Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Symphony X : Paradise Lost

Sunkka kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
Miksiköhän en ole kuunnellut tätä levyä aikoihin vaikka minulla on tähän kiertueen hupparikin päällä monta kertaa viikossa? Johtuukohan se siitä, että levyssä on lapselliset taiteltavat pahvikannet joissa on sellaisia ihquja liekkejä että kun etsii sitä levyä sieltä laskoksista niin ne liekit nousee pystyy kuin jossain lastenkirjassa? Ja siis pahvikansien takia levy ei mahdu siihen telineeseen, jossa kaikki (nimenomaan kaikki) muut SymphonyX-levyt ovat ja tämä on unohtunut sen takia? Vai johtuuko siitä, että tämä on aika heikko esitys ja vanhoja ideoita varioituna, koska eväät on syöty? Niin, onhan tälläkin levyllä omat hyvät hetkensä, mutta aikaisemmilla levyillä niitä hetkiä oli paljon tiuhemmassa.

Queensrÿche : Take Cover

Sunkka kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
Onpahan tylsää ja ponnetonta tulkintaa! Miten voi noin hieno bändi 80-luvulta romahtaa noin täydellisesti 90-luvulla! Eikä näköjään pysty pyristelemään mitenkään takaisin! Olisi tämäkin levy voinut jäädä tekemättä ihan huoleti...
Vaan olipa siellä tosin pari ihan hyvääkin vetoa: The Policen Sychronicity II ja Peter Gabrielin Red Rain. Tate veti Stingiä ihan hyvin, mutta Sting vetää kyllä tuonkin biisin paremmin...

Opeth : Orchid »

  Sunkka kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kieltämättä vähän hapuileva ja naivihko levy mutta kyllä ne pari helmeäkin ovat rosoisena mukana. Saundit ovat ihan demotasoa. Ei ollut Opeth silti debyytilläkään mitään perusörinää, kaukana siitä. Ja nykysin vielä kauempana siitä.

Rush : Snakes & Arrows

Sunkka kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
Kävelin päivällä hakemaan auton huollosta siinä ehti kuunnella varsin mainiosti uusinta studiorassia. En olekaan kuunnellut sitä kunnolla kuulokkeilla aikaisemmin ja voi tosiaan sanoa että upeat soundit. Tosin, kun on nähnyt niitä kuvia Neilin rumpusessioista niin toisaalta olisi odottanut jopa vielä parempia rumpusoundeja, mutta kyllähän nämäkin olivat aivan jumalaiset.

Fish : Return to Childhood »

  Sunkka kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Rasittavaa, että muut soittavat uskollisesti klassikkoa mutta kitaristi säveltää sooloja uusiksi ja temppuilee kaikenlaista. Ja Fish ei mielestäni esiinny asiaankuluvalla hartaudella :) Misplaced Childhood levyllä The Thieving Magpie on livevetona edelleen parempi.

Eradication: The Unknown

Sunkka kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
Nyt kun on kulunut tasan vuosi Kotkalaisen hevirock-yhtyeen Eradicationin viimeisimmän demolevyn julkaisusta, onkin ajankohtaista julkaista kyseisen levyn arvio. Kuten Eran kohdalla aikaisemminkin, tämä levy on tosiaan soinut autosoittimessa kiivaasti ja tällä kertaa yhä suuremmalla syyllä. Edellisestä demosta on aikaa ja demojen välillä koko orkesteri on käynyt läpäisemässä erään maanpuolustukseen liittyvän velvollisuuden. ...Jatkuu »

