Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Ritual : The Hemulic Voluntary Band

Jaakob kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
Neoprogen parempaa puoliskoa tämä levy. Nimikappale varsinkin jyrää hienosti. Ylipäänsä lyhyemmät kappaleet ovat onnistuneita. Pitkä päätöseepos sen sijaan on liikaa tekstissään kiinni, vaikka Tove Janssonia onkin.

Sasu Muje: Pilvitehdas

Jaakob kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
Pilvitehdas on Sasu Mujeen toinen soolojulkaisu. Ensimmäinen julkaisu, Minne te kaikki menitte? -EP ilmestyi viime vuonna. Ennen soolotöitään Muje on vaikuttanut punkyhtye Headachessa sekä trashmetallia soittaneessa Dead by Dawnissa. Menneiden tekemisiensä valossa on Mujeen soolotuotanto yllättävän seesteistä ja hyväntuulista.

Tällä singlellä kuullaan kaksi leppoisaa popteosta. Jonkinlaisesta akustisen kitaran vetämästä laulaja–lauluntekijä-tyyppisestä musiikista on kyse (jos moista "genreä" ylipäänsä voi käyttää). ...Jatkuu »

Long-sam: Bright Figures

Jaakob kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
(Gigawatti Recordings 2009, gwcd003)

Long-sam on Elisabeth Underground -yhtyeestäkin tutun Sami Toroin sooloprojekti. Tällä nimellä julkaistiin jo 2001 ensimmäinen seiskatuumainen (yhdessä Jaakko Eino Kalevin kanssa), mutta vasta nyt on vuorossa varsinainen albumi.

Bright Figures on todellakin soolotuotos: Toroi on paitsi kirjoittanut ja esittänyt kaiken albumin musiikin myös äänittänyt, miksannut ja tuottanut sen. ...Jatkuu »
Jaakob kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
Ville Forss on ollut aktiivinen nimi kansainvälisillä kokeellisen underground-musiikin kentillä jo usean vuoden verran. Vuodesta 2005 eteenpäin häneltä on ilmestynyt kymmenen albumia Ville Moskiitto -nimen alla (cdr- ja kasettimuodoissa), kaksi Autumn Galaxy -projektin levyä yhdessä Brad Rosen kanssa sekä liuta kokoelmaesiintymisiä. Lisäksi hän on edistänyt kokeellisen musiikin kulttuuria levyarvostelijana sekä julkaisijana oman Harha-askel -mikrolevymerkkinsä kautta.

Harha-askel onkin toiminut Ville Moskiiton toiseksi uusimman (uusin näyttää ilmestyneen eilen!) albumin julkaisijana. ...Jatkuu »
  Jaakob kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Arvostelua muokattu kappaleiden nimien taustan osalta.

Ous Mal: Riioraa

Jaakob kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
Vuodesta 2002 alkaen on 267 lattajjaa -pienlevymerkki esitellyt ansiokkaasti suomalaista (toki myös ulkolaista) kokeellista underground-musiikkia. Järjestysnumerolla 85 ilmestyi viime kuussa Ous Mal -nimisen duon esikoisalbumi Riioraa.

Ous Malin jäsenet ovat kertoneet työtapansa perustuvan lähes täysin sämplejen käsittelyyn (ks. tulivuori.blogspot.com). Musiikin pohjana käytetään löydettyjä ääniä, joiden lähde voi olla vanha kasetti tai levy, kenties radio. ...Jatkuu »

Dead Rabbit: s/t (demo)

Jaakob kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
Dead Rabbit on helsinkiläinen, kohta kolme vuotta kasassa ollut rähinäpunkyhtye, ja tämä on heidän kolmas demonsa. Periaatteessa Dead Rabbitin musiikki nojaa kahteen perusseikkaan: nopeuteen ja laulaja–kitaristi Tommin persoonalliseen ääntelyyn. Pelkästään näin yksinkertaisista elementeistä ei silti ole kyse.

