Noin yleisesti progesta, tai mitä vaan progesta
EsaJii kirjoitti noin 22 vuotta sitten (648 kommenttia)
Viukkista lainaten Colossuksen taululta:
Se, että tekstit eivät merkitse progen kuuntelijoille yleensä paljoakaan, on suunnilleen saman suuruusluokan mysteeri kuin se miksi Anssi Kelan sävellystekniikoista ei ole kirjoitettu vielä yhtään musiikkitieteen väitöskirjaa.
--
En voi Colossuksessa keskustella tällä koneella, kun mulla on kaks eri nimeä EZ boardeissa ja ne menee aina sekaisin, piparit ja nimet ja salasanat.
Se, että tekstit eivät merkitse progen kuuntelijoille yleensä paljoakaan, on suunnilleen saman suuruusluokan mysteeri kuin se miksi Anssi Kelan sävellystekniikoista ei ole kirjoitettu vielä yhtään musiikkitieteen väitöskirjaa.
--
En voi Colossuksessa keskustella tällä koneella, kun mulla on kaks eri nimeä EZ boardeissa ja ne menee aina sekaisin, piparit ja nimet ja salasanat.
+/- saldo : 0 | Tweet
Jaa-a, itse ainakin sanoisin että progen kuunteluni alkoi nimenomaan teksteistä, tosin kovin synkässä progemetsässä ei samoiltu kun aloin kuuntelemaan Rushia ensimmäistä kertaa. Muistan kuitenkin että ennenkuin musisointi teki vaikutuksen, olin erittäin ällikällä lyöty nimenomaan teksteistä (on melkoinen saavutus kun tuolloin vielä harrastin rumpujen soittoa suhteellisen aktiivisesti).
Mitä tuohon ezboardiin tulee niin ihmettelen kellä riittää ylipäänsä hermo käyttää niitä, erehdyin tässä päivänä eräänä sellaiselle ja muutamassa minuutissa oli työpöytä niin täynnä pop-uppeja ja muuta kuraa ettei niiden alta enää mitään keskusteluja näkynyt.
Tuo tekstien kuuntelu on hyvinki artisti ja levy kohtasta, joskus niihin ei kiinnitä juurikaan huomiota ja joskus ne sanat on niin oleelliset että pakko niitä on seurata, se on sitte eri asia ymmärtääkö niistä mittään ;)
Nykyäänhän teksteissä ei SAA sanoa mitään täysin ymmärrettävää. Poimii vaan lauseen sieltä toisen täältä ja saa jonkun hämärän käsitteen aiheesta.
Pop-up mainoksissa on eräs hyvä: se kauppaa ohjelmaa, jolla sekin mainos vältettäisiin.:mad::D
Zappa-festivaali Saksassa, oli siis jo
http://www.militantesthetix.co.uk/Zappanale/ztext.htm
Kyllä mulle vaan tekstit on aika tärkeitä ihan kaikessa musassa, näin ollen myös progessa. Ja välillä musiikillisesti hyvä biisi voi mennä ihan pilalle jos sanat on jostain aivan syvältä... Ellei sitten pysty sulkemaan korviaan niiltä. Tapauskohtanen juttu siis noin kaiken kaikkiaan, vaikee sanoa mitään selkeetä mielipidettä!
Mä taas en jotenkin osaa kuunnella tekstejä, tai siis ne menee kyllä aivan ohi korvan ellei niihin tarkoituksella keskity. Toki ne on yhtä tärkeä osa biisiä kuin kaikki muutkin elementit mutta mulla ne vaan helposti jää vaille huomiota.
Kyllhän sanoitukset ovat tärkeitä, mutta melkein minulle on tärkeämpää etteivät ne olisi aivan huonoja kuin se että ne olisivat loistavia. Huonot sanoitukset nimittäin voivat pilata hyvänkin biisin. Joidenkin artistien kohdalla sanoituksia sitten kuuntelee tarkemmin kuin muiden. Minulla tällaisia bändejä ovat etenkin Pink Floyd (Roger Waters), Van Der Graaf Generator, Peter Gabriel ja uskokaa tai älkää Yes.
Hei Crimso. Oletko se sama Crimzoid jolle lähetin...mitä se nyt oli, Jukka Hauru LP Mitä? kopiona. Venttas nyt, oliko se henkilö Cosmic kid?
Jossain olen nähnyt ton, ainakin Wigwam vieraskirjassa.
Jostain sekin nimi tuttu..
Muille: Jos haette jotain harvinaisuutta tai nippelitietoa progesta, käykää täällä
http://www.progressiveears.com/
Eräs biisin nimi Jukka Haurun Information-levyltä:
"Jamsession The Finnish Yes Federations Skinheaded Board" :)
Näin on. Mitä olikin yhden biisin nimi, ja Jukka kysyy kannessa Mitä?
Saiko Hauru muuta kuin sen yhden LPn aikaan. Eiks e ollut tuottajana jossain kans?
Hauru teki tuon lisäksi ainakin Episode-nimisen levyn, sen julkaisi Love Records. Sittemmin Haurusta tuli jokseenkin pahamaineinen Helsingin Sanomien musiikkikriitikko.
Emmävaan mitään Hauruja lue kovin tarkkaan Hesarista.
Kuuntelin Information LPn taas. Ykkospuoli OK, kakkospuoli pitkästyyttää. Liikaa viulua sillä puoliskolla. Puhaltimet kivoja.
En tiedä kirjoittaako Hauru enää Hesariin, ei ole pitkään aikaan sattunut silmään.
Kas, juuri huomasin että Hauru kehui lauantain Hesarissa Ismo Alangon uutta levyä. :)
Kyllä Hauru ainakin säännöllisesti on mukana noissa Kulttuuri-sivujen levyarvioissa. Kait se muitakin juttuja kirjoittaa. Ainakin Pohjola 50-vuotis stoori oli Haurun. Haurua kai joskus pidettiin hieman katkerana kriitikkona, kun ei kitara-sankarin ura käynnistynyt vrt. Tolonen.
Heh, yks musatieteen opettaja sanoi kerran että suurin osa musiikkikriitikoista on "valinnu" kriitikon uran juuri sen takia, että eivät ole pärjänneet muusikkoina. Siitä siis katkeruus. En tiedä sitten, mutta kyllä ainakin joissain tapauksissa näyttää pitävän paikkansa. Ei kuitenkaan yleistyksiä, eikä tämä koske nyt tässä yhteydessä Haurua.
Kriitikon hommanhan täytyy olla aivan viheliäistä: miettikää itse jos teidän pitäisi tiettyyn deadlineen mennessä kuunnella tietyt levyt jotka eivät sinänsä edes kiinnosta teitä hölkkäsen pöläystä ja kirjoittaa niistä vielä jotain purevaa. Kyllähän siinä kypsyisi hellämielisempikin. En yhtään ihmettele että joku Tales from Topographic Oceans sai niin huonoja arvosteluita aikanaan; kun paatuneilla Yes-faneillakin on sen kanssa nielemistä, niin tuskinpa kovinkaan moni satunnainen kriitikko, joka kuuntelee sen vain koska se on hänen työtään, siitä hirveästi ilahtuu.
Rupean kohta kriitikoksi. Kuuntelen vain hyvät. Huonot, jotka ei 20 sekunnissa ala kiinnostaa, leimaan "ei kritisoinnin arvoinen" ja saavat automaattisesti puoli tähteä. Hyvät saavat kaikki neljä tai viisi tähteä.
Vuosien kuluessa sitten käy niin, että vain yksi levy vuodessa läpäisee kriteerit. :D
Kun me käytiin muutaman kaverin kanssa joskus 80-luvun loppupuolella katsomassa Allan Holdsworthin keikka Kulttuuritalolla, siis oikeasti orgastinen keikka ja varmasti maailman parhaita kitaristeja tekniikaltaan ja loistavia fuusiojazzbiisejä niin muistaakseni se oli juuri Hauru joka sen sitten Stadarissa haukkui ja ystäväni sanoi, että: tuollaisia nuo ovat nuo epäonnistuneet kitaristit jotka alkavat kriitikoiksi. Siitä asti minulla on ollut tietty varaus Hesarin arvosteluja kohtaan...
Noita Haurun albumeita ei ole taidettu julkaista ollenkaan CD:nä?
