Uusimmat progehankinnat
EsaJii kirjoitti noin 23 vuotta sitten (292 kommenttia)
1. Pink Floyd eka - soi alusta loppuun!
2. Caravan 1990s, 2 CDtä, liikaa tavallista, enemmän progea tarvitaan.
3. Sain työkaverilta kopiona uuden Peter Gabrielin. Onkohan mitään progen kanssa tekemistäkään? En ole ehtinyt kuunnella.
2. Caravan 1990s, 2 CDtä, liikaa tavallista, enemmän progea tarvitaan.
3. Sain työkaverilta kopiona uuden Peter Gabrielin. Onkohan mitään progen kanssa tekemistäkään? En ole ehtinyt kuunnella.
+/- saldo : 0 | Tweet
Caravanin Traveling Ways on...melkein OK. Mutta en pidä kaikista. Vanhojen biisien uudet versiot ovat OK. ja BIISI Traveling Ways on OK.
Mutta menee editointiin, yks CD kahdesta tiivistetään ja vaihtoon!\n[Muokattu 11/9/2002 / EsaJii]
Miltäs tuo Gabriel kuulostaa? Radiossa soinut Barry Williams Show kuulostaa ihan perinteiseltä, mutta onko muu setti samanlaista? Tuosta mallibiisistä ei ainakaan kuulu luomisen tuska, vaikka helposti voisi luulla kun lättyä kuitenkin väännettiin joku 10 vuotta.
Tuo Caravanin Travelling Wayshan on jonkulainen kokoelma. Ainoa "oikea uusi" Caravan-studiolevy on vuonna 1995 ilmestynyt The Battle Of Hastings. Sen lisäksi on tullu ainakin kolme livelevyä, joissa sekä uusia että vanhoja biisejä. Nää livet on mun mielestä hyviä hankintoja.
Sitte on ilmestyny kaksi sellasta levyä, joisa kierrätetään vanhoja biisejä uusina versioina, nimeltään ne on All Over You ja All Over You Too, nuihin suhtaudun nihkeesti, en oo hankkinu (enkä siis myöskään kuullu).
Traveling Ways on kokoelma siitä koko 90 luvun tuotannosta ja mukana on muutama live raita.
Vanhoja biisejä uusiksi osastolla on lisänä mandoliini, tulee pientä folk rock fiilistä niissä.
Kuitenkin heikompi yritys kuin muutaman muun come back.
Kyllä se on heikko 70 luvun bändi joka ei saa 2 tai 3 alkuperäisjäsentä kokoon ja come back albumia kokoon! Kaikki vaan lyömään nostalgia rahaksi, perkele.
Gabrelin uus on...Gabrielia. Musiikin puolesta, ei sanojen, voi vaihtaa mihin vaan muun albumiin Gabrielilta.
Zappan Australia OZ tulossa perjantaina. Siinä on harvinaisempaa Chunga's Revenge materiaalia, jota ei muualla ole livenä.
Zappaa poltin Hot Ratsin raidoista parhaat ja Uncle Meatistä samaten, semmoista 75 minuuttia yhdessä. Jätin jonkin verran laulettua. Kaikii haastattelut meni pois. Samaa henkeä kuin vanhoilla Zamla Mammaz Manna levyillä. Ja lasken kyllä progeksi.:cool:
Caravan kuitenkin onnistui Battle Of Hastings -levyllään (1995) paremmin kuin esim. Wigwam Light Agesilla tai Titans Wheelilla.
Zappaa tuli, 4 päivää myöhässä. Zappa on mulle toiminut parhaiten live äänitteissä.
Voi kuunnella Roxy and Elsewhere, YCDTOSA Vol. 2 eli Helsinki konsertti 74, ja sitten tää OZ 1976, ja kuulee bändien ja biisien huiman muutoksen 3 vuoden sisällä, livena. Helsinki on silti hiotuin bändi!
Tsekatkaa taustatietoja palstastani täällä Palasokerissa.
Tuo Helsinki Concert on mainio, etenkin "Satumaa". :cool:
No niin, Zappa tiesi, että intensiivinen soittaminen tarvitsi huumoria väliin...
Länsirannikon kontaktilta juuri hankin embryon kaksi ekaa Opalin ja Rachen. Hieman aiemmin tuli hommattua 90-luvun Embryota Ibn Battuta, joka ei häviä yhtään noille vanhoille. Ilmeisesti tässä on yksi niitä harvoja pitkän linjan progebändejä, jonka tuotanto on huippua läpi vuosikymmenten. SBB:n 2&3 samalla cd:llä, ehkä pieni pettymys vaikka hyvä kuitenkin. Fermatan kokoelma täydentyi ekan ja Piesen z hol levyt sisältävällä cd:llä, joista etenkin eka on loistokamaa. Ja sitte vielä tässä viikon parin sisään Atollin L'Araignee-Mal, Ranskan mallakin näitä taitureita piisaa, älkää aina meuhatko siitä Italiasta.
Toi L'Araignee-Mal on kyllä tosi mainio levy! Mistäs ostit Lazer? Minäkin tuon mielelläni hankkisin.
Omat viimeisimmät hankinnat ovat Kuusumun Profeetan uusimmainen jota yhä yritän sulatella sekä lopultakin tuli hankittua Junttilan alesta Nuclear Nightclub. Ja toivottavasti postipoika polkaisee minulle tänään pari Gabrielin remasteria!
Käytettynä napsin B&W:stä, kun siellä kerrankin oli jotain hieman siedettävämpään hintaan. Tämä on King records japsi painos, ei siis Musean. Tietääkö joku onko näissä jotain taso eroa.
Painos jonka olen kuullut oli Musean, mutta enpä osaa sitä kommentoida.
Onkohan tuota L'Araignee-Mal- levyä saatavilla Hesan liikkeissä noin yleisemmin? Itse en ole ainakaan huomannut.
On sitä ainakin Jäänsärkijässä joskus ollut, nykyhetkestä en tiedä.
Pitääpä käydä väijymässä, on se sen verran hyvä. Paljon parempi kuin se myöhäisempi levy (jonka nimeä en tietenkään muista) jossa Wettonkin häärää bonus-biiseillä.
Pekka Airaksisen Milk Sea löytyi ens kirpparilta Kouvolasta, se on sellasta harmoonista surinaa... Sit päätin kokeilla, onnistuuko tilaaminen sen nettisivujen kautta ja onnistuihan se; Sain Spermin Shhh!:n cd-r-version boonuksilla, ja hyvältähän tää kuulostaa ilman vinyyliversioni (jo 70-luvulla hankittu) napsuja. Bonuksista tuli mieleen lähinnä tuo Akvariumin bonus-& netti-ep Musiikkia julkisiin käymälöihin. Myös BGn ja Kurjohinin jotkut yhteislevyt on lähellä Airaksisen surinoita... Joo ja Anna Kareninan Kvartetin levy... Noin vertailun vuoksi lähipäivinä pitääkin kuunella Airaksisen eka soolo ja mikähän mulla vielä oli.....
Uusi Peter Gabriel -levy kuulostaa ainakin minun korvaani todella hyvältä. Levy on täsmälleen Peter Gabrielin näköinen, sisältäen tummasävyistä ja hieman erilaista poppia. En tosin ole pettynyt yhteenkään Gabrielin levyyn. Upeita teoksia.
Up on erittäin hyvä. Sanoisin että se tällä hetkellä on mielestäni Gabrielin kolmanneksi paras levy kolmos- ja nelos levyjen jälkeen. Gabriel on kyllä pitänyt tason todella korkealla urallaan. Birdyn- soundtrackia en ole koskaan kuullut. Siinä on ilmeisesti kappaleita aikaisemmilta Gabriel-lveyiltä. Uusina versioina kuitenkin varmaan? Voisiko joku levyn tunteva hieman valaista asiaa enemmän?
Up on kyllä hieno levy ja nimenomaan soundillisessa mielessä. Upeita soundeja, voisipa aina istuskella sohvalla, kaiuttimien keskipisteessä ja vaan kuunnella. Mutta kun ei oikein ehdi. On hienosti tehty ja äänitetty ja miksattu ja tuotettu ja kaikkea. Eka biisi on perseestä, siitä miä en pidä, mutta muut on hienoja. BW Show on varmaan levyn popahtavin biisi joskin toki aika kulkeva ja lyriikaltaan ahdistava. Muut biisit ovat aika sellaista tunnelmointia.
Sain Spermin Shhh!:n cd-r-version
Niin sain minäkin. Kinusin tilauksen yhteydessä lähetetyssä sähköpostissa nimmaria ihan kapitalistisista lisäarvosyistä, mutta en saanut nimmaria enkä vastausta sähköpostiin. Noh, kyllähän nimmarien keräänmis/kerjäämis -menttaliteetti on pohjimmiltaan erittäin typerää, mutta emmä voi sille mitään että erittäin typerät kamuni arvostavat nimmaroituja levyjä. :cool:
Omat viimeisimmät hankintani ovat:
Kuusumun Profeetta: Jatkuvasti maailmaa pelastamana kyllästynyt supersankari
Kemialliset ystävät: Kellari Juniversumi
Kuusumu on loistavaa kamaa, suosittelen kaikille levyn ostamista. Myös ensimmäinen levy kannattaa hankkia.
Kemiallisia ystäviä en ole vielä oikein ehtinyt kuuntelemaan, kun tuo Profeetta on vienyt kaiken ajan...
Siis avausraitahan on Upin paras biisi Signal to Noisen ohella!
Meitsin viimeisimmät hankinnat:
cd: Kuusumu, Gabriel, Amon Duul - Para Dieswärts Duul
lp: Can - Tago Mago , Klaus Schulze - Irrlicht ja Picture Music.
Kuluneen viikonlopun saaliiksi tuli mm. seuraavat levyt:
McDonald and Giles : s/t
Osanna : Palepoli
Le Orme : Contrappunti
Andy West with Rama : Rama 1
Jos tässä nyt nimmarien lisäarvolla kehumaan, minkähän arvoinen tuo Spermin 3rd erection ep mahtaa olla, kun siinä on etiketissä koko pändin nimmarit...? :cool:
minkähän arvoinen tuo Spermin 3rd erection ep mahtaa olla, kun siinä on etiketissä koko pändin nimmarit...?
Ör.. mutta mulla onkin yksi kaveri, jolla on alkuperäinen Spermin keikkajuliste.. sellainen kun siinä on ruumisarkku ja notain falloksen tapaista.. !
Kemiallisia ystäviä en ole vielä oikein ehtinyt kuuntelemaan, kun tuo Profeetta on vienyt kaiken ajan...
Kemiallisia Ystäviä saa nyt jopa Anttilasta! Minulla on jo hyvän aikaa ollut tuo Kellari Juniversumi mutta se on aika kova pala purtavaksi, en ole kovin montaa kertaa sitä kuunnellutkaan. Hämärää menoa.
Kellari Juniversumi on kova, kolisee ainakin minulle kovempaa kuin International Harvesterit sun muut vanhan polven vastaavantyyliset. Kesä ei tosin ole välttämättä paras aika kuunnella sitä, liian valoisaa iltaisin.
Kemiallisia Ystäviä saa nyt jopa Anttilasta!
Uhuh? Fonalin digipäkkinäkö?
Juu-u. Ainakin Helsingissä.
Juu-u. Ainakin Helsingissä.
Höh.. he tarvitsevat ihan selvästi managerin ja stylistin, kun eivät oikein osaa ylläpitää kulttibändin-brändiä valitsemalla vääriä mediaympäristöjä.
Joo, ei ole enää undergroundia. :cool:
Oliko tämä se threadi, jossa sai kertoa että "mulla on erikoinen musiikkimaku ja uusien kalsarien ja hammastahnan sijaan ostan mieluummin levyjä..?"
No jos näin, niin on pakko kertoa että tänään postiluukkuun pölähti Carol of Harvest: s/t. Jos tykkää Emtidistä, niin tuota voisi luonnehtia pakkohankinnaksi.
Mistäs tuon Carol of Harvestin tilasit? Omani hankin sikakalliilla Bläkkäristä: "superhyvä saksalainen folk-psykedelia.."
Mainio levy, mutta ilmeisesti mulla onkin erikoinen musamaku sillä kukaan tuttavani ei levystä ole pitänyt..
Hulluilta päiviltä mukaan tarttui fuusiota:
Miles Davis: Filles De Kilimanjaro
Weather Report: Black Market
Mistäs tuon Carol of Harvestin tilasit?
Hippieshakerecordsista tuli osana mun muutelistaa, kun odotteli aikansa. Second Battlen levyt tulee joskus vähän tahmasesti..Kai se makso reilusti yli 20 E, emmä tie, kun siinä tuli kaikkee muutakin.. :)
Mutta siis varsinkin live-bonus-satsi on ihan orgastista kamaa. Jos joku on "lost classic" niin toi levy ansaitsee ao. tittelin.
Eräs henkilö osti Hulluilta Päiviltä yli 200 eurolla noita midpriceja. (se en ollu minä, eikä edes K.Hippola)
Ostin tossa Graciousin joka sisältää molemmat 70-luvun levyt niin ompas tullut missattua hyvältä kuulostavaa musiikkia.:)
Ostin tossa Graciousin joka sisältää molemmat 70-luvun levyt niin ompas tullut missattua hyvältä kuulostavaa musiikkia.:)
Ostin tossa Graciousin joka sisältää molemmat 70-luvun levyt niin ompas tullut missattua hyvältä kuulostavaa musiikkia.:)
Eiköhän asia tullut selväksi. :D Ostin Hulluilta päivilta Genesiksen Liven (1973) kun oli jäänyt hankkimatta. Hyvältä tietysti kuulostaa mutta vähän tarpeettoman oloinen.
Mitäs maksoi Genesis-levy?
Ja miltä Stockalta ostit?\n[Muokattu 11/10/2002 / Titus]
9 euroa ja Helsingin keskustasta. Näkyi siellä olevan myös BJH:n Harvest-levyt remminä ja Jethron War Child ja Too Old -remmit myös.
