Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Rengashuoltoa

EsaJii kirjoitti noin 13 vuotta sitten (11 kommenttia)
Vaihdatin öljyt ja siirsin korealaiset renkaat taakse, ne kyllä kestää mutta pito ei ole kovin erinomainen. Jenkkirenkaat edessä.

Kun tämä maailmanloppu ei tullutkaan, vaihdoin vielä pyörän sisäkumit uusiin. Olen hommaa lykännyt, mutta nythän ei ollut enää syytä. Tarttee kai nurmikkoakin leikata kun apocalypse ei tullut.

+/- saldo : 0 |

  EsaJii kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tarkoitus kokeilla pyörää kohtapian.

  Aamu alkoi 20 minuutin operaatiolla. Lehtipuhaltimella cikadakset (kaskas) pois patiolta. Niitä oli satoja, ehkä tuhat.

  EsaJii kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Bongarina kerään nyt ekopinnoja. Noin 20 tänävuonna, viiminen oli amerikantylli, sitä ennen amerikanpalokärki.

  Doc.B.D kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Esa moi. Naureskelit kerran noille maastopuvuille.. tuli vaan mieleen, kun yhdellä lenkillä kävelin 10 sentin päähän puussa istuvasta rastaasta ja tuulen alapuolella olessa sitä olisi saanut möljöttää vaikka ikuisuuden kunnes koira rupesi remuamaan. Parin kilometrin päässä kävelin keskelle kuuden rusakon pentuetta. Eli kyllä kunnon camotakilla on jotain lisäarvoa, jos luontoa tahtoo tarkkailla. Ne Wallmartin kopiot ja yleisamerikkalainen Woodland on vaan aika paskoja. Mulla oli kokeilussa kuvan mukainen brittien Soldier 95 parka ja tuulen alta sillä kävelee vaikka hirven suuhun. Näin on näreet.


  EsaJii kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä ne linnut näkee aina liikkeen. Valkoista ei saa pitää mettässä, heti tulee bongatuksi, muut kaikki kelpaa.

  Doc.B.D kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä ne linnut näkee aina liikkeen.

  No tota en nyt lähtis kiistämään, mutta jos puut liikkuu entisestään tuulessa ja sieltä puiden takaa lähestyy takissa, joka sekoittuu kunnolla puihin, niin ihan käsittämättömän lähelle pääsee. Tänään astuin melkein jonkun ison metsäkanalinnun päälle, en oikein kerinnyt nähdä kunnolla mutta varmaan naarasreikko. Ota huomioon, että jos koira vaan antaa myöhen kävelen yleensä todella hitaasti ja hiljaa. Muija ei toisinaan näe 2-4 metrin päästä, jos ollaan vähänkin tiheässä lehtometsässä, vaan rupeaa vinkumaan että mihin sen nyt hävis. Sitä paitte nää on muodikasta vintagea ja ekologista kierrätyskamaa. Jokainen hipsteri sanoo nykyisin, että pitää vaatteista joilla on historia, ja "tarina kerrottavaan" (kyllä, tollasta fraasia toistetaan mm. hellooks.comin sivuilla). Mun takeilla olisin varmaan paljon kerrottavaa; yksi Kongon sodassa käynyt paracommando-takki, merkeistä päätellen Falklandissa käynyt brittitakki, mutta merimiehet tietäen en halua kuulla mitä mun venäläiset laivastopaidat on nähneet..

  EsaJii kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Lehtokurpan jos näet maassa, niin olet hyvä jätkä. Osaa naamioitua, näyttää lehtikasalta. Samoin poikaset.

  Yleesnä ne ääntelee pimeellä, koiraat soitimella ja lentelee sulat vinkuen. Mutta naarasta en ole nähnyt.

  Doc.B.D kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Lehtokurpan jos näet maassa, niin olet hyvä jätkä.

  Woodcock? Nokka on sen verran pitkä, että suomalainen nimi voisi olla Rikisorsa. En ole tuntenut lajia aikaisemmin - täällä on paljon peltoja meren rannalla ja olen ihmetellyt mitä nuo aikas epäaerodynaamisen näköiset lentäjät ovat, mutta ne ovatkin kahlaajia, jotka ovat uskaltautuneet kynnetyn pellon reunalle etsimään matoja ja toukkia. Selvis sekin. Maassa en ole tosiaan nähnyt ikinä.

  EsaJii kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pellolla on paljon kahlaajia. Töyhtöhyyppä, ei sukua Rikille, olis helppo löytää, yölläkin liikkuessa.

  kolli81 kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 1
  Minä oon nähny maassa. Tuossa pellon laidalla on lehtokurppa,lentelee tuosta yli aina iltamyöhäisellä,pitää sellasta kummaa narsketta mennessään. Monta kertaa oon säikähtänyt kyllä kun se kurppa lähtee vasta parin metrin päästä lentoon. Ei sitä näe muutakun jos se on hiippailemassa ja ettimässä ruokiaan.

  Doc.B.D kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Soidin huhti-heinäkuussa.. miten toi nyt pitäisi tulkita; pesiä voi olla jo maassa vai? Meinaan vaan kun koluan melkein joka päivä 1-3 tuntia meren rannalla olevien peltojen syrjiä ja niittyjä koiran kanssa, niin tollaseen törmääminen ei pitäisi olla kovinkaan epätodennäköistä. Mun tuurilla astun 47 numeroisella vuoristojääkärikengällä keskelle pesää. Poikaset on ns. pesäjättösiä, mutta munat ehkä ei!

  EsaJii kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyl ne jo pesii. Koiraat ilmestyy maaliskuussa, soidinmenot kun naaraat on paikalla tsiikaamassa.