Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Amorphis-Far from the sun

Borges kirjoitti noin 21 vuotta sitten (22 kommenttia)
Mielipiteitä levystä. Ensikuulemalta kuulostaa ihan hienolta. Melko suoraa ja metallista tavaraa. Sielä täälä itämaisia kuvioita piristämässä runttausta.. Tosin tälläkertaa ensimmäinen vertailukohde ei ole Kingston Wall. Day of your beliefin hieno folk-riffi tuo mieleen yhtyeen vanhemman tuotannon.

+/- saldo : 0 |

  Hopkins kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Huh, joko sitä eilen olisi saanut? Piru sentään, kävin kyllä levykaupoilla, mutta en huomannut. Tänään pitää käydä hakemassa.

  Livenä kuultuna tuo uusi materiaali kuullosti todella hyvältä, joiltain osin melkoisen suoraa paahtoa, mutta jotain kimurantimpiakin progejuttuja siellä taisi olla. Day of your beliefs -sinkku on soittimessa kyllä pyörinyt, loistava ja tarttuva biisi!

  Kai Far from the sunin voi ihan turvallisin mielin ostaa, vaikka jossain vaiheessa hieman alkoi pelottaa, kun sain jostain käsityksen, että pitkälti Am Universumin linjoilla jatkettaisiin.
  Eikä uutta Amorphis -levyä ikinä voi pitkäaikainen "fani" noin vain sivuuttaa. :)

  CosmicJazz kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minäkin aion fanina ostaa levyn, mutta täytyy sanoa että en odota siltä paljon mitään. IMHO Amorphis on ennen koko ajan ollut menossa parempaan suuntaan, ja monitasoinen, melodinen sekä monipuolinen Am Universum oli jo mestariteostasoa.

  Uusi sinkku Day of your Beliefs oli sen sijaan pettymys. Trio Niskalaukaus englanniksi, oudosti simppeli ja tylsä biisi. Tyyli on periaatteessa melkein kuin Elegyllä, mutta ei yhtä tarttuvaa tai energistä.

  No se on vain sinkku. Kyllä täysipitkä levy voi silti olla hyvä... kai. ;)\n[Muokattu 23/5/2003 / CosmicJazz]

  Hopkins kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nyt on Far from the sun hallussa. Ainakin vielä parin kuuntelukerran jälkeen olo on hyvin, hyvin tyytyväinen. :cool:

  Jos tätä edelliseen levyyn vertaa, niin voisi sanoa, että biiseissä on kauttaaltaan enemmän tarttuvuutta ja mukana on enemmän sellaisia Elegyltä tuttuja "voimariffejä". Lisäksi folkvaikutteet ovat enemmän pinnassa, etenkin laulumelodioissa, mikä on mielestäni hyvä asia.

  Ei tämä kuulijaa silti liian helpolla päästä, äänimaisema on rikas ja sisältää runsaahkosti pieniä yksityiskohtia, luureille voisi olla käyttöä. Koskettimet ovat ottaneet lisää tilaa soundeissa, ja niitä käytetäänkin tyylillä. Foneja ei ole, mutta eipä se haittaa, sitähän ei ole käytetty kuin sellaisena "ylimääräisenä" koristeena siellä sun täällä. Levyllä on ehkä myös Amorphisin toistaiseksi progein biisi "Planetary Misfortune". ;) Ja on se hieno!

  MrBungle kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Foneja ei ole, mutta eipä se haittaa, sitähän ei ole käytetty kuin sellaisena "ylimääräisenä" koristeena siellä sun täällä.


  :(

  Hopkins kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hopkins kirjoitti 24/5/2003 klo 11:29:
  Koskettimet ovat ottaneet lisää tilaa soundeissa, ja niitä käytetäänkin tyylillä

  Oho, taisin puhua vähän paskaa. Koskettimet eivät todellakaan ole ottaneet lisää tilaa, miltei päinvastoin. Kitarat ja bassot sen sijaan jyräävät entistä isommin ja raskaammin. Syntikka ikään kuin täydentää tilaa, jota muulta jää vapaaksi. Silti olen sitä mieltä, että koskettimien käyttö on hieman monipuolistunut sitten viime levystä. Hmm, ongelmaksi tällä levyllä muodostuukin ehkä se, että soundi on aika lailla täyteen ahdettu. Tilavampia hengähdystaukoja saattaa välillä kaivata.

