Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Kateusvero ja muuta talouspolitiikkaa

Jammo kirjoitti noin 5 vuotta sitten (88 kommenttia)
Kirjoitellaan tänne taloudesta ja politiikasta, kiitos.

+/- saldo : 0 |

  Dawnroad kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Se on vähän sillä tavalla, että tästä suosta ei nousta kurjistamalla mitään osa puolta. Jos kaikki jäävät työttömäksi (niin kuin nykymenolla näyttää tapahtuvan) ennen pitkää, ei kourallinen rikkaita elätä isoa eikä pientä yrittäjää. Ihmisten ostovoimaa olisi parannettava, väitti propaganda mitä hyvänsä. Vain rahan kierrättäminen auttaa tässä, ei niiden hautominen patjan alla.

  Jammo kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vain liikkuva raha lisää hyvinvointia, kunhan se ei pelkästään siirry jo ennestään yltiörikkaiden laariin, arvelisin.

  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Totta puhutte.

  Suomessa kateus ja menestyksen vihaaminen tulee monille äidinmaidossa. Pääoma on kuin kirosana, vaikka juuri pääoma luo yksityisiä työpaikkoja, joilla "hyvinvointivaltio" pysyy pystyssä. En tarkoita kansainvälistä "suurpääomaa", vaan päinvastoin. Ihan tavallisia ihmisiä ja heidän kasvavavia yrityksiään.

  Samoin Suomessa juuri mikään ei enää toimi ilman tukia. TEKES-tukiin kaadetaan rahaa kuin roskaa ja noista startupeista ehkä yksi sadasta on menestys. Neuvostoliitossa kokeiltiin sitä, että valtio loi työpaikat, eikä mennyt ihan putkeen. Miksei tehtäisi yrityksille järkevämmällä verotuksella sellainen toimintaympäristö, että ne voisivat menestyä spontaanisti, ihan omillaan?

  Kateuden ja vasemmistolaisen ajattelun takia ainoat talouspolittiset päätökset ovat lähinnä veronkorotuksia ja sosiaalietuuksien parantamisia. Tästä näette hyvin, miten nykyinen hallitus on kannustanut suomalaisia ahkeruuteen ja työntekoon.

  Dawnroad kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kannattaa silti muistaa, että mikäli Suomi ei olisi kärpäsen paska Euroopan kartalla, niin paikalliset pienyrittäjät olisivat todenäköisesti työttömänä, tai jonkin ketjun orjana. Luojan kiitos kuitenkin markkinamme ei kiinnosta suuria pelureita juurkaan.

  Dawnroad kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minusta on erittäin okei, jos joku elättää itsensä yrittämällä. Joskus vain elintaso-odotteet ovat lievästi sanottuna epärealistisiä, ei nakkikioskilla, tai autokormaamolla voi tällaisessa maassa rikastua, oli kovaa verotusta tai ei.

  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei "rikastuminen" ole se avainsana, vaan "mukavasti pärjääminen omillaan". Meillä lähes kaikki NOKIAn ja savupiipputeollisuuden luoma vauraus kaadettiin tulonsiirtoihin ja julkiseen pöhöön. Sillä seurauksella, että meillä on nyt suuri määrä passivoituneita, laitostuneita nuoria ja julkinen koneisto, joka on mitoitettu (vähintään) 20-miljoonaiselle kansalle.

  Ajatelkaa, jos tuo vauraus oltaisiin siirretty verotuksen kohtuullistamiseen - ja sitä kautta uusien työpaikkojen syntymiseen. Tai edes entisten säilyttämiseen.

  Meidän ei esimerkiksi tarvitsisi ajaa Kuuban ja Latvian jälkeen maailman vanhimmilla ja raskaimmin verotetuilla autoilla. Suomalaisilla ei ole mitään hajua sellaisesta järjestelmästä, jossa pääsisi kunnolla nauttimaan työnsä hedelmistä.

  "Vauraus" on monelle Suomessa sitä, että on 250 tonnia lainaa jostain hikisestä panokorsusta. Sitten äänestetään korporaatiokommunistista Kokoomusta (jonka päätavoite on siirtää suomalaisen duunarin työt ulkomaisen halpatyövoiman hoidettavaksi) ja leikitään "menestyjää". :D

  Tänne tarvittaisiin työväenpuolue. Kuten tuosta grafiikasta hyvin näet, niin nykyinen (SDP) on keskittynyt siirtämään työtä tekevän taskusta koko ajan enemmän rahaa työtä tekemättömän taskuun. Aika perverssi työväenaate tuollainen, sanoisin.


  Kcrimso kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tosta Jiipeen graafista jossa on noi "huikeat" kasvut työttömien tuloissa niin eikö tuo liity siihen että korotuksia ei tehry todella pitkään aikaan joten työttömien ostovoima ei lainkaan pysynyt inflaation vauhdissa? Nyt sitten pieniä korotuksia on tehty viime vuosina mikä näkyy tuossa graafissa.

  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tulonsiirtoihin menee sellaiset 70 miljardia Euroa, kun kuntien ja valtion vastuut ynnätään. Joka tapauksessa tuota on pakko leikata.

  En minä ole ketään hankeen jättämässä (vasemmistoretoriikan mukaisesti). Mutta nythän PK-seutu köyhtyy keskituloltaan jatkuvasti, kun kalleimmille alueille haalitaan ja asutetaan joutilasta, parhaassa työiässä olevaa porukkaa.

