Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Mallasviskit

Voffe kirjoitti noin 17 vuotta sitten (45 kommenttia)
Onkos tämän boardin lukijoilla millaisia kokemuksia eri mallasviskeistä?
Ajattelin nimittäin kysyä vinkkejä mitähän sitä kannattaisi ostaa. Laphroaigh on erittäin kapeiden empiiristen tutkimuksieni perusteella oikein miellyttävää, mutta onkos siitä Alkosta saatavilla olevasta 10-vuotiaasta 40% alkoholia sisältävästä mihinkään, vai kannattaako ostaa jokin muu?

+/- saldo : 0 |

  Jake kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuota, tuota...kaikki kelpaa mikä tehty tuolla Irlannin ja Skotlannin suunnalla :D. Tosin Bushmillsiä olen janooni juonut enemmän kuin muita, kaiken värisiä ja -ikäisiä. Kohtuuhintaista ja leppoisaa juotavaa, tosin toisinaan maistuisi hieman aromikkaampikin tuote. Muutama eksoottisempi tuotekin olisi suositella, mutta ei muista nimiä tähän hätään, täytyypä yrittää jouluna tavata teksti etiketistä...

  Joo, jatkoa seuraa kunhan noita muistan...

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Järkyttävä tunnustus: juon kaikkia hirveitä, limasia viskejä plantattuna sellaiseen määrään Coca-Colaa että ei siinä mitään makuvihvahteita tunne. Chivas Regal on aika hyvää mutta, se ei ole mallasviski. Yleensä sellaiset on hyviä, joissa maistuu levä, savu ja merisuola. Nimet on jostain ihmeellisestä syytä pyyhkiytynyt muistista.

  Kcrimso kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minä juon yleensä myös Chivas Regalia. Raakana tai veden/jään kera.

  Voffe kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ns. käyttöviskinä Bushmills on hyvää, mutta meinasin tuossa joulun jälkeen investoida johonkin vähän vahvempaan ja laadukkaampaan viskiin, jota voisi nautiskella harvemmin. Tuo Laphroaigh on tällä hetkellä kärjessä.
  Alkon viskivalikoimakaan ei ole mitenkään erityisen laaja, joten valinnanvaraa ei hirveästi ole.
  Tuo Laphroaigh on Islayn alueelta, jolle on ominaista juuri vahva turpeen ja jodin/suolan maku. Samalta alueelta tulee myös Alkostakin saatava Bowmore, joka saattaisi olla toinen vaihtoehto.

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minä juon yleensä myös Chivas Regalia. Raakana tai veden/jään kera.


  Vähän kallista tuokin, jos päämääränä on tiedostamaton tila.

  Voffe kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minä juon yleensä myös Chivas Regalia. Raakana tai veden/jään kera.

  Minkäs ikäistä Chivasia Alkosta muuten saa? Ts. saako muuta kuin tuota 12-vuotiasta, joka maksaa saman verran kuin moni reilusti parempi mallasviski.
  Ja ei viskiä voi jäillä juoda, ellei juo jotain jenkkilitkuja ja halua olla niin rock, että ottaa kaiken "on the rocks".

  Kcrimso kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  kyllähän viskiä usein suositellaan nautittavan veden kera. Minulle käy jääkin ainakin silloin tällöin. Tietenkin jää voi tehdä juomasta liian kylmää joka voi vähän turruttaa makuaisteja. Eipä minulla kyllä koskaan ole jäitä kotosalla joten...

  Ei taida Alkosta saada muuta Chivasia kuin 12-vuotista. Tosin ostan sitä yleensä laivalta joten en ole aivan varma. Ja minä en kyllä tiedä tai edes kuvittele tietäväni viskeistä juuri mitään, mutta sen mitä minä olen viskejä maistellut niin Chivas Regal on hinta/laatu-suhteeltaan minua miellyttänyt eniten.

  Jake kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vahvempia viskejä (yli 40%) suositellaan nautittavaksi veden kanssa, koska muuten alkoholia on liikaa ja se turruttaa makuaistin.