Ensio Kosta: Music of Middle-earth 1 euro LP. Tämähän soi silloin joskus proge-yössä ja oli kai melkein kaikille tuntematon. Tämä on tosiaan klassisen osastoon sijoittuva levy, mutta varsin mukavaa musiikkia silti tai juuri siksi.
Oho! Mistäs ton Ensio "Sten Ducander" Kostan levyn löysit? Meikällä on cd-r-versio, kun sitä ei ole vielä virallisesti cdistetty: Tämä on taas yksi osoitus levy-yhtiöiden väen ajan tasalla olemisesta; Luulis nyt Tolkien-boomin takia löytyvän ostajia tällekin aarteelle, jopa maailmalla, etenkin, kun huhu leviää, miten hienoa se musiikki on...!
Kuten hinnasta voi päätellä, kirpparilta, ihan täältä pääkaupungista. Ilmeisesti tuo Finlandia records on ollut klassisen special lafka. Lukeepa siinä Fazer musickin eli oisko tuokin nykyisin Warnerin heiniä.
Piipahdin paikalliseen levykauppaan, ja kalliiksi tuli...
3 cd boxi:
Magma: Theusz Hamtaahk -trilogia
live Pariisista 13.-14.5.2000
mukana täydelliset lyriikat!
Paljonko tuo boksi rankaisi?
59 euroo
uusia hankintoja.
Hidria Spacefolk: Symbiosis
-tosi jees musiikkia, ihan yhtä hyvää kuin livenäkin. Ei ostos kaduttanut, vaikka sen heräteostoksena kännissä teinkin. Hienot, tosin vähän epäkäytännölliset levynkannet. Levyn saa tosiaan nyhtää sieltä sisältä
Moving Gelatine Plates: World of Genius Hans
-hienoo musiikkia. Hyvää jatsiprogea, tosi canterbury-tyylistä, mistä pidän. Tosi ruma levynkansi.
Moving Gelatine Plates: World of Genius Hans
-hienoo musiikkia. Hyvää jatsiprogea, tosi canterbury-tyylistä, mistä pidän. Tosi ruma levynkansi.
ja paikoittain tulee mieleen Picchio Dal Pozzo, ja jotkin suomalaiset jatsiprogeilijat myös. Mutta tosi omaperäistä, ei mitään kopiointia.
Moving Gelatine Plates: World of Genius Hans
paikoittain tulee mieleen Picchio Dal Pozzo, ja jotkin suomalaiset jatsiprogeilijat myös. Mutta tosi omaperäistä, ei mitään kopiointia.
Se oiskin aika kova juttu, että 70-luvun ranskalaisbändi olisi kopioinut täälläkin tuntemattomia kotomaisia jatsiprogeilijoita. Jazzia ei kyllä saisi kirjoittaa jatsi. (personal opinion)
Jotenkin tuo World of Genius Hans ei ole minulle kolahtanut vaikka jazzrock ja canterbury ovatkin muuten sydäntä lähellä ja Gnosiksessakin tuo killuu jossain 50 kärjessä. On se ihan hyvä mutta jotenkin keskeneräisen oloinen. Ehkä se pitäisi unohtaa vuodeksi hyllyyn, tai sitten ostaa se eka levy ja katsoa jos se avaisi uuden näkökulman. Jälkimmäinen vaihtoehto vaikuttaa todennäköisimmältä ;)
Minulle tuli tänään postitse Lappeenrannasta Kuusumun Profeetan Jatkuvasta maailmaa pelastamaan kyllästynyt supersankari ja Uzvan Niittoaika. Ruokatunnilla tuossa kuuntelin vähän Kuusumin Profeettaa kun en ole sitä ennen kuullut. Kivasta äänitetty akustinen kitara ja erkoinen laulumeininki jäivät mieleen päällimmäisenä, mielenkiintoinen levy. Taitaa olla sama laulaja kuin Circlen Sunrisella?
Juu Rättöhän se molemmisa.
Ilmankos.
Circlen Sunrisella se eka biisi, Nopeuskuningas, on ehkä maailman kovimpia rokkibiisejä! Siinä on niin kova meininki, että oikein naurattaa. :D Loistavaa!
Nopeuskuninkaassa Rättö kuulostaa Hannu Leideniltä. Ähkäisyt puolestaan tuovat mieleen Baddingin. :)
Toi Jack Brucen Shadows in the Air on kyllä aivan perskeleen hyvä levy. Tsekatkaa ihmeessä, ainaskin ne, jotka pitää Creamista!
Kokkolan levymessuilta viime viikonloppuna tuli hankittua lp:nä
Magma: Mekanik Destruktiw Kommandoh
Clearlight:symphony
Clearligth:forever blowing bubbles
Eloy:colours
henry cow:concerts
Eloy:live
Zappa:grand wazoo
Zappa:just another band from l.a
ja muita hankintoja viime aikoina la seconda genesi akarma painos levyn nimi ei tuu nyt mieleen.
ange ja nektarin levyt sain tänään mutta ei oo ehtiny kuuntelemaan
Voi kääk, mie en päässy tuonne messuille. Olikos sielä tungosta tiskin molemmin puolin? Minkälaista hintatasua noin ylleisesti aatellen vinyylikauppiaat piti levyillään?
Tänään oli cd/dvd messut Tikkurilassa. Kävikö siellä joku?
en tiedä
No tämä se on älykästä sananvapauden käyttöä.
Enpä ole pitkään aikaan levymessuilla käynyt mutta kohtahan on taas jossain messut, en muista missä. Se tungos vaan meinaa viedä mehut.
Muistelisin, että Makasiineilla on viikon tai kahden päästä messut. Itse en ole käynyt pahemmin messuilla, koska kuvittelen ettei sieltä ainakaan halvalla mitään löydä.
Sergei Kurjohin: Liverpul... 60minsaa & risat pianosooloa Venäjän Zappalta. Kuulostaa yllättävänkin klassis-musiikki-vaikutteiselta... Avant-gardea.
Piknik: Live... Uskomattoman tyylikäs ja nyanssirikas harvinainen herkku Edmund Shkljarskinin herrasmiehiltä.
Uusin, ei niinkään progehankinta, vaan ylipäätään ns. edistyksellistä musiikkia sisältävä äänite on Moondogin kokooma More Moondog/The Story of Moondog. Tämä on 50-luvun loppupuolella äänitettyä avantgardea, jossa rytmisoittimet ovat keskeisellä sijalla. Joskus on tullut nimitettyä jotain psykedeliaa "ihmeelliseksi kopisteluksi", mutta jos joku musiikki on todellista ihm. kopistelua, niin tämä! Keskimääräisestä avantgardesta - oxymoron pardon? - Moondog poikkeaa siinä, että musiikki ei ole ärsyttävää tai neuroottista, vaan jotenkin hyväntuulista. Tsekatkaa AMG:sta lisää, jos esim. Third Ear Bandin atonaalisemmat jutut putoaa (Moondog ei tosin perustu raga-kehittelyille TEB:n tapaan, vaan on muuten vaan minimalistista plimputtelua). \n[Muokattu 21/10/2002 / Doc.B.D]
Jipii! Sain juuri Porcupine Treen uuden levyn. Nyt pitää vaan maltaa kuuteen asti, että pääsee kuuntelemaan :( Yksi eniten odottamistani levyistä tänä vuonna.
No toi Sumatran (you know, the eastern zentr of Saimenski Gorod?) divariosasto yllätti taas positiivisesti; M.A.Nummisen & P.Paunun sinkku, jossa ne heittää esperantoksi Ihmisoiheuksien julistusta & Naiseni kanssa eduskuntatalon puistossa...! Teksti-liite mukana ja kaikki! tosin pitää putzata...
Progea tai ei, tämä oli paras vaihtoehto foorumin topiceista mille postittaa, nimittäin: Tein tänään sellaisen kuin upean ostoksen kuin Beatlesien The Beatles (elikäs valkoinen albumi) 2LP hintaan 12,50. Kunto hyvä, mukana hieno taitettu sanoitus- ja kuvakollaasi ja tietenkin kaksi levyä täynnä hienoa Beatles-musiikkia. Kannatti todella olla ostamatta sitä tuplacd:tä kolminkertaiseen hintaan.
Tuossa ~viikko sitten vihdoin saapui postissa DGM:ltä tilaamani Crimsonit, eli:
Happy With What You Have To Be Happy With (ep)
Collector's Club 19 - Live in Nashville, 2001
Tuo Nashvillen live on kyllä aika rautaista settiä, varsinkin kun levyllä on mm. biisejä, jotka on julkaistu vain Level 5 ep:llä.
Uusi EP on myös ihan mukava.
Nimikkobiisi on melko humoristinen, luultavasti tehty kritisoimaan nykyistä pop/rock/nu-metal -musiikkia.
Eyes Wide Open on mukava rauhallinen kappale (saattaa johtua siitä, että se on akustinen versio)
Potato Piesta tulee mieleen 90-luvun studiocrimso, mikä ei välttämättä ole hyvä asia.
Larks' Tongues in Aspic Pt.4:n versio kunnon rummuilla on taas aivan loistavaa tavaraa. Parempi kuin alkuperäinen TCoL-versio.
Näiden varsinaisten kappaleiden välissä on lyhyitä soundscape-pätkiä, joista ainakin osassa on tietojen mukaan haiku-runoja, mutta haikuilta ne eivät kyllä kuulosta, tai ainakaan eivät mene lähellekään 5-7-5 -systeemiä. Noh, eipä sillä niin väliä.
Perkele sentään! Eikö tuota Happy With What You Have To Be Happy With- ep:tä todellakaan saa kaupoista? Markkinatalous ei toimi. :mad:
Nanne, mikä LPssä on parempi?
Olen toki omistanut The Beatles LPt jo siitä vuodesta jona ne ilkmestyivät. CD versiot olivat ihan viimeisä Beatles hankintoja.
Odottakaa muuten uutta Let It Betä, tulee pian. Ilman jousia, kuoroja, puhaltimia ja Spectoria. Tämän piti olla bändi plus Billy Preston albumi. Semmoinen hiomaton juttu.
Ainahan älppäreissä on se etu, että kannen yksityiskohdat pääsevät paremmin oikeuksiinsa :D
Beatlesin tuotanto saisi kyllä jo vähitellen ilmaantua kunnollisesti masteroituina CD:einä.
Tuosta "alkuperäisestä" Let It Bestä on näkynytkin bootleg-versiota jossa oli ainakin kuoret kohdallaan. Levyn nimenä Get Back (kuten alunperin oli aikomus) ja kansikuvana se punaiselta ja siniseltä kokoelmalta tuttu Please Please Men kannen uusioversio (kuten alunperin oli aikomus).
Perkele sentään! Eikö tuota Happy With What You Have To Be Happy With- ep:tä todellakaan saa kaupoista? Markkinatalous ei toimi. :mad:
Eipä tosiaan ole näkynyt yhdessäkään kaupassa ainakaan vielä. Olen kyllä aina katsellut, vaikka sen jo tosiaan omistankin. Ja jatkan varmaan katselua, että voin sitten vaikka teille ilmottaa jos jossain näkyy ;)
Hmm... King Crimsonin Lizard, hommasin uuden pari vuotta hävinneen tilalle, ja muistikuvat pitivät paikkansa, levy on jeppistä.
Yritin tilata Haikaran Tuhkamaan sekä Haikaran levy-yhtiöltä, että Swampmusicista, mutta en sitä kummastakaan paikasta saanut.
En tiedä mitä tuo tyttöystäväin hommaa myöhästyneeksi synttärilahjaksi, mutta kuulemma tilasi netistä ja pari viikkoa toimitusaika. Toivottavasti joku hyvä levy.
Ja ostinhan minä Return To Forewerin LP:n Musicmagic. En tiedä voiko tuota nyt progeksi sanoa, mutta menköön nyt.
Sainpas viimein pakettini Cuneiformin alesta! Eli nytpäs voisin kertoa teille tarinan siitä, miten helppoa on tilata tavaraa EU:n ulkopuolelta.
Tilasin siis pari kuukautta sitten pinkan halpoja levyjä ameriikan mantereelta. Parin viikon odotuksen jälkeen saan mailia, että paketti oli palannut Suomen tullista bumerangina takaisin. Osoitetiedot olivat kuitenkin ihan oikein, joten paketti lähti kolmanteen Atlantin ylitykseen kunhan puhelinnumeroni oli ensin kirjoitettu päälle. Tällä kertaa tullista osattiin lähettää kirje, jossa pyydetään soittamaan. Soitan, ja minulta kysytään, voiko laskun tullauksesta ja ALV:stä lähettää paketin päällä olevaan osoitteeseen. No totta kai voi. Kuluu viikko, laskua ei näy. Soitan ja ilmenee, että lasku onkin lähetetty sellaiseen osoitteeseen jossa vastaanottajan, kadun ja kaupungin nimet olivat oikein mutta kaikki numeroita sisältävä informaatio päin vittua (20210 Helsinki!?). Laskusta lähetetään kopio oikeaan osoitteeseen. Se saapuu juuri ennen eräpäivää. Maksan. Odotan kaksi viikkoa. Pakettia ei kuulu. Soitan ja ihmettelen, ja kas kummaa: esiteltyäni itseni virkailija linjan toisessa päässä osaa sanoa suoralta kädeltä että siellähän se minun pakettini on lojunut varastossa kaksi viikkoa, laitetaan tulemaan.
