Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

MP3

mikko kirjoitti noin 21 vuotta sitten (36 kommenttia)
Morjens,

Mistäs tet nörtit nykyään niitä mp3.sia haetta? Onko enää semmosta helppo systeemiä mistä myös sitten löytäisi hyvääkin musiikkia? DC:stä tiedän sen verran etten voi kaikenlasiten rajoitusten vuoksi käyttää, eli ei levyllä tila riitä.

Eri oli ennen kuin oli Napsteri tai edes Audiogalaxy.

+/- saldo : 0 |

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mummoni sanoi käyttävänsä WinMx:ää ja sillä on aika erikoinen musiikkimaku.

  Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  MP3:sten imuttajat ja varsinkin jakelijat pitäis hirttää :mad:

  Ainoat tapaukset millon moista voi pitää hyväksyttävänä on paikat joihin bändit/artistit/levy-yhtiöt ite pistävät niitä jaolle.

  Voffe kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eli pitäisi aina ostaa kaikki levyt suoraan kuulematta niitä ensin? Ja levykaupoissa kuunteleminen ei ole kovinkaan mielenkiintoista tai valaisevaa puuhaa, että turha sitä ehdottaa.

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  MP3:sten imuttajat ja varsinkin jakelijat pitäis hirttää :mad:

  Laittomien mp3-failien olemassaolo on tietenkin juridinen ongelma, mutta minä en jaksa ottaa asiasta moraalista ongelmaa, koska olen kuitenkin Etelä-Suomen levykauppiaiden suurin yksittäinen elättäjä.

  Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  MP3:sten imuttajat ja varsinkin jakelijat pitäis hirttää :mad:

  Tämä on kyllä niin monipiippuinen kysymys ettei ihan lonkalta uskalla antaa tuomiota suuntaan tai toiseen. Musiikintekijöiden osaltahan tämä on ilkiää hommaa jos levyjä myydään muutama kappale ja kolme miljoonaa ihmistä sanoo bändin webbisivuilla että uusi levy on huono/hyvä ja bändin jätkät sitten treenikämpällä järsii rumpukapuloita pahimpaan nälkään tai levyn julkaisu viivästyy 2 vuotta kun basisti ei saa päivätyöstään hampurilaisnarikassa vapaata. Toisaalta mp3:sten leviäminen erilaisissa verkostoissa auttaa musiikkia leviämään, varsinkin sellaista mikä ei muuten saa levy-yhtiöltä markkinointieuroja aivan samalla lapiolla kuin joku Pritni Spiörs (aikamoinen instituutio tullut tuosta nti Spearsista, taidetaan aina ottaa puheeksi kun puhutaan huonosta populäärimusiikista...). Ainakin itse olen pongaillut monia aikaisemmin tuntemattomia bändejä tällaisella "lataisko tuon kun vaikuttaa mielenkiintoiselta" periaatteella ja yleensä onnistuneet löydöt aiheuttavat sitten levyhankintoja. Ja aivan varmasti voin sanoa että moisia "löytöjä" tuskin olisi tehnyt ihan perinteisesti levykaupassa/kirjastosssa/tms. räiskäleitä kuuntelemalla, valikoima kun on intternetin tarjontaan verrattuna suppeahko.

  Selvää on kuitenkin että musiikin levittäminen tulee yleistymään digitaalisessa muodossa, viimeistään sitten kun kännykät alkavat olemaan suorituskyvyltään sellaisia että jonkin levyn voi vaivattomasti tilata kännykkäänsä tekstiviestillä/webbikaupasta suoraan kännyn näytöllä. Jotkut levy-yhtiöt ovat tämän jo tajunneet ja onnettoman vastaanpyristelyn (vrt. Napster yms. kaatoyritykset) sijaan ovat alkaneet kehittämään omia musiikinjakelusysteemejään verkkoon (esim. eMusic tai Real.comin palvelu). Eikä tämä suunta ainakaan meikäläistä haittaa, koska a) tulee liikuttua aika paljon, musiikkia tulee kuunneltua aika monessa paikassa joten joku mobiili kuuntelulaite on ihan otollinen värkki ja b) kaikki hyllyt on täynnä levyjä, videoita ja ties mitä aiheeseen liiittyvää, ei haittaisi yhtään jos voisi työntää kaiken yhdelle kiintolevylle tms. ja heivata rumat hyllyt vaikka saunan lämmitykseen. Ymmärrän toki levykeräilijöitä, joita tällainen ei välttämättä miellytä, tuskin monenkaan keräilijän mieltä lämmittää joku metallilaatikko, missä on 23 000 levyä sisällä ykkösinä ja nollina.

