Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

New York - Arlanda - Helsinki

Raimokala84 kirjoitti noin 15 vuotta sitten (1 kommenttia)
P1020451.jpgAamiainen edellisenä iltana vieraillun pubin naapurissa, kohtuullisemmat hinnat kuin 1,5 korttelin päässä hotellin alakerrassa. Pikainen ostoskierros rihkamakauppoihin tuliaisten toivossa ja hotellille pakkamaan kamat. Luovutettiin huoneet, hotellin laukkupoika oli järjestänyt kyydin kentälle, oltiin sitä vielä aikaistettu 1,5 h kun toinen taksikuski varoitteli että perjantaina saattaa olla ruuhkaista kun amerikkalaisilla alkaisi pitkä viikonloppu. Lopulta matka Newarkiin kesti ruuhkitta vajaan puoli tuntia, joten kentällä oli sitten aikaa ihmetellä ja lounastaa rauhas.sa, ei siltikään ehtinyt aika varsinaisesti käymään pitkäksi. Newarkissa terminaalit ovat niin satelliitteja että yhdessä terminaalissa on aika vähän palveluita, muutama kauppa ja ravintola per terminaali ja turvatarkastuksen jälkeen vielä vähemmän vaihtoehtoja. Odotellessa maisteltiin vielä Samuel Adamsit ja osteltiin tax freestä viimeiset tuliaiset.

Lento lähti 1720, lenneltiin taas aikavyöhykkeitä takaperin ja Arlandassa oltiin jo himpun pönttö sekaisin klo 0715. Jatkolento Suomeen lähti yhdeksän jälkeen ja Helsingissä oltiin 1100 jo sitten aivan pihalla. Loppusaldona matkatavaroiden osalta oli yksi räjähtänyt matkalaukku hihnalla ja aiemmin Deltan lennolla toisesta laukusta oli runnottu pyörä sisään.

Auto oli lentoparkissa 3vk+muutama tunti, maksoi 79 eur, erillismaksuton bussi hakee terminaalista kunhan infosta tilaa sen. Ja niin sitä oltiin keskellä syyskuista Suomea, on tässä taas totuttelemista.

Lähitulevaisuudessa luvassa koontiartikkeli, jossa on enempi käytännön vinkkejä samanlaisen reissun toteuttamiseksi, toinen kertahan olisi jo huomattavasti erilainen kun ei tarvitsisi jokaista asiaa oppia kantapään kautta. Ja jos joku ei vielä ole hoksannut niin raimokala84 on ylilääkärin alias kun ei viitsinyt matkan aikana kaikille mainostaa että on viikkotolkulla reissussa ja kämppä tyhjillään (tosin kaikki varastamisen arvoinen elektroniikka oli jotakuinkin mukana, mutta sitäpä ei mahdollinen murtovaras olisi varmaan enää pystynyt käsittämään).

+/- saldo : 0 |

    EsaJii kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Itse olen hankkinut muutamia kovia matkalaukkuja, joskus on tavaraa jota tarttee pakata hyvin. Mutta toinen kesti vaan pari lentoa, solki oli kokonaan kadonnut yhdeltä sivulta, ja lukkoahan ei saa käyttää.

    Pehmeät matkalaukut vetoketjuineen siis kestävät pitempään.