  Aranwe kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  MoonTV:llä näin eilen videon jostakin biisistä ja ensimmäisenä tuli mieleen Kingston Wall. Ei yhtään hassumman kuuloista matskua. Melkeinpä ostamisen arvoinen levy.

  Ja nyt kun pari biisiä enemmän on kuultu niin kyllähän tämä hyvää matskua on. Tosin yksi asia mikä on häirinnyt Elegyn ajoista lähtien häiritsee edelleen. Tuon vokalistin englannin ääntämys on aika Jaeaetteenmaekitasoa... Biisit ovat loistavia mutta tuo ääntämys.. täytyy yrittää sulkea korvat vokaaliosastolta ja keskittyä itse musiikkiin.

  [Muokattu 24/5/2003 / Aranwe]

  Hopkins kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, Pasi Koskisen ääntämys ei ole ehkä sitä parasta mahdollista... Miehen ääni on silti mielestäni kehittynyt tällä julkaisulla.

  Korpinen kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Meikä taas tykkää eniten Tuonela-ajan Koskisesta, Am Universumikin menee, mutta kuulemieni seitsemän tai kahdeksan biisin perusteella laulumelodiat ei ole yhtä tarttuvia ja laulussa on muutenkin aika paljon "epäpuhtautta" tällä uutukaisella. Muutenkin, Koskisen ajan Amo-ralleista voiton vie Summer's end, aivan saatanan hieno biisi!! Eli Hopkins, älä sie selittele Koskisen kehittymisestä! :P

  nim.itsekin_lauluistaan_parjattu :(

  Hopkins kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Äläs ny! Äläs ny! :D

  Jotenkin näin kitaristin/instrumenttien sekakäyttäjän korvaan noi uuden levyn laulut kuullostavat hieman monipuolisemmilta, siis hieman uusia sävyjä Koskinen on käyttänyt kuin vain sitä kliiniä kuoropoikaääntä ja vähän tiukempaa äänihuulten pinnistelyä. Ehkäpä epäpuhtaudet ovat puhtaita tyyliseikkoja?

  Mutta kun sinulla kerta on omakohtaista kokemusta asiasta, niin en viitti alkaa enempää riitelemään. Älä näytä noin pahaa naamaa, kato ota kritiikistä oppia, ehkä pian Suomen johtava progeääni tulee Kangasalta! ;)

  Korpinen kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kieltämättä Koskisen äänessä on enemmän ilmettä nyt, joten ymmärrän kyllä pointtisi, multi-instrumentalisti Hopkins!

  Nyt ei jaksa surra tuota omalle kohdalle tullutta kritiikkiä, lauantainahan me Hopkins juhlitaan!! Ja kaikki lahjarahat levyihin laitetaan!! :D

  jusu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ensimmäinen kuuntelu ohi ja se meni vähän toisella korvalla niin aika tuttua ja turvallista.

  Mutta tämä kopiosuojaus mikä levyllä on niin pätkii mun kannettavassa cd-soittimessa.:mad:

  jusu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä mä tykkään 3 kuuntelun jälkeen levystä ja pitää siis perjantaina mennä käymään katsomassa jos on vielä lippuja myynnissä.

  Onkohan tästä tulossa kenties vinyylipainosta niin voisin viedä cd:n takaisin kun ei kerran toimi tossa kannettavassa cd-soittimessa.:(

  Hopkins kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyselin kaupan tiskiltä vinyylipainosta, mutta myyjä arveli, ettei sellaista ole ainakaan ennen syksyä saatavilla, jos koskaan. Mulla on levy onneksi toiminut lähes moitteettomasti, jossain kappaleessa oli joku pieni mitätön pätkäisy. Mutta onhan sekin jo persiistä, kyllä uuden cd-levyn pitäisi toimia 100% varmasti. Tämä on ensimmäinen kokemukseni kopiosuojatuista levyistä, toivottavasti pystyn välttämään ne vastedes. ;)

  Janus kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Bändin sivuilta:

  15.8.2004 - Pasi Koskinen leaves the band

  Singer Pasi Koskinen decided to leave the band after 9 long years. Pasis last apperance will be at Kontu Rock 21.8.2004. All touring plans will go ahead as scheduled and rumours of a replacement already exists. We are waiting for a statement from Pasi in the near future.

