Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Suuri ero

EsaJii kirjoitti noin 14 vuotta sitten (0 kommenttia)

Olen menossa joululounaalle. Lounas on keilahllissa esikaupungissa, lähellä pomon kotia. Ajan esikaupunkiin luoteeseen 40km keskikaupungilta ennen yhtätoista, perillä 11 30. Sama matka lounaaseen veisi omalle alueelleeni.

Alkupää on vanhaa kaupunkia, saksalaisten 100 vuotta sitten asuttamaa, nyt slummeja. Alue on 10 vaarallisimman joukossa koko maasssa, kai sen suuruuden takia, tosin ihan mitätön alue Chicagon slummeihin verrattuna. Slummit ja teollisuusalueen jossa duunipaikka on erottaa moottoritie. Slumien pääpiirre on ettei kukaan välitä mitä roinaa kadulla on.

Ei voisi olla erilaisempaa. Täällä esikaupungissa jossa ei itse asu pistää silmään tämä turvallinen nukkumalähiö. St. Peters, in the top 100 safe places to live in the USA.

Joku ukko tulee Dierbergin kauppaan, olen siellä ostamassa omenia ja kahvin kun olen liian aikaisin perillä. Ihan kuin Prisma, sisällä on pankki, kahvila, videoautomaatti (tilassa jossa ennen oli vuokraamo), tiski jossa voi maksaa laskuja. Ja drive-thru apteekki. Eläkeläismies voi suuren osan tarpeistaan hoitaa täällä. Mitään vaaroja esikaupungissa ei ole, muuta kuin autot.

Ukon ongelmat taitaa rajoittua taloon ja sen pihaan. Tarttee olla kai suolaa, kun tulee jäätä ja vettä, ja yöllä on pakkasta. Jouluvalot sillä on pensaissa, ovessa ja räystäissä. Jouluaattona se käy kirkossa, joulupäivän iltapäivällä käyvät lapset. Lahjat on jo vaihdettu ja toimitettu lastenlapsille.

Keilaan kehnosti, 95 ja 76. Joudun koko ajan lainaamaan vääriä palloja, kun muut lainaa omaa valitsemaani keilapalloa.

+/- saldo : 0 |