Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Moskovassa

MagnusK kirjoitti noin 16 vuotta sitten (0 kommenttia)
Kaveri soitti mulle toissailtana, olin just saanu yhden duunisäädön valmiiksi ja päättäny rentoutua kotona. Se oli melko päissään ja tarvitsi kuskia. Sanoin sille etten ala mihinkään juoppokuskin hommiin, mutta sitten alkoi selvitä jutun juoni. Sen joku vanha kaveri opiskeluajoilta (kun se oli jossain Neuvostoliiton taideakatemiakombinaatti kolmosen listoilla jonkun kulttuuriyhteistyön merkeissä opiskelemassa useamman vuoden) oli jättäny autonsa Helsinkiin ja lentäny mutkan kautta kotiinsa Moskovaan ja nyt sen kiesi pitäisi viedä sille. Buckinghamshiressä valmistettu urheiluauto on aina ilo ajaa, joten alkoi hieman houkuttelemaan. Samanlainen auto oli James Bondilla elokuvissa Kultasormi ja Pallosalama. Uskomattoman upeasti entisöity, Englannista tuotettu yksilö, jossa oli kuitenkin ohjaus vasemmalla. Ensin kävi mielessä että millähän keinolla me saadaan se Vaalimaalta läpi. Ei ollu ongelma, rajalla Suomen tullissa "sattumalta" olivat paperitöiden pauloissa ja puomit pystyssä, Venäjän puolella vaativat että pääsevät kuvaan auton kanssa. Oli kuulemma katseltu Sean Conneryn Bondeja importteina jo 80-luvun lopussa. Se siitä, painettiin yössä lohko punahehkuisena läpi loppumattoman metsikön. Luoja että niillä on siellä tiet huonossa kunnossa ja paikalliset vetää kännissä ilman valoja miten sattuu.

Löydettiin tunnin harhailun jälkeen sen kaverin kämppä, joka oli kieltämättä hieno jopa länsimaisella mittapuulla. "Takuuvarmasti palkkatyöllä ansaittu tämäkin auto" kävi mielessä. Mentiin murjuun sisään, etupäässä pelkkiin alusvaatteisiin verhoutunut neitokainen tarjoili eteisessä sikarit tarjottimelta, niitä röyhytellessä kierrettiin kämppää ja tämä venäläinen jätkä esitteli taulujaan. Lyhyet taidehistorian opintoni keskittyivät Pariisissa etupäässä ranskattarien kanssa pelehtimiseen, joten ei aavistusta että oliko nuo töherrykset kenties arvokkaitakin vai puhuiko tämä pohatta pelkkää paskaa. Kierroksen päätteeksi juotiin puoli pulloa vodkaa mieheen ja ajettiin kaverin Mercedes SUV:llä lentokentälle. Hangaarissa meitä odotteli tämän iivanan pilotti vesitaso-Cessnan kanssa, koneeseen oli asennettu ponttoonien alle pyörät, joilla pystyi rullailemaan sekä maalla että vedessä. Tuollaiselle koneelle saattaisi itselläkin olla käyttöä.

Matkasta ei ole montaakaan muistikuvaa, pilotti jätti meidät johonkin stuugalle ja lähti hakemaan naisia kun eivät mahtuneet ensimmäiselle kierrokselle mukaan. Möksässä oli milteipä perusmukavuudet, höyrysaunaa ja muuta kylpyläsysteemiä, mutta eipä me sinne jääty, tää venäläinen kaveri halus metsästämään. Just, mennään sitten, yön pimeydessä metsästämään. Paikalle karautti muutamalla autolla lisää näitä venakoita, yökiikareita ja hämäränäkövekottimia kaivettiin autoista ja patruunalootia sullottiin taskuihin. Sitten tää jengi lähti ajelemaan sysipimeään metsään, yönäkövempaimet päässänsä ja aseet sojotti ikkunoista. Parin tunnin saldo taisi olla hirvi tai kaksi ja yksi haavoitettu karhu. Mentiin stuugalle takas ja oltiin vissiin aika vahvassa kännissä, turhaan ne naiset sinne lennätettiin. Tai no, seuraavana päivänä rentouduttiin sitten heidän seurassaan. Illalla pääsimme takaisin Moskovaan ja letskarilla takaisin Suomeen. Huomasin, että mun viisumi pitää uusia ihan pian. Siinä on niin pitkä odotusaika, että pitääkin panna hakemus heti kuntoon, että voi hoitaa näitä pikamatkoja. Nyt illalla nukuttaa ihan sumeesti, vaikka stuugalla ja lentokoneessa ottelinkin vähän nokosia.

+/- saldo : 0 |