Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Springfield - Springfield - Miami

Raimokala84 kirjoitti noin 15 vuotta sitten (1 kommenttia)
P1010692.jpgOtsikon sanaleikki perustuu USAlaisten laiskuuteen keksiä omaperäisiä paikannimiä, samannimisiä paikkakuntia löytyy näemmä vähintään yksi per osavaltio. Ensimmäinen Springfield sijaitsi siis Illinoisissa, seuraava sijaitsee Missourissa ja Miami Oklahomassa. Aletaan olemaan aika lailla keskellä USA:ta. Edellinen yö päädyttiin majoittumaan Springfieldin Sleep Inn:iin, $63/4henk/yö veroineen, toistaiseksi tasokkain motelli tähän mennessä. Ennen majoittumista käväistiin puolivahingossa Lincolnin muistomerkillä ja väisteltiin state fairin ruuhkia.

Jetlagi alkoi viimein vähän korjaantumaan kun sai nukutuksi ensimmäisen kerran aamuun asti, pari edellistä yötä meni pyöriessä ja aamun sarastaessa oli pakko kömpiä jalkeille. Oman haasteensa tuo tämä länteen suuntautuva reitti kun aikaeroa alkuperäiseen kasvatetaan melkein kerran päivässä tunnilla.

Springfieldistä kurvattiin suht lyhyt siirtymä St. Louisiin, pysähdyttiin vajaaksi tunniksi keskustaan pälyilemään, auto osui parkkiin military museumin liepeille, joten käytiin hakemassa vähän tuntumaa patriotismiin (onkohan oikea sana?). Eero Saarisen kaaren kautta kurvattiin takaisin maantielle ja kohti seuraavaa Springfieldiä ja siitä ohi Miamiin.

Maalaiselle päivän hämmennyksen aihe oli McDonaldsin automaattinen käsienpesu, kädet laitetaan reikään, odotellaan saippuaa ja vesihuuhtelua, lopuksi samassa rei'ässä paineilmalla kuivataan lapaset. Aikaa ja vettä kuluu, mutta on se vaivatonta kun ei tarvitse itse avata/sulkea hanaa tai annostella saippuaa. Seuraavaksi drive-in McToilet?

Varmana tietona väittäisin että Illinoisin Springfield on se Simpsoneiden kaupunki.

+/- saldo : 0 |

    EsaJii kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ne käsienpesulaitteet on tavallisia moottoritien taukopaikoilla monessa osavaltiossa.

    Kun menette tosta vielä länteen, kohta on edessä semmoinen alue jossa nurmikko kasvaa vain kastelemalla. Kaupunkien välillä on farmeja, mutta nekin tarttee kastella. Sitten vielä länteen ja lopulta on vain rancheja. New Mexico tuntuu olevan kiveä ja hiekkaa.