Faijalla joskus kuuntelin jotain Haurun vinyyliä ja olen aina välillä yrittänyt levykaupoissa katsella josko löytyisi, mutta ei ole koskaan osunut silmään..
Eipä ole cd:nä, ei. Levyjä siis kaksi Information ja Episode.
Allan Holdsworthin keikka Kulttuuritalolla, siis oikeasti orgastinen keikka ja varmasti maailman parhaita kitaristeja tekniikaltaan ja loistavia fuusiojazzbiisejä
Jos tuo oli se Stanley Clarke Bandin kanssa heitetty yhteiskeikka, niin - vaikka melko kritiikitön Holdsworth-fani olenkin - täytyy sanoa, että mies ei todellakaan ollut tuolloin parhaimmillaan. Soitto oli väkinäistä ja musiikki lähinnä fuusionuudlausta. Ainakin omat odotukseni olivat korkeammalla. Toivottavasti mies eksyy Suomeen vielä tulevaisuudessa paikkaamaan tekosiaan.
Illan hauskinta antia oli SCB:n kakkosbasisitin, Jimmy Earlin jatkuva oikean käden sormien nuoleminen. Tätä rituaalia nähtiin myös Chick Corea Elektric Bandin keikalla Espoossa. :P
Porcupine Tree lämmittelee Yesiä USA:n kiertueella. Siinäpä vasta "double bill" jonka minä haluaisin nähdä!
http://www.porcupinetree.com/index2.cfm\n[Muokattu
7/10/2002 / Kcrimso]
Voi voi, kelpais kyllä tuo yhdistelmä tännekin... Tai vaikka erikseenkin! No, kenties joskus. *huokaus*
Olitko kite katsomassa Yesiä viime vuonna?
Porcupine Treen uusi levy In Absentia on muuten ilmestynyt jo USA:ssa. Euroopassa levy ilmestyy vasta tammikuussa 2003 :( Levy on saanut hieman ristiriitaisen, mutta kuitenkin lähinnä positiivisen vastaanoton toistaiseksi.
Arvostelu:
http://www.dprp.vuurwerk.nl/reviews/inabsentia.htm
Mulle riittää vain yksi Porcupine Tree kokoelmaani, jossei nyt tule jotain ihan repäisevää.
Joo, Jimi, samasta keikasta oli kyse: Allan ja Stanley Kulttuuritalolla. Minulle se oli ainakin orgastinen keikka koska en ole Allania ennen sitä livenä nähnyt enkä sen jälkeen, paitsi tietysti videolta. Allan on kyllä uskomaton kitaristi, sillä on ihan uskomaton tatsi ja tekniikka. Huh huh. Ja fuusiojazzproge on hienoa. Ja olihan Chad Wackerman rummuissa, onhan siinäkin ihmettelemistä kerrakseen, loistava soittaja.
Ja olihan Chad Wackerman rummuissa, onhan siinäkin ihmettelemistä kerrakseen, loistava soittaja.
Tästä on helppo olla samaa mieltä ja taisinkin konsertissa seurata enemmän Wackermanin työskentelyä.
Tiedät varmaankin, että Holdsworthilta on juuri ilmestynyt live-levy nimeltä All Night Wrong. Toistaiseksi se on julkaistu vain Japanissa. Levyllä soittaa AH, CW ja Jimmy Johnson. Muisti pettää. Oliko JJ Helsingin keikalla bassossa?
Minäkään en ole ihan varma tuosta Jimmystä Hesan keikalla. Saattoi olla, joku kyllä taisi sanoa, ettei ollut... Minä en niitä niin hyvin vielä silloin tuntenut...
Ja Chad on kyllä loistava rumpalisti. Minulla on se Allanin video jossa hän vetää sen I.O.U. Liven läpi siis kuvan kera ja Chad soittaa siinä. Ja siinä Allanin opetusvideossa Chad soittaa myöskin, sekin minulla on. Tuosta uudesta livestä en tiennytkään. Sehän pitää hankkia.
