Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Noin yleisesti progesta, tai mitä vaan progesta

EsaJii kirjoitti noin 22 vuotta sitten (648 kommenttia)
Viukkista lainaten Colossuksen taululta:

Se, että tekstit eivät merkitse progen kuuntelijoille yleensä paljoakaan, on suunnilleen saman suuruusluokan mysteeri kuin se miksi Anssi Kelan sävellystekniikoista ei ole kirjoitettu vielä yhtään musiikkitieteen väitöskirjaa.
--

En voi Colossuksessa keskustella tällä koneella, kun mulla on kaks eri nimeä EZ boardeissa ja ne menee aina sekaisin, piparit ja nimet ja salasanat.

+/- saldo : 0 |

  Jake kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jaa-a, itse ainakin sanoisin että progen kuunteluni alkoi nimenomaan teksteistä, tosin kovin synkässä progemetsässä ei samoiltu kun aloin kuuntelemaan Rushia ensimmäistä kertaa. Muistan kuitenkin että ennenkuin musisointi teki vaikutuksen, olin erittäin ällikällä lyöty nimenomaan teksteistä (on melkoinen saavutus kun tuolloin vielä harrastin rumpujen soittoa suhteellisen aktiivisesti).

  Mitä tuohon ezboardiin tulee niin ihmettelen kellä riittää ylipäänsä hermo käyttää niitä, erehdyin tässä päivänä eräänä sellaiselle ja muutamassa minuutissa oli työpöytä niin täynnä pop-uppeja ja muuta kuraa ettei niiden alta enää mitään keskusteluja näkynyt.

  Hezzu kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuo tekstien kuuntelu on hyvinki artisti ja levy kohtasta, joskus niihin ei kiinnitä juurikaan huomiota ja joskus ne sanat on niin oleelliset että pakko niitä on seurata, se on sitte eri asia ymmärtääkö niistä mittään ;)

  EsaJii kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nykyäänhän teksteissä ei SAA sanoa mitään täysin ymmärrettävää. Poimii vaan lauseen sieltä toisen täältä ja saa jonkun hämärän käsitteen aiheesta.

  Pop-up mainoksissa on eräs hyvä: se kauppaa ohjelmaa, jolla sekin mainos vältettäisiin.:mad::D

  EsaJii kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Zappa-festivaali Saksassa, oli siis jo

  http://www.militantesthetix.co.uk/Zappanale/ztext.htm


  kite kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä mulle vaan tekstit on aika tärkeitä ihan kaikessa musassa, näin ollen myös progessa. Ja välillä musiikillisesti hyvä biisi voi mennä ihan pilalle jos sanat on jostain aivan syvältä... Ellei sitten pysty sulkemaan korviaan niiltä. Tapauskohtanen juttu siis noin kaiken kaikkiaan, vaikee sanoa mitään selkeetä mielipidettä!

  Minea kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mä taas en jotenkin osaa kuunnella tekstejä, tai siis ne menee kyllä aivan ohi korvan ellei niihin tarkoituksella keskity. Toki ne on yhtä tärkeä osa biisiä kuin kaikki muutkin elementit mutta mulla ne vaan helposti jää vaille huomiota.

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllhän sanoitukset ovat tärkeitä, mutta melkein minulle on tärkeämpää etteivät ne olisi aivan huonoja kuin se että ne olisivat loistavia. Huonot sanoitukset nimittäin voivat pilata hyvänkin biisin. Joidenkin artistien kohdalla sanoituksia sitten kuuntelee tarkemmin kuin muiden. Minulla tällaisia bändejä ovat etenkin Pink Floyd (Roger Waters), Van Der Graaf Generator, Peter Gabriel ja uskokaa tai älkää Yes.

  EsaJii kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hei Crimso. Oletko se sama Crimzoid jolle lähetin...mitä se nyt oli, Jukka Hauru LP Mitä? kopiona. Venttas nyt, oliko se henkilö Cosmic kid?

  Jossain olen nähnyt ton, ainakin Wigwam vieraskirjassa.

  EsaJii kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jostain sekin nimi tuttu..

  Muille: Jos haette jotain harvinaisuutta tai nippelitietoa progesta, käykää täällä

  http://www.progressiveears.com/


  Janus kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eräs biisin nimi Jukka Haurun Information-levyltä:
  "Jamsession The Finnish Yes Federations Skinheaded Board" :)

  EsaJii kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Näin on. Mitä olikin yhden biisin nimi, ja Jukka kysyy kannessa Mitä?

  Saiko Hauru muuta kuin sen yhden LPn aikaan. Eiks e ollut tuottajana jossain kans?

  Janus kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hauru teki tuon lisäksi ainakin Episode-nimisen levyn, sen julkaisi Love Records. Sittemmin Haurusta tuli jokseenkin pahamaineinen Helsingin Sanomien musiikkikriitikko.

  EsaJii kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Emmävaan mitään Hauruja lue kovin tarkkaan Hesarista.

  Kuuntelin Information LPn taas. Ykkospuoli OK, kakkospuoli pitkästyyttää. Liikaa viulua sillä puoliskolla. Puhaltimet kivoja.

  Janus kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En tiedä kirjoittaako Hauru enää Hesariin, ei ole pitkään aikaan sattunut silmään.

  Janus kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kas, juuri huomasin että Hauru kehui lauantain Hesarissa Ismo Alangon uutta levyä. :)

  Lazer kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä Hauru ainakin säännöllisesti on mukana noissa Kulttuuri-sivujen levyarvioissa. Kait se muitakin juttuja kirjoittaa. Ainakin Pohjola 50-vuotis stoori oli Haurun. Haurua kai joskus pidettiin hieman katkerana kriitikkona, kun ei kitara-sankarin ura käynnistynyt vrt. Tolonen.

  kite kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Heh, yks musatieteen opettaja sanoi kerran että suurin osa musiikkikriitikoista on "valinnu" kriitikon uran juuri sen takia, että eivät ole pärjänneet muusikkoina. Siitä siis katkeruus. En tiedä sitten, mutta kyllä ainakin joissain tapauksissa näyttää pitävän paikkansa. Ei kuitenkaan yleistyksiä, eikä tämä koske nyt tässä yhteydessä Haurua.

  Viukkis kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kriitikon hommanhan täytyy olla aivan viheliäistä: miettikää itse jos teidän pitäisi tiettyyn deadlineen mennessä kuunnella tietyt levyt jotka eivät sinänsä edes kiinnosta teitä hölkkäsen pöläystä ja kirjoittaa niistä vielä jotain purevaa. Kyllähän siinä kypsyisi hellämielisempikin. En yhtään ihmettele että joku Tales from Topographic Oceans sai niin huonoja arvosteluita aikanaan; kun paatuneilla Yes-faneillakin on sen kanssa nielemistä, niin tuskinpa kovinkaan moni satunnainen kriitikko, joka kuuntelee sen vain koska se on hänen työtään, siitä hirveästi ilahtuu.

  EsaJii kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Rupean kohta kriitikoksi. Kuuntelen vain hyvät. Huonot, jotka ei 20 sekunnissa ala kiinnostaa, leimaan "ei kritisoinnin arvoinen" ja saavat automaattisesti puoli tähteä. Hyvät saavat kaikki neljä tai viisi tähteä.

  Vuosien kuluessa sitten käy niin, että vain yksi levy vuodessa läpäisee kriteerit. :D

  Sunkka kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kun me käytiin muutaman kaverin kanssa joskus 80-luvun loppupuolella katsomassa Allan Holdsworthin keikka Kulttuuritalolla, siis oikeasti orgastinen keikka ja varmasti maailman parhaita kitaristeja tekniikaltaan ja loistavia fuusiojazzbiisejä niin muistaakseni se oli juuri Hauru joka sen sitten Stadarissa haukkui ja ystäväni sanoi, että: tuollaisia nuo ovat nuo epäonnistuneet kitaristit jotka alkavat kriitikoiksi. Siitä asti minulla on ollut tietty varaus Hesarin arvosteluja kohtaan...

  Voffe kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Noita Haurun albumeita ei ole taidettu julkaista ollenkaan CD:nä?
  Faijalla joskus kuuntelin jotain Haurun vinyyliä ja olen aina välillä yrittänyt levykaupoissa katsella josko löytyisi, mutta ei ole koskaan osunut silmään..

  Lazer kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eipä ole cd:nä, ei. Levyjä siis kaksi Information ja Episode.

  Jimi kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Allan Holdsworthin keikka Kulttuuritalolla, siis oikeasti orgastinen keikka ja varmasti maailman parhaita kitaristeja tekniikaltaan ja loistavia fuusiojazzbiisejä


  Jos tuo oli se Stanley Clarke Bandin kanssa heitetty yhteiskeikka, niin - vaikka melko kritiikitön Holdsworth-fani olenkin - täytyy sanoa, että mies ei todellakaan ollut tuolloin parhaimmillaan. Soitto oli väkinäistä ja musiikki lähinnä fuusionuudlausta. Ainakin omat odotukseni olivat korkeammalla. Toivottavasti mies eksyy Suomeen vielä tulevaisuudessa paikkaamaan tekosiaan.

  Illan hauskinta antia oli SCB:n kakkosbasisitin, Jimmy Earlin jatkuva oikean käden sormien nuoleminen. Tätä rituaalia nähtiin myös Chick Corea Elektric Bandin keikalla Espoossa. :P

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Porcupine Tree lämmittelee Yesiä USA:n kiertueella. Siinäpä vasta "double bill" jonka minä haluaisin nähdä!

  http://www.porcupinetree.com/index2.cfm\n[Muokattu
  7/10/2002 / Kcrimso]

  kite kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Voi voi, kelpais kyllä tuo yhdistelmä tännekin... Tai vaikka erikseenkin! No, kenties joskus. *huokaus*

  Janus kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olitko kite katsomassa Yesiä viime vuonna?

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Porcupine Treen uusi levy In Absentia on muuten ilmestynyt jo USA:ssa. Euroopassa levy ilmestyy vasta tammikuussa 2003 :( Levy on saanut hieman ristiriitaisen, mutta kuitenkin lähinnä positiivisen vastaanoton toistaiseksi.

  Arvostelu:
  http://www.dprp.vuurwerk.nl/reviews/inabsentia.htm


  EsaJii kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mulle riittää vain yksi Porcupine Tree kokoelmaani, jossei nyt tule jotain ihan repäisevää.

  Sunkka kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, Jimi, samasta keikasta oli kyse: Allan ja Stanley Kulttuuritalolla. Minulle se oli ainakin orgastinen keikka koska en ole Allania ennen sitä livenä nähnyt enkä sen jälkeen, paitsi tietysti videolta. Allan on kyllä uskomaton kitaristi, sillä on ihan uskomaton tatsi ja tekniikka. Huh huh. Ja fuusiojazzproge on hienoa. Ja olihan Chad Wackerman rummuissa, onhan siinäkin ihmettelemistä kerrakseen, loistava soittaja.

  Jimi kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ja olihan Chad Wackerman rummuissa, onhan siinäkin ihmettelemistä kerrakseen, loistava soittaja.


  Tästä on helppo olla samaa mieltä ja taisinkin konsertissa seurata enemmän Wackermanin työskentelyä.

  Tiedät varmaankin, että Holdsworthilta on juuri ilmestynyt live-levy nimeltä All Night Wrong. Toistaiseksi se on julkaistu vain Japanissa. Levyllä soittaa AH, CW ja Jimmy Johnson. Muisti pettää. Oliko JJ Helsingin keikalla bassossa?

  Sunkka kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minäkään en ole ihan varma tuosta Jimmystä Hesan keikalla. Saattoi olla, joku kyllä taisi sanoa, ettei ollut... Minä en niitä niin hyvin vielä silloin tuntenut...

  Ja Chad on kyllä loistava rumpalisti. Minulla on se Allanin video jossa hän vetää sen I.O.U. Liven läpi siis kuvan kera ja Chad soittaa siinä. Ja siinä Allanin opetusvideossa Chad soittaa myöskin, sekin minulla on. Tuosta uudesta livestä en tiennytkään. Sehän pitää hankkia.

  kite kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Multa jäi Janus valitettavasti väliin tuo Yesin keikka. Olitko itse? Muutama kaveri kyllä kävi kattoo, niiden mielestä huono klasariorkka pilas lähes koko keikan. Kumpikaan heistä ei ollu ennen tota keikkaa kuullu Magnificationia ja luulivat keikan perusteella (siellä käsittääkseni soitettiin vaan - ainakin mun mielestä levyn melkein huonoimmat raidat - Don't Go ja In The Presence Of) että se on aivan surkea levy. Onneks sain "pakotettua" ne kuuntelee levyn kokonaan, jonka jälkeen olivat haltioissaan :P

  Sorge, tais tulla aika epäselvä viesti tästä. On vähän univelkaa...

  Janus kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hyvä keikka. Orkka ei pilannut keikkaa koska en juurikaan edes kuullut sitä. Meno olisi tosin ollut tiukempaa ilman sitä ja oikeastaan olisi toivonut että keikkapaikka olisi ollut pienempi. Magnificationista en innostunut.

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Orkesteri ei pilannut Yesin Helsingin keikkaa, mutta ei siitä valitettavasti ollut paljoa iloakaan. Kannattaa hankkia live dvd Yes Symphonic tuolta samalta kiertueelta. Siinä orkesteri kuuluu ja todellakin toimii Yesin kanssa yhdessä hienosti.

  Niin ja Magnification on edelleen loistava levy :D Keikalla ei todellakaan esitetty levyn parhaimmistoa.

  Viukkis kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tosin myös orkesterin Spock's Beard -tyyliset koreografiat näkyvät paremmin DVD:llä. Jostain syystä minua ärsyttää suunnattomasti kun soittajat keventävät tunnelmaa heilumalla leikillisesti muodostelmassa. "Hei katsokaa, emme ole haudanvakavia tosikoita!" (ja minä sitten ilmeisesti olen :P )

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllähän sellainen heiluminen välillä on ärsyttävää katseltavaa, mutta ei minusta juurikaan Yesin kohdalla. Ne ovat niin outoja muutenkin ;) Minusta tuntuu että Howea kyllä ärsyttää Squiren heiluminen. Howe ei kiinnitä Squireen koskaan mitään huomiota kun hän tulee bassoineen jammailemaan Howen luo :D

  Ja tiedän kyllä ihmisen joka ei oikein pysty katsomaan dvd:tä koska orkesterin tytöt alkavat hilpeästi tanssahtelemaan Roundaboutin aikana.

  Lazer kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos ne on ne samat tytöt kuin Helsingin keikalla, niin pitänee hankkia DVD.;)

  Viukkis kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oletkos varma että ko. tytöt näyttävät yhtä hyviltä myös alle 50 metrin etäisyydeltä ;)

  Lazer kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Istuin sivukatsomossa lähellä lavaa ja orkan ollessa lavalta poissa etäisyys oli mielestäni alle 50m (siis ne seisoskeli siellä sivussa). Se patarumpali, se viulisti, ah! ja voih!

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä se siellä muutama ihan hyvä yksilö oli mukana. Tyttöjen takia kannattaa kuitenkin panostaa ihan eri alan leffoihin :cool:

  EsaJii kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin, tyttöjähän ei saa Yes konserttiin, tai vaikka King Crimson, maksamatta.

  Jake kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tähän täytyy kyllä kommentoida että meidän taloudessa tuo kauniimpi edustaja halusi mukaan Yessin keikalle täysin asiaan vihkiytymättömänä ja vieläpä piti kuulemastaan / näkemästään.

  Kaikkea sitä näkee kun vanhaksi elää :).

  Sunkka kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin Katikin tykkäsi Rushin keikasta kovasti, kehui jopa rumpusoolon! Mutta lisäsi sitten, ettei hän silti vastaisuudessakaan suostu vapaaehtoisesti kuuntelemaan Rushin levyä...

  Ja se Yesin Magnifikaatio-DVD on loistava, toden totta.

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä minunkin tyttöystäväni oli Yesin- keikalla ja piti keikasta erittäin paljon. On kuulema paras keikka jossa on käynyt Roger Watersin Areena-konsertin jälkeen :D

  Janus kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ostosvinkki: Hulluilla päivillä on taas Hawkwindin Space Ritual -tuplaa yhdeksällä eurolla.

  Taneli kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minä olin kyllä ihan omasta tahdostani Yesin keikalla, jopa aika edessä (5. rivi tai jotain). :) Ja myönnän vielä pitäneeni keikasta vaikken hirveästi ole bändiä kuunnellutkaan. Lauloinpahan mukana "Owner of a lonely heartissa." :P King Crimsoniakin lähtisin katsomaan ihan viivana.

  EsaJii kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Voiks niitä Hawkwindejä kuunnella ilman...aineita. Tuntuivat vähän typeriltä avaruussekoiluilta.

  Janus kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Välillä pitääkin kuunnella typerää avaruussekoilua. :cool: Onnistuu kyllä ilman aineitakin.

  Lazer kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hawkwind korvaa aineet!

  Hezzu kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kun muusikot on tarpeeksi pöllyissä niin kuuntelijan ei tartte olla! :P

  Viukkis kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vihdoinkin päästään aiheeseen täälläkin :P

  Heikkikerkkanen kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Groovectorilta on näköjään tullut uusi levy
  "Enigmatic Elements"
  CD - MMP 442

  Lieneekö hankkimisen arvoinen? onko kukaan kuullut?  Viukkis kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mellow Recordsin sivujen mukaan sitä ei ole vielä julkaistu ja kataloginumeroissa oli myöskin ennen sitä kymmenkunta levyä joita ei myöskään ollut vielä julkaistu. Tämä tukee jostain saamaani käsitystä siitä että se julkaistaisiin vasta parin kuukauden päästä. The Giant Hogweed Orchestran s/t oli muuten luvassa kotva ennen Groovectoria. Jopas suomiprogea versoo! :cool:

  Hezzu kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Giant Hogweediä täsä ootellaanki vesi kielellä! Kuulin parit biisit bändin sivujuonteelta Hans Kraust Quartetilta ja ne oli jumatzukan hyvää kamaa myös, Rättö vieraili toisella biisillä! :)

  Heikkikerkkanen kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Kuuntelen tässä semmosta bändiä kun Rare Bird. Kuulostaa ihan jees musiikilta. Mikä olisi yhtyeen paras levy? Kivat urut nimittäin.


  Hezzu kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Bändin kakkoslevy As Your Mind Flies By lienee se paras, tosin ekaa en oo kuullu. Kolmoslevyllä kokoonpano vaihtu sen verran että ne urut heivattiin menemään ja tilalle tuli kitarat. Ihan mukavia ne kolmas ja neljäskin levy silti.

  ps: Äläkää ny ihimiset tämän otsakkeen alle kaikkia laita, pistäkee uusia topicceja vaan rohkeesti.

  Heikkikerkkanen kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Tullooko muuten huomenna Jyväskyläläiset progeilijat kattomahan Hidria Space Folkkia? Me ainakin kavereiden kanssa se vilkaistaan. Kaveri sanoi että sen kaverin kaveri soittaa siinä bändissä.


  EsaJii kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Rare Bird ei oikein topiciksi riitä. Noin 1 hyvä levy!

  sbuge kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  23.10 esiintyy Watchers of the Skies niminen bändi Pop ja Jazz konservatoriolla soittaen (yllätys yllätys) Genesistä. Onko kukaan kuullu bändiä? Minkä tasoista porukkaa on soittamassa ja laulamassa? Voisin päätellä nimestä että soittavat vanhempaa Genesistä:)

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ostinpa Uzvan Niittoajan. Kuuntelinpa. Ekaks tuli mieleen toi Klanin Mroviesku niistä linnuista ja keveästä instrumentaatiosta. Sitten ties mitä... Tää on nyt vissiin sitä ihan oikeeta PROGEA tämä. Semmoset pändit on yleensä kivoja, mis on huilu ja sello vakiovarusteina. Tätä pitää kyllä kuunella toinenkin kerta...

  Janus kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Havaitsin tuossa eräänä päivänä että Current 93 –niminen bändi on tehnyt coverin Comuksen biisistä Diana. Kyllähän tuollaisesta kiinnostus herää. Osaako joku kertoa bändistä jotain?

  Hezzu kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oliko täälä jossain topicci Gabrielin Upista ku en löytäny? No pistetään tänne....

  Uuven Rytmin arvostelusa Upista todetaan esim seuraavaa:

  "Hohhoijjaa"
  "...nyt mies tulee ja tarjoilee uuden keskinkertaisen, väljähtyneen teoksen"
  "ei kai TÄLLAISIEN biisien työstämiseen mene 10 vuotta?"
  "Biisit kun eivät kuuntelukertojen myötä muutu muuksi kuin kertakäyttökamaksi, joilla on komeat kulissit."
  "Pettymys!"
  "Eläkepäiville, Peter."

  .. ja pisteitä siis 1/5


  MelancholyMan kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  kuka arvioi?

  Hezzu kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Arvioija on Jarkko Nieminen. Sama hemmo kehuu Uzvaa ja Hidriaa ja on aiemmin kirjottanu esim. Pink Floyd -jutun.

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aikamoinen vitsi tuo Upin Rytmi-arvostelu. :mad: Taitaa olla aika väljähtänyt äijä tuo Jarkko Nieminen.

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Seuraavassa Rytmi-lehdessä (numero 6) on näköjään juttua Crimsonista. Vai onkohan se jo ilmestynyt?

  http://www.rytmi.com/


  Lazer kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuo Rollari kantinen on 6/2002. Tuo seuraavassa numerossa viitanne siitä seuraavaan.

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ahaa. Näin voi olla, erittäin epäselvästi on kyllä asia ilmaistu nettisivuilla.

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tommi Liimatta: "Suvannossa ylpeä ilme" on kestänyt aina sen 21 minuuttia, alusta asti oli selvää että siitä tulee pitkä teos. SYI:n osa III on sellainen rokkibiisi koska mua ärsyttää kun pitkissä ns. progeteoksissa esiintyy aina muita tyylejä paitsi rockia, rockia hyljeksitään tyylilajina. Kaiken pitäisi sitten olla niin grand´ia, klassiseen musiikkiin ja muuhun saa viitata mutta ei rokkiin. Pitäähän teoksessa olla suoraa rokkia välillä, raikasta vettä."

  Aika erikoisia kommenttaja usein tuolla Liimattalla. Miten niin pitkissä progeteoksissa ei rokata? Ihan palturia mies puhuu.

  Anonyymi kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tommi taitaa tarkoittaa tuossa rokilla ihan perusboogieränttätänttää. Esimerkkinä poikkeuksesta hän muistaakseni mainitsee samassa haastattelussa Fairyportista löytyvään muutaman tahdin mittaiseen pätkään yhden soinnun perusboogieränttätänttää. Onko sinulla muita esimerkkejä mielessä?

  Mutta kyllähän sama mies on laulanut myös että "kun ideat loppuvat, usein aletaan rokkaamaan" :P

  Viukkis kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ja taas kirjoitan näköjään salanimellä. Ei pitäisi painaa tuota logoutia kesken perjantai-iltapäivän.

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin no joo jos puhutaan "perusboogieränttätänttäästä" niin asia voi niin ollakin, mutta toisaalta eihän tuollaista progen piiristä juuri löydy lyhyistäkään biiseistä. Ja miksi pitäisikään löytyä?

  Kyllä joku Awakenkin menisi ihan vitsin puolelle jossa siellä välissä yhtäkkiä olisi joku boogie-pätkä :D\n[Muokattu 25/10/2002 / Kcrimso]

  Janus kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ainakin Graciouksen Hell-biisissä on boogie-osuus.

  Viukkis kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ja Rumban n. vuoden takaisessa progeartikkelissa Tommi Liimatan progelevyt top 10 -listalla toisena komeili Graciousin debyytti. QED

  jusu kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ainakin Graciouksen Hell-biisi


  Just kun kuuntelin ton levyn niin toi biisin-nimi kuvaa ainakin mun mielestä hyvin musikaalisesti biisin nimeä.;)

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Britney Spears coveroi Yesia:

  http://www.pagesix.com/pagesix/49756.htm


  Olisi nyt saman tien vetäissyt Soundchaserin! :D

  Janus kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eihän tässä olla vielä toivuttu I Love Rock 'n' Rollistakaan. :o\n[Muokattu 29/10/2002 / Janus]

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  John Wetton käyttää uudessa haastattelussaan suomalaista (?) sananlaskua hyväkseen: http://www.asiaworld.org/interviews/2002-11-02.html


  Janus kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eipä kuulosta mitenkään tutulta sanonnalta.

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä sen on pakko olla Suomea. Wetton varmasti tutustui vierailullaan kulttuuriimme perinpohjaisesti. Ja vielä pohjanmaan kautta tod. näk.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pentele, kun tuo Meriläisen Mikko löyti ensiksi ne Amon Duul 2:n levyt taannoin siellä Saigonin levykaupassa Nevski Prospekt 7:ssa, ja siis otti päältä ton Phallus Dein: Mulle jäi Vive la Trance.... Tosin mulla on molemmat vinyylinä, mut cd olis kelvannu Jumalan Jormastakin..... Hyviä levyjä molemmat, erilaisia.

  Doc.B.D kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä sen on pakko olla Suomea.

  Mistä te puhutte? Äkkiä katsottuna juttussa ei ole kuin yksi sanonta ja se on FRIEDRICH NIETZSCHE -mukaelma "if it doesn't kill you, it makes you strong".

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Katso kysymyksen kolme vastaus.

  Doc.B.D kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Katso kysymyksen kolme vastaus.


  Jaa, ei sattunut silmään. Öhöh, en ole tollasta ikänä kuullutkaan, vaikka olen viettänyt about viisi vuotta kansanrunouden tutkimuksen parissa.

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Änglagård tekee comebackin 2003 Nearfestissa. Aika kovia bändejä muutenkin tuolla: http://www.nearfest.com/nearfest/bandsfor2003.asp


  Viukkis kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jumalaare! Magma, Änglagård, Sleepytime Gorilla Museum ja Alamaailman Vasarat samoissa bileissä. Eihän tuollaista olekaan.

  Ja näköjään tuolta saa myös Jordrökin studioversion ämppärinä, joten sieltä vaan heti immaamaan joka iikka joka ei ole Hybristä onnistunut löytämään.

  Janus kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eihän tuollaista olekaan.

  Vähän eri luokkaa kuin ELP-tribute... :)

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pitäisikö järjestää Palasokeri-ryhmä matka tuonne festareille? Onhan se nimensä mukaisestikin melko "lähellä" :(

  Ja onhan siellä Flower Kingskin. :)\n[Muokattu 14/11/2002 / Kcrimso]

  Viukkis kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vähän eri luokkaa kuin ELP-tribute... :)

  No, Alamaailman Vasarathan ei Colossuksen virallisen kannan mukaan edes ole progea.

  Anonyymi kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  NEARFEST?
  • Just take the Pennsylvania Turnpike East to Exit 28 (Route 1)
  • Follow Route 1 North towards New Jersey
  • Cross the bridge into New Jersey and take the first exit for Route 29
  • Follow the ramp to a traffic light and turn right to merge onto Route 29
  • Take Route 29 for about 1/4 mile to the Memorial Drive Exit
  • The War Memorial is at the end of the exit ramp on your left
  • Parking is through the light and around to the right ;)


  Lazer kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pitäisikö järjestää Palasokeri-ryhmä matka tuonne festareille? Onhan se nimensä mukaisestikin melko "lähellä" :(

  Kovat festarit on myös Saksassa. Viime kesänä kai oli ADII Yeti ajan kokoonpanolla ja jopa sivuilla kerrottiin, että yrityksenä oli saada vdgg sinne, muttei kai sentään onnistunut. Ynnä kaikkea muuta hämärää uutta ja vanhaa.