Kuitenkin demon avausraita Bastards & Losers rakentuu juuri mielettömän nopealle takomiselle ja räyhälaululle. Kuitenkin se onnistuu olemaan harvinaisen tarttuva kaksiminuuttinen täsmäisku, vaikka sellaisille hienouksille kuin melodia ei hukata yhtään tilaa. ...Jatkuu »

Jethro Tull - Their Fully Authorised Story

Jaakob kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 1
Brittiläisessä Classic Artists -sarjassa on aiemmin ilmestyneet Creamin, Moody Bluesin ja Yesin uria käsitelleet dvd:t. Sarjan neljäntenä julkaistiin heinäkuussa Jethro Tull – Their Fully Authorised Story -levy yhtyeen sopivasti 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Sarjan muita osia en ole nähnyt, mutta ainakin mainosmiehet väittävät Tull-osaa parhaaksi. Kahden levyn kokonaisuus sisältää uuden puolentoista tunnin mittaisen dokumentin sekä bonuksina Wim van der Lindenin JT-dokumentin vuodelta 1969 ja kasan tuoreita haastatteluotoksia, joita ei itse ohjelmassa ole käytetty. ...Jatkuu »

Paanpa: Mehujääihmisten uneton uni

Jaakob kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
Paanpa on tamperelaisen Pasi Palosen yhden miehen projekti, jonka ensimmäinen demoäänite, Mehujääihmisten uneton uni ilmestyi viime kuussa. Musiikillisesti liikutaan jossain indie- ja avaruusrockin (mitä ne sitten lienevätkään!) kentällä.

Paanpan äänimaailma rakentuu pitkälti akustisen kitaran ja erilaisten syntetisaattorisaundien yhdistelmälle. Ajoittain käytetyt konerytmitkin ovat lähempänä rock- kuin dancemusiikkia. Mistään Hawkwindin kaltaisesta riffijumituksesta ei kuitenkaan ole kyse. ...Jatkuu »
  Jaakob kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Albumin saa nyt ladattua kokonaisuudessaan osoitteesta: http://paanpa.net/musiikki/. Ja uutta pukkaa pian huhujen mukaan Luovajalta.

Kurki: s/t

Jaakob kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
(2008 Olo Levyt OLOLP-001, OLODL-001)

Kurki teki hatunnoston arvoisen tempun ja julkaisi nimettömän esikoisalbuminsa ainoastaan vinyyli- ja mp3-muodoissa. Oikeudenmukaista ja hyvää asiakaspalvelua on, että vinyylin ostajat saavat oikeudet myös nettilataukseen.

Kurjen ensimmäinen julkaisu, vielä Paha kurki -nimellä tehty Sumu on ystäväni, ilmestyi jo 2005. Tuo kahden kappaleen ep antoi odotuksia kokopitkältä vaikkei minua täysin vakuuttanutkaan. ...Jatkuu »

v/a: You Get So Alone

Jaakob kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
(Harha-askel HA-6, cdr 2008)

You Get So Alone on turkulaisen, kokeelliseen akustiseen musiikkiin keskittyneen Harha-askel-mikrolevymerkin kolmas kokoelma. Levymerkin ensimmäinen julkaisu, Goin' Down Slow (2006), keskittyi täysin akustisella kitaralla soitettuun musiikkiin. Viime vuonna julkaistun Sing with Men valokeilassa oli ihmisääni. Näistä varsinkin ensimmäinen oli vahva kokonaisuus ja kaiken kaikkiaan vuoden 2006 parhaita kokeellisen musiikin julkaisuja.

Tämänkertaisen kokoelman aiheena on ollut sooloinstrumentit. ...Jatkuu »

Bearly Queen: What A Trashy Area

Jaakob kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
Bearly Queen on tuore yhden miehen ambientprojekti. What A Trashy Area puolestaan on Bearly Queenin esikoisalbumi. Kymmenen kappaleen cdr-painoksena aluksi julkaistu levy sisältää kaksi pitkää kappaletta (tai ääniteosta).