  Aranwe kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Johnny Walker's Blue Label. Siinä on viskien aatelia. Suosittelen maistamaan edes joskus. Alkosta sitä ei taida saada, ellei erikseen tilaa ja hintaakin on varmasti yli 200 euroa. Laivalla maksoi paukku 10 euroa ja kyllä sitä tulikin sitten hartaasti nautiskeltua.

  kite kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Laphroaigh ei kyllä kuulu omiin suosikkeihini, aivan liian savun makuinen! Muistaakseni kaikkiin noihin saaristoalueiden viskeihin suositellaan laitettavan pieni tilkka vettä sekaan, se vähn laimentaa sitä savun makua. Ai niin, tuli mieleen sellainen viski kuin Oban, oli muistaakseni ihan ok makuista pieneen vesitilkkaan blandattuna. Käyttöviskinä itselläni on yleensä Four Roses. Aranwen mainitsema Blue Label on kyllä jumalaista. Ja myös jumalaisen kallista... Tuotiin sitä joskus pullollinen Portugalista. Saatiin siitä viskikaupasta kaikkea ylimääräistä roinaa mukaan ku ostettiin se pullo, myyjä tais olla provikkapalkalla :)

  Kcrimso kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei ole Blue Labelia ollut ilo maistaa, mutta rahvaanomaista Black Labelia kyllä juon mielelläni :)

  Mixu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hmm... bushmillsit ja 12-v Chivas ovat maukkaita...ja raakana tietenkin! Lisäksi täytyy mainostaa halvempaa irkkuviskiä Paddya ja Hankey Bannisteria, jota saa alkosta 0.7 pullon reilulla parillakybällä! Siinä hintalaatusuhde toimii. Eli kyseessä ei ole mikään kamala viski hintaansa nähden...

  Voffe kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, siis varsinkin vahvempia skottiviskejä kannattaa juodan pikkuriikkisen vesitilkan kanssa, niin maut pääsevät paremmin oikeuksiinsa, mutta jää ei kyllä mielestäni sovi mihinkään viskiin.
  Ja mitään Blue Labelia en kyllä meinannut ostaa, kun siinä tosiaan nousee hinta sen verran korkeisiin sfääreihin, ettei varallisuus riitä.
  Joku ~40e/0,7l on se tavoittelemani hintaluokka.

  Voffe kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Laphroaigh ei kyllä kuulu omiin suosikkeihini, aivan liian savun makuinen! Muistaakseni kaikkiin noihin saaristoalueiden viskeihin suositellaan laitettavan pieni tilkka vettä sekaan, se vähn laimentaa sitä savun makua.

  Laphroaighilla on mielestäni vähän sellainen maine, että siitä joko pitää erittäin paljon tai sitten ei ollenkaan. Onhan se ainakin kaikin puolin paljon vahvemman makuista kuin suurin osa muista viskeistä, joidenkin mielestä jopa vahvin skottiviski.

  MelancholyMan kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä tuo Alkosta saatava Laphroaigh taitaa olla parasta viskiä mitä oon maistanu..

  Stello kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ma en juo itse ollenkaan viskia (trauma), mutta kaikki tutut viskin ystavat ovat pitaneet Connemara-viskista:

  http://www.classicwhiskey.com/whiskey/connemara.htm
  http://www.dooyoo.co.uk/food_and_beverages/drinks/connemara_single_malt_whiskey


  PeeHoo kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Laphroaig on kyllä ehdoton suosikki niinkuin Islay maltit yleensä. Islay maltteihin tutustuminen kannattaa aloittaa vähemmän hyökkäävästä, kuten Bowmoresta, siirtyä sitten vaikka Lagavuliniin ja jos kantti edelleen kestää, Laphroaigiin. ;)\n[Muokattu 19/6/2003 / PeeHoo]

  VooDoo kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Bells on hyvää ja raakana luonnollisesti.:D

  Jake kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Laphroaigin markkinointiosastolla on kyllä lähtenyt mopedi lahjakkaasti hallinnasta. Pullon mukana tuli joku lippulappu, missä käskettiin ilmoittautumaan Friends of Laphroaig Clubiin, joten tein kuten käskettiin. Ilmoittautumisesta ehti kulua usaempi viikko ja unohdin koko systeemin. Eräänä päivänä oli erikoisemman näköinen kuori luukussa, sisältä löytyi tislaamon pomon lähettämä kirje sekä osakekirja, joka vahvisti omistajuuteni neliöjalan kokoiseen plänttiin saarella, jolla tislaamo sijaitsee. Webistä voi käydä ihmettelemässä satelliittikuvaa omasta maapläntistä ja saatekirjeessä luvattiin että kun maanomistaja saapuu saarelle, tarjotaan hänelle säänmukainen varustus jotta tämä voi vierailla omistamallaan maa-alueella. Ja viskiä tietysti myös.