Ja nyt se on tullut! Ihan viime metreillä sentään koettiin hyvääkin palvelua, koska tätä ei tarvinnut itse edes hakea postista vaan sieltä soitettiin ja kysyttiin mistä osoitteesta minut löytää virka-aikana. Että nyt on sitten 26 uutta CD:tä tuossa työpöydän kulmalla :cool:
Nythän ketään ei tietenkään enää kiinnosta, että paketti josta pulitin 173 dollaria ja 84,69 euroa (joo-o, eihän tuosta sitten tullut kuin sellainen kymppi levyä kohden) sisälsi seuraavat levyt:
Art Zoyd: Le mariage du ciel et de l'enfer
Peter Blegvad: Downtime
Peter Blegvad: Just Woke Up
Boom: One Hour Talisman
Mont Campbell: Music from a Round Tower
Deus ex Machina: Cinque
Forever Einstein: Opportunity Crosses the Bridge
Peter Frohmader: Cycle of Eternity
Peter Frohmader: Macrocosm
Ron Geesin: A Raise of Eyebrows / As He Stands
John Greaves: Accident
John Greaves: Little Bottle of Laundry
Peter Hammill: X My Heart
Hopper / Dean / Tippett / Gallivan: Cruel But Fair
The Hosemobile: What Can & Can't Go On
Kombinat M: Hybrid Beat
Piero Milesi: The Nuclear Observatory of Mr. Nanof
Piero Milesi / Daniel Bacalov: La camera astratta
Motor Totemist Guild: City of Mirrors
Otolithen: S.O.D.
Rattlemouth: Fistful of Iffy
Soft Machine: s/t
Soft Machine: Volume Two
Townscream: Nagyvárosi ikonok
Univeria Zekt: The Unnamables
C.W. Vrtacek: Silent Heaven
Ei enää vapaa-ajanongelmia moneen päivään!
Vaikeuksien kautta voittoon! :) On tuossa kuunneltavaa ja tosi mielenkiintoisia levyjä vaikka kaikista en ole koskaan kuullutkaan. Edulliseksi tosiaan tuli.
Oma viimepäivien satsini on
Area: Crac!
Area: Arbeit macht Frei
Alan Sorrenti: Aria
Magma: Live
Absoluuttinen Nollapiste: Olos
Aria on varsin kovaa. Pohjois-Afrikka vaikutteet miellyttävät etenkin, mutta niitä olisi voinut olla enemmänkin.
Uusin progehankinta: Death - The Sound of Perserverance.
Ai että ei progea?
Hiphei. sain vihdoinkin Yetin!
nyt alkaa Amon Düülin parhaat olemaan hyllyssä. vai oisko Carnival in Babylon tai Utopia olla hankkimisen arvoisia?
Carnivalissa toistuu yks semmonen aika folkahtava laulumelodia siitä tykkää tai sitten ei.
Babylonian karnevaaleista jatkuu sitten tavallaan suora linja näihin mainioihin A.D.2:n rocklevyihin, Hi-Jack, Vive La Trance ja Made in Germany-tuplaan, joita ainaskin meikä diggailee kuin hullu puuroa ja suosittelee kuuneltavaksi muillekin. La Krautoma!
Perskale.. Made in Germany on CDON:issa 11.95 saksan euroa enkä muistanut pistää mukaan edelliseen mahtimällitiluuseen.
Made In Germanysta saattaa olla liikkeellä typistettyjä versioita. Ainakin Repertoiren painoksessa tuo tupla-lp on kokonaisuudessaan.
CDON myy ainaskin Repertoiren painosta. Humm.. Mantra ja Captain Trip ei ole ainaskaan mun tietojen mukaan julkaisseet Made in Germanya. Mutta kekä sitten olis?
BTW. Jos tykkään monotonisesta happofolkista, niin kannattaa ehkä tsekata myös Amon Duul: Para dieswärts duul.
Käsi pystyyn, jos joku uskaltaa väittää pitävänsä Psychedelic Underground -levystä. :)
Jos tuo on se, joka kulkee myös nimellä Minnelied, niin kyl mää voisin vaikka nostaakin, tosin en pitkäksi aikaa...
Made in Germanysta mulla on tyylikkäät vinyylipainokset molemmista versioista, tuplasta sekä typistetystä.... periaatteessa siitä tuplasta pari juttua olis joutanu poiskin, mutta ei ihan niin paljon, eikä välttämättä niitä, mitä typistetyllä ei ollut... eeppistä prokea sano.
Utopia-levy oli muistaakseni melko hajanainen kokonaisuus... se oli kai jonkinlainen Wolf Cityn sessioiden sivutuote?
Ja se Para dies Warts Duul on kyllä melko pilvistä kuunneltavaa...
Käsi pystyyn, jos joku uskaltaa väittää pitävänsä Psychedelic Underground -levystä. :)
_o/
Tai no, ei se ainakaan huono ole. Mutta kyllä Para Dieswärts Düül on paljon parempi.
Kuka tietää millanen toi Flawless mahtaa olla?
Jos Utopia liittyy jotenkin Wolf Cityyn, niin se on hankittava, koska Wolf City on hywä.
Oikeassa mielentilassa Psychedelic Underground on aivan lyömätön kuuntelukokemus.
Tuo Utopia ei alkujaan edes ollu Amon Düül II -albumi, mutta on sitten myöhemmin nimetty sellaiseksi, sillä siinä on mukana useita bändin jäseniä..
Ai joo Made In Germany lienee kans hyvä, Hi-Jackista en oikein pitäny mutta Vive La Trance on yksi suosikeistani. Tosin Wolf City ja Phallus Dei ovat ehdottomasti parhaat!
Entäs Pyragony X? Ja onko Lemmingmania-kokoelmassa mitään täkykamaa?
Viukkis: Miltäs ne John Greavesin levyt kuulostaa?
Vasta ehdin pistää ensimmäisen soimaan työnteon taustalle ja jo alkaa tenttaus :o Kysy viikon päästä uudestaan ;)
No okei. Palataan asiaan. :)
No mulla oli vielä toi Hawk meets Penguin, jossa oli sellasia pitkiä ragoja ja sit Nada Moonshine, jossa siinäkin oli jotain hyvääkin... joo ja sit joku ihme AOR-AmonDuul, missä oli avaruusalus kannessa, viihdettä. Flawless tais olla kans joku johdannaisjuttu kans ja Pyragony Xää en oo kuullu. Lemmingmanialla oli kait pari singleraitaa täkynä, lieneekö niitä samoja myös varsinaisten albumien cd-bonuksina...
Ja vielä yks omituisuus samasta tallista, toi 18 Karat Gold-nimisen orkan albumi, diskoa Lothar Maidin malliin, se oli se basisti....
No, nyt kun Little Bottle of Laundry on kerran pyörinyt loppuun niin voin paljastaa että pieniltä ystävällisiltä laulelmilta vaikuttavat. Välillä tuli mieleen Slapp Happy (vaikka John ei mikään Dagmar olekaan) ja välillä XTC. Mutta tämähän oli vain ensivaikutelma johon ei voi tietenkään luottaa. Sen sijaan Greavesin, Peter Blegvadin ja Lisa Hermanin maanmainiota Kew.Rhônea sopii suositella kaikille joita kiinnostaa miltä kuulostaa Henry Cow'n ja älykköjazzpopin ristisiitos.
Henry Cown soundi on milestäni oiva kuulokuva realisosialistisen realismin arkipäivästä. Ja sitten te älykköjazzikomukat vielä kehtaatte väittää mulle päinnaamaa, ettette diggaa neukkulalaista meininkiä....
Käry kävi.:D
p.s: Duck & Cover!
Äxässä tuplaleimapäivät:
Goblin:The Best of vol. 1 (2cd)
Frank Zappa: Them or Us
Nick Drake: Pink Moon (lp)
Tosin Wolf City ja Phallus Dei ovat ehdottomasti parhaat!
Ja Tanz der lemminge tietysti se kaikista paras.
Ja Tanz der lemminge tietysti se kaikista paras.
Mitä nyt Yeti on vielä vähän parempi.
Ja päivän AmonDuul-triviakysymys: Missäs biisissä millä levyllä se sanottiin, että " Kun kulttuurin aurinko pysyttelee matalalla, jää kääpiöistäkin pitkät varjot."?
Ostinpa tänään Apollon sieltä Hakulin Matin maanmainiosta levykaupasta Lprannasta. Ja kuuntelin sen ekakertaa läpi. Ja totesin, että taas meitä on kriitikot kusettanu; Kyllä tää on ihan oikee ja hyvä progelevy... Ei kai aikansa nk. kriitikoilla olleet liian korkeat odotukset? Vai oliks nää jätkät muka liian kovia tekijöitä? JumaLauta, meinaan, että jos nää olis tullu tällasen levyn kanssa täysin pystymetsän pimennosta, tätä olisi pidetty loistavana mestariteoksena (PUNK-KRITEERI!!!) ja eipä olis tarvinnu odottaa 32v uudelleenjulkaisua..... Muuten, tiesittekö tämän: Eihän kulttuurimulkut (ai ketkä? ai missä levy-yhtiössä??) meinannu millään uudelleenjulkaista edes Blues Sectionin levyjä... ne ei vissiin ollu tarpeeks vTTun Vallankumouksellista kamaa..... Syökää Keitetty Hauki, SE on OIKEESTI paskaa.
Mää olen nyt innostunut tämmöisestä musiikista, joka on mukavankuuloista proge-jytä-psykedeliaa, tyyliin Atomic Roosterin eka, Vanilla Fudgen near the beginning ja 2066 and thenin reflections on the future. Hyvää kitaraa ja hammondia ja rentoa meininkiä, Fudgella ehkä vähän liiankin. Tekisi vaan mieli löytää saman genren muita ehtottomia klassikoita. Siis tämmöistä psykedelia-jytä-progehkoa musiikkia. Mitäs noita olisi?
Apollon Hyvä Ihminen kuulosti varsin lupaavalta viime progeyössä, vaikka en tykkääkään Harri Saksalan loilotuksesta. Jumpe kun tuli mieleen että jos olis vähän parempi laulaja niin siinä olis kyllä ehoton piisi. Vesala rummutti tosi hyvin. Airon Musiikista oli Apollo päässyt loppumaan kun eivät kuulemma tienneet että se on niin suosittu ja tilasivat sitä sitten liian vähän. Ens torstaina tulee lisää ja silloin menen kauppaan.
Siis tämmöistä psykedelia-jytä-progehkoa musiikkia. Mitäs noita olisi?
ARTHUR BROWN: CRAZY WORLD OF ARTHUR BROWN..
hammondia löytyy, enempi tonne Atomic Rooster -osastoon kallistuvaa blues/soul-pohjaista.. ei niin heavy kuin AR.
Kai sulla on jo Group 1850:n Agemo's trip to mother earth?
She told me that you done it too hard... didduudiudu..
Jos Atomic Roostersista pitää niin tutustumisen arvoinen olisi Standarte aika samantyylistä revittelyä proge/hard-rock.
ARTHUR BROWN: CRAZY WORLD OF ARTHUR BROWN..hammondia löytyy, enempi tonne Atomic Rooster -osastoon kallistuvaa blues/soul-pohjaista.. ei niin heavy kuin AR.
Artturin 'I Put a Spell on You' -tulkinta on kyllä maaninen...
[Artturin 'I Put a Spell on You' -tulkinta on kyllä maaninen...
Diamanda Galasin tulkinta on kanssa aika hywä. :)
Spellistä mulla on ton alkuperäsen Screaming Jayn sekä Arttu Brownin version lisäksi pari muutakin mielenkiintoista: Todella tyylikäs löytyy Audiencen mainiolta A House On The Hilliltä ja sitten uskomaton tolta Kuoppamäen Juksun Joltain 60-luvun lopulla tehdyltä lpltä: Siinä oli muutakin uskomatonta tulkintaa, niinkuin You Keep Me Hanging On ja Rubista Tuesdaytä... Muuten, tutustumisen arvoista kotomaista hammondi-coveria teki 60-luvulla Mårttenssonnin Lasse, uskomatonta mutta totta... Ja jos kunnon kipeitä nauruja kaipaa, niin tekihän se Walk on the Wild Sidenkin.....
Ja jos kunnon kipeitä nauruja kaipaa, niin tekihän se Walk on the Wild Sidenkin.....
Haa! Toi on todella paha. En ollu uskoa korviani, kun kerran kuulin sen radiosta. Toimii tosi hyvin Suomeen sijoitettuna. :D\n[Muokattu 10/11/2002 / Doc.B.D]
"Holly came from Miami, FLA". Näin alkaa alkuperäinen WOTWS. Mistä tultiin suomenkielisessä versiossa?
Myös Hector on tehny oman versionsa & suomennoksensa Walk On The Wild Sidesta nimellä Seisovaa ilmaa. Se on melkoisen onnistunu versiointi.
Se menee näin:
Ville saapui ylhäältä Helsinkiin
kyllästyneenä Oulun polliisiin.
Irtoripset silmissään,
lipsutellen kielellään
se sano:
Hei vaan, onpa seisovaa ilmaa.
Hei vaan, onpa seisovaa ilmaa.
Barbarella kaukaa Kiirunasta
takahuoneessa nuolee poikalasta,
eikä hukkaa tyyliään;
on valmis vaikka nielemään
ja sanoo:
Hei vaan, onpa seisovaa ilmaa.
Sjutton, onpa seisovaa ilmaa.
ja huolto huokaa:
du du-du du-du du du-du ....
Säärikarvat Kaitsu ajoi pois;
tänään ehkä nainen olla vois.
Hussun siellä, vähän tussun täällä.
Kyllä saat, jos sull' on rahaa päällä,
mutta
hei vaan, onpa seisovaa ilmaa.
No hei vaan, onpa seisovaa ilmaa.
Imeläkivi päivystää kadullaan.
Arvaa minkä se pyyhkii gradullaan?
Gambrinissa sill' on show;
puoleen yöhön: go, go, go
ja sitten:
Hei vaan, onpa seisovaa ilmaa.
Hei vaan, onpa seisovaa ilmaa.
Laura eilen multiin laitettiin.
Se uskoi kai olevansa uus James Dean.
Mutkaan kun se ajoi, niin
muovisäkkiin se kerättiin.
Se sano:
Hei vaan, onpa seisovaa ilmaa.
Hei vaan, onpa seisovaa ilmaa
ja huolto huokaa:
du du-du du-du du du-du ....
\n
[Muokattu 11/11/2002 / Hezzu]
Kivenkova "I put a spell on you"-versiointi löytyy tietysti
tutulta ja turvalliselta CCR:ltä. Aivan niinku kerrassaan upeeta
kitarointia niinku silleen...Tunnepohjalta lähdetään.