Kevin Caffrey : Noah’s Dog

Sunkka kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
Long Islandin samettiääni Kevin Caffrey on julkaissut uuden omakustanteen viiden vuoden tauon jälkeen. Nuori laulaja/lauluntekijä on jälleen kerran tehnyt asiat itse, eli säveltänyt ja sanoittanut, soittanut ja äänittänyt ja julkaissut. Noah’s Dogilla on yhdeksän erilaista laulelmaa ja kappaletta jotka kertovat sorsituista ja häviäjistä, kuten levyn nimikappaleen Nooan koira, joka jää epähuomiossa ja kiireessä arkista.
Kevinin levyt ovat hyvä esimerkki siitä, mitä saadaan aikaan kovalevyraiturilla ja terävällä sävellyskynällä sekä akustisella kitaralla ja jonkinmoisella soittotaidolla. ...Jatkuu »

Eradication: Long Lost, Finally Found

Sunkka kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
Kotkalainen Eradication on sitä ikäluokkaa, että isänmaa vaatii pojilta kaiken vapaa-ajan. Orkesterin keskimääräinen hiustenpituus on romahtanut vuonna 2005. Kun kitaristi Ville on lähtenyt ilmavoimien hävittäjälentäjäkoulutukseen ja basisti Jere Naski ja rumpali Olle Räty armeijan muihin tehtäviin on bänditoiminta siirtynyt uuteen aikaan. Olle pysyy mukana, mutta Villen ja Jeren puute on korvattu toisin toimin. ...Jatkuu »

Rush: R30 DVD »

  Sunkka kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, minä tuosta Roll the Bonesin ja Mystic Rhythmsin soittamisesta olen marissut Vaport Trails-kiertueraportissa.  R-30 DVD on hieno, aivan loistava.  Ja olivat kuulemma löytäneen kokonaan sen konsertin filmit ja äänilauhat, josta Grace Under Pressure Tour video on aikanaan tehty. Luvassa on ensin DVD:lle uudelleentehty identtinen leikkaus ja sitten koko konsertti joskus myöhemmin. ...Jatkuu »

Soulhavoc: While you thought I was dead

Sunkka kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
Soulhavoc on kotkalainen raskaamman puoleinen mättöbändi karjuntalaulun ystäville. Se on genressään ihan pätevää reipasta karjuntaa ja vauhdikasta soittoa. Huutolaulu vain tahtoo rajoittaa kuulijakunnan aika tarkasti. Monille karjuminen ei mene läpi millään, mutta onneksi meillä Palasokerissa sitäkin osataan kuunnella.
Soulhavocin neljän biisin demo on ilmestynyt loppuvuodesta 2005 ja jo sen jälkeenkin miehistössä on tapahtunut muutoksia. ...Jatkuu »

Tankcsapda : Agyarország

Sunkka kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
Vanha ja vakaa unkarilanen rockbändi Tankcsapda oli entuudestaan tuntematon tuttavuus. Jo nettisaitilta sai silti hyvät fiilikset, koska nettisaitilla soi heti biisinpätkä erittäin
uskottavasta biisistä ja taustakuvana oli mahtipontiset keikkakuvat isolta lavalta. Tosin intron perusteella olisi tyylilajiksi voinut arvailla kasariheviä, mutta sitä Tankcsapda ei ole.
Levy soittimeen ja kuuntelemaan. Tämähän kuulostaa kovalta! ...Jatkuu »

Manitou: The Mad Moon Rising

Sunkka kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
Kotkalaisen metalliprogebändi Manitoun uunituore debyyttialbumi kasaa tutut biisit vanhoilta demoilta ja jyräyttää ne uusiin sfääreihin! Kuulostaako ylisanoilta? No, ylisanoja on vaikea välttää, nyt on kyseessä just sellainen levy.

Englantilainen Rage Of Achilles Records julkaisee MANITOU:n debyyttialbumin "The Mad Moon Rising" 21.6.2004, levynjulkkarikeikka Kotkassa perjantaina 18.6. Itse keikasta lisää Palasokeri.com:in artikkelissa keikan jälkeen.

Palasokerin ennakkokuuntelussa levy on saanut pelkästään ylistäviä lausuntoja. ...Jatkuu »
  Sunkka kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No katohan! Minulla ei ole juuri tuota ekaa demoa, muut on, joten päättelin, että se on sama vanha demobiisi, koska nimi on sama... No höh...

