Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

kertausharjotukset

Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten (95 kommenttia)
Persuus! Valtiolta tuli mukava joulukortti periantaina: kuhtu kertausharjotuksiin! HAJOTTAA! AHISTAA! OTTAA SYVÄMMESTÄ! PYÖRRYTTÄÄ!

Tämä "iloinen" tapahtuma on onneksi vasta toukokuusa, mutta ei palio innosta lähtä viikoksi mehtään rämpimään :(

Onko jollakulla kokemuksia kertausharjotuksista? Onko yhtä persiistä ku armeija itesään? Mulla hajos selekä yhellä leirillä ja varpaasa oli sairaan kipee mätäpaise, mutta eihän sellaset asiat henkilökuntaa kiinnosta, eiku menox vaan...

Perse, tekis mieli karata Australiaan tai jotain....

+/- saldo : 0 |

    Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Onko jollakulla kokemuksia kertausharjotuksista?


    Olin joskus 90-luvun alkupuolella kertaamassa 10 päivän ajan ja ainakin meidän joukkueen osalta koko homma oli lähes pelkkää lomailua.

    Ensimmäiset 3-4 päivää vietettiin kasarmilla, jolloin käytiin läpi aseiden ja miinojen toiminta. Ohjelmaa oli 2-3 tuntia päivässä ja loppupäivä vapaata. Nukuimme tuvissa, joista alokkaat oli ajettu metsään. :D

    Loppuaika menikin sitten metsässä... tai oikeastaan tien päällä. Istuttiin kuorma-auton lavalla ja reissattiin paikasta toiseen, leiriydyttiin, syötiin ja nukuttiin. Aivan viimeisenä päivänä taisi olla jotain äksöniä, mutta eipä siitä juuri mitään jäännyt mieleen. Ihan ok keikka.

    Anonyymi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Minä oon käyny jo kahteen otteeseen kertaamassa,ensimmäinen kutsu tuli tasan vuosi siitä kun olin päässy intistä pois vuonna 97 ja toinen nyt viime marraskuussa.Oltiin rovajärvellä viikko yli 20 asteen pakkaset kokoajan,mutta nukuttiin lämpimissä parakeissa.lomastahan se käy ja riippuu paljon minkälaista porukkaa sinne tulee,meillä ainaki oli kaikki "hyviä" tyyppejä oli hauskaa nauraa armeijja juttuja ja muuta mukavaa.Itse olen kokki joten tietenki ajattelin että kyllä pääsee helpolla että ei tarvi tehdä ruokaa kun 70 ihmiselle joka on helevetin vähän verrattuna viikkotyöhöni jossa teen noin 1500-2000 annosta päivässä,no kun päästiin perille,vääpeli sanoo tässä teille varusmieskuski joka on koko ajan teidän käytössä,menkää hakemaan ruokaa!HÄH niin me sitte vaan haettiin ruokaa monta kertaa päivässä muonituskeskuksesta ja sattupa sopivasti että samassa rakennuksessa on sotku ja siellä sitä tuli istuttua kyllästymiseen asti.Ei niitä kertaamisia tarvi pelätä ne ei oo yhtään samanlaisia kun itse armeijja,ei tarvi pokkuroida ja kapparit puhuu sulle kun ihmiselle ja saattavat jopa olla mukavia tyyppejä.Ei muutako innolla kertaamaaan minä ainaki ootan seuraavaa kutsua:D
    APAZUZU

    Aranwe kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    On se kivaa olla isänmaanpetturisivari kun ei tarvi kerrata, ellei sitten joku tyhmä kansanedustaja keksi taas että lyhennetäänpäs sivariaikaa 12 kuukauteen ja pistetään kertausharjoitukset pakollisiksi. Mitäköhän mekin kerrataan... järkeä hoi.

    Sunkka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ei niitä kertaamisia tarvi pelätä ne ei oo yhtään samanlaisia kun itse armeijja,ei tarvi pokkuroida ja kapparit puhuu sulle kun ihmiselle ja saattavat jopa olla mukavia tyyppejä.


    Joo, samat kokemukset. Älä, Hezzu, pelkää, ei se ole yhtään samanlaista kuin armeijassa. Minä olen ollut jo kahdesti kertaamassa ja ihan kivaa on ollut molemmilla kerroilla. Kantahenkilökunta on mukavaa ja hommat ovat leppoisia. Ihan rento fiilis verrattuna varusmiespalvelukseen.

    Voffe kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    On se kivaa olla isänmaanpetturisivari kun ei tarvi kerrata, ellei sitten joku tyhmä kansanedustaja keksi taas että lyhennetäänpäs sivariaikaa 12 kuukauteen ja pistetään kertausharjoitukset pakollisiksi. Mitäköhän mekin kerrataan... järkeä hoi.

    SIVAREIDEN PITÄÄ KERRATA VANHUSTEN VAIPPOJEN VAIHTAMISTA!
    Eikun siis... epäilen kyllä että tuollaista kertaussysteemiä ei sivareille tule koskaan.

    Hezzu, vielä on aikaa kieltäytyä kunniasta ja ruveta sivariksi!
    Ainakin omien tietojeni mukaan silloin joutuu kerran viikoksi haravoimaan sivarikeskuksen pihaa tms. jänskää ja sitten ei koskaan enää muuta. NYT-liitteessä oli joskus vuosia sitten juttua tuosta, ja CMX:n kitaristi Timo Rasio taisi siellä olla jotain tuollaista tekemässä samaan aikaan.

    Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Minä olen kuullut, että kertausharjoituksista on viime vuosina tullut paljon kovemmat. Itse en ole kertaamassa vielä kyllä käynyt. Ystäväni oli vapaaehtoisissa kertausharjoituksissa vähän aikaa sitten ja ne ainakin olivat kuulema helvetilliset. 5 päivää pelkkää tetsaamista metsässä erittäin vähällä unella ja ruualla. No mitäs läksi! :D

    Aranwe kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jos ei halua mennä kertausharjoituksiin, voi aina valita sen sivarivaihtoehdon. Ei varmaankaan paljoa eroa kertausharjoituksista.

    http://www.aseistakieltaytyjaliitto.fi/reservi.htm

    Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ainakin muutama vuosi sitten kertauksen sai väistettyä aika helposti. Kutsu kertaamaan osui omalle kohdalleni viisi vuotta sitten ja sattuipa sopivasti olemaan työharjoittelu juuri silloin. :)

    Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Yksi kaverini jätti vain menemättä. Sakot tulivat ja ne taisivat olla jotain 1000 markkaa. Ovatko ne sitten päiväsakkoja vai mitä sitä en tiedä. Joten siinäkin on yksi mahdollisuus lintsata :D Jätät Hezzu vaan muutaman levyn ostamatta ja maksat sakot :P

    joge kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kertausharjotukset taitaa olla pieni vaiva, mutta itse joudun lähtemään tonne 25 asteen pakkaseen ryömimään, pitkäks aikaa..:mad:

    Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Onnea matkaan! Kyllä tuli tänä aamuna taas elävästi mieleen 25 asteen pakkasessa suoritetut konttausharjoitukset Aulangon järven jäällä... :D

    Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    "You're in the army now..."

    KimmoVesajoki kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Itse en ole saanut koskaan kutsua kertausharjoituksiin. Siirryin 90-luvun loppupuolella sivariksi vaikka armeija tulikin käytyä Kontirannan varuskunnassa kymmenisen vuotta sitten. Empä usko että tulen saamaan mitään kutsua "muuntokoulutukseen".

    Kaveri tosin lähetti minulle aikoinaan uhkaavasti kertausharjoituskutsulta näyttäneen syntymäpäiväkortin armeijasta kääntymiään kirjekuoria hyödyntäen... :)

    Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Siirryin 90-luvun loppupuolella sivariksi vaikka armeija tulikin käytyä Kontirannan varuskunnassa kymmenisen vuotta sitten.

    Miten tuo sivariksi muuntautuminen tapahtuu, jos siis on jo armeijan käynyt? Millaisia toimenpiteitä?

    Sammy kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ihmettelinpä tuossa jonkin aikaa sitten, kun ei ole kuulunut aikoihin kutsua kertausharjoituksiin. Kyselin sitten asiaa esikunnasta ja samalla tiedustelin sodanajan sijoituspaikkaani. Mulle kerrottiin, että työnantaja on hakenut mulle vapautuksen asepalveluksesta ja sodanajan sijoituspaikkani on sama kuin siviilityöpaikkani. Jumalauta! Ei edes kansainvälisten kovapanosammuntojen aikana pääse pois työmaalta. Toivottavasti saan edes maastopuvun ja pakkiruokailun, että vähän pääsee tunnelmaan. Tallaista tietotekniikka-alalla. On se hienoa kertoa lapsenlapsille kun kysyvät mitä isoisä teki sodassa. "Imuroin 30 romppua pornoa!" Joo...

    Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No toi oli uutta tietoa, että työnantaja voi tehdä tuollaista! Ja vielä kysymättä työntekijän mielipidettä asiaan. :o

    Ihmettelen kyllä, että mikä sinua riivaa, kun menit esikunnasta penäämään, että miksei olla jo kertaamaan kutsuttu. Kyllä toi olisi jo vapautuksen paikka ollut muutenkin! :P

    Sammy kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Juu, vähän kummallista on, ettei työntekijöiltä kysytä mitään. Pitäisi varmaan tarkistaa jostain kirkkoherranvirastosta tms. mikä on mun kuolemanjälkeinen sijoituspaikka. Onkohan työnantajalla siihenkin jotain sanottavaa. Varmaan jostain varastosta ovat varanneet laatikon ja hyllypaikan.
    Kyllähän sitä nyt mielellään lähtisi kertaamaan puolisotilaalliseen lennokkikerhoon. Leppoisaa lentokoneiden huoltoa ja taulujen puhkomista ampumaradalla, lisäksi vielä hyvät safkat. Kyllä se normaalin arjen voittaa. "Miksi mennä armeijaan, kun voi mennä ilmavoimiin?"

    TT kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Armeijan käynyt ystäväni lähetti läänin esikuntaan sähköpostia, jossa kertoi, ettei nykyisessä maailmankatsomuksessaan enää pysty sitoutumaan sotilasvalaansa. Esikuntamajurilta tuli vastaus suurin piirtein näin:

    Jos et halua puolustaa maatasi kun talonpolttajat ja vaimonraiskaajat hyökkäävät, ota yhteys Lapinjärven siviilipalveluskeskukseen.