Myös Hector on tehny oman versionsa & suomennoksensa Walk On The Wild Sidesta nimellä Seisovaa ilmaa. Se on melkoisen onnistunu versiointi.
Mun mielestä tuo Heck-torin versio on aivan hirveä.
Mitähän radiokanavia minun ja meidän pitäisi alkaa kuunella, ettei tarvitsisi ostaa levyjä?
Stadari kirjoittaa otsikolla "Radio korvaamassa levyjen kuuntelua" aika huolestuttavaa tekstiä. Kohta on elämä sellaista, että kun kysyt ihmiseltä, millaisesta musasta hän pitää, hän vastaa esim., että kuuntelee Novaa tms.
http://www.helsinginsanomat.fi/tuoreet/juttu.asp?id=20021111OL22
Ostakaa nyt helkutti enemmän levyjä!
Ostakaa nyt helkutti enemmän levyjä!
Kaikkeni teen! Mutta ku rahavarat on rajalliset! Jelepatkaa ny vähän! :P
Hector-Juice versio Seisovaa ilmaa OLI kamala. Kehnointa Hectoria.Juttua ei olisi saanut siirtää johonkin Suomeen käännöksessä, slangikieli muuten OK.
Niin, oikeastaan tuota tilastoasiaa ei auta levyjen ostelu, vaan galluppeihin vastailu... Minä pääsin jokunen vuosi sitten vastailemaan sellaiseen radionkuuntelukyselyyn. No, enhän minä mitään radiota kuuntele, vaan omia levyjä. Oli hauska vastailla.
Hector-Juice versio Seisovaa ilmaa OLI kamala. Kehnointa Hectoria.Juttua ei olisi saanut siirtää johonkin Suomeen käännöksessä, slangikieli muuten OK.
No en nyt sanoisi että kamala...mutta ei tästä kai helpolla saa onnistunutta käännöstä. Suomeen sijoittaminen sujuu kieltämättä väkinäisesti, Helsinki kun ei taida olla riittävän dekadentti paikka. Laulussa mainittua Gambriniakaan ei enää ole.
Minä pääsin jokunen vuosi sitten vastailemaan sellaiseen radionkuuntelukyselyyn. No, enhän minä mitään radiota kuuntele, vaan omia levyjä. Oli hauska vastailla.
Mä vastasin tuollaiseen joskus kymmenen vuotta sitten. Omiahan sitä tuli kuunneltua silloinkin lähinnä. Merkkailin kuunnelluksi kyllä jotain radion hyviä spesuohjelmia vaikkei niitä olisi juuri sillä viikolla tullutkaan kuunneltua.:cool:
Ruotsalaiselta ystävältäni tuli vastineeksi Akvariumin Elektroshokista ja Kurjohinin PopMekanikan Legendi Ruskovo Rokasta R. Stoltin Flower King ja Träd,Gräs och Stenarin AjnSchvajnDraj, joista tämä jälkimmäinen kolahti oitis. Raga-rock??? Jätkät jatkaa 35 vuotta myöhemmin International Harvesterin linjoilla. Onko tää sitä progea? Mitä muuta tuli mieleen oli ainakin se Sergius Golovinin albumi: Tämä tosin kuulosti heinäladossa mankalleäänitetyltä demoversiolta aiheesta: Paksuhko, tasainen instrumenttimatto, jonka päällä laulua joskus.... Huh-huuuh!
Flower Kingissäkin on puolensa, mutta tänään en ollut sillä tuulella.
Flower Kingin nimibiisin kertosäe saa minut aina haluamaan tappaa kaikki mahdollisimman verisesti ja väkivaltaisesti.
Piipahdin tuossa Lappeenrannassa ja Levymusiikkista ostin muutaman levytyksen:
Circle - Sunrise
The Group
Tunnelvision - Tomorrow
Tajuvana - Ohi pelon, läpi valon
Symphony X - The Odyssey
Tarkemmin:
Circle - Sunrise: viimeinkin... Tämä levy oli minulla sen ilmestyttyä hetken lainassa ja viimeinkin pääsen taas kuuntelemaan Nopeuskuningasta, joka on varmasti yksi ihmiskunnan kovimmista rockeista.
The Group: Enhän minä tiennyt tällaista levyä olevankaan! Tätä ei ole aiemmin CD:nä saanutkaan, sanoi myyjä. Pekka Pohjola, Seppo Tyni, Vesa Aaltonen ja Olli Ahvenlahti vuodelta -78. Kovaa fuusioprogea. 24-bittinen digitaalinen re-masterointi.
Tunnelvision - Tomorrow: Odotettu metalliprogemäsäys! Suomen Symphony X tai Dream Theater! Jämäkkä miksaus, tykittää kympillä. Hienoa että Suomessa tehdään tällaistakin!
Tajuvana - Ohi pelon, läpi valon: en ehtinyt vielä kuunnella kuin vähän alusta, kuulostaa aika kovasti YUP:ltä...
Symphony X - The Odyssey: Odotettu metalliprogeäänite! Amerikan Tunnelvision. Levy on vielä tiukasti muoveissa... Olen yhden biisin ennakkoon kuullut eikä se ollut yhtään huonompi kuin entisetkään. Symptomy X on tulossa Stratovariuksen kanssa keikoille Suomeenkin, kerrotaan levyn kannen tarrassa. 21.3. "Pakkhuone" Tre ja 22.3. Kulttuuritalo H:ki. Kuka tulee mukaan?
Joo, tosiaan siinä tarrassa lukee Pakkhuone...
The Group: Enhän minä tiennyt tällaista levyä olevankaan! Tätä ei ole aiemmin CD:nä saanutkaan, sanoi myyjä. Pekka Pohjola, Seppo Tyni, Vesa Aaltonen ja Olli Ahvenlahti vuodelta -78. Kovaa fuusioprogea. 24-bittinen digitaalinen re-masterointi.
On tuo cd ollut jo pari vuotta vissiin saatavilla. Tuostahan sitten hiljalleen muodostui Pekka Pohjola Group. Tulispa se Uni Sonokin joskus. Vuosi on 75 ja mukana Pohjola, Ahvenlahti, Paakkunainen, Söderberg ja Laine.
Mulla on The Group -älppäri.
Perjantaina tippui postiluukusta Peter Hammillin uusin: Clutch.
Tämä on kokoelma lauluja, joita Hammill esittää kitaralla säestäen, vain muutamassa biisissä on mukana Gordonin viulu ja/tai Jacksonin foni. Ja ihan kivalta kuullostaa, tosin ei mitenkään mahtavalta.. pari kertaa oon kuunnellu läpi, sanoihin pahemmin perehtymättä. Edellisestä albumista What Now? pidin todella paljon.
Tuttavani toi Milanon tuliaisina kasan progea:
- Banco Del Mutuo Soccorso
- Banco: Io Sono Nato Libero
- Il Balletto Di Bronzo: Ys
- Museo Rosenbach: Zarathustra
- P.F.M.: Storia di Un Minuto
- Semiramis: Dedicato a Frazz
Ja sitten tän olin hankkinut jo aiemmin:
Goblin: The Best of Goblin vol.1 (2cd)
Myyn ton ostohintaan 15eur + postikulut, levy on vielä muoveissa. Jos kiinnostaa niin sähköpostia osoitteeseen: tmatinpu@suomi24.fi
Tänään löytyi postilaatikosta kartonki Camelia, joita olen tarjonnut cd-asemalle (ei kuitenkaan polttava) päivän mittaan.
On the Road 1972
Dust and Dreams
Never Let Go (livetupla)
Harbour of Tears
Hienoa musaa.
MelancholyMan, poskettoman kovan nipun kyllä sait. Semiramis ei tosin hirveästi jaksa innostaa allekirjoittanutta vaikka sitä kovasti klassikoksi suitsutetaan. Laulu tökkii eivätkä biisitkään mitenkään ihmeellisiä ole.
MelancholyManin setista Bancon eka on kuulematta, mutta muuten kaikki on tosi kovia. Mukaanlukien Semiramis. Todella intensiivistä meininkiä. Ei sitä tosin ihan joka päivä uskalla kuunnella :)
Paketista puuttuu vielä Locanda delle Fate, jota alan nyt popittaa.
Koskaan ei pidä unohtaa myöskään Le Ormen mahtavaa Felone e Soronaa.
Ehkäpä Melankolialla on jo nuo. Eihän tuossa mainita kuin ne mitä nyt tuli. Naurettavia viestejä.
Naurettavuus on toinen nimeni.
Eiköhän aleta taas väsämään jotain top-10 italoproge-levy listoja! Se jos jokin olisi naurettavaa. :P\n[Muokattu 21/11/2002 / Kcrimso]
no juu, kyllähän mulla Locanda ja Orme ja jokunen muukin italo-levy on ennestään. Noista, mitä nyt tuli, oli myös osa tuttuja ennestään - hyviähän nuo kuullostais kaikki olevan..
Tai top-10 brittiproge!
Tai top-10 brittiproge!
No mutta eihän me olla taidettu sellaista vielä listatakaan. Ehkä jätetään kuitenkin väliin.
Eiköhän aleta taas väsämään jotain top-10 italoproge-levy listoja! Se jos jokin olisi naurettavaa. :P
Mitähän tämäkin tähän liittyy? Top-10:illä olisi tietty enemmän funkitiota, jos oheen liitettäisiin myös kommenttia levyistä, mutta sinälläänkin ne auttavat huomaamaan, että jahas tuollaistakin levyä pidetään arvossa enpä ole kuullutkaan ja siitä voi sitten kysyä lisää. Mutta ilmoittaa palstalla, jossa kerrotaan viimeksi hankitut levyt, että tuosta puuttuu sitä ja tätä on hölmöä.
Voi Lazer, voitko koskaan antaa anteeksi?:(
Minusta on kuitenkin HÖLMÖÄ, että sinä jaksoit tarttua tällaiseen asiaan, mutta mikäs siinä.
Italia top-10 listat ovat "hölmöjä" siinä mielessä, että niitä tahkottiin Colossus aikana aika pirun usein. No ehkä niille olisi nyt taas kysyntää kun Colossus-foorumi on kuopattu ja uutta väkeäkin on tullut.\n[Muokattu 21/11/2002 / Kcrimso]
Älkääs ny poijjaat aina knasiko tai lykkään teille pyssyt kouraan :P
Eihän me olla tapeltu Lazerin kanssa sitten Colossuksen "vanhojen hyvien aikojen"! :D
Luoja armahtaa- Minä en
Tätä on tietysti vaikea tarkistaa, mutta mun mielestä sillä ezboardilla oli joskus viime marras-joulukuussa eka suurkysely tästä ja sen jälkeen ehkä kerran tai kaksi.
"No ehkä niille olisi nyt taas kysyntää kun Colossus-foorumi on kuopattu ja uutta väkeäkin on tullut"
Niin, tuskinpa sinäkään muistat kenenkään top-10:stä juuri mitään (ei sillä että haluaisitkaan muistaa).
Enkä mä tosta alkuperäisestä asiasta hermojani menettänyt, kunhan töksäytin näkökulmani asiaan.
Tony Halme ja Lazer. Siinä on kaksi säälimätöntä miestä.
Ei siinä mitään listoja kehiin. Count me in!
http://akas.imdb.com/Title?0061576
Tuo oli kylläkin viittaus linkin filmiin. Tony Halmeen tapaisten mongoloidien kävely maan kamaralla on murheellista.
Hauska leffa... muistaakseni.
Tuli tämä Gentle Giant BBCssä "hankittua" eli kopioitua. Muut olen siirtänyt LPltä CDRlle, kun noita harvoin täällä levykaupoissa näkee. Ijan kiva kuulla eri järjestyksessä noita biisejä, Octopus on esillä eniten BBC nauhoilla.
Vihdoinkin tuli hankittua Marillionin uusimmainen studiolevy Anoraknophobia. Kuuntelin sitä kyllä ahkerasti silloin kun se ilmestyi (oli lainassa), mutta jäi kuitenkin hankkimatta. Loistava levy! Tuntuu itseasiassa tällä hetkellä Marillionin parhaalta levyltä. Vihdoinkin bändi kuulostaa modernilta ilman ,että se tuntuu väkinäiseltä Radiohead imitoinnilta. Suosittelen kaikille jotka menettivät toivonsa bändiin kolmen edellisen melko vaisun levyn takia.
Levykaupasta tarttui mukaan myös The Enidin ensimmäinen levy In The Region Of Summer Stars. Yhden kuuntelun jälkeen kuulostaa aika sekavalta karnevaalimeiningiltä.
Oliko muuten Enidin joissain cd-julkaisuissa jotain uudelleenmiksau/äänitys pointteja vai muistanko ihan omiani?
Jep, ainakin tämä levy on osittain uudelleen äänitetty ja remasteroitu vuonna 1984. Yhden kuuntelun perusteella en osaa arvioida miten paljon käytännössä uutta levyllä on etenkin kun alkuperäinen versio on kuulematta. Levyllä on myös kaksi ennenjulkaisematonta ekstra-kappaletta.
Perjantain uusimpia hankintoja mm:
Charlies: Musiikkia elokuvasta julisteiden liimaajat
Make Lievonen: s/t
Can: Landed
Caravan *4kpl
Yhden kuuntelun jälkeen kuulostaa aika sekavalta karnevaalimeiningiltä.
No jopas on outo määritelmä! Mun mielestä levy on varsin hyvää klassisvaikutteista progee. Mulla on toi siis vinyylinä.
Näistä uudelleen äänittämisistä/miksaamisistahan oli puhetta jo edellisen boardin aikana: eka levy on uudestaan äänitetty (luulin että kokonaan, mutta ilmeisesti sitte vaan osittain?) ja toka levy on remixattu. Kappaleitten nimiäkin on vissiin vähän muuteltu ainaski ekalla.
Minä muistan Summer starsin enneminkin melko synkkäsävyisenä kuin minään karnivaalina. Tai kai karnivaalissakin voi olla ikävää.
Toisella kerralla In The Region Of Summer Star kuulosti jo paljon paremmalta. Kuin sekoitus Happy The Mania ja Mannheim Steamrolleria ripauksella Genesistä. Kitaristi imitoi aika ahkerasti Steve Hackettia. Etenkin bonus-kipaleissa.
