Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Kansalaisaloite menossa läpi.

vaskela kirjoitti noin 5 vuotta sitten (10 kommenttia)
Kansalaisaloite perintö- ja lahjaveron poistosta on menossa läpi. Aloite on kerännyt jo 40 000 nimeä ja vielä on kaksi kuukautta aikaa 6.5 asti.

Leskien ja surevien lasten osa on maksaa perintövero ja jopa menettää synnyin kotinsa se takia. Perintöveroa ei maksa rikkaat, köyhät pysyvät köyhinä ja keskiluokka kurjistuu. Leima-/varainsiirtovero 1,8-4% riittää, tätä veroa jos nostetaan 1% on perintöveron tuotto kuitattu. Pelkkä talouden kasvu PK -yritysten investointien lähtiessä liikkeelle riittää, se tuo aitoja työpaikkoja Suomeen.

60% kansanedustajista puoltaa aloitteen läpimenoa, KL gallupin mukaan. Nyt on tärkeää saada loput 50 000 nimestä ja toimittaa se vielä tämän eduskunnan käsittelyyn.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2665


+/- saldo : 1 |

  Markkutapio kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hyvä aloite. Periaatteessahan tuossa samaa rahaa verotetaan jo vähintään toiseen kertaan olipa se raha sitten säästettyä tai voitettua tai rakentamiseen sidottua. Kävinpä samontein kannattamassa ehdotusta.


  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : -1
  Loistava uutinen, jos menisi läpi. Perintövero on kommunismia. Ruotsissa poistivat ja saivat ison määrän pääomia ja rikkaita palaamaan maahan. Maksavat mielellään korkeaa muuta verotusta, kunhan saavat siirtää omistuksensa turvaan seuraavalle sukupolvelle. Siksi Ruotsissa on satoja vuosia vanhoja omistusta ja sinne on turvallista investoida. Suomitsuhna haluaa kateudessaan ajaa täältä loputkin rikkaat maanpakoon.

  Markkutapio kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 1
  Se vaan näissä on huono puoli että verottajan pitää saada omansa. Jos se ei sitä saa yhdestä niin ottaa sitten toisesta paikasta.


  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo. Sosialistisessa kleptokratiassa ei ole sellaista vaihtoehtoa, että menoja järkeistettäisiin. Aina on "verovaje" ja "kestävyysvaje". Todellisuudessa se menee niin, että mitä enemmän valtio kertää veroja, sen mielipuolisemmin julkinen sektori laittaa rahaa haisemaan. Ja kas... taas on "verovaje".

  2009 kerättiin kaikkia veroja 73 Miljardia. 2013 veroja kerättiin 88 Miljardia ja valtionvelka lähes tuplattiin 10 vuodessa + myytiin 20 miljardilla kansalliomaisuutta julkisen sikailun jatkamiseksi.

  Kuitenkin koko ajan "vaje" kasvaa.

  Jukez kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kestävyysvaje on enemmälti 'yrittäjäystävällisten' hallituksiemme nykymenon muodikas ilmaisu, jotta julkinen sektori saadaan yksityistämiskuntoon polvilleen ja bisnekset ylikansallisille yrityksille, jotkahan eivätten veroja maahamme maksele.


  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Totta. Sote on täysi kusetus. Aivan samoin kuin sähköverkon myyntikin.

  Virhe ajattelussa menee siinä, että tätä touhua kutsutaan "porvarilliseksi". Sitähän tämä ei ole, vaan markkinasosialismia ja kleptokratiaa räikeimmillään. Nykyinen jako menee globalistien ja lokalistien välillä. Vanhaa oikeisto-vasemmistojakoa ei enää ole, kun molemmat puolet ajavat samoja asioita.

  Vasemmisto ei suosi globaaleja korporaatioita, vaan omia verovapaita säätiöitään, halpatyövoiman rahtaamista Suomeen ja mm. AY-mafian verotonta asuntosijoittamista. Samaa paskaa eri painotuksilla.

  Jukez kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ja rahaa kuitenkin löytyy esim. uuteen hypetettyyn lentämislaitehankintaa. Montako kymmentä miljardia se olikaan? 60-80??
  Eikä rahoja edes budjetoida tai no...silloinhan se kestävyysvaje iskisikin.
  Toisaalta tuohon Jiipeen vasemmistokielteisyyteen. Minkähälaiset oltavat nykyään olisi normi palkkansaajilla, jos aikanaan itänaapurin pelossa ei sekoomuskin olisi suostunut moniin palkansaajia tukeviin päätöksiin?
  Nyt niitä ollaan kovaa vauhtia purkamassa, vassarien heikon kannatuksen innoittamana.

  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vasemmistolla ja AY-liikkellä oli ansionsa, mutta ennen oli ennen ja nyt on nyt.

  Suomalainen duunari on vihoviimeinen, kenestä ne nykyään piittaavat. Eihän heitä kiinnosta enää muut kuin "vähemmistöt".

  Meillä on nyt työväenliike, jonka ensisijaisena päämäränä on siirtää
  suomalaisen työtä tekevän ihmisen rahat ryöstöverotuksella ulkomaalaisen työtä tekemättömän ihmisen taskuihin.

  Outo työväenaate minusta.

  Minä äänestäisin heti sellaista vasemmistoa, joka puolustaisi suomalaisia duunareita.

  Muutenkin 0.6 promillea maapallon väestöstä käsittävän kansakunnan vasemmistovihreä maailmanparannus on naurettavaa. Jos me lopetamme täällä energiantuotannon vuodeksi kokonaan, Kiina ja Intia nostavat sitä puolessa tunnissa saman verran.

  Jukez kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eli puretaan ammattiliitot ja palataan villiin, 'työpaikkakohtaiseen'
  sopimusjärjestelmään, jonka ehdot sanelee palkan maksaja.

  Toisaalta, jos vain tuijotetaan, mitä muut 'pahikset' tekevät ja perustellaan sillä omat vähemmän ympäristöystävälliset toimet, niin onko sekään kauhean sivistynyttä. Kyllä meillä asenteellisesti ollaan otettu askelia taaksepäin. Nyt ihmisiä harhautetaan tietoisesti kaikessa ja mielestäni tavallaan 'totuuden jälkeinen aika' pitää tältä osin paikkansa. Voittaja on se, jonka resurssit ovat suuremmat 'tietonsa' levittämiseen. Ylekin on muuttunut järjestelyiden kautta sekoomuksen äänitorveksi.
  Kyllä 'viherpiiperoillakin' on tässä totuuden etsinnässä paikkansa, heitä millään tavalla väheksymättä. Mielenkiintoista nähdä, minkälaisiin kompromisseihin politiikassaan maamme nosteessa oleva vihreä puolue sekoontuu vallan porttien ollessa näkyvissä...

  vaskela kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä nyt Pekkarista harmittaa. On liikaa töitä eduskunnalla, joutuvat kuuntelemaan kansaa kansalaisaloitteiden kautta. Pekkarinen onkin esittänyt kansalaisaloitteen poistoa tai ainakin rajan nostamista 100 000 - 150 000 nimeen, niin ei häiritse lomia.

  Nyt lisää nimiä kansalaisaloitteisiin, kirjaudu ensin kannata sitten...ohjeet ovat siellä hanurista, niin kuin koko hallituskin. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2665