Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Arjen Anthony Lucassen

VooDoo kirjoitti noin 21 vuotta sitten (4 kommenttia)
Itselläni ei ole kuin herran tekemän sivuprojektibändin Star One:n Space Metal 2CD.
Joo, onhan musa aika "campiä"/jopa sankariheviä, mutta jotenkin ainakin tuo ko. levy toimii silloin tällöin.
Onko palstalla Ayreon tietäjiä?

+/- saldo : 0 |

    Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ayreonin Into The Electric Castle eksyi käsiini kun kiinnosti Fishin esittämä Highlander "rooli" ko. levyllä. Erinomainen levy, ei niin metallia kuin nuo useimmat muut. Enpä ala analysoimaan tarkemmin, odotetaan Ayreon-guru Mixun saapumista paikalle :).

    Samaisen herran yksi sivuprojekteista nimellä Ambeon on herättänyt myös kiinnostusta lähipiirissä, on sellaista pliisumpaa maalailua ja lauluosastoa hoitelee joku kohtalaisella äänellä varustettu nuorehko naisihminen.

    Aranwe kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ayreoniin tutustuin sattumalta aikoinaan Napsterin kautta, kun latailin kaikea mahdollista tyypiltä jonka nick oli Progrockrules tjsp. Onhan ne mainioita levyjä ja tutustumisen arvoisia. Samaa space metal -osastoa ne lähinnä ovat kuin Star Onekin. Paljon vierailevia tähtiä Timo Kotipellosta Bruce Dickinsoniin. Arjen Lucassen ainakin tietää miten tehdään kunnon "sankariheviä".

    Ambeon on myös mainiota matskua, kuitenkin enemmän maalailua kuin Ayreon. Laulussa tod. nuori tyttönen Astrid Van Der Leer (meniköhän oikein tuo nimi?), joka taisi olla 14-vuotias levyä tehtäessä.

    Tietääkös joku näistä Arjenin aikaisemmista projekteista mitään? Kannattaako niihin tutustua?

    CosmicJazz kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Into the Electric Castle on minun mielestäni Ayreonin paras levy, jotenkin tyylitajuisin ja tasaisen hyvä tupla alusta loppuun. The Final Experiment ja Actual Fantasy ovat molemmat myös hyviä. Actual Fantasy on ainoa ei-teemalevy, ja toimii ehkä juuri sen takia. Se on vähän kevyempää kuunneltavaa.
    The Universal Migrator-kaksikosta sen sijaan en oikein innostunut, kun tehtiin sellainen "kaikki metallibiisit yhdellä levyllä, ja kaikki proget toisella"-ratkaisu. Yksittäisiä hyviä biisejä näiltäkin kuitenkin löytyy.

    Ambeon ei vielä löydy omasta hyllystä. Yksi ärsyttävä kaveri osti sen pari viikkoa sitten Helsingin Free Record Shopin alakerrasta yhdellä eurolla! Minullekin olisi kelvannut... :P

    Mixu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kiitoksia Jake!

    Tosiaankin yhdyn edellämainittujen jäsenten kommentteihin Ayreonin parhaasta levystä... Into the Electric Castle on monipuolisin ja mielestäni parhain Lucassenin tuotos tähän mennessä.

    The Final Experiment oli ensimmäinen Ayreon-julkaisu, joka on vähemmän progressiivinen ja enemmän kitaravoittoisempi kuin seuraajansa Actual Fantasy. Tämä on Ayreoneista ehkäpä kevyin ja muistuttaa eniten loistavan tunnelmallista sivuprojektia , Ambeonia (nimi sanoista Ayreon ja Ambient). Ambeonissa Lucassen oli sovitellut vanhoja biisinpohjia uuteen uskoon ja laulajia oli vain yksi. Kuten Aranwe muistikin, kysessä oli vasta 14-vuotias Astrid van der Veen.

    Migrator levyt olivat hyviä, vaikkakaan eivät yltäneet mielestäni edeltäjiensä tasolle. Samoin sivuprojekti Space Metal, josta muuten julkaistaan loppukeväästä tuplalive-CD sekä DVD.... Pentele, pitäisiköhän vihdoin ja viimein hommata se DVD-soitin :) .

    Seuraava Lucassenin tuotos tuon livelevyn jälkeen pitäisi olla taas perinteinen Ayreon-sarjan levy. Odotetaan innolla...

    Ayreonia voin suositella aloittelevalle neoproggarille, jolle hieman samantyyliset mutta vaikeammin avautuvat Flower Kingsit voivat olla vielä varsin utopistista kamaa. Itse kiinnostuin progressiivisemmasta rokista juuri Ayreonin myötävaikutuksella viitisen vuotta sitten. Nyt kuunnellaan jo semmoisia bändejä, ettei oikein tiedä ovatko soittajat tältä planeetalta :P

    Keep on rockin' all ye Ayreonauts !