Ilo huomata että suomestä löytyy muiotakin Enidistä pitäviä. Itse hurahdin The Enidiin -78 kun löysin sen in the regionin erään huoltoaseman alelaatikosta ja sittemmin on tullut hankittua kaikki muutkin levyt cd:nä
Enid on loistavaa sinfonista progea, jota on tehty enemmän tai vähemmän paatoksella tai sitten kieli poskella. Musiikki on sävellettyä ja siinä on rytmiikalla suuri merkitys vaikka se aina ei kuullostakaan siltä.
Loistavaa mutta ali-arvostettua brittiprogee.
Kaapo
Itse hurahdin The Enidiin -78 kun löysin sen in the regionin erään huoltoaseman alelaatikosta...
Huoltoasemillakin on siis joskus myyty progea. :o
-78 oli kaikenmaailman Valintataloissakin levyjä ja siis saattoi löytää kunnon kamaakin halvalla.
Kaapo voisikin sitten The Enid asiantuntijana kertoa mikä on totuus In The Region Of Summer Starin CD-version suhteen. Eli kuinka paljon siinä on uudelleen äänitettyä matskua. Kuulostaa ainakin siltä, että aika paljon. Ja veikkaisin, että alkuperäinen versio on hyvinkin saattanut kuulostaa paremmalta...
Magma:theusz hamtaakh trilogie 3cd box
Livenä nauhoitettu vuonna 2000,tässä muuten ensikertaa sanat mukana koko trilogialle,mielenkiintoista jorinaa kun vain ymmärtäski jotaki.
Erittäin asiallinen boksi, kunhan nyt vaan tulisi joskus Digeliukseen se DVD-versiokin. Libretto on erittäin pikantti yksityiskohta vaikka eihän sillä ole kuin kuriositeettiarvoa :cool:
Magma:theusz hamtaakh trilogie 3cd box. Tuota on siis yleensä saatavilla Digeliuksessa?
Näin minä haluan virallisesti ilmoittaa, että nyt minunkin levyhyllystäni löytyvät ensimmäista kertaa seuraavat:
Yes - Fragile
VdGG - H To He Who Am The Only One
Ei siis hävetä enää. ;)
Onneksi olkoon! Ei muuta kuin soimaan! :)
Magma:theusz hamtaakh trilogie 3cd box. Tuota on siis yleensä saatavilla Digeliuksessa?
No en tiedä onko enää (Popparienkelissäkin on kyllä näkynyt), mutta DVD:tä ei ole vielä ikinä ollutkaan vaikka se julkaistiin jo alkukesästä :(
Magma dvd olisi kyllä ehdoton! Etkös voisi näppäränä kaverina organisoida jonkinlaisen kimppatilauksen siitä ulkomailta? ;)
Mutta kun Digeliuksen sedät lupasivat että sitä tulee vielä... Porissa Green Riverissä olen sen jo heinäkuussa nähnyt, mutta maksoi 50 rahaa.
50 rahaa on kyllä aika suolainen hinta, mutta eikös siinä ollut sentään kaksi levyä? Onko levyn teknisestä laadusta mitään tietoa? Ei ole kivaa jos se onkin jotain pirun rakeista videokuvaa tuhnuisilla soundeilla.\n[Muokattu 3/12/2002 / Kcrimso]
Seventhin sivuilla ei mainita levyjen määrää, mutta kokonaispituus on yhdellekin DVD:lle mainiosti mahtuva 163 minuuttia. Kuvan ja äänen laadun pitäisi olla kohdallaan, kansainvälisillä foorumeilla annettu palaute on ollut kiittävää ja tuon julkaisuhan myöhästyi pariinkin otteeseen kun ensimmäisten painosten laadussa oli liiaksi parantamisen varaa. Eli asioista on kyllä huolehdittu ;)
Hyvä homma. Mitään ekstroja tuossa julkaisussa ei taida olla?
Onkohan Popparienkelin nettisivut muuten maailman rumimmat? :o
On siinä joku puolituntinen dokkari joka VHS-versiolta uupuu.
Sittenhän se mitä mainioin pläjäys! Minä haluta se! :D Olisiko tarjota mitään linkkiä mistä saisi lisätietoa tuosta dvd:tä niin ei tarvitse täällä udella kokoajan?
Tässä kaikki mitä tiedän.
http://www.seventhrecords.com/MAGMA/video_theusz/trilogieuk.html
Enidin alkuperäinen versio In The Region Of the Summer Starsista kuullostaa paremmalta, se on pehmeämpi (myös saundillisesti) rauhallisempi.
Suurin muutos mielestä'ni on sen rumpukompit, joita on uuteen cd-versioon koitettu tehdä kikkailevimmiksi ja olisiko ajan hengen (80luku) mukaiseksi. Ikävää vaan että' ne ei toimi tälläisessä rauhallisesti soljuvassa musiikissa. Vanha versio on parempi MUTTA paremman puutteessa uusikin versio on siis loistava. :-) Hienoa musiikkia
Uudella velyllä myös nimet ovat hieman erilaisia kuin vanhalla, mm nimibiisi tuntuu puuttuvan kokonaan, onneksi cddb on korjannut sen
Kaapo
np: Enid: In the region of the summer stars
cddb? Mikä se on?
CDDB on online-tietokanta josta löytyy useimpien levyjen biisitiedot ja jota useimmat CD-levyjä soittavat softat osaavat konsultoida. Ja jos kyseiset softat huomaavat soittimessa audio-levyn jota CDDB ei tunne, niin levyn onnellinen omistaja saa mahdollisuuden täydentää tietokantaa ja asiat edistyvät. Tästä syystä tosin CDDB:stä löytyy usein virheitä :(
Minunkaan ei pitänyt ostaa uusia levyjä, mutta niin vain Dis'n'Datin käytettyjen laarista jäi matkaan Daniel Denisin (Univers Zéron rumpali) Les eaux troubles ja PFS:n 279. Cuneiform-kompletismini siis edistyy.
Minunkaan ei pitänyt ostaa uusia levyjä, mutta niin vain Dis'n'Datin käytettyjen laarista jäi matkaan Daniel Denisin (Univers Zéron rumpali) Les eaux troubles ja PFS:n 279. Cuneiform-kompletismini siis edistyy.
Minä tuota kerran hypistelin...muikeaa menoa varmaankin.
Red Wave. Tupla-lp vuodelta 86 muistaakseni, sisältää 4 neukkulalaista undergroun-bändiä. Julkaisi Joanna Stingray-niminen täti USAssa... Tai mitäs tää tässä genressä, eihän noista orkestereista kuulosta kuin eka, Akvarium, vähän progelta joskus... Muuthan oli Kino, pop-rockia, Alica, raskaampaa rockia ja Strennyje Igri, lähinnä skata... No jokatapauksessa sainpa vihdoinkin käsiini tämän historiallisen kokoelman: Tämähän aiheutti mm. sen, ettei Joanna saanut vuoteen viisumia Neukkulaan ja Melodijan oli alettava julkaista näiden bändien levyjä Neukkulassakin.... Soundit on kyllä tunkkaiset levyllä, musa lienee kopioitu Joannan salakuljettamilta c-kassuilta.... Nyttemmin kaikki nuo biisit saa kyllä cdinä & paljon paremman kuuloisina, mutta tämä levy on historiallinen.
Mezquita: Recuerdos de mi Tierra
Crack: Si todo hiciera
Dün: Eros
Archaia: s/t
Hyviltä kuulosta, Archaia on tosin vielä avaamatta. Huolimattomalla ensi kosketuksella Dün iskee koviten ja vaikuttaa erittäin suositeltavalta hankinnalta esim. Viukkikselle (ehkä sillä onkin jo?). Kaksi ekaa tulee öljylauttojen maasta Espanjasta ja kaksi vikaa pastiksen maasta Ranskasta.
Ja Red Wave LP albumissa on komea kuva uhmakkaista neukku-rockareista Venäjän talvessa. Seisovat rivissä koko porukka.
allmusic tuntee albumin ja Kinon, muttei paljon muuta
http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&uid=SEARCH&sql=B5aud6j4h71e0\n[Muokattu
4/12/2002 / EsaJii]
Tänään tuli postin mukana Aphrodite´s child:666 dlp ja Amon duul II:dance of the lemmings dlp En ole kerenny vielä kuuntelemaan,ei pitäs kyllä olla pettymyksiä.:D
Minä sain tänään postia Lappeenrannasta, pari Zappan levyä niukahkoon kokoelmaani: You are what you is ja Hot Rats. Kovia levyjä, Hot Ratsin kuuntelin jo tuossa lounastaessani, toinen pyörii nyt.
Minä en pääse omiin käsiksi vielä kun tyttökaverilla on jotain vieraita enkä pääse olohuoneeseen pyörittään vinyyli soitinta,
pitäs vissiin hommata toinen tämmösiä tilanteita varten,perkele.
Minä en pääse omiin käsiksi vielä kun tyttökaverilla on jotain vieraita enkä pääse olohuoneeseen pyörittään vinyyli soitinta,pitäs vissiin hommata toinen tämmösiä tilanteita varten,perkele.
Jep, kannattaa olla vähintäänkin kaksi tyttökaveria, joilla on vinyylisoitin.
Yksikin tyttöystävä riittää jos teillä kaikilla on sama musiikkimaku, sinulla, tyssillä ja sen kavereilla. Tosin siinä onkin haastetta, mistä sellaisen löytää. Varsinkin tämän foorumin keskimääräisellä musiikkimaulla ajatellen.
Ja ennenkuin kukaan kysyy: ei, minulla ei ole aivan näin onnellinen tilanne, vilkas haavemaailma vaan...
"Mikä sattuma, että näin sen hehkulampun kuoleman"
Heh heh ha ha..Täällähän on vitsikästä porukkaa liikenteessä.Kyllä tyttökaverini kuuntelee samoja levyjä kuin minä,siellä on pari lestiä käymässä(koulukavereita).:D
No voi paska...
No, onneksi olkoon vaan.
Niinpä, allmusic tunsi Kinon jotakuinkin hyvin, ja olihan sen alla linkki Akvariumiinkin, jossa oli tekstiä kyllä vähemmän, mm. n. 70 albumista mainittiin kokonaista 2 siinä diskokrafiaosastossa... Nuo kyllä tiedettiin, että levyjä on tehty Dave Eurytmics Stewardin ja The Bandin kanssa...
Strennyje Igri, oudot leikit teki pari levyä, musa oli lähinnä skata, tekstit venäjännettyjä ranskalaisia symbolistirunoilijoita. Nythän tämän pändin 2 soittajaa jatkaa touhuja Deadushki-nimisessä koneorkesterissa, joka on vieraillut muutaman kerran Suomessakin... Toi Joanna Stingray teki itsekin muutaman levyn, joista ainakin 2 näiden venäläisten biiseillä. Lisäksi se meni naimisiin Kinon kitaristi Yuri Kasparjanin kanssa.... Alice taas tekee rock-levyjä edelleen, meikästä niiden eka, Energia, jolta Red Waven biisitkin on, on paras. Nimibiisi on kubistinen!
Yksikin tyttöystävä riittää jos teillä kaikilla on sama musiikkimaku, sinulla, tyssillä ja sen kavereilla.
Hahah. Tämä menee jo ihan teinix-jutuksi. Mutta tosiaan, kaipa tuossa sinun kommentissa siis tosiaan lukee ilman sen kummenpaa syvälukemista, että on parempi olla yhteneväinen musiikkimaku tyttöystävän kavereiden kanssa. Siinä voikin olla hieman tinkimistä!
Sitä minä nimenomaan hain, Tohtori. :)
Mutta tietysti yhteneväinen musiikkimaku pelkästään tyttöystävänkin kanssa olisi eduksi...
Dün iskee koviten ja vaikuttaa erittäin suositeltavalta hankinnalta esim. Viukkikselle (ehkä sillä onkin jo?)
Kyllä se kovasti kiinnostaisi mutta mistä ihmeestä sitä saa?
http://perso.wanadoo.fr/psych.park/soleil/dun-gb.html
Tuossa lafkan sivuilta siitä infoa. Myös Archaïa on tuon Soleil Zeuhlin julkaisu. Siinä näkyy myös distribuuttorit.
tänään päivällä hain lähidivarista pari levyä.
Gravy train:ballad of a peaceful man gf org spiral vertigo lp
Yes:drama gf lp
Gravy trainissä ainaki b-puoli on loistava!(a-puoli on aika beatlesmäistä,ei hyvä).Yesissä on tasan yks hyvä biisi machine messiah mutta se oliki aika pirun hyvä! loput on kyllä niin hirveillä 80-luvun rumpusoundeilla pilattu ja muutenki aika poppis meininkiä:D
Ja pah! Draman biiseistä voi olla montaa mieltä (minä pidän), mutta rumpusondeissa ei ole mitään vikaa eivätkä ne ole mitenkään erityisen 80-lukulaiset.
Mielestäni b-puolen pari viimistä on kyllä pahimmat,loppua kohden meni mielestäni jo niin huonoksi että en jaksanut kuunnella biisejä kokonaan,pitää yrittää uudestaan tässä joku päivä.
Into The Lens ja Tempus Fugit ovat loistavia kipaleita.
Gravy train:ballad of a peaceful man gf org spiral vertigo lp
-baby you are a rich man:D
koko ballad of a peaceful man älpyhän on loistava,lukuunottamatta hieman lällöä ekä biisiä IMHO.
t.varessäikän progehippi
Vuikkis ja muut tsekkaa jazzis.com
löytyy Dün.Mezquita,5uu's etc.
Muistankos mää ihan väärin vai olikos tossa KastikeJunassa tyyppejä Blues Projectista? No B.P:n lp Planned Obsolescence oli ainakin varsin maukasta progetyyppistä kuultavaa...
Eipä taida olla samoja hemmoja tuo blues project on jenkki ja kastike enkku,all music guidesta löytyy tietoa bändistä.