  Jake kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pitäisikö järjestää Palasokeri-ryhmä matka tuonne festareille?

  En onnistunut löytämään tuolta webbisivuilta mitään pressi-infoa, pitänee kysellä noilta kontaktihemmoilta akkreditointia, jotta noteeraisivatko Palasokerin ns. progejulkaisuna :). Viime kesänä (keväänä) lähettelin joutessani noita akkreditointipyyntöjä suomalaisille festareille, ei edes kieltävää vastausta tullut takaisin :P. Vai onko joku / jotkut erityisen innokkaita esiintymään Palasokerin "toimittajina" ja hoitamaan itseään tuonne "pressin" edustajana? :D Sitten pitäisi kyllä jo juttuakin syntyä...

  EsaJii kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos nyt kansainvälisiä suhteita hakee, täältä voi kysyä kaikkea

  http://www.progressiveears.com/


  Jäsenia jenkkilästä noin 70-80%, loput UK, Saksa YM.

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Näköjään joku Jethro Tull cover-bändi on päässyt UK:n albumilistalla peräti sijalle 15 ;) http://www.worldpop.com/charts/uk_albums_1-25.htm


  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Spock´s Beardin "uuden" nokkamiehen Nick D’Virgilion haastattelu koskien bändin tulevaisuutta:

  http://home.austarnet.com.au/ktulu/fullstrength/interview_spocksbeard2.html


  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onko Galahad nimisestä orkesterista kokemuksia kenelläkään? Arvostelu: http://www.dprp.vuurwerk.nl/reviews/galahad.htm


  Janus kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.glitzycape.free-online.co.uk/shite.html

  Doc.B.D kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0


  Kiitos uudesta signaturesta.

  Janus kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Marillionin uudet suunnitelmat:

  http://www.marillion.com/news/newalbum/index.html

  Lazer kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kai tämä on ollut jo esillä, mutta Pekka Pohjolasta on tulossa keväällä kirja.

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Juu, tälläistä tietoa oli Jalavan sivuilla:

  "Petri Nevalainen
  Enemmän bassoa. Pekka Pohjolan elämäkerta
  sidottu, A5, noin 250 sivua + 16 sivun kuvaliite
  Hinta 25 € / Ilmestyy huhtikuussa."

  Anonyymi kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onko jollakulla täällä hyvää ideaa mistä Suomesta voisi
  kätevimmin hankkia KRAAN:in levyjä? Löytyykö Helsingistä
  mistään? Kiittäen.

  Lazer kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nihkeästi löytyy. Popparissa on tainnut joskus joku olla.

  Doc.B.D kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  www.kane.fi löytyy heti 7 Kraan-albumia varastosta.

  Anonyymi kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kiitoksia vihjeestä Dr. Koitetaanpa Turku-cityn suunnasta.

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Osaako kukaan selittää järjellisesti miksi Peter Hammillilla on viitta yllään In Cameran kannessa? Oliko hän kenties tuohon aikaan Rick Wakemanin kämppis? Ja kun tuli aika ottaa kansikuva kaikki omat vaatteet oli pyykissä ja joka puolella roikkui vain Rikun viittoja. Hammill ajatteli, että "what the hell! Kerran elämässähän sitä vaan voi olla progeprinssi..."

  MelancholyMan kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  www.sofasound.com, Hammill :

  The cover? Some thought it was a tad Gary Glitter at the time; certainly it doesn't seem to have much to do with what's inside, apart from actually showing my mug for once in a while. I did wear the cloak, though, usually while scurrying through Gatwick Airport at three in the morning after having been dropped off at Victoria after a Northern show. In any case, I think my feeling of the time was simply "look, here I am, this is this....". The inner shots (not visible in any form on the - ludicrously simplistic Virgin CD release) were taken by Gordian - at the Aerosol Grey Machine sessions!


  ei tuossa tosin järjellistä syytä ollut...

  EsaJii kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kane! Noin 50% mun suomalaisista levyistä tulee Kanesta...

  emmä ehtinyt muuta selata niinpaljo.

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jon Andersonhan soittaa kaikki instrumentit levyllään Olias Of Sunhillow, eiköstä niin? Minkä takia levyn vihkosessa on kuitenkin kuva Andersonista monen hemmon ja ja yhden neitokaisen (Deborah Anderson?) kanssa? Ottiko Jon mukavana miehenä vaan kamut mukaan kuvaan vai onko kyseessä kiertuebändi tai jotain? Soittikohan Anderson edes keikkoja levyn tiimoilta? Aika tökerösti muuten jäänyt pari sivua kokonaan pois tuosta vihkosesta siten, että osa sanoituksista jää puuttumaan.

  Viukkis kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jon Andersonhan soittaa kaikki instrumentit levyllään Olias Of Sunhillow,

  Ei takuulla soita. Ainakaan livenä mies ei osaa soittaa kunnolla edes tamburiinia.

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Ei takuulla soita. Ainakaan livenä mies ei osaa soittaa kunnolla edes tamburiinia.


  No näin tarinat ovat aina kuitenkin kertoneet.

  Sitä paitsi Bill Martin kirjassaan Music Of Yes nimenomaan kehuu Jon Andersonin tamburiinin soittotaitoja. Osoittaa kuulemma selvästi miehen potentiaalin taitavana perkussionistina :D\n[Muokattu 6/2/2003 / Kcrimso]

  CosmicJazz kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hyvät ihmiset, nyt on korkea aika että tekin tutustutte Sean Malonen Gordian Knotiin! :)

  Musiikki on sekoitus progea/fuusiojazzia/metallia, ja uudella levyllä ("Emergent") vierailee Bill Bruford (lähes kaikki rummut), Steve Hackett, Jim Mathoes ja koko vanha Cynic (Malonen vanha bändi).

  Olipa mainospuheen kuuloinen... ;)

  http://www.seanmalone.net/
  Ylistys: http://www.progressiveworld.net/gordianknot2.html

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onko tuo uusi Guardian Knotin levy siis vihdoinkin ilmestynyt? Brufordia ainakin olisi kiva kuulla taas vaihteeksi proge-kuvioissa.

  CosmicJazz kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Se on Gordian Knot, eikä Guardian Knot! :P

  Anyway, on se tullut, tai ainakin minä olen saanut promon. Ilmeisesti se julkaistaan helmikuussa Euroopassa.

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Solmu kuin solmu. Olen ekan GORDIAN Knot levyn kuullut, se ei kyllä tehnyt kovin suurta vaikutusta. Aika kliinistä ja vähän mitäänsanomatonta musiikkia. Minusta Trey Gunn on onnistunut paremmin soololevyillään vähän vastaavanlaisen musiikin tekemisessä. Kyllä siinä potentiaalia kuitenkin oli ja ehkäpä uusi levy petraa tuosta. Ja onhan siinä ainakin Bruford... :)

  CosmicJazz kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ekalla levyllä on kyllä kliiniset ja vähän tylsät soundit, mutta biisit ja soitto toimii täysillä, IMHO. Uudella levyllä on hieman elävämmät soundit, mutta jos eka levy ei napannut niin tuskin tämäkään. Jos tykästyt siihen se on sitten vain sen takia kun tiedät että Bruford soittaa sillä. ;) No, kannattaa kuunnella testausmielessä ainakin!

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos tykästyt siihen se on sitten vain sen takia kun tiedät että Bruford soittaa sillä. ;) No, kannattaa kuunnella testausmielessä ainakin!


  No en minä nyt noin lammasmainen ole! En minä pidä Pavlov´s Dogin At The Sound Of Bell- levystäkään vaikka siinä soittaa Bruford! Hmm se taitaakin suurin piirtein olla ainut levy jossa BB on mukana josta en pidä :D No Symphonic Music Of Yes ei myöskään ole kovin hehkeä tapaus.

  Janus kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En minä pidä Pavlov´s Dogin At The Sound Of Bell- levystäkään vaikka siinä soittaa Bruford! Hmm se taitaakin suurin piirtein olla ainut levy jossa BB on mukana josta en pidä :D

  Et ole tainnutkaan kuulla Brufordin ja Patrick Morazin yhteislevyä Music For Piano & Drums. :D

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Et ole tainnutkaan kuulla Brufordin ja Patrick Morazin yhteislevyä Music For Piano & Drums. :D


  Minulla on Brufordin kokoelmalevyllä pari kappaletta noilta Morazin ja Brufordin yhteislevyiltä (niitähän on kaksi) ja minusta ne ovat oikein hyviä biisejä.

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Dprp:n mukaan Anekdotenin uusi levy ilmestyy toukokuussa.

  Myös Spock´s Beard on raahautunut jälleen studioon.

  Hezzu kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jon Andersonhan soittaa kaikki instrumentit levyllään Olias Of Sunhillow, eiköstä niin? Minkä takia levyn vihkosessa on kuitenkin kuva Andersonista monen hemmon ja ja yhden neitokaisen (Deborah Anderson?) kanssa? Ottiko Jon mukavana miehenä vaan kamut mukaan kuvaan vai onko kyseessä kiertuebändi tai jotain? Soittikohan Anderson edes keikkoja levyn tiimoilta? Aika tökerösti muuten jäänyt pari sivua kokonaan pois tuosta vihkosesta siten, että osa sanoituksista jää puuttumaan.


  Ostin tuon Oliaksen eilen vinyylinä hintaan 6 e :D :cool:

  Kannet on kyllä upeet, kannet avautuu kahteen osaan, siis sielä on vielä yks välilehti normaalin avattavien kansien lisäksi. Lisäksi vielä sanallinen levypussi. Sieltä löytyy tuo ryhmäpotretti, muuta en siittä osaa sanoa kuin että tuo vasemman puoleinen äijä on Vangelis.

  Kansisa tosiaan lukee että Music written and performed by Jon Anderson, tarkottaneeko sitten että soittaa kaiken, en tiijä... "for their help" ja "for their energy" -listoilla ei noista tyypeistä eritellä että mitä ovat tehneet, liekkö jotku niistä jopa soittaneet jotain? Tuosa listasahan se on tuo Vangeliskin....

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Progressive Earsissa oli juuri pari päivää sitten spekulaatiota tuosta, että soittaako Anderson kaiken itse vai ei. Asiaan ei mitään loppullista totuutta löytynyt joten minä ainakin uskon tuohon levyn tekstiin. Toisaalta kyllähän Vangelis ainakin on varmaan jotain levylle soitellut. Loppupeleissä tietenkään asialla ei ole väliä. Pääasia, että levy on hyvä! :)

  Janus kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ja Hezzun Olias-tuomio?

  sbuge kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  tänään ois piirpauke gloriassa klo20. Onko kukaan nähnyt porukkaa viimeaikoina ja millä kokoonpanolla vääntävät ja minkä ajan biisejä?

  Tykkään kyllä ekoista levyistä että olis varmaan ihan kiva käydä ekaa kertaa kattomassa.

  liput on 10e.

  Viukkis kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ozric Tentaclesin Spice Doubt -live on näköjään julkaistu uudestaan digipak-kuorissa.

  MelancholyMan kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  tänään ois piirpauke gloriassa klo20. Onko kukaan nähnyt porukkaa viimeaikoina ja millä kokoonpanolla vääntävät ja minkä ajan biisejä?

  Tykkään kyllä ekoista levyistä että olis varmaan ihan kiva käydä ekaa kertaa kattomassa.

  liput on 10e.


  Muistelen jostain lukeneeni että soittaisivat pääasiassa uusimman levyn biisejä, elikkäs Schubertia.

  Hezzu kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ja Hezzun Olias-tuomio?


  Hmm.... ihan kiva tms.

  Hezzu kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ozric Tentaclesin Spice Doubt -live on näköjään julkaistu uudestaan digipak-kuorissa.


  Hip-hei ja huraa! Tuo pitää hommata, on ainut lovi mun Ozric-kokoelmasa ;)

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nyt on pakko hehkuttaa: Peter Hammillin In Camera-levy on mestariteos! Levyllä on niin väkevä tunnelma, että sitä voisi veitselle leikata. Vetää vertoja mille tahansa VdGG albumille. Kannattaa hankkia jos ei vielä hyllystä löydy ja Hammill tai VdGG yhtään kiinnostaa!

  Janus kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kcrimsokin on viimein nähnyt valon. ;)

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mie kyl liputan Silent Corner, Empty Stagen ja Godbluffin puolesta...

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mie kyl liputan Silent Corner, Empty Stagen ja Godbluffin puolesta...


  Kyllä varmaan minäkin liputtaisin, mutta kun Silent Corneria ja Empty Stagea ei tunnu löytyvän cd:lle mistään :(

  Ja Godbluff onkin kevyesti paras VdGG:n levy.

  Janus kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Bläkkärissä ainakin on. Nettisivu on yleensä pitänyt hyvin yhtä hyllytarjonnan kanssa.

  http://www.blackandwhite.fi

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kiitos tiedosta! Pistinpä samantien tilaten ja kaupan päälle vielä Chameleon in the Shadow. Eikä ollut edes kallista! :)

  Pekka kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Alkaa varmaan pikkuhiljaa olla lopussa nuo Hammillin Virgin -cd:t, eli...jospa sieltä tulee remasterit!!:D Mitä todennäköisimmin ei, mutta korkea aika tietenkin olisi. Yleensäkin aika tökerön näköisiä oli suurin osa Virgin ensimmäisistä cd-painoksista (Hammillit, Genesikset, Hackett, XTC) "Compact Price" -tekstineen, Genesis -levyissä vielä yhdenmukaistivat kannetkin! Siksi ihmetyttääkin miten he pystyivät julkaisemaan Hatfieldin levyt niin tyylikkäinä paketteina!:)

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  In Camerassakaan ei ollut edes sanoituksia mikä on erityisen harmillista Peter Hammillin kohdalla. Noita "compact prize" painatuksia en kyllä pysty tajuamaan! Luulevatko ne tosiaan niiden lisäävän myyntiä? :mad: Laittaisivat sen edes tarraan.

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin, ja eiköhän ne Hammill-remasteritkin ilmesty kunhan minä olen ehtinyt ostaa nuo vanhat versiot! :D

  Janus kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hienoa, että julkaisivat XTC:t uudelleen, mutta vähän olisi vielä voinut panostaa vihkoihin. English Settlementin sanat ovat ilmeisesti replica levypusseista. Kiva kiva, mutta onpa niin pientä pränttiä etten saa selvää. :D

  Pekka kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olin varmaan kerrankin kaukaa viisas ja keräsin koko Hammillin 70-luvun vinyylinä. Nyt vaan sitten odotellaan remastereita, varsinkin kun Fool's Mate ja Chameleon kärsivät vähän liikaakin takkatulen rätinästä, ifyouknowhatimean!;)

  Janus kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pari poimintaa Hammillin newslettereista:
  ---
  Meanwhile, an unaccustomed welter of publicity: you may have been amused to see the spread on VdGG in Mojo (May 2002). Our own reactions to it ranged from "a good laugh" to "a complete work of fiction". No-one knows the whole VdGG story, not even us. And in response to a number of queries...no, Virgin don't seem to have any intention of remastering past VdGG and PH stuff; and no, there aren't any plans for DVD releases.
  ---
  Meanwhile, of course, Virgin *still* don't have "Chameleon", "Over", "pH7", "Sitting Targets" or "Skin".... We'll do our best to work on this as well.

  Viukkis kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hienoa, että julkaisivat XTC:t uudelleen, mutta vähän olisi vielä voinut panostaa vihkoihin.

  No niinpä! Ei niistä saa mitään tolkkua edes suurennuslasilla kun painojäljen resoluutio ei alkuunkaan riitä. Ainoastaan Olias of Sunhillowin CD-versio vetää vertoja noille.

  didja kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pitää varmaan kaivaa tuo In Camera-vinyyli esiin pitkältä
  "tällaista mä en kestä kuunnella"-tauolta. Kuitenkin diggailen
  täysillä melkein kaikkia VdGG:n levyjä, ja oli pienimuotoinen
  shokki joskus muinoin, kun pistin tämän levyn pyörimään.
  Levystä jäi sellainen tunnelma että siinä voisi olla ehkä jotain
  hienoa hyvänä päivänä. Mutta nopeasti se kuitenkin tuli piilotettua
  selkämys seinään päin vinyylirivistön uumeniin, noin kahden
  kuuntelukerran jälkeen...Ans kattoo ny.

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eihän tuo In Camera mielestäni edes eroa kovin dramaattisesti vaikkapa Godbluffista tai World Recordista. Tai onhan se In Camera soitannollisesti toki minimalistisempaa kuin VdGG keskimäärin. Samoissa sfääreissä kuitenkin pitkälti liikutaan.

  Musicnaut kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  In Camera on Hammillin parhaita levyjä! Mielestäni aivan eri tasolla kuin esim. World Record.

  Jos joku kaipaa muuten sanoituksia niin Hammillin teksteistä (muistaakseni Roaring Forties -levyyn saakka) on tehty kirja joka löytynee jostain netistä. Minulta ainakin löytyy tuo .ps -muodossa.

  Löytyykö joltain muuten tallennetta Hammillin Helsingin keikasta?

  Pekka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  In Cameralla on joku oma hieno tunnelmansa, ei kovin aurinkoinen, mutta milläs Hammill -levyllä on?:D Noh, Fool's Mate ehkä... Hienoja syntikkajuttuja levyllä ja "Cog" on varmaan rankinta kamaa Peteriltä. Mutta "Macoq" jääkin sitten aina kuuntelematta.

  The Future Now ja pH7 ovat myös kovia Hammill -suosikkejani.

  Musicnaut kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Over ja Silent Corner ovat myös ehdottomia pH-lättyjä!

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Täältä löytyy sanoituksia ainakin Hammillin 70-luvun levyihin: http://www.vandergraafgenerator.co.uk/index.htm#salbjump


  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Noin väliaikatiedotteena, jos kuka ei vielä ole huomannut, HeSarin NYT!-liitteessä on tänään King Crimsonista juttua vähän toista sivua....
  Peter Joseph Andrew Hammill.... noinkohan se meni? On se nykyisin helppoa, kun tekstitkin on netissä; Perkule kun meikä 70-luvulla tilasi kirkonkylän kirjakaupan kautta Killers,Angels Refugees, sen saaminen kesti melkein vuoden. Et semmosta tietoyhteiskuntaa siihen aikaan...:mad:

  Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Täällä:

  http://www.nyt.fi/Juttusivu.asp?path=1;466;470;28472;130356;375082

  MelancholyMan kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hammillin virallisilla sivuilla (www.sofasound.com) on kaikki lyriikat, myös tuoreimman Clutch:in.


  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ian Wallace korvaa Michael Gilesin 21st Century Schizoid Bandissa. Eihän se vielä olisi hänen vuoro ollut! ;)

  http://www.krimson-news.com/


  Pekka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Andy McCulloch jätettiin nyt törkeästi välistä! Ehkä siihen ois kuitenkin tarvittu Gordon Haskellia mukaan, keikkojakin ois voitu mainostaa "featuring Gordon Haskell of How Wonderful You Are -fame"!!:D

  Viukkis kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  McCulloch ja Haskell eivät soittaneetkaan yhtään keikkaa Crimsonin riveissä.

  Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kansisa tosiaan lukee että Music written and performed by Jon Anderson, tarkottaneeko sitten että soittaa kaiken, en tiijä...


  Katselin juuri Yesyears dvd:n ja siinä Jon Anderson kertoo, että oli sulkeutunut kuudeksi kuukaudeksi autotalliinsa tekemään Olias of Sunhillow-levyä.

  Yesyears dvd on aika mukava Yes-historiikki miesten itsensä kertomana ja vaikka kaikki musiikkinäytteet ovatkin katkelmia, saa niistä aika hyvän kuvan bändin kehityksestä aina Big Generator-levyyn asti. Viimeisimmät keikkakuvat tulevat vuoden 1991 Reunion tourilta, jossa lavalla Anderson, Howe, Rabin, Bruford, White, Kaye, Wakeman ja Squire. Mielestäni ohjelman parasta antia on pätkät Going for the One-levyn äänityksistä ja Bill Brufordin ironisen hauskat kommentit. Kestoa dokkarilla huimat 2h 15min.

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Yesyears on kyllä ihan mainio. Siitä olisi vaan toivonut tähän päivään asti päivitettyä versiota nyt kun se julkaistiin dvd:lläkin.

  Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Siitä olisi vaan toivonut tähän päivään asti päivitettyä versiota nyt kun se julkaistiin dvd:lläkin.


  Tekoajankohdasta johtuen dokun loppupuoli painottuu hieman liikaa Trevor Rabinin tekemisiin ja antaa lievästi vinksahtaneen kuvan tuon ajan merkityksestä (enemmän taloudellinen kuin musiikillinen) bändin historiassa. Kun lopputekstit alkaa, on fiilis sama kuin aikoinaan Imperiumin vastaisku -elokuvan lopussa; ei tämä näin voi päättyä! :D

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, Jedin Paluu jää puuttumaan. Howe ei tosin onneksi tuonut mukanaan Ewokkeja! :D

  Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mitähän tuo AMG oikein horisee Amon Düül II:n Yeti-levystä:

  “A double album on vinyl (most CD issues have squeezed the two discs onto one CD by cutting three minutes out of "Pale Gallery"; the Captain Trips CD restores it to its full five-minute length), Yeti consists of a set of structured songs and a second disc of improvisations.”

  Pitäisikö Pale Galleryn tosiaan olla viisiminuuttinen? Vähän päälle pari minuttia se näyttää olevan Repertoiren remasterissakin.

  Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  "The progressive rock band Spock's Beard has announced that drummer Nick D'Virgilio will step from behind his kit and become the group's new lead vocalist. He will play drums on Spock's Beard's studio albums and occasionally live, but primarily a touring drummer will be used for all future concert dates."

  Tämähän on kuin suoraan progressiivisen rockin tuhkimotarinasta. :D

  Pekka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mitähän tuo AMG oikein horisee Amon Düül II:n Yeti-levystä:

  “A double album on vinyl (most CD issues have squeezed the two discs onto one CD by cutting three minutes out of "Pale Gallery"; the Captain Trips CD restores it to its full five-minute length), Yeti consists of a set of structured songs and a second disc of improvisations.”

  Pitäisikö Pale Galleryn tosiaan olla viisiminuuttinen? Vähän päälle pari minuttia se näyttää olevan Repertoiren remasterissakin.


  Kaverilla oli tuo Captain Tripin painos ja sanoi sen olevan ainoa, missä biisiä ei ole lyhennetty. Siis cd:istä, kai se originaalivinyylillä on 5 min.

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nyt olet kyllä Jimi vähän myöhässä. Tämä skooppi on raportoitu palasokeriin jo pari kuukautta sitten. :)\n[Muokattu 19/2/2003 / Kcrimso]

  Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nyt olet kyllä Jimi vähän myöhässä. Tämä skooppi on raportoitu palasokeriin jo pari kuukautta sitten.


  Pitäisi ilmeisesti alkaa kiinnittämään huomiota myös muiden kirjoittamiin viesteihin. ;)

  Onkos tuolle tarinalle saatu jatkoa? Onko A Beard of the Spock -levy jo ilmestynyt? :D

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Studiossa ovat paraikaa Spocksit. http://www.spocksbeard.com/sbv2.htm


  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tässä olisi taas yksi huikea sivusto lisää proge-bookmarkseihin: http://batman.jypoly.fi/~89801/proge.htm
  :D

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onko kenelläkään kokemusta dvd-audio levyistä? Fragilestakin on semmoinen julkaistu ja kovasti ainakin täällä kehuvat:

  http://www.thedigitalbits.com/reviewsdvdasacd/yesfragiledvda.html


  Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Älgarnas Trädgårdin levystä tulee ajoittain mieleen Kemialliset Ystävät.

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Älgarnas Trädgårdin levystä tulee ajoittain mieleen Kemialliset Ystävät.

  Kummasta niistä? :) Molemmat kyllä loistavia.

  Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No siitä ekasta. Delayed oli jo vähän erilaista.

  didja kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ajattelin sijoittaa hieman vähistä rahoistani yhtyeen nimeltä Area
  tekemisiin. Ennakkoon olen siinä käsityksessä että joko levynsä,
  Crac! tai Arbeit Macht Frei, olisivat suositeltavimpia tapauksia. Onko
  kenelläkään puoltavia mielipiteitä jompaa kumpaa levyä ajatellen, eli kumpi heistä kannattaa köyhänä ostaa ensin?

  Pekka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onko
  kenelläkään puoltavia mielipiteitä jompaa kumpaa levyä ajatellen, eli kumpi heistä kannattaa köyhänä ostaa ensin?


  Crac! on minusta parempi levy, persoonallisempi. Hyvä vaihtoehto voisi myös olla livelevy Are(a)zione, sisältää kaikki hitit!:D
  Parhaat levyt ovat Crac! ja Maledetti, miun mielest.

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kumpikin on mainioita levyjä eivätkä ne tyylillisestikään eroa toisistaan paljoa. Arbeit macht frei on ehkä aavistuksen verran parempi. Siinä on mukavia pohjois-afrikkalaisilta kuulostavia soundeja mukana.

  didja kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Arbeit Macht Frei:ssa on kyllä pirun tylyt kannet:D, tarvii varmaan
  ostaa vinyylinä se.

  Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aloita Arbeit-levyllä.

  didja kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Arean Crac!:in kävin sitten hakemassa, eikä ollut pettymys:), tarvii
  jossain vaiheessa hommata lisää tämän bändin levyjä. Seuraavaksi
  kiinnostaisi mitä tuotantoa Goblin -nimiseltä bändiltä olisi kannattavaa omistaa? Jotain netistä imettyjä biisejä kuuntelin kaverin luona, ja miellytyin. Onko jollakulla ehdotuksia ensi käden
  hankinnoiksi?

  Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hanki Goblinin Roller (1976).

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Asiasta kolmanteen eli "Mitä niistä tuli isona?"; Warsinaista progea! Paikallislehdessä oli tänään juttu oikein kuvan kanssa otsikkona "Väitös arkkitehtuurin merkityksestä tietojärjestelmien suunnittelussa", ja juttu siis kertoo eräästä hra Kari Smolanderista, jonka tuonniminen väitöskirja tarkistetaan huomenna Lpr:n Tekussa... Kyseinen hra Smolanderhan toimi joskus muinoin Alice in Wasteland-nimisen 80-lukulaisen rockyhtyeen aivoina, orkesteri teki pari pitempisoittoista sekä puolisen tusinaa sinkkuja muistaakseni Pokolle ja Hiljaisille.... never heard? ...edes Pekka?? Mieshän on Imatralta! Onnittelut hra Smolanderille saavutuksen johdosta!

  Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  02.04.2003 22:30 SVT2 Syd Barrett - Crazy Diamond

  Ohjelma on Musikbyrån, joka näkyy yleensä SVT Europalla.

  MelancholyMan kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Seuraavaksi
  kiinnostaisi mitä tuotantoa Goblin -nimiseltä bändiltä olisi kannattavaa omistaa? Jotain netistä imettyjä biisejä kuuntelin kaverin luona, ja miellytyin. Onko jollakulla ehdotuksia ensi käden
  hankinnoiksi?


  No varmaan ihan kelpo aloitus ois tämä tupla-cd: The Fantastic Journey of Goblin, jota täällä joskus kauppasinkin kun sattui olemaan ylimääräinen kappale. Tuon kokoelman perusteella suosittelisin varsinaisista albumeista Profondo Rossoa ja Suspiriaa.