  Stadi, Vantaa ja Espoo menettävät koko ajan hyviä veronmaksajia, ja Stadi on vajonnut jo keskitulomittarilla sijalle 27. Vantaa ja Mäntsälä vetivät juuri ohi ja Stadi on nyt jo koko Uudenmaan köyhin kunta. Stadin velka nousee kahteen miljardiin Euroon. Jokainen kahdella harmaalla aivosolulla varustettu voi tuosta päätellä, että Stadin kallis asuminen kustannetaan suurelta osin verovaroin.

  http://www.lahti.fi/www/images.nsf/files/572F25371CA63039C2257CB3002AA31C/$file/Tilastokatsaus2014_2_2012.pdf

  Matalapalkkaduunit eivät pysty enää kilpailemaan (kalliin asumisen takia) tulonsiirtojen kanssa. Asumistukiin meni 1.5 Miljardia viime vuonna (kaikkien aikojen ennätys) ja ne menevät suoraan markkinavuokriin. Se taas puolestaan nostaa itse asumisensa maksavan väen verotusta, heikentää heidän ostovoimaansa ja nostaa heidän asumisensa hintaa.

  Tämän joutilaan väen elättäjät (jotka maksavat itse asumisensa), voivatkin sitten vasemmistohörhöjen mielestä muuttaa Lohjalle ja Nurmijärvelle - ja ajaa joka aamu Euroopan raskaimmin verotetuilla vanhoilla autoillaan rahoittamaan tätä lorvailua upouusissa asunnoissa Leppävaarassa ja Ruoholahdessa.

  Minä en halua heikentää kenenkään elämisen laatua. Hyväksyn myös sen, että tietty osa jengistä lorvailee ja elää pummilla. Niin on aina ollut. Mutta haluaisin järkeistää sosiaaliturvaa sellaiselle tasolle, mihin meillä on varaa.

  Opiskelijoiden ja työkyvyttömien hyysäämisen hyväksyn. Mutta en ole aivan varma, mutta luulisin, että joutilas sossutatu voisi tehdä rikoksia ja häiriköidä - ja vetää piriä, khatia, Subua ja brenkkua yhteiskunnan laskuun aivan yhtä hyvin myös Kouvolassa tai Taka-Öllölässä, eikä välttämättä Suomen kalleimmilla neliöillä siellä, missä on suurin asuntopula.


  Jukez kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 1
  Voe hyväne aeka, kylläpä työ jaksatta....
  Kyllä yksi tekijä on myös pörssi, joka myrkyttää ja pakottaa toimarit kvartaaliodotuksiin. Silloin toiminta on pääsääntöisesti osakkaiden kukkaron lihotusta lyhytnäköisillä toimilla. Eikös se ole hieman kieroa, että osakekurssi nousee välittömästi, kun virma ilmoittaa yt-'neuvottelujen' alkamisesta ja/tai =työntekijöiden irtisanomisista?
  Jiipee olet kyllä tarkkaan lueskellut ainakin tuon uussuomalaisten uusisuomi-sivuston jargonin. Jos leimaat ja lokaat toisinajattelijat tietyillä nimikkeillä (tarkoittaa eri näkökantaa kuin sinun), niin itse käytät lievän yli-innokkaasti toisen puolen retoriikkaa... äläkä vastaa tähän alatyylisesti, sen tunnut osaavan liiankin hyvin...

  Jukez kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Avain jossain muodossa on myös omien markkinoiden elvytys ja työllistäminen. Ehdotukset investointeihin taisivat vaan tulla Suomessa väärältä taholta.
  Virhe ilmeisesti myös oli, kun Suomi sitoutui EU:n rahapolitiikkaan, jolloin luovuttiin oman 'valuutan' arvon avulla elvyttämisestä ulkomaankaupan suhteen.
  Kun ollaan pieni ja kovasti isoja kumarteleva maakunta, nykyään siis olosuhteiden ja sopimusten pakosta, on yleensä vallalla vain yksi totuus ja sitä ajetaan kuin norsua pyssyyn...vaikka menettelyn seuraukset voi kaikki jo tulkita, mihin se johtaa...

  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Millä tavalla minä muka olen "leimannut ja loannut" toisinajattelijat? :D En mitenkään. Pidän vain joidenkin ihmisten talousymmärrystä vajavaisena. En tarkoita tämän foorumin jäseniä, vaan yleisesti.

  Hyvä esimerkki oli, kun YLE taannoin uutisoi mediaanipalkkojen nousua 2 edellisen vuoden ajalta hyvänä uutisena. Jos lukijalla olisi ollut vähänkään älliä päässä, hän olisi katsonut Tilastokeskuksen sivuilta suoraan, että julkisyhteisöjen velka oli noussut täsmälleen samassa suhteessa. Hienoa verokertymän kasvua tosiaan. Kaikki velaksi. :D

  Teollisuuden ja yksityisen sektorin verokertymä (ainoa jolla on merkitystä) on sen sijaan ollut kroonisessa laskussa jo vuosia.

  Jos ei ole fyrkkaa nykyiseen menotasoon, niin ei ole fyrkkaa. Ei se ole mikään mielipide tai "poliittinen suuntaus", vaan ihan puhdas fakta. Miksi siitä pitää kiukutella ja vaittää, että se on "epäoikeudenmukaista", kun ei enää kohta saa elää yli varojensa?

