Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

World Music

KimmoVesajoki kirjoitti noin 22 vuotta sitten (52 kommenttia)
Olisi mukavaa kuulla Palasokerin lukijoiden kommentteja, arvosteluita ja muita höpinöitä myös kaikenmaailman musiikin saralta eli etno ja world music rintamalta. Itse kuuntelen kyseisen genren tuotoksia varsin paljon ja olisi tosi kiva saada uusia vinkkejä tutustumisen arvoisista artisteista, uusista julkaisuista ja muista. Toivottavasti muitakin asia kiinnostaa...

Ja sitten itse asiaan: tämän hetken kuumat nimet meikäläisen listalla ovat Angelique Kidjo, jolta on juuri ilmestynyt uusi pitkäsoitto "Black Ivory Soul" sekä Afro Celt Sound System, joka kuuluu Peter Gabrielin erinomaisen Real World lafkan ykkösjoukkoon.

Angelique Kidjon uudelta albumilta voi kuulla raitoja Suomessa ainakin Groove FM:n taajuudelta ja netistähän tietysti löytyy myös. Viralliset sivut osoitteessa: http://www.kidjo.com/.

Afro Celt Sound Systemin sivut http://www.afrocelts.com/ ovat tosi viileet, kuten myös Real Worldin sivut osoitteessa: http://realworld.on.net/.

Check them out!\n[Muokattu 15/5/2002 by Jake]

+/- saldo : 0 |

    Jake kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tästä viestistä ei ole sensuroitu mitään pois vaikka sitä onkin editoitu, viestistä korjasin rikkinäiset linkit. Jostain kumman syystä linkit menevät rikki jos niiden perään ei lyö välilyöntiä ja linkkiä seuraa rivinvaihto. Pitääpä ihmetellä jos saisi korjattua...

    Tuli tuosta Peter Gabrielista mieleen että onkohan ko. herralta tulossa minkäänlaista omaa tuotantoa millään aikavälillä? Muistelisin kuulleeni että hra Gabrielilla olisi ollut täyspitkä platta valmiina, mutta ennen julkaisua olisi tämä perfektionisti hylännyt koko tuotoksen. Mahtaa olla motivoivaa hommaa soitella Peterin bändissä...

    KimmoVesajoki kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Peter Gabriel vierailee AfroCeltin uusimmalla pitkäsoitolla Further in Time, laulaen kappaleen "When You're Falling". Kyseisestä biisistä on myös tehty video, jonka olin jopa näkevinäni kerran MTV:llä joskus viime vuonna... Niinpä niin, olisihan se kiva kuulla Peteriä enemmänkin!

    Jake kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kävin tuossa ihmettelemässä Peterin kotisivua, missä oli jotain hämärää juttua jostain Full Moon tuotannosta, tosin informaatiota oli saatavilla vielä hyvin nihkeästi. Herra Gabriel kun on viime aikoina väsännyt lähinnä jotain tilaustöitä erilaisiin kohteisiin niin ei uskalla luottaa siihen, että tuo olisi ihka oikea PG studiolevy. Katsotaan, lisäinformaatiota on kotisivujen mukaan luvassa lähiaikoina...

    Hezzu kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jees, kyll maar world music -osasto kiinnostaa!

    Hankin tässä ihan äskettäin 10 vuotta sitte ilmestyneen Sheila Chandran levyn "Weaving My Ancestors' Voices" ja kylläpäs onkin hienoa kamaa. Tällä levyllähän Sheila laulelee (sanattomasti ja sanoilla) melkeinpä yksikseen, tässä ei pahemmin oo mitään instrumentteja mukana olleskaan, ihan pikkasen kuitenkin sielä täälä. :)

    Sitten tulee diggailtua tällasia folk-juttuja (en tiijä lasketaanko näitä world musiciksi?) kuten Tarujen Saari, Gjallarhorn, Hedningarna, Hoven Droven ja ties mitä muuta. Varsinkin Ruotsista tuntuu löytyvän läjäpäin hyviä folk-bändejä. Sitten tietysti Irlannin ja Skotlannin suunnalta sellasia kuten esim. Capercaillie ja Altan. Ai niin, norjalainen Mari Boine on hienoa kamaa! Juu ja tällaset vanhemman polven britti-folkit kuten Steeleye Span ovat namia myös. :)


    KimmoVesajoki kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No niin, tämähän foorumi on lähtenyt lupaavasti käyntiin. Ehkäpä 'World Music' pitäisi laittaa ihan omaksi kategoriakseen sokrun musiikkiosastolle, eli nostaa pois sekalaisten musiikkiaiheiden alta. Mitäs Jake on tästä mieltä?