  Pitääköhän tuo maapläntti ilmoittaa verotuksessa?

  Anonyymi kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Laphroaig on tosiaan viskien aatelia. Jo mainittujen Lagavulinin ja Bowmoren lisäksi kannattaa kokeilla myös Taliskeria ja Highland Parkia, vaikkeivät Islayn viskejä olekaan, samanhenkisiä kuitenkin. Islaylta tulee myös viski nimeltään Bunnahabhain, jota en tosin ole maistanut.

  PeeHoo kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Anonyymi kirjoitti 19/6/2003 klo 23:24: Laphroaig on tosiaan viskien aatelia. Jo mainittujen Lagavulinin ja Bowmoren lisäksi kannattaa kokeilla myös Taliskeria ja Highland Parkia, vaikkeivät Islayn viskejä olekaan, samanhenkisiä kuitenkin. Islaylta tulee myös viski nimeltään Bunnahabhain, jota en tosin ole maistanut.


  Heh, tulikin mainittua loputkin suosikeistani! Kaikille noille, myös Bunnahabhainille, on ominaista tuo tietty "robustisuus",
  Islayssä meren vaikutus korostuu muita enemmän.

  Jake: Täytyykin lähettää se lappunen, kuulostaa hauskalta.


  Sami kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Laphroaigh on erinomainen. Bowmore myös hyvää. Molemmat savuisia ja turpeisia. Kevyemmän makuisista Bushmills Single Malt on helmi. Käyttöviskiksi ostan Bellsiä, Famous Grousea tai tavallista Bushmillsiä.

  Mutta paras mitä olen juonut on Highland Park.

  saigon kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hyllystä löytyy Glenlivettiä, Lagavulinia ja Macalania. Eihän noih Balantinesiin ja Johnny Walkereihin koske kuin työtön pultsari.

  Glenlivetistä kyllä tykkään tosi paljon, vaikkei siinä olekaan oikein mitään särmää. Sitä on kiva tiputellä yksinään ja miettiä suuria kuvioita. Pottu G:tä ei edes maksa Alkossa hirveästi. Lestin taitaa saada alle 50 egellä.

  pinulk kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pyysin velipoikaa Tukholmassa tilaamaan pullollisen Mackmyra Single Maltia paikallisesta viinakaupasta.

  Kyseessä on ruotsalainen single malt, josta ensimmäinen erä tulee myyntiin nyt keskiviikkona. Toivottavasti saan pullollisen sitä!

  Lörssi, miten Kanadan single maltin kanssa kävi?

  Lerxst kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Lörssi, miten Kanadan single maltin kanssa kävi?


  Huonosti kävi, kolmessa paikallisessa viinakaupassa myivät eioota, mukaan lukien Chateau Frontenacin hieno puulaaki!!! Lentokentältä etsin vielä Montrealissa, mutta ei ollut sielläkään. No, Vancouverin reissulla yritetään uudelleen. Tällä kertaa oli kyllä kova yritys päällä jo... Saatte tulla the Pasin kanssa juomaan sen sitten pois kun minä en väkeviä juo :wink:

  Kcrimso kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minä juon yleensä myös Chivas Regalia. Raakana tai veden/jään kera.


  Kirjoitti hän 6(!) vuotta sitten. Niin ne maut muuttuu. Ei kyllä Chivas maistu enää. Laphroaig ja muut Islay-viskit ovat vieneet sen paikan. Vettä en noihin ole oppinut sekoittamaan vieläkään vaan ihan raakana menee.

  Jake kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Täytyypä itsekin päivittää tähän muinaiseen ketjuun; Laphroaig ja Lagavulin olivat pitkään viskikaapin aatelistoa, mutta viime aikoina on maistunut Caol Ila ja Ardbeg. Erityisen positiivinen yllätys oli "halpisviski" Islay Mist, nuori blendi Islayn viskeistä, oikein oiva käyttöviski täynnä turpeen ja savun makua.

  Kcrimso kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Täytyypä itsekin päivittää tähän muinaiseen ketjuun; Laphroaig ja Lagavulin olivat pitkään viskikaapin aatelistoa, mutta viime aikoina on maistunut Caol Ila ja Ardbeg.


