Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Hawklords : Brave New World

Markkutapio kirjoitti viime viikolla+/- saldo : 0
Jos ei tästä muuta saa irti niin nimibiisi kannattaa ainakin ottaa talteen.

King Crimson

Jammo kirjoitti viime viikolla+/- saldo : 0
Huomasinpa tänään Soukan kirjastossa käydessäni oudon vinyylikansion näköisen kokoelman Kingromssareiden nimellä. Ensin luulin sen olevan vinyylilevykokoelma, vaan eipä luulo ole koskaan tiedon väärti, sillä tämähän oli porukan 717 Tai jotainnsinne päin Cd-levyjä sisältävä kooste porukan liveesityksistä. Enpä lainannut-tietenkään- tuota tuotosta, on minulla parempaakin tekemistä kuin kuunnella sen seitsemännentoista kerran näitä samoja KC - versioita, mutta silti, onko joku oikeasti jaksanut tsekata tämän äänitekokoelman?

John Renbourn : Traveller's Prayer

Jammo kirjoitti viime viikolla+/- saldo : 0
Parisen vuotta sitten edesmennyt Renbourn on yksi suurista suosikeistani. Hänellä oli kitaran soitto hyvin ns. hanskassa ja mikä tärkeintä, hän ei elvistellyt eikä yrittänyt olla enempää kuin oma itsensä, ja se kuuluu erinomaisen hyvin hänen tuotannossaan. Musiikki on konstailematonta taitavaa soitantaa, jossa tunne ja järki ovat balanssissa. Nautin edelleen suuresti hänen useimmista levytyksistään. ...Jatkuu »

Progressivinen musiikki - Ne pienemmät ja oudommat purot »

  Kcrimso kirjoitti viime viikolla+/- saldo : 1
  Hoi! Perustin viime viikolla progressiivista musiikkia käsittelevän verkkosivuston. Luvassa on säännöllisesti uusia artikkeleita useammankin eri sarjan (Viikon teos, Vuosi vuodelta, Camel, David Bowie, King Crimson...) myötä.

  Tällä hetkellä saitti näyttää aika proge/art rock -pitoiselta, mutta jatkossa on luvassa asiaa myös jazzista ja taidemusiikista.

  https://pienemmatpurot.wordpress.com/


Antonio Vivaldi : Stabat Mater

Jammo kirjoitti viime viikolla+/- saldo : 0
Vivaldi oli mainio tyyppi, suorastaan paradoksaalisen outo lintu. Hän eli elämänsä viimeiset noin kymmenen vuotta yhdessä kahden naisen kanssa, joita hän kutsui taloudenhoitajikseen. Tätä pidettiin tosi sopivana pappismiehelle... Niin musiikista puhuakseeni Stabat Mater on ponteva tämän esitysmuodon edustaja, Vivaldi on aina jollain erikoisella tavalla eläväinen ja vauhdikas säveltäjä, jonka musiikki oli jopa hieman nuoremman aikalaisensa JS Bachin suuresti arvostama. ...Jatkuu »

The Waterboys : Fisherman's Blues »

  Jammo kirjoitti viime viikolla+/- saldo : 0
  Näin on.

Zappa/Mothers : Roxy By Proxy

Jukez kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
Zappan parhaaksi pidetyltä kokoonpanolta joulukuulta 9. ja 10.1973, ilman Roxy/Elsewheren kaltaista päällekkäisäänittelyä, siis aitoa liveä. Eri versioita kuin em. levyllä.
Hieno ääninen ja soitto on tiukkaa, kuten saattaa olettaakin.
Ruth Underwoodin pitkä biisikohtainen muistelukirjoitus nostaa kyseisen julkaisun fyysistä arvoa huomattavasti.
9+

Uriah Heep : Innocent Victim

Jukez kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
Paras Lawtonin laulamista Heep-levyistä. Hyvä kokonaisuus. Vanhaa Heeppiä edustaa ainoastaan Free'n'Easy. Muuten ollaan aika hallitusti uudella platformilla ja onnistutaan siinä kohtuullisen hyvin.
8

Uriah Heep : Firefly »

  Jukez kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Vaikea tästä on Uriah Heeppiä tunnistaa. Tuotanto on jotenkin..sliipattu.
  Kun edellinen High&Mighty on tuoreena muistissa sitä muutaman kerran äskettäin pyöriteltyäni, Lawtonin ja Bolderin ''vahvistama ja paikkaama'' Heep ei yllä lähellekään sitä maagisuutta minkä Byron heikoimmissakin Heep-biiseissä High&Mightilla sai aikaan. Heikoin Heep-levy minulle, verratessa kaikkiin aikaisempiin studiolevyihin..valitettavasti.
  Lawtonin laulutaitoa on kovasti kehuskeltu, päinvastoin minun korvaani hemmo on aikamoinen huutaja, herkkyys tulkinnoista puuttuu.
  6

Ayreon : Into the Electric Castle

Markkutapio kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
Nyt ilmestynyt tästä "20th Anniversary Remix".
https://open.spotify.com/album/7GJqpEs3xYLvCKzxJk40d5?si=5rlFUna3T-6lINU6Br4jVg

  Markkutapio kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Hienosti remixattu. Tätä kyllä kelpaa kuunnella.

