Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Jurmo

PirtuExpress kirjoitti noin 14 vuotta sitten (0 kommenttia)
p1030471rs.jpgEtukäteen meteorologistit pelottelivat yltyvällä tuulella ja vähän epäröitiin että olisiko järkevää lähteä suoraan avomeren taa Jurmoon Korppoosta, mutta eipä tullut tuulta ennustetusti ja Scanian pasaati puhalteli meidät Jurmon satamaan. Jurmo onkin sitten melkoinen äärimmäisyyksien saari, ympäriltä löytyy tavalla tai toisella Salpausselän muodostelmaan kuuluvana osana hautavajoamaa meren pohjasta, eli yli 100 metrin syvyyksiä. Saari on molemmista päistä kapeaa särkkää, jotka muodostuvat kananmunan kokoisista pyöreäksi hioutuneista kivistä. Ja tuota kivilakeutta näyttää seisomakorkeudelta katsottuna jatkuvan silmänkantamattomiin. Koko saari näyttää varsin matalaa profiilia merelle päin, ainoa erityisesti erottuva yksityiskohta on yksinäinen mänty, jonka huhutaan olevan ainoa selviytyjä Kustaa Vaasan rangaistuspartion alulle panemasta metsien tuhopoltosta.

Saarelle on sittemmin istutettu uusi metsikkö, mutta pääosin koko saaren muodostavat keskiosien kanervien ja katajien peittämät matalat nummet. Yleisesti koko saaren tunnelma on hyvin etäällä kotimaisesta luonosta, helpompi olisi kuvitella itsensä johonkin Englantiin viisikoiden maisemiin. Toisesta päästä saarta löytyy entinen kalasatama, nykyinen vierassatama ja toisesta päästä ympärivuotisesti asuttu kylä muutamine asumuksineen sekä kappeli 1800-luvulta.

Vierasvenesataman palvelut saa käyttöönsä 12 eur vuorokausihintaan, itse satama on hyvin suojassa vaikka itse saari aika avomerellä sijaitseekin ja matalan muotonsa takia tuulet takuulla puhaltaa satamaankin, mutta aallokko jää murtajien taakse. Saunat 12 eur/h, aamusuihkut klo 9 asti kuuluvat satamamaksuun. Huussit, roskakatokset ja kaivovettä löytyy, tämän lisäksi kohtuullisen hyvin elintarvikkeita, tuoreita leivonnaisia, kahvia, kaljaa ja muita juomia löytyy sataman kaffelasta. Ja matkamuistot krääsäkaupasta, joka myy kuteita ja muuta tilpehööriä.

+/- saldo : 0 |