Multa jäi Janus valitettavasti väliin tuo Yesin keikka. Olitko itse? Muutama kaveri kyllä kävi kattoo, niiden mielestä huono klasariorkka pilas lähes koko keikan. Kumpikaan heistä ei ollu ennen tota keikkaa kuullu Magnificationia ja luulivat keikan perusteella (siellä käsittääkseni soitettiin vaan - ainakin mun mielestä levyn melkein huonoimmat raidat - Don't Go ja In The Presence Of) että se on aivan surkea levy. Onneks sain "pakotettua" ne kuuntelee levyn kokonaan, jonka jälkeen olivat haltioissaan :P
Sorge, tais tulla aika epäselvä viesti tästä. On vähän univelkaa...
Hyvä keikka. Orkka ei pilannut keikkaa koska en juurikaan edes kuullut sitä. Meno olisi tosin ollut tiukempaa ilman sitä ja oikeastaan olisi toivonut että keikkapaikka olisi ollut pienempi. Magnificationista en innostunut.
Orkesteri ei pilannut Yesin Helsingin keikkaa, mutta ei siitä valitettavasti ollut paljoa iloakaan. Kannattaa hankkia live dvd Yes Symphonic tuolta samalta kiertueelta. Siinä orkesteri kuuluu ja todellakin toimii Yesin kanssa yhdessä hienosti.
Niin ja Magnification on edelleen loistava levy :D Keikalla ei todellakaan esitetty levyn parhaimmistoa.
Tosin myös orkesterin Spock's Beard -tyyliset koreografiat näkyvät paremmin DVD:llä. Jostain syystä minua ärsyttää suunnattomasti kun soittajat keventävät tunnelmaa heilumalla leikillisesti muodostelmassa. "Hei katsokaa, emme ole haudanvakavia tosikoita!" (ja minä sitten ilmeisesti olen :P )
Kyllähän sellainen heiluminen välillä on ärsyttävää katseltavaa, mutta ei minusta juurikaan Yesin kohdalla. Ne ovat niin outoja muutenkin ;) Minusta tuntuu että Howea kyllä ärsyttää Squiren heiluminen. Howe ei kiinnitä Squireen koskaan mitään huomiota kun hän tulee bassoineen jammailemaan Howen luo :D
Ja tiedän kyllä ihmisen joka ei oikein pysty katsomaan dvd:tä koska orkesterin tytöt alkavat hilpeästi tanssahtelemaan Roundaboutin aikana.
Jos ne on ne samat tytöt kuin Helsingin keikalla, niin pitänee hankkia DVD.;)
Oletkos varma että ko. tytöt näyttävät yhtä hyviltä myös alle 50 metrin etäisyydeltä ;)
Istuin sivukatsomossa lähellä lavaa ja orkan ollessa lavalta poissa etäisyys oli mielestäni alle 50m (siis ne seisoskeli siellä sivussa). Se patarumpali, se viulisti, ah! ja voih!
Kyllä se siellä muutama ihan hyvä yksilö oli mukana. Tyttöjen takia kannattaa kuitenkin panostaa ihan eri alan leffoihin :cool:
Niin, tyttöjähän ei saa Yes konserttiin, tai vaikka King Crimson, maksamatta.
Tähän täytyy kyllä kommentoida että meidän taloudessa tuo kauniimpi edustaja halusi mukaan Yessin keikalle täysin asiaan vihkiytymättömänä ja vieläpä piti kuulemastaan / näkemästään.
Kaikkea sitä näkee kun vanhaksi elää :).
Niin Katikin tykkäsi Rushin keikasta kovasti, kehui jopa rumpusoolon! Mutta lisäsi sitten, ettei hän silti vastaisuudessakaan suostu vapaaehtoisesti kuuntelemaan Rushin levyä...
Ja se Yesin Magnifikaatio-DVD on loistava, toden totta.
Kyllä minunkin tyttöystäväni oli Yesin- keikalla ja piti keikasta erittäin paljon. On kuulema paras keikka jossa on käynyt Roger Watersin Areena-konsertin jälkeen :D
Ostosvinkki: Hulluilla päivillä on taas Hawkwindin Space Ritual -tuplaa yhdeksällä eurolla.
Minä olin kyllä ihan omasta tahdostani Yesin keikalla, jopa aika edessä (5. rivi tai jotain). :) Ja myönnän vielä pitäneeni keikasta vaikken hirveästi ole bändiä kuunnellutkaan. Lauloinpahan mukana "Owner of a lonely heartissa." :P King Crimsoniakin lähtisin katsomaan ihan viivana.
