Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Il Bacio Della Medusa : Discesa agl'inferi d'un giovane amante

Fisi kirjoitti noin 3 viikkoa sitten+/- saldo : 0
Ai eikö tätä ole muka kukaan muu täällä kuunnellut? Mainiota nykyitaloprogea, jossa löytyy niin herkkyyttä kuin raskauttakin, teatraalisuutta sekä rokkaavuutta. Vaikea oikein verrata suoraan mihinkään muuhun bändiin, kun paikoin kuulostetaan 70-luvun italobändeiltä, paikoitellen huilu pärisee kuin Jethro Tullilla, ja välillä ollaan varsin oopperamaisissa tunnelmissa. Lämmin suositus.

Rare Bird : As Your Mind Flies By »

  Jammo kirjoitti noin 3 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Koko kakkospuolen kestävä kunnianhimoinen progeopus Flight pelittää kyllä paikoin ihan kivasti ja tuo mieleen sekä van der Graaf Generatorin A Plaque of Lighthouse Keepersin että Graciouksen ! -levyn. Bändin hepuilla vaan ei ollut yhtä terävä sävellyskynä kuin nuilla tunnetummilla muusikoilla.

Ken Hensley : Rare & Timeless

Markkutapio kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
Taisi olla Hensleyn viimeinen levy kun loppuun sano Goodbye.
  Markkutapio kirjoitti noin 3 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Hämmästyttää tuo versio "Lady in Black" kappaleesta... mikä lie tuon viihteellisen version tarkoitus?

Sloche : J'un oeil

Jammo kirjoitti noin 3 viikkoa sitten+/- saldo : 0
Gentle Giant-silmälaseilla katsoen - kuten aina katson - toiseksi paras 70-luvun proge tuli Kanadasta. Sloche esimerkiksi todistaa tästä hienosti : musiikki on samalla kertaa sekä "monimutkaista", herkkää että voimallista. Muutaman biisin kohdalla joudun tosin myöntämään että osa musiikista on suoraan transponoitu Gentle GIant-kappaleista. NO problem, sellaista tekivät myös ns. klassisen musiikin suuruudet aina J.S. ...Jatkuu »

Klaatu : s/t

Jammo kirjoitti noin 3 viikkoa sitten+/- saldo : 0
Levy kuulostaa paikoin ihan The Beatlesiltä, ja se oli kuulemma bändin tarkoituskin eli huijaamalla, siis uskottelemalla että tässä on Beatles uudelleenkasattuna , saada ostava yleisö huijatuksi. Näin siis Pajuniemi suurin piirtein selostaa kirjassaan Aamunkoiton portit. Aika hyvin Klaatu tributoi edeltäjäänsä ja mikäs siinä, musiikki toimii ihan ok.
  Jammo kirjoitti noin 3 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Päivän kuriositeeetti : Jean Michel Jarre käyttää biisissään Second Rendez-Vous Täsmälleen samaa teemaa kuin Klaatu levyn lopetusraidalla Little Neutrino. Tosin yhdeksän vuotta myöhemmin kuin Klaatu. Kuka kopioi, lainaa tai plagioi ketä? Tämän jätän teille kotitehtäväksi.

Lau Nau : Valohiukkanen »

  Jammo kirjoitti noin 3 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Unenomaista

Jimi Hendrix : Gothenburg, 1.9.1970

Jukez kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
Ompa hieno keikka Jimin viimeiseltä Euroopan turneelta.
Speed corrected audience recording G

Matti Karjalainen & Unto Laine : Electronissimo Avantgardissimo

k.p.tikka-ri kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
Tämä on huima sähköinen U-levy, äänitetty 1973 Tampereen Tekulla, julkaistu tänä vuonna Ikuisuus-, Jumi- & Gafoni-nimisten äänitefirmojen toimesta. Musiikki/meteli vertautuu äkkiseltään Pekka Airaksisen warhaistuotantoon, äänitysajasta kertoo yhdessä biisissä käytetyt Victor Jaran "El Pueblo Unido Jamas Sera Vencido"-biisin melodianpätkät. Kokeilevaa tavaraa. Kävi ainakin meikäläisen korvaan korvien väliä miellyttäen...

