Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Stone

Janus kirjoitti noin 20 vuotta sitten (24 kommenttia)
Lainasin kirjastosta Stonen debyytin. Aikoinaan Stone ei kiinnostanut lainkaan, mutta tämähän onkin ihan kuunneltavaa. Hauska Final Countdown -vitsikin mukana. Mitenkäs muut levyt? Taso, saatavuus?

+/- saldo : 0 |

    Pekka kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Eikös noi ole kaikki juuri masteroitu uudelleen?
    Sisko osti levyn tuoreeltaan ja taisi hommata seuraavatkin, eli on kuultu, mutta vähän niinkuin sivukorvalla. Speed ja thrash ei ollut oikein meikäläisen heiniä.

    Viukkis kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Huomasin loppujenkin remasterien ilmestyneen kun erehdyin Jäänsärkijään, mutta onneksi joku oli ehtinyt kantaa nekin jo käytettyinä sisään joten halvaksi tuli. Studioalbumeista Colours on materiaaliltaan heikompi kuin alusta loppuun kovat No Anaesthesia! ja Emotional Playground, joista jälkimmäinen lienee progeharrastajalle suositeltavampi. Livelevy Free on myös mainio.

    CosmicJazz kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jep, kaikki 5 levyä ovat nykyään mid price remastereita. IMHO debyytti on paras, mutta No Anaesthesia! on lähes yhtä kova. Loistavaa progevaikutteista thrash metallia. Colours on tosiaan vähän heikompi, mutta silti ookoo. Emotional Playground on progein, mutta minun mielestäni se ei ole kahden ensimmäisen levyn tasolla. Hieman ylipitkä.

    Livelevy Free (vai onko se Stone Free, vrt. Hendrix) toimii hyvin kokoelmana.

    Stonen paras biisi on No Commands! :cool:

    Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Emotional Playground -biisin on koveroineet ainaski Five Fifteen ja Moon Cakes, hyvä biisi, tohtiskohan sitä kuunnella sen alkuperäsenki? ;)

    CosmicJazz kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Se on kyllä loistava kappale, vaikka sen sovitus on täysin erilainen kuin kaikki muut Stonen biisit. Alkuperäinen versio kuulostaa melkein enemmän vanhalta Sub-Urban Tribeltä kuin Stonelta. Ei se ole thrashiä. :)

    Janus kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Speed ja thrash ei ollut oikein meikäläisen heiniä.

    Ei minunkaan, sehän tässä hassua onkin. Näkemys laajenee? :D

    EberkJuho kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ostin kesällä sen esikoisen, ja se toimii mukavasti. Get stonedia olen opetellu soittamaankin nytte.
    Kaveri väitti että se toka levy on vielä parempi..täytyy sitäkin kokeilla joskus kunhan rahat riittävät


    Astro kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Diggailin jä kävin keikoilla ekoista demoista lähtien, mutt eipä noita levyjä ole vuosiin tullut kuunneltua... Haluaako joku tarjota kovia rahoja ekasta sinkusta?;)

    Janus kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Miksi Stone hajosi? Laskiko suosio vai oliko syynä "musiikilliset erimielisyydet"? Sub-Urban Tribe ei voisi vähempää kiinnostaa.

    Viukkis kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    "Musiikilliset erimielisyydet" voisi olla lähinnä totuutta. Tässä tapauksessa erimielisyydet olivat lähinnä Joutsenniemen ja bändin alkuperäisen tyylin välisiä. Speed metal alkoi olla Stonelle sen verran loppuun kaluttu luu että joko seuraavalla levyllä olisi pitänyt toistaa itseään tai sitten siirtyä kokonaan uusille vesille, joka kävi joka tapauksessa tyylikkäämmin hajottamalla vanha bändi ja perustamalla uusi.

    CosmicJazz kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Sub-Urban Tribe ei voisi vähempää kiinnostaa.