  Caol Ilaa mullakin on tällä hetkellä kotona. Oikein hyvää, mutta kyllä Laphroaig vie kuitenkin voiton.

  pinulk kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kovasti hyvää on Highland Park ihan tavallinen versio. Ostin sellaisen 18 vuotiaan pullotuksen, mutta tavallinen on parempi.

  Dublinissa tuli juotua Midleton Rare Whiskey ja hyvää oli, mutta kallista. Kokeilkaa sitä!

  Ja kuten velipoika sanoo "Jokaisessa sivistyneessä kodissa pitää olla pullollinen Lagavulin 16 vuotiasta."

  PeeHoo kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Täytyypä itsekin päivittää tähän muinaiseen ketjuun; Laphroaig ja Lagavulin olivat pitkään viskikaapin aatelistoa, mutta viime aikoina on maistunut Caol Ila ja Ardbeg. Erityisen positiivinen yllätys oli "halpisviski" Islay Mist, nuori blendi Islayn viskeistä, oikein oiva käyttöviski täynnä turpeen ja savun makua.


  Laphroaig ja Lagavulin ovat olleet 2 suosikkiani jo pitkään, joten pitänee tutustua noihin muihinkin. Savun, tervan, turpeen ja merisuolan sekoitus on se kiehtova yhdistelmä jonka vuoksi Islay malt yleensä maistuu..

  Kcrimso kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Täytyypä itsekin päivittää tähän muinaiseen ketjuun; Laphroaig ja Lagavulin olivat pitkään viskikaapin aatelistoa, mutta viime aikoina on maistunut Caol Ila ja Ardbeg. Erityisen positiivinen yllätys oli "halpisviski" Islay Mist, nuori blendi Islayn viskeistä, oikein oiva käyttöviski täynnä turpeen ja savun makua.


  Laphroaig ja Lagavulin ovat olleet 2 suosikkiani jo pitkään, joten pitänee tutustua noihin muihinkin. Savun, tervan, turpeen ja merisuolan sekoitus on se kiehtova yhdistelmä jonka vuoksi Islay malt yleensä maistuu..


  Mä en ole pannut merkille koskaan merisuolan makua. Pitääpä yrittää kiinnittää huomiota asiaan kun ensi kerralla maistelen.

  PeeHoo kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Merisuola tai jodi. Varsinkin Laphroaigissa se korostuu, mutta "mainstream -Islayssa", kuten Bowmore, se on enemmän taka-alalla. Viljasiilot sijaitsevat rannalla ja kostea merituuli pääsee huuhtomaan niitä - näin luin jostakin.

  Kcrimso kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Merisuola tai jodi. Varsinkin Laphroaigissa se korostuu


  No jopas. Pullokaupalla tota on kuitenkin tullut nautiskeltua.

  pinulk kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Laphroaigin markkinointiosastolla on kyllä lähtenyt mopedi lahjakkaasti hallinnasta. Pullon mukana tuli joku lippulappu, missä käskettiin ilmoittautumaan Friends of Laphroaig Clubiin, joten tein kuten käskettiin. Ilmoittautumisesta ehti kulua usaempi viikko ja unohdin koko systeemin. Eräänä päivänä oli erikoisemman näköinen kuori luukussa, sisältä löytyi tislaamon pomon lähettämä kirje sekä osakekirja, joka vahvisti omistajuuteni neliöjalan kokoiseen plänttiin saarella, jolla tislaamo sijaitsee. Webistä voi käydä ihmettelemässä satelliittikuvaa omasta maapläntistä ja saatekirjeessä luvattiin että kun maanomistaja saapuu saarelle, tarjotaan hänelle säänmukainen varustus jotta tämä voi vierailla omistamallaan maa-alueella. Ja viskiä tietysti myös.

  Pitääköhän tuo maapläntti ilmoittaa verotuksessa?


  Minullakin on neliöjalka Laphroigin maata. Kerätkäämme kaikki kimppaan ja rakentakaamme pienki mökki Islaylle.

  PeeHoo kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Laphroaig onkin niin progee, että siitä voi löytää uusia juttuja pitkän ajan jälkeenkin. :)

  Jake kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minullakin on neliöjalka Laphroigin maata. Kerätkäämme kaikki kimppaan ja rakentakaamme pienki mökki Islaylle.