B.P:n lp Planned Obsolescence oli ainakin varsin maukasta progetyyppistä kuultavaa...
näin on Espe.outrageous.
Kim Fowley on outragegous,védin just jointin.
Tässä mitä joitteja tarvita, enää... ("we have transcented the need for dope; the brain damage was permanent...) No mutta asiaan: Laajentunutta tajuntaani ruokkiakseni (feed your head!) olin juuri ostanut siitä Lpr:n hyvästä levykaupasta ton Molotohvin Cocktailin, kun havaitsen tiskin kulmalla orpona ostajaa odottelemassa W.Wegmullerin Tarot-tuplan ja Cosmic Jokersin ekan. No onneksi massia oli vielä... Sitäpaitsi divari oli hetkeä aiemmin myynyt minulle Mountainin Twin Peaksin, Steve Millerin Children of the Futuren, jonkun Yesin ekoista ja muutaman zinkulan, ainaskin SKPeitsamon, 5,15 & Angelit, että kyl tota kuunneltavaa tul taas kahmaloitua.:D:cool::P
Puhutko cd levyistä vai lp levyistä?
Kompaktia Tiskiä olivat kaikki luonteeltaan, josko multa kysyit. Tosin toi Milleri oli jo kotona vinyylimuodossakin...
Alkuviikon saldoa.
Tiistainan kauppakierroksella tarttuivat mukaan:
Cherry Five: s/t
Biglietto Per L'inferno: s/t
Standarte: s/t
High Rise: Open Seasons
2066 And Then: Reflections!
Träd,Gräs och Stenar: Ajn Schvajn Draj
Magyar Posse: We Will Carry You Over The Mountains
Gravy Train: (A Ballad Of) A Peaceful Man
Ja tänään kolisi sitten cdon tilaus
King Crimson: Ladies Of The Road live 1971-1972
Paatos: Timeloss
Burning Red Ivanhoe: M144
Povl Dissing&Burning Red Ivanhoe:6 Elefantskovcikadeviser
Mulleki tuli tänään cdonilta kaks levyä, kummatkin vieläpä eri paketeissa..
Renaissance: Live at Carnegie Hall
Frank Zappa: One Size Fits All
Kävin Jäänsärkijässä täydentämässä You Can't Do That on Stage Anymore -kokoelmaani, tällä kertaa oli vuorossa Vol. 4. Saas nähdä mitä sieltä löytyy.
Posti tiputti myös tämmöstä tavaraa mulle,että on tullu 14 uutta tänään(katso krautrokkia halvalla).
1972 Birth Control
Hoodoo Man FOC, orig. press.
CBS S 65 316 VG+/M-- lp
1973 Eloy
Inside FOC, orig. press.
Harvest 1 C 064-29 479 M--/M-- lp
1974 Grobschnitt
Ballermann FOC, orig. 1st. press. on green
Brain
Brain Metronome 2/1050 M-/M-dlp
1977 Grobschnitt
Rockpommel's Land FOC, lyrics sheet, orig. pressing
Brain Metronome 0060.041 M-/M- lp
1974 Magma
Köhntarkösz Orig. 1st. press.
A&M AMLS 68260 M-/M-- lp
1977 King Crimson
Islands RI
Polydor 2344 073 M-/M-- lp
1976 Pavlov's Dog
At The Sound Of The Bell OIS
CBS 81 163 M--/VG lp
Curved air phantasmagoria lp
Jusu, kerrothan sitten minkälainen se Träd, gräs och stenar on?
...ja entäs toi Burning Red Ivanhoe ja joku muu: 6 Elefant...
Ton M144n tiedänkin, sitäkin hain aikoinaan vuositolkulla silloin lp-aikaan ja lopulta yks kaveri toi Tanskasta... Musta se on aina ollut yks meikän proge-top-10-levyistä.
Träd, gräs och stenar aloittaa tuon uutukaisensa tosi hypnoottisesti & upeasti Alla sover........ raga-rock toimii edelleen hyvänä määritelmänä näiden omituiselle soundimatolle!
...ja entäs toi Burning Red Ivanhoe ja joku muu: 6 Elefant...
Ton M144n tiedänkin, sitäkin hain aikoinaan vuositolkulla silloin lp-aikaan ja lopulta yks kaveri toi Tanskasta... Musta se on aina ollut yks meikän proge-top-10-levyistä.
Ton M144n tiedänkin, sitäkin hain aikoinaan vuositolkulla silloin lp-aikaan ja lopulta yks kaveri toi Tanskasta... Musta se on aina ollut yks meikän proge-top-10-levyistä.
Burning Red Ivanhoe&Povl Dissing:6... vuodelta 1971 se on ostamisen arvoinen jo pelkästään kappaleen Tingel-Tangelmanden 10,27 vuoksi siinä on todellinen helmi ja vot ne kitarat mutta muuten kun toi Povl Dissing on folk-rock laulaja-kitaristi niin se määrittelee noin puolet levyn määrästä sellaista vähän minimalista jossa varmaan sanoituksella iso merkitys mutta suosittelen.
BRI:n levy W.W.W oli minkä omistin heiltä pitkään ennen muita on kanssa on hankinnan arvoinen ehkä progressiivisin levy ja helpoin tutustua yhtyeeseen ja se on viihtynyt soitimessa kyllä säännöllisesti.
k.p.tikkari onkos muuten tietoa noista -70 luvun levyistä?
Jaa Burning Red Ivanhoen? No mulla on kans se WWW ja sit sellanen, kuin Burning Red Ivanhoe, se on aika lähellä tuota WWW:ta, muistaakseni englantia vähemmän, ja sitten semmonen, kuin Miley Smile, se taas on studiolive, jossa on parit kivat, niinkuin se, missä suunnitellaan tulevaisuuden kietoutuvan rahan ympärille... sit sillä on Red River Rock encorena.... Lisäksi oon kuullu jotain kokoelmia ( hanki sellanen levy, missä on Autumn Cannibalism, se on tosi hieno!) ja tota cd-versiota M144stä, jossa on muutama irtobiisi boonuksena, muistaakseni ekalta epltä de Danske Heartvatmer Koksi Lady tai jotain, mut ne ei kyl kolissu...
...Second Floor Groydon...
...Mutta kuka on Kaskelainen????
...Mutta kuka on Kaskelainen????
Sama kysymys on kyllä noussut mieleen.
Hyvä tietää että noi -70 luvun levyt on hyvät hankinnan arvoiset jos vaan jostain löytäs.
Mulla on vielä tollainen kuin Shorts -82 ja siinä ei kyllä ole oikeastaan muuta hyvää kuin puhaltimet.:(
Mää kopsasin ittelleni tuossa tuon Comuksen First Utterancen, ja täytyy kyllä myöntää että on kyllä synkkää ja pimeää menoa. Ensimmäinen biisi Diana on aivan kuin jonkun pohjoisen, kylmän pimeän kylän hullujen pirujen tanssi. Muutkin biisit, vaikka ovat varsin tunnelmallisia, niin tunnelma on semmoinen unenomainen ja haikea. Tämmöisestä musiikista ne ulkomaiden progelevyarvostelijat aina sanoo että "dark, gloomy". Univers Zeron 1313:n kanssa synkintä kamaa mitä nyt tulee mieleen, mutta jumantsukka kun ovat helvetin hyviä levyjä.
Anttilasta saa kolmella eurolla tupla-CD:tä nimeltään Trucker & Country Christmas Fete. Nuff said. Voi ääretön joulu näitä biisien nimiä: "Santa Does Your Reindeer Fly to Heaven", "Jesus Is the Only One That Loves Us", "Love Him Tender, Sweet Jesus"... Hieman kaksimieliseltä vaikuttaa myös Bobby Baren esittämä "Jesus Christ, What a Man".
Ja lahjaksihan minä tuon tietysti ostin.
Ja lahjaksihan minä tuon tietysti ostin.
Itselle ostetut lahjat ovat niitä parhaita. :D
Kaveri tuli Birminghamista joululomalle ja toi tuliaisina kaks älppäriä:
Rushin All the World's a Stage sekä David Bowien "paras" levy: Let's Dance
Haikara IV:domino cd divarista 6e ihan hyvä löytö, tuo minun haikara tietoisuus on ollu vähissä,tämä on vissiin eka levy reunionin jälkeen(korjatkaa jos olen väärässä).Ihan menevä levy parhaiten on mieleen jääny Gloria Deo biisi.Laulu on kyllä aika turhaa tällä levyllä,parempi olis instrumentaalina.
Haikara IV:domino cd ,tämä on vissiin eka levy reunionin jälkeen(korjatkaa jos olen väärässä).Ihan menevä levy
Kyllähän se on ja sen jälkeen tullut Tuhkamaa joka on minun mielestä paljon parempi levy mihin kannattaa myös tutustua.
Yhden biisin kuulin PROGEYÖSSÄ ja se oli kyllä hyvän kuuloinen(ensimmäinen haikara mitä koskaan kuulin,hävettää myöntääkki).:(
King Crimson Collectors' Clubista tuli taas postia, tällä erää Hyde Park 5.7.1969 ja Plymouth Guildhall 11.5.1971. Hyde Park kuulostaa yllättävän hyvältä.
Divarikierros eilen tuotti Colosseumin Liven, ELPn Liven R.A.Hallissa ja Kitaron Mandalan.
Colossus eikun -eum olikin taattua ja tuttua, Heismanin kansiteksti oli tässä cd-painoksessa mainio: Kertoo sen tavallisen tarinan, kuinka orkesterin ja yleisön mielipide keikasta kulki eri latuja... viite tästä Colossuksen Pink Floyd-juttuun! NE ei ole vielä tätä oppineet!!!
ELP vuonna 92 kuulostaa ELPltä 20 vuotta aiemmin... No kyllä, mutta emmä tästä levystä olis 20 euroa maksanu (maksoin 6 euroa divarissa...). Ehlä se Pictures at an Exhipition on paras edelleen... Meikän mielestä... ja Laket noin yleensä...
Kitaro oli utelias ensikosketus tähän tavaraan... kuulosti epäilyttävästi Krautrockilta sieltä K.Schultzen suunnasta.... noin ekakuulemalta... Ja vähän siltä, kuin joku Änglagordin Hybris: Kuulkaa ja katsokaa, mitä kaikkea me pystytään mättämään samaan biisiin!!! ...siiis rosollia on.
Pukki toi tämmöiset:
Guru Guru: UFO
Guru Guru: Hinten
Moving Gelatine Plates: World of genius hans
Uzva: Niittoaika
Amon Düül II: Tanz der lemminge (hieno remasteri-digipakki, samanlainen kun se mikä mulla on phallus deistä. Myös Yetistä on näköjään sellainen tehty.)
Kuulinko oikein Amon düülin hempeän balladin "Riding on a cloud" koskettavia sanoituksia... "diarrhea.... diarrhea... plaaplaa... is coming near..." :L
Hintenin kansi on perseestä... otettu. Nimikin kertoo kaiken.
Että tämmösiä. Hyvää rokkia. Kohta hankin taas lisää rokkia kunhan saan rahaa tilille.
Kuka osa vastata englanniksi, verraten aikaisempaan tuotantoon?
About Circle, how is "Sunrise"? (kysymys in Progears.com)
"Dry your ear, just dry your ear Habakkuk is coming near
Creep no more Oh creep no more Syntelman is knocking at your door
Shut your eyes Oh, shut your eyes All you see is self-same paradise
Take your wings and fall around Perverted kids roll into town
Over me Look over me Sunk cities are rising from the sea"
Tikkari hoi! Pistäs nyt tiukka analyysi Kirvaston levystä, kun sitä olet näköjään kuunnellut. Hommaa kanssa Lehtisalofamilyn Interplay, olisi kiva kuulla mitä sinä vanhana Korvapoliklinikka Hesperia- konkarina tykkäät uuden polven kohinakokeiluista.
No SS Kononen joskus mulle soitti tota Kirvastoa & se oli heti "rakastuminen ensi tahdeista alkaen", JUMALAUTA! tällasta sen pitää olla! Eimuuta kuin siihen Lprn hyvään levykauppaan ja tilaus sisään. Monta juttua on verrattu Captain Beefheartin levyihin, ja tämä on yksi, tämä lähestyy mm. erästä hänen mielialbumiani, Mirror Mannia; Sama vinksahtanut bluus taas! Myös Keuhkot tietty tulee mieleen, niitä olen omasta mielestäni kuullut harmittavan vähän; Mulla on vaan muutama ep, jotka on loistavia. Kirvaston teksteistä Loistava liikeidea ja Laimea neste löivät jalat alta heti alusta lähtien, muut tuli perässä.... Myös muut Lehtisalon mainioiksi mainostetut ja mainitut johdannaiset ovat jääneet meikältä tosi vähälle, asiaa olisi korjattava jo ehkä ensivuonna....
Mitä taas uudempaan surina&korinaosastoon tulee, kuuntelinkin just äsken ton Anton Nikkilän mainion Formalist-cdn ja joku niiden kokoelma on kans... Mikään asiantuntija en tälläkään saralla kyllä ole, levyjä oon hankkinu, kun ovat vastaan tulleet... Airaksista on kanssa pari cdtä Milk Sea ja joku toinen... hyvää kuulokkeissa kirjoja lukiessa. Sit on kaikenlaista pimeetä vanhempaa & uudempaa, esmes noita ryssiä... joku ZGA on klassikko, ne teki koneetkin itte... Boris Grebenshikov, joka tuntuu aina välistä pyrkivän jonkinlaiseen Beatles-tuotantoon määrässä ja moninaisuudessa, on tehnyt myös mielenkiintoisia sur&kor.-levyjä, vaikka tuon Anna Kareninan Kvartetin Sydämellisiä lauluja ja muutaman kipeen surinan Sergei Kurjohinin kanssa.... Tuo nyt tälläkertaa. Lisää, kun muisti palaa pätkittäin...
jaahans... taitaa tuo Amon düül kakkosen biisin väärin kuuleminen nousta meikäläisen väärin kuullut biisit-listan ykköseksi...
