Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Åbo

PirtuExpress kirjoitti noin 14 vuotta sitten (0 kommenttia)
p1030631rs.jpgSääennuste näytti pahalta Turun vierailuamme ajatellen, ei niinkään etteikö sinne pääsisi, mutta nouseva tuuli toi mukanaan vaaran ettei sieltä pääse seuraavana päivänä pois. Tai pääseehän sitä vaikka mistä, mutta jos edelleenkin yritetään pitää reissua lomana. Tästä uhkakuvasta huolimatta keula vihreänruskeaa jokivettä kuohuen ankkuroitiin jokivarren vierasvenesatamaan, joka on aivan pelipaikoilla, eli niin pitkällä kaupungin keskustassa kuin mastollisella veneellä siltoja rikkomatta pääsee. 25 eur/vrk, sis. peruspalvelut, eli sähkö, vesi, saunat (18-21) ja pesutilat (24h). Ja opastusta miten veneillään tai vene kiinnitetään.

Turussa Vaakahuoneelle, taisi olla ensimmäinen ravintola mikä tuli vastaan kun lähdettiin kohti kaupunkia, oli toki ennakkomainostustakin paikasta kuultu. Elokuussa väkimäärä oli ilmeisesti siedettävämpi kuin heinäkuun ruuhkissa, pöytä löytyi myöhäisellekin saapujalle ja 45 min odottelulla pöytään kannettin pesuvadillinen pyttipannua. Ruokalistan "reilu satsi" oli nimensä veroinen. Tunnelmasta vastasi Lenindgrad Dixieland symbosium tai jotain sinnepäin, vanhaa diipadaapa jaskaa. Ei ole kuollut, mutta haisee hassulta.

Vierasvenesatamasta alajuoksulle löytyy Forum Marinarium (tjsp), turkulainen versio merimuseosta ja päällisin puolin näyttäisi ihan monipuoliselta paketilta, ajan ja innostuksen puutteen vuoksi ei nyt pistäydytty pihaa pidemmälle, Suomen Joutsenessakin oli tarpeeksi ihasteltavaa jäykälle niskalle.

Ja mitäpä Turusta muuta, laiska sunnuntai ei tarjonnut tai kaivannut oikeastaan muuta ohjelmaa kuin pientä ympäriinsä käppäilyä ja muonavarastojen täydennystä. Täältä pitäisi lähteä jo kotia kohti.

+/- saldo : 0 |