Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

San Francisco

Raimokala84 kirjoitti noin 15 vuotta sitten (0 kommenttia)
P1020227.jpgSan Brunossa imuroitiin illalla kelvot pizzat ei-niin-kelvossa pizzeriassa Day's Inniä vastapäätä (ei kai siinä muita puutteita ollut kuin ilmastointi, jota ei siis ollut). Aamutuimaan oli tarkoitus lähteä kävelemään vajaa mailin matka juna-asemalle, tässä vaiheessa oli jo havaittu Day's Inn ehkä vähän heikoksi valinnaksi julkisilla kulkemista silmällä pitäen, siellä sekä juna- että BART (jonkinlainen metro) -asemille oli tuo mailin matka kuljettava joko kävellen tai liittymäbussilla. Ihmetellessämme vaihtoehtoja motellin aulassa vastaanottovirkailija viskasi meidät hotellin shuttleen matkalle kohti lentokenttää, lentokentältä ostettiin piljetti BARTiin ($8.25 keskustaan), näemmä lentokentällä maksetaan $4 extraa, koska viereiseltä BART-asemalta olisi päästy $4.25 hintaan. Pähkinöitä tässä konkurssissa, kannattaa kuitenkin valkata motelli San Brunon keskustan lähistöltä (esim. Super8) jos suunnittelee samanlaista strategiaa että välttää keskustan sikahinnoittelun viikonloppuna jäämällä etäämmälle.

BARTilla kaarrettiin San Franciscon keskustaan, ihmeteltiin sadan metrin jonoa cable cariin (esihistoriallinen ratikka, jossa taitaa olla vieläkin puurakenteinen kori ja kulkuvoima tulee katuun haudatun vaijerin välityksellä, vaijeri siis kulkee koko ajan, vaunut sitten tarraavat siihen tarvittaessa) ja päätettiin kävellä turistien suosimalle Fisherman's Wharfille Chinatownin läpi.

Chinatown yllätti siisteydellään, ei haissut rotalle ja kadut oli nuoltu puhtaiksi. Ehkä jopa liiankin kliininen, jotenkin jäi kuva että koko kaupunginosa olisi kulíssi turisteille. Italialaisen kaupunginosan ja hieman Russian Hilliäkin liipaten saavuttiin keskelle turistien parvea satamassa. Yllättävintä San Franciscossa oli kuitenkin hyytävä ilma, aamulla motellilla joutui jo vaihtamaan shortsit pitkiin housuihin ja satamassa piti suunnata huppariostoksille jäätävässä viimassa. Ei taidettu olla ensimmäiset sään yllättämät, oli nimittäin joka luukku pullollaan säänkestävää ja pitkähihaista vaatetusta.

Aikamme satamaa rampattuamme päätimme jättää varsinaisten nähtävyyksien pälyilyn seuraavalle päivälle ja kävellä takaisin keskustan läpi CalTrainin asemalle. Taylor street kulkee miltei koko kauppungin läpi ja taitaa sivuta kaupungin korkeinta kohtaakin, joten sen huipulta avautuu varsin hulppeat näköalat yli kaupungin jokaiseen suuntaan. Jäi hieman mietityttämään että tottuukohan sitä nopeastikin siihen että kotipiha ja esim. auto on parkissa 45 asteen kulmassa. Aika haastavalta tuntui parkkeeraaminen noin kylmiltään arvioituna.

Ensimmäinen päivä San Franciscossa päätettiin tuopilliseen ennen junan lähtöä, leppoisa fiilis jäi kokonaisuudessaan päällimäiseksi, kulttuuria ja boheemia elämäntyyliä tuntui olevan tarjolla riittämiin. Sunnuntai tuntui olevan selkeä chillailu-päivä paikallisille ja ainakaan alkuillasta ei vielä ollut esim. elävää musiikkia liiemmälti tarjolla, mutta keikkajulisteista päätellen läpi viikon tilanne ei olisi todellakaan näin huono. Harmi että seuraavana päivänä pitäisi iltaa vasten lähteä lentämään mantereen halki takaisin lähtöpisteeseen.

Juna vei 20 minuutissa takaisin San Brunoon, kertalippu $2.5.


+/- saldo : 0 |