    Minun mielestäni Sub-Urban Triben vanhat levyt ovat hyviä. Varsinkin debyytti "Primitive" (1994) oli helmi. Hyvää tummaa tunnelmaa, hienoja melodioita. "Purity" (1995) oli paljon popimpi, mutta silläkin oli monta hienoa kappaletta - esimerkiksi bändin paras biisi ikinä, eli "One of My Little Memories". Ainoa (pieni) miinus tuolloin oli laulaja Jouni Markkanen, jolla ei ollut kovin häävi ääni.
    Kolmannella levyllä, "Panorama":lla (1997), alkoi sitten alamäki, ja uusin levy "Manimal" (2004) on jo täyttä kuraa. Tylsää nu-metallia, hyviä melodioita ja tyylikkäitä sovituksia ei ole enää lainkaan. Ei kuulosta samalta bändiltä ollenkaan.

    "Primitive" maksaa 7 euroa Anttilassa, kannattaa hankkia. :)

    StarLion kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Diggailin jä kävin keikoilla ekoista demoista lähtien, mutt eipä noita levyjä ole vuosiin tullut kuunneltua... Haluaako joku tarjota kovia rahoja ekasta sinkusta?;)


    Miten ois demo, joka laulettu suomeksi!
    Turha yrittää. En myy, enkä äänitä!

    Janus kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Täytyy sanoa, että No Anaesthesia! on todella kova levy. Myös tuotanto on onnistunut erinomaisesti. Ollakseen kotimainen levytys vuodelta 1989 siinä on todella tuhdit soundit. Colours ja Emotional Playground ovat myös hyviä, täytyy hommata nekin joku päivä. Nythän on ilmestynyt myös dvd, tosin vastaanotto on ollut vaihtelevaa.

    http://www.johannakustannus.fi/katalogi/887

    Mr.Walker kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Eikös Kari Tapion poika soittanut Stonessa.
    Nykyään veivaa isänsä taustabändissä vähän iisimpää kamaa.

    DrethegenjeshKing kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Täytyy sanoa, että No Anaesthesia! on todella kova levy. Myös tuotanto on onnistunut erinomaisesti. Ollakseen kotimanen levytys vuodelta 1989 siinä on todella tuhdit soundit. Colours ja Emotional Playground ovat myös hyviä, täytyy hommata nekin joku päivä. Nythän on ilmestynyt myös dvd, tosin vastaanotto on ollut vaihtelevaa.

    http://www.johannakustannus.fi/katalogi/887


    No sanoppa muuta! Kannattaa ehdottomasti tarkastaa myös debyytti.

    Lerxst kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Täytyy sanoa, että No Anaesthesia! on todella kova levy. Myös tuotanto on onnistunut erinomaisesti. Ollakseen kotimanen levytys vuodelta 1989 siinä on todella tuhdit soundit. Colours ja Emotional Playground ovat myös hyviä, täytyy hommata nekin joku päivä. Nythän on ilmestynyt myös dvd, tosin vastaanotto on ollut vaihtelevaa.

    http://www.johannakustannus.fi/katalogi/887


    No sanoppa muuta! Kannattaa ehdottomasti tarkastaa myös debyytti.


    Itse hommasin kokoelman, jonka avulla muistelin menneitä. Oma mielipide on, että soitanta oli 80-luvun vastaavaan tarjontaan nähden edellä monia muita, mutta soundipuoli kyllä tökkii siten, että aika on ajanut noiden 80-luvun trash-soundien ohi aika lailla.
    Kyllä paras suoritus mielestäni oli juuri tuo "No Anesthesia" myöskin, mutta kautta linjan lauluosuudet sanoituksineen noissa Stonen biiseissä olivat enemmän tai vähemmän karseita, mutta se menee kyllä nuoruuden piikkiin.

