Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Öö, Utö & Björkö

PirtuExpress kirjoitti noin 14 vuotta sitten (0 kommenttia)
p1030552rs.jpgSää suosi edelleen avomerimatkailua, joten suunnaksi otettiin Utö, tuo Suomen eteläisin asuttu saari (Ahvenanmaata ei luonnollisesti lasketa, eivät nekään laske meitä). Utössä on uusi vierassatama hotellin yhteydessä, hotelli toimii entisissä armeijan tiloissa. Satamassa vuorokausi maksaisi 24 eur/vrk, erillistä vierailumaksua ei ilmoitettu. Hotelli voisi olla mielenkiintoinen käyntikohde, huoneita on sijoitettu vanhoihin sotilasparakeihin ja ilmeisesti kantahenkilökunnan rivitaloasumuksiin. Kovasti ainakin karua, voi asua hotellissa niin että ovessa lukee "10 Rokka" postiluukussa.

Utössä piipahdettiin vain pikaisesti majakanmäellä kääntyen joten montaakaan turistinähtävyyttä ei kaivettu tai jääty odottelemaan museoiden avautumista, mutta viehättävän oloinen saari äärilaidalla, täytynee joskus lähitulevaisuudessa järjestää hotellikeikka näihin maisemiin, esim. loppusyksyllä voivat tunnelmat olla kovinkin erilaiset elokuiseen torstaihin nähden.
Utöstä seilattiin Björköhön, saareen jossa on järvi keskellä saarta, korkeusero kai jotain parin metrin luokkaa, eli kallioisen saaren keskellä voi uida makeavetisessä järvessä, jossa syvimmät kohdat yli 10 metriä ja samalla katsella alaviistoon merelle. Jossain määrin hämmentävä kokemus. Björkön toisella laidalla olisi ollut asutusta ja jonkinasteinen yhteysaluslaituri yms. mutta tässä vaiheessa vierasvenesatamakiertuetta luonnonsatamassa kelluttelu aivan omineen vei voiton kevyesti sivistyksestä. Ahvenen iltaruokailu osui napakasti koukkupäisen siiman uittamisen kanssa yksiin, joten seuraavaksi päiväksi oli selkeästi ekologisesti itsepyydettyä ahvenfilettä tarjolla.

Kuvassa etualalla järvi, taustalla meri.

+/- saldo : 0 |