Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Neurosis

MrBungle kirjoitti noin 21 vuotta sitten (14 kommenttia)
Olen tässä jo pidemmän aikaa kuunnellut Neurosis bändiä. Vaikka kyseisellä bändillä on rankemmanpuoleinen ote tuotaa musiikkia, niin silti siintä tulee etäisesti mieleen Godspeed You Black Emperor! yms bändit. Tunnelmallinen kaaos metalli (tai kaaos meteli) on mielestäni hyvä kuvaus bändin musiikista. Ostin tässä ihan vasta uuden Neurosis dvd:n, johon oli laitettu mukaan myös Neurosiksen alter ego bändi Tribe of Neurotin musiikkia joka on kokeellista ambienttia ja kun kysessä on dvd niin mukana on kuva, joka on aika psykedeelistä. Tribe of Neurotia ei taida muualta saada kuin tuon dvd:n mukana. Itse Neurosis osuudessa on kaikista kappaleista uusimmalta levyltä A Sun That Never Sets videot, jotka taiteellisuudellaan ja psykedeliallaan on hienoa katsottavaa.

Jos et kavahda rankkoja särökitaroita ja karjuvaa laulantaa, jota Neurosis ei silti kokoajan ole. Sekaan mahtuu jousia, pianoa, syntioita sekä myös paljon puhdasta lauluakin. niin kannattaa kyllä tutustua kyseyseen yhtyeeseen. Minusta yksi parhaimmista metalli bändeistä. Omilla soololevyillään Laulaja Steve Von Till sekä kitaristi Scott Kelly heittää sitten ihan täysin pehmisvaihteen päälle. Kumpaisenkin levyt on täynnä akustista kitaraa, puhdasta laulua ja syntikoita.

Jahas, allmusicguide löysi sitten tälläisen nimityksen Neurosiksen musiikille: pitch-black goth/tribal/metal No minusta tuo tunnelmallinen kaaos metalli oli parempi :) amg:kin viittaa näköjään GYBE!:n.\n[Muokattu 10/3/2003 / MrBungle]

+/- saldo : 0 |

    jooxa kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Joo muutaman biisin olen tuolta A Sun That Never Setsiltä kuullut ja helvetin hyvältä kuulostaa. Ei vaan meinaa löytyä levyjä mistään, ainakaan inhimillisillä hinnoilla ;)

    Kannattaa myös tsekata Neurosiksen oppipojat Isis. Bändiltä ilmestyi juuri loistava Oceanic albumi. En nyt osaa sen kummemmin vertailla kun en ole kumpaakaan bändiä paljoa kuullut, mutta samoilla linjoilla mennään :)

    MrBungle kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Itseasiassa hyvä kun muistutit, tuo Isistä on kyllä pitänyt hankkia jo aikaisemminkin. ;)

    MrBungle kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuo 70-luvun Isis ja 90-luvun Isis taitaa olla eri juttu, vai kuinkahan mahtaa olla?

    Tai voi kait sanoa 00-luvun kun on vain yksi levy 90-luvulta.\n[Muokattu 10/3/2003 / MrBungle]

    MrBungle kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Otin pari kappaletta tuolta Isis - Oceanic levyltä ja pari tuolta SGNL 05 leyvyltä ja täytyy sanoa että on aivan pakko kyllä ostaa levyt. Aivan loistavaa musiikkia.

    Anonyymi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Neurosis lukeutuu myös omiin suosikkeihini - omasta mielestäni parhaat tuotokset bändiltä tähän päivään mennessä ovat "Times of Grace" täyspitkä ja "Sovereign" eppe.
    Ihan vanhaa Neurosista on tullut kuultua liian vähän siitä paljoakaan sanoakseni, mutta paljolti enemmän ekoilla levyillä liikutaan tuolla hardcore / sludge -maastossa, eli huomattavasti vähemmän tunnelmallista kamaa - ihan tiukkaa ja katsastamisen arvoista silti, ehdottomasti. Viimeisin studiolevy sen sijaan oli minusta hieman liiankin pehmoilua; jostain syystä se ei vain uponnut ollenkaan niin hyvin, vaikkakin paljon kevyempiäkin tuotoksia tulee muuten kuunneltua.

    Ja niin, kyllä Tribe of Neurotia voi muuallakin kuulla, kuin tuolla DVD:llä - useampi levy senkin nimen alla on julkaistu. Mielenkiintoisena projektina mainittakoon ToN-levy, "Grace", joka on räätälöity Neurosiksen "Times of Grace"n kanssa samaan aikaan soitettavaksi. Kannataa ehkäpä tsekata http://www.neurotrecordings.com/
    - sieltä enemmän infoa.

    ISIS on mahtava bändi kyllä myös! Jotenkin tuntuu, että bändi niputetaan turhankin herkästi Neurosis-klooniksi, tai "Neurosiksen oppipojiksi", kun kuitenkin Isis-soundi on loppupeleissä aivan omansa. En tiedä, ehkä se pintaraapaisulla saattaa muistuttaa paljonkin Neurosista, mutta varmasti avautuu kun vain kärsivällisesti jaksaa tankata.

    MrBungle kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Joo joo mutta tuota mikä tuo Tribe of Neurot mikä tuossa Dvd:ssä on vain siinä. Sehän on tehty A Sun That Never Sets levyn biiseistä, mikä on muuten mielestäni paras Neurosis levy. Onhan siis Tribe of Neurotia tehty muistakin levyistä kuten juuri Times of Grace ja niitä tosiaan saa myös cd:llä. Through the Silver in Blood on myös loistava levy. No jokaisella mielipiteensä.