  Ja en lue Uutta Suomea juuri ollenkaan, enkä tiedä, mitä ovat "Uussuomalaiset". eii ohi meni arviosi tuossakin suhteessa.

  Mielipiteeni ovat ihan omiani, eikä minulla ole edes puoluekantaa. Kunnalisvaaleissa Espoossa äänestin kyllä Kokoomusta, koska ovat hoitaneet täällä tonttinsa ihan OK. EK-vaaleissa Stubbin/Kataisen mikkihiirijengiä ei tulisi mieleenkään äänestää.


  Jukez kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No sitähän minäkin...eiköhän aleta höyryämään enämpi tuolla vanhalla sektorilla eli musan alalla...miksi pääsääntöisesti vain huono musiikki myyyyy... ;) yhyyyyy );

  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sopiihan se ihan hyvin. Joko olet pyörittänyt Join Togetherin Tommya tarpeeksi? ;)


  Dawnroad kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sen verran vielä sohaisen tähän, että nykyajan uusi parasiittilaji on juuri palkkajohtajat, joilla on omistajan edut, muttei mitään vastuuta. Jostain syystä näillä taskuavainten kilistäjille kannattaa maksaa älyttömiä summia patsastelusta, muttei tuottavan työn tekijöille edes elämiseen riittävää palkkaa (siivoojat, kauppojen kassa jne). Missä kohtaa mopo lähti keulimaan näin paljon?

  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Moraali katosi 90-luvun laman myötä. Isoisäni oli yritysjohtaja Suomalaisessa isossa yhtiössä 70-luvulla ja ainoat edut olivat ilmainen autoetu, bensat ja muutama etelänmatka vuodessa. Ei silloin olisi tullut kuuloonkaan, että oltaisiin vedetty jotain miljoonaoptioita, samaan aikaan kun duunariosastolle annetaan Nokian neljävitosta perskannikkaan.

  Vielä tuomittavamapaa tuo sikailu on julkisella puolella, jossa sikailun maksumiehiksi joutuvat suoraan veronmaksajat. Tampereen lähes konkkatilaan ajanut pormestari tienaa enemmän kuin Obama ja FED:n Ben Bernanke. Valtionyhtiöiden touhuista ei viitsi edes aloittaa...


  Dawnroad kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo yllättävän räikeitä juttuja paljastuu välillä julkiselta puolelta, samaan aikaan palvelut ovat huonoja, tai niitä ei ole lainkaan käytännössä.

  Jukez kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sopiihan se ihan hyvin. Joko olet pyörittänyt Join Togetherin Tommya tarpeeksi? ;)
  Jep, se oli hyvä vinkki! Kakkoslevystä en tykkää..

  Jukez kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vielä tippa kun ei tapa? Täytyy kuitenkin muistaa , että tällä parjatulla julkisella sektorillakin on ihan oikeasti ja niska limassa vilpittömästi työnsä tekeviä 'duunareita', jotka myöskin kärsivät ihka omista 'yritysjohtajistaan'...


  Jukez kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jeipii!! Mites on, joko olet itse hankkinunna Iq:n uusimman? ;)

  Kcrimso kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jeipii!! Mites on, joko olet itse hankkinunna Iq:n uusimman? ;)
  Eikös Jeipii tue muusikkoyrittäjyyttä "hankkimalla" musiikin ylikansallisen rosvofirma Googlen YouTubesta vai olenko ymmärtänyt väärin?

  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 1
  Joo. Ja 80-luvulla äänitin musiikkia kasetille. Joskus kaverillekin. Ylinopeuttakin ajoin kerran. Alastaron alavassa alamäessä.

  Ei vittu, eikö sulla tosiaan ole parempia provoja? Käy mielummin vaikka "vaihteeksi" haukkumassa joku suosikkilevyni ja vihjaise samalla, kuinka paljon hienompaa ja taiteellisempaa musaa itse kuuntelet. :D  Jukez kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Muistin juuri kopioineeni kultaisella? 70-luvulla Uriah Heepin Return To Fantasyn irtomikillä kasetilta toiselle. Lainasin toisen mankan kaverilta.
  Oli se hyvä levy..silloin...

  Jukez kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  provo tais kuitenkin onnistua...:) ihan ite päättelin respondin 'sävystä'...herttasta...

  Dawnroad kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Harmi että näinkin pienessä yhteisössä löytyy nahistelua...

  Kcrimso kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  provo tais kuitenkin onnistua...:) ihan ite päättelin respondin 'sävystä'...herttasta...]
  :D

  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ehei... se on yrittänyt tuossa provoilla jo 10 vuotta, tuloksetta. Aina jotain pientä akkamaista vittuilua.

  Musamaut ovat erilaisia, enkä noista provosoidu ollenkaan. Mielummin kiistellään musiikista, niinhän minä tuossa totesinkin.