  Mutta upea levy, ei voi mitään. Eipä tässä ole muita levyjä kuunneltu vähään aikaan, Manitou varaa levylautasen.

Yes: Live In Philadelphia 1979 »

  Sunkka kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minulla on tuo kyseinen konsertti VideoCD-muodossa ja sekin formaatti riittää tuon tasoiselle tallenteelle aivan mainiosti. Kuva ja ääni ovat ihan surkeita. Kiva konssertti silti, pyörivä lava on kiva.

Rock Star - Jokapojan unelma toteutuu »

  Sunkka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ai se onkin siis hyvä leffa? Sittenhän se pitänee katsella läpitse. Aihepiiri kiinnostaa, mutta luulin sen olevan jotain jätettä.
  Sunkka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ostin tuon leffan sitten Anttilasta ja kyllä täytyy sanoa, että olipas hyvä pätkä! Oikeesti! Tietyllä ennakkoluulolla aloimme sitä katsella, mutta ennakkoluulot hälvenivät tosi nopeasti, elokuva on mainio.

Dream Theater: Metropolis 2000 DVD

Sunkka kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
Long Islandin neo-progeihmeen Dream Theaterin kauan odotettu PAL-versio Metropolis 2000 konsertti-DVD:stä tuli viimein loppusyksystä. Levyllä on koko mammuttimainen Metropolis 2000: Scenes from a Memory teemalevy ja lisäksi samalta keikalta tunnin verran bonusbiisejä ja dokumentti.

Esimakua DVD:n keikasta saatiin jo saman nimisen, kolmen levyn konsertti CD:n muodossa joka lisäksi kohautti ilmestymispäivänään 11.9. ...Jatkuu »

Nirvana DVD

Sunkka kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
Christopher Lambert! Ohj. Gabriele Salvatores (1996)

Christopher Lambertin (Highlander) suhteellisen uusi scifiseikkailu jonka miljöö on pöllitty Blade Runnerista. Sekava juoni ja mukanokkela tulevaisuuskuva joka nyt jo viiden vuoden kuluttua vaikuttaa hieman kömpelöltä. Lavasteisiin ja äänimaailmaan on silti panostettu, äänet ovat muhkeat ja surround on kunnolla käytössä. Kohtausvalikossa on vain about 10 kohtaa. ...Jatkuu »

Fucking Åmål DVD

Sunkka kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
Alexandra Dahlstöm & Rebecca Liljeberg, Ohj.& käsik. Lukas Moodysson (1998)

Anttilan alekorista 49,- loistavaa hurrikomediaa ja draamaa! Real life-tyyliin ja rakeiseksi filmillä kuvattu pohjoismainen yllättäjä oli suotta alekorissa, vaikka tietysti tämä ei DVD-formaattia erityisesti kuvanlaadunpuolesta hyväksi käytäkään. Hilpeää dialogia ja hankalia tilanteita, nuorien tyttöjen oman identiteetin etsintää. Jos et ole tätä nähnyt ja löydät sen vielä alekorista, korjaa talteen.

Levyllä lisäksi traileri josta ei saa mitään selvää koska sitä ei ole tekstitetty (Ruotsi: Abrobatur), elämänkertasivut (suomeksi) ja ohjaajan kommentit, nekin ruotsiksi eli minulle hyödyttömät.

American Beauty DVD

Sunkka kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
Kevin Spacey, Annette Bening sekä Mena Suvari ja Thora Birch. Ohj. Sam Mendes (2000)

Viiden oscarin voittajalta odottaisi jotenkin seesteistä ja viihdyttävää meininkiä eikä säväyttävän ja ahdistavan rankkaa, silti komediallista draamaa. Paikoin huvittava ja paikoin hyvin ahdistava ja raju kertomus lähiöisästä joka saa uutta potkua elämäänsä tyttärensä tyttökaverista, lähinnä kuitenkin tähän liittyvistä haaveista. ...Jatkuu »