    Hezzulla näkyy olevan vahva tuntemus tämän(kin) alan musiikista. Sattuuko hyllystä löytymään Sergio Mendesin tuotantoa? Itselläni on kaverin levy 'Primal Roots' Brasilian kiertueelta '77. Olisin kiinnostunut kuulemaan hepun muutakin tuotantoa...

    Hezzu kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Empäs oo kyllä Mendesiin tutustunu...

    Tuli muuten tuosta Afro Celt Sound Systemistä mieleen tällanen bändi ku Sin é ku sitä on tuohon ACSS:iin verrattu. Heiltä oon tutustunu tuohon vuonna 1999 ilmestyneeseen levyyn nimeltään "Deep Water Dropoff" (Wicklow Records) jota meikä diggas kyllä kybällä. En sitte tiijä mitä bändille on sen jälkeen käyny, netistäkään en näin äkkiseltään löytäny mitään (Wicklow:n sivut näköjään kuopattu ku levymerkki on kai loppunu?). All Music Guidesta löyty sentään jotain tuosta yhestä levystä (tuo on näköjään heidän kolmas levynsä).

    Tuosa amg:n suora osote:

    http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=Bo3jleay34xg7


    \n
    [Muokattu 20/5/2002 by Hezzu]

    Jake kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ehkäpä 'World Music' pitäisi laittaa ihan omaksi kategoriakseen sokrun musiikkiosastolle, eli nostaa pois sekalaisten musiikkiaiheiden alta. Mitäs Jake on tästä mieltä?

    No katsotaan nyt jos tähän kategoriaan ilmestyisi enemmän kuin yksi ketju tarinaa...

    Ei välttämättä kuulu tähän world music genreen 100%:sti mutta onkos kukaan muu kuullut bändistä nimeltä Aghora? Melkoisen merkillistä intia-vaikutteista neoprogea. Kannattaa tsekata jos kohdalle osuu, webbisivuiltakin taitaa löytyä jotain maistiaisia ( http://www.aghora.org
    ).

    Hezzu kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kannattaa muuten pitää silmällä sellasta kotimaista bändiä kuin Shankara. Heiltä on ilmestyny oikeen lupaava omakustanne-sinkku ja olikohan niin että nyt kesällä tai sitte syksyllä ovat menosa äänittämään kokonaista albumia. Shankara soittelee sellasta intialaismusaa, suomeksi laulettuna :)

    Bändin kotisivut löytyy tuolta:

    http://shankara.cjb.net


    KimmoVesajoki kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kiinnosta menovinkki myös Etno/World musa friikeille on ensi lauantain 'Yläkaupungin Yö' Jyväskylässä. Luvassa on mm. Digeridoo rituaalisoitinnäytös, djembe-rumpumusiikkia (suosikkilyömäsoittimeni!) ja kaikkea muuta keskiaikavaikutteisesta folkrockista Pohjois-Intialaiseen lauluun (taala & raaga?).

    In any case, kiinnostavalta vaikuttaa ja pitäneekin lisätä myös sokrun menovinkkeihin, ellei sitä siellä jo ole. Kuriositeettinä mainittakoon vielä 'Pink Twins' elävää digitaalimusiikkia ja videotaidetta hiukkaskiihdytinlaboratoriossa?! Varmaankin tsekkaamisen arvoinen :)

    Linkki Yläkaupungin Yöhön:
    http://www.co.jyu.fi/ylakaupunginyo/




    Anonyymi kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Sattuiko kukaan huomaamaan telkusta reilu kuukausi sitten tullutta konserttitaltiointia kiinnostavasta etnomusabändistä? En muista poppoon nimeä kuollaksenikaan, mutta kyseessä oli puolenkymmenestä viulistista, parista percussionistista, kitaristista ja basistista koostuva porukka, jonka lavashow oli hienoa katsottavaa. Ne soitti lähinnä covereita tunnetuista biiseistä, kuten "Hit the Road Jack" mutta olivat tehneet myös omaa tuotantoa. Kiinnostavin oli Mahatma Gandhin muistolle sävelletty biisi, joka oli tosi upea! Muistaako kukaan bändin nimeä? Onko tietoa mistä heistä saisi lisätietoa?