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eilen koin mukavan yllätyksen kun istuin baarissa nimeltä Wave (Kaisaniemessä) pari tuntia. Musiikkina oli koko tuon ajan Kingston Wall, Spock´s Beard sekä pari muuta samantyyppistä bändiä joita en tunnistanut. Kerrankin hyvää musiikkia kapakassa (joo ei tarvitse kuittailla SB:stä :D) Tietääkö kukaan onko tuo tyypillistä Wavelle? Siellähän voisi alkaa istuskelemaan useamminkin... :D

  Anonyymi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Laiskuuttani ajattelin kysäistä Helsingin levykaupoissa pyöriviltä, että löytyykö mistään Angen Au-Dela du Delirea? Popparienkelin listallahan se näyttäisi olevan, mutta siihen ei yleensä ole ollut luottaminen.

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Laiskuuttani ajattelin kysäistä Helsingin levykaupoissa pyöriviltä, että löytyykö mistään Angen Au-Dela du Delirea?


  Kyllähän tuo yleensä Keltaisen Jäänsärkijän hyllyssä ainakin on ollut. Vähään aikaan ei ole tosin tullut käytyä joten...

  Viukkis kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hippie Shakessakin on näkynyt. Popparienkelissä on muistaakseni aika kattava valikoima Angen levyjä ihan hyllyssäkin.

  Anonyymi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kiitoksia, täytynee vääntäytyä keskustaan ostoksille.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Korai Öröm... Mikko Keinonen mainitsi tämänkin Tusovkarecordsista kohtapuoleen saatavana herkkuna; On nääs laajentamassa tarjontaa muihin Euroopan "itämaihin", joten tarkkailkaa ja ehdottakaa, mitä...
  http//www.clinus.org

  didja kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nyt-liitteen sivuilla on maailman väkisin väännetyin proge-testi,
  "testaa kuinka proge suosikkiyhtyeesi on", tai jotain. Tein sen kaikesta huolimatta, alkoi vaan ärsyttää...Muutenkin kyseisen julkaisun läppä on kisakireää viisitoistakesäisten tasoa, yksi syy lisää
  jättää Hesari tilaamatta...

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Työkaveri toi Budpestistä taannoin Omegan Elo-nimisen liveäänitekokoelman 70-luvun alusta. UriahHiippiähän tämä on oli ensivaikutelma levystä...

  Lazer kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Paraikaa pyörivässä Allstars ohjelmassa olevan nuoren parin kundi Markku Liukkonen Turusta diggailee progea ja soittelee koskettimia jossain bändissä. Ei vaikuttanut ainakaan Docilta... Kuka tunnustaa?

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Emmä osaa soittaa kuin nahkafagotti sooloja.

  nestori kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Haluaisin tutustua After Crying -yhtyeeseen. Tiedustelisinkin, mitä levyä pidätte bändin parhaana englanninkielisenä julkaisuna.
  Kuulin bändiltä progeyössä unkariksi laulettua materiaalia enkä kyennyt asennoitumaan siihen vakavasti, vaikka soittopuoli oli hallussa.

  Viukkis kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  After Cryingin englanninkieliset levyt ovat huonoja. Osta suosiolla Megalázottak és megszomorítottak tai Föld és ég.

  Heikkikerkkanen kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tulipa tänään käytyä kattomassa kun Jyväskylän konsan opiskelijat soittivat Pink Floydin Dark Side of the moonin. Ihan hyvä meininki, mutta ei sisältänyt mitään erikoista. Välillä meni kieli poskessa-pilailuksi, kun kitaristipoika rääkyi great gig in the sky:n naislauluosuuden. Saman biisin synasoolo oli kyllä ihan hirvitys... kosketinsoittajalla kai sattui joku moka tai jotain, kun synassa oli ihan sellaiset suomi-iskelmä-soundit.
  Taustalla näytettiin Ihmemaa Oz-elokuvaa, joka pitäisi joskus kyllä kattoa kokonaan.
  Melko rutiinilla ja turhaan henkeä vetämättä vetivät keikan. Ei improvisaatiota paljoakaan eikä kovin pitkiä sooloja. Kesti vain vähän yli puoli tuntia. Ei mitään erikoista, mutta ihan kiva oli kuulla Pink Floyd-tributointia livenä ihan kotimaisin voimin. Ja tämä ei tarkoita ollenkaan sitä, että haluaisin jonkun perkeleen Colossuksen järjestävän Pink Floyd-tribuutti-illan.


  Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No höh. Onko nämä jotain sisäpiirin bileitä kun moisesta ei tieto kantautunut korviini vaikka kohtuu vilkkaasti seuraan jkylän tapahtumia eri medioista ja sisäpiiriin musiikkiuutisistakin yleensä kuulee hyvissä ajoin... :P

  Viukkis kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ozista ja Floydista tulikin mieleen että kokeilin pari viikkoa sitten miltä näyttää toinen urbaani legenda -synkkaus eli Echoes ja Avaruusseikkailu 2001:n loppu. Kun huolehtii asiat siten, että ensimmäinen "ping" kuuluu samalla silmänräpäyksellä kun ruutuun tulee teksti "Jupiter and beyond the infinite" niin lopputulos on yllättävän onnistunut. Suosittelen kokeilemaan jos omistaa tarvittavat välineet. Tärkeimmät osasta toiseen siirtymiset tapahtuvat samaan aikaan kummassakin, ja paikka paikoin lyriikkakin täsmää hauskasti (esim. "no-one sings me lullabies and no-one makes me close my eyes" kun Bowman katselee itseään kuolinvuoteellaan - ja siristää silmiään juuri sanojen "close my eyes" aikana).

  MelancholyMan kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  nestori kirjoitti 28/4/2003 klo 14:43: Haluaisin tutustua After Crying -yhtyeeseen. Tiedustelisinkin, mitä levyä pidätte bändin parhaana englanninkielisenä julkaisuna.
  Kuulin bändiltä progeyössä unkariksi laulettua materiaalia enkä kyennyt asennoitumaan siihen vakavasti, vaikka soittopuoli oli hallussa.


  Ei kannata englanninkielisiä.. Megalázottak és Megszomorítottak ja De Profundis on bändin parhaat albumit, osta ne. Jos tuo unkari on ylitsepääsemättömän kamalaa, niin sitten ehkä Almost Pure Instrumental -kokoelma voisi sopia.. nimensä mukaisesti pääosin instrumentaaleja, joita siis After Cryingilla on paljon, eli kyllä tällä on paljon keskeistä tuotantoa. Laulu-biisit on englanniksi, niistä ainakin Shinin' toimii ihan hyvin..

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No Hezzu, miltäs Groovectorin uusi levy kuulostaa? Onko bändi kehittynyt?

  Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämä on ihan erilainen ku se ensimmäinen levy: modernimpi, groovempi, jazzimpi, täsä on laulua, täsä on enempi munaa. Eli tää on parempi ku se eka! (tosin kaikki muut on varmaan erimieltä ;))

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pitänee varmaan hankkia.

  Anonyymi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  nestori kirjoitti 28.4.2003 klo 13:43: Haluaisin tutustua After Crying -yhtyeeseen. Tiedustelisinkin, mitä levyä pidätte bändin parhaana englanninkielisenä julkaisuna.
  Kuulin bändiltä progeyössä unkariksi laulettua materiaalia enkä kyennyt asennoitumaan siihen vakavasti, vaikka soittopuoli oli hallussa.


  Föld Es Eg (1994) on paras albumi. Esimerkiksi levyllä "After Crying 6" nimenomaan englanninkieliset vokaaliosuudet ovat hieman kömpelöitä ja koomisia. Todella hieno yhtye on kyllä kyseessä.


  Adam kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Lähetin epähuomiossa edellisen viestin anonyyminä.

  Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sitä vaan että nyt tuola Khatsaturjan-haastiksesa on myös kuvia bändistä....

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Muutamia levyjä oon kuunellut...

  Andromeda: Andromeda
  No tää on sellanen voimalaitostrio tuosta psykedelian heviksimuuttumisen ajoilta, siis 60-luvun lopulta, ekan biisin alkurevittely riipi heti siihen malliin, että meinas tulla bänät tän levyn kanssa saman tien, mutta kyl tältä kivempaakin kuultavaa löytyi... cd-julkaisu tosipimeästä sarjasta Britti-Progen Klassikkoja...

  Marsupilami: Arena
  Jazahtavampaa kuin edellinen ja instrumentteja, kuin myös soittajia oli enempi. Tääkin on jotain toisen divisjoonan unhoonpainuneita harvinaisuuksia sittemmin cd-muotoon saatettuna.

  King Crimson: Live in Plymouth 1971
  Tää taitaa olla hyvä levy? Ainaskin meikä tykkää kovasti. Hulvatonta, kun tää Islands-bändi soittaa läpileikkauksen kaikkien 4n ekan levyn tarjonnasta ja viitteitä kyllä vielä viidenteenkin (siis Lark´s...) kuuluu! Elävää & irtonaista.


  Anonyymi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onkohan Höyry-Koneen levyjä vielä saatavana,vai onko painokset loppuun myytyjä?

  Viukkis kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei niitä ole kyllä missään näkynyt, paitsi Höyry-koneen keikoilla pari vuotta sitten kun olivat vielä kasassa. Asiaan saisi ehkä parhaiten selvyyden kysymällä esim. Alamaailman Vasaroiden jätkiltä, jos jollain olisi vaikka ylimääräinen laatikollinen levyjä sängyn alla. http://www.vasarat.com
  sisältää yhteystiedot.

  Anonyymi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kiitoksia, täytyypä kysäistä.

  Lazer kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ilmoita täällä, jos niitä saa. Hyönteisiä.. kelpaisi mullekkin. Ja itseasiassa tiedän tyyppejä joille kelpaisi ne kummatkin.

  Anonyymi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Löytyy huonoa parturia alehintaan $8.
  http://www.lasercd.com/


  Anonyymi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuolta tilatessa taitaa tarvita luottokorttia. Minulta ei ainakaan sellaista löydy. Lähetin sähkopöstia Vasaroiden osoitteeseen, ja ilmoittelen jos ja kun sieltä vastauksen saan.

  jusu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Se olisi ystävällistä ja kiitoksen paikka niin saadaan halukkaat varmuus asiaan.
  En mitenkään olisi ehkä levyjä vailla.;)

  Anonyymi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Höyry-koneen levyjen uudelleenjulkaisusta neuvotellaan parhaillaan jonkun ruotsalaisen lafkan kanssa, ja ilmeisesti neuvottelut ovat aika hyvällä mallilla. Tarkempaa tietoa tulee Vasaroiden saitille, kunhan sitä on.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kallabash Corp. Niin, mikä helkutti tämä on? Amerikkalainen? Levy on tehty 70 ja enempi toi on sellasta mainstreamia siltä ajalta, urut on ja huilua ja torvea kans... bluusahtavaa kantrirock...?

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onks toi Barclay James Harvest ollu kuuntelussa lähiaikoina? Meikä on n. neljää ensimmäistä tässä kuunellu ja vertaillu viimepäivinä. Katoin äsken Gibralttarin Eksykloppien kommentit asiaan ja täytyy sanoa jotta ihmettelen kovasti, kun neljästä ekasta paras, eli Once Again on jäänyt täysin ilman kommentteja... No mutta Baby James on musta kyllä se toiseksparas, ainaskin toistaiseksi... Toi Short Stories taas ihmetyttää, miten ne on onnistunu tekeen sen niin hyvän levyn, kuin Once Again, perään? Odds & Ends?
  Nää nyt oli vissiin sitä alkuperäistä sinfoonista progea?

  Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä Once Again ainakin debyytin päihittää. Kolmatta ja neljättä en ole kuullutkaan. Muista levyistä olen kuullut vain Octoberonin, joka ei sitten enää vakuuttanutkaan.

  Heikkikerkkanen kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0

  hmmm... tulipahan vaan mieleen että maailman ensimmäinen punk-piisi on varmaankin International Harvesterin There is no other place... kuulostaa ihan semmoselta.  Lazer kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mites esim. Fugs, Sonics...

  Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kertokaa mitä ovat nuo ruskeat pötkylät tämän levyn kannessa:
  Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sormet.

  didja kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  He he, joku ehti jo ensin...;)


  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jaa, Suomen ensimmäinen levytetty punk-biisi, minkä minä olen kuullut, oli tehty jo 20-luvun lopussa tai 30-luvun alussa, sen nimi on "Sakilaisten laulu", esittäjää en muista, se alkaa jotenkin näin; "Ma olen sakilainen, noita sörkan sällejä, mä himpan pulille haisen ja käytän mälliä..." Tämä ihanuus on jollain wanhojen levytysten kokoelmalevyllä ja löytynee levyhyllystäni. Niin, että ei se punkkikaan ihan uusi asia ole...:cool:

  Heikkikerkkanen kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Joo, tottakai punkilta kuulostavaa musiikkia on tehty ennenkin kun mikään International Harvesteria on ollut. Mulle vaan oli melkoinen yllätys kun tuo kyseinen piisi kuulosti ihan Sex Pistolsin Belsen Was a Gasilta vaikka oli tehty 60-luvun lopulla. Kuulosti silleen erilaiselta kuin mitä muuten on 60-luvun jutuilta kuullut.  EsaJii kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jossei ole Cd poltinta tai on muuten vaan laiska, tällainen kokoelma saatavilla
  http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B00009L1RC/ref%3Dsr%5Faps%5Fmusic%5F1%5F1/026-5689983-8664453


  Anonyymi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Robert Wyattin End of an Ear Cdonilla 4.45, joten äkkiä tilaamaan, jos levyä ei vielä hyllystä löydy!

  Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Polydor-kauden BJH-levyjä julkaistu remasteroituna bonusbiisein.

  EsaJii kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itäisen Euroopan progea äänestyksessä
  http://www.progressiveears.com/forums/thread.asp?ForumID=1&TopicID=16236


  äänestin vain yhtä, vaikka 2 LPtä kolmesta omistamastani on edelleen hyllyllä.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  ...ei tuo EsaJiin linkki toiminut...:(
  ...baitöwei, meikälle uusi tuttavuus on XL, ostin albumin Surrealism ton Finnish Jazz 2002-kokoelman innoittamana. Orkka näkyy tehneen muitakin levyjä. Kertokaas näistä lisää!
  Muuten tuo tuo kokoelmallakin ollut biisi PlimPlomPetitBonBon muistuttaa suuresti Center-yhtyeen biisiä Novi Alekseejev, eikä tämä ole ainoa yhteys siihen suuntaan tolla Surrealismilla, joten tsekatkaas ne, jotka kys. levystä pidätte, http://www.centromania.com
  ja sieltä se mp3-linkki...\n[Muokattu 27/6/2003 / k.p.tikka-ri]

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Foorumiin pitää vissiin kirjautua sisään.. suora linkkaus ei toimi.

  Viukkis kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ikinä en ole ProgressiveEarsiin kirjoittautunut sisään mutta kyllä tuo linkki ainakin minulla toimii niin kuin pitääkin.

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  IE:llä sivua ei löydy ja Mozilla ja NS 7 antaa Microsoft VBScript virheen.. Itse olen aika varma, että foorumin lukeminen vaati rekisteröitymistä. Mutta mun "aika varma" on tosi epävarma.  Viukkis kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olen ainakin seurannut kyseistä foorumia useampien kuukausien ajan rekisteröitymättä. Mutta jos suora linkki ei toimi niin foorumin otsikot ovat myös etusivulla http://www.progressiveears.com


  Ja minun selaimeni oli Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.3.1) Gecko/20030425 jos jotain kiinnostaa.

  jusu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Taitaa olla kiinni taas auringon asennosta aikaisemmin ei toiminut toi linkki ja nyt taasen pelaa.

  Viukkis kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  rec.music.progressive tänä aamuna:

  --->8---
  >>Does anyone here have trouble accessing progressiveears.com usingMozilla?
  >Nope. None yet.
  >Problems could be Java related. Try downloading the latest JRE.

  It certainly was, since the problem went away after I turned Java
  off. I don't think I'll miss much by not seeing the scrolling
  announcements.
  --->8---

  EsaJii kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tikkari, mene
  http://www.progressiveears.com/

  ja klikkaa Current Poll

  Se ei ole laskeut puoliakaan äänistä vielä.

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ian Anderson:

  "Running into "Yes"

  Some of my best friends are Vegans. Others are Martians and I have even enjoyed the passing acquaintance of even more esoteric and spiritually enlightened folks such as Jon Anderson (Yes) and Rick Wakeman (Yes, please) who I met at the heavy metal Sweden Rock Festival last weekend. Riccardo Wakeperson kindly helped me with the confusing multi-buttoned coffee machine in the breakfast room, nearly scalding himself in the process. Seemed like a good opportunity to introduce myself, not have met him before. What a nice chap. Back with the Yessers for a mega Euro tour, we shall doubtless bump into him again. I owe him a coffee."

  Ian Andersonilta on muuten tulossa uusi soololevy elo-syyskuussa.

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Cdonissa on tarjouksessa Yesin House Of Yes ja Jethro Tullin Living With The Past dvd:t hintaan 13,93 €. Molemmat hankkimisen arvoisia.

  didja kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämmöinen japanilainen bändi kuin Tipographica, heidän samanniminen levynsä. Progejazzfuusiota ja ansiokasta Zappa -imitointia. Kitarasoolojen aikana melkein luulee että Frank-setä olisi vielä elossa. Ihan muikeaa tavaraa noin muuten, monimutkaista muzakia...:)

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aika hyvä uusi Mike Oldfield-haastattelu. http://mwe3.com/index.html


  Sivustolta löytyy myös mm. Adrian Belewin ja Chris Squiren hieman vanhemmat haastattelut.

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Uudessa Johnny Kniga-lehdessä on sivun juttu Jukka Gustavsonista.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hei! Tietääks joku mitä ISRAELILAISESTA rockista/progesta?

  Titus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kysyppäs meidän levykauppiaalta Adamilta!
  Luulisi tietävän jotakin ;)

  Adam Baruch
  Jazzis Web Shop
  http://www.jazzis.com/  Lazer kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  k.p.tikka-ri kirjoitti 29/8/2003 klo 09:41: Hei! Tietääks joku mitä ISRAELILAISESTA rockista/progesta?

  No tarkasta nyt ainakin Churchills, jonka jatko-osa oli tämä Jericho/Jericho Jones. Tuolla jazzisin sivulla on jotain muitakin myynnissä, mutta mä en niistä tiedä mitään.

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jerichon self titled on ainakin oikein muikea hard rock-proge -hybridi. Paino termillä hard rock.

  jusu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Doc.B.D kirjoitti 29/8/2003 klo 12:28: Jerichon self titled on ainakin oikein muikea hard rock-proge -hybridi. Paino termillä hard rock.


  Jericho Jones- Junkies Monkeys &Donkeys on kanssa aika samoilla linjoilla mutta rauhallisempi ja rockimpi eikä ole aivan yhtä hyvä.

  JarkkoH kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Israelista tuttuja ovat ainakin Zingale, joiden levy on kylla hyva, vahan italotyylia lahenteleva ehka.

  Sheshet, jatsahtavampaa tavaraa, tassa on mukavan kuuloinen nainen laulajana.

  Danny Ben-Israel, ranttatantta psychea tai jotain sinnepain. Hyva levy tamakin, muttei hirvean progea tosin.

  J

  JarkkoH kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin ja semmoinenkin yhtye oli kuin Verdun, joka kuulosti lupaavalta muutaman piisin mp3-demolla, mutta siita ei ole sitten kuulunut mitaan, taisivat vaihtaa nimea. Dave Kerman soitti ainakin tuossa bandissa.

  J

  Kai kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Israelilaisesta progesta löytyy melko kattava artikkeli osoitteesta http://www.gepr.net/zinefram2.html.


  Lazer kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei nyt liity pelkästään progeen, mutten jaksa etsiä sopivampaakaan ketjua. Tänään Hesarin kultuurisivujen Keskustelua kulmassa asiallinen kirjoitus cd-levyjen hinnoista sivuten tuota alv-kamppanjaakin.

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin no.. tavallisen kulutustuotelevyn hinta on viritetty siten että keskimääräinen tumpelo ostaa vuodessa levyn tai pari.. Shakiran uusin, joku joululevy, lapsille smurffi-megamix ja sitten Helmult Lotti sings Elvis. Teinit voi sitten ostaa vähän enemmän..

  Näitä mm. Sokrusta löytyviä hulluja, jotka ostavat 1-10 levyä joka viikko on harvassa eikä niiden kulutus(häiriö)käyttäytyminen riitää elättämään levyfirmoja.

  BTW. Ei minusta levyt ole kalliita. Keskimääräinen ostamani levy maksaa tällä hetkellä 8-12 euroa. Jostain japseista joutuu maksamaan tosin 18 e.

  BTW2. Offtopic, mutta ajattelin että ei tästä mitään isompaa juttua kehkeydy..  Lazer kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eniten tympii se, että nämä isot lafkat on joka välissä nurisemassa, kuinka tuo ja tämä on meiltä pois. Tuossa jutussakin (en tiedä lukee Doc Turuus Hesaria) mainittiin kirjastoista, kuinka ne oikeastaan tekevät valtavaa promootiota levyille vailla kiitosta. Ja todellakkin hiljattain luin jostain kuinka jonkun tyypin mielestä jokainen kirjastolainaus on lafkoilta pois. Niin varmaan joo... Olisi multakin moni bändi jäänyt ikuna tutustumatta ilman kirjastoa. Joitain on ostettu, joitain ei.
  Keskimääräinen ostamani levy maksaa tällä hetkellä 8-12 euroa

  Voi olla sama mullakin, en ostakaan (yleensä) uutuksia.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No niin päästiin asiaan. Levyn hinnat... Herrat tuossa yllä sanoivat olennaisen asian, sen, että me "asiantuntijat" maksetaan jotain muuta kuin se OVH. Se on sama asia niiden piraattien kanssa ryssylässä: Nekin "asiantuntijat" eivät maksa OVH... Niillä vaan on tuo monopolien kaataminen totaalisempaa, pitemmällä & keinot rumempia, kuin meillä, mutta näinhän se menee.....
  Keskustelua on pidettävä yllä.

  Aranwe kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämä on ihan hyvää keskustelua ja varmasti mielipiteitä löytyy ihan jokaiselta, mutta ei varsinaisesti liity proegen pelkstään, vaan koko musiikkiteollisuuteen, joten voisikos Jake siirtää tämän vaikka oman topicin alle, niin sen löytää joskus myöhemminkin.

  Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Täällä ois. Setä on nyt vähän humalassa niin ei siirrä koko hintakeskustelua...

  Aranwe kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Toinenkin setä on humalassa ainakin noista edellisen postauksen typoista päätellen :D

  Sunkka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllähän nyt lauantai-iltana yhdeksältä pitää olla jo tukevasti humalassa, varsinkin, jos aikoo johonkin baariin lähteä ;) Ja muutenkin, kirjoittaa nimimerkki...

  Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hezzu. Onko Kaipan Avainperästä tulossa arvostelu? Jos ei, niin mitä mieltä levystä? Näyttää ainakin pyörivän usein sinun soittimessasi.\n[Muokattu 31/8/2003 / Jimi]

  Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jimi kirjoitti 31/8/2003 klo 20:37: Hezzu. Onko Kaipan Avainperästä tulossa arvostelu? Jos ei, niin mitä mieltä levystä? Näyttää ainakin pyörivän usein sinun soittimessasi.


  En tiijä vielä tuleeko... ihan hyvältähän tää kuulostaa, mutta tätä joutuu kyllä monasti jauhaan läpi ennenku tästä mitään osaa sanoo....

  didja kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos kiinnostaa Rushin tai Mike Oldfieldin levyt vinyylillä, niin Music Hunter -levykaupassa Kaisaniemessä oli isot läjät pilkkahintaan ale-laatikossa. Minulle kummatkin on hieman "ei kiitos"-kamaa. Onneksi sieltä sentään löytyi CCR:n koko studiotuotanto yhteishintaan 16 e ynnä muuta kivaa:D

  EberkJuho kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Music Hunterist löyty tänään Pink Floydia kahen levyn verran käytettynä. 14e kummatkin, Animals ja Atom Heart Mother.

  jusu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  EberkJuho kirjoitti 3/9/2003 klo 21:15: Music Hunterist löyty tänään Pink Floydia kahen levyn verran käytettynä. 14e kummatkin, Animals ja Atom Heart Mother.


  Eikös toi ole pitkälti vanhemman heavymusiikin liike ja bootlegeja ?

  didja kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä siellä on paljon heviä ja bootleggeja ynnä kaikenlaista fanikamaa. Mutta myös hyvät valikoimat kaikkea muuta, usein yllättävän edullisesti, esim. Zappaa joitakin albumeita(waka/jawaka,
  absolutely free, freak out!) uutena Rykon Cd:nä hintaan 10.90 e,
  harvemmin missään muualla olen törmännyt noin halpoihin. Ja on siellä sitä progeekin...;)

  endbrax kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sieltä löysin reilu vuosi takaperin etsimäni Jethro Tullin 25-vuotis box setin!

  EberkJuho kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  jusu kirjoitti 4/9/2003 klo 01:50:Eikös toi ole pitkälti vanhemman heavymusiikin liike ja bootlegeja ?

  No se kauppa näyttää ulkoapäin siltä, ja myös kun sinne tulee. Mutta ei se nyt niin paljoa oo...

  Jaakob kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  esim. Zappaa joitakin albumeita(waka/jawaka,
  absolutely free, freak out!) uutena Rykon Cd:nä hintaan 10.90 e, harvemmin missään muualla olen törmännyt noin halpoihin.


  Tampereen FM-Musicissa olivat tiputtaneet Zappojen hintaa tuohon 10.90:een kun siellä viikon alussa kävin. Itselleni tarttui mukaan You Are What You Is.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin, Zappan back-kataloogin normaaleista hinnoistakaan ei voi muuta sanoa, kuin Ja nie snaju zazem.... Nu a skolka stoit?

  Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllähän CDONissakin osa Zappoista on 10,95.

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aika hyvä tuo Kaipan uusi levy Keyholder. Melko samoilla linjoilla tässä liikutaan kuin Flower Kingsin tuotoksissa, mutta onneksi sävellykset ovat parempia. Ylipitkähän tämäkin levy on ja naislaulaja Aleena on ihan hirveä. Onneksi ei monessa kappaleessa esiinny.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Beginner´s guide to Israeli Prog:

  http://www.miorecords.com/Israel/Prog.html


  no kappas.

  Lazer kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ja tässä vielä oikea linkki:
  http://www.miorecords.com/IsraelProg.html


  EberkJuho kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hmm, miksiköhän Five Fifteen on laitettu luksempurkilaisessa levykaupassa progressiivisen musiikin laatikkoon? Minua vain ihmetyttää, kun sen niitten johtajankin mielestä 5.15 ei oo progea..

  Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  EberkJuho kirjoitti 10/9/2003 klo 21:23: Minua vain ihmetyttää, kun sen niitten johtajankin mielestä 5.15 ei oo progea..


  Tuohan on suoraan Pikku progerokkarin käsikirjasta; muista mainita joka haastattelussa ainakin kerran, että esittämänne musiikki ei ole progea. ;)

  Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  EberkJuho kirjoitti 10/9/2003 klo 21:23: Hmm, miksiköhän Five Fifteen on laitettu luksempurkilaisessa levykaupassa progressiivisen musiikin laatikkoon? Minua vain ihmetyttää, kun sen niitten johtajankin mielestä 5.15 ei oo progea..


  Kyllä minäkin pistäsin Five Fifteenin progressiivisen musiikin laatikkoon jos moinen laatikko olis ;) Eihän bändin omaa mielipidettä tarvi kuunnella :P

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Rokkenrollia se Five Fifteen on eikä mitään progea.

