Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Ravintolapäivä 02/2013

Jake kirjoitti noin 11 vuotta sitten (0 kommenttia)
Mietin hieman että kuuluuko näitä ravintolapäivän ravintola- tai kahvilakokemuksia arvostella, mutta arvostellaanhan täällä Palasokerissa demonauhoja ja muuta amatööritoimintaa niin miksei sitten ravintolointiakin. Ehkä kuitenkin vain puolivakavasti.

Borg restaurant day, Katajanokka, Helsinki

Hyvä sijainti maalaiselle saapua kehyskunnasta vähemmän urbaanisti omalla autolla (= autolla porttikongin oven eteen). Olimme sunnuntailounasta vaillla heti ravintolan avattua ovensa puolenpäivän jälkeen. Listalla Pizza Fritta ("Homemade deep fried calzone with different fillings") vaikutti lupaavalta, mutta näiden valmistuminen olisi vaatinut reilut puoli tuntia ja kiireinen (?) seurueemme päätyi bolognese lasagneen ("old style over 12 hours cooked sauces for our traditional lasagnas"). Lasagnet tarjoiltiin mikrossa lämmitettynä, hienoinen pettymys mutta sangen ymmärrettävää suuremman asiakasmäärän palvelemiseksi. Maku ok, hieman järeämpää maustamista jäi kaipaamaan useampi ruokailija seureueestamme. Kastike oli muutoin mainostuksen arvoinen.

Itse "ravintolamiljöö" oli viihtyisä äänitysstudio, istumapaikat ehkä vähän hajallaan pitkin tilaa, mutta varmasti monelle asiakkaalle jo pelkästään paikkana käymisen arvoinen. Rennon letkeä meininki ja musiikista plussaa.

Coltrane Café, Korkeavuorenkatu, Helsinki

Borgin listalta tiramisú oli kyllä ihan houkutteleva jälkiruokavaihtoehto, mutta halusimme antaa tilaisuuden toisellekin ravintolapäivän yrittäjälle; Coltrane Café Korkeavuorenkadulla oli ainakin sijainniltaan ja ikkunasta avautuvalta maisemaltaan oiva valinta. Asuinkommuunin yhteyteen putkahtanut kahvila tarjoili seurueellemme skonsseja monipuolisilla täytteillä, pulskansorttisia suklaakeksejä, minttutorttua ja kahvit vastajauhetuista pavuista. Laadukkaita leivonnaisia, laadukasta kahvia ja miellettyvä miljöö jazz-musiikilla kuorrutettuna. Koko seurue oli tyytyväinen kokemaansa. Oikeastaan tämä popup-kahvila herätti kysymyksen että missä vastaavanlaista mutkatonta tunnelmaa voisi kokea ravintolapäivän ulkopuolella.

+/- saldo : 0 |