Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Pismo Beach

Raimokala84 kirjoitti noin 15 vuotta sitten (0 kommenttia)
P1010999.jpgPismo Beachin Quality Inn oli hieman hämmentävällä paikalla, outlet mall toisena naapurina ja asumaton trailer park toisella puolella. Kaupungin keskustaan on matkaa vajaa maili, mutta se on hieman vaikeapääsyinen ainakin jalkaisin vaikka kartalta näyttäisi rannankin olevan varsin lähellä. Amerikassa selkeästi kuuluu mennä autolla joka paikkaan. Muutoin paikka oli motelliksi jopa huipputasoinen, varsin tuoreet rakennukset ja retken paras ulkoallasosasto lämmitettyine altaineen ja vesiputouksineen.

Aamusella käytiin tiedustelemassa rantalomailun mahdollisuudet, pääranta vaikutti hieman tuuliselta ja aamulenkillä ollut paikallinen asukki, alkujaan unkarilainen jamppa, suositteli Avila Beachia muutaman mailin päässä. Suunnattiin sitten sinne. Avilasta löytyy pari selkeästi turistipitoista rantaa, pari rauhallisempaa ja turistilaituri, jolta löytyy kalaravintolaa ja kahvilaa. Ja merileijonia. Paljon. Yhdyskunta röhnöttää laiturin rakenteissa sen alla ja yhtä laituria asuttaa kymmenet ellei sadat merileijonat eivätkä nuo ole sitä hiljaisinta sorttia nisäkkäistä. Ihan hyvää viihdettä kuitenkin seurailla hetken verran elukoiden kinastelua paikasta auringossa.

Yllättävin löytö oli kuitenkin nk. “autoranta”, missä pääsymaksun maksamalla saa ajella mailien pituudelta hiekkarannalla ja tätä mahdollisuutta näyttivät kyllin maastokelpoisen auton omistajat käyttävänkin ahkerasti. Ei tarvitse kävellä niin paljon hiekassa kun ajaa auton rantaviivaan ja kippaa paksista/lavalta rantatuolit auton vierelle. Tai ajaa rantaviivaan autolla ulkoiluttamaan koiraansa. Urheilullista väkeä nämä kalifornialaiset.

Iltapäiväksi päädyttiin Pismo Beachin päärannalle, vähän oli aallokkoista ja yllätyksellisesti Tyyni Valtameri olikin vain +16 C asteinen, vähän hyinen uimaleikkeihin, mutta pakkohan se oli tässäkin valtameressä käydä kastautumassa. Tuuliselta rannalta hakeuduttiin motellille, sen allas vaikutti houkuttelevalta tuuliselta rannalta käsin. Illaksi käppäiltiin vielä läheiseen ravintolaan, sellainen ihmetykseksi kuitenkin kävellen oli saavutettavissa. Päivän saldo oli kokonaisuutena erinomaista palvelua kaikissa Pismo Beachin liikkeissä, paikkakunnalla selvästi elettiin turistien ehdoilla vaikkei enää ollut suoranaisesti huippukausi turistimäärien suhteen. Ja hyvää ruokaa ja rentouttavaa löhöilyä tien päällä roikkumisen sijaan.

+/- saldo : 0 |