  Lazer kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hieman psykahtavaa/hipahtavaa rokkia.

  endbrax kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mitäs se tuo proge on suomeksi? www.proge.ru kun löytyi tuolta internjetistä. k.p.tikka-ri osannee vastata ;)

  Lazer kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ohjelmointi ym. aiheinen sivusto.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuntematon suuruus on tuo www.proge.ru meikälle...

  No mutta muuta kaiken suhteellisuudesta: Kuuntelin tossa isralelilaisen psykedeliaklassikoksi mainitun the Churchills´in albumin jostain 60-luvun lopulta, ja ekaksi mieleen juolahti parin biisin jälkeen, että Hei! Mun hyllystä löytyy vastaavaa kovaa kotimaista, 20 suosituinta Fazerin kokoelma aiheesta Ernos! No tuon sitten kuuntelin, ja kylä näin on! Tsekatkaas ihmeessä! ja tätähän ei edes Asbjörnssen tuntenut... Huono juttu tuossa kokoelmassa on se, ettei Rutto & Romu-lpn kaikkeja biisejä ole tässä, eikä sitä, joka on ilmeinen klassikko, ole cdistetty..... No mutta 20 hittiä saatavilla jokatapauksessa.... Jaa-a, keltähän muilta tällaisia kokoelmia saisi? Ehkä Jussi & The Boysílta...?:cool:

  Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sattuiko joku muu katsomaan Arjen esineet -sarjan säilykepurkeista kertovaa jaksoa? Haastateltavien joukossa oli mm. Holger Czukay ja ohjelmassa näytettiin myös pätkä Canin konsertista vuodelta 1972.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin, pari israelilaista proggaria kuuntelulla:
  Toi Shem-Tov Levyn In the Mood on loiistava, rauhallinen jazzahtava, canterburyvaikutteinen jnejne mestariteos.

  Zingale: Peace. Tämä samoin. Myös Yes ja GG ja BJH tulivat kuuntelussa mieleen.

  Churchills: s/t. Ja tämä. Enempi 60-luvun stuffia, aluksi tuli mieleen Ernos, sitten Blues Section...Psykeä on. Hieno.

  didja kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Satuin olemaan telkkarin ääressä kun tuo purkkiohjelma tuli, hieman ihmetytti kun tutun näköiset viikset ilmaantuivat ruutuun.
  Oudoissa yhteyksissä progeen törmää näköjään;)

  Titus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  HÖH, EI VIELÄ saa lopettaa Colossus vs Palasokeri -keskustelua!! Pitkästä aikaa mielenkiintoinen keskusteluaihe :D
  Tosin työnteko vähän kärsii kun joutuu koko ajan tsiigaamaan uusia viestejä ;)
  Toivottavasti Mr Chairmaniltakin tulisi jotain kommentteja (tai muilta C:n hallitukselta!)

  waka/jawaka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuopa olikin hemmetin fiksu ratkaisu. Jos jonkin aiheen käsittely halutaan lopettaa sulkemalla asianomainen ketju, ei keskustelun tarkoiteta siirtyvän johonkin toiseen / uuteen ketjuun...

  Titus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sanoinkin vaan mielipiteeni asiasta, joka minua kiinnostaa, that's it! :mad:
  Ennenkaikkea jäi hampaankoloon se, että Colossus ei tuonut asiaan mitään valaisua...
  \n
  [Muokattu 19/9/2003 / Titus]

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kas, hra endbrax! Netistäkö tuota Kemikaalista Enkeliä ootte kuunellut vai ootteko jostain saaneet varsinaisen levyn?

  Lazer kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mun mielestä asia voidaan jo unohtaa, on tätä niin moneen otteeseen vatvottu. Antaa noitten toisten keskittyä maailmanlaajuisesti suosiotaan kasvattavaan tribuuttikerhoon ja kyräillään me täällä nurisijakerhossa toisiamme.

  Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aamen.

  endbrax kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  k.p.tikka-ri kirjoitti 19/9/2003 klo 13:31: Kas, hra endbrax! Netistäkö tuota Kemikaalista Enkeliä ootte kuunellut vai ootteko jostain saaneet varsinaisen levyn?


  No netistäpä hyvinkin! Taisipa olla sinun linkkivinkki täällä Sokrussa joskus keväällä, mistä tuon hoksasin. Myös Akvariumiin olen netin kautta päässyt tutustumaan ja hyväksi todennut!

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuo Kemikaalinen Enkeli yllätti teknologiallaan, kun puikoissa on Oleg Ded Vasili Sakmarov 90-luvun Akvariumin helistimien ja huilujen keskeltä... Sieltä Pustie MESTAn taidegalleriasta löytyy myös sen Akvariumin miksaajan (ennytmuistanimee) muutama lastenlaululevy, ja ainaskin toi Ljubimaja Igruska on mainiota kuunneltavaa. Tsekkaa!

  endbrax kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  k.p.tikka-ri kirjoitti 19/9/2003 klo 14:09: Tuo Kemikaalinen Enkeli yllätti teknologiallaan, kun puikoissa on Oleg Ded Vasili Sakmarov 90-luvun Akvariumin helistimien ja huilujen keskeltä... Sieltä Pustie MESTAn taidegalleriasta löytyy myös sen Akvariumin miksaajan (ennytmuistanimee) muutama lastenlaululevy, ja ainaskin toi Ljubimaja Igruska on mainiota kuunneltavaa. Tsekkaa!


  Kiitti vinkistä! Onko tiedossasi venäläisiä progevirityksiä jotka olisivat ehdottoman "must"? Vai onko täällä jo joskus käsitelty ko. aihe? :)

  JarkkoH kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Venaja-Eesti -akselilta ainakin tammoiset kannattaa tsekata:
  Kaseke, Sven Grünberg, Horizont, In Spe, Pesniary.

  J

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, nuo Eestin porukoiden aikaansaannokset neuvostoaikaan ja jälkeenkin liitetään aina Venäläisten touhuihin, miksihän...? No ne on jokatapauksessa tsekkaamisen arvoisia.
  Warsinaista venäläistä progea... No ainakin jotin sinnepäin kyllä löytyy, Akvarium tietysti oli paikoitellen lähellä sellaisia bändejä, kuin PinkFloyd,JethroTull,ProcolHarum etcetc, jos tuon sortin tarjonta miellyttää, ja myös avant-gardea, niinkuin joku Anna Kareninan Kvartetti tai Venäläis-Abessiinialainen Orkesteri ja parit BG:n ja Sergei Kurjohinin kimppalevyt... Joo ja ne levyt on kaikki tsekkaamisen arvoisia, missä lukee kannessa Sergei Kurjohin; Tämä äijähän oli Venäjän Zappa noin asian lyhyesti ilmaisten. Soolo-pianolevynsä ovat etenkin saaneet kehuja... Pianistin taitonsa voi tsekata Akvariumin Tabulta tai Radio Afrikalta. No kirjastosta käyt tsekkaamassa pari vuosikertaa levyjenarviolehti Aksenttia, niissä on monessa Mikko Keinosen (tai jonkun muun) arvioita venäläisistä levyistä, uusimmassa Keinosen juttua DDTstä, Alisa/Alicesta ja Nautilus Pompiliuksesta. Keinänen? http://tusovka.fi
  ja levykauppa clinus org. ja parit dokkarielokuvat ja konsertit....
  Sit on aina sellaisia lähinnä fuusioon päin meneviä bändejä, kuin Arsenal ja Gorisont/Horisont, ton Arsenalin juttuja löytyy nettiosoitteesta, joka on jossain aiemmassa kommentissani, kelaa ylöspäin...
  Ja sit on nää etno-fuusio-tiesmitä-jutut, niinkuin Ole Lukkoye, joka on tehnyt levy(jä?) Faustin siunauksella niiden studiossa...
  Etsi myös GrOb-recordsin sivut ja Hor-recordsin, siellä on mielenkiintoisia julkaisuja... Ne, missä on Anton Nikkilä, Mikhail Borisov ja/tai Sergei Letov, ovat jotain outoa/ag....

  Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Chapman Stickistä ja sähköviulusta pitäville. Ozone Quartet on muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen saanut taas jotain aikaiseksi.

  http://www.ozonequartet.com/index.html

  http://artists.mp3s.com/artists/26/ozone_quartet.html

  Koskahan minä saan jotain aikaiseksi ja hankittua bändin levyt. :)

  PeeHoo kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  JarkkoH kirjoitti 19/9/2003 klo 14:47: Venaja-Eesti -akselilta ainakin tammoiset kannattaa tsekata:
  Kaseke, Sven Grünberg, Horizont, In Spe, Pesniary.

  J


  Ja varsinkin Ruja!

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hohdon foorumilla keskustelu progesta: http://www.hohto.to/forums/index.php?board=5;action=display;threadid=15056
  Jos joku vaikka haluaisi sanoa jotain asiantuntevaa.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hi-Hat oli levymerkki... Hyllystä löytyy aina sillointällöin sille tehtyjä vinyyleitä, jota sitten kuuntelemaan. Nyt löytyi tällaiset:

  Eero Lupari: Uniystävä. Onko kukaan kuullut? Rock on selvästi genre enempi kuin prog, vaikka mukana on esmes Kotilainen. Luparihan oli monessa muussakin mukana...

  Heikki Sarmanto: Open Ear. No täähän vois olla vaikka progeee. Sieltä fuusiosta päin. Vai onko tässä jo liian osaavia muusikoita...? Hapuojan laulamat Södergranin textit on kyllä melkoisen genessistäyessiäkingcrimsonia vai mitä? Pikkasen on hajanainen kokonaisuus tämä...

  Mitäs mieltä muuten olette Sarmannon levyistä? Paljon on ainakin kaunista kuultavaa...

  EsaJii kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Näin kaupassa tosi halvan Procol Harum kokoelman,The First Four.

  Mutta esim Salty Dogilta on napattu Salty Dog pois!
  1. Conquistador (Brooker/Reid) - 2:40
  2. She Wandered Through the Garden Fence (Brooker/Reid) - 3:24
  3. Something Following Me (Brooker/Reid) - 3:38
  4. Mabel (Brooker/Reid) - 1:53
  5. Cerdes (Outside the Gates Of) (Brooker/Reid) - 5:02
  6. A Christmas Camel (Brooker/Reid) - 4:49
  7. Kaleidoscope (Brooker/Reid) - 2:54
  8. Salad Days (Are Here Again) (Brooker/Reid) - 3:39
  9. Good Captain Clack (Brooker/Reid) - 1:31
  10. Repent Walpurgis (Fisher) - 5:02
  11. Quite Rightly So (Brooker/Fisher/Reid) - 3:37
  12. Shine on Brightly (Brooker/Reid) - 3:31
  13. Skip Softly (My Moonbeams) (Brooker/Reid) - 3:45
  14. Wish Me Well (Brooker/Reid) - 3:16
  15. Rambling On (Brooker/Reid) - 4:28
  16. Magdalene (My Regal Zonophone) (Brooker/Reid) - 2:50
  17. In Held Twas in I: Glimpses of Nirvana... (Brooker/Fisher/Reid) - 17:34
  18. The Milk of Human Kindness (Brooker/Reid) - 3:48
  19. Too Much Between Us (Brooker/Reid/Trower) - 3:46
  20. The Devil Came from Kansas (Brooker/Reid) - 4:38
  21. Boredom (Brooker/Fisher/Reid) - 4:34
  22. Juicy John Pink (Reid/Trower) - 2:05
  23. Wreck of the Hesperus (Fisher/Reid) - 3:47
  24. All This and More (Brooker/Reid) - 3:48
  25. Crucifiction Lane (Reid/Trower) - 4:56
  26. Pilgrim's Progress (Fisher/Reid) - 4:32
  27. Whisky Train (Reid/Trower) - 4:30
  28. The Dead Man's Dream (Brooker/Reid) - 4:44
  29. Still There'll Be More (Brooker/Reid) - 4:58
  30. Nothing That I Didn't Know (Brooker/Reid) - 3:38
  31. About to Die (Reid/Trower) - 3:38
  32. Barnyard Story (Brooker/Reid) - 2:45
  33. Piggy Pig Pig (Brooker/Reid) - 4:47
  34. Whaling Stories (Brooker/Reid) - 7:08
  35. Your Own Choice (Brooker/Reid) - 3:10


  Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Progekeskustelua.

  http://www.nyt.fi/keskustelut/message_read.asp?forum_id=1&board_id=3&top_message=510633&message_id=510633

  Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  (Nostetaan vanha aihe esiin, ettei saa penalttia uuden aloittamisesta ;) )

  Onko Bancon Darwin!ista ilmestynyt tuollaista digipakiin pakattua, läpikuultavaa remasteria? Jotenkin muistelen, että on, mutta en ole kuitenkaan onnistunut sitä Hesan liikkeistä löytämään.

  Lazer kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Musta tuntuu, että se on jo pitkään ollut loppuunmyyty.

  waka/jawaka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Näin on. En tajua, miksen pari viikkoa sitten Helsingissä vieraillessani napannut Darwinin vanhempaa cd-painosta mukaani Jäänsärkijästä. Vajaat parikymppiä taisi maksaa.

  Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  waka/jawaka kirjoitti 6/12/2003 klo 18:34: Darwinin vanhempaa cd-painosta


  Olethan tietoinen, että Darwinista on myös 90-luvun alussa uudelleen äänitetty versio? Käväisin eilen Jäänsärkijässä ja saatavilla oli vain tuo uudelleenäänitys. Originaalissa on taskukello kannessa, uudessa aivan erilainen kansi.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No nyt löytyi hyllystä taas toi Peeter Vähin 89 Melodijalle rehty albumi Musiikkia Syntikoille, taitaapi olla sitten seuraava eestiläinen progelöytö/aarre/hirmu... Äijä on konservatoriot käynyt ja kama on, eh, sinfoonista. Ekapuolen ekassa on Bachin teemoja ja toka on kuin 16 minsaa Kotilaisen Ajatuslasta. Kakkospuolella on sitten lisää klassisen musiikin tyylillä tehtyä tavaraa, ekaksi 4-osainen 10-minuuttinen Concerto Grosso. Kaunista, helisevää kamarimusiikkia, todellakin, syntetisoijilla pääasiassa.
  Niin, että divareissa kantsii katsella sieltä 50 sentin vinyylikoreista sellasta vihreäkantista Melodija-levyä, missä on piirrettynä 3 hahmoa koskettimien kimpussa....

  mps kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jimi kirjoitti 6/12/2003 klo 18:02: Onko Bancon Darwin!ista ilmestynyt tuollaista digipakiin pakattua, läpikuultavaa remasteria? Jotenkin muistelen, että on, mutta en ole kuitenkaan onnistunut sitä Hesan liikkeistä löytämään.


  Omani on Ricordin 2001 julkaistu remasteri läpikuultavassa digipackissä, joten epäilen vahvasti ja olenpa lähes varma, että on julkaistu. Näyttäisi btf.it:ssä olevan parasta aikaa "out of stock".

  Onko kellään tietoa, mistä Änglagårdin Epilogia voisi saada? Tämähän julkaistiin joku aika sitten uudelleen, mutta hitaat joutuivat nopeiden ruuan sulatukseen, ja en ole enää onnistunut ko. levyä löytämään.\n[Muokattu 6/12/2003 / mps]

  Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  mps kirjoitti 6/12/2003 klo 20:53: Onko kellään tietoa, mistä Änglagårdin Epilogia voisi saada?


  Hippie Shake otti tuota ja Hybrisiä vinon pinon myyntiin, mutta ovat näköjään hävinneet listoilta. Hyvin käy kauppa. Ota kuitenkin yhteyttä ja kysy tuleeko lisää.

  waka/jawaka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jimi kirjoitti 6/12/2003 klo 18:50:

  Olethan tietoinen, että Darwinista on myös 90-luvun alussa uudelleen äänitetty versio? Käväisin eilen Jäänsärkijässä ja saatavilla oli vain tuo uudelleenäänitys. Originaalissa on taskukello kannessa, uudessa aivan erilainen kansi.


  Tajusin tuon asian itse asiassa saman tien viestini lähettämisen jälkeen, kun ryhdyin tutkimaan tuon remasterin saatavuutta. Jo kaupassa levyä näpräillessä vähän ihmettelin kansien muokkaamista uuteen uskoon, mutten sitten tutkinut tapausta sen enempää.

  Kiitos joka tapauksessa huomatuksesta. Nyt ei harmitakaan enää yhtään. :)

  didja kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Näköjään ProgressiveEarsin sivuilla arvosteltavana tänään pressan
  Lambertland, käykääs kaikki nyt kehumassa levyä siellä:)
  En muuten ymmärrä miksi pressan laulajista aina maristaan, mielestäni sekä Robson, että Raittinen hoitaa homman mallikkaasti kotiin.

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minä en kyllä pidä Raittisen ja Robsonin laulusta juuri yhtään. Raittinen heikentää Lambert Landia kyllä aika pahasti.

  VooDoo kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kcrimso kirjoitti 22/12/2003 klo 20:27: Raittinen heikentää Lambert Landia kyllä aika pahasti.


  Naulan kantaan, eikä se Robsonkaan häävi ole, mutta hän ei pahasti häiritse.

  didja kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mikä Raittisessa mättää? Mielestäni mies laulaa tunteella ja eläytyen, ja äänensä sopii musiikkiin kuin nenä naamaan. Eihän hän mikään Lennon tai McCartney ole tosiaankaan, mutta kukapa olisi? Toisaalta Lambertland on yksi ensimmäisistä progelevyistä joita kuuntelin todella paljon, ja se kolahti heti lujaa. Pressan eka tuli kuunteluun vasta paljon LL:n ja Milky Way Moseksen jälkeen, ja Robsonin ääni hämäsi aluksi vähän, kun oli tottunut Raittiseen. En osaa kuvitella kenen lauluääni tekisi pressan levyistä parempia.

  MZ kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minuakaan ei Raittisen laulu Lambertlandilla haittaa, jotenkin kierolla tavalla pidänkin siitä. Minullakin se tosin oli ensimmäisiä progelevyjä, jos ei lasketa aiemmin hankittua kasaa Pink Floydin levyjä. Tuo Lambertland on oikeastaan ainoa Pressa-levy, jota tulee kuunneltua. Ekasta en pidä lainkaan ja Milky way on vähän siinä ja tässä jaksaako kuunnella.

  EberkJuho kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Musta pressa on ihan loistava bändi, yks ekoja progebändejä mitä aloin kuuntelemaan. Omistan kaikki levyt oikeastaan, ja tykkään paljon niistä. Lambert Land toimii parhaiten, ja laulukaan ei haittaa. Robson taas on hieno laulaja myös.

  Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Raittisen laulu ei vaivaa, mutta en vain muuten erityisemmin pidä Lambertlandista. Eka levy on hyvä ja tokakin ok, mutta Lambertland maistuu puulle.

  Viukkis kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Raittisen ääntäminen kusee ja Lambertlandilla (jonka biisit oli käsittääkseni sävelletty Robsonin ollessa vielä bändissä) laulumelodiat menevät joskus korkeammalle kuin hänen kannaltaan olisi suotavaa. Toimii silti minun korvissani oikein mainiosti. Milky Way Moseksella Raittinen kuulostaa jo luontevammalta mutta kappaleet eivät ole yhtä onnistuneita, nimibiisiä lukuunottamatta.

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minustakin Raittinen kuulostaa paljon paremmalta Milky Way Moseksella.

  EsaJii kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Bändistä paljon tietämättömät luulevat, että noilla, Milky ja Lambert, on eri laulajat.

  apazuzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minusta kaikki Pressat on hyviä, I on kyllä suosikkini.
  Onko kukaan kuullu Robsonin ekaa sooloa vuodelta 1974?
  Aika Hyvä levy siinä on mukana paljon Suomalaisia huippu soittajia mm. Paroni Paakkunainen en nyt niitä kaikkia muista kun en kotona ole.

  Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei Raittinen oo yhtään Robsonia huonompi.

  Robsonin eka soolo on varsin kiva, mutta mimmonen on se toka, oliko se nimeltään Stay Awhile??

  EsaJii kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Muistelin Zappan konserttia 1974, luullakseni, bändi

  June-December, 1974
  Frank Zappa guitar, vocals
  Chester Thompson drums
  Napoleon Murphy Brock tenor saxophone, vocals
  George Duke keyboards, vocals
  Tom Fowler bass (when left hand is not broken)
  Ruth Underwood percussion
  Jeff Simmons guitar, harmonica, vocals

  Musiikista muistan kovin vähän, koska mulla ei ollut ne LPt jota soitettiin lavalla. Joskus silloin tuli Apostrophe kauppaan.

  Konsertista liftasin kotiin, kun bussit oli jo lakanneet. Ekan auton sain pysähtymään aika äkkiä. Mutta ei ne pysähtynytkään mun takia. Mies ampaisi kuljettalan puolelta ulos, avasi naisen etuoven, ja sitten ne rupesivatkin suoraan aktiin. Sopiva tapahtuma konsertin päätteeksi.

  Sain sitten toisenkin auton pysäytyteksi.


  Heikkikerkkanen kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Toka soolo, Stay Awhile on melko mukiinmenevää poppifunkki-AOR:rää, jos tykkää tyylistä. Ero Pressaan on kyllä melkoinen, ei kovin proge. Paikoin tietysti huilua ja hyvin mellow-meininki, mutta suurimmaksi osaksi semmoista funkkipoppia, mihin monilla suomalaisilla poppijatsareilla taisi olla fiksaatio 75-83 aikoihin. Levyn parhaita piisejä ovat tunnelmallinen, Blood, Sweat&Tearsia muistuttava nimibiisi Stay Awhile, "kivankuuloinen jami" Ring of Trees sekä viimeinen, instrumentaalinen kipale Sinuhe, jonka synasaundista tulevat mieleen PFM-genren italoproget.
  Kuuntelemisen arvoinen on myös 1987 tehty Sings Mick Hanian, jossa on useampi mukavan tunnelmallinen, tosin osin sentimentaalinenkin kappale hyvin pelkistetyllä kokoonpanolla. Hyvin erilainen, rauhallisempi levy muihin Robsonin levyihin verrattuna. Vähän semmoinen karvalakki-Cohen.


  edit: tulipa kuunneltua kirjoituksen innoittamana taas Stay Awhilea. Onpas melkosen totaalista tuubaa lukuunottamatta mainitsemiani kappaleita. hyi yäk.\n[Muokattu 1/1/2004 / Heikkikerkkanen]

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  EsaJii kirjoitti 1/1/2004 klo 01:16: Ekan auton sain pysähtymään aika äkkiä. Mutta ei ne pysähtynytkään mun takia. Mies ampaisi kuljettalan puolelta ulos, avasi naisen etuoven, ja sitten ne rupesivatkin suoraan aktiin.


  Oletko varma, että autoon ei kaivattu kolmatta pyörää?? Sitä paitsi naisen etuoven avaaminen on aika outo kiertoilmaisu..

  EsaJii kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Arvailin vaan, kenties mies avasikin naisen takaluukun. Mutta siinä oli kiireen tuntua, joten etuovi oli nopeampi.;)

  Viukkis kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.despair.com/bittersweets.html


  Huomio kiinnittyy erityisesti "Dejected"-listaan.

  Pavel kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  EsaJii kirjoitti 1/1/2004 klo 01:16: Muistelin Zappan konserttia 1974,

  Sinäkö se huusit "Whipping Post!"?

  EsaJii kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei, oikea vuosi, väärä maa.

  Pohjola friikeille Pekan hommia muutamilla raidoilla:

  Pihasoittajat: Hattukauppiaan aamu LRCD 77
  Tämän kylän likat • Astelin kaunista kangasta • Pieni kesäruno • Lumilinna • Inhoan teepusseja • Kehtolaulu • Ajaton aamu • Elämän kutsu • Puutarhurin laulu • Hattukauppiaan aamu • Siivetön lintu • Lauantaikiehtoo • Isosaari räkki

  CD-bonukset:
  Rocky Road to Dublin • Off to Dublin • When Johnny Comes Marching Home • Carolan conserto

  Pihasoittajat: Kontaten kotia LRCD 131
  Hattuja • Absurdi balladi • Pois koko pitäjästä • Laulupuu • Kreivin sylissä istunut • Manalan neiti • Helluni kuoli • Viulu-ukko • Flikkain polska • Jo noista joet • Kansansatu • Läksin pilven piirtä • Raahelaisen merimieslaulun mukaan

  CD-bonukset:
  Banks Of The Roses • Corie Doon • Fan-o-Win-O • Chief O'Neill's Favourite
  apazuzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mistäköhän mahtaa johtua että Ranskalainen proge on paljon synkempää fiilistelyä kun muiden maiden, tarkoitan 70 - luvun ja 80 - luvun alun meininkiä. En ole varsinaisesti perillä nyky jutuista.

  Voisitta oikeastaan laitaa tähän suosituksia synkästä progesta sillä ei ole väliä mistä maasta tai miltä aikakaudelta bändi on.

  Onko Eskaton kellekkään tuttu nimi? entä Shylock?

  Mitäs Kcrimso tykkää tuosta Weidorjen levystä? mulle tulee se ens viikolla vinyylinä.

  Painovirhe paholainen:mad:

  [Muokattu 16/1/2004 / apazuzu]\n[Muokattu 16/1/2004 / apazuzu]

  Viukkis kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eskaton on erittäin mainio zeuhl-orkesteri. 4 Visions on paras kuulemani Magma-jäljitelmä ja Ardeur vähän omaleimaisempi. Molemmat ovat helmiä. Kolmaskin levy nimeltään Fiction ilmestyi aikanaan (ja neljäs äänitettiin) mutta sitä ei ole julkaistu uudelleen. Ilmeisesti 4 Visionsinkin CD-painos on loppunut, mutta sen verran hiljattain että siihen saattaa vielä törmätä jossain, jolloin ei pidä epäröidä. Ardeuria saa ainakin Jazzikselta.

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  apazuzu kirjoitti 16/1/2004 klo 20:04:
  Mitäs Kcrimso tykkää tuosta Weidorjen levystä? mulle tulee se ens viikolla vinyylinä.


  Pirun hyvähän se on. Aika lailla Üdü Wüdün kaltainen, mutta mielestäni parempi. Hieman ehkä synkempi levy ja siinä on vähemmän laulua/jollotusta. Ekan biisin "heei heei heei" alkaa kyllä vähän rasittaamaan loppua kohden.

  Eskatonia pitäisi hommata jossain vaiheessa.

  Pekka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Magma videopätkä:

  http://www.bohn.dk/magma/Magma77-DeFutura2.WMV


  didja kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aika eläin tuo Vander...

  Boogie kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mites paljon jengit omistaa saksalaista Birth Controlia?Itselläni alkupään tuotanto Plastic peopleliin asti ollut mielekästä.Onko lie loppuajan levyt mistään kotoisin?

  apazuzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itselläni samat levyt, loppupää ei ole ihan yhtä onnistunut tai oikeastaan jos pidät Plastic Peoplesta niin varmaan niistä lopuistakin, minusta ne ei ole kovin hyviä vain muutamat yksittäiset biisit voi olla hyviä.

  Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Omistan 8 levyä. Plasticin jälkeisistä mullon Backdoor Possibilities ('76) ja Count On Dracula ('80). Molemmat on ihan hyviä. Backdoorin sanotuksiin ei kuulemma kannata hirveesti syventyä ;) Draculan a-puoli ja b-puolen eka on hieman synkeetä, mutta loput kolme biisiä on tosi rentoja poppiksia. Ei se progea oo, mutta ihan kiva levy. Olikohan tuosa välisä olevista Increase, jota on eniten parjattu.

  Anonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ainakin Count onin voisi vielä hankkia..aika vekkuli kansi vielä.Pitkästä aikaa pääs taas levyjä kuuntelemaan ja mulla on Re-birth soinut viimeaikoina kovastikin.