    Että näin se homma etenee. ;)

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Eiköhän tuolla esikunnan puolellakin ole enempi se osasto urpoja aiheuttanut päänvaivaa, jotka lähettelee sinne kirjeitä, joiden sisältö on enempi sellanen, et "Hei" Miksen mä PÄÄSE kertausharjoituksiin!??"

    Sunkka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Eiköhän tuolla esikunnan puolellakin ole enempi se osasto urpoja aiheuttanut päänvaivaa, jotka lähettelee sinne kirjeitä, joiden sisältö on enempi sellanen, et "Hei" Miksen mä PÄÄSE kertausharjoituksiin!??"


    Millä perusteella? Mitenkäs täällä nyt maanpuolustus koetaan niin negatiiviseksi asiaksi? Minä olen ollut kahdesti kertamassa ja se on ollut ihan hauskaa.

    Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Minäkin olen aina ihmetellyt "sivarien" suvaitsemattomuutta armeijankävijöitä kohtaan.

    didja kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Aika pahaa yleistämistä että "sivarit" ovat suvaitsemattomia
    armeijan käyneitä kohtaan. Itse olen suorittanut siviilipalveluksen,
    enkä ymmärrä koko asevelvollisuuden tarkoitusta, ja olen sitä
    mieltä että moraalisesti ainut täysin oikea vaihtoehto on totaalikieltäymys(johon minussa ei ollut miestä). Mutta tosiaankin minulle on aivan sama millä keinoin kukin tämän järjettömyyden läpi käy.

    TT kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Täytyy yhtyä täysin edelliseen.

    Sunkka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No, onneksi -30 ja 40-luvuilla ymmärrettiin maanpuolustuksen päälle ja saatiin torjuntavoitto. Minä uskon edelleen uskottavaan puolustukseen ja minusta tärkeintä on, että miehen käyvät armeijan, sivareitahan voidaan puolustushommissa käyttää kuitenkin hyödyksi, tavalla tai toisella, kotirintamalla tai huoltojoukoissa. Lottia on aina tarvittu.

    Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Samaa mieltä Pasin kanssa. Sitä voidaan tietenkin tulevaisuudessa miettiä voitaisiinko maanpuolustus toteuttaa jotenkin toisin kuin asevelvollisuuden kautta. Aika utopistiselta tuntuu kuitenkin ajatus siitä, että koko armeija lakkautettaisiin ja sen jälkeen vain toivottaisiin parasta.

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No hommahan on noin, että ne, joissa on ainesta touhuun, tietenkin valikoituvat int/auk/ruk/kertaushatjoituksiin/maanpuolustuspiiri-pieni-pyörii, jne. ja eihän silläkään firmalla pohjatonta budjettia ole kaikkia latvakakkosia metsissä juoksuttaa huvin vuoksi vuodesta toiseen kertaamassa yksinkertaisia asioita; Siis tämän takia....
    Nyt kuitenkin maailmaa kaikenlaisten marginaali-& syrjäytyjä-ihmisten näkökulmasta (töitteni puolesta) katselleena on kyllä monesti mielessä käynyt, että noin kansantaloudellisesti sekä inhimillisesti ajateltuna fiksua kyllä olis järkätä inttiin sellaisia "miinanpolkijaosastoja", erityiskasvatuksen vinkkelistä tuota nuorimies-ainesta tarkastelevia yksiköitä, jotka ei heti viikon päästä kotouttas tollasta mielenterveytensä & kasvukykynsä rajoilla hoippuvaa sakkia "kasvamaan" (=mätänemään) kotia, käytännössä ikuista moratoriovaihetta viettämään; "Me ei tarvita sua!" on aika perskeleen tehokas viesti systeemiltä, jolle perinteisesti "everyone´s son will do." Kyl sen sit uskoo muiltakin systeemeiltä (esmes työvoimatoimi, koulutus-) sen viestin varmasti.

    Sunkka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No hommahan on noin, että ne, joissa on ainesta touhuun, tietenkin valikoituvat int/auk/ruk/kertaushatjoituksiin/maanpuolustuspiiri-pieni-pyörii, jne. ja eihän silläkään firmalla pohjatonta budjettia ole kaikkia latvakakkosia metsissä juoksuttaa huvin vuoksi vuodesta toiseen kertaamassa yksinkertaisia asioita; Siis tämän takia....
    Nyt kuitenkin maailmaa kaikenlaisten marginaali-& syrjäytyjä-ihmisten näkökulmasta (töitteni puolesta) katselleena on kyllä monesti mielessä käynyt, että noin kansantaloudellisesti sekä inhimillisesti ajateltuna fiksua kyllä olis järkätä inttiin sellaisia "miinanpolkijaosastoja", erityiskasvatuksen vinkkelistä tuota nuorimies-ainesta tarkastelevia yksiköitä, jotka ei heti viikon päästä kotouttas tollasta mielenterveytensä & kasvukykynsä rajoilla hoippuvaa sakkia "kasvamaan" (=mätänemään) kotia, käytännössä ikuista moratoriovaihetta viettämään; "Me ei tarvita sua!" on aika perskeleen tehokas viesti systeemiltä, jolle perinteisesti "everyone´s son will do." Kyl sen sit uskoo muiltakin systeemeiltä (esmes työvoimatoimi, koulutus-) sen viestin varmasti.


