Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Mikä on postgiro?

waka/jawaka kirjoitti noin 21 vuotta sitten (12 kommenttia)
Pitäisi tilata ulkomailta konserttilippuja, ja maksutavaksi lätkäistiin postgiro. Mukana seurasi jonkinmoinen tilinumero tai muu numerosarja.

Minulla ei ole minkäänmoista kokemusta postgirosta, joten auttakeehan. Miten postgirolla maksetaan?

+/- saldo : 0 |

  jusu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vastaa niin sanottua postisiirtoa/tilisiirtoa ja helpoiten pääset kun otat laskun ja noi tilinumero/numerosarjat mukaan pankkiin. Leoniassa tulee 7eurosta -> lisää maksua riippuen mitä enemmän tietoja seuraa laskun mukana niin sen halvemmat kulut pankkiin.

  Onnistuu toi verkkopankin kautta mutta siinä en osaa auttaa.

  MZ kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hieman aiheeseen liittyen, eli pankkini verkkopalveluihin sisältyy ilmainen tilisiirto EU-maihin. Maksamiseen tarvitaan IBAN-tilinumero sekä pankin SWIFT (Bic) -koodi (tarkka lainaus pankin maksuohjeista). Eivät sano minulle mitään.
  Olisin aikeissa tilata Recordheavenilta, mutta heidän sivullaan on vain Malmölaisen pankin tilinumero, eikä mitään puhetta mistään Swifteistä tai ibaneista.
  Onko kenelläkään tietoa noista, ja miten mitäisi toimia?

  Aranwe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Helpoimmalla pääsee, jos menee pankkiin niiden lappujen kanssa, vaikka se maksaakin. IBAN-numero on jonkinlainen kansainvälistä rahaliikennettä varten muodostettu numerosarja, jolla raha ohjautuu ulkomaiselle tilille. Omassa tiliotteessasikin näkyy luultavasti oman tilisi IBAN-numero.

  Anonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ja noitten koodien ei kai pitäisi olla niin elintärkeitä, kunhan sinulla on saajan nim, pankki ja tilinumero. www.nordea.fi antaa ainakin jotain lisätietoa.

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  "Saajan pankkiyhteys kannattaa syöttää BIC/SWIFT- tunnuksena. Jos saaja ilmoittaa tilinumeronsa sinulle IBAN muodossa, hänellä on myös pankkinsa BIC/SWIFT-tunnus. Pyydä ja käytä sitä. EU-maksussa se on pakollinen tieto. Katso myös ohjeet "Saajan pankki" ja "Maksun tiedot/EU-maksun edellytykset".  Anonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hmm.. Nordealla sanottiin, että tilinumero riittää.. Jos nyt oikein käsitin. Nuo koodit tekee maksun perillemenon varmemmaksi kuitenkin ainakin.

  MZ kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Doc.B.D kirjoitti 8/11/2003 klo 17:38: "Saajan pankkiyhteys kannattaa syöttää BIC/SWIFT- tunnuksena. Jos saaja ilmoittaa tilinumeronsa sinulle IBAN muodossa, hänellä on myös pankkinsa BIC/SWIFT-tunnus. Pyydä ja käytä sitä. EU-maksussa se on pakollinen tieto. Katso myös ohjeet "Saajan pankki" ja "Maksun tiedot/EU-maksun edellytykset".  Joo,yritin itsekin tavailla pankkien ohjeita. EU-maksussa ei olisi mitään kuluja, ja rahojen perillemeno olisi ilmeisesti varmempaa. Ilmoittaakohan Recordheaven pankkitiedot tilausvahvistuksessa tuossa muodossa?

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En tiedä, mutta kannattaa kysyä suoraan, ovat aika nopeita vastaamaan tiedusteluihin.. ymmärtävät englantiakin.

  Sunkka kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  SWIFT-numero nopeuttaa maksun perillemenoa aika kovasti, koska se on joku sellainen aika suorahko koodi. Meidän firmasta maksellaan paljon maksuja aasiaan ja SWIFT-koodilliset maksut menevät perille nopeammin ja varmemmin, usein ihan parissä päivässä. Tilinumeron kanssa välittäjäpankkien kautta lähetetyt tahtovat viipyä kauemmin, koska välittäjäpankit viivyttelevät siirtojen kanssa. Mutta ei kai sillä euroopassa nyt niin suurta eroa ole?

  waka/jawaka kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aihetta sivuten tuli mieleeni, että onko CDON:n tilinumero suomalaisessa vai ruotsalaisessa pankissa? Sinnehän noita laskuja tulee maksettua ihan pelkän tilinumeron kera, joten eikö sitä voisi suoraan verrata Record Heaveniin...?

  MZ kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  waka/jawaka kirjoitti 9/11/2003 klo 00:07: Aihetta sivuten tuli mieleeni, että onko CDON:n tilinumero suomalaisessa vai ruotsalaisessa pankissa? Sinnehän noita laskuja tulee maksettua ihan pelkän tilinumeron kera, joten eikö sitä voisi suoraan verrata Record Heaveniin...?


  "Nordea suurasiakkaat" lukee maksukuitissa.
  Lähetin sinne Record Heaveniin sähköpostia, saa nähdä mitä vastaavat.

  Aranwe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  waka/jawaka kirjoitti 9/11/2003 klo 00:07: Aihetta sivuten tuli mieleeni, että onko CDON:n tilinumero suomalaisessa vai ruotsalaisessa pankissa? Sinnehän noita laskuja tulee maksettua ihan pelkän tilinumeron kera, joten eikö sitä voisi suoraan verrata Record Heaveniin...?


  CDON:illa taitaa olla joka maassa oma tili. Itse ainakin olen maksanut ihan suomalaiselle tilille levyni.