Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Sailaan kaunis maailma

k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten (2 kommenttia)
Aattelin, että pitäskö ruveta revittelemään tätä sosiaalista ympäristöä tollasen otsikon alla... Niin, siitähän on jo yli 80 vuotta, kun Suomessa viimeeksi järkättiin tuo Sarajevo-Bosnia noissa taloudellisen ja sosiaalisen epätasa-arvon merkeissä, mutta toisaalta kyllähän nuo Jugoslavian rauniot sen osoittaa, että on se mahdollista vieläkin ja Euroopassakin... Ja toisesta laitaa ajatusta tuli tommonen, että pitäs varmaan jo lukiossa pakollisena luettaa toi Dostojevskin Rikos & Rangaistus noin rahanhankitakeinoja opiskeluun perinteisin menetelmin opettamaan...?:cool:

+/- saldo : 0 |

    Mixu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Sailaksen raportti haiskahtaa aika pahasti uusliberalistiselle... kuin suoraan Thatcherin Englannista. Hyvinvointivaltio on lopullisesti kuopattu, jos tuo menee läpi.

    Näin tulevana aineenopettajana [lue työttömänä] voin sanoa, että tuo opintotuen muuttaminen lainaksi johtaa siihen, ettei kannata joutua kortistoon valmistumisen jälkeen. Tulevaisuudessa taitaa olla McDonaldsilla ja K-Raudan varastossa tunkua filosofian maistereista...

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Niin, julkisen sektorin työvoimapulahan juontaa paljolti tuohon 90-luvun alun rationalistamis- tulosvastuullistamis- eli uloskirjoitusaaltoon, joka jälkeenpäin voidaan määritellä dekostruktiiviseksi tai destrukturaaliseksi ongelmien hoito- & ratkaisustrategiaksi: Kun havaitaan, että jonkin ongelman hoito tulee "liian" kalliiksi, puretaan koko hoitojärjestelmä: Samallahan katoaa myös alkuperäinen, hoidettava ongelma, kun mahdollisuudet sen hoitamiseen katoavat! Yksinkertaista, eikö totta?
    Niinpä kyli sano hullut avohoidossa. Ihmistyövoimahan se on kaikkein kalleinta ja hankalinta tuotannossa. No niinhän sen silloin täytyy olla palvelu- & hoiva-aloillakin, julkisella sektorilla ylimalkaan... Mutta missä on ne koneet, jotka tekevät nämä entiset ihmiseltä ihmiselle-työt?
    Niin ja työstä sai ennen sitä palkkaa, jolla sitten ostettiin sen työn tuotteet... Miten tämä noitaympyrä nyt on korvattavissa?