Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Pirkkalasta Isoon Omenaan (ja vähän pidemmälle)

Raimokala84 kirjoitti noin 15 vuotta sitten (1 kommenttia)
HEL-EWR

Lainatun läppärin aiheuttamasta velvollisuudesta raportoin teille tässä nyt erästä unelman täyttymystä. Raimo on suunnitellut Pohjois-Amerikan mantereen halkaisevaa automatkaa jo yhdeksänkymmentäluvun alkupuolelta lähtien vai milloin Tekniikan Maailmassa sitten julkaistiinkaan stimuloiva artikkeli aiheesta. Ennen pitkää etäisen realistisista unelmista tuppaa tulemaan totta ja tässä sitä nyt istutaan SASin lennolla Arlandasta New Yorkiin. Enpä ole varmasti kummoinen blogittaja, enempi olen keskittynyt muiden kirjoittelun seuraamiseen, mutta kuten sanottua, lainattu miniläppäri sisälsi ehtolausekkeen kirjoitella matkan vaiheista ja edesottamuksista tänne palasokeriin. Täältä sitten pesee.

Matka alkoi aamulla 08.35 Helsingistä, sieltä Tukholmaan saavuttiin aika-avaruuden halki samalla kellon lyömällä ja nyt mennään suunnilleen Islannin yllä kohti Newarkia, missä pitäisi olla klo 13 tienoilla. Auto pitäisi irrota vuokraamosta klo 14 ja syyläri olisi tarkoitus suunnata kohti länttä välittömästi. Muutaman tunnin ajelun päätteeksi pitäisi vielä löytää joku ex-tempore motellimajoitus retkikunnalle. Pitkä päivä siis tiedossa, taitaa Suomessa vuorokausi vaihtua ennen kuin täällä on pää tyynyssä (jos nyt ylipäätään ovat päästäneet maahan, jotenkin noista monivaiheisista ja -vivahteisista maahantulomuodollisuuksista on jäänyt vähän fiilis, että tämä on enempi Soviet Union of States of America kuin “Land of The Free”.

Suunnitelmana on jatkaa autolla halki maan kohti Las Vegasia, Los Angelesia ja lopulta San Franciscoa, mistä palaillaan vielä muutamaksi päiväksi New Yorkiin “lomailemaan”. Tarkempaa reittisuunnitelmaa ei ole edes yritetty tehdä, ainoastaa karkea arvio siitä että varsin reipasta tahtia saa pitää että arviolta 6000 km taittuu 15 päivän aikana. Saas nähdä mihin kohtaan meno tyssää, katsotaanpa mitä raportoitavaa huomenna on jos on mitään.

+/- saldo : 0 |

    EsaJii kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hotellit ovat ketjuja, Super 8 ym. Huoneissa on ilmaisija katalogeja joissa on kartta joka hotelliin. Niitä voi kerätä muutamia matkan aikana. Jotkut motellit ovat jokun viihdekeskuksen vieressä ja sen tkia klliimpia, Sea World, huvipuisto ym. Taksoista saa katalogista selvää.