Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Genesis : s/t »

  Markkutapio kirjoitti noin 5 päivää sitten+/- saldo : 0
  Onhan meillä useinkin täällä kommentoitu että "ei auennut" tai "ei päässyt sisälle", elikkä levyn sisältöhän voi olla hyvä mutta oma kyky ei riitä käsittelemään sen sisältöä tai pääsemään samalle aaltopituudelle. Helpoimmallahan tästä selviää luokittelemalla levyn karseaksi, kuin sillä että myöntää itselleen "en ollut vielä kypsä kuuntelemaan tätä". (P.S. saattaa olla että tässä ammun omaankin nilkkaan;))
  JiiPee kirjoitti noin 4 päivää sitten+/- saldo : 0
  Ja on joitain levyjä, jotka eivät ensin kolahda ollenkaan. Ja jonain päivänä ne vain "klikkaavat". Harvoin sitä vain kuitenkaan jaksaa pyörittää levyä edes kahta kertaa, jos ensimmäinen kuuntelukerta ei innostanut.

  King Crimsonin Discipline oli itselleni sellainen. En olisi varmaan jaksanut perehtyä siihen, mutta kaveri (jonka kanssa makumme menevät yleensä yhteen) vakuutti että se on hyvä. ...Jatkuu »
  Jukez kirjoitti noin 4 päivää sitten+/- saldo : 0
  Olet oikeassa. Ei aina se keskittyminen ja perehtyminen ole kohdillaan.
  Joskus jokin levy kuulostaa 'taustalla' ensikuulemalla oikein menevältä ja hyvältä, mutta tarkemmin perehtyen paljastuukin tyhjyys.
  Toisaalta juuri noin, notta jotkin levyt vaativat sävelkieleen ja biisien muotoon 'tottumisen' ennen kuin ne avautuvat. Progelevyillähän tämä on miltei käytäntö esim. Yessin mestaruusteos Tales From... ...Jatkuu »
  Jammo kirjoitti noin 2 päivää sitten+/- saldo : 0
  Kaiken ei edes tarvitse avautua. Miksi pitäisi? Vaikka koko lauma huutaisi suosiotaan jollekin, ei sen tarvitse ohjata minua. Tosin ns. "TV:stä tuttu"-ilmiö tekee useammin kuullusta levystä helpommin kuunneltavan eli pitämisen efekti saattaa syntyä kuuntelukertojen myötä. ?! Esim Yesin Talesia en pidä minään "huipputyönä" vaikka mitä useammin sitä kuuntelen sen enemmän sen rakenne tulee minulle tutuksi, mutta "pitäminen" on vielä kaukana, nykyisellä kuuntelutahdilla ehkä vuonna 2034 sitten.
  JiiPee kirjoitti noin 2 päivää sitten+/- saldo : 0
  Joo. En minäkään Talesista ole koskaan perustanut erityisemmin. Joskus se kuulosti hyvältä, mutta viimeksi kun kuuntelin ei jaksanut puoltaväliä pitemmälle.
  Kcrimso kirjoitti noin 2 päivää sitten+/- saldo : 0
  Ei minullekaan Snakes & Arrows maistu. Eikä se johdu siitä etteikö se olisi avautunut.
  JiiPee kirjoitti noin 2 päivää sitten+/- saldo : 0
  Joo, Onneksi vapaassa maassa saa tykkällä, mistä haluaa. Ja olla tykkäilemättä.
  Jukez kirjoitti noin 2 päivää sitten+/- saldo : 0
  No hyvänen aika, näinhän sen pittää ollakin! Palasokerissa lienee yksi näistä vunktioista tämä.
  JiiPee kirjoitti noin 2 päivää sitten+/- saldo : 0
  Eivätkös hyvät keskustelut lähtökohtaisesti ole sellaisia, että niissä ollaan aina edes vähän erimielisiä? Kohteliaisuus ja poliittinen korrektivismi on tietysti aina tärkeää. PS: Radiohead on perseestä.
  Kcrimso kirjoitti noin 2 päivää sitten+/- saldo : 0
  Russi se vasta hanurista onkin.
  JiiPee kirjoitti noin 2 päivää sitten+/- saldo : 0
  Sanoo mies, joka on käynyt kaikilla Rushin Suomen keikoilla, käynyt katsomassa Rush-dokkarin ja joka järjestää vähän väliä Rush-kuuntelumaratonin Palasokerilla, jossa se haukkuu kaikki bändin levyt. Minä en jaksaisi haaskata noin paljon aikaa bändiin, jota pidän paskana. Mutta ongelmansa kullakin.
  Kcrimso kirjoitti noin 2 päivää sitten+/- saldo : 0
  Kyllä sä jaksat.

Rush : Clockwork Angels »

  JiiPee kirjoitti noin 3 päivää sitten+/- saldo : 0
  The Garden jäi sitten Rushin viimeiseksi kappaleeksi. Ei olisi oikeastaan voinut hienommin lopettaa.

  Kcrimso kirjoitti noin 2 päivää sitten+/- saldo : 0
  Joo sentään vähän onnistuivat skarppaamaan kamalasta Snakes & Arrowsista.

Soft Machine : Live At Het Turfschip, Netherlands, 31 January 1970

R2-D2 kirjoitti noin 2 päivää sitten+/- saldo : 0
Njaa

Field Music : s/t

Markkutapio kirjoitti noin 4 päivää sitten+/- saldo : 0
Mainio levy. Omaan kirjastoon merkkasin levyn luonnehdinnaksi "minimalista jjcalea". (laitoinkin heti soimaan Naturallyn)

Field Music : Commontime

Markkutapio kirjoitti noin 4 päivää sitten+/- saldo : 0
Vaivasi koko kuuntelun ajan että ketä tämä laulaja muistuttaa ja miksei itse musiikkikin. Levyn jo loputtua jonkin aikaa vielä pyörittelin kappaleita mielessä kunnes mieleen iski että Bryan Ferry ja Roxy Music taisi olla se mitä hain.

Genesis : Wind & Wuthering »

  Jukez kirjoitti noin 4 päivää sitten+/- saldo : 0
  Windistä olen aina tietyillä tunnelmilla pitänyt. Hackettin osuus on kyllä aika pieni. Banksin koskettimet täyttävät ihmeellisesti kaiken, ettei siellä oikein tilaa kitaroille olekaan tai kitaraa kaipaisi...
  Onkohan Banks hieman aliarvostettu? Hienoja äänimattoja mies on tällekin levylle luonut ja niin luontevia.

Isildurs Bane : The Voyage - A Trip to Elsewhere

Markkutapio kirjoitti noin 5 päivää sitten+/- saldo : 0
Nyt oon pari Isildurs Bane'n levyä kuunnellut ja hyviä ovat olleet. Ihmettelenkin hieman että niin vähän näitä täällä on kuunneltu. Tähän vielä tämän albumin paras kipale...

Van Der Graaf : The Quiet Zone/The Pleasure Dome »

  Jammo kirjoitti noin 5 päivää sitten+/- saldo : 0
  Pitkästä aikaa uudelleen kuunneltuna tämä äänite kuulostaa oikein kivalta, kunhan kuuntelee sitä ikään kuin jonkin tuntemattoman bändin tuotoksena. Nimenomaan Graham Smithin viulu tuo selkeästi uutta ilmaisua Graafin äänikenttään. Tuskin kuitenkaan kovin monesti tulen tätä levyä pyörittämään.