Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Matalia taajuuksia

Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten (15 kommenttia)
Heads Up Recordsilta on syksyllä tulossa seuraavanlainen levy:

"Our August release is sure to be a Grammy Nominee in the Big Band category. Jaco Pastorius Big Band produced and directed by Peter Graves is 12 Big Band tracks never been recorded before. Most penned and arranged by the great Jaco himself. The best bass players in the business come out in full force to pay their respect to the master of the electric bass. Victor Bailey, Marcus Miller, Jimmy Haslip, Gerald Veasley, Victor Wooten, Jeff Carswell, Christian McBride, Richard Bona, and Jaco himself."

Mikä mahtaa olla Jaco-vainaan soittokunto nykyään? Jos joku ei ole vielä tutustunut Christian McBrideen, niin äkkiä kauppaan ostamaan miehen uusin Vertical Vision levy.

+/- saldo : 0 |

    waka/jawaka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hyvä että muistutit.

    Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kokoelmaakin Jacolta tulossa, mukana jotain ennenjulkaisematonta.

    http://www.rhino.com/store/ProductDetail.lasso?Number=73779

    waka/jawaka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Vertical Visionia en ole Jimin muistutuksesta huolimatta edelleenkään hankkinut, mutta Pariisin-reissulla tarttui matkaan Christian McBride Bandin levy "Sci-Fi". Todella kovaa tavaraa!

    Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    waka/jawaka kirjoitti 7/9/2003 klo 19:57: Christian McBride Bandin levy "Sci-Fi". Todella kovaa tavaraa!


    Joo, mainio levy tuokin. Toivottavasti et maksanut maltaita, sillä CDON on jakanut tuota muropaketin kylkiäisinä jo jonkin aikaa.

    McBride on keikkaillut viime aikoina Pat Metheny Trion jäsenenä PMG-rumpali Antonio Sanchezin rinnalla. Suomen keikkaa lienee turha haaveilla, mutta edes levy tältä kokoonpanolta olisi ihan riittävä yllätys.

    Jimi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    HeeBolla näyttää soivan melko usein tuo Word of Mouth Revisited -levy. Olisiko kommentteja sen sisällöstä?

    HeeBo kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Juu, on tullu kuunneltua muutamman kerran.. :D Kappaleita on muunneltu aika paljon jacon ja weather reportin alkuperäisistä ja basso on yllättäen;) erittäin esillä soundeissa. Joka kappaleessa on selvästi kuuluva soolo kohta bassolle ja esim Wictor Wooten vetää teen townissa sellasen släppi soolon että meinaa korvat tippua päästä:P (huvittas nähä miten se sen soittaa). Basistit eivät ole edes yrittäneet matkia Jacon basso soundia vaan soittavat omalla tyylillään,joten esim. Marcus Miller ei oikein kuulosta hyvältä Jacon kappaleessa(tosin Millerin punk jazz eroaa kyllä aika paljon alkuperäsestä). Tässä tyyli jutussa tullaan ehkä levyn heikkouteen, Jacohan ei soittanu levyillä kovin nopeesti, eikä sooloilu ollut mikään itseisarvo vaan basson sulautuminen saumattomasti musiikkiin, levyllä kaverit vetävät kyllä kaameita sooloja mutta ne eivät tunnu liittyvän mitenkään muuhun musiikkiin ja jotenki kaverit tuntuvat vain esittelevän taitojaan, no ei se välttämättä ole huono asia. Muut instrumentit jäävät aika lailla basson jalkoihin(niin on varmaan ollu tarkotuskin), mutta erityisesti puhallin osasto on sovitettu hyvin mukaan kappaleisiin. Levy on kyllä välttämätön ostos kaikille basson ja varsinkin basso soolojen ystäville ja muutenkin hyvä levy jos vain kykenee olemaan vertaamatta sitä alkuperäisiin Jaco kappaleisiin.

    Ps. levyltä löytyi ainakin mulle uusia metsästyksen arvoisia basisteja mm. Jimmy Haslip, Jeff Carswell, Richard Bona jne.

    Jimi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Myös basisti Brian Bromberg on tehnyt oman Jaco-tributen. Bromberg soittaa sekä pysty- että vaakabassoa samalla virtuoositeetilla, mutta tulkinnat pysyvät silti tyylikkäinä. Samaa ei välttämättä voi sanoa levyn kannesta, ellei nyt satu pitämään tahattomasta komiikasta.




    Jimmy Haslip on Yellowjacketsin vähäeleisesti mutta vaikuttavasti soittava basisti, joka on tehnyt myös kaksi soololevyä, joista uudempi, Red Heat, on varsin mainio julkaisu lattarivaikutteineen.

    HeeBo kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Oon muuten etsiny tuota Brian Brombergiä, mistähän ois saatavilla. Ei löydy ainakaan täältä tampereelta eikä CDON:sta.