Kahden joulukuun alkupäivän aikana tehdyt raidat on rakennettu täysin sämplejä käyttäen. Saatekirjeessä artisti perustelee sämplejen käyttöä sillä, ettei hän "mikään muusikko ole". Itsensä vähättely on kuitenkin tarpeetonta. ...Jatkuu »

Valley Below: Running Rites

Jaakob kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
Valley Below aloitti Heikki Jyväsjärven ja Ari-Pekka Kivisen akustisena projektina 2002. Huhtikuussa ilmestyneeseen esikoisalbumiinsa Running Rites mennessä yhtye oli kasvanut viisihenkiseksi, kun joukkoon olivat liittyneet basisti Tuomo Tikkanen sekä Jyväsjärven kanssa jo Toteemi-yhtyeessä soittaneet kitaristi Sami Syrjämäki ja rumpali Jussi Jyväsjärvi.

Running Ritesin materiaali on kypsynyt pitkään, sillä alkuperäinen duo esitti kappaleita jo viidettä vuotta sitten. ...Jatkuu »

Pietari: Navakka moninainen

Jaakob kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
Pietari on Pietari Pietikäisen projekti, jonka vajaan 13 minuuttin mittainen cd-r Navakka moninainen ilmestyi viime kuussa. Julkaisijana toimii mikrolevymerkki Tule ystävänä. Äänenlaatu on lo-fi, joka saattaa häiritä joitakuita kuuntelijoista. Itse kuitenkin olen sitä mieltä, että äänen kotoisa sumeus tekee Pietarin musiikille ainoastaan hyvää: pehmeän lämmin saundi tuntuu miellyttävältä kuin ikäloppu mutta rakas laiskanlinna.

Levy rakentuu kahdesta, keskenään melko erilaisesta instrumentaalikappaleesta. ...Jatkuu »

Kreep Ensemble: Yksilö yksinäinen, vapaan tahdon

Jaakob kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
Kreep Ensemblen viimevuotinen, vajaa puolituntinen cd-r on luonteva edeltäjä yhtyeen kolmannelle, ni-Frith Autumn Boogie -albumille (jonka Hezzu on arvostellut Palasokerissa). Yllättävän laajalla musiikillisella areenalla painiva yhtye on saanut aikaan jo tällä levyllään tunnelmaltaan vahvan kokonaisuuden.

Tiedotus vieraalle aloittaa levyn tummasävyisellä ambientilla, jonka päällä kuullaan ilmeisesti kitaristi Kalle Aution monologi. Seuraavilla kappaleilla sen sijaan pysytään jazzidiomin piirissä, sen hämyisällä ja avaruudellisella laidalla. ...Jatkuu »

Kreep Ensemble: ni-Frith Autumn Boogie »

  Jaakob kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Levystä julkaistiin 7.7.2007 uusi painos (tuleystavana.org), jolla on bonuksena lähes 15-minuuttinen liveäänitys vuodelta 2005. Lisäyksen tyyli jatkaa muun levyn ambientjazzia, mutta välillä äityy muistuttamaan aiemman, "Yksilö yksinäinen"-levyn dramaattisempia hetkiä. Hyvä lisä jo alkujaan mainioon levyyn. Kannattaa hankkia nyt, jos edellinen painos jäi väliin.

Kaisla: Vladivostok

Jaakob kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
Kenolamusic MAMMUCD0128

Kaisla ja kalat -nimellä aloittanut yhtye sai alkunsa parisen vuotta sitten Oriveden opistossa ja ehti äänittää kaksi demoa. Nykyään yhtyeen jäsenet vaikuttavat Helsinki–Jyväskylä–Joensuu-linjalla. Viime vuoden alussa nimi lyheni muotoon Kaisla, ja yhtyeen ensimmäinen virallinen julkaisu, Vladivostok-EP, ilmestyi nyt joulun alla.

Yhtyettä on verrattu jonkin verran Ultra Brahan, mikä omasta mielestäni ei ole reilua Kaislaa kohtaa. ...Jatkuu »

Tivol: Breathtaking Sounds of Tivol »

  Jaakob kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kappaleet on kyllä äänitetty joulukuussa 2002, mutta eiköhän tuo julkaistu vasta seuraavan vuoden marraskuussa.
  Jaakob kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Julkaisutiedot löytyvät 267 lattajjaan sivuilta aika hyvin, vaikka levyt ovatkin usein melko hiljaa itsestään.