Gracious : Gracious!

Jammo kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
Tämä albumi on järjettömän vaikea nimetä tai määritellä oikein. Joskus bändin nimi on Gracious joskus Gracious! Toisinaan albumi on s/t sillä logiikalla että sehän on sama kuin bändin nimi ja toisaalta oikein olisi myös pistää "!" albumin nimeksi, kun bändin nimi kerran on Gracious...
Onneksi elämässä ei ole kysymys oikeassa olemisesta, vaan jostain aivan muusta...
Niin tai näin , fantastisen hienoa musiikkia on kuulosteltavana levyn täydeltä!

Queen : A Night at the Opera

OldfieldOlli kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
Kas, ei mitään kommentteja! Onhan tämä klassikko. Sisältää Rhapsodyn lisäksi muutaman unohdutemman helmen, kuten '39, Death on two legs ja huikean Prophet' s song! Tää on kowa!
  Jammo kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
  Aivan! Liian kauan on kulunut minullakin edellisestä kuuntelusta. Pittääpä ottaa ohjelmaan jossain vaiheessa.

Jimi Hendrix : Live At The Isle Of Wight »

  Jukez kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
  Yksi suosikkikeikoistani Henkalta. Ehkä Isle Of Wightin negatiiviset arvostelut ovat aikansa syöneet alitajuntaisesti ansaitsemaansa arvoa pois. Mutta hyväne aika minkälaista revitystä läpi koko esiintymisen! Liki 25-minuuttinen Machine Gun on mielestäni paras versio kyseisestä viisusta ikinä.

Jimi Hendrix : Isle Of Wight »

  Jukez kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
  Hyvä-ääninen tämä Polydorin 1988, ensimmäinen cd-versio. Ei vielä pilattu äänen lämpöisyyttä kompressoinnilla.

Tangerine Dream : Quantum Gate

Markkutapio kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
Nyt ilmestynyt 2cd:n albumi Quantum Gate + Quantum Key. Tuo Q.Key on Q.Gatea edeltänyt EP.
  OldfieldOlli kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
  Mulla on vaan tuo yhden levyn versio. Ostin Burning Shedin alesta viime vuonna. Eka ostamani TD vissiin kymmeneen vuoteen. Yllättävän hyvä levy,joskaan ei mitenkään erityinen.

Museo Rosenbach : Barbarica »

  Jammo kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
  Niin, meidän pitäisi perustaa komitea, joka jakaisi uusien progelevyjen seurantatehtävät eri henkilöille sellaisella kattavalla tavalla ettei tällaisia katastrofaalisia puutteita pääsisi syntymään ...
  Jammo kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
  Museo Rosenbach esittää vaihtelevaa, jännittävää ja pontevaa sinfoprogea tässä Zarathustran "jatko-osassa" kolmen alkuperäisen ja neljän uuden jäsenen voimin.Teemana on jälleen suuri aihe, väkivalta, ja sen rapauttava vaikutus ihmisyhteisöihin. Eipä juuri voisi ajankohtaisempaa teemaa valita... Oikein hyvä albumi!

The Trip : Caronte

Jammo kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
Italialaiseksi luokitellun The Tripin toinen albumi (1971) kuulostaa enemmän 70-luvun alun brittiprogelta kuin moni sen aikainen brittibändi itse! Levyä kuunnellessa tulee monesti mieleen että nyt on kyllä tekijä vaihtunut, sen verran vahvasti Gracioukselta meno monessa kohtaa vaikuttaa. No, bändit olivat aikalaisia. Trippi-porukkaa johtaa italialainen kosketinsoittajavelho Joe "Keith Emerson wannabe" Pescovi ja teemana on Danten Jumalaisen komedian Charon-heppu. ...Jatkuu »