Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Halestorm : Vicious

Markkutapio kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : -1

Grateful Dead : Terrapin Station »

  Jukez kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Aina on jonkinsortin ennakkoluuloni estänyt tähän bändiin tutustumisen. Löysää soittoa yms...Nyt rohkenin kuulla ja pitikin kuunnella enempikin Terrapin Stationia. Huppelis. Taitaapi ollakin edessä laajempi tutustuminen Deadeihin. Ai niin..In The Darkin olen kuullut joskus 90-luvulla ja muistikuvana, että ei huono.
  Hirvittävä julkaisujen määrä tosin ahdistaa. Mihin nuo rahansa sitten laittaakaan??? Vähän samantyyppinen tuska tulollaan kuten Zappan osalta...
  JiiPee kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  In the Dark on yhtä hyvä levy, kuin "Terrapin". Myös Built to Last on mielestäni erittäin hyvä levy. Samoin From the Mars Hotel. Deadin discografiassa ei ole loppujen lopuksi montaa ihan huippulevyä, vaan bändiin pitää tutustua live-esitysten kautta.

  Bändi on todellakin livenäkin välillä kuin "unessa", eikä Garciakaan ole mikään tekninen kitaravirtuoosi. ...Jatkuu »
  JiiPee kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Kovalevyllä on kaikkien suosikkibändieni suosikkikappaleet. Grateful Deadilta löytyy tällainen. Iso läjä aivan huippubiisejä. Painottuu vähän uudempaan matskuun, koska itse löysin bändin In The Darkin myötä ja ostin Built to Lastin uutena.


  retrou kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Playing in the Band on oma suosikkini, niistä mitä on tullut kuultua.
  JiiPee kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Tästä saa vähän käsitystä siitä, minkäkokoinen liveakti Dead oli USA:ssa. Koko 1990-luvulla ainoastaan Rollarit tienasivat konserteilla niukasti enemmän. Ja Deadin kiertäminen loppui Garcian kuolemaan 1994. Eli siitä voi päätellä.

  10 loppuunmyytyä iltaa peräkkäin Madison Square Gardenissa. Olisivat varmaan voineet vetää vielä toiset 10 perään, jos olisivat viitsineet.


Progressivinen musiikki - Ne pienemmät ja oudommat purot »

  Kcrimso kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Hoi! Perustin viime viikolla progressiivista musiikkia käsittelevän verkkosivuston. Luvassa on säännöllisesti uusia artikkeleita useammankin eri sarjan (Viikon teos, Vuosi vuodelta, Camel, David Bowie, King Crimson...) myötä.

  Tällä hetkellä saitti näyttää aika proge/art rock -pitoiselta, mutta jatkossa on luvassa asiaa myös jazzista ja taidemusiikista.

  https://pienemmatpurot.wordpress.com/


  JiiPee kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : -1
  Ihan hyvät Camel-arviot. Paitsi että kyllä tuo debyytti on minusta huippulevy myös.
  Markkutapio kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Kävin sivulla ja käsittääkseni tuolla ei pääse muut väittelemään aiheesta. Mietityttää miksi perustit tuon verkkosivun, vaikka olisit samat asiat voinut esittää täällä Sokrussakin, vai etkö kestänyt muiden mielipiteitä? Sulla on "Parhaat levyt"-projektikin kesken, joten toivon että Kcrimso olet sanasi mittainen ja teet edes sen loppuun Sokrussa
  ... aika ruman näköistä niille jotka hakevat niitä juttuja täältä tähän päivään asti. ...Jatkuu »
  Jukez kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : -1
  No offense MT. Kyllä tämä toimii näinkin pienellä porukalla. Oletkin ollut kiitettävän aktiivinen kuuntelukokemuksiesi jakamisessa, hienoa!
  Jospa tuolta jostakin tulla tupsahtaisi joskus uuttakin verta joukkoomme ;)

Uriah Heep : Return to Fantasy »

