellä oli paikat aina ihan tiptop. Usein ne aupairit oli joko Amerikasta tai sitten Kiinan Kansantasavallasta. Faijalla oli erilaisia poliittisia ja kaupallisia suhteita eri suuntiin ja koska se halusi oppia puhumaan mandariinikiinaa yhtä hyvin kuin isoisä ja setä niin siksi se jollain keinolla keplotteli meille niitä aupaireja Kiinasta. Se oli aika kummallista. Ne likat olivat kiinalaisten puoluepamppujen tyttäriä koska ei sieltä normaalijengillä ollut silloin mitään asiaa ulos. Likat olivat ihan ihmeissään meidän suomalaisten meiningeistä ja elintasosta ja olivat tosi kiitollisia ja kilttejä tyttöjä. Ne auttoivat meitä sitten oppimaan kiinaa ja siitä oli tosi paljon hyötyä. Siihen aikaan ei edes ollut mitään kunnollisia mandariinin opiskelukirjoja ja levyjä, joten se oli kyllä ihan ykkösjuttu, että tosiaan saatiin nämä tytöt avuksi. Se yhteystyö päättyi jossain tuossa 80-luvun alussa kun isä ja setä alkoivat käydä kiinassa enemmänkin.

+/- saldo : 0 |