King Crimsonin tuotantoa olen vain osia kokeillut. Islands biisi oli suosikkeja, mutta nyt päätin koota kaikki Adrian B. vuodet. Ostin yhden, siinä on kirkkaan siniset pahvikannet...
Mikäs oli Adrian B.n se yks ainoa soolohitti? Soittivat radiossa.
Ostin yhden, siinä on kirkkaan siniset pahvikannet...
Osta seuraavaksi punakantinen Discipline.
Discipline on kyllä ylivoimaisesti paras noista 80-luvun Crimsoneista. Ei niitä muita kyllä oikein jaksa enää kuunnella. Hyvä ostos on tosin myös livelevy Absent Lovers joka sisältää keikan (keikkoja?) vuodelta 1984. Yksi Crimsonin parhaita livelevyjä!
Tututstuin uudelleen Crimsoniin sellaisen Young Persons Guide CD kokoelman kautta. Eka CD on kai 80 luvun liveja, ihan hyvä. Toinen oli vanhempaa liveä, alkuajoilta. Siinä oli äänityksen taso kovin vaihtelevaa.
Ekan kahden Crimsonin jälkeen olin vain hankkinut Islands ja Starlessbibleblackin. (Larks Tongues biisin kyll muistan). Sitten pitkä breikki. Siinä oli sitä punk aikaa ja muuta säpinää välissä, kuka semmosta progea silloin muisti?:D
Omistan yhden kummajaisen Crimson "parhaat" kokoelman, yhdellä CDllä, mutta jotkut biisit on pätkitty! Ihan virallinen sekin on.
[Muokattu 2/1/2003 / EsaJii]\n[Muokattu 2/1/2003 / EsaJii]
Crimsoneista kannattaa kyllä ennemmin tutustua 70-luvun Wetton-vuosiin ja erityisesti Larks' Tongues in Aspic -levyyn.
Kasaripätkistä kannattaa hommata lähinnä Discipline ja sitten uudempien kohdalla mahdollisesti jotain livejä, tai sitten kannattaa suosiolla odottaa piakkoin julkaistavaa The Power to Believeä.
Collectors' Club #19 - Live in Nashville, 2001 on kyllä ihan tiukkaa kamaa myös ja siinä pääsee tutustumaan bändin nykymenoon aika hyvin, kun se sisältää liveversioita tuolle uudellekin tulevista kappaleista.
Se Absent Lovers vaikuttaa hyvältä. Mulla on kokelma Concise KC, joten Disclipinestä on 2 tai 3 raitaa jo.
Aikaisemmasta päästä on aina kiinnostanut kuulla Lizard. Tsekkaanpa heti kirjaston luettelon.
Lizard on kyllä mielenkiintoinen, joskin epätasainen.
Lizard on aika hieno, mutta varsin epätyypille Crimson levy (vaikka voiko sitä loppujen lopuksi oikein edes määritellä mikä on tyypillistä Crimsonia?)
Välttämättömät King Crimson-studioalbumit:
- In The Court Of The Crimson King
- In The Wake Of The Poseidon
- Lark´s Tongues In Aspic
- Red
- Discipline
- The ConstruKction Of Light
Pienemmälläkin kokoelmalla selviää:
- In The Court Of The Crimson King (alku)
- Red (huippu)
- Discipline (loppu)
Noiden lisäksi kaikki livet mitä vastaan tulee. :)
No ei ne kaikki livetkään niin välttämättömiä ole. Epitaphia en ainakaan minä jaksa juurikaan kuunnella ja Night Watchin sijaan hyvin riittäisi Great Deceiver ja USA.
Näillä Crimsoneilla pärjää jos on pakko:
Larks' Tongues In Aspic
Red
Discipline
THRAK
Niin. :)
Mutta jos kolme pitäisi autiolle saarelle valita niin ne olisivat Lizard, Starless and Bible Black ja Discipline. Tai ehkä sittenkin The Great Deceiver, Absent Lovers ja VROOOM VROOOM ;)
Luulisi jotenkin, että "Islands" toimii paremmin autiolla saarella. HAHAHAHAHA! Öööh, sori. ;)
Oma mitkäkingcrimsonlevytautiollesaarellelista:
Discipline (paras)
Larks' Tongues in Aspic (raskain)
VROOOM VROOOM (lähes paras live)
Loput levyt olisivat Kate Bushia, Massive Attackia ja muuta poppia.
Lähes paras live? Miksi et sitten valitse PARASTA liveä?
Lähes paras live? Miksi et sitten valitse PARASTA liveä?
Suolainen meri-ilma tekee pahaa The Great Deceiverin pahviboxille? :D
Suolainen meri-ilma tekee pahaa The Great Deceiverin pahviboxille? :D
Pahvikotelonhan voisi jättää kotiin muistoksi perheenjäsenille ja ottaa pelkästään levyt jewel-keisseissä. ;)
Niinpä-kyli. Mutta mistä minä saan Stuk Bambuka V 11 Chasov-yhtyeen levyn Legkoe Delo Holod??!!!???
Kyllä se Frippi on velho äijä! Laitta noita kokoelmia niinpal, et sitte ku tulee kotiin ja katsoo entisiä kokoelmia, niin taas tuli samoja. Mutta sitten taas puuttuukin jotain. Kohta se mun Circus kokoelma, King Crimsonia, on turha...
Tarinan opetus: älä osta kokoelmia, osta albumit.
Juu, simmotis on. Ainakin tässä, kun kokoelmat ovat kaikki livejä. Tosin se on ehkä ainoa syy hard core faneille ostaa nekokoelmat, koska ne ovat liveja. Circus tosin oli aika hullu kokoelmakäsite: otetaan kaikki livet ja kootaan osia.
Tää on sellianen usein esille tuleva käsite bändeille, Best Of voi olla bändin tuotannolle loppu, kiss of death! Siksi kaikkia Best Of Vol 1 kokoelmia on, antaen mahdollisuuden jatkaa.
Tulipa sitten tänään ilman minkäänlaisia ennakkovarotuksia postissa tuo In Spe sieltä Tusovkasta, just kun herkesin moittimasta heitä siitä etteivät pahemmin ilmoittele mitään.
Kylläpä on helkkarin mukavankuuloista kamaa huiluineen ja melodisine, haikeine tunnelmineen. Muistuttaa jonkin verran näitä pohjoismaiden jutskoja kuten Änglagårdia ja Sinkadusta, mutta harppauksen verran noita parempi.
Joistain levyistä sitä vaan huomaa heti ensi kuulemalta että tässä on joku hemmetinmoinen juttu, joka tekee levystä viiden tähden kamaa ja ehdottoman klassikon.
Kyllä tästä jo nyt voi sanoa että tää on paras 80-luvun progelevy mitä olen kuullut. Ja tässä on vielä yksi kappale jossa lauletaan. Vieläpä eestin kielellä, josta ekstralisäplussa.
"...Mis kalliks pidasid, läks jooksujalu, kuid hüljatultki armastada said..." :)
Tuli hankittua tänään Maxophonen ainokainen Akarman tyylikkäänä vinyyli painoksena.Ihan hyvä levy ei mitään älytöntä soolo revitystä,jonkun verran hyvää huilu ja saksofoni sooloilua.Levy on suurimmilta osin todella rauhallista fiilistelyä Italian kielisillä vokaaleilla.
paljonko noista italoprogevinyyleistä joutuu yleensä pulittamaan? Luulisi että olisivat melko tyyristä keräilykamaa.
Onko internetissä muuten semmosta vinyylilevyjen hintasuositusluetteloa, minkälaisia on kirjoina. Ei silleen että olisin vähääkään kiinnostunut ostamaan joitain "parempisoundisia" vinyylejä, jotka jää yhteen kohtaan soimaan ja rahisevat kuin mitkä ja joista saa maksaa ittensä kipeeksi; kiinnostaisi vain tietää puhtaasta tiedonhalusta.
paljonko noista italoprogevinyyleistä joutuu yleensä pulittamaan? Luulisi että olisivat melko tyyristä keräilykamaa.
Eihän näistä uusista joudu paljoa maksaan,alkuperäiset on sadoissa euroissa.Onhan noita kirjoja,record collector lehti julkaisee joka toinen vuosi luettelon missä on vain Englanti painokset.Penguin price guide on parempi siinä on muidenkin maiden painoksia.Hinnoissa näiden kahden vällillä saattaa olla suuriakin eroja.
alkuperäiset on sadoissa euroissa
No tuo tietysti vaihtelee reilusti. Maxophonea voi löytää Suomestakin alle satasella vanhaa rahaa (80mk varma havainto). Harvinaismmat varmaan vetää tosiaan useissa sadoissa euroissa.
Niin maxophonen englanninkielista versiota kyllä lyötyy mutta kete se nyt kiinnostaa.alkuperäistä italia painosta ei niin herkästi löydykkään vaikka ei se nyt sadoissa liikukkaan.Parhaat italialaiset proget on niitä harvinaisempia ja kalliimpia.
Niin maxophonen englanninkielista versiota kyllä lyötyy mutta kete se nyt kiinnostaa.
Progelistalla tuosta kirjoitettiin joskus aikoinaan, kun Progelistalla vielä kirjoiteltiin. :(
Siellä joku mainitsi, että Maxophonen ainokaisen englanninkielinen versio olisi "normaalista poiketen" hyvä. Muuten olen sitä mieltä, että "ihan hyvä levy" on melkoinen understatement. Levyhän on loistava.
Ei nyt hätäillä vielä,en ole kuunnellu vasta ku kerran läpi ja en keskittyny ihan kympillä ku piti syödä ja jutella tyttökaverin kans samalla. :cool:
Tilasko Lipponen tuota Maxophonea enemmänkin? Hyllyssä en nähnyt, enkä sillon hoksannu kysyäkään..
Pistin tuonne Think Progressivelle joulun alla sähköpostia ja kyselin paljonko tulisi postikuluja tilaukselle ja mitä maksutapoja olisi. Sieltä sitten vastattiin lähes saman tien, mutta unohdin koko asian pyhien ajaksi. Loppiaisen jälkeen sitten kyselin että vieläkö haluamiani levyjä löytyisi.. tähän ei ole tullut mitään vastausta, mutta eipä siinä mitään: Tuossa juuri äsken tuli postista "paketti noudettavana ilmoitus"! Elikkä uusimmat progehankintani ovat:
Golowin, Sergius: Lord Krishna von Goloka, Faltcover
Guru Guru: Ufo, Faltcover
Guru Guru: Tango Fango, Faltcover
Mythos: Dreamlab
Popol Vuh: Hosianna Mantra, Faltcover
Popol Vuh: Letzte Tage Letzte Nächte
sekä Faust wakes Nosferatu t-paita.
Pitääpä tästä lähtä hakemaan pakettini postista. Ja kaippa sitä pitää rahatkin tuonne lähettää vaikken varsinaisesti mitään tilannutkaan. Hienoa palvelua: toisten ajatukset aavistetaan ja toisille ei vastata ollenkaan!?
Jaahas ja bonuksena tuli sitten vuoden 1999 Herzbergin festareitten ohjelmalehti, juttua mm. Faustista ja Magmasta. Vielä kun ymmärtäis jotain tuosta saksasta...\n[Muokattu 10/1/2003 / MelancholyMan]
Öö, mikä on "faltcover"? Pahvikansi?
avattavat kannet - gatefold
älppäreitä siis.
kopioin nuo suoraan sieltä Thinkprogressiven sivuilta, siksi saksaa...
Löysin Adrian Belew kokoelman, 21 biisiä Island merkilä, en muista nimeä, oliko joku Rhinosaurus juttu. Lasken tän melkein progeksi.
Hupibiisi Oh Daddy 80 luvulta puuttuu!
Tilasko Lipponen tuota Maxophonea enemmänkin?
Ei tilannu hyllyyn,minä tilasin levyn itselleni joskus kesällä,toimitus kesti hieman.\n[Muokattu 11/1/2003 / apazuzu]
Niin maxophonen englanninkielista versiota kyllä lyötyy mutta kete se nyt kiinnostaa.
Progelistalla tuosta kirjoitettiin joskus aikoinaan, kun Progelistalla vielä kirjoiteltiin. :(
Siellä joku mainitsi, että Maxophonen ainokaisen englanninkielinen versio olisi "normaalista poiketen" hyvä. Muuten olen sitä mieltä, että "ihan hyvä levy" on melkoinen understatement. Levyhän on loistava.
Molempi parempi.Englanti-versiota ei pidä vähätellä ollenkaan.Vokalisti on todellakin poikkeuksellisen hyvä italialaiseksi,englanninkielellä ja on hienoa tietää mistä lauletaan.Nämä tekstit eivät käsittelekään mitään höynpölyä,vaan tärkeitä asioita kuten ihmisen elämää vapaana,paremmassa maailmassa. Toisaalta italian kielellä laulajan tulkinnassa on hieman enemmän tunnetta,joka voi olla hyvä seikka tai sitten ei.Tässä on muuten levy joka vain paranee joka soittokerralla.
Yllättävän räväkät kitarasoundit verrattuna muuten aika romanttisiin tunnelmiin.
Englanti versioon ei ole laitettu alkuperäisiä italiankielisiä biisinnimiä mukaan.Lisää harmaita hiuksia aiheuttaa kun Mellow CDllä ei ole mitään mainintaa mukana olevasta kahdesta
bonuskappalesta(Akarma reissue älpyllä on ilmeisesti samat bonukset).Biisijärjestys tuntuu olevan hieman eri ja ei nuo kappaleet muutenkaan aivan täysin yks yhteen mene.
Englanti versio (PAUSA PR 7002)
1.Life can be like music (C'e un paese al mondo)
2.Six against one (Elzeviro)
3.When we were young (Al mancato compleanno di una farfalla)
4.Fase (instrumentali)
5.I heard a butterfly (Mercanti di pazzie)
6.Live together or die (Antiche conclusioni negre)
Levyn päättävän "Live together or die" viimeinen säe on italiaksi.