  Se on vain päinvastoin viihdyttävää, kun sen mielestä kaikki mun suosikkimusa on "AOR:ää tai vähintään jotain rokkipaskaa". Paitsi ne levyt, joissa on maailman siis ihan oikeasti paras kepittäjä Robert Fripp vierailevana tähtenä. :D


  Kcrimso kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  "AOR:ää tai vähintään jotain rokkipaskaa". Paitsi ne levyt, joissa on maailman siis ihan oikeasti paras kepittäjä Robert Fripp vierailevana tähtenä
  No siis mikä kohta tossa ei ole totta? :D

  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tsk, tsk. Katkaisit lainauksen kesken, ennen Robert Fripp-viittausta. Jos olisit jättänyt sen kokonaiseksi, olisin helposti voinut kertoa mikä ei ole totta. :D

  Kcrimso kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Editoin sen mukaan joten ole hyvä!

  Jammo kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.iltalehti.fi/tyoelama/2014120318888108_tb.shtml


  Jukez kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hieno juttu! Kyllä ihan tähänkin saagaan perustuen olen tukemassa Elinkeinoelämän keskusliiton uusia pyrkimyksiä 'turhien' lakkojen kieltämisestä tai siis laittomiksi nimeämisestä.
  Ei taida vaan solidaarisuutta löytyä kanssatyöntekijöistä. Iso ketju ja isot 'rahalliset' intressit ja niitä kumarretaan sekä pelätään...

  Jukez kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Palaan aikaisempaan: pitäisikö perustaa ihan oma provoiluketju? ;))

  Kcrimso kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Palaan aikaisempaan: pitäisikö perustaa ihan oma provoiluketju? ;))
  Hämärästi muistelen että sellainen olisi joskus ollut olemassa. Ei se kyllä taida oikein konseptina toimia.

  Kcrimso kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Suomen julkinen sektori on maailman kolmanneksi vähiten korruptoitunein: http://www.hs.fi/talous/a1417573293110


  Dawnroad kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aikamoisia rosvopesiä taitavat ollakin ympäri maailmaa.

  Jukez kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Maissa, joissa eriarvoisuus tulee jo mukana äidinmaidossa, lienee korruptio parempiosaisten arkipäivää. EU:n myötä varmasti samantyyppiset käytänteet hiipivät meillekin.

  Markkutapio kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Palaan aikaisempaan: pitäisikö perustaa ihan oma provoiluketju? ;))

  Löytyy paikka tuosta oikealta Forum-aihe-ryppäästä PALASOKERI FIGHT CLUB


  Markkutapio kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Maissa, joissa eriarvoisuus tulee jo mukana äidinmaidossa, lienee korruptio parempiosaisten arkipäivää. EU:n myötä varmasti samantyyppiset käytänteet hiipivät meillekin.

  Se ei tule äidinmaidon mukana vaan siinä että syötetäänkö äidinmaito vasemman vai oikean puoleisesta tissistä.


  Jukez kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jyväskylän kohtpuoliin eläköityvän kaupunginjohtajan tyttären opiskelijavaalitappionsa jälkitunnelmissa luomaa sanontaa lainaten: vassaripaskoilla oli tässä takavuosina kerrankin hyvä vaalislogan: Millä puolella sydämesi on?

  Markkutapio kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nyt puheet siirtyivätkin anatomiaan. Vassaripaska meinaa sitä että p.reikä on vasemmanpuoleisessa kankussa. Aiemmin täällä keskusteluissa se on ollu keskellä.

  Markkutapio kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  ...sydänkin taitaa muuten sijaita keskellä?


  Kcrimso kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : -1
  Mitä mieltä Hector on tästä kaikesta?

  Markkutapio kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sydän on Hauras, mutta senhän tiesit jo kun kävit H:n viimeisessä konsertissa H-Areenalla.


  Kcrimso kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Viimeksi näin H:n Lontoossa festareilla. Jouduin kyllä kesken keikan poistumaan toisen lavan suuntaan kun siellä soitti herrat E, L ja P.

  Markkutapio kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En tiennytkään että H-Areenalla oli niin paljon väkeä ettei nähnyt. Toivottavasti äänentoisto sentään oli kunnossa.

  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Lähtikö se Hezzu Sokrulta oikeasti? Onko tosiaan niin herkkänahkainen, että yksi homoketju riitti?

  Harmi. Hezzulla oli hyviä posteja.

  Pieni vittuilu puolin ja toisin tekee joskus sitäpaitsi vain hyvää. Tässä on Kcrimsolle vähän vinkkejä. ;)  Kcrimso kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ilmeisesti jotain juutuubi-paskaa taas kun nerokas Apple-laitteeni näyttää vaan tyhjää ruutua.

  Markkutapio kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : -1
  Lähtikö se Hezzu Sokrulta oikeasti? Onko tosiaan niin herkkänahkainen, että yksi homoketju riitti?

  Herneen veti nenäänsä joo herkästi. En minäkään tai joku muukaan lähtenyt kun laittoi niitä homovideoitaan ja -kuvia.
  Minun puolesta tervetuloa vaan takaisin.


  Markkutapio kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 1
  Kukahan muuten vetää herneitä nenäänsä Lieksassa?

  Onhan se ajattelematonta yrittäjältä palkata somaleita rasistiseudulle. Pitäisi hieman ajatella heidänkin turvallisuutta eikä vaan voittoja halvemman työvoiman voimalla. Lisäksi ajatella pitäisi muiden taksiyrittäjien kateutta voittojen saamisesta.  Kcrimso kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En minäkään tai joku muukaan lähtenyt kun laittoi niitä homovideoitaan ja -kuvia.
  Olen tuollaiset missannut täysin. Apple-sensuuri toimi ehkä tuossakin.

