Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Baarit kiinni klo 02?

Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten (9 kommenttia)
Jaahas, suomalaisessa yhteiskunnassa ollaan taas ottamassa askelia kohti jenkkityylistä yhteiskuntaa, missä päättäjät tietävät paremmin mikä on yksilölle hyväksi. Eihän maalaisjärkeä ole nähty enää aikoihin, joten on syytäkin päättäjien hieman asettaa kansalaisille rajoja. Vai..

Niin, kyse on siis esim. ilta-sanomien uutisoimasta jutusta, jossa kerrotaan sosiaali- ja terveysministeriön pohdiskelevan ravintoloiden sulkemisaikoihin korjauksia niin että baarit pitäisi sulkea jo klo 2 yöllä. Toisaalta aivan sama mulle, voin pitää bileeni muuallakin (kenties jopa mieluummin), mutta alkaa olemaan hieman huolestuttava suunta että kansalle pitää asettaa rajoituksia ja pakkoja kun eivät muuten ymmärrä käyttäytyä oman etunsa mukaisesti.

Jos moisen älyttömyyden onnistuvat saamaan läpi (nykyisin kun tuntuu ehdotukset pärjäävän sitä paremmin mitä älyttömämpiä ovat), villi veikkaukseni on että kansa pitää karkelonsa klo 2 jälkeen lähiöissä tms. ja pelkkä portsari ei enää riitä apuun.

Muita mielipiteitä?

+/- saldo : 0 |

  Viukkis kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kokemus osoittaa, että hyvät bileet lässähtävät aina poikkeuksetta siinä vaiheessa kun jonkun mielestä on pakko lähteä baariin pitämään ikävää. Mikäli sen jälkeen väki pysyy vielä hereillä, hyvät bileet saattavat vielä alkaa uudestaan, mutta tämä ei ole hirveän todennäköistä pääkaupunkiseudulla missä ihmiset joutuvat murehtimaan yöbusseja.

  Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllähän sitä joskus jatkoille on lähdetty vielä neljänkin jälkeen. ;) Varttuneemmalla väellähän on varmasti kokemusta aikaisesta sulkemisajasta 80-luvulla…

  Voffe kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Perkeles, on siis varmaan turha toivoa että Kallion baarien "kieltolaki" kumottaisiin, niin että täälläkin voisi olla baarissa pidempään kuin kahteen asti.
  Parhaat illathan menevät niin, että ensin istutaan Kalliossa pilkkuun asti ja sitten lähdetään keskustaan, josta neljän aikaan siirrytään jonnekin kaverille riekkumaan.

  Aranwe kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aiheesta tulikin jo turistua blogissa (www.laak.info), mutta sanotaan nyt vielä sananen. Pistetään sitten alkolle monopoli takaisin. Keskioluet pois kaupoista, nimismiehen lupa viinaostoksiin ja baareissa pilkku klo 12.00 kuten 70-luvulla. Jatkoaika yhteen asti poikkeusluvalla. Juomankin saa kantaa pöydästä toiseen vain tarjoilija. On tämä melkoista Hyssäläystä.

  Heikkikerkkanen kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Mää en oikein ymmärrä, mikä tuon lakiehdotuksen pointtina on. Mitään alkoholiin liittyviä sosiaalisia ongelmia joku yhden tunnin siirtäminen ei poista mihinkään. Se ei myöskään vähennä alkoholin kulutusta; ihmiset luultavasti vain kippaavat nopeammin baarissa tai sitten ostavat vain enemmän omia juomia. Mitään siirtymistä yleiseurooppalaisiin tapoihin tässä ei myöskään ole: päinvastoin, monissa EU-maissa baarit voivat olla aamukuuteenkin asti auki.
  Mää en keksi nyt mitään muuta kun vain sen, että sosiaalitantat, jotka eivät koskaan käy baareissa eivätkä tiedä baarikulttuurista mitään, haluavat kiusata tavallisia baarissa käyviä ihmisiä.  Markkutapio kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tätähän ne taas mietiskelevät... tai ainakin että alkoholitarjoilu lopetettaisiin ravintoloissa klo 01.00... onneksi taskumatit on jo keksitty.

  PeeHoo kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tätähän ne taas mietiskelevät... tai ainakin että alkoholitarjoilu lopetettaisiin ravintoloissa klo 01.00... onneksi taskumatit on jo keksitty.


  Tuo tarkoittaa sitä, että porukat vetävät kauheat naamat juuri ennen tarjoilun loppumista. Jos tuosta hyviä puolia yrittäisi kaivaa, niin bändien soittoajat varmasti aikaistuisivat.

  Lerxst kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tätähän ne taas mietiskelevät... tai ainakin että alkoholitarjoilu lopetettaisiin ravintoloissa klo 01.00... onneksi taskumatit on jo keksitty.


  Tuo tarkoittaa sitä, että porukat vetävät kauheat naamat juuri ennen tarjoilun loppumista. Jos tuosta hyviä puolia yrittäisi kaivaa, niin bändien soittoajat varmasti aikaistuisivat.


  Niinpä. Ei hirveillä sääntökiristyksillä mitään ryyppäysasenteita muuteta, tavat muuttavat vain muotoaan.

  Jammo kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tällainen kiusaamishenkinen leikkirajoittaminen pistää vihaksi :P
  Jos halutaan todellisia muutoksia on kieltojen oltava merkittäviä ja niiden rikkomisesta seuraavien rangaistusten tuntuvia . Ehdotan että alkoholin anniskelu lopetetaan klo 22 ja sen jälkeen julkisilla paikoilla ryyppääviä ammutaan skunkin paskalla siihen toimeen palkattujen viranomaisten voimin :wink: