Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Tajunnan alkemistit

Astro kirjoitti noin 21 vuotta sitten (13 kommenttia)
Onko kukaan vielä lukenut Liken julkaisemaa Tajunnan alkemistit -kirjaa? Minusta ERITTÄIN mielenkiintoinen (psykedeliaa, tajunnan laajentamista, mystiikkaa, ufoja, okkultismiä, seksiä, huumeita...). Aiheena siis Vesimiehen ajan pimeä puoli.

Liken kirjanjulkaisbileet ravintola Kaisanimessä 30.10., mukana Dark Sun!!!:cool:

+/- saldo : 0 |

    Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En ole lukenut, mutta kirjan perspektiivi näyttää hieman omituiselta..

    "Valaistumiseen tähtäävät henkiset harjoitukset eivät aina olleet viattomia. Jopa harmiton pop-kulttuuri, scifi ja fantasia, tuntuivat liittyneen kuoroon, joka lauloi jokapäiväisen maailman luhistumista ja uuden kulta-ajan sarastusta raunioiden keskellä."

    Kuulostaa aivan kristitty-fundamenttalisti-kulttuurikriitikon puheelta, vaikka kirjoittaja ei tiettävästi ole sellainen. Kun ruvetaan puhumaan "okkultismista" tai että yksilö x:n ajattelun juuret ovat "okkultismissa", niin kirjoittaja on jo automaattisesti omaksunut paranoidisen ja dualistisen näkökannan kulttuuri-ilmöihin.

    Astro kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Joo, eipä ole kirjoittaja ainakaan kristitty fundamentalisti... Melkoisen kattavaa tutkimustyötä on äijä tehnyt, joten täytyy olla aiheesta kiinnostunut.:P Mielenkiintoisia yhteyksiä hän on löytänyt.

    Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Minua kiinnostaisi kovasti tietää, miten hän määrittelee termin "okkultismi". Termillähän on aika negatiivinen varaus rationalistien sekä kristittyjen parissa.

    didja kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mun himan välittömässä läheisyydessä on onneksi tukipiste "huumeista ja okkultismista eroon haluaville". Sinne oitis! Jääköhän
    okkultismista fyysisesti riippuvaiseksi?

    Astro kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ei muuten muistaakseni mitenkään selkeästi okkultismia määrittele. Kirjaa ei sinänsä muutenkaan voi aivan "tieteellisenä" tutkimuksena pitää, mutta ei se mielestäni sen kiinnostavuutta saati sitten viihdearvoa vähennä!

    Ja joo, kyllähän näillä(kin) yhdistelmillä voi helposti päänuppinsa sekoittaa, joten apua varmasti välillä tarvitaan...

    Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No juu, lähdin penäämään yksityiskohtia, koska itselle ufot ovat arkipäivää ja seksi ja huumeet oleellinen osa uskontoa, joten kirjan viihdearvo ei oikein avautunut heti.

    Astro kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No, yksityiskohtia riittää kovemmallekin ammattilaiselle, uskoisin. Tosin on myönnettävä, että kirja käsittelee niin montaa eri osa-aluetta ja sankaria, että kauhean syvällisesti ei ehditä mihinkään paneutumaan. Tosin olen alle puolessavälissä (sivulla 188), puhetta juuri hapon noususta...

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Meikä on tuota valikoiden haarukoinut, ja ainakin nuo Timppa Lierusta kertovat luvut on kyllä melkoista inhoilla yksityiskohdilla mässäilemistä, sanoisimpa jopa sairaskertomusta... Muistutan taas maininnastani kohtaamisestani "henkimaailman asioiden todellisuuden" kanssa Rauhan mielisairaalassa joskus parikymmentä kesää sitten: Siinä kun äijä istuu pihakeinussa ja seurustelee & riitelee suuren ihmis(?)joukon kanssa, vaikka meikä ei lähettyvillä muita ihmisiä näekkään... Sitä sanotaan psykoosiksi.... Tuohan tuosta kirjasta taas käy selväksi, että niitä tajunnan portteja kun availee sillä kemialla, niin kantsii olla silleen melko nuuka nautinnoissaan, muuten mennee se tolkku.
    No lisää huomioita Lachmannin opuksesta. Paljonhan tuossa on tuttua, nyt pätevästi compactiin muotoon, samojen kansien väliin, laitettuna.... Tuotahan se on tietty tuo edistys aina ollut, harvoja timantteja ja paljon,paljon paskaa.... ja jälkiviisautta.
    "Tämän päivän SIKA on huomispäivän PEKONI."

    Astro kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Juuri eilen vihdoinkin sain koko opuksen luettua, ja täytyy sanoa, että mulle jäi hyvä maku suuhun. Vaikka en ole itseäni minään okkultistina pitänyt, niin yllättävän paljon löysin itseäni ja lähipiiriäni koskettavaa tietoa... Aika yllättäviäkin yhteyksiä löytyi mm. eri muusikoiden ja kirjailijoiden ja jos jonkinlaisten hämäräheikkien välillä. Kaiken kaikkiaan erittäin kattava teos mielenkiintoisesta aiheesta.

    didja kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kahlasin myös tämän kirjan läpi, mielenkiintoinen ja hämmentävä lukukokemus. Eniten kiinnosti tietysti musiikkipiirien sekoilut aiheen(ja aineen) parissa, mutta myös kirjan okkulttinen informaatio on kiintoisaa.
    Sekaisin on tosiaan oltu, Charlie Mansonista alettiin, ja siihen myös lopetettiin. Ehkä on hyvä että hapon nappailu ole enää ihmeemmin muodissa, aika moni on polttanut aivonsa sillä lopullisesti aikoinaan.
    Lyhyen Suomea koskevan osan merkittävin tieto itselleni oli että Ior Bockin äidinisä ja isä on sama henkilö:D, myös Pekka Siitoimen puuhasteluja vatvottiin hieman.




    Lanius kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tajunnan alkemistit on asiaan vihkiytyneelle pettymys koska se ei juurikaan tarjoa mitään uutta aiheesta. Odotin kirjan olevan tieteellisempi sen sijaan että kirjoittaja muistelee vanhoja, ja erityisesti henkilöitä ja asioita jotka häntä kiinnostavat. En saanut kirjasta irti paljoakaan uutta asiaa, ja suomennos oli joissakin kohdissa varsin heikkoa.

    Astro kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jaa, musta Ilkka teki kyllä hyvää jälkeä. Mutta niin kuin sanoin aikaisemmin, en ole mikään okkultisti, joten en ala väittämään vastaan... Enkä ole lukenut teosta siis myöskään englanniksi.

    ttt kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    kyllähän toi Blondien basisti(?) on ihan oivaa tutkimustyötä tehnyt, suosittelut kaikille hieman oudompiin asioihin kiinnostuneille..
    Crowleystä ja Mansonista paljon etc..