Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Hollywood – Universal Studios – Pismo Beach

Raimokala84 kirjoitti noin 15 vuotta sitten (1 kommenttia)
p1010921.jpgTämä mobiiliblogin ulkopuolinen proosallisempi versio menee vähän takapakkia tässä kohdassa kun lopputurneella piteli vähän kiirettä itse lomailun suhteen eikä autossa istumista ollut niin paljoa että olisi ehtinyt blogituksia kirjoittelemaan. Kun nämä muistiinpanot joutuu kuitenkin kirjoittamaan varsinaista matkailuartikkelia silmällä pitäen niin täältä pesee vielä nippu näitä blogientryjä.

Hollywoodin hoodeilta suunnattiin pohjoiseen, tarkoituksena vierailla jollakin elokuvastudiolla (tai huvipuistoiksi noita itse mieluummin kutsuisi), valinta osui enempi harkitsematta Universaliin. Aamutuimaan studioille ei ollut tungosta, portilla tarjottiin VIP-pysäköintiä, joka on muutama sata metriä lähempänä kauppa/ravintolakujaa kuin se normaali parkki, joten ei taida olla sen muutaman dollarin arvoista mitä palvelusta pyydetään.

Universalin studioilla (huvipuistossa) tuolle mainitulle kauppa/ravintolakujalle pääsee maksutta ja pysäköidäkin voi pariksi tunniksi parkkitaloon os on vaan kääntymässä noilla kaupoilla. Itse huvipuistoon maksaa $69 per aikuinen, voi ostaa myös vuosilipun (jotain satasen verran) tai esim. kompo-lipun Seaworld+Universal.

Itse huvipuistossaa pyörii ajastettuja esityksiä erilaisin aikavälein, tämän lisäksi kiertoajeluille ja muihin huvituksiin on yleensä jonotettava. Esitysten ja jonotusten aikataulun näkee ympäri aluetta näyttötauluilta ja ilmoitetut jonotusajat pitävät aika hyvin paikkansa. Päivän ohjelma kannattaa suunnitella heti aluksi suht tarkkaan että ehtii käymään kaikissa mitä haluaa nähdä/kokea.

Luonnollisesti edellisen saattaa kirjoittaa jättämällä itse suunnittelun tekemättä ja menemällä avojatsilla. Ehtii sitä näkemään noinkin, mutta optimoimalla ehtisi vielä enemmän päivässä. Alueella singahdettiin ensimmäisenä vilkaisemaan Shrek 4D show, mikä oli yllättävän hieno paatuneemmallekin kyynikolle, elokuvaa edeltää teatterimainen moniruutuesitys alustuksena, tämän jälkeen aukeaa ovet elokuvasaliin. Elokuva näytetään 3D:nä, vaatii siis jaetut erikoisprillit ja tuo neljäs ulottuvuus tulee sitten erikoisemmasta teatterista, jossa tuolit liikkuu ja selkänojista lentää ilma sekä vesi. Erityisesti hätkähdytti tuo 3D tekniikan kehittyminen, onhan itsellä edelliset kokemukset kolmiulotteisista elokuvista jostain 80-luvulta kun niitä katsottiin punaviher-laseilla ja päätä särki välittömästi.

Shrekistä mentiin jonottamaan studiokierrokselle, katoksessa seisottiin suunnilleen tunti kunnes noustiin kärryihin, jotka ajelutettiin studioalueen läpi, jotain elokuvaakin siellä vissiin kuvattiin kun jouduttiin odottelemaan nurkan takana kohtauksen ottoa. Tai sitten tuo vaan kuuluu kierroksen “taikaan”, kierros sisältää myös järjestettyä ohjelmaa, etupäässä elokuvissa käytettyjä lavasteita näytetään käytössä (tulvia, räjähdyksiä, yms.).

Ehdottomasti positiivisin yllätys oli Simpsons-henkinen Krustyland ja sen vuoristorata, mutta ilman pahempia spoilereita tässä yhteydessä ei voikaan aiheesta kirjoittaa enempi. Kannattaa ehdottomasti sisällyttää ohjelmaan jos tuollapäin seikkailee (vaikka olisi pidempikin jonotus, meillä kesti noin 20 min).

Huvipuiston alueella muuten maksaa kaikki palvelut (kahvittelut, ruokailu, juomat) aivan kohtuuttomasti, eli kannattaa ainakin juomavettä varata reppuun, muuten joutuu jonottelemaan päivän aikana tunnin tai pari juotavaa ja maksamaan siitä $3 pullo (0,5l). Tai vaihtoehtoisesti voi ostaa limonaadia varten refill-astian, eka maksaa $6,99 ja täytöt sen jälkeen $0,99. Kuulostaa turhalta optimoinnilta, mutta nimenomaan tuo jonoissa seisominen syö miestä, ei niinkään tuo kustannuspuoli.

Ennen lähtöä ehdittiin vielä katsomaan Waterworld-elokuvan maisemissa liikkuva esitys, joka olikin ehkä suurin noista alueen esityksistä, on isoa allasta, ilmeisesti autenttiset lavasteet ja oikeita sarjanäyttelijöitä “kesäduunissa” vetämässä noin 20 min shown kesäteatterityyliin. Ja varoitukset mahdollisuudesta kastua kannattaa uskoa, ainakaan kameroiden kanssa ei kannata mennä penkeille, jotka on merkitty “kasteltaviksi”.

Hollywoodista lähdettiin illan hämärtyessä survomaan vielä kohti pohjoista tarkoituksena lomailla muutama päivä jossain LA:n ja San Franciscon välillä. Valinta osuu Pismo Beachiin, pieni paikkakunta (reilut 8000 asukasta), muutaman tunnin ajomatkan päässä LA:sta. Matka varataan tien päältä Expedian kautta, varaus oli parissa tunnissa ehtinyt hotellille (Quality Inn, $107/yö) ja paperit olivat valmiina majoittumista varten.

+/- saldo : 0 |

    Sunkka kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuo jonottaminen ameriikkalaisissa huvipuistoissa on ihan järkyttävää. Disney Worldissä jonoteltiin mm. avaruusvuoreen tunti ja muihinkin laitteisiin samoja aikoja. Ei ehdi kovin monessa laitteessa käydä. Ihan perseestä. No, ameriikkalaiset ovat kai itse tottuneet siihen jonotteluun?