  Boogie kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vittu!Tuo Re-birth vastaus kuului siis mulle.

  Boogie kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Huomasin muuten, että kuuntelet Beggars Operaa.Omistatko Pathfinderin spiralina?Itellä Act One ja Waters Of Change löytyy tällä formaatilla.

  Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Act One ja Pathfinder on Repertoiren cd:nä, Waters Of Change vinyylinä (uusintapainos).

  Boogie kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vieläköhän Repertoiren listoilta löytyy(saako lie tilattua) Ramaseksen Space Hymnsiä cdnä.Vinyyliä viisainta säilytellä lähinnä vitriinissä.

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Repertoire on ollut konkurssissa pari vuotta.. Australialainen Progressive Line on julkaissut Space H:n viimeksi. En tiedä mistä saa, omani tilasin jostain Saksasta vuosi sitten. Record Heavenissa voi olla.

  Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eipä tietoo.... siittä on muuten näkyny liikenteesä myös Si-Wanin cd-painosta. Itelläni on vinyyli, komeet kannet ja musakin on hyvää, taustabändinä 10cc.

  Boogie kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Spiraali leviävine kansineen löytyy.Hitto...täytyy varmaan värkätä se jotenkin cdärrälle.Hieno levy joka tapauksessa.

  Boogie kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Record heavenin sivuillahan tuo tosiaan näyttäisi olevan.Thankjuu vinkistä.

  Heikkikerkkanen kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kävin tänään levykaupasta hakemassa muutaman levyn, esim. Supersisterin levyn, jossa on yhdessä Present From Nancy sekä To the highest bidder. Tuli vasta äsken mieleen, että joskus oli puhetta näistä yhdistelmälevyistä ja joku oli huomannut että joistain oli pätkitty osia biiseistä poies. Eihän tämä ollut sellainen, onko tää jollakulla?

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mull on molemmat Ramasekset vinyyleinä, ainakin S.H. spiralina... Mutta eihän ne ole noin musana kovin kummosia, esmes Tom Rapp tekee saman aina paljon paremmin....

  Jimi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuli vasta äsken mieleen, että joskus oli puhetta näistä yhdistelmälevyistä ja joku oli huomannut että joistain oli pätkitty osia biiseistä poies.


  http://www.palasokeri.com/index.php?name=Forum&file=viewtopic&t=1058


  Supersisterin tuo levy taitaa olla aivan ehjä.

  Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Dutch Progressive Rock Pagesin 2003 pollin tulokset on julkistettu: http://www.dprp.net/dprpoll/2003/


  Ehkä eniten yllättää, että The Tangentin helvetin huonot kansigrafiikat saa tittelin Best Artwork 2003. Mitä ihmettä, siinähän oli jopa resoluutiot sössitty (tai siltä se ainakin paikoin näyttää)! Ja itse taide on surkeaa Roger Deanin tietokoneella imitointia.

  Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ompas niillä kapee alanen musiikkimaku. Ja nuitten levyjen joukosa ei kyllä yhtään ihmetytä The Tangentin kannen menestyminen :lol:

  Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No minua ihmetyttää koska lähes jokaisen muun äänestyksessä menestyneen levyn design olisi ollut parempaa kuin Tangentissa.

  Mixu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niinpä... esimerkisi Arenan Contagionin artwork.

  Tosin hemmetin hyvä levyhän tuo Tangent on...

  Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Arenan levyn kansi on suht paska.

  Kai kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mielestäni progekansitaitelijat voisivat jättää jatkossa Dean-vaikutteet yleensä vähemmälle. Geneeriset fantasia/SF-maisemat levyjen kansissa ovat yhtä ärsyttävä klisee kuin pahimmat sinfonisen progen maneerit - oli ne sitten tehty tietokoneella tai partasudilla.

  EsaJii kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oli taas Caravan kuntelussa. Kirjastosta kopioitu Canterbury Tales. Ykkös CD mulle toimii, kakkosta en jaksa kuin osin, joten en hanki. On sitten hankittava ne alkuvuosien CDt erikseen. Osa on LPllä, yks CDnä, Pink and Grey...

  Janus kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vilkaisin viikonloppuna vähän Music Televisionia ja siellä pyöri jonkun Scissor Sistersin tekemä cover Pink Floydin Comfortably Numbista. Eipä oikein toiminut...biisi oli nopeutettu tanssikelpoiseksi, laulupuolesta tuli mieleen Bee Gees -falsetit. Ilmeisesti kyseessä on jonkinlainen hitti? :?

  Lazer kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, toi on soinut ainakin yleXissä paljon.

  EsaJii kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kaupassa näkyi Focus live CD, jossa oli 30 minuuttia jonkunlaista videota, ei DVD kuitenkaan.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vilkaisimpa jokupäivä Pikku-Kakkosta. Sieltä tuli progea, musiikkina & kuvina; Eero Koivistoisen säveltämä & Vesku Loirin laulama Muusa & Ruusa. Onpa tuo kyllä levyhyllyssäkin, tais jäädä matkaan Imatran kirjaston levymyynnistä joskus....... Nuorena on vitsa väännettävä, vai miten se meni...?

  Viukkis kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pikku Kakkonen epäkeskoine tunnareineen lienee merkittävä syyllinen siihen, miksi nykynuorison joukossa on yllättävän paljon ihmisiä joiden korvaa tsekkiläinen huiluproge miellyttää.

  Jaakob kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos tulkitsin oikein pikaista välähdystä televisioni ruudulla, on Kuusumun profeetta huomenna SubTV:n Sessions-ohjelmassa. Taitaa tulla klo 22:45.

  EDIT: Jaa, ylläoleva suurella varauksella. Ilmeisesti pyörittävätkin uusintoja ohjelmassa tämän viikon, eikä huomisen kohtalosta voikaan olla niin varma. Proffa oli näemmä show'ssa jo viime lauantaina… Höh.

  Jaakob kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Peter Hammillilta kuuluu tulleen ulos uusi levy, Incoherence (http://www.sofasound.com). Levy näyttäisi sisältävänän vain yhden, 41-minuuttisen kappaleen. Vaikuttaa mielenkiintoiselta.[/url]

  sirpapii kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mihin kategoriaan laittaisitte Mandalabandin? Tuntuuko tutulta? Itse tykkään siitä. Tänään tuli muuten postissa yks niistä harvoista Ramaseksen CD:stä. Eikö olekin hyvää kuunneltavaa! Meditoinnissa hiljaa taustalla, niin se on Jees!

  sirpapii kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aijoo, unohdin sanoa Ramaseksen LP:n, se on tietysti Space Hymns

  Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ramaseksen toista levyä ei liene edes ceedeenä julkastu?

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Ramaseksen toista levyä ei liene edes ceedeenä julkastu?

  Ei, mutta Progressive Linen Space Hymns -CD:llä on monta bonusbiisiä 2. levyltä.

  sirpapii kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ramaseksen toista levyä ei liene edes ceedeenä julkastu?
  On kyllä, jos olet ajantasalla. Vieläpä kannet ovat ne "aukeavat" kuten alkuperäisessä LP:ssä. Itte olen nyt mualainen, mutta ota ensin asiasta selvä! CD:n aukeavat kannet on tietysti pienemmät kuin vinyyylin, mutta spiral vertigon logot ovat sekä kansissa että itte CD:ssä. Ja saundi on mahtava!!

  Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  SELEVÄ!

  Janus kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mikähän firma tuon Glass Top Coffinin on cd:nä julkaissut? Netistä en löytänyt tietoa.

  Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ramaseksen toista levyä ei liene edes ceedeenä julkastu?
  On kyllä, jos olet ajantasalla. Vieläpä kannet ovat ne "aukeavat" kuten alkuperäisessä LP:ssä. Itte olen nyt mualainen, mutta ota ensin asiasta selvä! CD:n aukeavat kannet on tietysti pienemmät kuin vinyyylin, mutta spiral vertigon logot ovat sekä kansissa että itte CD:ssä. Ja saundi on mahtava!!


  Taijat puhua Space Hymnistä ku oli kyse Glass Top Coffinista....

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mikähän firma tuon Glass Top Coffinin on cd:nä julkaissut? Netistä en löytänyt tietoa.


  Ei mikään..

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Etsi, sirpapii, ja muut Ramaseksen kuuntelijat, Pearls Before Swinen levyjä, Ramases muistutti Rappia, mutta Tom Rapp on kyllä parempi. Aloittakaa Balaklavasta tai Use of Ashes-albumista.

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Rappissa on liikaa protestilaulajan vikaa. Maailmanparantajat ovat aina itsetärkeitä tosikoita. John Lennonkin oli kaiketi ihmisenä täysin mädäntynyt. Rapp on loistava säveltäjä, mutta silti valitsen Ramaseksen: vilpitön hulluus ja naivius pesee aina tosikkomaisen naiviuden.

  Boogie kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sain tuo miekin nyt space hymsin Si-Wanin painoksen Huuto.Netistä.Ja Hezzulle: Näin puutoslistassasi Birth Controlin Increasen Ja Bängin! Jos et oo hommannu vielä, niin cdonin listoihin ovat näemmä ilmestyneet.Ite etsiskelen noita loppupään juttuja myösen.Ihan hyvää musaa n.yleisesti.

  Boogie kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ja hinta oli 17,95.Laatu maksaa....

  Janus kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Uudessa Record Collectorissa useamman sivun "progespesiaali".

  Jaakob kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kcrimsolla on soinut Peter Hammillin uusin jo jonkin aikaa. Miltä kuulostaa?

  Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oikein hyvältä. Tässä on vain yksi pitkä 40 minuuttinen kappale. Instrumentaatio on aika riisuttu, rumpuja ei ole lainkaan. Stuart Gordon ja David Jackson ovat mukana. Hammill tulkitsee antaumuksella ja välillä yllätävän rankallakin otteella. Välillä tulee jopa VdGG mieleen. En ole kauheasti Hammillin uudempaa tuotantoa kuullut, mutta selkeästi parhaasta päästä niistä mitä olen.

  Jos tästä jotain negatiivista pitäisi sanoa, niin kaikki Hammillin kosketinsoitin soundit eivät ehkä ole parhaita mahdollisia ja kyllä ne rummutkin olisi voineet joissakin kohdissa tehdä terää.

  Pekka kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0

  kyllä ne rummutkin olisi voineet joissakin kohdissa tehdä terää.


  Niin, olisihan Peter voinut soittaa itsekin rummut, mutta ei ole tainnut uskaltaa koskea patoihin sitten Black Boxin jälkeen. Ehkä parempi...;)

  Jaakob kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pitääkin varmaan sitten tehdä jossain vaiheessa ristiretki tuota noutamaan. Minullekin Hammillin 90-luku on aika tuntematonta. Usherin lisäksi olen kuullut vain kokeellisempaa materiaalia, kuten Sonix-levyt.

  Black Boxin rummut ovat kauneinta, mitä länsimaiselle pop-musiikille on tapahtunut.

  Janus kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  The Muffins tuttu nimi? Latasin biisin Hobart Got Burned. Lupaavaa, sellaista Canterbury/RIO-tyylistä tavaraa.

  Pekka kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  The Muffins tuttu nimi? Latasin biisin Hobart Got Burned. Lupaavaa, sellaista Canterbury/RIO-tyylistä tavaraa.
  Löytyy levyt Manna/Mirage, 1985, Open City ja Chronometers. Ensin mainittu on mielestäni paras, julkaistu 1978 ja aika Canterbury/RIO:ahan tuo on. Fred Frith tuotti 185:n ja Muffinsit soittivat Frithin Gravityllä.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oliks tuo se Martha & The Muffins?

  Pekka kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oliks tuo se Martha & The Muffins?

  No ei, älähän nyt höpsi!;)
  Eikös Martha & The Muffins ollut näitä uuden aallon bändejä? Ja Kanadasta?

  Jimi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  The Muffins tuttu nimi?
  Löytyy levyt Manna/Mirage


  Aural Moon soitti tuolta levyltä parikymmenminuuttisen The Adventures of Captain Boom -biisin, joka kuulosti sen verran hyvältä, että pitänee tutustua tarkemmin tähän toistaiseksi vain nimeltä tuttuun yhtyeeseen.

  Jimi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mistähän hyvästä Happy The Manin debyytti on saanut parental advisory -luokituksen? :?

  http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&uid=UIDSUB040406021408470906&sql=Aiqozefikhgf5


  Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ehkä siks ku siinä on Knee Bitten Nymphs In Limbo -niminen biisi? :lol:

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Ehkä siks ku siinä on Knee Bitten Nymphs In Limbo -niminen biisi?

  Nymph = naispuolinen metsän tai vedenhaltia. Limbo on taas maanpäällisen elämän ja taivaan/helvetin välitila. Ei niinkään explict..

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minäpäs sain käsiini Burning Red Ivanhoen 98 tai 99 ilmestyneen levyn Lack of Light, joka, yllätys-yllätys! kuulosti paikoitellen erittäin Wigwamilta Titans Wheel-levyllä. Tsekatkaas vaikka toi Under lee of the words-niminen kipale, jos tämän jostain käsiinne saatte...

  Janus kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  ...kuulosti paikoitellen erittäin Wigwamilta Titans Wheel-levyllä.

  Harmi. :P

  jusu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tota levyä olen miettinyt ostaa ja aavistuksena on ollut että ei ole kummoinen no hyvä että tuli varmistusta niin säästy rahat. :)

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oli tossa Lack of Lightillä muutama hieno biisi, mut enempi se on jotain ikä-jehujen AOR-bluesia, ei yhtään viitteitä wanhaan BRIiin päin (niin, paitsi samat äijät ja se Money-aiheinen biisi...). Ihan kuriositeettina täydellisestä Wigwam-toisinnosta Under the lee of wordsissä sen voi hankkia, jos halvalla saa..... Ja se paras biisi on sit sen jälkeen tuleva Perfect ending!

  Parempi, joskaan ei loistava, on Shorts-tupla, joka paikoitellen vielä kuulosti BRIltä sieltä 3 ekan albumin ajoilta...

  jusu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Parempi, joskaan ei loistava, on Shorts-tupla, joka paikoitellen vielä kuulosti BRIltä sieltä 3 ekan albumin ajoilta...


  Jep toi Shorts levy onkin jo hyllyssä ja sen perusteella olikin jäänyt ostamatta toi Lack Of Light. Sainpahan tossa noi muut puuttuvat s/t, Miley Smile/Stage Recall ja Right On vinyyliltä ripattuina cd-r versioina ei voi todeta kuin että hyvää musiikkia. Onkohan noista olemassakaan cd-versioita missään en ole nähnyt?

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eipä oo mulla tietoa noiden 2 cdistämisestä... itellä on Miley vinyylinä ja Right Onia en oo nähny enkä kuullu... Miten, onko tietoa tuosta, että kun ekojen cd-versioissa on bonuksia, niin onko niissä se Koksi Lady-ep kokonaan?

  Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mielenkiintoinen Porcupine Tree (Steven Wilson)- haastattelu: http://www.innerviews.org/inner/ptree.html


  EsaJii kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vanha palstani on nyt kotisivullani
  http://www.geocities.com/terontorvest/progrock.html


  Janus kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kaamos soittaa tänään Semifinalissa. :o No ehkä kyse ei ole siitä 70-luvun Kaamoksesta...

  Kai kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kaamos soittaa tänään Semifinalissa. :o No ehkä kyse ei ole siitä 70-luvun Kaamoksesta...


  Harmi. Olisi kiva kuulla, laulaisivatko pokkana Deeds and Talks -levynsä kuolemattomia riimejä: "Isabelle Dandelion / You're driving me / Nuts / With your looks / And words and / Butts /". Ehkäpä joskus vielä? :D

  Jimi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Saxlife : Total Sax Retain - Saxlife Plays Yes.

  Onko kukaan kuullut?

  http://www.musicstreetjournal.com/saxlife.htm


  Edit: Bändin huippuhienolta kotisivulta löytyy pari näytettä:

  http://www.saxlife.com/


  Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Neal Morsen haastattelu:
  http://www.dprp.net/specials/morse1104/index.php


  Harvinaisen tyly asenne haastattelijalla, mikä on tietenkin ihan positiivista.

  Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jon Anderson tekee levyn California Guitar Trion kanssa:

  He is now collaborating with the California Guitar Trio on the piece. Paul Richards of the CGT describes their first meeting with Anderson in his online diary (8 Dec): "We [Richards and Bert Lams] talked for quite a while and then Jon got his classical guitar and began playing through all 3 movements of his guitar concerto. Jon strummed his guitar and sang various melodies, explaining that he wanted the CGT to help him embellish on his basic form. Beautiful melodies and beautiful singing!!! Bert and I got out our guitars and played along with Jon on the first section of the first movement. I worked on learning the melody that Jon was singing and Bert played along with chords and harmony parts. Realizing that it would take a very long time to go through it this way, we then listened to a CD that he had recorded of all the basic parts played by Jon on guitar and Synclavier synthesizer. We all agreed things would go much faster if the CGT had some time to work with the CD, and then we can get together again within the next few months to continue working on this project." The three plan to meet next in Jan 2005; the third member of the band, Hideyo Moriya, was not at the meeting as he lives in Japan, but will be involved in the project. The piece is currently about 12 minutes long, but may be expanded. One report says the plan is for Anderson to play and sing on the finished version.


  Andersonhan puhui kitarakonsertostaan jo Yesspeak dokumentissa. Hienoa jos se nyt toteutuu.

  Jimi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aural Moon soitti biisin (Ultimo Entardecer) Bacamarten levyltä Depois do Fim, ja nyt pitäisi saada koko levy. Löytyykö pääkaupunkiseudulta?

  Kai kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aural Moon soitti biisin (Ultimo Entardecer) Bacamarten levyltä Depois do Fim, ja nyt pitäisi saada koko levy. Löytyykö pääkaupunkiseudulta?


  Ei taida valitettavasti löytyä. Tilaamalla sen itsekin aikanaan sain. Ehdottomasti hankkimisen arvoinen levy sinfonisen progen ystäville. Yksi harvoista eteläamerikkalaisista "klassikoista", joka todella on kovan maineensa arvoinen.

  Jammo kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aural Moon soitti biisin (Ultimo Entardecer) Bacamarten levyltä Depois do Fim, ja nyt pitäisi saada koko levy. Löytyykö pääkaupunkiseudulta?


  Ei taida valitettavasti löytyä. Tilaamalla sen itsekin aikanaan sain. Ehdottomasti hankkimisen arvoinen levy sinfonisen progen ystäville. Yksi harvoista eteläamerikkalaisista "klassikoista", joka todella on kovan maineensa arvoinen.


  Kannatan pienin varauksin!
  Tuomiopäivästä kertova levy (katolisissa maissa teemalla on painoarvoa!) sopii nimenomaan sinfoprogen ystäville; levy kannattaa tosin RIOn tai Zeuhlin kannattajien ehkä kuunnella ennen kuin jättää rahoillensa hyvästi :wink:
  Jos Camel, PFM ja Genesis kiinnostavat, niin tilaus vetämään!
  Bändin naisvokalistilla Jane Dubocilla on jännän "kutittava" soundi :lol:
  Tämä naisihminen on ehtinyt esiintymään aika monella levyllä:
  http://gold.br.inter.net/pedro/disco.htm

  Laulua olisi voinut levyllä olla vieläkin enemmän 8)
  Jaa, tilasin levyn SynPhonicilta.

  Jimi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jaa, tilasin levyn SynPhonicilta.


  Vilkaisin tuonne, mutta ei näytä löytyvän. Olisiko OOP?

  Lazer kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aural Moon soitti biisin (Ultimo Entardecer) Bacamarten levyltä Depois do Fim, ja nyt pitäisi saada koko levy. Löytyykö pääkaupunkiseudulta?

  Ei taida valitettavasti löytyä.

  Kyllä löytyy. Myynnissä olevista kappaleista en kyllä tiedä.

  jusu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä ainakin täältä löytys http://www.hicom.net/~dlarson/index.htm


  Jimi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä ainakin täältä löytys http://www.hicom.net/~dlarson/index.htm


  Ei löydy. Olenko tulossa sokeaksi!? 8)

  jusu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tota siinä pdf-tiedostossa(täyslista) sivu 6 ja hintaa 18eemeliä

  Toi Doug Larson on muutenkin hyvä etelä-amerikan levyjen etsimiseen on sen verran hyvät valikoimat.

  Jimi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ok. Nyt puuttuu enää PayPal/luottokortti. Olisiko joku sokrulaisista tilaamassa tuolta lähiaikoina mitään? Jos vaikka yksi Bacamarte mahtuisi mukaan tilaukseen.

  Herra Larson näyttää olevan melkoinen bisnesmies: "I've decided to make some sampler cd's."

  jusu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mä voisin kattoo viikolla niin vois pari-kolme levyy vaikka tilaakin sieltä löytyy kummiskin noita mitä hakenut ja kerran kortti käy.

  Jimi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ok. Ilmoita, jos päätät tilata.

  Jammo kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Yhteisostot ovat hyvä tapa pienentää postikulujen osuutta per albumi jos ostajaryhmä on muuten lyhyen matkan päässä toisistaan.
  Onko täällä pääkaupunkiseudulla innokkaita SynPhonicin tuotteiden hankkijoita ? Olen aiemminkin toiminut yhdyshenkilönä luottokortittomille progen ystäville.

  Jimi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Voisiko apazuzu ja/tai jusu (tai kuka tahansa, joka levyn omistaa) tarkistaa Capitolo 6 -yhtyeen Frutti per Kagua -levyn nimibiisin keston. Joillain sivuilla (mm. Italian Prog ja Progressive World) sen kestoksi mainitaan 22 minuuttia, mutta toisaalla (ProGGnosis ja GNOSIS) taas 18 minuuttia. Omani on BMG:n vuonna 2003 julkaistu painos, jossa tuon biisin kesto on 18:27. Onko tuosta kenties olemassa kaksi edittiä?

  jusu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mulla on Akarman vinyylipainos ja siinä pituus 22:00.

  JarkkoH kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Näyttäs tosiaan tuolla pahvikantisella BMG-painoksella olevan 18 ja risat mittainen se eka piisi.

  J

  Edit: Niijjuu, kyseessä on siis cd.

  Jimi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mulla on Akarman vinyylipainos ja siinä pituus 22:00.


  Onko tuo kannessa ilmoitettu aika, vai mittasitko itse?

  jusu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mulla on Akarman vinyylipainos ja siinä pituus 22:00.


  Onko tuo kannessa ilmoitettu aika, vai mittasitko itse?


  Levyssä oli ilmoitettu mutta voisin illan mittaan kuunnella pitääkö paikkansakin.

  Fastro kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  onko jollain tullin huntin girliä ladattavaks ku tekee mieli sitä

  OttoM kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Osta Songs From The Wood kaupasta. Ei varmaankaan kannata palasokerissa puhua mistään latailuista. :roll:

  Fastro kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  höh. kyllä sen joskus ostan...

  Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.dramatuner.com/


  Jotain progee, hieman rankempaa, progemetallia tai sitte ei.... hmm...

  Kcrimso kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  DPRP:n "roundtable" arvio RPWL:n World Through My Eyes-levystä:

  http://www.dprp.net/reviews/200507.html


  Janus kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Alternative-bändi And You Will Know Us By The Trail Of Dead on kuulemma pistänyt progeksi uudella levyllään, lieneekö vain jotain lisämaustetta.

  Boogie kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onko kellään kokemuksia kraut-bändi Cornucopian levystä Full Horn.Suosituksia?

  Hezzu kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo.

  Boogie kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onko hyvä?

  Hezzu kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo.

  Boogie kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aha.Kiitos.On vielä näköjään cdonin listalla.

  Janus kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Keskitason krauttia.

  didja kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mielestäni tuo Cornucopian levy on hyvä, joskaan ei mikään mestariteos. Vähän VdGG:mäisiä sävyjä viljellään, ensimmäinen, pitkä biisi on muistaakseni oikein hyvä. Plussaa myös bändin ja levyn nimestä :mrgreen:

  Boogie kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Plussaa myös bändin ja levyn nimestä :mrgreen:
  Noh, noilla perusteilla minäkin otin riskin ja levyn tilasin.Runsaudensarvi kannessa herätti myös mielenkiinnon.

  didja kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ihme että jossain CDON:in listoilla moinen levy edes on. Vintageprogin sivuilla on aika hyvä arvio lätystä:

  http://www.vintageprog.com/ccc2.htm#ful


  Boogie kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ihme että jossain CDON:in listoilla moinen levy edes on.
  Siitä minäkin yllätyin.Saako sitä sitten sieltä enää on eri asia-ei olisi eka kerta vähän harvinaisempia progeiluja tilattaessa.

  MZ kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minä tilasin suunnilleen kuukausi sitten Gentle Giantin In a Glass Housen. Eipä ole levyä näkynyt, mutta kaikenlaisia selittelyviestejä on tullut. Vieläkin väittävät sivuillaan toimitusajaksi 5-7 päivää. Ehkä viiva on tullut vahingossa numeroiden väliin.

  Jimi kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  WEER Jazz Rock Fusion Radiolla on biisintunnistuskisa menossa. Mukana myös progea.

  http://eer-music.com/WEER/Fusion_Rock_Radio.html


  waka/jawaka kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Heikki Portaankorva arvostelee tuoreimmassa Rytmissä Porcupine Treen Warszawan. Mies aloittaa sepustuksensa aika rohkealla, ehkäpä jopa (tarkoituksellisen?) provosoivalla näkemyksellä.

  "Progressiivinen pop on yksi monista uuden tulemisen kokeneista lajeista musiikissa. Jo alkuperäinen 70-luvun proge pani miettimään, miksi se, joka asettaa pääpainon musiikissa osaamiselle, ei siirtyisi kuuntelemaan jatsia tai klassista, jossa instrumenttien hallinta on aivan toisella tasolla. Muusikon näkökulmasta asia on ymmärrettävämpi: Kolmen soinnun rokki on liian yksinkertaista, mutta taidot eivät riitä jatsiin tai klassiseen. Progemuusikot ovat siis luonnostaan keskinkertaisuuksia."

  Jammo kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Heikki Portaankorva arvostelee tuoreimmassa Rytmissä Porcupine Treen Warszawan. Mies aloittaa sepustuksensa aika rohkealla, ehkäpä jopa (tarkoituksellisen?) provosoivalla näkemyksellä.

  "Progressiivinen pop on yksi monista uuden tulemisen kokeneista lajeista musiikissa. Jo alkuperäinen 70-luvun proge pani miettimään, miksi se, joka asettaa pääpainon musiikissa osaamiselle, ei siirtyisi kuuntelemaan jatsia tai klassista, jossa instrumenttien hallinta on aivan toisella tasolla. Muusikon näkökulmasta asia on ymmärrettävämpi: Kolmen soinnun rokki on liian yksinkertaista, mutta taidot eivät riitä jatsiin tai klassiseen. Progemuusikot ovat siis luonnostaan keskinkertaisuuksia."


  Onpa hienosti rakennettu aloitus! Ensin hemmo kirjoittaa itse väitelauseen, josta johtaa seuraavan ja lopuksi ikään kuin matemaattisen tarkasti "päättelee" edellisten perusteella sen mitä piti todistaa! Kouluaikoinani tällaista logiikkaa kutsuttiin kehäpäättelyksi... :roll:

  Lerxst kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuollaisista kirjoitteluista ei edes pysty provosoitumaan...

  :lol:

  Kcrimso kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tarjolla noin tunti livekuvaa Conspiracyn keikalta (taitaa tosin olla studiokeikka) . Mukana myös Squiren Fish Out Of Waterilta Hold Out Your Hand/You By My Side ja Yesin Unionilta The More We Live.

  http://billysherwood.com/


  Pekka kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Miten sait Conspiracyn toimimaan Kcrimso? Meikäläisellä ei lähde biisit soimaan, vaikka klikkaan mitäkin kappaletta. Hetken aikaa kone on lataavinaan ja sitten...ei mitään.

