Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Flagstaff – Grand Canyon – Kingman

Raimokala84 kirjoitti noin 15 vuotta sitten (0 kommenttia)
P1010570.jpgAikavyöhykekikkailun seurauksena ollaan hyvissä ajoin aamiaisella ihmettelemässä Las Vegasista majoitusta viikonlopuksi, päädyttiin varaamaan lauantaista maanantaihin kohtuuhintainen hotelli aivan Stripin keskivaiheilta, tarkempia yksityiskohtia sitten ajallaan.

Haettiin marketista cooleriin vähän evästä siltä varalta että Grand Canyonilla ryöstetään turisteja ja kurvattiin maantielle, Flagstaffista oli parin tunnin ajelu Grand Canyonille, luonnonpuistoon maksoi $25/autokunta/7 vrk lippu, ihan kohtuullista palveluihin nähden, alueella kulkee mm. erillismaksuton shuttle-bussi, jolla pääsee sellaisille alueille, mihin yksityisautoilu ei ole sallittua.

Käytiin Matter pointista näpsimässä ne perus turistifotot ja suunnattiin kohti itäistä Desert View pistettä, mistä löytyy vanha vahtitorni ja varsin hulppeat näkymät länteen kohti kanjonin keskivaiheita. Kokonaisuutena Grand Canyon oli kyllä aika lailla mykistävä paikka, ei ole maalainen ennen nähnyt mitään noin massiivista, mittasuhteiden käsittäminen oli kovasti vaikeaa ja kokoluokan ikuistaminen kuviin tai videolle vielä vaikeampaa.

Paluumatkalla pysähdyttiin Planes of Fame Air Museumissa, $6/naama. Ihan inspiroiva kokoelma lentokunnossa olevia vanhoja koneita. Samaan rahaan olisi kuulunut viereisen automuseon näyttely, mutta ei maltettu sinne enää vaan suunnattiin kohti Kingmania, josta poimittiin lennosta Day's Innin majoitus $44,95 + verot, erityinen plussa uima-altaasta Grand Canyonin kierroksen jälkeen ilta-auringossa polskia. Kingmanissa oli tarkoitus pitää “huoltopäivää”, eli pyykätä ja levätä ennen Las Vegasin koitoksia, joten kaupungin nähtävyyksistä raportointi on vähän kuivakkaa tältä osin.

Yöllä nousi ukkosmyrsky, ei aivan päälle, mutta taivas salamoi upeasti ja ilma oli täynnä tuulen nostattamaa hiekkaa, muunlaista sadetta ei sitten tullutkaan.

+/- saldo : 0 |