Varessäikän progehippi
Italia versio (Mellow records CD MMP 308)
1.C'e un paese al mondo (Life can be like music)
2.Fase (instrumentali)
3.Al mancato compleanno di una farfalla (When we were young)
4.Elzeviro (Six against one)
5.Mercanti di pazzie (I heard a butterfly)
6.Antiche conclusioni negre (Live together or die)
7.Il fischio del vapore (bonus)
8.Cono di gelato (bonus)
Viskoittaa Helsinkiin tiistaina täältä periferiasta... joten SEURAAVAT progehankinnat tehnen K.Jäänsärkijästä joskus siinä puolen päivän tienoilla tuolloin...
P.s: Ton Mexophonen kuvaushan kuulostaa lähes Akvariumilta...;)
Levy todella kasvaa kuunneltaessa,toka kerralla kuulosti paljon paremmalta.
Akarman vinyyli painoksessa on myös nämä bonus biisit.
Biisien järjestys on muuttunu niin että Mercanti di pazzie ja Elzeviro on vaihtanu paikkaa.
Kyllä oli meikä pojalla hymyssä pitelemistä,kun kirppikseltä löyty Session:unikuva lp alkuperäisenä ja vielä hyvässä kunnossa HINTAAN 75 SENTTIÄ :D:D:D:D:D
Kuulostaa aika hyvältä diililtä!:) Mitäs ne antaa arvoa tuolle ne asiantuntevammat levykauppiaat?
Ite löysin aikoinaan Royalsin Liven loistokuntoisena 25mk:lla. On tullut myytyä pos, mutta sain toki enemmän...:D
Mulla on vanha luettelo (markka hinnat) siinä hintana pidetään 2000mk. Ei tulis mieleenkään maksaa tommosia summia,eikä levy ole edes mikään mestari teos.
Kyllä oli meikä pojalla hymyssä pitelemistä,kun kirppikseltä löyty Session:unikuva lp alkuperäisenä ja vielä hyvässä kunnossa HINTAAN 75 SENTTIÄ :D:D:D:D:D
Rikollisen hyvä mäihä! :mad: :D :cool:
tuo olis melkein verrattavissa siihen että olisi ässä-arvalla voittanut. Mää olen puhtaasta mielenkiinnosta yrittänyt etsiä tuota Unikuvaa, koska keräilen paskoja suomalaisia, siis silleen että jos jossain on niin nauhoitan, ja ostan jos halvalla saa.
Session 75 senttia! Oho! Joitakin onnistaa... Samasta paikasta varmaan loytyy sitten myos Sepi Kuun ja Scapa Flown levyt yhteishintaan 1 euro. Poh, mistahan nuokin loytas. Onko naista kuulohavaintoja, ovatko hyvia vai ei? Itsekin koitan kerata suomalaisia, mutta mieluummin hyvia kuin paskoja ;)
J
No ei ihan... Camelin viimevuotiset versiot Moonmadnesia ja Snow Goosea maksoi jopa 7eukkua/kpl...
Wigujen Hard n Horny ja Fairyport taas 10eukkua/kpl
Et semmosta tänä viikonloppuna...
By the way, russki rockin klassikoita syntikalla esittää 386 DX-niminen kone, löytyy mp3ina netistä:
http://www.easylife.org/386dx/cd2.html
Sain vihdoinkin käsiini Camelin uusimman levyn A Nod And A Wink. Pari kertaa olen sitä toistaiseksi pyöritellyt. Ihan hyvältähän se kuulostaa. Aikuista musiikkia aikuiseen makuun. Tai jotain. Kyllä tuo pari edellistä levyä varmaankin päihittää, mutta ei tämä sellainen parannus bändin viimeaikojen tasoon ole mitä useat ovat hehkuttaneet.
Progea tai ei, Zappa-kokoelmani karttui vinyyleillä:
-Cruising With Ruben & The Jets
-Just Another Band From L.A.
Kyllä näillä saa hymyn huuleen huonompanakin päivänä;)
Kappas. Cruisingin cd-versiossa on niitä myöhemmin tehtyjä päälleäänityksiä, joten tuo on ihan löytö. Vaikka eipä tuota tule usein kuunneltua. ;)
Zappan päälleäänitys-ruljanssi on sekava soppa, josta en ole
selkoa oikein saanut. Ovatko esim. 80-luvulla uudelleenjulkaistut
Barking Pumpkin-painokset Zappan alkupään tuotannosta saaneet
uudet basso/rumpuraidat? Muistaakseni olen kirjastosta lainannut
esim. tästä Cruising with...-levystä tällaisen 80-luku-version.
Digitaalisesti äänitetty rytmiryhmä ei välttämättä sovellu kyseiseen
levyyn parhaiten;)
Täältä saa tolkkua: http://w1.858.telia.com/~u85821131/vinylvscds/
"Hankin" Zombiesin psykedeelisen Odyssey ja Oraclen, eli kopioin kirjaston CDn. Vastapalveluksesksi bändille ostin aidon Zombies kokoelman.
Kirjastossa odottaa Belewn Coming Attractions. Eiks riitä että ostaa yhden Belew CDn ja usieta KC CDitä?\n[Muokattu 26/2/2003 / EsaJii]
Coming Attractions, Belew, on hieno!
Tää nyt ei ole aitoa progea, mutta varsin kokeellinen tavalliseen rock levyyn verrattuna. Sanat nokkelammat kuin tavallisessa KC levyssä, nykyään.\n[Muokattu 27/2/2003 / EsaJii]
Vaikka ei ollut yhtään rahaa, niin silti King Crimsonin keikan jälkeisenä maanantaina junaa odotellessa nappasin Keltaisesta Jäänsärkijästä mukaan International Harvesterin Sov Gott Rose-Marien ja Apollon Apollon kun olivat niin halpoja. Voi juma kun siellä oli vaikka mitä halpoja sikahyviä levyjä! Jyväskylässä ainut proge on jotain King Crimsonia ja Pink Floydia, tuolla oli vaikka mitä italoja ja scandiprogeja mitä oon aina halunnut. Harmi kun rahaa ei ollut riittämiin. Jos olis ollu toiset 20 euroo niin olisin kyllä ottanut framtidne är ett svävande skepp blaa blaan ja Kebnekaisen jonkun. Hyvin olis kyllä ollut myös tuota italian huippua, esim. RRR:ää ja silleen. Voi että.
Mutta nääkin on kyllä huippuja. Apollo on melko omaperäistä... Saksala muistuttaa välillä vaan Pate Mustajärveä, eikä muutkaan kyllä mitään virtuooseja ole, paitsi Vesala. Hyviä piisejä. International Harvester on kyllä kanssa sikahyvä. Tykkään tosi paljon tuosta viimesimmästä boonuskappaleesta Harvest Times... mukavaa jammailua. Muutenkin kunnon underground-meininkiä, josta tykkään. Kannatti kyllä ostaa, vaikka en kyllä tiedä miten elän tään kuun loppuun. Ei oo ees kuun puoliväli ja tilillä on 80 euroo...
Jos on laskut maksettuna ja rahaa tarttee vaan elämiseen niin kyllä 80 e:llä elää vaikka neljäkin viikkoa, nimim. kokemusta on ;)
80 eurolla käy myös komeasti yhden illan kapakassa ja sitten hieman paastoaa. Tai dyykkkaa safkat marketin roskiksesta, tai "kyläilee" kavereilla ruoka-aikaan. Ei se syöminen niin tärkeää ole,
pääasia että levy-yhtiöllä pyyhkii...
En viitti loggautua, Esajii taalla, matkoilla.
Kulutin 80 paikallista rahayksikk;a progeen, mutta vanhaa tuli. Soft Machine 1 plus 2, The Nice joku kumma kokoelma, Bloodwyn Pig, Bo Hanssonia (nyt mulla on niita 2!).
Onko Hansson-pappa enaa elossa, kun ei koskaan ole kuulunut mitaan enaa?
The Moven yksi progempi albumi, Shazam. Se toinen on Looking On.
Joku kumma Crimson, Fripp ja muiden sampleri, NOT FOR SALE, promotional only. Maksoin 6 taalaa.
Oli siella jotain muuta viela. Family, Song For Me. Se ja Entertainment ovat suosikit.
Hommasin eilen Patton ekan levyn, vaikuttaa ihan potentiaaliselta. Tässä hiljakkoin Akarma muuten julkaisi Patton yhden aikoinaan julkaisematta jääneen levyn...
Muistaakseni Patton "Hold Your Fire" on vielä parempi levy. Bändin kitaristi on todella kova luu.
Monkey's Bum on se julkaisematta jäänyt levy. Omistan Audio Archivesin painoksen vuodelta 1995 ja Akarman painos on samasta lähteestä, eli saundit anterosta. Hyviä biisejä sillä on, toivottavasti masterit löytyisivät joskus.
Kolmas levy Roll 'em Smoke 'em Put Another Line Out on myös hyvä. Bändin hulluttelu on sillä jo hieman riistäytynyt käsistä, suositeltava levy silti.
Ollie Halsall on todella kova kitaristi.
Ollie Halsall on todella kova kitaristi.
...oli...
BBC:llä on Tempest-nauhoitus, jolla kitaroi sekä Halsall että Holdsworth. Tuosta on bootleg liikkeellä, mutta ei ole valitettavasti koskaan tullut vastaan. Toivottavasti BBC julkaisee tuon joskus virallisesti.
...niin, mies tosiaan kuoli yliannostukseen muistaakseni 1992. Kevin Ayersin kanssa myös työskenteli ja Mike Patton kanssa hänellä oli bändi Boxer, jota en ole koskaan kuullut. Bassoa soitti ex-VDGG Keith Ellis, kuollut hänkin.
Boxerilta olen kuullut vain Absolutelyn, jolla Halsall ei ole mukana. Kitarassa aika tuntematon Adrian Fisher, joka soittaa myös parilla Sparksin levyllä. Muistikuvani mukaan Absolutely on aika generistä rockia.\n[Muokattu 31/7/2003 / Jimi]
Wanhaa saksalaista:
Mythos: s/t
Rufus Zuphall: Phallobs
...nää 2 oli Saksan Jethro Tulleja, eka levy on parempi.
Zarathustra: s/t
...tää taas oli Saksan Uriah Heep ja todellakin, Demot & Witzat tuli mieleen kokoajan...
Sinkadus: Aurum Nostrum
...aika hemmetin hyvä ruåtsalainen...
Akvarium: useita remasteroituja 80-luvun albumeita
...no osaahan nekin nyt jo tämänkin. On nää muuten aika hienoja, etenkin Tabu ja Dedi Dekabra....
k.p.tikka-ri kirjoitti 13/8/2003 klo 20:05:
Sinkadus: Aurum Nostrum
...aika hemmetin hyvä ruåtsalainen...
Sinkadus: Aurum Nostrum
...aika hemmetin hyvä ruåtsalainen...
Itsekin omistan kyseisen levyn. Kuuntelu on tosin jäänyt vähemmälle, koska en voi sietää laulajaa ja sitä taustalaulaja-naikkosta.
Tällä levyllä nuotinvierestä laulamisesta tehdään jo oma taiteenlajinsa. ;)
..Mitä tulee itse sävellyksiin, soittoon ja sovituksiin, niin perusasiat ovat kyllä kunnossa.
Paatos - "Timeloss" Änglagårdin ystäville retroprogen mestariteos!
Tomas Bodin: "Pin Up Guru". Paljon parempi kuin odotin sillä debyytti soolo ei oikein napannut.
Anekdoten: "Gravity" From Within oli loistava, siihen nähden suuri pettymys.
Pain Of Salvation - Koko tuotanto. Tälläinen metalliproge ei yleensä ole mun kuppi teetä, mutta nyt nostan kädet pystyyn! Daniel Gildenlöf of todella taitava biisinikkari ja varsinkin 2 uusinta, "Remedy Lane" ja "The Perfect Element Part 1" ovat soineet meillä lähes jatkuvasti viimeisen parin viikon aikana.
Ruotsalaisia kaikki, minkä itsekin juuri panin järkyttyneenä merkille.
Kalevala tietty myös, mutta sillä on jo oma otsikko.
ps. Kirjoittelin aikoinaan Progelistalle omalla nimelläni Petri, kävi aika pitkäksi ja nyt olen täällä... ;) Sammutin valot lähtiessäni.
PeeHoo kirjoitti 19/8/2003 klo 13:29: Anekdoten: "Gravity" From Within oli loistava, siihen nähden suuri pettymys.
From Within on loistava (ja Anekdotenin paras), muttei Gravity siitä nyt niin hirveästi jälkeen jää. Mainio levy sekin on.
Jaahah, viimepäivinä....
Amon Duul 2: Tanz der Lemminge... nyt repertoiren cd-versiona, ei tartte laiskanlinnasta enää ylös ängetä lpn puolta vaihtamaan! Pull down your mask.....
Mythos: Dreamlab.... kyl se eka on parempi.
Witthuset & Westrupp: Bauer Plath... no nyt mul on ne kaikki!
Kyll nää enempi folkkareita oli, kuin proggareita.
Siniaalto: s/t... no tääpäs oli mielenkiintoinen tuttavuus! Lisää kunnon surinaa Suomesta...
Piknik: Nimnoga Okna & Rodom Nieotkuda.... Jälkimmäinen alkaa sillä uskomattomalla Satumaa-riffillä! Hieno, omaääninen bändi jokatapauksessa.
Levykauppaan ilmestyi (R&B osastolle, The Family bändin levyjen sekaan!) 4 Family albumia, valitettvasti ei sitäjonka hankkisin, oliko nyt Fearless. Joo, se toimi hyvin albumina. Hankin sitten Bandstandin, etupäässä bonus raitojen (4) toivossa. Eivät olleet kovin kummosiakaan, heikko live soundi. Joten näitä uusintaversioita tuskin bonusten takia kannattaa hankkia.
Minulla on jo kahden CDn kokoelma A Family Selection, jossa taitaa ollamuutama paras Bandstand raita. Taitaa mennä kiertoon.
Nostalgiabändi mulle.
Siniaalto: s/t... no tääpäs oli mielenkiintoinen tuttavuus! Lisää kunnon surinaa Suomesta...
Kannattaa hankkia myös bändin livelevy Tallentumia. On oikestaan tuota ekaa parempi.