    Samaa mieltä. Omakohtaisesti voin kyllä sanoa, että kyllä armeija kasvattaa ja kyllä usein huomaa, ketkä eivät ole inttiä käyneet. Kyllä siellä erilaisia sosiaalisia juttuja oppii ja ainakin kärsivällisyyttä, jos ei muuta :)

    Viukkis kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jotkut tutut ovat tosiaan tulleet intistä takaisin selkeästi tylsempinä ja rasittavampina ihmisinä kuin mitä olivat ennen sitä. Onneksi eivät kaikki.

    MelancholyMan kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Samaa mieltä. Omakohtaisesti voin kyllä sanoa, että kyllä armeija kasvattaa ja kyllä usein huomaa, ketkä eivät ole inttiä käyneet. Kyllä siellä erilaisia sosiaalisia juttuja oppii ja ainakin kärsivällisyyttä, jos ei muuta :)


    Ja paskat, tai no siis tuo on totta että usein huomaa ketkä ei oo inttiä käyneet - esim. keskimääräistä korkeammasta älykkyydestä tms..

    Mua ainakin kaduttaa perkeleesti se että inttiin tuli mentyä.. 9,5 kuukauden aikana laiskistuin pahoin, aloitekyky heikkeni jne... Varmaan yksi suurimpia syitä siihen että kuuden opiskeluvuoden jälkeen olen vasta opintojeni puolivälissä. Kertaamaan en takuulla mene.

    Totaalikieltäytyjiä arvostan suuresti.

    Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Armeijassakin tuntuu olevan niin paljon erilaisia koulutuspaikkoja. Meillä ei ainakaan ehtinyt pitkästymään ja uutta koulutettavaakin riitti koko palvelusajalle. Erittäin vittumaista touhuahan armeija oli, mutta näin jälkikäteen ajateltuna varsin mielenkiintoinen kokemus. Eikä todellakaan kaduta, että tuli käytyä.

    didja kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Armeijan kasvattavuudesta voidaan olla montaa mieltä. Leijonanosa tuntemistani miespuolisista, suurin piirtein samanikäisistä henkilöistä on sen käynyt, ja yleisin kommentti on: "olipas vittumaista". Lisäksi on kuullut kerskailevaan sävyyn kerrottuja tarinoita siitä, kuinka parhaiten on pystynyt välttelemään kaikkea turhanpäiväistä tekemistä, leirejä, marsseja, yms. Ja ainakin Santahaminan kasarmilla oli pilvenpotto kuulemma yleistä touhua, jopa vartiovuorojen aikana, tietenkään ei pidä yleistää, myös tämä kerrottiin ylpeään sävyyn. Painavimpana syynä armeijan käyntiin mainittiin sen lyhyempi kesto, ynnä joissain tapauksissa suvaitsemattomien läheisten painostus siihen suuntaan.
    En tiedä, ehkä on hyvä että löytyy myös maanpuolustus-
    henkistä väkeä, kuitenkaan 60 vuotta vanhoihin tapahtumiin vedoten on turha syyllistää ketään. Itse en ole valmis antamaan yhtäkään veromarkkaa mielestäni tarpeettomaan toimintaan. Sodan uhka ei ole minulle realismia.

    Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Itse en ole valmis antamaan yhtäkään veromarkkaa mielestäni tarpeettomaan toimintaan. Sodan uhka ei ole minulle realismia.

    Parasta kuitenkin varautua...ei sitä koskaan tiedä...

    Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Toimiupseerin lapsena ajatus siitä että armeijassa oppii sosiaalisia taitoja on naurettava. Tai jos kokee oppineensa armeijassa sosiaalisia taitoja, niin lähtötason on täytynyt olla todella heikko. Toki siellä oppii omien ja muiden virheiden salailua, ryhmäkuria, kyräilyä, vedättämistä jne.

    Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No eiköhän tuo huumeiden käyttö ole kuitenkin siviilipalvelusmiesten keskuudessa "hieman" yleisempää :D? Ei ainakaan millään tavalla näkynyt meidän komppaniassa joka muuten sijaitsi Santahaminassa. Pari kertaa kaapit kyllä tutkittiin poliisin toimesta, mutta mitään ei löytynyt.

    Armeijan kasvattavuudesta en tiedä. En osaa sanoa esim. että muuttiko tai kasvattiko se minua mitenkään eriyisesti. Lähinnä kokemus on kuitenkin sen verran erikoinen, että kyllä sen ainakin luulisi muuttavan ihmistä johonkin suuntaan (hyvään tai huonoon?) enemmän kuin vaikkapa vuoden siviilipalvelus kirjaston tiskin takana istuen.

    "Sodan uhka ei ole minulle realismia." Juu sodathan ovatkin maailmasta loppuneet... Hurraa! :o

    didja kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Sodathan ei maailmasta lopu, tilanne nyt vaan on tälle tyytyväiselle
    länsimaalaiselle(minä) hieman eri kuin esim. Afrikkalaiselle tai Lähi-Idässä asuvalle. Miten joku voi tuputtaa minulle sodan uhkaa,
    ja vakuuttaa armeijan tarpeellisuutta, kun itse koen ettei se ole
    realistista?

    Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Miten joku voi tuputtaa minulle sodan uhkaa,
    ja vakuuttaa armeijan tarpeellisuutta, kun itse koen ettei se ole
    realistista?


    En minä tiedä. Miten itse voit tuputtaa vastakkaista näkökulmaa?

    Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Keskustelu alkaa liikkua aika tulenaralla alueella. Miksei voida vaan kuunnella progia ja haaveilla KC:n konsertista, jossa voimme kosketella toisiamme?

    didja kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Asevelvollisuus on kuitenkin säädetty perustuslakiin(ns. aika
    virallinen "mielipide"). Oma kantani perustuu henkilökohtaisiin
    johtopäätöksiin asiasta, eivätkä ne vaikuta kenenkään elämään,
    toisin kuin asevelvollisuus.

    didja kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ehkä on parempi tosiaan kuunnella vaikka Monkia, jonka levyn
    "Misterioso", kävin juuri ostamassa Anttilasta. Internet ei liene
    paras paikka väitellä elämänkatsomuksellisista kysymyksistä;)
    (kapakka on parempi)

    Ja toisten koskettelu on aina positiivista, jos se on positiivista;)

    Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Keskustelu alkaa liikkua aika tulenaralla alueella. Miksei voida vaan kuunnella progia ja haaveilla KC:n konsertista, jossa voimme kosketella toisiamme?


    Kannatan Tohtorin ehdotusta. Yleensä olen kyllä pyrkinyt pysymään erossa politiikasta ja muusta tosi elämän paskasta ja keskittynyt progiin, elokuviin ja muuhun oikeasti tärkeään! :D

    ps. Onko Herr Doktorkin tulossa KC:n keikalle koskettelemaan?

    Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En ole tulossa, koska olen luvannut noina aikoina olla kesämökin remonttitalkoissa keskellä korpea..jne.

    Sunkka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0

    ps. Onko Herr Doktorkin tulossa KC:n keikalle koskettelemaan?


    Tämä koskettelufantasiahan oli alunperin jotain F:n pervoilua...

    Ja oli minulle armeijasta progellisestikin jotain hyötyä: Varuskuntasairaalassa tutustuin Queensrÿchen Operation:Mindcrimeen. Oliko teillä muilla progehyötyä armeijasta?

    Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Meidänkin tuvassa soi joskus Operation:Mindcrime. Useimmiten kuitenkin seuraavat:

    Def Leppard: Hysteria
    Neljä ruusua: Haloo
    Ace Of Base: Happy Nation (vai mikä se nyt oli)

    Oli siinä kestämistä! :D

    Viukkis kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Minä naputtelin sivarissa kuntoutusseurantalomakkeita tietokantaan päivästä toiseen kuulokkeet päässä ja Helsingin pääkirjastoon oli vain reilu kilometri kämpiltä. Todella paljon hyvää tuli kuultua vuoden mittaan. Nyt jälkeenpäin ihmetyttää, miten tulin keksineeksi lainata esim. Gentle Giantia vaikka minulla ei ollut tuolloin edes nettiyhteyttä käytettävissäni.

    Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0


    Tämä koskettelufantasiahan oli alunperin jotain F:n pervoilua...

    Ja oli minulle armeijasta progellisestikin jotain hyötyä: Varuskuntasairaalassa tutustuin Queensrÿchen Operation:Mindcrimeen. Oliko teillä muilla progehyötyä armeijasta?


    Siis mitä?! Eikö me kosketellakaan siellä toisiamme?

    Meillä soi tuvassa kyllä sellainen paska etten ole joutunut vastaavan kidutuksen eteen sittemmin. Minua pidettiin vähän outona kun kuuntelin punkassani kuulokkeilla Crimsonia ja kuulokkeiden päälle olin vetänyt vielä kuulosuojaimet eristämään tuvassa jumputtavan europop/tekno-skeidan pois.

    Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jotkut tutut ovat tosiaan tulleet intistä takaisin selkeästi tylsempinä ja rasittavampina ihmisinä kuin mitä olivat ennen sitä.


    Itse ajattelen niin, että armeijan käynti tuskin muuttaa ihmisiä, vaan pikemminkin vauhdittaa heidän kehittymistään sellaisiksi ihmisiksi, joiksi he kehittyisivät ennemmin tai myöhemmin joka tapauksessa.

    Edit: Kaksi musiikkiin liittyvää asiaa muistan omalta varusmiesajaltani. Pelle Miljoonan levy (oikeastaan kasetti) Moottoritie on kuuma soi komppanjassa ainakin 100 kertaa ja John Lennon ammuttiin.\n[Muokattu 12/3/2003 / Jimi]

    Viukkis kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ehkä. Minusta vaan on aina surullista kun joku rappeutuu aikuiseksi.

    Sammy kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mutta se on vaan kylmä totuus, että maassa on aina armeija, jos ei oma, niin jonkun muun.

    Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mutta se on vaan kylmä totuus, että maassa on aina armeija, jos ei oma, niin jonkun muun.


    Niinpä, jos esim. Ruotsin armeija lakkautettaisiin, niin kumman maan armeija sinne ensin valuisi: Norjan tai Suomen?



    mikko kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Niinpä, jos esim. Ruotsin armeija lakkautettaisiin, niin kumman maan armeija sinne ensin valuisi: Norjan tai Suomen?