  Markkutapio kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onko sulla jokin Kiinan markkinoille tehty Apple?


  Jukez kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : -1
  On se. Osti kuulemma Kiinasta ko sai halavalla. Käytön haittapuolina on, että sen käyttis on mandariinikiinaksi ja Kooklekääntäjä kuulemma kääntelee miten sattuu. Nytten ymmärrätten paremmin mix se joskus vastailee oudosti posteihinne ;)

  retrou kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Lähtihän myös Doc B.D. ja Harmaa foorumilta jonkun keskinäisen pikkuriidan takia aikoinaan. Mulle tuli silloin outo tunne, että Harmaa on Docin kakkosnikki, ja Doc vain "keskustelee" itsensä kanssa. :D Siksi koska molemmat katosivat samaan aikaan.

  Markkutapio kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mulla on muistikuva että Harmaa lähti paljon aikaisemmin.


  Dawnroad kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olin aikanaan toisella nikillä täällä(jota en tosiaan edes muista enää), ja minusta molemmat Doc ja Harmaa olivat aikamoisia karikatyyrejä, olisko tosiaan ollut yksi ja sama ihminen?

  Kcrimso kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Viihdyttäviä taistoja ne ainakin olivat oli sitten kyse yhdestä tai kahdesta henkilöstä! :)

  Kcrimso kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei oo elo muualla Euroopassakaan aina niin herkkua: http://yle.fi/uutiset/royhkea_asuu_pariisissa_ilmaiseksi_keskituloinen_voi_jaada_nuolemaan_nappejaan/7690928


  Tai no olihan se tolle vuokralaiselle...

  Kcrimso kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Suomi = maailman vakain valtio. http://www.hs.fi/kotimaa/a1419649824475


  Kcrimso kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ja ruotsalaiset kadehtii: http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1419566823752
  Kyllä täällä on hyvä elää <3

  Jake kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Suomi = maailman vakain valtio.

  "Turkissa on maailman vapain lehdistö". http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/lehdistonvapaus_turkki-29952


  Kcrimso kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Presidentin mukaan "lehdistö on niin vapaa Turkissa, että se voi loukata ketä tahansa, puhua pahaa muista ja levittää rasismia ja vihapuhetta, joita demokraattisissa maissa ei sallittaisi".
  :D

  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 1
  Kaikki on fantsua, aivan kuin pikavippailevalla Jäbä Leissonilla.

  Yksityiseltä sektorilta hävisi vuodessa 28.000 työpaikkaa (lue: nettomaksajaa), kun Toukokuuta käytettiin verrokkina. Samaan aikaan velka- ja verovaroin rahoitettuja työpaikkoja syntyi 10.000 lisää. Alijäämä lienee sen 10 Miljardia, kun kuntien vastuut lasketaan mukaan. Valtiohan on pienentänyt omaa alijäämäänsä sillä, että se on leikannut kuntien valtionosuuksia. No nehän menevät tietysti suoraan kunnallisveroihin, koska menoihin ei voida koskea. :D

  Suomi on edelleen hyvä paikka asua, koska velkaa saa halvalla ja lähtötilanteemme (ja velkatasomme) 2000-luvun alussa olivat niin hyvät. Mutta jos kuvittelee, että tämä posketon velkaantuminen ja tulonsiirtotahti voi jatkua kauankin. erehtyy pahasti. Elintaso tulee monella laskemaan seuraavan 10 vuoden aikana rajusti.
  Tuolta voi käydä katsomassa tämän vuoden YT- ja irtisanomissaldoa.

  http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=244877&start=0


  Tässä valtion velkakäppyrä.  Kyllä Suomessa on otettava pää pois perseestä ja sopeutettava rajusti menoja. Ainoa, kuka tästä on puhunut, on ollut Sauli Niinistö. Mutta kun ihmiset ääänestävät sinne jotain Lasse Männistön tapaisia mikkihiiriä, niin eiköhän tämä ole pakko katsoa pohjan kautta. ;)


  Kcrimso kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://yle.fi/uutiset/koyhien_ja_rikkaiden_valinen_kuilu_syvenee_saksassa__saksan_malli_pilkkoi_tyot_mutta_ei_tuonut_niita_lisaa/7709502

  Tästä Saksassa asuvat ystävänikin ovat puhuneet. Matalapalkkaisilla aloilla ei enää yhden työn palkalla selvitä. Ja tässä ei enää puhuta mistään Mäkkäri-duuneista vaan ihan hienojen vaatekauppojen myyjien palkoista yms.

  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Suomessahan ollaan toisessa ääripäässä. Eli tilanne on sellainen, että jos nuori on Valintatalon kassalla töissä ja maksaa vuokraa, hänelle jää saman verran (tai joissain tapauksissa jopa vähemmän) käteen kuin sellaisella, joka ei tee mitään ja maksaa vuokraa.

  Ei sellainen yhteiskunta voi toimia pitkällä tähtäimellä... ilman öljyvaroja ainakaan.

  Viime vuonna asumistukiin meni 1.5 Miljardia Euroa ja asuntosijoittajat kiittävät siirtämällä nekin suoraan markkinavuokriin. Suurimmat hyötyjät ovat Forenomin, ARAn ja SATOn tapaiset AY-mafiaa lähellä olevat tahot.