  Pitäisköhän perustaa Laphroaig-pörssi, missä liittoumat voivat vaihtaa noita tiluksia keskenään niin että saavat yhtenäisiä alueita ko. pellolta? ;)

  Kyllähän tuonne hirsisaunamökki sopisi jököttämään.
  M.Paisley kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Saako Paddyä tosiaan vielä Alkosta, ei ole pistänyt silmään pariin vuoteen. Siinä on hinta-laatusuhde kohdallaan, myös Blackbushista voi sanoa samaa, samoin kuin 12 vuotiaasta Jamesonista.

  Caol Ilaa on tullut myös täällä maisteltua, itse tykkäsin kovasti, mutta parilla kaverilla jäi juomatta kun turve ja savu kuulemma maistui liikaa läpi :D

  Nyt kaapista löytyy melko runsas valikoima, taitaa olla Johnnie Walkerin Green Labelia, Jamesonin 12-vuotiasta, Canadian Clubia, Glenlivetiä, Skapaa ja 12 vuotiasta Glenfiddichiä.

  Johnnie on uusin tuttavuus, hankin Berliinistä lentokentältä kun halvalla sai, oli kyllä melkoisen pliisun makuista odotuksiin nähden.

  Jake kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onkos joku maistellut tuota Teerenpelin 5-vuotiasta single maltia? Aika tyrmäävä hinta (100 eur/0,5 l) laittoi vielä harkitsemaan hankintaa, vaikka tekisi kyllä mieli tukea kotimaista viskikulttuuria.

  jusu kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Älä ainakaan osta islayn saarten uutta smokeheadia laphroaigin hintaisena ei todellakaan sen arvoista.

  pinulk kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olen muuttanut 2 viikkoa sitten pala kerralta ja tänään sain siirrettyä muuttolaatikollisen single maltia. Pitänee otta pieni lasillinen 16 v Lagavulinia illan päätteeksi.

  PeeHoo kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kummallista miten moni täällä tykkää Islay -malteista...
  Se kun ei ole mitään main-streamia.

  Toisaalta sehän on vain loogista tässä porukassa. :)

  Stonehead kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jallunäpäys . Vitut wiskeist.....rupee vaan närästämään.

  Sunkka kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kummallista miten moni täällä tykkää Islay -malteista...


  Saman olen pannut merkille. Itse olen enemmän Speyside-fani.
  The Macallan (Elegancia, ei Fine Oak...), Balvenie Double Wood, Gragganmore... Raikasta ja selkeää meininkiä, ei palaneen käryä ;)

  Hiljattain ostin Grenmorangie-pullon, koskapa Highlanderissa Connor MacLeod aka Russell Nash (loistava Christopher Lambert!) menee baariin viskipaukulle ja tilaa sitä. Ja toinenkin syy löytyy "populaarikulttuurista": Perfected by the Sixteen Men of Tain. No, ei silti ole kyllä kovin hyvää, en osaa arvostaa.

  Ja nää on kaikki vaan 12YO, ei sen vanhempia.

  Uni kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Maistoin pari viikkoa sitten eräässä helsinkiläisessä ravitsemusliikkeessä Aultmore mallasviskiä vuosikertaa 1989, ts. 19yo. Olipas muuten pirun hyvää vaikkei niin kovin savuinen ollutkaan. Oli pakko tunnustaa, että paras viski aikoihin. Pienenä kuriositeettinä sanon vielä, että se oli pirun edullista = 3€/2cl. Konossööri sanoi saaneensa niitä vain jokusen pullon ja ravintola myy/möi ne uloskantohintana. Todella mainiota kauppaa, varsinkin kun ostin 3x4cl+1x6cl.. ;) Enemmänkin olisi mieli tehnyt vaan ei tahtonut enää kaverilla jalat kantaa ja Espoo kutsui kumpaakin, prkl!

  Jake kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pyysin velipoikaa Tukholmassa tilaamaan pullollisen Mackmyra Single Maltia paikallisesta viinakaupasta.

  Mackmyra sattui silmään ja kouraan Alkon hyllystä, 1st editionia tämäkin vielä. Mielenkiintoinen kokemus, ylitti ennakko-odotukset muttei tällä vielä aivan kärkikastiin nousta. Ehkä hivenen karvas ja happamahko maku, mutta jälkimaku muuttuukin epätavallisen tasaiseksi.

  Muokattu 28.11.2010 20:35 by Jake.