    Joka tapauksessa sanoisin, että verrattaessa 80-luvun metallituotantoa ja bändejä tämän päivän ja lähimenneisyyden vastaaviin, vie nykyaika kirkkaasti voiton muutamia klassikkolevyjä lukuunottamatta. Sama koskee Stonea yhtä lailla kun omiakin tekemisiä 80-luvulla. :wink: Stonen valmius bändinä ja soittajina oli toki tässä genressä aivan eri luokkaa kuin Suomessa yleensä tuolloin.

    -J- kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Stonen kitarakuviot on kyllä aivan kuningasta ja biisien sävellys suorastaan neroutta. Olen diggaillut näitä siitä asti, kun ensimmäinen levy tuli pihalle. Sooloissakin on sellaisia tiluja, että jää monelta soittamatta ja silti niissä on jopa asiaakin eli hienoja melodioita. Harvinainen yhdistelmä. Huumoria unohtamatta :)

    Hyviä biisejäkin on vaikka miten paljon esim. No Commands, The Day of Death, Get Stoned, Sweet Dreams, White Worms jne jne. Jannen - ei niin kauhean taiteellinen - laulukaan ei yleensä haittaa menoa :)

    Jos Stone tekisi comebackin, niin voisivat ehkä kokeilla "oikeaa" laulajaakin lisänä alkuperäiseen. Janne voisi siirtyä ikään kuin Hietalan Markon rooliin Nightwishissä :) Toki olen kiinnostunut jos vanhaakin toistetaan, mut silti en katsoisi uuden tyylin löytymistäkään pahaksi, kunhan siellä on edelleen loistavaa heavykitarointia!!!

    Suomalaisista kitaristeista Roope Latvalan lisäksi pisteitä antaisin myös Tarotin Sakari Hietalalle. Ihan nyt äkkiä ei tule muita mieleen, jotka olisivat yhtä paljon säväyttäneet mukaan lukien nämä Laihot ja muut.

    DrethegenjeshKing kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Joka tapauksessa sanoisin, että verrattaessa 80-luvun metallituotantoa ja bändejä tämän päivän ja lähimenneisyyden vastaaviin, vie nykyaika kirkkaasti voiton muutamia klassikkolevyjä lukuunottamatta.[/quote]
    En nyt sanoisi, että kirkkaasti, mutta kyllähän samoilla linjoilla täytyy olla. Ainakin levyhyllyn perusteella. Toisaalta, missä menee raja? Onko se juuri tuo 80-luku? Entä mitä tämän päivän metallista muistetaan 20-vuoden kuluttua?

    Onhan vertaaminen muutenkin vaikeaa, koska metallimusiikkikin on muuttanut muotoaan paljon vuosien saatossa.

    Toisaalta, itselläni on varmasti vähän erilainen lähtökohta suhtautumisessa vanhempaan metalliin nuoresta iästä johtuen. 80-lukuiseen ja sitä vanhempaan materiaaliin kun on tullut tutustuttua vain "yleisen mielipiteen" perusteella ja eihän siihen ole mahtunut muita kuin klassikoita...

    Stone kyllä iskee ihan helvetillisen lujaa eikä häviä yhtään nykybändeille.

    [quote]Jos Stone tekisi comebackin, niin voisivat ehkä kokeilla "oikeaa" laulajaakin lisänä alkuperäiseen. Janne voisi siirtyä ikään kuin Hietalan Markon rooliin Nightwishissä Smile Toki olen kiinnostunut jos vanhaakin toistetaan, mut silti en katsoisi uuden tyylin löytymistäkään pahaksi, kunhan siellä on edelleen loistavaa heavykitarointia!!!

    Ensi kesäksi on jo ainakin 2 keikkaa varmistunut: Tampereen Sauna Open Air ja Mikkelin Jurassic Rock.
    Pari vielä lisää, ja kohta ollaankin levyttämässä... :roll:

    Lerxst kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0

    En nyt sanoisi, että kirkkaasti, mutta kyllähän samoilla linjoilla täytyy olla. Ainakin levyhyllyn perusteella. Toisaalta, missä menee raja? Onko se juuri tuo 80-luku? Entä mitä tämän päivän metallista muistetaan 20-vuoden kuluttua?