    Isis kuitenkin on huomattavasti heikompi esitys kuin Neurosis, se on ihan hyvä bändi kuitenkin.

    saigon kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Minusta talle musiikkisuunnalle voi kayttaa nimitysta noise rock, jonka edustajia monet Amphetamine Reptile- lafkan bandit edustavat.
    Isisin ongelmana on mielestani turhan arhakka laulu, mutta muutenhan bandi toimii erittain hyvin. Olin n. kuukausi sitten heidan keikallansa ja meno oli mainiota: harvoin nakee kuinka salillinen ihmisia seisoo haudan vakavana ja heiluttaa hitaan rytmikkaasti ylakroppaansa.
    Omia taman tyylisuunnan suosikkejani ovat mm. Unsane, Chokebore, Today is the Day, Rapeman ja varhainen Helmet.

    Vyötiäinen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Onkos kukaan vielä kuullut uutta Isistä? Arvosteluja olen lukenut jo useammankin, mutta kaupoissa ei tunnu olevan. Bändin DVD on myös ostoslistalla. Yksi hienoimmista yhtyeistä.

    Todella upea on myös Cult of Lunan uusin Somewhere Along The Highway. Kaksi päivää olen kuunnellut tuota putkeen ja levy vain paranee. Taitaa voittaa jopa yhtyeen aiemman helmen The Beyondin. Nyt vasta kaunis post rock-fiilistely on puhjennut täyteen kukkaansa. Edellinen Salvation-levy tuntuu vielä itseään etsivältä, uusi sen sijaan on kauneudessaan mestarillinen.

    EberkJuho kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Vanhempi Neurosis on parempaa kuin uusi. Enemy of the Sun on loistava levy...mitenköhän sitä kuvailisi...kokeellista doom-metallia? Uusi Neurosis on ihan jees, mutta vähän tylsähköä. Kilpailijoista taas Isiksen toinen levy "Oceanic" on loistava ja Calliston debyyttilevy myös. Mitä olen molempien bändien uusimpia levyjä kuullut, niin ei ole vakuuttanut.

    Neurosikselta tulee uusi levy ensi vuonna muuten.

    Vyötiäinen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ite taas pidän molempien, Isiksen ja Calliston, uutukaisia edeltäjiään parempina. Hyvin ovat naittaneet post rockin metallisempaan ilmaisuun.
    Myös Pelican on hieno yhtye. Edellisten instrumentaali sukulainen. Neurosiksesta en saa irti niin paljoa kuin perillisiltään.

    Niin, onko kukaan vielä kuullut uutta Isistä (In The Absence Of Truth), joka on aivan juuri ilmestynyt?

    holju kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Pari kertaa hätäisesti tullut uus Isis pyöräytettyä (tahtoo olla vähän aika tiukalla). Kauheen kaukana ei olla Panapticonista, puhdasta laulua tuntuu olevan tavanomaista enemmän (laulutaitokin on kai jonkin verran lisääntynyt). Joka tapauksessa taattua tavaraa kaikkille, jotka kahdesta edellisestä levystä tykkäävät.

    Neurosis on tulossa Roadburn festareille ens vuoden huhtikuussa (www.roadburn.com). Siellä on muutenkin tosi kova kaarti bändejä mm. Circle, Pharaoh Overlord, Pelican, Melvins, Guru Guru, Blue Cheer, Red Sparows jne.... Taitaa olla aika pakko rako lähteä Hollantiin kattomaan menoa.

    Vyötiäinen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kiitti infosta.
    Hemmetti sentään, Roadburnissahan on kaikki joita ylipäänsä kannattaa kuunnella. Tonne olis pakko päästä. Ihan pakko. Jos sais vaikka rahaa hiukan säästöön...

    fitchet kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Itse olen kuunnellut jonkin verran Neurosista, Cult of Lunaa ja Isistä. Täytyykin seuraavaksi ottaa kuunteluun varsinkin Cult of Lunaa ja Neurosista, sillä Isis kuulostaa hieman vaisulta minun korviini. Mutta se mihin olen nyt hurahtanu, on Godfleshin tuhkasta noussut Jesu, joka myöskin edustaa raskaampaa Post rockia shoegazing/ industrial elementein. Siihen kannattaa tutustua jos pitää em. bändeistä. Esim. Jesun Silver Ep on kuuntelemisen arvoinen http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=10:3r67mp9a9f2o

    Vyötiäinen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jesu on kyllä myös masentavan hienoa. Omaan s/t pitkäsoiton, joka on mukavan laahaavaa ja raskasta. Jos haluaa dynaamista revittelyä, tää ei ole sitä musiikkia. Pitäis hommata tuo Silver.
    Neurosiksesta en paljoa osaa sanoa, mutta Cult of Lunan The Beyond on kaikkea muuta kuin vaisu. Kaiken alleen jyrääviä, raivoisia kallon murskaavia kitaravalleja, ja keuhkotkin karjutaan pihalle. Melko hidasta, aggressiivista, hypnoottista ja tummaa. Hienoa! Ja kuitenkin kuulostaa omalta itseltään, eli ei ole Neurosis-klooni.