  Kcrimso kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Miten sait Conspiracyn toimimaan Kcrimso? Meikäläisellä ei lähde biisit soimaan, vaikka klikkaan mitäkin kappaletta. Hetken aikaa kone on lataavinaan ja sitten...ei mitään.


  Mulla se toimi ihan vaan kun highlightasi biisin nimen. Siitä se sitten lähti lataamaan ja homma toimi yllättävänkin ripeästi.

  Toimiikos muilla?

  pinulk kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mutta nyt on kolahtanut italialainen symfooninen proge ja lujaa. Olen ladannut noin 5 tuntia Progarchivesin sivuilta. Ja minä kun olin vain kuullut PFM levyä englanniksi joskus nuorena poikana. Olen iloinen että tällainen kulttuuriaarre löytyi!!

  Kcrimso kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Raportoikaa jos näette tätä lehteä kaupoissa:

  http://www.vandergraafgenerator.co.uk/pawnhearts/qprog.jpg


  Kiitos.

  Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.subscription.co.uk/home/prods.asp?m=208


  Astro kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vau, vaikuttaa mielenkiintoiselta... Varsinkin siis tuo Hawkwind-osa. Täytyypä tähyillä lehtipisteistä.

  Kcrimso kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Crimson Jazz Trio. Eli jazz-versioita King Crimsonin biiseistä Ian Wallacen johdolla. Näytteiden perusteella kuulostaa oikein kivalta.

  http://www.crimsonjazztrio.com/home.html


  Kcrimso kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Although not on the soundtrack album, Porcupine Tree's Shallow can be heard in the new John Singleton movie "Four Brothers", currently number one at the US box office.


  Ja uusi Steven Wilson haastattelu: http://www.innerviews.org/inner/ptree2.html


  Jimi kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Rick van der Linden vetelee viimeisiään...

  http://members.home.nl/ekseption/


  Kcrimso kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Adrian Belewille Grammy-ehdokkuus Side Onen biisistä Beat Box Guitar.

  http://www.krimson-news.com/index.shtml


  didja kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Amon Düül II:n Yeti kuunneltuna korvalapuista nupit kaakossa antaa hieman krapulaiselle työpäivälle uudet ulottuvuudet. Varsinkin nämä loppupuolen improvisaatiot. Huh...trippaavaa shittiä... :shock:

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Haa! Seuraavaan krappaan, varaa Tanz der Lemminge tai Phallus Dei!

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Umphrey´s McGee. Kertokaas joku tästä jotakin. Kuuntelin archivestä paria niiden livejuttua, kuulosti mielenkiintoiselta...

  Jimi kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Fusenettiin tuli juuri tieto, että Soft Machine -puhaltaja Elton Dean on kuollut.

  Pekka kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Fusenettiin tuli juuri tieto, että Soft Machine -puhaltaja Elton Dean on kuollut.


  Soittaisin nyt "All Whiten", jos Soft Machine 5 olisi vielä hyllyssä. R.I.P.

  MZ kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pakko ottaa lasi punkkua Deanin muistolle, samalla kun miehen saxello soi taustalla Keith Tippett Groupin levyllä.

  jooxa kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Roger Waters performs Dark Side of the Moon at Roskilde ‘06

  As the creative force behind some of Pink Floyd’s greatest works, Roger Waters belongs in the rock hall of fame. At the show at Roskilde ’06, Waters plays highlights from Pink Floyd’s extensive repertoire and a selection of songs from his solo career. But as something completely unique, he also performs Pink Floyd’s Dark Side of the Moon suite in full. An immortal work of art that continues to astonish new generations of listeners with its dark and atmospheric beauty.

  http://www.roskilde-festival.dk/object.php?obj=4b852774&code=1


  didja kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Huh, olipas ekstaattinen keikka eilen UZVAlta 6:nnella Linjalla. Parhaita live-kokemuksia aikoihin. Yhtye on ilmeisesti treenannut pitkän hiljaiselon jälkeen taas oikein urakalla, sen verran luistavasti soitto kulki. Keikalla kuultiin myös uutta materiaalia. Kitaristi/biisintekijä Heikki Puska on kainostelevine välispiikkeineen todella sympaattinen hahmo, mutta kitaran alkaessa laulaa on oksat pois! Bändillä on uudistuneet nettisivut, ja uusi levy tulossa huhtikuussa!

  http://www.uzva.utopisti.org/index.html


  MZ kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Paljonko kannattaa maksaa hyväkuntoisesta alkuperäisestä Mekanïk Destruktïw Kommandöhistä?

  Lamia kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  LP:stä siis? Itse maksoin cd:stä 28 euroa, eikä kaduta kyllä yhtään. Onhan kyseessä sen verran hyvä levy sentään että kyllä alkuperäisestä LP:stä maksaa vaikka 40-50e

  Jammo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  LP:stä siis? Itse maksoin cd:stä 28 euroa, eikä kaduta kyllä yhtään. Onhan kyseessä sen verran hyvä levy sentään että kyllä alkuperäisestä LP:stä maksaa vaikka 40-50e


  Saako alkuperäistä vinyylipainosta noin halvalla? Epäilen suuresti!

  Lamia kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.cdandlp.com/search1-0-1/2/artiste/magma.html


  Tuolla näyttää olevan kyseistä Lp:tä tarjolla olevan, vaan en alkuperäisestä painoksesta sitten tiedä.

  MZ kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Alkuperäistä vinyyliä tässä tavoittelen. Tuntuu hinta varsin kohtuulliselta.

  Markkutapio kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Moro!
  ”Noin yleisesti progesta, tai mitä vaan progesta”, okei. Luin kommentteja ihan alusta lähtien ja huomasin, että kaikki ei tiedä mitä se proge oikein on, eikä sitä että miksi se oma suosikki musa luokitellaan progeksi . En itsekään vielä tiedä. Olisi mukava tietää tämän proge-sanan historia, jos vaan jollakulla sellaista tietoo on. Itse olen innostunut Mike Oldfieldin musiikista, joka on luokiteltu tässäkin foorumissa progeksi. Miken musiikki luokiteltiin -80 luvun alussa silloin uudella termillä ”Art Rock” (radion rock-kanavan toimittajan kertomaa), jota en enää ole huomannut käytettävän. Siis, miten luokittelette progen?

  Titus kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Moro!
  ”Noin yleisesti progesta, tai mitä vaan progesta”, okei. Luin kommentteja ihan alusta lähtien ja huomasin, että kaikki ei tiedä mitä se proge oikein on, eikä sitä että miksi se oma suosikki musa luokitellaan progeksi . En itsekään vielä tiedä. Olisi mukava tietää tämän proge-sanan historia, jos vaan jollakulla sellaista tietoo on. Itse olen innostunut Mike Oldfieldin musiikista, joka on luokiteltu tässäkin foorumissa progeksi. Miken musiikki luokiteltiin -80 luvun alussa silloin uudella termillä ”Art Rock” (radion rock-kanavan toimittajan kertomaa), jota en enää ole huomannut käytettävän. Siis, miten luokittelette progen?


  Noh, mulle proge on musaakkia, joka on hyvää!
  Tällä hetkellä uppoo neo-proge, tyyliin IQ, Jadis, Pendragon.
  Sitten mulle uppoo muukin musa; tyyliin Threshold, Shadow Gallery, Rush, jopa Alan Parsons Project ja Circle! Ja Manfred Manns Earthin levyt, noh Kansasista puhumattakaan, joskus Journey ja jopa Foreignerin Agent Provocateur, loistavaa musaa on ja nyt ostoksille! Mun mielestä progee kaikki tyyni! Kauko Röyhkä SUCKS! EI kuulu tänne planeetaasille!!! Tästähän tulee varmaan kovaa kommenttia, kuin myös sanon, että Kauko Röyhkä EI KUULU joukkoon, KAUKO ON kökköö!!! King Krimson rules! Mainioita kommentteja tulee, heh just ostanu uuden Mac-Intelin ja TODELLAKIN: mainio kone! Kiva kännipeli! PC-pelit toimii siinä!! Itekkin ihan selvänä!

  warkke kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Titus, itekin ihan selvänä juhlin mun uutta iPodia...Kauko ei kuulu mihinkään joukkoon... se on totta. Kauko on Kauko.

  Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oldfield luokitellaan art rockiksi, koska Oldfield soittaa monipolvista musiikkia ilman huumeita ja siimatukkaa.

  Sami kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onko tällä jotain tekemistä katu-uskottavuuden kanssa ? :lol:

  Jammo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mistä on kysymys?

  Kcrimso kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nyt taidetaan olla asian ytimessä

  Hezzu kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onks kellään kuulohavaintoja tästä:

  Melmoth: La devanture des ivresses (1969)

  ?

  Onkos kuin erilainen ku Obsolete? Jos jollain on Mantran julkasema cd niin huolin ;)

  Markkutapio kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Nyt taidetaan olla asian ytimessä

  Progea voidaan sitten ilmeisesti verrata pyörremyrskyyn, senkin ytimessä on tyyntä ja rauhallista.

  Aigrette kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Proge-innostus sai mut vihdoinkin rekisteröitymään Palasokruun... Hei vaan kaikille! :)

  Markkutapio kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Proge-innostus sai mut vihdoinkin rekisteröitymään Palasokruun... Hei vaan kaikille!

  No vihdoinkin, hei vaan...meiltä kaikilta!

  Markkutapio kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jatkan tässä tuota 8.4.-päivän juttua. Odottelin enemmän kommentteja, mutta omapahan oli syyni kun kyselin vaikeita. Tutkin vähän asiaa ja selkisi jo, mitä se proge on. Huomasin myös, että kyllä sitä Art Rock-termiä vielä käytetään. Ihan samaa se meinaa kuin progekin, en saanut sille mitään eroa. King Krimsonista tykkäsin, kumma kun en aiemmin ollut törmännyt, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
  Laitetaanpas tähän kuitenkin pääsiäisen kunniaksi ”kumpi oli ensin, kana vai muna”-tyylillä kysymys (uusi vaikea kysymys): kumpi oli ensin, hyvä musiikki vai proge?

  juuffo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  hyvä musiikki.

  juuffo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Proge-innostus sai mut vihdoinkin rekisteröitymään Palasokruun... Hei vaan kaikille!

  No vihdoinkin, hei vaan...meiltä kaikilta!

  Heipä hei ! Varoituksen sana: Varo fundamentalisteja !

  Aigrette kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  [quote]
  Proge-innostus sai mut vihdoinkin rekisteröitymään Palasokruun... Hei vaan kaikille!

  No vihdoinkin, hei vaan...meiltä kaikilta![/quote]
  Heipä hei ! Varoituksen sana: Varo fundamentalisteja !


  Progefundamentalistejako tarkoitat? :lol:

  Kiitos vaan tervehdyksistä! :D

  juuffo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Progefundamentalistejako tarkoitat? :lol:
  Kiitos vaan tervehdyksistä! :D


  Kunhan koetin provosoida. Vaikka onhan ne yhtä tylsiä kuin kaikkien alojen fanaatikot. 8)

  Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Art rock, vaikkapa Velvet Underground, on musiikkia, jota kuunteleva ei ole välttämättä koskaan kuullutkaan Yesistä.
  Progressiivinen rock on semmosta ihan huippua musiikkia. Ja silloinkin kun se on huonoa, niin siinä on omat vivahteensa. Sen suurimpia puutteita ovat spandex-trikoiden ja pyroktekniikan liian vähäinen käyttö, samoin moottoripyöriin, viinaan ja naisiin liittyvien sanoitusten vähäisyys.

  Aigrette kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Art rock, vaikkapa Velvet Underground, on musiikkia, jota kuunteleva ei ole välttämättä koskaan kuullutkaan Yesistä.


  Nii-i, ja tuntuu, että myös aika monet Pink Floydia kuuntelevat jakavat saman kohtalon :wink: Itsekin teen mielelläni jonkinlaisen jaon 'taiderockin' ja progen välillä. Pidän juuri PF:ia tyyppiesimerkkinä edellämainitusta enkä sitä progeksi laske vaikka mikä olisi... Mikä ei tarkoita ettenkö kyseisen yhtyeen musiikista pitäisi paljonkin.

  Heh, tällainen jaottelu saa jotkut musiikkidiggarit näkemään punaista, tiedän, mutta minusta taasen on varsin hauskaa ajanvietettä paneutua aina silloin tällöin musiikin määrittelyyn sen kuuntelun lisäksi -huolimatta siitä, että määritelmät ovat ja tulevat aina olemaan puutteellisia...

  Jammo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pink Floyd ei ole koskaan ollut tiukkaan ottaen progea.
  Missä ovat bändin solistiset huippunäytöt, missä rytminen nerokkuus ja tahtivaihdokset tai sävellysten kompleksisuus?
  Ei. Bändi on psykedeliaa ja taide-rockia. Loistavia levyjä bändi silti teki!
  Progea ovat Gentle Giant, Genesis, King Crimson, Camel, Yes ja Jethro Tull sekä monet muut vähemmän tunnetut bändit.
  Velvet Underground ei myöskään ole progea edellä kuvatuin kriteerein, mutta eipä hätää! Kuka kuuntelee määritelmiä?
  Uniikki musiikki on tärkeintä, ei tyyli eikä aikakausi.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  ...tonto´s expanding head band...
  ...tahtoo vaan sanoa, että miten tuo termi tajunnan laajentaminen sopii tuohon lokeroimiseen & laputtamiseen "mikäon proogea & mikä eeeiii???"
  prog is dead but we do´t care...

  Fastro kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  niin. no, mutta onhan tajunnan harvinaisten ilmentymien esilletuonti ehkä hankalaakin. ja voihan yksinkertainenkin biisi olla mietitty, että miten se miellyttää eniten. toisaalta, ei sillä pitäisi olla niinkään väliä onko asia vahingossa syntynyt vai ei - yleensä vaan ei synny niin helposti uudestaan - toisaalta taas pelkkä tyyli tehdä musiikkia voi olla ratkaiseva, kun eri ihmiset sitten tykkää erilaisesta ja samatkin eri tilanteissa.

  mutta. taiderockhan voi olla eri asia kuin kokeileva, mutta kokeilevakaan ei välttämättä ole kovin mietittyä tai edes tietyllä tavalla hyvää. tietysti uusi soundi ja kaikki kokeilu on tavallaan progea, mutta tarvitaan enemmänkin.

  kappale voi myös olla nerokas jollakin tapaa, muttei silti hyvä, miellyttävä. joskus tietysti ällöttävyys on hyvä juttu.
  pitää olla semmonen juttu joka täytyy sisältää monia asioita, ei pelkkää tietynlaista ideaa.

  jos vaikka levyn joka biisin alussa on hiljaista suvantovaihetta kauan, taidetta, ja joissain kohdissa progea, tai oikeni kunnon sellaista, ei levy välttämättä ole hyvä juuri niiden kohtien takia, joista en pidä. vaikka olisi kuinka hienoa ja taiteellistaettä joka biisin alussa olisi juuri 3min tuota ambienttia.
  taidekäsitys pitäisi laajentaa, mutta se onkin ihan eri käytössä "taiderokissa". tai, on subjektiivisesti ja univarsalisti hyvää, niin ihmisen yleensäkin, yksilö, kuin diversiteetinkin laajuudessa..

  mutta proge on minulle juuri niitä ihania rytmi- ja meodiakulkuja. tarpeeksi monimutkaisia mutta silti ihmiselle sopivia.
  ja sitten on se tunnelma, mutta sitä ei nyt niin tarvita..

  ja joku osa siitä että se tuntuu niin hyvältä, tulee varmaankin sofistikoitumisesta.

  mutta tunnelmista eklektisyys. sitäkin on vaikea saavuttaa, kun rima on jokaisella eri tasolla.

  joo ei pink floyd oikein..

  entäs joku thrash-metalli. ei aina, mutta yleensä vähän. sanoisin että metallican pari levyä on ainakin yhtä progea kuin pink floyd. vaikka nekin on aika kökköjä jotenkin. vähän hiomista tarttis.

  sitten voi olla vaikka taitavuutta ja tosi hyvää hiomista ja pikku näpertelyä koko ajan, mutta silti isompi melodiamaailma ei olekaan niin kiva. joku jatsi tai mikälie..

  musiikillisten tehokeinojen käyttö, laajemmalla tavalla. (?eli musiikin tekeminen monipuolisemmalla tavalla - periaatteessahan kaikki musiikki on tehokeinoja. tehokeino?)
  sanoisimpa että illuusioilla on aika suuri osa. (se on kyllä yhteydessä psykedeliaan, mutta ylemmän tason illuusioita - niitä jotka ovat vältettävissä varsinkin sofistikoitumalla, mutta vaikuttavat silti virikkeellisyydellään)

  äh

  Markkutapio kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  :| :arrow: :shock: :arrow: :?: :arrow: :roll: :arrow: :idea: :wink: :arrow: :D :arrow: :mrgreen:

  Markkutapio kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Bongasin tommosen uutisen:

  "Rockarit kettujahtien puolesta (Julkaistu: 03.05.2006 elisa.net/viihde-sivulla)
  Brittien enemmistö vastusti vuosien ajan koirien ja hevosten kera suurella joukolla harrastettavia kettujahteja. Se johti moisen julmuuden ja verileikin kieltämiseen lailla.
  Muutama tunnettu brittirockari on aloittanut taistelun kyseisen lain kumoamiseksi. Joukosta löytyvät mm. Bryan Ferry, Roger Waters, Eric Clapton, Roger Daltrey ja Nick Mason. Siis tyyppejä, jotka ovat kohonneet sellaiseen sosiaaliseen asemaan, jossa on tapana harrastaa kettujahtia.
  Herrat pitävät lähiaikoina yhteisen ulkoilmakonsertin. Kettujahtien ystävät ovat tervetulleita. Kukaties nähdään ja kuullaan Fox on the Run."

  Näin ne rokkarit nykyään haluaa terveellisiä ja liikunnallisia harrastuksia. Ei enää riitä möykkääminen hotellihuoneissa. Edistystä. :shock:

  Lerxst kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  prog is dead but we do´t care...


  Toivottavasti eteenpäin menemisen tarve musiikissa ei kuole. Ainakaan ei ole vielä kuollut. Punk sen sijaan on ainakin jo kuollut... Kuunnelkaapa vaikka sekavia selostuksia nykypunkkareilta, jotka kertovat tekevänsä punk-teemalevyjä progressiivisessa hengessä... :mrgreen:

  Markkutapio kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onko kukaan tutustunut tuohon Michal Wojtas-nimiseen muusikkoon. Ensivaikutelma on että "taitava kaveri", mutta imitoiko liikaa Mike Oldfieldia ja muita esikuviaan (JM Jarre,P Floyd). Mitäs ootte mieltä? http://www.amarok.pl/eng.html

  Näytteitä voi ladata myös http://fansmikeoldfield.com/modules.php?name=News&file=categories&op=newindex&catid=2


  OldfieldOlli kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onko kukaan tutustunut tuohon Michal Wojtas-nimiseen muusikkoon. Ensivaikutelma on että "taitava kaveri", mutta imitoiko liikaa Mike Oldfieldia ja muita esikuviaan


  Enpä ole aiemmin tutustunut,mutta kiitos linkkisi nyt olen.Kyllähän tuossa selkeääkin selkeämmin esikuvana Oldfield paistaa.Mutta hällä väliä.Ihan kivalta kuullostaa.tAi ehkäpä juuri siksi kuullostaa ihan pirteältä.Täytyyhän ihmisillä esikuvia olla,eikä Oldfield varmasti niitä huonoimpia ole :D

  Markkutapio kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Analysointia: Ratsastaa Miken Amarok-nimellä. Fieldmour nimi yhdistyy ilmeisesti Oldfield+Gilmour nimistä. Neo Way-biisit lainailee Mikea suoraan, jotkut biisit jopa yhtäaikaa eri Miken biiseistä. Muut biisit ovat enemmän omantakeista. Tosin tuo Meriba oli kuin King Crimsonin ja Piirpauken sekoitus.

  MZ kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En jaksanut kauheasti hakea, joten laitetaan tähän: Onko Kokkolassa enää yhtään hyvää divaria, kun Backdoor lopetti (Hessu)?
  Pakko kai sielläkin on joskus käydä.

  JarkkoH kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kokkolaan oli viime viikolla avattu sinne entiselle kävelykadulle uusi levykauppa. Jonkin verran vinyyliä, uutta ja vanhaa ja cd-osastoa on tulossa kuulemma lisää. Lauantaina cd-levyjä oli aika vähän. Vaikutti vähän siltä, että siellä oli pikkuisen kaikenlaista. Kaipa tuo liike suuntansa vielä löytää. Liikkeen nimeä en muista, mutta eiköhän se löydy, muutama kortteli torilta, Kahvipuuta vastapäätä.

  Levyjen suojamuoveja ja sisäpusseja oli edullisesti ja taisi olla jopa 10" levyillekin nuita. Pitää käydä jatkossakin tuolla Kokkolan reissujen yhteydessä. Silti Ajan säveltä tulee ikävä...


  J

  Pekka kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tänään Pekka Pohjolaa livenä vuodelta 1980 klo 22:00:
  http://www.yle.fi/teema/tv-arkisto/id7705.html


  Ohjelmassa myös Olli Ahvenlahden zäässiä.

  kissamies kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Tänään Pekka Pohjolaa livenä vuodelta 1980 klo 22:00:
  http://www.yle.fi/teema/tv-arkisto/id7705.html


  Tuohan pitää mulkkailla läpi tänään, kiitos muistutuksesta.

  Fastro kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  punkistaki tulee taidemusiikkia ja itsetiedostavaa progea, ku vaa sanoo niin.
  voiu mihinu on maailma. kaikki on kuollut

  Kcrimso kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mewin And the Glass-Handed Kites-levy on ilmeisesti viimeinkin ilmestynyt Jenkeissä. Yllättäen Pitchfork diggaa vaikka puoli arvostelua meneekin sen päivittelyyn miten epä-cool Mew on:

  http://www.pitchforkmedia.com/article/record_review/37708/Mew_And_the_GlassHanded_Kites


  Lerxst kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  jenkkimusa onkin niin coolia, että sitä ei voi kuunnella täällä kuin saunassa...

  Kcrimso kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Guardianin artikkeli tuoreista progehtavista bändeistä. Wakeman kommentoi jutussa muutamaa:

  Secret Machines: "I like this band. Songs like Alone, Jealous and Stoned are full of fantastic mood changes, which has always been a major element of prog. On Lightning Blue Eyes they've produced the sort of prog track that gets radio play. Very poppy."

  Dungen: "They have a distinctive bass and drum sound, an important element of prog. In fact, their song Festival reminds me of Yes's early work. Prog is about knowing the rules and then breaking them, which Dungen do really well."

  Mew: "These guys can really play, but they never seem to let go. They should - there's no harm in showing off. It's great to hear vocals that obviously have time and thought spent on them. Too many bands use the singer as a frontman and forget the vocal is a defining element of any band, especially in prog."

  Pure Reason Revolution: "The Bright Ambassadors of Morning and Goshens Remains - fantastic song titles. It's important to get the listener's mind thinking. But their songs are brilliantly atmospheric. They remind me of early King Crimson, but their use of technology gives them a sound all their own."


  Ainoastaan Mew on minulle tuttu. Mites muille?

  http://arts.guardian.co.uk/filmandmusic/story/0,,1841206,00.html


  kissamies kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Yks frendi suositteli mulle tota Pure Reason Revolution bändiä, ja yhden levyn olen kuullut, eikä se kuulostanut kovinkaan kiinnostavalta..Secret Machines on myös tuttu nimi mutta en ole vielä ennättänyt tutustua, luulisin sen olevan jotain melko populistisen progehtavaa meininkiä kuten Mew..ainakin mitä olen lueskellut bändin - Ten Silver Drops levystä muutamista lehdistä.

  Janus kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Secret Machinesin ekan levyn olen kuullut. Muistan vaan että materiaali ei tainnut olla kovin kummoista. Dungen on enempi psykedeliaa (paikoin melko popahtavaakin) retrosoundeilla. Oikein hyvä.

  Astro kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Dungen on huippu!

  kissamies kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mitäs Kcrimso ja kumppanit pitävät Uzvan uutukaisesta, onko bändin paras?
  Livenä ainakin uudet biisit ovat kuulostaneet hyvin hunajaisilta. Tänään olis taas mahdollisuus nähdä Uzva, mutta ei taida jaksaa kolmatta kertaa, kun Magyar Possekin olis mahdollisuus nähdä ilmaiseksi korjaamolla...

  Entäs tuo Viima ja Overhead jotka soittavat Uzvan kanssa, onko mainiota settiä?

  jaana kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Overhead on soitellut viime aikoina ihan mukavia settejä ja saattapa loppuun tulla myös crimson coveri 21st century skitsoidista. Kotisivuilta saa ladattua klippejä ja myös kokonaisia biisejä. www.overhead-band.com . Ja onhan siinä sentään solistina Setä ;-D

  Kcrimso kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mitäs Kcrimso ja kumppanit pitävät Uzvan uutukaisesta, onko bändin paras?


  Hyvä levyhän tuo uusi on. Aika pitkälti samoilla linjoilla liikutaan kuin Niittoajassakin. Vaikea vielä sanoa kumpi on parempi. Jos nyt olisi pakko valita niin ehkä kuitenkin Niittoaika. Parin kuukauden ja 10 lisäkuuntelun jälkeen tilanne voi toki olla jo toinen.

  kite kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Helvetin hyvältä Uoma kuulostaa, ei ainakaan jää paljoa Niittoajasta jälkeen. Pari kuuntelukertaa vasta takana, mutta ehdottomasti vähintään neljän tähden levy.

  kissamies kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jumalauta Uzva on nyt tiukassa vedossa!! käväsin eilen kattomassa kolmannen kerran ja koko keikan ajan hymyilytti kun kuulosti niin saatanan hyvältä. Vetivät ihan kiitettävästi Niittoajaltakin biisejä. Overhead soitti myös lopuksi sen 21st century skitsomies coverin, olipa mahtavaa kuulla edes jonkun soittavan sitä livenä.

  Hezzu kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kirpparilöytö:

  Reijo Karvonen & Ikaros: Ikaros (1978)

  Reiska on se mies, joka laulaa Kuka lohduttaisi Nyytiä? -levyllä. Ikaroksen kosketinsoittaja on Anssi Tikanmäki. (kuva bändistä: http://www.anssitikanmaki.com/1960_1970/Foto6.htm
  )

  Ei nyt mahottoman progee, mutta sinnepäin, aika lailla samaa osastoa ku Petri Petterssonin Nuoruus-levy.

  Markkutapio kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Huomasitkos muuten että Anssi Tikanmäki on tehnyt uuden levyn. Oli siinä samalla sivulla Piirpauke-topicin linkissä.

  Kcrimso kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onko kukaan hankkinut?
  http://www.guitarhero.com/ke100.html
  :D
  OldfieldOlli kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onko kukaan hankkinut?
  http://www.guitarhero.com/ke100.html
  :D
  he he.Emersonin saisi siis 149 taalalla.