  Astro kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No jopas. Vielä se Pasi viime viikolla oli Amorphiksen treeneihin menossa... Perskule kun jää tuo Konturock väliin, kun olen studiossa.

  EberkJuho kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Luin aamun hesarista saman. Harmittaa vaan kun sovin jo yhden jutskan la-su, niin en pääse tsiigaamaan tota keikkaa :(
  Ilmeisesti Charonin laulaja korvaa ainakin Ameriikan kiertueella :D

  Astro kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eiku se onkin siis lauantaina, jippii!

  Viukkis kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onneksi ei luulisi olevan kovin vaikeaa löytää tilalle laulutaitoisempaa miestä.

  Astro kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eiköhön ne jonkun kekkaa.

  EberkJuho kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Amorphis signs back to Nuclear Blast

  This is what guitar player Esa Holopainen states about the "home-coming":

  Last year was quite difficult for Amorphis, we went through (another) line-up change as we decided that it's better if mr. Koskinen leaves the band. We had problems with trying to promote our Far From The Sun album as we were working with partners who rather enjoyed nice cappucinos than would actually work.

  Anyway, finding a new vocalist was tough, it was more difficult than we actually would have imagined. We received about 150 demos from people all around, some of them were really good some not. At that time we noticed that it's impossible mission to find a singer who's sound would match Amorphis and besides of that would give 100% for the band. We actually thought about doing instrumental album when one of mr. Koivusaari's friend told about their singer Tomi who is really talented and would mach Amorphis. We listened his demo and his sound was exactly what we were looking for. Koivusaari called him up and he was really interested trying to rehearse with Amorphis. The day he came over we were all proved that Tomi Joutsen is next Amorphis singer, we went through Against Widows, Alone and few other songs including Sign From The North Side which is from our debut album. This is the song we also do live again.

  Beside changing vocalist we changed management and sat down think about how to continue from here. We allready composed songs for forthcoming album and started to work with vocals. We thought about different options and all agreed that it's better if we stuck with basics and go back to were we once started. We have been really good friends with Nuclear Blast dudes for over ten years and I remember talking with Markus at Summer Breeze festival over a year ago and he told that we should come back to Nuke Blast. During the past years we have became really cynic with labels most of because 95% of all talk is bullshit and they give you promises that they can't keep, We knew that we could allways call up Nuke guys with whatever matter and we knew how they work + which is the most important thing that these guys are true fans of the music what they put out. I quess the honesty for the music what you realease pays you back which has been the case for the Nuclear Blast success. So, we are now ofiicially signed back to Nuclear Blast and I have to say that it feels really good and reliefed.

  And for the people who wonder how Amorphis sounds today, it's EPIC, HEAVY and MELODIC with a mixture of GROWLING VOCALS!!!

  Shine on, -Esa & Amorphis-


  On tää jo nyt muutaman viikon vanha, mutta kuulostaa lupaavalta tuo "uusi" tyyli. Toivotaan uutta mestariteosta.

  Hezzu kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Elegy oli aikoinaan melko säväyttävä, liekkö tämä uusi tyyli jotain sen suuntaista, hmmm... Diggailempa myös Tuonelaa ja Am Universumia, mutta tuo Far From The Sun on jääny melko niukalle kuuntelulle.

  Lazzlo kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Elegysta olen tykännyt aika tavalla, myös myöhemmät ovat olleet hienoja. Far from the Sunin ostin jokin aika sitten Anrrilan alekaukalosta vitosella(sic!) - vähän epäillen sitä aluksi kuuntelin, mutta sehän paljastuikin aivan kelvolliseksi kiekoksi.