    Onhan vertaaminen muutenkin vaikeaa, koska metallimusiikkikin on muuttanut muotoaan paljon vuosien saatossa.

    Toisaalta, itselläni on varmasti vähän erilainen lähtökohta suhtautumisessa vanhempaan metalliin nuoresta iästä johtuen. 80-lukuiseen ja sitä vanhempaan materiaaliin kun on tullut tutustuttua vain "yleisen mielipiteen" perusteella ja eihän siihen ole mahtunut muita kuin klassikoita...


    Tuo sisällön ja ilmaisun monimuotoistuminen ja laveneminen onkin se riemastuttavan hyvä piirre monissa nykybändeissä "vanhan ajan" osittain hyvinkin tönkkösuolattuun ja yksikarsinaiseen riffittelyyn verrattuna. Joitain klassikkolevyjä on jäänyt omaankin hyllyyn noilta ajoilta, mm. Slayerin Reign in blood joka on kiistaton kuningasalbumi, sekä Metallican Master of puppets ja And justice for all, Megadethin Peace sells... ja So far... Noita nyt ei voi mitenkään sivuuttaa. Eikä muutamaa muutakaan. Sitten taas loput 80-luvun matskusta itselläni pyörii jossain Mercyful Fate, Iron Maiden sekä 70-luvun puolivälin Judas Priest -jutuissa ja tietysti Black Sabbathissa ja joissakin Ozzyn levytyksissä lähinnä. Mutta sitten on paljon sellaista kurttua jota ei suurin surminkaan pysty enää kuuntelemaan yhtään tosissaan, kuten jotain Anthraxin, Testamentin tai varhaisen Destructionin tai Kreatorin tai Nuclear Assaultin juttuja.

    Nykybändeistä kun katsoo tuota Opeth/Pantera/Meshuggah/Entombed/Tool -osastoa vaikka, niin on pojilla luomisvoimaa kyllä kerta kaikkiaan ihan eri lailla kuin noilla edellämainituilla. Mikä nyt sitten tänä päivänä on ns. "metallia" tai mitäsenytsittenonkaan, kun Teräsbetoni, Nightwish ja Children of Bodom lyödään samaan kelkkaan tällä yleisluokituksella. Vaikka en mitään genreilyä kannatakaan, niin noilla edellä mainituilla ei liene muuta yhteistä juuri kuin särökitaran käyttö... :wink:

    Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mulla on ollut 4-5 vuotta soittoäänenä Get stoned..

    -J- kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Stonen keikka Sauna Open Airissa oli aivan loistava. Edellis päivänä en innostunut yhtään Testamentin ja Children of bodomin keikoista. En tiedä miksi toinen Stonen kitaristi ei näyttänyt ollenkaan olevan hommasta laisinkaan innoissaan, mutta hyvin veti koko porukka.

    Olisipa erinomaista jos bändi tekisi vielä hyvillä soundeilla varustetun live DVD:n 5.1 äänillä, jos ei comeback onnistu.

    Astro kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Stone... Diggailin bändiä kovasti jo demovaiheessa, täytyykin ottaa joku päivä taas yhtye kuunteluun.

    VooDoo kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Itsekin muistelin menneitä: "Stoneage" kokoelma Vaasan torikirppikseltä 0,50€ tänä kesänä. Biisit hyviä, jotkut loistavia, mutta se laulu, en muista kuinka pahoin se tökki muinoin, mutta nyt tökkii, ei jaksa enää kuunnella sen vuoksi. :(

    Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Parit Stone-hupparit/paidat olen bongannut Mikkelissä, Jurassic rockin jälkeen, tuolla hienolla fontilla. Paitojen omistajat eivät varmasti olleet faneja bandin aktiiviaikoina.




    http://fi.wikipedia.org/wiki/Stone