  Kcrimso kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  VdGG palaa ensi vuonna. Joukosta puuttuu tosin David Jackson.
  http://www.sofasound.com/latest.htm


  iikori kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Latasin tässä just Hezsun sivuilta Palasokeriseedeen.
  Pääosin se oli peetä. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Ennenkaikkea vanhaa progepäätä miellytti Dark Sun, varsinkin The Sun Has Come pläjäys. Saundit tosin vähän heikot, mutta
  muuten hienoa musisointia :D

  Pekka kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  VdGG palaa ensi vuonna. Joukosta puuttuu tosin David Jackson.
  http://www.sofasound.com/latest.htm


  Mites se Jaxon nyt noin? Tarkoittaakohan tämä, että Hammill alkaa soittaa taas enempi sähkökitaraa? :shock:

  PeeHoo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  VdGG palaa ensi vuonna. Joukosta puuttuu tosin David Jackson.
  http://www.sofasound.com/latest.htm


  Mites se Jaxon nyt noin? Tarkoittaakohan tämä, että Hammill alkaa soittaa taas enempi sähkökitaraa? :shock:


  Syytä ei mainittu. Jaxonin "oikea" ammattihan on kai jonkinlainen musiikkiterapeutti, ehkäpä VDGG:n tummat fiilikset eivät oikein sovi siihen konseptiin. :lol:
  David tuli nähtyä Alicen bändissä Kultsalla vuosia sitten...

  Kcrimso kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.stylusmagazine.com/articles/staff_top_10/top-ten-prog-bands-that-secretly-rule.htm


  Tuukka/KeNo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Käykääs tsekkaa poijjaat Markku Lahtelan Sirkus livetystä Youtube.comissa:

  Clip 1 - http://www.youtube.com/watch?v=F6nH0etwh84


  Clip 2 - http://www.youtube.com/watch?v=siaisGVAPcw


  Clip 3 - http://www.youtube.com/watch?v=ui64Bma7XrA


  Kaksi ekaa siis Ravintola Kirjasta viime marraskuulta, jolloin soittivat kera ES ja Shogun Kunitoki. Kolmas nyt on... kellarista.

  t.

  Kcrimso kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Artikkeli Canterbury-progesta: http://arts.guardian.co.uk/filmandmusic/story/0,,1925878,00.html


  EsaJii kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Lahtela...
  rumpuja rummutetaan, kitaraa rämpytetään. Mitä sitte?

  Markkutapio kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onko Australian Crawl kellekään tuttu (1978--86), itse törmäsin eka kertaa jutubessa. Luulisi ainakin noilla esityksillä olleen tunnettu maailmalla. Tässä Reckless-kipaleessa on jotain tuttua kitaroinnissa, joissakin kipaleissa sitten paistaa Stingin vaikutus läpi.

  http://www.youtube.com/watch?v=5a1XM4vcYo8


  Tuukka/KeNo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Lahtela...
  rumpuja rummutetaan, kitaraa rämpytetään. Mitä sitte?


  Sitä kutsutaan musiikiksi, että sitä sitten.

  Kcrimso kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Linkin Parkista progebändi?

  Linkin Park Inspired By Prog Rock On New Album

  November 15, 2006, 3:50 PM ET

  Linkin Park's Mike Shinoda says fans should expect something a bit different when the group releases its third album next year. "There is an element to the album that will be familiar to people simply because it's the same guys making the music," he tells Billboard.com. "But at the same time, these guys have grown up quite a bit, and we definitely have a different mind state about making songs.

  "Most importantly, we want to make stuff that's hopefully cutting edge and different," he continues. "I feel like we did what we wanted to do with 'Hybrid Theory' and 'Meteora,' and now it's time to step outside the box and try something new."

  Shinoda says the band and producer Rick Rubin have narrowed about 100 song ideas down to 18 and will probably trim further before the album is finished. The MC says recording is "going really well" and that working with Rubin is "amazing ... really awesome."

  "The thing about Rick that I love is he's unpredictable," Shinoda says. "He'll listen to a song and throw out an idea that seems completely out of nowhere, but it makes a lot of sense and it makes the song better." Shinoda adds that Rubin has steered band members towards recordings by Pink Floyd, Elton John, King Crimson and Emerson, Lake & Palmer as reference points for different emotions and feels for the new songs. "The Moog (synthesizer) has been sitting in the studio since day one," Shinoda says with a laugh."


  Janus kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuskin maltan odottaa.

  Lerxst kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mistäs sitä tietää, kun oikein kädestä pitäen viedään progettamaan. Täytyy vissiin lisätä proge kiellettyjen sanojen listalle... On se niin hauskaa, kun tuo progeaiheinen namedropping Moogien, Rhodesien ja sensellaisten osalta tästä vielä kiihtyy...

  Kcrimso kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Progelle kävi kuin homoille. Siitä tuli muodikasta!

  (Kai katsoitte South Parkin äsken?)

  Lerxst kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Proge on muotia ja punkki on progea! Ympyrä on sulkeutunut! Kaikki muuttavat kaupungeista maalle! Maaseutu menee tukkoon! Matti Vanhasesta tulee tenukeppi! Tony Halmeesta evankelista ja Sarasvuo joutuu linnaan!

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei mutta tuohan kuulostaa loistavalta tulevaisuudelta!!!

  iikori kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Progelle kävi kuin homoille. Siitä tuli muodikasta!

  (Kai katsoitte South Parkin äsken?)

  No ei, yö on nukkumista varten. Teeveen herrat eivät halua varmaan, että ko sarjaa katsottavan. No onhan videot, mutta
  ihmisen taimi unohti tänä aamunakin ajastaa Perhe on pahin
  jakson (8.05 ja nelonen.

  krapp kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onko kellään havaintoa Loirin 4+20 -levystä? Tuntuu olevan aika harvinainen platta. Ilmeisesti ei ole cd:nä saatavilla. Olisi hauska kuulla progressiivista Loiria, vai jatsiako tuon pitäisi olla?

  Lerxst kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei mutta tuohan kuulostaa loistavalta tulevaisuudelta!!!


  Eikös olekin? Kaikki on progea, maaseutu kukoistaa, Halme julistaa sanaa, Vanhanen olisi jatkuvasti krapuloissaan ja kukaan ei haluaisi olla sisäinen sankari! Tuohon lähtisin minäkin mukaan! :wink:

  Markkutapio kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Divarissa osui käsiin Yes'in CD, no ostin pois ku halvalla sai. Levyn nimeä ei lukenut missään, oli vain numero 3832. Selvittelin netistä että mikä tämä on. Ei löytynyt diskografiasta tämmöstä. Minkähän kummajaisen ostin? Ilmeisesti lisenssillä kerätty näitä alkutaipaleen singlejä tähän.

  Riley kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Divarissa osui käsiin Yes'in CD, no ostin pois ku halvalla sai. Levyn nimeä ei lukenut missään, oli vain numero 3832. Selvittelin netistä että mikä tämä on. Ei löytynyt diskografiasta tämmöstä. Minkähän kummajaisen ostin? Ilmeisesti lisenssillä kerätty näitä alkutaipaleen singlejä tähän.


  Kenties tämän?

  http://www.progarchives.com/Progressive_rock_discography_CD.asp?cd_id=11710


  Markkutapio kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kenties tämän?

  http://www.progarchives.com/Progressive_rock_discography_CD.asp?cd_id=11710

  Biisilista on ainakin tarkalleen sama, mutta mulla on kansikuva eri ja vuosi on 2001.

  iikori kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Näkyy olevan meikäläisen sadas viesti ja sen kunniaksi:
  Tuon esille yhden jenkkiprogebändin, jota ei ainakaan ole näkynyt kenenkään levylautasella. Kyseessä on Lands End Ameriiikasta. Progarchives kategoroi sen Psychedelic/Space Rock, mutta mitään suurempaa sekoilua ei levyillä ole. Bändiltä tuli 1994-98 5 levyä ja 2005 tuplacd, joka oli eräänlainen projekti.
  Bändi ei ollut enää varsinaisesti kasassa. Toinen cd oli 90-luvun "jämiä". Paras levy on Natural Selection ja sen huippuna 30min nimikappale. Tässä pari linkkiä, joista pääsee kuuntelemaan
  bändiä, toisessa kokonaisia biisejä. Lisäksi linkeissä "poikien" sivuprojekteja.Progarchivessa levyistä hyviä arvosteluja ym.
  http://www.transendland.net/Sampler%20page.html
  http://merlin.legend.org.uk/~andycl/landsend/samples.html


  Markkutapio kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Beatles taipui Queenille (julk. Kaleva.fi/plus)
  Queen-yhtye löi Beatlesin brittien äänestyksessä, jossa valittiin Britannian kaikkien aikojen suurin bändi. Äänestyksen saarivaltion parhaasta yhtyeestä järjesti BBC Radio.

  Kuuntelijat saivat äänestää viiden bändin listasta. Tuhansista ehdokkaista viiden kärkeen pääsivät Queenin lisäksi Beatles, Oasis, Rolling Stones ja Take That.

  Hopealle yllättäen jääneen Beatlesin jälkeen kolmanneksi sijoittui Rolling Stones. Oasis oli neljäs ja Take That viides.

  Markkutapio kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tietoa onko?
  Kuulemma on kasattu Pienet miehet-yhtye uudelleen 16 vuoden tauon jälkeen ja levy 13 nuolta ilmestyy nyt 10. päivä. Itse en tuolloin noteerannut bändiä, mutta ollut ilmeisesti jo pääsemässä eliittiin kun ilmeisesti artistilla tuli kuulovaurio. Ainakin Radio Helsingin foorumissa oli jo innostusta paluusta. Kertokoon lisää joka tuntee paremmin asian.

  Markkutapio kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  ...ei sitten muutkaan näköjään olleet noteeranneet, no se siitä, ei noteerata nytkään.

  Fastro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En nyt viittiny omaa topiccia aiheelle pistää ku siihen tarttis perehtymistä enemmän..
  noista ensimmäisistä progelevyistä, jos KC:n In the Court of the Crimson King oli muka eka.. Ainakin Amon Düül II - Phallus Dei julkaistiin sitä ennen ja se on vähintään yhtä progressiivista. On kai sanottu että toi KC:n levy ois eka joka kuvais genreä parhaiten... hmm ehkä, ehkä ei, mutta varmaan se oli suosionsakin takia tavallaan eka. Ehkä eka art rockin? Samana vuonnahan julkaistiin Yes - s/t, mutta en siitä oikein tiedä. Olihan Zapan Hot Rats, mut se ei kyllä ehkä ole mikään paras. Ei kai noita Beatleseja voi tosissaan ottaa, ei voi sanoa että koska oli omana aikanaan sellaista. Sama vähän Moody Bluesissa - vaikka mukavalta elokuvamusalta kuulostaakin. Mitäs muita niitä olikaan.

  Mutta pointti oli vaan että musta ainakin Phallus Dei on melkosen loistava (toki toi KC:kin, mutta aika vahva vastustaja sillä)

  Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vilkaisin viikonloppuna vähän Music Televisionia ja siellä pyöri jonkun Scissor Sistersin tekemä cover Pink Floydin Comfortably Numbista. Eipä oikein toiminut...biisi oli nopeutettu tanssikelpoiseksi, laulupuolesta tuli mieleen Bee Gees -falsetit. Ilmeisesti kyseessä on jonkinlainen hitti? :?


  Toimiipas, parempi ku alkuperänen.

  apazuzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En nyt viittiny omaa topiccia aiheelle pistää ku siihen tarttis perehtymistä enemmän..
  noista ensimmäisistä progelevyistä, jos KC:n In the Court of the Crimson King oli muka eka.. Ainakin Amon Düül II - Phallus Dei julkaistiin sitä ennen ja se on vähintään yhtä progressiivista. On kai sanottu että toi KC:n levy ois eka joka kuvais genreä parhaiten... hmm ehkä, ehkä ei, mutta varmaan se oli suosionsakin takia tavallaan eka. Ehkä eka art rockin? Samana vuonnahan julkaistiin Yes - s/t, mutta en siitä oikein tiedä. Olihan Zapan Hot Rats, mut se ei kyllä ehkä ole mikään paras. Ei kai noita Beatleseja voi tosissaan ottaa, ei voi sanoa että koska oli omana aikanaan sellaista. Sama vähän Moody Bluesissa - vaikka mukavalta elokuvamusalta kuulostaakin. Mitäs muita niitä olikaan.

  Mutta pointti oli vaan että musta ainakin Phallus Dei on melkosen loistava (toki toi KC:kin, mutta aika vahva vastustaja sillä)  Kaveri puhuu asiaa! Amon Duul julkaistiin ensin ja on parempi levy.
  Tottakai se on makuasia, mutta kuitenkin.

  Kcrimso kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ehkä olennaisinta mietittäessä sitä mikä oli ensimmäinen progelevy on ajatella sitä mikä yksittäinen levy vaikutti eniten koko genren muodostumiseen. Minusta on aika outoa jos joku kiistää että Sgt. Pepperin ohella se voisi olla mikään muu kuin In The Court Of The Crimson King.

  Olen juuri äskettäin lukenut pari mainiota artikkelia joissa viitataan siihen miten mieletön vaikutus In The Court Of The Crimson King -levyllä oli mm. Genesiksen ja Yesin nuorille jäsenille. Tuli pojille lisämotivaatiota viettää aikaa runsaasti treenikämpällä. :lol:

  Katkelma mainiosta Marquee-klubia käsittelevästä Peter Banks- haastattelusta:

  I think that was the very first gig King Crimson ever did, certainly the first night I saw them, and it was absolutely amazing! And I was standing at the bar with a drink and I never touch my drink throughout the whole set, I just stood there in total amazement. Bill (Bruford) was standing next to me, I think, and we just stood there kind of open mouthed and... I think all of us were there. And we just watched them and immediately we were just amazed about how tight they were, and how good they were, and how good the composition was, and how original they sounded, and we just realized immediately... We thought that we were the best band around, and we probably were. We were pretty confident, as far as London bands went, that Yes were the one. We thought that nobody else was better than us. Crimson tore all that apart. I think we actually said that night we needed to rehearse a lot more.


  http://www.themarqueeclub.net/interview-peter-banks-yes


  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No tuota... Beatlet sekä Amon Duul 2 tekivät psykedeelisiä rocklevyjä eikä progea, näiden takia (ja monen muun aikalaisensa; Esmes Small Faces; Ogden´s Nut on hemmetin hieno...) kylläkin koko genre keksittiin & luotiin; Tosin homman nimi taisi aluksi olla Art Rock... King Crimson tuntuu selvemmin yrittäneen tehdä "jotain muuta"... Procol Harum & Moody Blues ainakin ehtivät vielä tähän väliin... entä otteko kuulleet esmes Koivistoisen Valtakunnan? Mitähän se mahtoi olla...?

  Kcrimso kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, täsmennetään sen verran että hyväksyisin Sgt Pepperille ensimmäisen progelevyn "kunnian" (jos se siis olisi pakko myöntää jollekin muulle kuin ITCOTK:lle) siksi että se on vaikuttanut ja inspiroinut genreä laidasta laitaan niin paljon. Ihan täysverisenä progelevynä sitä ei voi kuitenkaan pitää.

  OldfieldOlli kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä tuota Moody Bluesin Days of Future Passed -lättyä vuodelta 1967 on myös pidetty ekana progelevynä.Eikä se nyt niin kauhean outoakaan ole,vaikkakin ehkä Moodyt edustivat uransa alkupuolella enemmän psykedeliaa.Ennemmin minä tuon ekan progelevyn tittelin antaisin Moody Bluesille kuin Beatlesille ja uskon(ja tiedän),että en ole ihan yksin mielipiteeni kanssa.Kyllä Beatles kuitenkin on tehnyt aina lähinnä poppislevyjä,johon genreen Pepperinkin kyllä mieluummin laittaisin.Hyvä levyhän se toki on,mutta siitähän tässä ei olekaan kyse.

  Kcrimso kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Harvemmin kukaan ensimmäisen aallon progeveteraani Days Of Future Passedia kuitenkaan haastatteluissa muistelee toisin kuin Sgt Pepperiä.

  OldfieldOlli kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mutta sehän on muotia ja katu-uskottavaa mainita Beatles joka käänteessä :lol:

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Procol Harumin A Whiter Shade of Pale oli myös Lennonin suosikkibiisi ilmestyessään...

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Täällä ei kovin hyvin tunneta Mirthrandir-bändiä.
  http://mirthrandir.com/home.html

  Jos joku innostuu poppoosta, niin minulle voi viskata täpinöitänsä, ja voi olla että lähetän onnekkaalle Mirthrandirin Meksikon Baja-Prog-live 2006 CD-R-levyn.
  Pistäkää viestiä tänne: jarmo.pystynen@kolumbus.fi
  Ensimmäiset kaksi, jos en tunne olevani riidoissa ko. henkilöiden kanssa 8) , saanevat postia lähitulevaisuudessa.

  Markkutapio kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Täällä ei kovin hyvin tunneta Mirthrandir-bändiä.

  Ei taideta tuntea muuallakaan, kun juutubesta ei löytynyt mitään.

  JarkkoH kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vissiin pitäs olla ihan hyvä, koitin hommata For you the old women vinyyliä, mutta oli vähän turhan kallis, jotain 150 taalaa muistaakseni. Jäi siihen. Kiinnostas kuulla kyllä. Millasta se on siis?


  J

  JarkkoH kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jaa, voisin vastata Jammon haasteeseen ja ottaa vastaan levyn, jos ei oo menny jo :)


  J

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mirthrandirin For You The Old Women on vastikään julkaistu CD:llä (tai siis noin vuosi sitten) ja sain sen synttärilahjaksi kaverilta.
  Musiikki on tiukasti progegenren ytimessä olevaa soittoa, hieman tulee vastaavat USAlaiset bändit kuten Yezda Urfa ja Pentwater mieleen. Soittotaito on erinomainen, biisit ovat hienostuneita (Spock's Beard voi myös olla vertailukohtana uudemmista poppoista), mutta vokaalipuoli on ainoa heikko kohta; se saattaa ärsyttää herkkiä. BajaProg-setti koostuu juuri ko. levyn biiseistä.
  JarkkoH on ensimmäinen ilmoitttautunut, joten toinen levy lähtee Ouluhun.

  JarkkoH kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jee! Hieno homma. Voi tuon jälkeen miettiä uudestaan vinyylin hankintaa, kun tietää tykkääkö vai ei :)

  J

  Lazer kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos ei muita ilmottautuneita ole, niin minä voin tutustua myös.

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos ei muita ilmottautuneita ole, niin minä voin tutustua myös.


  Mikäs siinä, ilmoittaudu yllämainitussa osoitteessa.

  vareshippi kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No tuota... Beatlet sekä Amon Duul 2 tekivät psykedeelisiä rocklevyjä eikä progea, näiden takia (ja monen muun aikalaisensa; Esmes Small Faces; Ogden´s Nut on hemmetin hieno...) kylläkin koko genre keksittiin & luotiin; Tosin homman nimi taisi aluksi olla Art Rock... King Crimson tuntuu selvemmin yrittäneen tehdä "jotain muuta"... Procol Harum & Moody Blues ainakin ehtivät vielä tähän väliin... entä otteko kuulleet esmes Koivistoisen Valtakunnan? Mitähän se mahtoi olla...?


  Tjaa "jotain muuta" Zappan Mothers of Invention "Freak out! eka rock tupla-LP.Kolme singleä "Help,I'm a rock" "It can't happen here" " Trouble every day" julkaistiin 1966 puolella.

  Viukkis kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ainakin Dylanin Blonde on Blonde on ennen Freak Outia julkaistu tupla-LP.

  vareshippi kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ainakin Dylanin Blonde on Blonde on ennen Freak Outia julkaistu tupla-LP.


  Niinpä onkin.Highway 61 revisitedin "Like a Rolling Stone" ensimmäinen progebiisi.

  Yawn kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mutta onko se rock? :D

  Lerxst kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos Dylan oli/on progea, niin genre on silloin todella laaja! :D

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuohon kommentoisin että eikai sen jutut PROGEA ollu, mutta levyt Bringing it all back home, Highway 61 revisited ja Blonde on blonde olivat kyllä PROGRESSIIVISTA ROCKKIA.
  Ne jos mitkä todella edisti tota rokkia jonkin verran...

  Lerxst kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuohon kommentoisin että eikai sen jutut PROGEA ollu, mutta levyt Bringing it all back home, Highway 61 revisited ja Blonde on blonde olivat kyllä PROGRESSIIVISTA ROCKKIA.
  Ne jos mitkä todella edisti tota rokkia jonkin verran...


  Nyt minä putosin jo kärryiltä, mutta ei se mitään... :lol:

  Viukkis kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Älkäähän nyt sotkeko progea ja "progressiivista" musiikkia keskenään, tai minä alan kutsua souliksi kaikkea missä on vähänkään sielukkuutta, maailmanmusiikiksi kaikkea mikä on tehty maailmassa ja drum'n'bassiksi kaikkea missä on sekä rummut että basso.

  Lerxst kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Älkäähän nyt sotkeko progea ja "progressiivista" musiikkia keskenään, tai minä alan kutsua souliksi kaikkea missä on vähänkään sielukkuutta, maailmanmusiikiksi kaikkea mikä on tehty maailmassa ja drum'n'bassiksi kaikkea missä on sekä rummut että basso.


  Arghh, mä en lähde enää tohon linjalle... :D

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Progressiivinen_rock  Taru Oksasen gradu Suomalainen progressiivinen rock - Synty ja kehitys vuosina 1967-74 on kokonaan luettavissa :
  http://tutkielmat.uta.fi/pdf/gradu00361.pdf


  Magdalaine kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Saavatko progen kuuntelijat kuunnella myös punkkia, vaikka punk oli aikoinaan se tarkoitus progea vastaan? Minusta ei kyllä taida olla progehomoilijaksi. :lol:

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No totta hitossa saavat! Grazhdanskaja Oborona Omskista. Siperialaista hardcorea. Meikän yksi mielipändejä.

  Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minusta ei kyllä taida olla progehomoilijaksi. :lol:


  Proge onki homojen musaa.

  didja kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei punkkia.
  Ei hiphoppia.
  Ei poppia.
  Ei bluesia.
  Ei soulia.
  Ei "MTV-paskaa"
  Ei soittolistaradiota.

  Klassinen hyväksytään, ja Jazz ehkä. Ja Toto ja Police.

  Pekka kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  "If it ain't prog, it's crap".

  Pekka kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sori, piti kirjoittaa "progi".

  Fastro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei punkkia.
  Ei hiphoppia.
  Ei poppia.
  Ei bluesia.
  Ei soulia.
  Ei "MTV-paskaa"
  Ei soittolistaradiota.

  Klassinen hyväksytään, ja Jazz ehkä. Ja Toto ja Police.


  älä selitä voi noiki olla progea.

  mitä vaan, kunhan progea

  retrou kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minusta ei kyllä taida olla progehomoilijaksi. :lol:


  Proge onki homojen musaa.

  Keitäs tunnettuja progea soittavia homoja on (ollut)?

  Fastro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  proge on sellasta että sitä varmaan kuuntelee monet homot, ainaki sellaset taidehomot jotka kuuntelee ehkä vähän väärällä maulla sitä.. mut varmaan silti aikalailla heteroa porukkaa, mihin oon törmänny.
  ehkä sellasia nysvääjiä ja homomaisia, mut silti.. haluaa salaa kiihkeästi naista. Naispuolisista en sitten oikein tiedä, ei nyt ihan mitään rekkakuskeja kummiskaan.

  joo ehkä puhun vaan omasta puolesta. Esim last.fm:ssä Zeuhlin kuuntelijoista yli 10% epävarmoja sukupuolestaan (ohoh, tuo taitaakin olla vain sitä ettei ne kerro sukupuoltaan) https://www.helmet.fi/search*fin/acaravan/acaravan/1%2C6%2C32%2CB/frameset&FF=acaravan+esitt&3%2C%2C17
  muuten aika paljon suomalaisia siellä

  progea on tullu kuunneltua aika paljon muttei vasaan homoa, toisaalta en kyllä noista mitään tiedäkään, nimiä esim en muista millään eikä kiinnostakaan

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  ...ja ympyrä sulkeutuu:
  Lama-yhtyeen kauniilla ensimmäisellä albumillahan on mm. biisi "Olen Homo".
  ...niin että sillei ne punkitkin.
  Niin että turpa kiinni ja nussi!

  Fastro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  onkohan Bacamarte jotenkin aliarvostettu...
  no samako tuo.. kuunnelkaa!

  Lerxst kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  ...ja ympyrä sulkeutuu:
  Lama-yhtyeen kauniilla ensimmäisellä albumillahan on mm. biisi "Olen Homo".
  ...niin että sillei ne punkitkin.
  Niin että turpa kiinni ja nussi!


  Lama olikin ainoa suomalainen arvostustani nauttinut punk-yhtye. Muutaman Maho Neitsyt -hilpeilyn ohella! :wink:

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Muistanko väärin että Lama olisi osannut soittaa tavallista paremmin?

  Hmm... taidan muistaa väärin, koska kyllähän Rattus ja Terveet kädetkin osasivat soittaa. Maho Neitsyt sen sijaan..

  Lerxst kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Muistanko väärin että Lama olisi osannut soittaa tavallista paremmin?

  Hmm... taidan muistaa väärin, koska kyllähän Rattus ja Terveet kädetkin osasivat soittaa. Maho Neitsyt sen sijaan..


  Lama oli kaikkein tiukin ulosanniltaan jo varhaisessa vaiheessa. Ja sanoitukset eivät jättäneet kylmäksi. Maho Neitsyt oli nyt vaan niin huono että se on hyvää. Rattus ja TK eivät koskaan minua sytyttäneet mitenkään.

  Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oliko tolla Maho Neitsyellä joku "hittibiisi", mikä soi radiossa. Vai sekoitanko nimen...

  Kcrimso kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Menkää muualle puhumaan punkista tai mä alan moderoimaan perkele! :wink:

  Lerxst kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niillä oli hilpeä lainaversio "Ei tippa tapa" -kappaleesta, sekä sellaiset huippurallit kuin "Mikä mun päässä nykii" ja "Ydinaseeton hautausmaa" ... Radiossa en koskaan ole kuullut :D

  Lerxst kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Menkää muualle puhumaan punkista tai mä alan moderoimaan perkele! :wink:


  Sori... :lol:

  Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Levyttihän esim. Kollaa Kestää suomeksi Hawkwindin Urban Guerillan nimellä Kaupunkisissi, että kyllä sitä progesta ja punkista voi puhua samasa topicisa.

  Kcrimso kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eihän Hawkwind ole progea! Eli ei voi. :wink:

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No mites sitten Keitetty Hauki: Sille, joka ymmärtää.
  ...vahva ehdokas kaikkien aikojen huonoimmat levyt-skabaan. Ja nämä sedäthän ei punkkia tehny. Vaan ei kyllä progeekaan. Tuo levy on lähinnä sitä degee eli degeneroitunutta rockkia.

  Kollaa Kestään biisi Tähtien rauha oli progee. Ja sitäpaitsi niiden rumpali Siukonen (vaimikäsenniminytoli...) väitteli myöhemmin taiteen tohtoriksi. Et sillei punkprogeiluista.

  Fastro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  vähän samaa mieltä ettei Hawkwind progea..

  Mutta kyllä on punkkiprogea, ainakin jonkinlaista, kai se sitten on jotain muuta undergroundia.. Hmm eka tulee mieleen Ruins.
  Sitten on kaikkea mathcorea ja noisecorea, aika punkkia.
  Hmm YUP, Cardiacs.. emt mutta varmasti sellaista on olemassa kuitenkin. Punkkiakin on monenlaista. Ja kyllä sitäkin on ihan pikkusen kiva kuunnella. Riippuu vähän biisistä ja silleen.