  No kuka tästä kärsii? Ensinnäkin kansantalous ja se Valintatalon kassa, joka käy töissä ja maksaa itse asumisensa. Nuoria on turha syyttää sluibailusta, kun ollaan kehitetty järjestelmä, jossa matalapalkka-alat eivät pysty enää kilpailemaan tulonsiirtojen kanssa.


  Kcrimso kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Suomessahan ollaan toisessa ääripäässä. Eli tilanne on sellainen, että jos nuori on Valintatalon kassalla töissä ja maksaa vuokraa, hänelle jää saman verran (tai joissain tapauksissa jopa vähemmän) käteen kuin sellaisella, joka ei tee mitään ja maksaa vuokraa.
  Nuori sukulaistyttöni on Primassa töissä. Hän pärjää ihan mukavasti sillä palkalla. On hieno puhelin, oma auto, nätisti sisustettu (vuokra)kämppä ja ulkomailla hän käy pari kertaa vuodessa. Tosi kiva jos Suomessa sosiaalituellakin saa saman. Tämähän on hienompi maa kuin uskoinkaan!

  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eihän tuo esimerkkisi kerro oikeastaan mitään. Ihmisellä voi olla perittyä omaisuutta, vanhemmat voivat sponssata - tai velkaa voi olla silmät, korvat ja suut täynnä.

  Kyllä kaupan alalla ollaan varmaan vähän paremmin perillä, että kannustinloukut ovat ihan todellisuutta.
  http://www.kauppa.fi/ajankohtaista/uutiset/kannustinloukkujen_purkaminen_edistaisi_tyollistymista_24583


  Kcrimso kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eihän tuo esimerkkisi kerro oikeastaan mitään. Ihmisellä voi olla perittyä omaisuutta, vanhemmat voivat sponssata - tai velkaa voi olla silmät, korvat ja suut täynnä.
  Ei ole perintöä, vanhemmat eivät sponssaa (ainakaan mitenkään merkittävästi) eikä velkaakaan ole.

  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No sehän on sitten hienoa, että ahkeria ja säästäväisiä ihmisiäkin vielä löytyy... jotka pystyvät tekemään kaiken tuon 1500-1700 Euron kk-palkalla (lienee kassatytön mediaanipalkka BRUTTONA) ja vielä asumaankin PK-seudulla ilman tukia. Ei voi kuin hattua nostaa.

  anzi kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Epäilen suuresti, että palkka on tuossa haarukassa, jos tekee kokoaikaisena. Kaupanalalla kuitenkin aika hyvät lisät peruspalkan lisäksi.

  Jukez kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onko niillä vielä ihan kokoaikaisinakin kassoja???

  anzi kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eiköhän sen kokoaikaisen sopimuksen saa, jos haluaa.

  anzi kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0


  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 1
  Tässä on Demariosaamisen taso kiteytettynä:

  Mikael Jungnerin lääkkeet Suomen saamiseksi raiteilleen ovat, kuinkas muuten: Uudet kiellot.

  -Käteisen kieltäminen
  -Tupakoinnin täyskielto
  -Helpommin irtoavat "darralomat". Voisi olla jopa viikon leedillä ilman lääkänrintodistusta, jos ei vain nappaa.
  -Ja tottakai lisää veronkorotuksia, kuinkas muuten
  http://www.uusisuomi.fi/raha/76320-5-mrd-eun-raju-saastolista-suomelle-tupakoinnin-tayskielto

  Tällaisten takia Pahkasika aikoinaan lopetettiin. Nämä Demariedustajat ovat täysiä sketsihahmoja. Eihän kukaan voi oikeasti olla näin TYHMÄ... eli tätä ei voi enää ottaa muuna kuin jonain parodiana. :D


  Kcrimso kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mikä on se oikea puolue jota kannattaa äänestää? (Voi olla että kysyin tätä joskus, mutta uusi vastaus olisi paikallaan kun on vaalitkin tulossa...)

  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En ole vielä päättänyt. Suomi on kyllä mahtava mahdollisuuksien maa: Äänestäjä voi valita kahdeksasta erinimisestä sosiaalidemokraattisesta puolueesta mieleisensä.

  Vähän sama, kun saisi valita, ajaako autonsa 150 km/h betoniseinään punainen vai vihreä paita päällään. :D  Kcrimso kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 2
  Perusta oma puolue! Van Jiipeet!

  Markkutapio kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tupakoinnin täyskielto ja terveyskuluja säästyy kun ihmiset ovat terveempiä.... muuten hyvä idea mutta paljonko sitten joudutaan tarpeettomana irtisanomaan terveydenhoitajia ja lääkäreitä? Se hyvä puoli varmaan olisi että lääkäreiden palkat ja palkkiot myös saataisiin näin alas ammattilaisten ylitarjonnan vuoksi ainakin vähäksi aikaa.

  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No joo... onhan noita kieltolakeja kokeiltu. Entäs ne röökinmyynnistä saadut verotulot? Kävisi vain sama, kuin nuuskan myyntikiellon kanssa. Nuuskaa käytetään enemmän kuin koskaan, mutta nyt verotulot menevät Ruotsiin.

