Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Kotimaan matkailua

PirtuExpress kirjoitti noin 9 vuotta sitten (1 kommenttia)
2010080123.03.13.jpgMuutaman ulkomailla tuhratun kesä- ja talviloman jälkeen syntyi ajatus kokeilla välillä matkailua kotomaan kamaralla tai pikemminkin ulapalla, eli vesiteitse. Mikä olisikaan luontevampi startti kotimaan merilomalle kuin Kotkan Meripäivät.

Jo perjantaina suoritetun ennakkotiedustelun pohjalta varsinainen meripäiväalue kantasatamassa ei suoranaisesti sykähdyttänyt. Vuosien varrella meripäivätapahtumasta on kyllä saatu siivottua salonkikelpoinen kulttuurifestivaali muovikatoksien alle rakennettuine viiniravintoloineen ja muine kulinaristisine elämyksineen, mutta se perinteinen merimies-henki huokuu poissaoloaan. Ehkäpä se henkii myös niiden oikeiden merimiesten kuihtumista, nykyään kai seilataan enempi minuutintarkasti aikataulua, optimoidaan logistiikkaketjuja ja katsotaan monitorilta miten malmipasaati alusta vie. Tokkopa kukaan suoranaisesti kaipaa pelkästään sitä kusta ja oksennusta lainehtivaa liiton lenkkiä, mutta ei tuosta nykytapahtumasta taida veijaritarinoita syntyä jälkipolville kerrottavaksi.

Paremmaksi konseptiksi osoittautui keskittää juhlan vietto Sapokan alueelle, tarjosihan siellä pursiseura, uuden omistajan saanut Meriniemi, Segeli ja Tulikukko naapuritelttoineen jo huomattavasti monenkirjampaa ohjelmaa, ehkä pienemmillä puitteilla, mutta huomattavasti paremmassa hengessä. Pursi vieraslaiturissa oli hyvä tukikohta, vierassataman palvelut muutaman askelen päässä ja elävää musiikkia niin että pääsi jopa valitsemaan. Reseptin oli havainnut hyväksi ilmeisen moni julkkisvieraskin, jo pelkästään samalta laiturilta pystyi pongailemaan enemmän tv:stä tuttuja kasvoja kuin meripäiväalueelta koko viikonlopun aikana yhteensä.

+/- saldo : 0 |

    PirtuExpress kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Niin, tämä voi vaikuttaa vähän jälkeen jääneeltä raportoida viikon vanhoja juttuja, mutta sen verran on lomalla pitänyt kiirettä ettei ole ehtinyt aiemmin matkapäiväkirjaa purkaa.

    Kyseessä siis jatkokertomus, eli seikkailua pukkaa toivottavasti päivittäin.