  Ei jaksa enää kirjoittaa, pt. 2 seurannee tätä. :) Ugh.

  Voffe kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ja toisaalta progen parissa on vähän hankala myöskin tehdä ostopäätöksiä yksittäisten biisien tai lyhyen kuuntelusession perusteella. Itselläni olisi ainakin moni levy jäänyt ostamatta ilman ämpeekolmosten imuttamista. Viimeisimpänä varmaankin tuo gybe!:n lift your skinny fists..., jonka ostin kuunneltuani sitä ensin mp3-muodossa moneen kertaan. Jos olisin levykaupassa kuunnellut vähän aikaa kyseistä albumia, en usko, että se olisi juurikaan herättänyt kiinnostustani.

  EsaJii kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eiks sen laatu ole vähän heikko?

  En omista mp3 playeriä..lulen..ja ainoat jotka olen kuullut ovat netissä kiertäneet Zappan konserttitallenteet, jotka on poltettu tavalliselle CDR formaatille. Pikkasen niinkuin puuttuu taajuuksia, tai jotain...

  Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ainiin, piti tästäkin tuossa äsken kirjoittaa :). Kyllähän nuo välillä netistä löytyvät mp3:t ovat sellaista kuraa että c-kasetilta kuulostaisi varmaan paremmalta, mutta jos tuo pakkaus tehdään laadukkailla algoritmeillä ja riittävällä bittivirralla niin veikkaanpa ettei tuota eroa ainakaan tavanomaisilla äänentoistolaitteilla huomaa, high end releet sitten erikseen. Taajuuksista en niin tiedä, ovat korvat soineet jo vuosia joten ei pysty arvioimaan että mikä kuuluu kaiuttimista ja mikä omasta päästä, mutta yleensä mp3:t, ogg:t ja muut huomaa stereokuvan vaillinaisuudesta.

  Voffe kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eiks sen laatu ole vähän heikko?

  En omista mp3 playeriä..lulen..ja ainoat jotka olen kuullut ovat netissä kiertäneet Zappan konserttitallenteet, jotka on poltettu tavalliselle CDR formaatille. Pikkasen niinkuin puuttuu taajuuksia, tai jotain...

  No MP3:n laatu riippuu ihan käytetystä encoderista ja asetuksista. Kyllä varmasti joku kultakorvahifisti miljoonan euron äänentoistolaitteillaan löytää selkeitä laatueroja mistä tahansa mp3:sta alkuperäiseen mediaan verrattuna, mutta normaali ihminen ei kyllä varmaankaan kuule _hyvän_ mp3:n ja alkuperäisen cd:n eroa, jos molemmat soitetaan samoilla laitteilla (esim. kappale alkuperäiseltä cd:ltä ja sama kappale ja cd->mp3->cd -muunnoksen läpi (hyvillä codeceilla) vietynä).
  Suurin osa netistä saatavista mp3:ista ei kyllä tosiaan ole mitenkään erityisen hyvälaatuisia, mutta jos itse rippaa cd:ltä LAME:n kanssa oikeilla asetuksilla musiikit kovalevylle, niin kyllä se laatu ihan tarpeeksi hyvää ainakin meikäläiselle on.

  Ja mp3:n kyvyistä tuottaa hyvälaatuista ääntä ei kannata sanoa mitään pelkkien bootlegien perusteella.

