Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

New York

Raimokala84 kirjoitti noin 15 vuotta sitten (3 kommenttia)
P1020496.jpgAamutuimaan syötiin aamiaista pikana hotellin alakerran Park Cafessa, koko matkan nopein palvelu löytyi täältä, munakassämpylät, kahvit ja vedet tulivat lentäen pöytään, lasku pyytämättä ja pian olimmekin matkalla Manhattania etelään, tarkoituksena oli kävellä sen verran kuin jaksaa ja ajella metrolla sitten aivan eteläkärkeen Battery Parkiin, mistä lähtisi mm. vapaudenpatsaalle lauttoja.

Times Squarelta suunnattiin kohti WTC:n raunioita tai pikemminkin uuden vapauden tornin rakennustyömaata. Hieman oudosti koko työmaa on muka peitetty korkein aidoin, kun kuitenkin sitten sieltä täältä näkee pienistä rakosista miten se työmaa etenee (tai käsittääkseni etenee varsin verkkaiseen tahtii). Ja tuntuu kuitenkin turisteja kiinnostavan, sitten on verkkoaidan rakoset käsiä täynnä kun työmiehistä yritetään räpsiä kuvia. Jokseenkin outoa.

Oltiin jo melkein Battery Parkin nurkilla, joten ei kannattanut enää metrolla ajella vaan käveltiin sitten suoraan puistoon. Vapaudenpatsaan lautalle oli jonkinasteista jonoa, ilmeisesti turvatarkastusten ja läpivalaisuiden takia, joten päätettiin oikaista ottamalla Staten Islandin lautta aivan puiston vierestä, kyseessä on ihan joukkoliikenteeseen kuuluva yhteyslautta, joka on maksuton. Lautta ajaa varsin läheltä vapauden patsasta, joten jos ei ole erityisesti ko. patsasta menossa pällistelemään aivan juurelta niin tämä Staten Islandin visiitti ajanee helposti asiansa nähtävyytenä. Saapahan samalta lautalta mukavan kokonaiskatsauksen Manhattaniin ja Newarkiin.

Ajettuamme lautalla menopaluun käveltiin kulmilla Wall Streetille, paikassa ei ole oikeastaan muuta nähtävää kuin aidattu, koiravartioitu pörssirakennus ja aivan naurettavan suuri USAn lippu ko. rakennuksen julkisivulla. Wall Streetiltä vajottiin maan alle ja ajeltiin takaisin hotellille tekemään pikaisesti huoltoa ennen kierroksen jatkamista. Illallispaikkaa haettiin Broadwayltä, mutta oli vähän täyttä, meluisaa tai muuten vaan epämukavaa, joten otettiin pari askelta turismista sivuun ja löydettiin 48. kadulta Bella Napoli, varsin käypä perusravintola, jossa tunnelmaa pilasi enää Casio-soundilla vetänyt korealais-sisilialainen pianisti, jota kroatialainen italialaisravintoloitsija vielä kannusti kiusaamaan suomalaisturisteja. Mutta ruoka oli hyvää. Kantapaikan, eli hotellin viereisen irkkupubin kautta unten maille, kaikki tämä turismi käy voimille.


+/- saldo : 0 |

  Lerxst kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, tutut kulmat kuvassa. Marriott Marquis, 1535 Broadway. Siinä oli majapaikka taanille noin. Silloin WTC:n paikalla oli vielä syvä monttu vain, ja metro sortunut ettei päässyt perille saakka. Battery Parkiin piti mennä mutta se jäi toiveeksi, kun alkoi sataa ja oli pirun kylmä. Tämä siis 2003.

  Lerxst kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  prkleen läppärin kanssa ei osaa kirjoittaa...

  EsaJii kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  New York on ihan oma maailmansa. En oikein viihdy siellä, vaikka onhan se turistille komee ja liikkuakin voi helposti. Viimeksi köyty joskus viime vuosisadalla. Sinne ei ykisnkertaisesti tahdo ajaa autolla. Bostonissa olen usemmain käynyt, mutta aika samaa tungosta ja ahtautta.