Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

San Francisco - New York

Raimokala84 kirjoitti noin 14 vuotta sitten (0 kommenttia)
P1020290.jpgViimeinen päivä San Franciscossa, tarkoitus keskittyä turistikohteiden tiirailuun, aamusta illan lennon online check-in sotkee aikataulua ja junalle melkein juostaan. Päivälippu CalTrainiin maksaa $5, juna-asemalta vaihdetaan linja-autoon ($2), joka vie turistisataman kulmille, siitä vaihdetaan vielä kerran linjuria että päästään Golden Gatelle. Ei mitenkään vaivatonta tämä autoton elämä USAssa.

Golden Gate on jokseenkin sellainen kuin odottaa saattoi, onneksemme vielä aamulla täysin sumun peittämä salmi raottuu auringonpaisteeseen juuri kun saavumme paikalle, joten silta näkyy jokseenkin kokonaan ja sieltä näkee vieläpä kaupunginkin.

Golden Gatelta ajetaan taksilla satamaan, tarkoituksena vierailla Alcatrazissa, mutta nopeasti selviää että kyseiselle vankilasaarelle tehdään ilmeisesti sen verran rajoitetusti turistiretkiä että lippu olisi pitänyt ostaa reilusti ennakkoon, eli päivän kaikki retket ovat loppuunmyytyjä. Vaihdamma vankilakierroksen sataman kalaravintolaan, ravintolasta aukeaa hulppeat näkymät yli sataman lahdelle, Golden Gatelle ja Alcatraziin.

Satamasta hypätään cable carin kyytiin, arkena jono on jo huomattavasti siedettävämpi, sietokyky joutuu enempi koetukselle itse kärryssä kun se lastataan niin täyteen että ulommaisimpana roikkuvat roikkuvat käytännössä sisempänä istuvien sylissä. Ja mutkissa väistetään vastaantulevia kärryjä niin että ulkoroikkujilla selät raapivat toisen kärryn matkustajia. Noh, kokemus tämäkin, mutta ei tuolta kovin rentoutuneesta maisemia pysty/ehdi katselemaan.

Illan hämärtyessä suunnataan kohti San Brunoa, motellilta ajellaan vielä kerran shuttlella lentokentälle odottelemaan iltalennon lähtöä New Yorkiin.

San Franciscossa jäi mieleen päällimmäisenä rento meininki ja erityisen kirjava kokoelma kulttuureja yhden suhteellisen pienen kaupungin alueella. Tänne joutuu tulemaan toisenkin kerran ajan kanssa fiilistelemään. Ehkä oudointa oli se että englannilla ei meinannut paikoitellen pärjätä kun palveluammateissa työskentelevien äidinkieli tuntui olevan joko espanja tai kiina ja amerikkaa osasivat paikoitellen pelkästään numerot, thank you ja goodbye.

+/- saldo : 0 |