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onpa jopa esitetty, että p2p-verkkoihin liittyvä "tutustuin itselleni outoon artistiin, ryhdyn faniksi ja ostan levyjä" -efekti lisää levymyyntiä. Joidenkin yhden hitin ihmeiden myyntiä homma voi häiritä marginaalisesti.

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mp3 pro -koodauksen (saa mm. Nero-polttosoftaan) kanssa keskiverto stereokuulokkeilla on aika vaikea kuulla ero orginaaliin nähden.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin tätä pitikin kysyä, harrastaako miten moni kukakin mp3sia, meikä kun on etenkin noita Akvariumin "konsertti-bootzeja" tuolta bittiavaruudesta imuttanut... Laatu vaihtelee, mutta useimmiten se on alkuperäisnauhoituksista enemmän, kuin mp3istamisesta johtuva asia...
  Parit Laszlo Hortobagyin biisit tossa kans on kovalevyllä...
  http://www.el-horto.hu/disco/index.html

  Nyt tommosta musisoivaa konetta, kuin 386 DX oon imuttanu viimeeksi...
  http://www.easylife.org/386dx/index.html

  Muuten, WinAmpissa on se equalizer, jolla sitä äänen laatua voipi vähän parantaakin korostamalla eri taajuuksia...
  Kyllä tuo on meikälläkin ollut paljolti myös tota, että kokeilee jotain & ostaa sit levynä, jos löytyy.

  [Muokattu 25/2/2003 / k.p.tikka-ri]\n[Muokattu 25/2/2003 / k.p.tikka-ri]

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tikkari, mitäs jos tekisit tuonne omalle palstallesi venäjän rock/avantgarde -aiheisen linkkiresurssi spesiaaliextrajutun? Siis kaikkii linkei, mistä voi imutella venäjän ihmeiden tekeleitä (laillisia tietenkin, noillahan on kait aika avokätinen suhtautuminen omaan musiikkiinsa, eli mp3:sia löytyy..) :)

  Anonyymi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jaa, no tuo ei ole tullutkaan mieleen... toisaalta olen kyllä pysytellyt aika harvoissa orkestereissa, pääasiassa Akvariumissa. Noi amerikkalaiset BG-fanit sanoi mainiosti, että tavalliset bootlegit kuolivat ja päätyivät mp3-taivaaseen... Akvariumin tama taivas löytyy nykyisin osoitteesta http://aquarium.sama.ru/MESTA
  siellä täytyy vaan osata venäläiset aakkoset, että tietää mihin mennä... Olihan niitä muitakin, Cholbon, 386 DX, GrOb, Center, DK... Kyllä noita varmaan hakuroboilla löytyy ja kokeilemalla selviää laatukin...
  Venäjältä kun on tullut ostettua niiden omien bändien levyjä, kassuja ja videoita, ei ole tarvinnut niin netistä niitä koluta, ja muut ei ole niin kiinnostanu.... Centerin sivuja esmes pitää bändin pomo Vaisli Shumov itse, Hollywoodista käsin...

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tikkari, tsek out: :
  http://www.someplaceelse.net/releases/?rl=018

  MelancholyMan kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  WinMx on oikeestaan ainoa tiedostonjakeluohjelma joka toimii mulla, tää on sen verran rajoitettu yhteys että kaikki liikenne tapahtuu proxyn kautta... winmx:ssä voipi kuitenkin käyttää tommosta http-tunnel clientia.

  Ja kyllä kait tuo on aikalailla parhaasta päästä:
  Oon kuitenkin saanu imutettua mm. kohtuu harvinaisia kraut-albumeja, sekä italoa jne...

  mp3-imutuksen puolustukset tuossa tulikin.. marginaalibändien ois syytä harkita enemmänkin tuota levitystä ihan vaan markkinointikeinona, levynmyynti saattaisi kasvaakin.. esim. ny kuunneltuani tuota Tikkarin kehumaa Lazlo Hortobagyin 6th Indian Music Conferencea tulen sen myös joku päivä ostamaankin.

