Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Bill Bruford

VooDoo kirjoitti noin 17 vuotta sitten (23 kommenttia)
Aukko sivistyksessä?
Omistan Bruford Levin Upper Extremities levyn, joka on hyvä. Miten on Bill Brufordin soolot/ Earthworks levyt, löytyykö tosi mainioita vai missä mennään?

+/- saldo : 0 |

  Janus kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Brufordin eka soolo Feels Good To Me on erinomainen, mukana mm. Annette Peacock, Dave Stewart ja Kenny Wheeler. Kimuranttia menoa ja mukavasti vaihtelua. Sen sijaan One of a Kind ja Gradually Going Tornado eivät yllä alkuunkaan samalle tasolle, vaikka eivät nekään nyt huonoja ole - ovatpahan vaan jotenkin enempi peruskamaa. Earthworks-levyistä olen kuullut livelevyn Stamping Ground, joka on varsin laadukas. Jänniä elektroniviritelmiä rummuissa. Jonkun toisenkin Eearthworks-levyn kuulin, mutta mikähän se oli…

  Kcrimso kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ainakin Brufordin eka soololevy Feels Good To Me on oikein mainio. Mukana levyllä on varsin kovia nimiä kuten Dave Stewart, Allan Holdsworth ja Jeff Berlin. Tuota tuntuu olevan vaan aika vaikea löytää cd:lle. Earthworksin alkupään levyt ovat sähköistä jazzia (ei tosin mitään perinteistä fuusitiluttelua), mutta uudemmissa ollaan lähestytty perinteisempää akustistajazz-tyyliä. Uusin levy Sound Of Suprise on ainakin varsin mainio.

  edit: Janus ehti ensin. Sitä se teettää kun pitää tehdä töitä kesken viestin kirjoituksen.\n[Muokattu 27/8/2003 / Kcrimso]

  Anonyymi kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Enpä ole Brufordin sooloja kuullu yhtään, vaikka mies lempirumpalini onkin.

  Heikkikerkkanen kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Mulla on vaind tuo One of a kind. Tykkään kyllä, ihan mukavaa musiikkia, mutta ehkä hieman turhan "sovinnaista". Ehkä pitäisi jostain hommata Feels good to me jos se on kerran SELVÄSTI parempi kuin One of a kind.

  EberkJuho kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nuo livelevyt on kuulemma ihan loistavia...

  Kai kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei tuo Feels Good to Me NIIN paljon parempi ole kuin One of a Kind. FGtM on monipuolisempi, kokeilevampi ja leikkimielisempi. Sillä on myös Annette Peacock, mikä on plussaa. OoaK:illa taas ei ole Annette Peacockia, mikä on vielä enemmän plussaa. Se on tavanomaisempi tuotos, fuusiovaikutteinen, mutta silti paikoin tyylikkään melodinen ja kokonaisuutena yhtenäisempi ja hiotumpi kuin edellinen.

  Earthworksin pari ensimmäistä levy ovat ainakin selvemmin jazzmaisempia eivätkä tehneet itseeni suurta vaikutusta aikanaan, mutta oli niilläkin hetkensä. Ehkä täytyy tarkistaa suhtautuminen uudelleen.

  Pekka kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Gradually Going Tornadolla on Land's End, mikä toistaa lopussa National Healthin The Bryden Two Stepin teemaa. Ja sitten myös Jeff Berlin laulaa levyllä. Itse saatte päätellä kumpi noista on se parempi juttu...:P

  Kcrimso kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  EberkJuho kirjoitti 27/8/2003 klo 23:00: Nuo livelevyt on kuulemma ihan loistavia...


  Mitkä livelevyt?

  EberkJuho kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oisko ollu joku noista Earthworksin

  Janus kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Brufordin Patrick Morazin kanssa tekemä levy Music for Piano and Drums sen sijaan on aika heppoinen. Eipä tuota taida cd:nä löytyäkään.