    Nimim. Etnofani

    Hezzu kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ompa valitettavasti jääny moinen huomaamatta ja empä kyllä ossaa arvata mikä bändi vois kysseesä olla...

    Tännään kuiteski näky dokumenttia Chieftainsista. Ompas ne jo vanhoja ukkoja ;) Noh, eka levyhän on tullu jo joskus vuonna 1963 tai jotain... ja kokoonpano on kuulemma pysyny samana vuojesta 1978.

    Empä oo kuitenkaan koskaan tullu sen kummemmin bändiin tutustuneeksi, on jääny vähä sellanen vaikutelma että "liian perinteistä ja liian ykspuolista meikän makuun", vaikka sinällään hyvää musaa onkin... kai sitä joskus joku levy pittää kokkeeksi hankkia kuiteski :)

    EsaJii kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Onhan noita kuunneltu.

    Ennemmin Värttinää kuin Hedningareita. Mtta Värttinässä kiinnostaa soittajat ja musiikki, sanat alkaa olla toistoa.

    EsaJii

    KimmoVesajoki kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Uusia tähtiä world musan taivaalla: ootteko kuulleet Mariza nimisen Portugalilaisen neitosen debyyttiplattaa "Fado Em Mim"? Tyylikästä perinteistä Fado-musiikkia maustettuna jazz & blues vivahteilla. Kannattaa kuunnella samplet vaikka UBL:n sivuilta: http://ubl.artistdirect.com/store/artist/album/0,,1668949,00.html

    Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hauska levy:


    Sisältää sitar-versiot mm. stygeistä Jumpin Jack Flash ja Light My Fire.

    Mitäs muuta.. hyllystä löytyy klassista intialaista ja kiinalaista musiikkia. Pakistanin sufien musiikki on yleensä kaikessa ekstaattisuudessaan hienoa..

    EsaJii kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kronos Quartet, Pieces of Africa. Ainoa Kronos CD mulla.

    Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ismaila Sanén Ñamandúa oon pyöritelly joulun aikaan aivan hulluna, aivan loistava levy! :)

    \n
    [Muokattu 3/1/2003 / Hezzu]

    Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kukas tää Ñamandú on? Ei löytynyt AMG:Stä eikä Googlella mittään, mutta mulla taitaa olla tässä monitorissa vanha versio Internetistä..



    Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ñamandu on siis Ismaila Sanén levyn nimi :D

    Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Urgh.. :) mulla on ollut tänään rotaatiossa kaiken maailman (no pun intended) Nusrat Fateh Ali Khanit ja muut, joten ei aina tiedä mihin nimi loppuu..

    Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Eipä oikein löyvy netistä infoa tästä Ismailan levystä.... sen verran selvis, että tästä on olemasa kaks eri versiota: alunperin tää on ilmestyny jo vuonna 1999, mutta nyt tuli ulos tämä uus versio, joka on kai jonkulainen remix tuosta aiemmasta.... höh :o Noh tää on joka tapauksesa loistava! Silvä varalta että Doc tai joku muu meinaa hankkia niin tään uuven version sarjanumero on AZCD02-18 (levymerkki on siis Azel Producciones ja Suomesa tätä jakelee RockAdillo/Warner).

    Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Chris Karrerin (joo tää on se Amon Düül II -hemmo) Sufisticated (1996) on muodostunu jonkin asteiseksi suosikiksi ja eksyy soittimeen vähän väliä. Tämä on siis tämmöistä pitkälti jostain Egyptin suunnalta inspiksensä hakenutta musiikkia, paikotellen hyvinkin autenttisen olosta, paikotellen sitten vähän modernimpaa, ja kai tätä hieman psykedeeliseksi vois sanua ;) Dervish Kiss vuojelta 1991 on pitkälti saman tyylinen.

    EberkJuho kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Oho tääl on tämmönenkin topic :D
    Itteltäni ei hirveästi löydy, no okei yks Afro-Celtic sound systemin levy on ja se on ihan hyvä. Mutta kuuntelen enemmänkin kansanmusiikin saralta pohjoismaista ja kelttiläistä matskua (onhan tossa sound systemissäkin paljon irkkuja tosin).

    Mutta kyllä sellanen itämainen matsku toimii aina :D
    YleQ kansanmusiikkiohjelmassa tuli muuten armenialaista avantgardefolkkia ;-) Se oli aika hyvää jopa.

    EsaJii kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kansanmusiikissa on aika kummia, osaavat tanssia muusakin kuin 3/4 ja 4/4 tahdissa.

    Pelimannimusiikkia silloin tällöin kuuntelen, Värttinät ja Bulgarian naiskuorot olivat ohimenevä trendi, varsinkin se jälkimmäinen. Ja kaikki kurkkulaulajat Tuvasta.

    Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuvalaisista kurkkulaulajista puheenollen... Yat-Kha on kova! Ja sitten jos mennään ihan toisaalle, niin Salif Keitan Folon... The Past on huippuhieno, Keitaa pistäis ostaa lisää.

    Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Onko joku hankkinu Youssou N'Dourin uutta levyä Egypt? Kuulemma hieman poikkeava, mutta hieno, sanoo AMG:

    Youssou N'Dour's Egypt is a radical change of pace for the Senegalese singer/songwriter. Throughout his career, N'Dour has adapted his indigenous musical heritage to the pop sounds of world music. On Egypt, N'Dour and his quartet have created rhythmic and melodic arrangements for material from the Arabic world. Joining N'Dour's quartet for this recording is the renowned Fathy Salama Orchestra, a 14-piece traditional music ensemble. The material is traditional Sufi music, and N'Dour has applied, via the score's director, Hassan Khaleel, Senegalese rhythms and folk melodies to exist in concert with the time-honored originals. The effect is nothing less than startling. N'Dour goes deep into the heart of Senegalese Sufism, tracing the lines where terrains, spiritual practices, and of course musical ideas meet, meld, and change. Unlike his previous recordings, the organic and sacred character of this music seems to stand outside of time and space; it wails and warbles, croons and groans. It is the music of joy and reverence and, as it bridges the various aspects of Islamic cultural traditions, one hopes it can create, via the sheer beauty of its sound and the translation of its lyrics, a portrait of a world that is far different from the one portrayed by Western media constructs.


    Pitäis varmaan hankkia...

    tero kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jaahas, omat suosikkini maailmanmusiikin saralla ovat mm. Mahmoud Ahmed: Ere mele mela (tämä saattaisi kiinnostaa progen kuuntelijoitakin, hämärää rootskamaa)
    Gigi: s/t (etiopialaista naislaulua+ modernit soittimet+ tanssibiittejä)
    Maryam Mursal: Journey (sama kuin edellä, paitsi somalialainen)
    Youssou N'dour: Immigres (tällä levyllä ei vielä ole popvaikutteita)
    Fela Kuti: Shivering and shmiling sekä Uderground system (pitkiä jami/sävellettyjä biisejä)
    Khaled: koko tuotanto (raimusiikkia länsimaisin soittimin + tanssibiittejä)
    Mansour Seck: Yelayo (senegalista kaunista akustista)
    Galaxy: L'Insecurite (senegal-suomalaista laatutavaraa)
    Ismaila Sane:Namandu (sama kuin edellä)
    Ja Afrikan ulkopuolelta tulevat nyt mieleen seuraavat:
    Paco de Lucia sextet: One summer night...live (flamenco+rock yhdistyvät)
    Astor Piazzolla: Libertango (progressiivista tangoa)
    Ofra Haza: Kirya (juutalaislaulua+ tanssibiittejä)
    Nusrat fateh ali Khan (hänen laulussaan on tunnetta)
    Nämä tulivat näin äkkiä mieleen, onhan niitä muitakin...

    Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Nusrat fateh ali Khan (hänen laulussaan on tunnetta)

    Nusrat on tosiaan kova. Nusrat saa yhteen äänteeseen enemmän inhimillistä tunnetta kuin mitä löytyy Yes-Rush-blaablaa -kikkailubändien koko tuotannosta yhteensä.

    Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Minkäslaista on raimusiikki, jos sitä pystyy yksinkertasesti selostaan? Jostain päin pohjois-afrikkaa se kuulemma on kotosin ja on niinkusta paikallista pop-musiikkia, mutta sillä ei oo kuiteskaan mitään tekemistä länsimaisen popin kanssa, ovelaa.

    Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Pari vuotta sitten kävin Hki:n juhlaviikoilla katsomassa yhtä rai-viritystä. En muista nimeä enää. Pohjalla on arabimusiikin rytmiikka, käsirumpuja yms. mutta mukana on myös länsimaisia soittimia, sähköbassolla vedetään tiukkaa kuviota yms. Laulumelodiat on yleensä aika itämaisia, mutta väliin voi tulla puhelaulua eli räppiä. Välillä rääkäätään sähkökitaraa. Kovaa kamaa. Fundamenttalistit eivät oikein tykkää, moni rai-muusikko on tappolistalla.

    tero kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Khaled Helsingissä Savoy teatterissa 1.-2.11.2004.

    Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mistä levystä ois hyvä alottaa Khalediin tutustuminen?

    aloc kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Onko joku hankkinu Youssou N'Dourin uutta levyä Egypt? Kuulemma hieman poikkeava, mutta hieno,
    Pitäis varmaan hankkia...


    Sivaripaikalle tuli promo-postissa vähän ennen kuin tää "virallisesti" ilmestyi. Kuuntelin pari kertaa jo oli se nyt parempaa kuin 7seconds! Joo eli juurille oltiin palattu ja ihan hyvältä kuulosti, mutta kuuntelen mielummin Nusratia, jota Dockin tuntuu pitävän arvossa.

    ..Mutta enempi World-musan harrastajalle varmaan oiva hankinta tuo Egypt.

    tero kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Khaledin Sahra antaa mielestäni hyvän kuvan miehen nykytuotannosta.

    EberkJuho kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Minkäslaista on raimusiikki, jos sitä pystyy yksinkertasesti selostaan? Jostain päin pohjois-afrikkaa se kuulemma on kotosin ja on niinkusta paikallista pop-musiikkia, mutta sillä ei oo kuiteskaan mitään tekemistä länsimaisen popin kanssa, ovelaa.


    Rai-musiikki on siis tosiaan maallista pohjois-afrikkalaista musiikkia. Oli muutama vuotta sitten Ranskassa tosi suuressa arvossa. Mitäköhän niitä artisteja oli...no toi Khaled ainaskin ja sit oli pari muuta sellaista aika suosittua. Äh, ei voi muistaa.

    Ihan mukavaa menoa se on se Rai kyllä.

    EsaJii kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kiva CD
    Kronos Quartet, Pieces of Africa

    boredom99 kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jos maailman musiikista puhutaan niin kannattaa ehdottomasti tutustua Sublime Frequencies -yhtiön julkaisuihin, kyseessähän on legendaarisen Sun City Girls -yhtyeen tyyppien yhtiö, joka julkaisee hyvin mielenkiintoisia koosteita ns. "maailman musiikkia", parhaina esim. Folk and Pop Sounds of Sumatra vol.1, Radio India, Night Recordings from Bali tai Cambodian Cassette Archives: Khmer Folk and Pop Music vol.1. Levyt eivät yleensä sisällä kauheasti varsinaista tietoa esiintyjistä, ja saattavat olla mm. koosteita paikallisista radiolähetyksistä, kenttä-äänityksiä yms. ja miksaus on välillä varsin vapaamuotoista ja villiä, mutta levyt on tehty nimenomaan taiteellisiksi kokonaisuuksiksi, eli jos haluaa välttää turistirysät ja päästä kiinni paikalliseen undergroundiin niin kannattaa tutustua. Lisätietoja löytynee tuolta: www.sublimefrequencies.com

    (piti editoida kirjoitusvirhe)

    darshan kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kiva CD
    Kronos Quartet, Pieces of Africa


    Tuon muistan joskus kuulleeni. Water Wheel oli erityisen tyylikäs raita, muuta tosin ei nyt palaa mieleen.

    Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hommasin Khaledin livelevyn Hafla (1998), aivan mahtavaa!

    Hezzu kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Touré Kundaan tutustuin, levyyn Terra Saabi (2000). Hyvää afropoppia, Senegalista taitavat olla. Levyllä on coveri Phil Collinsin In The Air Tonightista nimellä Nobel, sitä hädin tuskin tunnistaa, tai tuskin tunnistaiskaan jos ei tietäis.

    Hezzu kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mihin kohtaa levyhyllyä aakkostetaan Nusrat Fateh Ali Khan? Äffäänkö?

    Jaakob kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nusratin veli on nimeltään Farrukh Fateh Ali Khan, eli ilmeisesti F lienee oikea paikka.

    Doc.B.D kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Khan on urdun kielinen sukunimi, "Fateh Ali" ja "Nusrat" kaksi etunimen osaa.

    Hezzu kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mory Kantén uus levy Sabou vaikuttaa erittäin hyvältä. Jos oikein tulkihtin niin tää on äijän ensimmäinen akustinen levy. Se tanssihitin Yéké Yéké sisältävä Akwaba Beachkin on tilauksesa.

    Hezzu kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tiijättekös Michael Nymanin Liveltä löytyvän The Upside-Down Violin -teoksen? Mistä löytys jottain samantapasta musiikkia lissää?

    Prodigal kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nythän oli viime viikonloppuna Galaxy -niminen Suomessa asuvista Afrikkalaisista koostuva huippuryhmä soittamassa tuolla Kaivarin konsertissa. Itselläni tottakai sen verran paha krapula, että oli pakko jäädä kotiin katsomaan Formulat - tyhmääkin tyhmempi veto..

    Erittäin mielenkiintoinen sekoitus rockkia ja beduiinimusiikkia - Tinariwen - tulee Helsingin Juhlaviikoille 23.08.05. Lippujen hinnat on "ok" (eli kalliit, 25e/kpl). Ne biisit mitä oon kuullu on kyllä ollu mielenkiintosia ja jopa tarttuvia. Paljon puhuttu bändi joka tapauksessa, voipi olla edessä katsastus..

    En tiedä saako täällä mainostaa toisia foorumeita, mutta niille joita esim. Afrikkalaiset rytmit kiinnostaa, kokeilkaa http://www.afrotanssi.net
    -osoitetta. Löytyy mm. paljon soitto/tanssikursseista ja alan harrastajien/ammattilaisten tekemisistä Suomessa.

    tero kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Onko kenelläkään tarkempaa tietoa Senegalilaisesta ryhmästä Super diamono. Vähäisen kuuntelukokemuksen perusteella vaikuttaisi olevan erittäin kiinnostava.

    Hezzu kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuli ostettua pari Nusrat-vinyyliä:

    - Nusrat Fateh Ali Khan & Party: Supreme Collection (1988)
    - Nusrat Fateh Ali Khan & Party: Yeh Jo Halka Halka (1989)

    Ohan se hienoo 8) Oon transsis ;)

    AcidMothersBadenbaden kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mutta mistähän näitä levyjä sitten saa. Onko mitään isompaa suomalaista yritystä/levy-yhtiötä, jolla olis laajat valikoimat.
    Levykauppa äxät, arimanit sun muut "tsekkasin", CDON:ilta löyty pieni maailmanmusiikin osasto (siis pieni).
    ?? ??

    Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Digelius Viiskulmassa lienee Helsingin laaja-alaisin putiikki.

    Markkutapio kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jaahas, omat suosikkini maailmanmusiikin saralla ovat mm.
    .
    .
    Ismaila Sane:Namandu ...
    .

    Ismaila Sane soittaa muuten myös Piirpaukkeen Kalabalikissa, ja muissa Piirpaukkeen levyissä ainakin vuodesta 1989 alkaen.

    Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Angélique Kidjon Oyaya! (2004) on kovis. Aika lattaria, mikä oli vähä ylläri. Onkohan muijan vanhemmat levyt millasia?

    Riley kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Väseniä on tullut viimeaikoina kuunneltua. Avainviulu on sitten mahtava soitin! Ainakin hurdy-gurdyn ystävien kannattaa tutustua.