  Se on tätä vasemmistolaista talouspolitiikkaa, sano. Sama kun tuon teollisuuden kanssa. Inhottava ja saastuttava teollisuus saatiin viherveroilla ennätysnopeasti Kiinaan ja Intiaan, ja nettoveroja takovat työpaikat menivät siinä mukana.

  Maailma saastuu entistä enemmän, valtionvelka tuplaantui, mutta omatunto on nyt Suomessa puhdas. Ja nythän voidaan (velaksi) rekrytoida ykstyiseltä puolelta turhaksi jääneet lahjakkuudet naistutkimukseen ja Suomen Ympäristökeskukseen. Kyllä tällä noustaan!


  Kcrimso kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ai viherverojen takiako about kaiken valmistus siirtyi Aasiaan? Mä luulin että sen takia kun länsimaissta työntekijöillä on ihmisoikeudet ja paremmat palkat.

  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tauno Matomäki, joka lienee Suomen teollisuuden historian tärkeimpiä hahmoja, sanoi että suurin syy teollisuuden pohjan näin nopeaan rapautumiseen oli sähkön hinnan nosto Eurooppalaiselle tasolle.

  Suomen paras kilpailuvaltti oli halpa sähkö, joka kompensoi syrjäistä sijaintiamme (lue: korkeita kuljetuskustannuksia) ja kovia palkkakustannuksiamme. Toinen on tietysti matala jalostusaste.

  Veikkaisin, että Matomäki tietää aika tarkkaan, mitä puhuu.

  Savupiipputeollisuus olisi varmaan lähtenyt ajan myötä muutenkin, mutta missään muualla Euroopassa ei olla menetetty näin nopeasti asemia.

  Toinen syy on AY-liikkeiden ja vasemmistopoliitikkojen (KOK mukaanlukien) järjestämät julkisen sektorin palkankorotukset. Kaikki velaksi. Teollisuus on seurannut näiden täysin järjettömien palkkaratkaisujen perässä ja nyt me tarjoamme osin samoja tuotteita kuin Saksa, 30 prosenttia kalliimmalla.

  Ihme, että vienti ei vedä. Heh heh. Nyt pitäisi devalvoida 30%, kun ollaan taas porsasteltu. Eipä onnistu enää, eli sisäinen devalvaatio tai hidas kuihtuminen on edessä. Tai sitten ero Eurosta.

  Euro itsessään ei kyllä ole syypää mihinkään. Matti Vanhanen, Jyrki Katainen ja AY-liike etunenässä eivät vain tajunneet, että me liityimme valuuttaan, joka olisi edellyttänyt maltillista, Saksaa seuraavaa palkkapolitiikkaa. Tai ehkä tajusivat, mutta eivät välittäneet. Katainenhan osti vaalivoiton julkisen sektorin palkankorotuksia lupaamalla.

  Teknologiateollisuuden alasajo sitten vielä erikseen, joka on ihan oma aiheensa.


  Markkutapio kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, voittojen maximointi ja kilpailu on pääsyy monella siirtää teollisuutta halvempiin maihin.
  Viherverolla varmaankin tarkoitetaan tässä kun maailma päätettiin pelastaa ilmaston lämpenemiseltä.

  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Viherverolla varmaankin tarkoitetaan tässä kun maailma päätettiin pelastaa ilmaston lämpenemiseltä.

  Juuri tätä. Suomi pienenä maana halunnut näyttää "esimerkkiä" ja olla mallioppilas. Meillä on ollut aivan liikaa "jakovaraa" parikymmentä vuotta - ja se on synnyttänyt kokonaisen sukupolven ihmisiä, joilla ei oikeasti ole harmainta aavistustakaan, mistä rahat heidän "ilmaiseen" korkeakoulukoulutukseensa ja suojatyöpaikkoihinsa oikeasti tulivat. Näitä vihervasemmistolaisia pissiksiä on tuolla eduskunnassakin pilvin pimein, puoluekannasta riippumatta. Katsokaa nyt jotain Lasse Männistöä esimerkiksi... ei v...u. :D

  Nyt, kun jakovara on loppu ja pelleily pyörii enää pelkillä pikavipeillä, alkaa homma ehkä tyhmimmällekin vassarille pikkuhiljaa hahmottua.  Markkutapio kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  ...synnyttänyt kokonaisen sukupolven ihmisiä, joilla ei oikeasti ole harmainta aavistustakaan, mistä rahat heidän "ilmaiseen"...

  Ja tuo sukupolvi on vieläpä aika kansainvälistä.


  Dawnroad kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kannattaa muistaa, että ne eniten kasvavat markkinat ovat myös siellä Aasiassa. Vaikka siellä on paljon köyhyyttäkin, on miljoonittain myös ostovoimaista väkeä, joten on järkevää monella tapaa, että tuotteet myös valmistetaan siellä (halvalla työvoimalla). Eurooppa alkaa olla monilta osin eilispäivän maanosa.