    Todennäköisesti Bushin.

    Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Onko joku muuten tutkinut, mikä on ns. sotilaallisen tyhjiön yläraja, jonka jälkeen se alkaa täyttyä automaattisesti. Ilmeisesti Ahvenanmaa ja Vatikaanivaltio eivät ole tarpeeksi isoja, jotta sotilaallinen täyttymisprosessi käynnistyisi.

    Sunkka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Käsittääkseni Vatikaanilla on puolustussopimus Italian kanssa ja Ahvenanmaa kuuluu Suomeen. Vaikka syvässä rauhantilassa Ahvenanmaa onkin demilitarisoidu vyöhyke, puolustaa sitä kriisiaikana kuitenkin suomen puolustusvoimat.

    Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No näinhän se on; kommenttini oli nyt tuollaista näsäviisastelua vaan. :) Toisaalta en kyllä usko, että esim. Nato miehittäisi Ruotsin jos se lopettaisi armeijalaitoksen.

    jusu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mutta mites Sveitsi onhan niilläkin tavallaan armeija tai jotain kun pojat saa aseet kotiin ja käykö ne peräti viikon maanpuolustusta ja toisaalta nehän on olleet aina puolueetomia.

    Tosta voin olla väärässäkin mutta tollainen muistikuva.

    Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ranskan armeija on kyllä ihan turha ja sen voisi lopettaa.:D

    Pekka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Oliko teillä muilla progehyötyä armeijasta?


    No eipä juuri, katsoivat pikemminkin kieroon... Yhdelle tyypille sentään nauhoitin juuri ilmestyneen Thrakin, kun yövartiossa alettiin puhua progesta. Sitten se oli kotona kuunnellut sitä Commodore 64:n kasettiasemassa, muuta ei kuulemma ollut...:o:P

    Meillä soi melkein alusta asti Mä Lähden Himaan. Ei paljon nostattanut intoa.

    Mutta lomille oli kiva tulla, kun tiesi, että kotona odottaa joku levypaketti. Sitten kuuntelin innoissani Nektarin Live In New Yorkia ja söin suklaata! Ja sunnuntaina takaisin...:D

    darshan kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mutta mites Sveitsi onhan niilläkin tavallaan armeija tai jotain kun pojat saa aseet kotiin ja käykö ne peräti viikon maanpuolustusta ja toisaalta nehän on olleet aina puolueetomia.

    Tosta voin olla väärässäkin mutta tollainen muistikuva.


    Tuollainen systeemi siellä juuri on. Pienimuotoisia kertausharjoituksia taidetaan järjestää vähän väliä. On kyllä huvittavaa ajatella, mitä Suomessa tapahtuisi jos varusmiehet saisivat rynkkynsä kotiin vietäväksi...

    Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Meillä soi armeijasa eniten vanha Bad Religion ja sitten eräs levy, jonka esittäjää en muista mutta levyn nimi oli Cop Killer, yyh :shit:

    MrBungle kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En jakasanut lukea aikaisempia tekstejä, enkä tiedä muuta kun että kertauksista oli kyse, mutta minun mielipiteeni on se että maassa pitää olla aseellinen puolustusjärjestelmä takaamassa rauhan. Ei sitä kukkia heittämällä saa rauhaa aikaiseksi vaan sillä että on se valmius sotaan ns. pelokkeena muille maille. Tosin jos tuo itäinen naapuri tuosta murahtaisi niin Suomella ei kyllä olisi siinä paljon sanottavaa. Montakos Venäjälläkin on niitä mielettömän kokoisia ydinsukellusveneitä (mitkä voivat oleilla merenpohjassa vuosia ja ammuskella sieltä mannertenvälisiä ydinohjuksia), sellaisen voisi Suomikin ostaa tai vaikka kaksi ja alkaa määräämään vaikka pohjoismaiden tahtia. Voisi potkia Ruotsin persettä että sinne samanlainen armeija myös. Sitten vielä Norja ja Islanti ja Tanska niin vola, meillä olisi Pohjois-maiden puolustusjärjestelmä. Kun vielä joka maalle kaksi ydinsukellusvenettä niin kukaan ei ryppylisi ja olis rauha maassa. Ainiin Suomihan ei saa pitää edes sukellusveneitä, sehän kielettiin sodan loputtua. No ei niistä tarvitsisi kertoa heti, sitten vasta kun ne olisi valmiita.

    Öö...joo

    MrBungle kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Meillä soi armeijasa eniten vanha Bad Religion ja sitten eräs levy, jonka esittäjää en muista mutta levyn nimi oli Cop Killer, yyh :shit:


    Eli Body Count : Cop Killer

    Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ainiin Suomihan ei saa pitää edes sukellusveneitä, sehän kielettiin sodan loputtua. No ei niistä tarvitsisi kertoa heti, sitten vasta kun ne olisi valmiita.


    Vieläköhän tuo sukellusvenekielto on voimassa? Aika naurettavaa jos näin on.

    Aranwe kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Suomi muistaakseni irtisanoi itsensä Pariisin 1947 rauhansopimuksesta heti Neuvostoliiton kaaduttua, eli tuo kielto ei enää päde.

    Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Suomi muistaakseni irtisanoi itsensä Pariisin 1947 rauhansopimuksesta heti Neuvostoliiton kaaduttua, eli tuo kielto ei enää päde.


    No niin ajattelinkin.

    Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    H-hetki lähestyy, alakaa jo syke nousta ja hiki virrata.... su-ma -yönä puoli neljältä junalle ja eiku pohjosta kohti. Onkohan Rovajärvellä vielä lunta? Ja voikohan sinne ottaa kameran mukaan? Tekis jonkulaisen matkaraportin paljastavine kuvineen... paitsi jos on sen jälkeen niin hajonnu ettei kykene enään mihinkään järjelliseen toimintaan.....

    :shit: :shit: :shit: :shit: :shit: :shit: :shit: :shit: :shit:

    Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Muista käydä kakilla ennen kuin lähdet niin ei tartte riulla käydä! Ai mutta asia näyttää olevankin kunnossa... :D

    Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Riu'ulle oli muistaakseni kerran käyttöä... :o

    Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ja voikohan sinne ottaa kameran mukaan?

    Sen verran olen joutunut noita kertausharjoituskuvia katsomaan että voisi melkein olettaa kameran olevan pakollinen varuste. Ja eiköhän "epäsoveliaat" tarvikkeet kerätä kasarmilla johonkin jemmaan ennen näreeseen lähtöä, joskus intissä jouduin kantelemaan vääpelin apuna reserviläisiltä kerättyjä viinapulloja lukkojen taakse. Olivat reserviläiset hieman vittuuntuneen oloisia...

    Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Joo saihan kameraa käyttää ihan armeija-aikanakin. Äiti ihmetteli, että mitä siellä armeijassa oikein tehdään kun lähes joka kuvassa nukuin tai ainakin nuokuin jossain ojan pohjalla. "Eikö siellä muuta tehty kuin nukuttu?" :D

    apazuzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Työkaverini on menossa samaan kertaukseen kuin sinä Hessu se on aivan hermona. hah hah ;)

    Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hezzu kirjoitti 25/12/2002 klo 23:38:Tämä "iloinen" tapahtuma on onneksi vasta toukokuusa


    Tai sitten se on jo ensi viikolla... :D

    Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tempus fugit. ;)

    Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Missäs Hezzu on, kun ei ole miestä näkynyt vähään aikaan? :D

    jusu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No se lähti tossa sunnuntaiyönä suorittamaan sitä velvollisuuttaan ettäpi kertaamassa.

    Viukkis kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Voi pikku raasua! Kai hän kuitenkin ehtii ensi sunnuntaiksi takaisin päivittämään tunnistuskisaan uudet kuvat? :o

    Lazer kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Käsittääkseni H. palaa lauantaina kotiin.

    Aranwe kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Saanemme ilmeisesti odottaa Hezzulta sitten laajempaa reportaashia sotamiehen elämästä. Onneksi ei itse tarvitse lähteä kertailemaan yhtään mitään. ;)

    MrBungle kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kcrimso kirjoitti 13/5/2003 klo 15:32: Muista käydä kakilla ennen kuin lähdet niin ei tartte riulla käydä! Ai mutta asia näyttää olevankin kunnossa... :D


    No mutta armeijassahan on nykyään käytössä Makkipakki, sellainen juttu laatikko systeemi mikä viedää metsään, ei ne siellä taida edes enää riukua väsätä. Armeijassa kireänä pakkaspäivänä riu'ulla istuminen pihkaavalla, karhealla kuusenrungolla oli kyllä ikimuistoinen hetki. :shit:

    Viukkis kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Aika sotilaalliselta näyttää kyllä tuo Hezzun viesti jossa yhdeksän persettä paskoo tahdissa mars :D

    Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hei! Hezzu havaittu! :)

    Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jimi kirjoitti 24/5/2003 klo 22:59: Hei! Hezzu havaittu! :)


    Joo, olin takas Ylivieskasa klo 20 tänään... väsyttää....

    Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Aranwe kirjoitti 23/5/2003 klo 07:21: Saanemme ilmeisesti odottaa Hezzulta sitten laajempaa reportaashia sotamiehen elämästä.


    En mä jaksa mitään raporttia kirjottaa... oli mulla mukana muistiinpanovälineetkin mutta ei sielä jaksanu mitään ylös kirjata, niin eihän sieltä enään mitään muista... kuviakin räppäsin ihan vaan muutaman, en oo vielä filmiä kehittäny...

