Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Autoverosta vielä...

KimmoVesajoki kirjoitti noin 17 vuotta sitten (7 kommenttia)
Kuten eilen uutisista varmaankin kuulitte, tienaa valtio aiempia vuosia enemmän verotuloja nyt kun autoveroa alennettiin. Jos oikein muista rahapussiin kilahtaa 80 miljoonaa ylimääräistä kun autoja myydään vuosittain arviolta 25.000 kpl aiempaa enemmän.

+/- saldo : 0 |

  Markkutapio kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Liikenne- ja viestintäministeriö on miettimässä ensi kevääksi hallitukselle päätettäväksi tienkäyttömaksuja, joiden on tarkoitus korvata autoverotusta käyttöverotukseen.

  Eräs harkinnassa oleva, Britanniassa ja Hollannissa jo vakavasti käyttöönottamassa, keino on että tienkäyttömaksu hoidettaisiin satelliiteilla (Galileo navigointijärjestelmä), jossa autojen liikkeet pystytään valvomaan ja verolaskutus tulisi tuon perusteella. Teiden varsille asennettaisiin kalliita valvontalaitteita.

  Mitäs mieltä olette, olisitteko valmiit maksamaan pari senttiä ajetulta kilometriltä jos autoverotus poistuisi tai alentuisi?

  Lerxst kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei enää pliis veronkeräysjärjestelmiä, joiden hankinta ja ylläpito maksaa yhtä paljon kuin kerätty vero! :evil:

  Järkeä talouden pyöritykseen perkule! Ei enää ikinä mitään verotarroihin verrattavaa käytäntöä! Hyi.

  Autovero kokonaan pois => parempi lopputulos. Ja Suomeen ehjempi autokanta samalla!

  Yhtä typerää kuin tuloillaan oleva amerikan mallin tupakkalaki, joka kieltää baarissa sauhuttelun ja tappaa ison osan pienistä alan yrittäjistä, ja siirtää ihmiset takaisin koteihinsa ryyppäämään ja rellestämään. Suomessa tuosta laista ei tule muuta kuin sanomista, talouden heikkenemistä ja sosiaalisia häiriöitä, sanokaa minun sanoneen! Mitä hullut amerikkalaiset edellä, sitä opportunistit tekopyhät sossukkapoliitikot muualla perässä. Hyi sentään tätä typeryyttä kaikkien monimutkaisten järjestelmien ja idioottimaisten sääntöjen kanssa.

  Opiskelijoille kaikille suotakoon vakio tukiraha, ja rajoittamaton oikeus työskennellä koulun ohessa, koska se edistää oppimista ja ammattitaitoa, vaikka ei olisi edes omaa alaa tuo oheistyö. Säästyy pirusti rahaa ja paperityötä siinäkin.

  Puhun kuin pahinkin populisti. Taidan avata siis yhden pilsnerin ja mennä sikarille... :wink:

  Janus kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Taidan avata siis yhden pilsnerin ja mennä sikarille... :wink:

  Mutta ei parvekkeelle! :wink:

  Jake kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä tuosta nykykuntoisesta tiestöstä kelpaisikin maksaa käyttömaksua, kerätyistä autoiluun liittyvistä veroista kun on taidettu ohjata lähinnä naurettavan pieni jämäsiivu esim. teiden kunnostukseen, rakentamiseen ja turvallisuuden parantamiseen. Tienkäyttömaksut varmasti olennaisesti parantaisivat tilannetta. Mutta liikenneministerillä taitaakin olla ratkaisu jo pöytälaatikossa, sieltä sitä jo pariin otteeseen on vilautellut, eli lasketaan nopeusrajoituksia niin teiden huonokuntoisuus ei haittaa enää...

  Kuulostanee naurettavalta purnaamiselta jos omat autoilut rajoittuvat bussimatkaan työpaikan ja kodin välillä tai automatkasta kerran vuodessa mummolaan, mutta kun omat työtehtävät välillä edellyttävät myös autolla matkustamista kauniin maamme halki enemmän usein kuin harvoin niin alkaa tällaisilla nyansseillakin olemaan merkistystä.

  Lerxst kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Taidan avata siis yhden pilsnerin ja mennä sikarille... :wink:

  Mutta ei parvekkeelle! :wink:


  No ei tietenkään - ja ulkona lipan alla käryttäminenkään ei ole laillista...

  Mitä tulee teiden kuntoon, niin kehottaisin ajamaan Ruåttin läpi vaikka Tukholmasta Malmöön ja tuoda terveiset liikenneministeriölle siitä miten ihmeessä asiat voi noinkin hienosti hoitaa, ja vielä ilman ruuhkia??? Porvoon motarikin on paikoitellen niin kuoppainen, ettei Linnanmäelle ole tarvetta mennä. :evil:

  Markkutapio kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Autovero kokonaan pois => parempi lopputulos. Ja Suomeen ehjempi autokanta samalla!

  Kannatetaan!

  harmaa kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tukholmassa taisi loppujen lopuksi jäädä yllättävän myönteinen vaikutelma siitä tietutllikokeilusta. Mielestäni onkin oikein, jos autoverotusta ympäristösyillä halutaan perustella, että nimenomaan käytöstä verotetaan. Siitä pitää kyllä sitten verottaa kunnolla ainakin taajamissa, sillä autoilu heikentää kaupunkien asumismukavuutta, ilmanlaatua ja turvallisuutta.
  Tietenkin jos pystyy lääkärintodistuksilla osoittamaan, että on niin invalidi, ettei kykene pyöräilemään, kävelemään tai edes käyttämään julkisia. Sitten voisi vaikka saada valtiolta ilmaisen pyörätuolin tai rollaattorin.