Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Mew

Borges kirjoitti noin 21 vuotta sitten (14 kommenttia)
Mielenkiintoinen pläjäys tämä tanskalaisen Mewin "Frengers". Videobiisin perusteella ajattelin, että "jaa tää on taas tätä britti-pop tuubaa", mutta kuullessani koko levyn yllätyin positiivisesti.. Ensimmäinen kynnys oli tottua laulajan munattomaan falsettiin. Kyseessä onkin hieman samankaltainen totuttelukysymys, kun mitä oli aikoinaan Geddy Leen äänen kanssa. Jälkeenpäin kuitenkin totesin, että ei Mewin musiikki toimisi ilman tuota uniikkia laulajaa (vertaa: Rush).
Mitä tulee kappaleisiin, niin ne ovat nerokkaita ja tarttuvia pop-ralleja, joissa sovitukset ovat yllättävän kimurantteja valtavirtapopiksi.. Suosittelen tutustumaan.\n[Muokattu 17/7/2003 / Borges]

+/- saldo : 0 |

    Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En ole kuullut tätä tahtiakaan, mutta jos bändi julkaisee yhdeksänminuuttisen biisin singlenä, niin eihän sitä voi ohittaa olankohautuksella.

    Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Eikös Mew ole joku Pokemon-hahmo?

    Borges kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jep Pokemon-hemmo toi Mew vaikuttaisi olevan :D .. Tiedä sitten merkitseekö tuo jotain muuta myös? Vänkä nimi joka tapauksessa. Comforting Sounds kestää tosiaan yhdeksän minuuttia, tosin videoa on ilmeisesti hieman editoitu. Frengersilta julkaistiin äskettäin toinen sinkku "Am I Wry? No" biisistä. Taitaapa olla levyn vahvimpia yksittäisiä kappaleita.

    Janus kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tänään TV2 klo 22:25 Mew Provinssirockissa 2005.

    Lerxst kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tiedä sitten merkitseekö tuo jotain muuta myös? Vänkä nimi joka tapauksessa.


    Bändin alkuperäinen nimi oli "Orange Dog", jonka vastakohdaksi tietääkseni "Mew" (=naukua, vrt. "miau") kissaa kuvaavana nimenä tuli. Mew tarkoittaa myös kalalokkia, mutta en usko sen olevan nimi-idean takana. :wink:

    Olen kuullut ainoastaan uudelta levyltä radiokappaleen "Special" tai jotain, mutta se ei ollut kylläkään kovin special... Onko tuo "Frengers" sitten parempi kuin tämä uusin?

    pinulk kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Not a lot of bands make records like And The Glass-Handed Kites anymore. Grandiose in conception and epic in scope, it puts Mew in a rarefied circle of bands--Sigur Ros, The Mars Volta--pushing at rock’s glass ceiling in the hope of breaking through to some brave new plane.


    -näin viisaasti sanotaan Amazonin sivuilla ja totta puhuvat! Suositellaan.

    EberkJuho kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Olen kuullut ainoastaan uudelta levyltä radiokappaleen "Special" tai jotain, mutta se ei ollut kylläkään kovin special... Onko tuo "Frengers" sitten parempi kuin tämä uusin?


    Tuo uusin levy pitää kuunnella kokonaisuutena, eikä yksittäisinä kappaleina, koska se kuulostaa silloin huomattavasti paremmalta. Tykkään todella paljon uudesta levystä, vaikka laulaja onkin välillä hiukan ärsyttävä.

    Borges kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Onko tuo "Frengers" sitten parempi kuin tämä uusin?


    Vaikea sanoa, mutta erilainen levy "..Kites" on Frengersiin verrattuna. Bändin omien sanojen mukaan tarkoituksena ei ollut levyttää Frengers II:ta, joten lopputuloksena syntyi eräänlainen konseptilevy, jossa kappaleet limittyvät toisiinsa. Kokonaisuutena Frengers on selkeästi pop-orientoituneempi ja radioystävällisempi levy, kun taas Kites aukeaa hitaammin ja vaatii kuulijaltaan hieman enemmän kärsivällisyyttä.

    Molemmat levyt sisältävät kyllä paljon hienoja melodisia koukkuja, joten molempi parempi.

    Kcrimso kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Oikein hieno levy tämä Mewin uusin. Muita en ole kyllä kuullutkaan.

    pinulk kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Se TV-keikka oli aivan loistava. Onkohan Ylellä jokin salainen testi käynnissä, sillä lähetys oli jonkinmoinen monikanavalähetys jossa sub-wooferista tuli kunnon potkua musiikkiin. En ole ennen telkkarista saanut niin hyvät äänet.

    Trilogy kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Special kuulosti aivan mahtavalta tuossa livessä. Piti laittaa taas kertaalleen tuo uusi levy soimaan. Hienoa meininkiä kyllä.

    Sunkka kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Pikauusintana tänään maanantaina 7.11. 11:50 TV2.

    Prodigal kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Pikauusintana tänään maanantaina 7.11. 11:50 TV2.

    Kiitos paljon hei! Ennätin vielä saada nauhalle ja kattelin tallenteen äskön. Ihan huippu tavaraa kyllä, pidempään jo miettiny sitä levyn hankkimista ja nyt se on viimeistään tehtävä..

    urghan2 kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jos Mew kolisee niin voi kolista tämäkin...

    Tamperelainen Heelin kehuttua debyyttitavaraa...
    Katsokaa ja kummastelkaa...

    http://www.heelonline.com
    http://www.mikseri.net/artists/?id=49284