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mp3:een liittyen on kovasti alkanut himottaa tälläinen lelu: http://www.apple.com/ipod/


  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Innerviews (todella hyviä musiikkojen haastatteluja) sivuston ylläpitäjän kommentti:

  "MP3's. Moral issues aside, am I the only one who's alarmed that a generation of kids is growing up thinking these actually sound decent? "Near CD quality" my ass."

  http://www.innerviews.org/home.htm


  Viukkis kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mutta me olemme sitä sukupolvea jonka mielestä kannettavassa mankassa pyörivä moneen kertaan kopioitu C-kasetti kuulostaa hyvältä. Parannusta on siis tapahtunut.

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mutta me olemme sitä sukupolvea jonka mielestä kannettavassa mankassa pyörivä moneen kertaan kopioitu C-kasetti kuulostaa hyvältä.


  No en minä ainakaan ole! :)

  Viukkis kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No mutta sinä oletkin tuollainen musiikkiin itsetarkoituksellisesti suhtautuva snobi ;)

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No mutta sinä oletkin tuollainen musiikkiin itsetarkoituksellisesti suhtautuva snobi ;)


  Aijaa. Voi paska. Pitänee poistua takavasemmalle ja päättää tämä kurja elämäni. :D

  Janus kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nostetaanpa ylös tämä aihe...eli kiinnostavaa musaa tarjoavia mp3-saitteja, vinkkejä?

  Jake kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.archive.org/audio/


  Astro kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, tuolta saa esim. kaikki (!) tanskalaisen Gas Giantin keikat! Kovaa stoneria, ihan huippu.

  Edit: no okei, ei ehkä kaikkia, mutta 37 kuitenkin...

  waka/jawaka kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  On kyllä mielenkiintoisen oloinen palvelu.

  Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oon ollu WinMX:ään tyytyväinen, ja tiputtanut itelleni kamaa joka on laadultaan liian huonolaatuista ostettavaksi (esim. virallisesti julkastut bootlegit) ja kamaa jota ei saa Suomesta, tai mitä ei tulla 'ikinä' julkaisemaan virallisesti.

  EberkJuho kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuo live-archive mesta vaikuttaa ihan hyvältä.
  Muuten mp3.com on taas toiminnassa, mutta ÄLKÄÄ MISSÄÄN NIMESSÄ MENKÖ SINNE, koska palvelu ei enää jakele ilmaista musiikkia niin kuin ennen.

  Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tollaset 'freemp3.com' -tyylin jutut on usein täyttä saastaa. Popuppia, kyttäreitä ym. kuonaa pullollaan.

  Jake kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ainakin osa mp3.comin vanhasta varastosta pitäisi löytyä download.comista : http://music.download.com/
  (juu, enpä ehtinyt tutkimaan että onko näin).

  EberkJuho kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tollaset 'freemp3.com' -tyylin jutut on usein täyttä saastaa. Popuppia, kyttäreitä ym. kuonaa pullollaan.

  Joo mutta mp3.com on legenda, ja vanhasta mp3.comista löytyi vaikka mitä, hyvää, tavaraa.
  Se siis ei ollut mikään tollanen feikkisivusto.

  Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo mutta mp3.com on legenda, ja vanhasta mp3.comista löytyi vaikka mitä, hyvää, tavaraa.
  Se siis ei ollut mikään tollanen feikkisivusto.


  Usein on niin että mitä lupaavampi domain, sitä enemmän sontaa sieltä saa kaupan päälle.

  AKIRA kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.progarchives.com/


  Ei mitään harvinaista, mutta ihan mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia.

  Janus kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.progarchives.com/

  Ei mitään harvinaista, mutta ihan mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia.

  Kiitos, tämä vaikuttaa hyvältä. Kuuntelin juuri Echolynia (joka ei kovin kummoiselta vaikuttanut :oops: ).

  Hopkins kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.ubu.com/sound/

  Runsaasti harvinaista kokeilevaa musiikkia.

  Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.ubu.com/sound/

  Runsaasti harvinaista kokeilevaa musiikkia.


  Aika heavy-kamaa! Edustettuina ovat monet suosikkini. Ranskan kielen ymmärtäminen vois helpottaa kyl vähän.