  Jukez kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jeipiillähän on tiukkoja ajatuksia... ihmettelen suuresti vihaasi kokonaista julkista sektoria ja heidän ylisuuria palkkojaan kohtaan? Kyllä sillä sektorilla on paljon myös sitä alipalkattua väkeä ja ihan oikeasti niska limassa töitään tekeviä ihmisiä. Vihaamasi ilmainen korkeakoulutus kuitenkin on taannut monille mahdollisuuden kouluttautua ilman, että mahdollisuus koulutukseen olisi ollut ainoastaan varakkaalla väestönosalla. Korkeakoululus on myös osa kansan yleissivistystä ja sieltä poikii paljon myös innovaatioita.
  Mielenkiintoisesti tai ällöttävästi rinnastat heidät kaikki suojatyöpaikoissa tyhjänpäiväisyyksiä tekeviksi, arvottomiksi, tyhmiksi vähä-älyisiksivihervassaripaskoiksi joilla ei logiikkasi mukaan ole oikeutta olla syömässä oikeita töitä tekevien astiasta. En oikein jaksa provosoituakkaan tuosta asenteellisuudestasi. Tämä on minun viimeinen kommenttini tähän paskakeskusteluun ;)


  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nyt vähän rajaa tuohon tunnepohjaiseen olkiukkoiluun Jukez. :D

  Missähän minä olen väittänyt, että suorittava porras tai heidän palkkansa olisi minkäänlainen ongelma? Päinvastoin, kannatan ehdottomasti peruspalveluiden pitämistä julkisina, koska on selkeää näyttöä, että esim. sosiaalipalveluiden yksityistäminen ei ole ollut kenenkään etu. Vähiten maksajan. Olen myös valmis maksamaan veroja nykyisen terveydenhuollon puolesta. Mutta tulonsiirtoja on pakko järkeistää ja virkamiesten on otettava joko palkka-ale tai kenkää. Ikävää, mutta väistämätöntä.

  Tämä "jättäisittekö te ihmiset leikkauspöydille kuolemaan" tai "vanhukset märkiin vaippoihinsa" -kortti on sitäpaitsi todella väsynyt. Tämänhän kampaviineriosasto vetää aina esiin, kun kerrotaan vähän taloudellisia faktoja Euroopan suurimmista julkisista menoista.

  Hoitajia, lääkäreitä, poliiseja ja opettajia on n. 250.000 kappaletta.

  Julkisella sektorilla oli v. 2013 n. 700.000 työssä olevaa työeläkevakuutettua valtion, kuntien ja seurakuntien eläkejärjestelmissä.

  Jos voit vakavalla naamalla väittää, että täällä ei ole "mitään läskiä", niin sinun on oltava humoristi. Ja missään muualla palkat eivät ole nousseet samaa tahtia kuin valtiolla.

  Verohallinto 5 300 työntekijää
  - Kela 6 097
  - Ely-keskukset 4 000
  - Yle 3 100
  - VTT 2 644
  - Aluehallintovirasto Avi 1 200
  - THL 1 300
  - Ilmatieteenlaitos 677
  - Suomen Pankki 400 (EMU-kytkennän jälkeen henkilöstötarpeeksi arvioitiin 12)
  - Evira 735
  - SYKE 700
  - Geologian tutkimuskeskus 610
  - Hallinnon tietotekniikkakeskus 450
  - Kilpailu- ja kuluttajavirasto 140
  - Trafi 500
  - MTT (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus) 750

  Kunnissa on vielä monta kertaa suuremmat ongelmat.

  Kuvitteletko ihan oikeasti, että meillä on varaa nykyisiin 65 Miljardin Euron sosiaalimenoihin?

  "Reaalisella rahanarvolla mitattuna vuosittaiset sosiaalimenot ovat
  kasvaneet vuodesta 1960 vuoteen 2005 noin 15-kertaisiksi. Samalla
  aikavälillä sosiaalimenot asukasta kohden ovat reaalisesti noin
  13-kertaistuneet. Sosiaalimenojen bkt-osuus on noussut 9 prosentista
  nykyiseen noin 25 prosenttiin. "

  http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?folderId=41254&name=DLFE-4808.pdf


  Ja tuo oli vasta vuoteen 2008 asti. Nyt ollaan sosiaalimenojen BKT-osuudessa 33%.

  Se on sillä tavalla viehättävää tämä suomalainen keskustelu, että yli varojen elämistä perustellaan jollain moraalisella oikeudella. Rahalla ei ole isänmaata ja senpä takia maksajat ovat aika pitkälle jo Sossulandiassa äänestäneet jaloillaan. Nyt homma pyörii pikavipeillä vielä hetken.  Markkutapio kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ongelmat(?) yrittäjillä on kovat. Jos ei yritystä voi viedä halpamaihin niin pitää sitten tuoda halvalla tekijät Suomeen. Tällä hetkellä esim. rakennusalalla 1/3 työntekijöistä on Virolaisia ja iso joukko Suomalaisia rakennusammattilaisia työttömänä. Huvittavaa sitten onkin se kun nyt on Virossa suomalaisyritykset saaneet rakennusurakoita niin siellä ei löydy rakentajia vaan ne pitää tuoda Suomesta ja muista Euroopan maista.

  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo. Onhan se hullu tilanne, että ollaan rahaliitossa (ja poliittisessa liitossa) naapurimaan kanssa, jossa on 3-4 kertaa pienemmät palkat.

  Viro tekee monta asiaa oikein. Tosin täytyy muistaa, että nettosaajana olevan Viron matala yritysverotus kustannetaan pääasiassa nettomaksavien maiden (kuten Suomen) kautta.

  Tämä oli silti hyvä havainnollistus ja tilannekuvaus:
  http://blogit.iltalehti.fi/kalle-isokallio/2014/10/14/tunkua-tallinkille/