    Jimi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tilasin omani Hippie Shaken kautta, kun en muualta löytänyt. Digeliuksesta voisi tietysti kysyä, mutta en usko, että heiltäkään löytyy suoraan varastosta. Levyn on julkaissut jenkkiyhtiö A440 Music Group (A440-4008).

    Olli kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ps. levyltä löytyi ainakin mulle uusia metsästyksen arvoisia basisteja mm. Jimmy Haslip, Jeff Carswell, Richard Bona jne


    Bonan Scenes from My Life on mukavaa kauraa niin basisteille kuin muillekin. Itse haluaisinkin kuulla juuri Bonan Jaco-näkemyksiä (tai pikemminkin -kuuloksia =)

    http://georgegraham.com/reviews/bona.html


    --Olli

    Jimi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    McBride on keikkaillut viime aikoina Pat Metheny Trion jäsenenä PMG-rumpali Antonio Sanchezin rinnalla. Suomen keikkaa lienee turha haaveilla, mutta edes levy tältä kokoonpanolta olisi ihan riittävä yllätys.


    Pat Methenykin lukee Palasokerin foorumia! Livelevy on ilmeisesti tulossa joskus tulevaisuudessa:

    http://www.jazzreview.com/articledetails.cfm?ID=2768


    aloc kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kuunteliko kukaan jazzradiota viime maanantaina 8.3? Siellä soitettiin Metheny Quartetin viime kesäistä live taltiointia (mehni, sanchez, mcbride ja m.brecker). Ite missasin ja tahtoisin kuulla josko joku muu olis sattunu sitä kuulemaan...

    Kannattaa ostaa muuten PMG:n uudehko Speaking of Now-DVD, jossa on hyvää meininkiä ja Bona loistaa encoressa "Song for Bilbaossa".

    Näin PMG SoN -kiertueella 2002 tukholmassa, jossa oli kovaa meininkiä; Bona soitti methenyn ja sanchezin kanssa triona Bright Size Lifen ja muutenkin uusilla kundeilla oli "solo spotteja", jossa näyttivät osaamistaan.

    Bonan uusi Munia the tale on huomattavan laulupainotteinen. Suosittelen tutustumaan PMG- trumpetisti Cuong Vun soolo tuotantoon; se on huippukamaa. Modernia erittäin hyvässä mielessä!

    Uusi PMG-levy ilmestynee syksymällä, luvassa on kuulemma askel uuteen suuntaan. Toivottavasti odotukset eivät petä.

    Jimi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tänään löysin B&W:n käytettyjen jazzien osastolta Al Garcia -nimisen basistin omakustanteen nimeltä Make It So. Mies oli "netistä tuttu" jo ennestään, joten levy vaihtoi vikkelästi omistajaa. Musiikki on iloista fuusiosoittoa, jossa Garcia hoitelee lähes kaikki instrumentit bassoista ja kitaroista lyömäsoittimiin. Basistina Garcia on virtuoosi, mutta myös kitaristina varsinainen tyyliniekka, vaikkakin fuusiomielessä hieman geneerinen. Biisit ovat myös tavallista parempia siitäkin huolimatta, että basso on pääosissa läpi koko levyn. Ainoa pikku miinus tulee MIDI rummuista, joiden korvaaminen oikealla setillä olisi tehnyt levystä liki täydellisen. All About Jazz kertoo enemmän:

    http://www.allaboutjazz.com/php/article.php?id=10609


    Ulkomaalaisten, kiinnostavien omakustanteiden löytyminen Suomesta käytettynä on aika onnen kauppaa. Tänään satuin olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

    Jimi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Täytyypä kehaista kaikkien kanssa soittaneen basistin, Mo Fosterin soololevyä Southern Reunion. Julmetun hienoa musaa, upeasti sovitettuna ja soitettuna kovan porukan kanssa (Gary Moore, Gary Husband, Iain Bellamy, Ray Russell...). Yhtä (Pettifordin veikeä Tricotism) lukuun ottamatta biisit ovat Fosterin käsialaa ja täytyy sanoa, että miehellä on sävellyskynä ollut terävässä kunnossa. Tätä pitää saada lisää, eli eikun toinenkin levy, Bel Assis, tilaukseen.

    Jimi kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jeff Berlinin tuoreimpia tekemisiä voi käydä ihmettelemässä seuraavassa osoitteessa:

    http://www.kataweb.it/community/live/jeff_berlin/index.html


    Tuolta löytyy puolen tunnin konserttipätkä ja pari haastattelua. Bändissä (kuten Berlinin viimeisellä soololevyllä Lumpy Jazz) soittaa Richard Drexler (piano) ja Danny Gottlieb (rummut). Pätkän puolivälissä Miroslav Vitous liittyy kokoonpanoon pystybassoineen ja samplereineen. Kuva ja ääni ei aisteja hivele, mutta kyllä tuosta saa käsityksen siitä, millaista herkkua italialaisille tarjoillaan harva se päivä.