  Jukez kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Kyllä. Return To Fantasy on nostanut osakkeensa omassa luokittelussani Heepin parhaaksi levyksi.
  Liekö osittain nostalgiaa, jahka RtF on ensimmäinen kokonainen levy Heepiltä, jonka aikanaan kuulin. Kaverilta oli kassu lainasa jah kasettisoittimen mikrohvoonilla kopioin sen omalle kassulle.
  Niin ja homma piti tehdäkin nopiasti, koska kassu oli kaverin isoveljen ja tietenkään lainaan ei ollut lupaa haettu ;)

  Eka puolisko maaginen ja toka puolisko sillisalaattimaisuudestaan huolimatta hyvä ns. ...Jatkuu »

Uriah Heep : Live In Boston 1976

Jukez kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
Kun pohjana on ainoa Byronin aikainen kuulemani 1974-liveäänitys Heepiltä, ei odotukset kovin korkeat ole tämän ns. loppuunpalaneen 'yliarvostetun' ja kriitikoiden vihaaman orkesterin 1976 jenkkikiertueen ( Boston 6.5.1976) kokonaisen keikan osalta.
Kyseessä siis hämmästyttävän hyvälaatuinen yleisöäänite! j...a hämmästyttävän inspiroituneen kuuloinen, yhtenäinen bändi! Keikan alkuosassa paahdetaan kahden vikan levyn (Return To Fantasy/High&Mighty) materiaalia turbovaihteella. ...Jatkuu »

King Crimson

Jammo kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
Huomasinpa tänään Soukan kirjastossa käydessäni oudon vinyylikansion näköisen kokoelman Kingromssareiden nimellä. Ensin luulin sen olevan vinyylilevykokoelma, vaan eipä luulo ole koskaan tiedon väärti, sillä tämähän oli porukan 717 Tai jotainnsinne päin Cd-levyjä sisältävä kooste porukan liveesityksistä. Enpä lainannut-tietenkään- tuota tuotosta, on minulla parempaakin tekemistä kuin kuunnella sen seitsemännentoista kerran näitä samoja KC - versioita, mutta silti, onko joku oikeasti jaksanut tsekata tämän äänitekokoelman?
  juuffo kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Komeaahan se Crimsojen soitanta on, mutta vetävät niin hyvin ettei juuri ole merkitstä mitä liveä kuuntelet. Heidän täytyy kyllä uskoa lujasti asiaansa!

Grateful Dead : 3-29-90 Nassau Coliseum Uniondale NY »

  JiiPee kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Tämä Branford Marsaliksen tahdittama "Eyes" on kyllä aivan upea. Toimisi satavarmasti myös progemiehelle. Itse asiassa täytyy olla täydellinen musiikki-idiootti, jos ei tästä tykkää.

Hawklords : Brave New World

Markkutapio kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
Jos ei tästä muuta saa irti niin nimibiisi kannattaa ainakin ottaa talteen.

John Renbourn : Traveller's Prayer

Jammo kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
Parisen vuotta sitten edesmennyt Renbourn on yksi suurista suosikeistani. Hänellä oli kitaran soitto hyvin ns. hanskassa ja mikä tärkeintä, hän ei elvistellyt eikä yrittänyt olla enempää kuin oma itsensä, ja se kuuluu erinomaisen hyvin hänen tuotannossaan. Musiikki on konstailematonta taitavaa soitantaa, jossa tunne ja järki ovat balanssissa. Nautin edelleen suuresti hänen useimmista levytyksistään. ...Jatkuu »

Antonio Vivaldi : Stabat Mater

Jammo kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
Vivaldi oli mainio tyyppi, suorastaan paradoksaalisen outo lintu. Hän eli elämänsä viimeiset noin kymmenen vuotta yhdessä kahden naisen kanssa, joita hän kutsui taloudenhoitajikseen. Tätä pidettiin tosi sopivana pappismiehelle... Niin musiikista puhuakseeni Stabat Mater on ponteva tämän esitysmuodon edustaja, Vivaldi on aina jollain erikoisella tavalla eläväinen ja vauhdikas säveltäjä, jonka musiikki oli jopa hieman nuoremman aikalaisensa JS Bachin suuresti arvostama. ...Jatkuu »

The Waterboys : Fisherman's Blues »

  Jammo kirjoitti noin 2 viikkoa sitten+/- saldo : 0
  Näin on.