  Kcrimso kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Janus kirjoitti 5/9/2003 klo 10:07: Brufordin Patrick Morazin kanssa tekemä levy Music for Piano and Drums sen sijaan on aika heppoinen. Eipä tuota taida cd:nä löytyäkään.


  Hyvältä se ainakin Master Strokes-kokoelmassa olleiden kappaleiden perusteella vaikutti. En sitten tiedä jaksaisiko kokonaista levyllistä tuollaista kuunnella.

  Janus kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hauskinta on instrumenttien kookkaat logot takakannessa. :D

  EberkJuho kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tossa ajankuluks selailin että millä levyillä herra soittelee, niin löytyipä sellainen yhtye kuin Absolute Elsewhere. Enpä ole ikinä ennen kuullut, tietäisikö joku enemmän?

  Jimi kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Brufordilla on asiaa...

  http://www.allaboutjazz.com/php/article.php?id=1997


  Pekka kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pitkästä aikaa kuultuna tämä Feels Good To Me kuulostaa erinomaiselta. Alkoikin kiinnostaa Annette Peacockin kehuttu X-Dreams. Siitä kokemuksia kenelläkään?

  Janus kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä tuo X-Dreams on mainio levy. Äänitykset ovat melko pitkältä ajalta (Bruford taitaa soittaa vain yhdellä raidalla). Bluesfunk-avaus My Mama Never Taught Me How To Cook on aivan loistava biisi. Levyltä löytyy myös jazzrockia/progea ja yökerhotunnelmiakin.

  eitietoo kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Yksi Buforfin tuntemattomimmista vierailuista on japanilaisen Akira Inouen levyllä Tokyo Installation vuodelta 1986. Mainiota jappokamaa hieman Ryuichi Sakamoton hengessä. Täältä löytyy vähän tietoa: http://www.proGGnosis.com/MUSIC_DBCDInfo.asp?txtCDID=13608 - samalla saitilla muuten saat suht. täyden listauksen brufordin tai kenen tahansa vaiheista, kun klikkaat brufordin nimeä. Siellä voi myös tehdä haun ja laittaa kriteeriksi Individual band member name niin esiin räpsähtää samat tiedot. Mainio lisuke jo muutenkin hyvään sivustoon. :)

  Jimi kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Juttua Feels Good to Me ja One of a Kind -levyistä:

  http://www.allaboutjazz.com/php/article.php?id=17305


  Janus kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Brufordilta tulossa elämäkerta:

  http://www.amazon.co.uk/Perpetual-Change-Decades-Crimson-Earthworks/dp/1906002231

  Kcrimso kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0


  Brufordin sivuilla on ollut näytteitä kirjasta pitkin vuotta. Vaikuttaa oikein lupaavalta kirjalta. Älykäs tyyppi ja hänen kuiva huumorinsa on ainakin minua miellyttänyt aina.

  Janus kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Bruford eläkkeelle:
  http://www.billbruford.com

  Kcrimso kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Erittäin mielenkiintoista luettavaa oli Brufordin elämäkerta. Älykästä ja humoristista tekstiä kuten voi odottaa, mutta toisaalta myös etenkin loppua kohden melko surullistakin kun Bruford avautuu syistään jäädä eläkkeelle. Ei ole helppoa huippumuusikoillakaan. Perfektionismi ja liiallinen itsetietoisuus voi johtaa lopulta ylitsepääsemättömiin ongelmiin kun omien taitojen riittävyyden joutuu kyseenalaistamaan jatkuvasti.

  Tässä hyvä arvostelu kirjasta: http://www.guardian.co.uk/books/2009/apr/11/biography-bill-bruford-review


  Jimi kirjoitti noin 3 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Brufordilta tulossa 8 cd:n boksi
  http://www.pledgemusic.com/projects/bruford-seems-like-a-lifetime-ago

  Pari viimeistä levyä kuulostavat mielenkiintoisilta.