Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Onnen kerjäläiset

MagnusK kirjoitti noin 16 vuotta sitten (0 kommenttia)
Kävin tammikuun loppupuolella myös Tukholmassa moikkaamassa Nackan tyttöjä samalla kun istuin tylsistymässä parissa seminaarissa. Olispa taas tiennyt, millaista paskaa nämäkin muka huippuseminaarit olivat, olisin voinut saman tien käyttää koko ajan Nackassa. No, lentokoneella pääsee onneksi nopeasti edestakaisin Tukholmaan. Tällä kertaa ei ollut aikaa laivaristeilyyn.

Satuin katsomaan tänään lauantaiaamuna Kids Top 20-ohjelmaa hetken. Se oli ihan hirveää kasarityylistä Sky Channel-menoa. Kymmenvuotiaat lapsoset tanssivat studiossa musiikkivideoiden tahtiin ja niistä pari pisintä oli puettu goottimeikkeihin. Taustalla soitti joku masentavan kuuloinen neverheard Flinch ja nämä pari isompaa lasta kieltämättä näyttivät vähän siltä, kuin olisivat tosiaan kuuluneet ko. orkesteriin. Kammottavaa ohjelmaa, ei voi katsoa. No, ehkäpä en ole kohderyhmääkään.

Ja toissapäivänä torstaina pistäydyi nopeasti matkalla Forssan Euromarketissa. Näitä Euromarkettejahan ei pääkaupunkiseudulla edes ole. Maxit olivat aikanaan niiden sukulaisia, mutta sitten ne myytiin HOK:lle ja ne muuttuivat Prismoiksi. No, Euromarketin pihalla oli taas tällainen esimerkkispurgu, tällä kertaa tosin romani (ei kuitenkaan romanialainen), joka koetti pyydellä kahta euroa. Sanoin sille, että "Ai että kaksitoista markkaa? Hei ennen kerjättiin, että anna markka." Se vastasi vaan, että "ai etkö anna?". En antanut.

Näitä kotimaisiakin kerjäläisiä on nykyjään aika paljon. Viikko sitten olin Oulun keskustassa ja pysäköin vuokra-autoani (koska olin tietysti lentäen) siihen Kirkkokadun vinoparkkiin Rotuaarin päähän niin siinä ohikulkijoita ahdisteli spurguäijä käsi ojossa "oisko sulla kolikkoo?"-pyynnöllä. Sanoin sille, että "Tiedätsä mitä täällä maksaa pysäköinti?" mutta vastaus oli vaan "Oisko sulla kolikkoo?" Seuraavaksi parkkiautomaatille tuli joku ikäiseni meishenkilö, jota spurgu alkoi ahdistella. Mies heitti jäiseen maahan jonkun pikkukolikon ja spurgu syöksyi perään. "Kiitos", spurgu huudahti. Heittikö mies kolikon vai putosiko se häneltä? Joka tapauksessa rahan antaminen näille vain kannustaa niitä. Sama juttu Helsingin romanialaisten kerjäläisten kanssa. Jos ei niille antaisi rahaa, ei niitä pyörisi siinä. Mitä ulkomaalaiset turistitkin ajattelevat Suomesta kun kerjäläisiä on keskusta täynnä? Niitä pitäisi auttaa siellä Romaniassa ja musta Mauri Ojala on oikealla asialla. Hän on asiantuntija ja jos rahaa halutaan antaa näille kerjäläiselle, niin Maurin kautta, kiitos.

Linkki: Stadarin juttu Maurista.

+/- saldo : 0 |