Frank Zappa : Berlin 1978, The Classic German Broadcast

Jukez kirjoitti noin 3 viikkoa sitten+/- saldo : 0
Vaikkakin Bootlegista kyse, on äänenlaatu varsin hyvä. Keikka Berliinissä 15.2.1978. Mielenkiintoinen sikälikin vertailtaessa tätä Hammersmithin keikkatriplaan vajaa kuukautta aikaisemmin. Tältä keikalta päätyi muutama soolo editoituna ja uudelleen nimettynä Sheik Yerboutille. The Torture Never Stopsin kuusiminuuttinen soolo on aikamoinen! Eikä ne hienot soolot tuohon lopu!! City Of Tiny Lightsin soolo!! ...Jatkuu »
  Jukez kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Kakkoscd:n liki 16 minuuttinen Little House I Used To Live In lähtee aikalailla kaikkine sooloiluineen lapasesta. Mitähän germaaninen rokkiyleisö tuosta tajusi???

Uriah Heep : Return to Fantasy »

  Jukez kirjoitti noin 3 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Ehkä paras 2003/2004-julkaisu Heepin kataloogissa bonuksien osalta sisältäen kaksi aikaisemmin harvinaisuuksina pidettyä singlen B-puolta ( Shout It Out/The Time Will Come) sekä neljä bändidemoa tammi-maaliskuulta 1975 levyä valmistelevista sessioista, basistina vielä Gary Thain. Yleensä missä hyvänsä muidenkin orkesterien update-levyissä bonukset ovat enemmän tai vähemmän kokonaisuutta sotkevia ja jopa noloja huonompilaatuisia 'täytteitä'. ...Jatkuu »

The Who: Face Dances »

  JiiPee kirjoitti noin 3 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Onpas Jukez antanut tälle murskakritiikkiä. Ihan hyvä levyhän tämä on. Ehkä vähän popimmasta päästä The Whon tuotannosta.
  Jukez kirjoitti noin 3 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Joskus sattuu sellasta ;)

Grateful Dead : 07-14-95 Soldier Field, Chicago, IL

JiiPee kirjoitti noin 3 viikkoa sitten+/- saldo : 0
Jerry Garcian viimeinen keikka. Black Muddy Riveria ja Box of Rainia laulaessa kuulee, kuinka huonossa hapessa ukko oli. Bob Weir sanoo lopuksi "Well I guess that's it..see you in the fall...if we're all alive". Kuukautta myöhemmin Garcia kuoli.

Frank Zappa : Chicago '78

Jukez kirjoitti noin 3 viikkoa sitten+/- saldo : 0
Chicago, Illinois 29 September 1978 ( Show 2 ).
Uusi kokoonpano täydessä latingissa. Belew ja Bozzio sekä O'Hearn uudessa työpaikassa ja tilalla Ike Willis/Denny Waley ja rumpuloissa Vinnie Colauita sekä neljällä kielellä Arthur Brown....

Setissä jälleen hämmästyttävän paljon uutta materiaalia. Frank soittaa paikoitellen aika hevillä otteella. Hienoääninen tallenne Vaulternative Recordsilta jälleen. Kaikesta tästä postuumista livemateriaalista käy kiittäminen maestroa itteänsä, kun hällä oli tapana äänittää/äänityttää kaikki keikat.

Uriah Heep : High And Mighty

Jukez kirjoitti noin 3 viikkoa sitten+/- saldo : 0
Yleisesti tätä kait pidetään umpisurkeana jo fokuksensa menettäneen bändin turhana julkaisuna, mutta omasta mielestäni HIgh And Mighty on ihan kuunneltava levy. Hieman kepeämpää otetta monessakin biisissä, muttei liialllisesti ( ns. hevibändinä en kyllä ole Heeppejä koskaan pitänyt ).
Ei ihan ylletä Return To Fantasyn tasolle laadullisesti. Voisi kai miltei kutsua Hensleyn soololevyksikin vrt kaikki biisit kahta lukuunottamatta ( Wettonin nimi kahdessa Hensleyn lisäksi )
Hensleyn nimissä. ...Jatkuu »

Bent Knee : Land Animal »

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 3 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Jaa, mut kyllä Bent Kneen sekopäiset tekstit sopivat parhaiten esitettäväksi juuri laulaja-kosketinsoittaja Swainin äänellä.