    Mutta noin päällisinpuolin: samaa paskaahan se oli ku armeijasa (rennommalla otteella tosin, mutta olot ja hommat oli sitä samaa). Viikko mehtäsä iliman että pääsi pesulle, ei hauskaa. Sotkusa pääsi käymään vaan pari kertaa ja sillonki hirveellä kiireellä. Nukuttua sai kunnolla vasta parina viimesenä yönä. Lakua vejettiin, kunto loppu. Parina iltana mieletön suonenveto ja jalkakramppi ku ois nukkumaan pitäny mennä, eipä siinä sitte paljo nukuta ku jos liikahti pikkusenkaan niin kramppi alko uuvestaan. Meinasivat että johtuu nestehukasta moinen suonenveto. Ammunnasa sain tuloksen 43 pistettä (5 laukausta) vaikka oon niin sokia että häjin tuskin erotti taulun, onkä tää sitä henkistä ylivoimaa? Paras päivä oli keskiviikkona ku tekasta katkes tela, muu porukka jatko matkaa mutta me jäätiin sinne istuskeleen nuotion äärelle about 7 tunniksi ennenku uusi tela saatiin paikolleen. Porukka oli pääosin nuorempaa sakkia ja entuuvestaan outua porukkaa, sielä oli peräti yks entuuvestaan tuttu naama joka oli samasa patterisa aikonaan ku minäkin, yks oli sitte aikasempaa erää ja loput oli sitte joskus 2000 armeijan käyneitä (ku ite siis pääsin pois helmikuusa 1994). Sää oli suht suotuisa vaikka välisä hieman satokin ja pikkusen oli viileetäkin, ihme eittei lentsua tullu. Jälkitautina kuitenki ripuli ja hajotus. En kyllä enään uuvestaan mee, hankkivun vaikka sivariksi ennemmin.

    Tuosa kertauksen viralliset sivut:

    http://www.mil.fi/joukot/jpr/kertausharjoitus.html


    Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En kyllä enään uuvestaan mee, hankkivun vaikka sivariksi ennemmin.


    Eihän tuo nyt noin pahalta kuulostanut. :)

    Eiköhän pistetä joukolla mil.fi:n veppimestarille mailia, kun on Hezzun nimen epähuomiossa jättänyt pois seuraavalta sivulta:

    http://www.mil.fi/joukot/jpr/palkitut_kh.html

    Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuohan romuttaa mielikuvan kertausharjoitusten leppoisuudesta. :o

    Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Janus kirjoitti 28/5/2003 klo 08:42: Tuohan romuttaa mielikuvan kertausharjoitusten leppoisuudesta. :o


    Muutenkin on kuulunut sieltä täältä, että kertausharjoitukset eivtät nykyisin enää olisi mitään lomailua. Kamalaa! :o

    Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Positiivista oli se että ainaski meillä oli sen verran mukava porukka ettei siihen tarttenu hajota. Ja ketään ei tarttenu herrotella ;)

    Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ihan vaan muutama epätarkka kuva:

    http://www.kotinet.com/heikki.kippola/paskaa/


    edit: sori, kuvat piti poistaa tilaa viemästä.\n[Muokattu 6/7/2003 / Hezzu]

    Pekka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Onko kertaajilla vieläkin nuo vanhat maastopuvut? Kävin '95 intin ja aika pian sen jälkeen taisi vaihtua varusmiehille samat puvut kuin kapiaisillakin. Niissä ois voinu tareta vähän paremmin...:)

    Vähän aikaa sitten tuli "varoitus" kertausharjoituksista ja jos ne järjestetään, niin kutsu kesä/heinäkuun vaihteessa...Pitänee alkaa keksimään selityksiä!:D

    Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Eiköhän varusmiehetkin tetsaa edelleenkin niissä vanhoissa hirvittävissä maastopuvuissa.

    Sunkka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hezzu kirjoitti 29/5/2003 klo 00:57: Ihan vaan muutama epätarkka kuva:

    http://www.kotinet.com/heikki.kippola/paskaa/


    Kivoja kuveja. Mutta oliko siellä tosiaan vielä Protoja ajoneuvokalustona? Aika ankeeta.
    Minä olin kertaamassa muutaman vuosi sitten ja mulla oli siellä silloin kuitilla uusihyttinen Sisu (uusi Masi). Se oli erittäin hieno ja iso! Kun pääsin välillä ajamaan myös yhtä Rasia (Raskas Sisu, se kolmiakselinen) niin sekin tuntui ihan hirveeltä, vaikka ennen sekin on ollut kiva. Protolla oon ajanut kerran jossain ajoleirillä ja se oli ihan kauhea.

    Edit: kirjoitusvirhe...\n[Muokattu 29/5/2003 / Sunkka]

    Sleeper7135 kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Noita Protoja alettiin hävittämään JPr:sta vasta tuossa 9kk sitten kun kotiuduin. Mitään isompaa remonttia niihin ei enää tehdä mutta nuo mitä jäljellä on ajetaan loppuun.

    Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kuulin että noita olisi myynnissä jossain, olisi kyllä rouhee "kesäauto" :D

    Pekka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Vähän aikaa sitten tuli "varoitus" kertausharjoituksista ja jos ne järjestetään, niin kutsu kesä/heinäkuun vaihteessa...Pitänee alkaa keksimään selityksiä!:D


    Selitykset jäi keksimättä ja huomenna ois lähtö Haminaan... Ohhoh, mitäköhän siitäkin tulee? Noh, perjantaina pois ja saahan siitä rahaakin (voittaa basistin perustulot!:)). Viddu, kun ei parta kasva kovin hyvin, ois voinu sellaisen kostoparran kasvattaa jo etukäteen.

    Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Oivoivoi! :o Hyvää matkaa kuitenkin!

    EsaJii kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jos saa yöpyä sisällä, hyvä. Olen kyllästynyt telttailuun lokakuussa..

    Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Viddu, kun ei parta kasva kovin hyvin, ois voinu sellaisen kostoparran kasvattaa jo etukäteen.

    Kai pitkä tukka sentään on tallella? Toivottavasti saamme raporttia.