Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Miksi sokrua ei löydy

Aranwe kirjoitti noin 22 vuotta sitten (7 kommenttia)
Sokrun lomamatka tuntuu jatkuvan, kun en kotikoneella saa sivustoa auki kirveelläkään. Joutuu käyttämään Lynxiä yliopiston irkkikoneelta, että välttyy vieroitusoireilta. DNS:kö kusee vai missä vika piilee?

+/- saldo : 0 |

  Jake kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hmm... en kyllä ihan tältä istumalta keksi että mistä moinen voisi johtua, ainakin kaikki DNS:t mistä keksin tarkistaa, löysivät kyllä sokrun nykyisen palvelimen ihan OK. Kokeeksi voit ohjastaa selaintasi esim. osoitteeseen http://www2.palasokeri.com (tämän pitäisi toimia klo 22 lähtien tänään), tuo osoite kääntää liikenteen suoraan IP-osoitteeseen. Jos homma toimii tuolla, on tosiaankin jossain DNS:ssä kenties vikaa, mutta jos tuokaan ei auta niin sitten ollaan taas kädet levällään ihmettelemässä.

  Aranwe kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Helvetti tämän lynxin kanssa. Ei toimi tuo www2-urlikaan. Vika on jossain kolumbuksen päässä, kun ei kaverillakaan toiminut. Dns tai joku pissii. Sama ongelma on ilmennyt ennenkin kun Kanetin piuhoilla oli stonerrock.com hukassa.

  Jake kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, kyllä tuo kieltämättä aika oudolta kuulostaa jos IP-osoitteellakaan ei löydy sokrun palvelin. Voit tietysti vielä kokeilla työntää selaimeen suoraan IP-osoitetta 62.142.121.17 niin ei ole välissä mitään redirect-viritystäkään. Jos tuosta IP:stä ei www-palvelin vastaa niin sitten täytyy sanoa että Kolumbuksen tai Jippiin (jonka verkossa Sokru on) intternetti ompi rikki.

  Niinja tuo IP ei välttämättä ole mitenkään pysyvä, eli jos joku tätä juttua myöhemmin lukee niin ei kannata pitää absoluuttisen varmana että Palasokerin palvelin löytyisi edelleen tuosta IP:stä.

  Aranwe kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pitää varmaan kiusata kolumbuksen ylläpitoa kun ei pelaa. Tuskinpa tietävät mistä kiikastaa, mutta ainahan voi yrittää.

  Jake kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kokeilin lomalla Kolumbuksen dialupin kautta latailla modeemilla Palasokeria, hyvin latautui www-sivut, mutta esim. ssh-yhteys ei onnistunut, palvelimen osoitteella ei löytynyt minkäänlaista myllyä. Eikä löytynyt IP:lläkään. Outo on, mutta www-sivut toimivat ainakin viime viikolla Kolumbuksellakin.

  Aranwe kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oliko kyseessä tavallinen modeemiyhteys vai elisan adsl kolumbuksen palveluilla? Kahdesta elisan piuhasta, joissa on kolumbus isp:nä on kokeiltu, eikä kummastakaan toimi. Olisikohan vika tässä tapauksessa elisan letkuissa, palomuuri tms.

  Jake kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ihan modeemilla. Tutkittiin tuota ongelmaa ja homma näyttää kopsahtavan aivan loppumetreillä, selvittelemme onko asialle jotain tehtävissä.