  Fastro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  itse asiassa etin ton Cardiacsin vaan last.fm:stä tagilla "progressive punk". Sitten aloin jostain syystä kuuntelemaan,, ja huomasin katsoa mitkä on samanlaisia bändejä.. http://www.last.fm/music/Cardiacs
  nehän on avant-gardea.. ja toi C kuulostaa aika hyvältä, just vähän 5UU's (kuunnelkaapa 5UU's:lta vaikka Traveler Waits For No One. Jos tykkää lauletusta avant-gardesta, jostain Henry Cow / Slapp Happy, Thinking Plague, The Residents.. ni noi kyllä kaikki varmaan uppoaa. Nii ja se Ruins muun muassa.

  Oikeastaan progressiivista punkkia on todella paljon. Ehkä vähän erilaista punkkia kuitenkin, folk punk, noisee..

  Lerxst kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  progressiivinen punk...


  ...on mielestäni terminä lähinnä hilpeyttä herättävä, ja osoittaa sen miten typeräksi genreily on mennyt... :roll:

  Fastro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  enpä nyt tiedä... kyllä se vähän kertoo.. jotain

  Lerxst kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  enpä nyt tiedä... kyllä se vähän kertoo.. jotain


  Mikäli punkin alkuperäinen periaate on, että "kuka tahansa voi perustaa bändin ja tehdä biisejä osaamatta soittaa mitään", on progressiivinen punk terminä "lievässä" ristiriidassa itsensä kanssa. Miten voi kehittää/kehittyä ja samalla aikaa olla edelleen osaamatta/oppimatta mitään??? :lol:

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Asiasta toiseen: Onkos kukaan kuullut Joanna Newsomen albumia Ys? Lienee hankkimisen arvoinen, taustavoimissa mm. eräs VanDyke Parks...

  Fastro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  enpä nyt tiedä... kyllä se vähän kertoo.. jotain


  Mikäli punkin alkuperäinen periaate on, että "kuka tahansa voi perustaa bändin ja tehdä biisejä osaamatta soittaa mitään", on progressiivinen punk terminä "lievässä" ristiriidassa itsensä kanssa. Miten voi kehittää/kehittyä ja samalla aikaa olla edelleen osaamatta/oppimatta mitään??? :lol:[/quote]
  Eipä se alkuperäinen periaate oikein pysy (monessakaan asiassa), jos koskaan edes tuollainen ollut. Ehkä joillakin.
  No, onhan sitä helpompi soittaa, ehkä. On erilaisia punk-tyylejä.
  Jotain vallankumouksellisen "rumaa" siihen voi kuulua, jolloin idea siitä että progebändi alkaa soittaa pelkkää punkkia on aivan yhtä hyvä.
  Pitäisikö sitten tuota muuta punkkia (suurinta osaa) sanoa vaikka hardcoreksi, coreksi, vai .. eiiiiiii mitä lie noikaa ees tarkoittaa


  [quote]Asiasta toiseen: Onkos kukaan kuullut Joanna Newsomen albumia Ys? Lienee hankkimisen arvoinen, taustavoimissa mm. eräs VanDyke Parks...
  En mutta Il Balletto Di Bronzon "Ys" on melkoisen hyvä kyllä. Mitä lie sekään tarkoittaa...

  Lerxst kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  "A 1976 issue of the English punk fanzine Sideburns featured an illustration of three chords, captioned "This is a chord, this is another, this is a third. Now form a band"

  krapp kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Asiasta toiseen: Onkos kukaan kuullut Joanna Newsomen albumia Ys? Lienee hankkimisen arvoinen, taustavoimissa mm. eräs VanDyke Parks...


  Aivan törkeän hyvä levy. Pitkiä polveilevia kappaleita ja hienoja melodisia oivalluksia.

  Newsomin aiemmista olen kuullut vain Milk-Eyed Menderin, joka ei levynä kanna kovinkaan pitkälle. Osa biiseistä kyllä siinäkin loistavia.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, hankintaan menee Newsomin Ys.
  Kuuntelin siitä sämplejä joltain kauppasivulta ja kuulosti todella kunnon omituisten otusten levykerhon kamalta.

  vareshippi kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Asiasta toiseen: Onkos kukaan kuullut Joanna Newsomen albumia Ys? Lienee hankkimisen arvoinen, taustavoimissa mm. eräs VanDyke Parks...


  En ollut kuullut mainittavankaan,mutta pitääpä hankkia tuo levy.
  Ääni muistuttaa Marianne Faithfulia.

  Riley kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mulle tulee tuosta Newsomista etsimättä mieleen Kate Bushin alkupään tuotanto. Björkmäisiä äänenkäytön maneereita olen myös kuulevinani. Biisit ovatkin sitten tosiaan pidempiä ja ihan tolkuttoman rönsyileviä. Pelkästään tuo Ys-levy sisältää riittävästi tekstiä keskiverto runokokoelman tarpeisiin. Ei ihan parilla kuuntelulla tyhjene. Aitoa progea.

  endbrax kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Newsom livenä Saksassa: http://www.bigozine2.com/archive/ARrarities07/ARjnmunich.html


  Riley kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Newsom livenä Saksassa


  ...ja 9. syyskuuta myös Suomessa:

  http://www.tiketti.fi/tapahtuma/1177


  fitchet kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Krautrock-worldissa soi tällä hetkellä outoa, kotimaista ja vanhaa progerokkia nimeltä Dead Ends... biisinnimi "Dohtori" (varmasti typo sanasta Tohtori)

  Tietääkö kukaan mikäs se tällainen bändi on? Googlesta kun ei saa oikein mitään tuloksia.

  OneSlip kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Krautrock-worldissa soi tällä hetkellä outoa, kotimaista ja vanhaa progerokkia nimeltä Dead Ends... biisinnimi "Dohtori" (varmasti typo sanasta Tohtori)

  Tietääkö kukaan mikäs se tällainen bändi on? Googlesta kun ei saa oikein mitään tuloksia.


  Mitä minä sain kuukkelista irti, bändin nimi on ilmeisesti Dead End 5 ja levy Dead Ends. Levy on julkaistu 1976. Toinen levy Läpilyönti ilmestyi seuraavan vuonna. Jostain syystä bändin levyt mainitaan Punk and New Wave Rock from Finland-otsikoidulla listalla.

  Mitä biisiin tulee, se on ilmeisesti käännösbiisi, tosin ei ole hajuakaan kuka sen alunperin esittää. Säveltäjä tiedoissa esiintyy kuitenkin herra nimeltä John Symon Asher Bruce, tutuille pelkkä Jack Bruce. Näin siis jos tulkitsin tietoja oikein.

  Löytyipä bändistä Kuusrokissa 1977 otettu kuvakin.

  Edit: olen niin nopea typottamaan, että aina saa korjailla jälkeenpäin. Syytän käsi sydämmellä Lidlistä ostamaani näppistä :shock:

  iikori kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tohtorisetä-biisi löytyy ainakin West,Bruce&Laingin levyiltä Why dontcha ja Live`n`kickin`

  OneSlip kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tohtorisetä-biisi löytyy ainakin West,Bruce&Laingin levyiltä Why dontcha ja Live`n`kickin`


  Selvisipähän sekin :)

  fitchet kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kiitosta vaan infosta ja linkeistä. Ilmeisesti krautrockworldilla oli nettiradiossaan tagit väärin.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Dead End 5 pääsi jopa Juice Leskisen johonkin biisiin; Siinä vittuillaan jostakin nuijasta joka väänti biisejä "UmpiKuja-Viidessä"... Joo ne oli KARMAITA. Finlevyn markkinaosaston keksimä "Suomen ensimmäinen punk-bändi". Biiseissä levyillä löytyi mm. coveria BÖCn ME262 ja Janis Joplinin Mersu... joo ja Ramoja.

  pinulk kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Miksei kukaan ole kertonut minulle että pidän Jonesy-yhtyeestä Ihan uusi tuttavuus, vaikka progeilua harrastanut yli 30 vuotta.

  EsaJii kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Löysin levykaupasta kummajaisen. Kahden CDn kokoelman, jossa eka on best of ja toinen live. Sitä ei listata tässä
  http://en.wikipedia.org/wiki/Yes_discography

  Jos hankin sen, tulee ekassa CDssä ne jotka on jo highlights kokoelmassa.

  Hinta oli 22 paikallista pelimerkkiä.

  Ahaa, se olikin kolme CDtä ja tuo Ultimate Yes, ja amazonin arvostelijan mukaan paska kokolema kahden CDn kohdalla
  http://www.amazon.com/Ultimate-Yes/dp/B00016XNZM/ref=sr_1_8/103-7902887-9074241?ie=UTF8&s=music&qid=1190811523&sr=1-8


  EsaJii kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Muuten, en löytänyt Yes ketjua täältä.

  Fastro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  noloo

  Markkutapio kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Miksei kukaan ole kertonut minulle että pidän Jonesy-yhtyeestä Ihan uusi tuttavuus, vaikka progeilua harrastanut yli 30 vuotta.

  Älä huoli, mulle ei kukaan ollut kertonu että pidän proge-musiikista... se selvisi vasta kun tulin sokrun sivuille silloin aikoinaan... siis aiemmin minä vain kuuntelin musaa (progea) ja täällä selvisi että se on ollut progea, josta olin ollut pitänyt... (huh)

  zeitgeist kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Näin. En ole vielä törmännyt (musiikki)sosiologiseen tai mihinkään muuhunkaan tutkimukseen siitä, miten vahva on (ollut) keskivertoisen suomalaisen progekuuntelijan itsereflektio tahi tietoinen progressiivinen identiteetti.
  Epäilys on kuitenkin se, että tyypillisesti niin banaali valtakulttuuri on pyrkinyt PIILOTTAMAAN progea genrenä, koska se on edustanut elitististä tahi vallankumouksellista kvalitatiivista tietoisuutta:)! Vai oliko vain sivistyssana jätkille liian pitkä ja vaikea?

  Näin ollen tässä on voinut muillekin käydä niin kuin yllä Markkutapiolle! Voitteko edes kuvitella tätä tapahtuvan muissa musiikkigenreissä:

  Tanssimusiikin ystävä tilittäisi: "Kävin tansseissa ja kuuntelin iskelmiä, mutta vasta 50-vuotiaana tajusin, että tämä on tanssimusiikkia"!

  Tai hevari synkistelisi: En tajunnutkaan, että musiikkini oli raskasta rockia ennen kuin isot pojat kertoivat sen minulle!

  Minä ainakin olen kumminkin tiennyt olevani ensisijaisesti progen ystävä n. vuodesta 1986. Välillä on ollut muunkinlaisen ja ei oikein minkään musan kuuntelukausia, mutta on tuosta vuosien varrella ollut ainakin "köyhän miehen" identiteetinrippeeksi.

  Lerxst kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mulla menee kausittain kaikki kuuntelu, oli sitten progee tai ei. Viime aikoina ei :wink: Ei tule omantunnontuskia, vaikka kuuntelen Jenni Vartiaisen levyä vaikka tai Jonna Tervomaata. Mitäs sitten kun kerran miellyttää. Täytyy sanoa että en koe olevani mitenkään erityisen fanaattinen progeisti tai mikään muukaan siltikään, vaikka suhtautuminen tiettyihin alan yhtyeisiin on välillä ollut uskonnollissävyisen hurmion rajoilla :wink: Mie oon vaan kitaristi ja mitäs vittua silläkään on väliä kun kuuntelee Circleä.

  Eilen oli Bar Maryssa siihen uskonnolliseen hurmioon piiskaava kaikkein viimeinen live-ilta, esiintyjänä Fat Beat Sound System. Tupa oli äyräitään myöten täynnä ja hirviä huuto ja mekkala päällä, tajuton biitti ja mahoton meininki. Kadulla juhli ainakin yhtä paljon porukkaa kuin sisälläkin, ja vallalla oli hillitön sekamelska, mutta hyvässä hengessä. Vähän haikea olo tuli, mutta kaikki loppuu aikanaan... Tiistaina ja keskiviikkona on viho viimeiset aukiolopäivät, tulkaat katsomaan tämä legendamesta vielä kun on siihen tilaisuus. Sitten se on slut och stängd, världens bästa rock-bar. :(

  Kcrimso kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämän päivän Hesarissa juttu Robert Wyattista.

  Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hyvä että löyty myös nettiversiosta. Tuosa sitä ei mainittu, mutta jossain toisaalla Wyatt kerto liittyneensä hiljattain AA-kerhoon, on kuulemma viettäny elämänsä pienesä sieväsä melkein koko ajan.

  Kcrimso kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hyvä että löyty myös nettiversiosta. Tuosa sitä ei mainittu, mutta jossain toisaalla Wyatt kerto liittyneensä hiljattain AA-kerhoon, on kuulemma viettäny elämänsä pienesä sieväsä melkein koko ajan.


  Uusimmassa Wired-lehdessä on kai oikein kansijuttu Wyattista. Enpä ole kyllä lukenut.

  Yawn kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Uudessa Soundissa Wyattin, Coheed And Cambrian sekä Absoluuttisen Nollapisteen haastattelut.

  Kcrimso kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eddie Jobson palaa rock-musiikin (progen?) pariin:


  Announcing "UKZ" - the definitive musicians' band, formed by keyboard and electric-violin legend Eddie Jobson. Returning from a self-imposed 27-year retirement from band and touring activity, the reclusive progressive-music pioneer and 'UK' co-founder set out to find the same caliber of next-generation musicians for the new UKZ project that would equal or surpass the talents of his previous colleagues and collaborators—an impressive list that includes Frank Zappa, Robert Fripp, Bill Bruford, Phil Collins, John Entwistle, Ian Anderson, Simon Phillips, Terry Bozzio, Allan Holdsworth, and Tony Levin.

  Jobson—who was born and raised in the Durham area of England—has hand-selected a truly international dream-band of virtuosos from around the world:

  Aaron Lippert—a citizen of Belgium, but born and raised in New York—the former lead singer and songwriter for Columbia recording artists Expanding Man.

  Trey Gunn—a Texas native, currently residing in Seattle—a ten-year veteran of King Crimson and the leading exponent of the Warr touch guitar.

  Alex Machacek—from Vienna, Austria—an award-winning guitar prodigy and composer.

  Marco Minnemann—from Hannover, Germany—a drumming phenomenon of unparalleled virtuosity.

  Fittingly, for an international 21st-century band that formed on the internet, the group are working together digitally, exchanging music and video files electronically from their respective cities. Their self-titled debut album is slated for release in February, 2008, and the "One City World Tour" special-event premier concert will take place on January 25, 2008 in Los Angeles [details to be announced].


  http://www.ukzband.com/


  Trey Gunnin mukana olo on jo jonkimoinen laadun tae. Noi muut jampat ei kyllä sano mulle mitään.

  PeeHoo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sitä UK:n come-backia Wettonin kanssa rakennettiin kuin iisakin kirkkoa, eikä siitä lopulta tullut yhtään mitään. No, toivotaan että tästä tulee.

  - Edit. Käväisin sivuilla ja näyttäähän tuo toteutuvan - hyvä homma!

  Markkutapio kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Viikon takainen Progeyö sai minut Gryphon-innostuksen lisäksi kuuntelemaan ja innostumaan myös aiemmin vähemmälle jääneille bändeille. E,L&P, Jethro Tull ja Rush ovat soineet koko viikon. Erikoisesti Rush'iin herätti biisi Earthshine (vau :shock: ) ja albumi Snakes & Arrows.
  Nyt te ootte tietysti kadeja mulle, kun saan vieläkin tämmoisia proge-ekstaasiherätyksiä :D

  endbrax kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Nyt te ootte tietysti kadeja mulle, kun saan vieläkin tämmoisia proge-ekstaasiherätyksiä :D

  Kyllähän se sydäntä lämmittää, kun progi-lähetys on saanut aikaiseksi sentäs jotain tässä maailmassa. Olen kuitenkin sen verran pakana, että kannustan katsomaan vielä eteenpäin sinne brittifolkin puolelle :)

  Markkutapio kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Olen kuitenkin sen verran pakana, että kannustan katsomaan vielä eteenpäin sinne brittifolkin puolelle

  Kaikki vinkit ovat tervetulleita.

  endbrax kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Kaikki vinkit ovat tervetulleita.

  Kaikki mihin Richard Thompson on koskettanut on kultaa.

  Markkutapio kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Kaikki mihin Richard Thompson on koskettanut on kultaa.

  Sen verran mitä RT:iin juutubessa äkkiseltään tutustuin on OK, mutta en usko että hänestä minulle kehittyy "kultasormea"... ainakaan vielä... RT on (ensivaikutelma) ns. trubaduuri, jota voisi kuunnella hiljaisina hetkinä, mutta sellaisessa asemassa mulla jo on Mark Knopfler ja häntä on siltäpallilta vaikea syrjäyttää...

  endbrax kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kaikki mihin Richard Thompson on koskettanut on kultaa.

  Sen verran mitä RT:iin juutubessa äkkiseltään tutustuin on OK, mutta en usko että hänestä minulle kehittyy "kultasormea"... ainakaan vielä... RT on (ensivaikutelma) ns. trubaduuri, jota voisi kuunnella hiljaisina hetkinä, mutta sellaisessa asemassa mulla jo on Mark Knopfler ja häntä on siltäpallilta vaikea syrjäyttää...

  RT ei ole mikä tahansa näppäräsorminen kaveri, vaan yksi meidän aikamme parhaimmista biisintekijöistä.

  Markkutapio kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0

  RT ei ole mikä tahansa näppäräsorminen kaveri, vaan yksi meidän aikamme parhaimmista biisintekijöistä.

  Aivan varmasti näitä hän on, mutta äskeisen pikaYtuubin perusteella ei vielä R ehtinyt iskeä minua halolla päähän... ehkäpä joku päivä huitoessaan todennäköisesti osuu... en yritä väistellä.

  endbrax kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Kaikki vinkit ovat tervetulleita.

  Jos Spotify on käytössä, niin tällä vasta julkaistulla kokoelmalla voi aloittaa: Meet on the Ledge: an Island Records Folk-Rock Anthology http://open.spotify.com/album/4TGocuIWanui40Rc90DDAI
  Ja jos Spotifya ei ole, niin eihän tuo kovin pahanhintainen 3 cd-boksiksi ole. Ja nyt lopetan folkista höpöttämisen proge-topicissa :)

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tietääkö kukaan semmoisesta psykedeelistä tummaa folkkia soittavasta bändistä kuin Rada & Ternovnik? On käynyt keikalla Hesassa 2006 ja levyjäovat tehneet joitakin... Kuulin semmoset, kun Salamandra ja Kniga o Zhestokosti Zhenschin ja ne oli todella mahtavia rankkoja upeita!!!
  Näyttetä löytyy niiden sivuilta http://rada.rinet.ru/mp3_eng.html
  ja tietysti YouTubelta ja Hesan keikalta videota tuolta: http://radislava.com/?page=video


  Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Steve Hackett vs. Kim Poor:
  http://entertainment.timesonline.co.uk/tol/arts_and_entertainment/music/article6736094.ece


  Janus kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.cracked.com/funny-2359-progressive-rock

  Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Peter Gabriel lähtee kiertueelle sinfoniaorkesterin kanssa. Coverlevy jossa orkestraalisia sovituksia myös luvassa: http://www.petergabriel.com/live/


  Janus kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Coverlevyn sisältö:

  Heroes (David Bowie)
  The Boy in the Bubble (Paul Simon)
  Mirrorball (Elbow)
  Flume (Bon Iver)
  Listening Wind (Talking Heads)
  The Power of the Heart (Lou Reed)
  My Body is a Cage (Arcade Fire)
  The Book of Love (The Magnetic Fields)
  I Think it's Going to Rain Today (Randy Newman)
  Apres Moi (Regina Spektor)
  Philadelphia (Neil Young)
  Street Spirit (Radiohead)

  Ainakaan eivät ole kovin kaluttuja valintoja.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.youtube.com/watch?v=TRw73rQOiCQ
  ja orkesterin nimi oli Saturnalia, levyltä Magical Love. On siinä tätillä paatosta lausunnassa, sano.

  Kcrimso kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  DPRP:n vuosiäänestyksen tulokset: http://www.dprp.net/dprpoll/2009/


  Omat suurimmat suosikkini eivät oikein pärjänneet...

  JarkkoH kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hah. Eipä ollut munkaan suosikit tolla listalla. Tai no, olihan siellä yksi tai kaksi top-100:ssa :D


  J

  Lerxst kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Koko valtavasta levylistasta omistan kokonaista kahdeksan... Muse, Biffy Clyro, 30 seconds to Mars, White Lies, Metallica, Cynic, Muse ja Katatonia... Eli vältellyt kaikki proget :)

  Kcrimso kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Koko valtavasta levylistasta omistan kokonaista kahdeksan... Muse, Biffy Clyro, 30 seconds to Mars, White Lies, Metallica, Cynic, Muse ja Katatonia... Eli vältellyt kaikki proget :)


  Oot missannut paljon hienoja levyjä. On elämää Tuvalun ulkopuolellakin! :wink:

  Itselläni on kolmisenkymmentä tosta n. 500 levyn listasta. Ja parikymmentä olen lisäksi kuullut.

  Doc.B.D kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos olisi ilkeempi, voisi sanoa että Best Artworkin äänestystulos todistaa visuaalisen ja musiikkillisen maun menevän yhteen..

  - onko siinä typografiassa todellakin kromi yhdistetty punaiseen ulkoreunaan..

  Kcrimso kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos olisi ilkeempi, voisi sanoa että Best Artworkin äänestystulos todistaa visuaalisen ja musiikkillisen maun menevän yhteen..

  - onko siinä typografiassa todellakin kromi yhdistetty punaiseen ulkoreunaan..


  The Whirlwindin voitto tuossa kategoriassa on tosiaan hämmentävää.

  No toi on sentään selkeesti paras Transatlantic-kansi toistaiseksi...

  JarkkoH kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tarkempi tsekkaus naytti siltä, että koko 683:n joukosta ei löytynyt kuin Magma, joka löytyy multakin. Eipä tuo ilmeisesti mikään progelista yrittänytkään olla? Tai ees hyvien levyjen lista :twisted:


  J

  Kcrimso kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tarkempi tsekkaus naytti siltä, että koko 683:n joukosta ei löytynyt kuin Magma, joka löytyy multakin. Eipä tuo ilmeisesti mikään progelista yrittänytkään olla? Tai ees hyvien levyjen lista :twisted:


  J


  En jymmärrä.

  JarkkoH kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei kai tuo mitään ihmeempää ymmärrystä kaipaa. En vaan kuuntele "valtavirtamusiikkia".


  J

  Kcrimso kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin en ymmärtänyt ihan sitä että miten joku yksilö voi päättää että vain ne levyt joista hän itse sattuu pitämään ovat jotain tiettyä genreä (tässä tapauksessa progea). Esimerkiksi Transatlantic ON progea riippumatta siitä pidänkö minä tai sinä levystä.

  Valtavirtamusiikkia? Sanoisin että aika pieni prosentuaalinen osa DPRP:n listasta voidaan luokitella valtavirtamusiikiksi. Mihin vedät rajan valtavirtaan kuulumiselle? Että myy yli 200 levyä? Tuhat? Kymmenen tuhatta? Listan levyistä ei ainakaan moni ole varmasti viimeksi mainittua rajapyykkiä ylittänyt. No pelkät myyntiluvut eivät tietenkään määrittele sitä onko joku levy valtavirtaa vai ei.

  PeeHoo kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  LOL, elitismi on levinnyt klassisesta ja jatsista progeen. Olen cool ja lakkaan diggaamasta VDGG:tä heti kun se luetaan kuuluvaksi valtavirtaan. Sitähän se itse asiassa olikin Italiassa 70-luvulla...

  JarkkoH kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Valtavirtamusiikkia? Sanoisin että aika pieni prosentuaalinen osa DPRP:n listasta voidaan luokitella valtavirtamusiikiksi. Mihin vedät rajan valtavirtaan kuulumiselle? Että myy yli 200 levyä? Tuhat? Kymmenen tuhatta? Listan levyistä ei ainakaan moni ole varmasti viimeksi mainittua rajapyykkiä ylittänyt. No pelkät myyntiluvut eivät tietenkään määrittele sitä onko joku levy valtavirtaa vai ei.


  Siksi tuo valtavirta olikin mun viestissä lainausmerkeissä...

  Just joo, sehän on selvä, että mitä vähemmän yleisö musiikista tykkää sen parempaa se on. Parasta on siis se musiikki, josta kukaan ei pidä.

  Nih!

  J

  EDIT: Niijjuu, eikös tolla listalla ollut Metallicaa, Megadethiä, Rammsteinia ja sen semmoista vähemmän progehtavaakin? Siitä se kommentti, ettei se progelista vissiin ole.

  Kcrimso kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hesarissa pieni juttu Sgt Pepperista ja sen vaikutuksesta progressiivisen rockin syntyyn. Jukka Petäjä mainitsee ensimmäiseksi varsinaiseksi progelevyksi Moody Bluesin Days Of Future Passedin. Itse soisin kyseisen kunnian kyllä vasta hieman myöhemmin ilmestyneelle King Crimsonin In The Court Of The Crimson Kingille. Tomorrow bändin esiin nosto vaikuttaa myös hieman oudolta. Vaikka Steve Howe sieltä Yesiin aikanaan pongahtikin niin en näkisi että bändillä oli kovin suurta vaikutusta koko genren kehittymisen kannalta.

  Lerxst kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä varmaankin suurin vaikuttaja nykyprogeiluun lienee tuo KC:n levy. Muutoin on meikäläiselle aivan samantekevää "kuka oli eka". Todennäköisesti joku levyttämätön ja täysin tuntemattomaksi jäänyt yhtye, veikkaisin.

  Kcrimso kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Todennäköisesti joku levyttämätön ja täysin tuntemattomaksi jäänyt yhtye, veikkaisin.


  Öh, miten levyttämätön levy voi olla ensimmäinen progelevy?

  Vähän sua kuitenkin kiinnosti kun jaksoit kommentoida...

  Lerxst kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En tarkoittanutkaan levyä vaan sitä iänikuista vääntöä siitä "kuka oli eka" :) Ja ensimmäisiä levytyksiä koskevat kiistelyt sisältävät aina jotain "progen säännöt ja määritelmät" -tyyppistä vatkaamista, joka nykyään lähinnä etoo, vaikka aikanaan itsekin siihen tullut sorruttua kovastikin.

  Kcrimso kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aha.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Se taiderock vaikuttaa paljon progea väljemmältä ja sentakia paremmalta käsitteeltä.

  Markkutapio kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eräs monista näkemyksistä... TOP 10 Progressive Rock Guitar Players:

  (6-10) http://www.youtube.com/watch#!v=A03P3zX_LFk&feature=related
  (5-1) http://www.youtube.com/watch#!v=6f9mA_5Qwko&feature=related

  Tuosta jälkimmäisen linkin sivulta löytyy myös näkemyksiä top10 bandeihin ja artisteihin, mutta niistä voisi sitten joku toinen jossain myöhemmässä vaiheessa laittaa tänne linkit väiteltäväksi.  Muokattu 02.08.2010 20:09 by Markkutapio.

  PeeHoo kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sanoitusten puolesta ykkönen on meikäläiselle vieläkin Peter Hammill/VDGG, sitten tulevat Ian Anderson, Gabriel, Kate Bush. Jon Andersonin testeistä on vaikea sanoa kun en niistä mitään ymmärrä. :D

  Kcrimso kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itselläni myös ykkönen Peter Hammill. Kakkosena Roger Waters. Jon Andersonin 70-luvun teksteistä myös diggailen VAIKKA en niistä mitään tajuakaan.

  OldfieldOlli kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jaa että paras sanoittaja. Taitaa se mulle olla Roger Waters. Hyviä ovat myös Peter Gabriel ja Ian Anderson. Onhan nuita nyt muitakin toki...

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Magmasta tekeillä dokumenttielokuva: https://youtu.be/V80oFyeJh1g