Voiks niitä Hawkwindejä kuunnella ilman...aineita. Tuntuivat vähän typeriltä avaruussekoiluilta.
Välillä pitääkin kuunnella typerää avaruussekoilua. :cool: Onnistuu kyllä ilman aineitakin.
Hawkwind korvaa aineet!
Kun muusikot on tarpeeksi pöllyissä niin kuuntelijan ei tartte olla! :P
Vihdoinkin päästään aiheeseen täälläkin :P
Groovectorilta on näköjään tullut uusi levy
"Enigmatic Elements"
CD - MMP 442
Lieneekö hankkimisen arvoinen? onko kukaan kuullut?
Mellow Recordsin sivujen mukaan sitä ei ole vielä julkaistu ja kataloginumeroissa oli myöskin ennen sitä kymmenkunta levyä joita ei myöskään ollut vielä julkaistu. Tämä tukee jostain saamaani käsitystä siitä että se julkaistaisiin vasta parin kuukauden päästä. The Giant Hogweed Orchestran s/t oli muuten luvassa kotva ennen Groovectoria. Jopas suomiprogea versoo! :cool:
Giant Hogweediä täsä ootellaanki vesi kielellä! Kuulin parit biisit bändin sivujuonteelta Hans Kraust Quartetilta ja ne oli jumatzukan hyvää kamaa myös, Rättö vieraili toisella biisillä! :)
Kuuntelen tässä semmosta bändiä kun Rare Bird. Kuulostaa ihan jees musiikilta. Mikä olisi yhtyeen paras levy? Kivat urut nimittäin.
Bändin kakkoslevy As Your Mind Flies By lienee se paras, tosin ekaa en oo kuullu. Kolmoslevyllä kokoonpano vaihtu sen verran että ne urut heivattiin menemään ja tilalle tuli kitarat. Ihan mukavia ne kolmas ja neljäskin levy silti.
ps: Äläkää ny ihimiset tämän otsakkeen alle kaikkia laita, pistäkee uusia topicceja vaan rohkeesti.
Tullooko muuten huomenna Jyväskyläläiset progeilijat kattomahan Hidria Space Folkkia? Me ainakin kavereiden kanssa se vilkaistaan. Kaveri sanoi että sen kaverin kaveri soittaa siinä bändissä.
Rare Bird ei oikein topiciksi riitä. Noin 1 hyvä levy!
23.10 esiintyy Watchers of the Skies niminen bändi Pop ja Jazz konservatoriolla soittaen (yllätys yllätys) Genesistä. Onko kukaan kuullu bändiä? Minkä tasoista porukkaa on soittamassa ja laulamassa? Voisin päätellä nimestä että soittavat vanhempaa Genesistä:)
Ostinpa Uzvan Niittoajan. Kuuntelinpa. Ekaks tuli mieleen toi Klanin Mroviesku niistä linnuista ja keveästä instrumentaatiosta. Sitten ties mitä... Tää on nyt vissiin sitä ihan oikeeta PROGEA tämä. Semmoset pändit on yleensä kivoja, mis on huilu ja sello vakiovarusteina. Tätä pitää kyllä kuunella toinenkin kerta...
Havaitsin tuossa eräänä päivänä että Current 93 niminen bändi on tehnyt coverin Comuksen biisistä Diana. Kyllähän tuollaisesta kiinnostus herää. Osaako joku kertoa bändistä jotain?
Oliko täälä jossain topicci Gabrielin Upista ku en löytäny? No pistetään tänne....
Uuven Rytmin arvostelusa Upista todetaan esim seuraavaa:
"Hohhoijjaa"
"...nyt mies tulee ja tarjoilee uuden keskinkertaisen, väljähtyneen teoksen"
"ei kai TÄLLAISIEN biisien työstämiseen mene 10 vuotta?"
"Biisit kun eivät kuuntelukertojen myötä muutu muuksi kuin kertakäyttökamaksi, joilla on komeat kulissit."
"Pettymys!"
"Eläkepäiville, Peter."
.. ja pisteitä siis 1/5
kuka arvioi?
Arvioija on Jarkko Nieminen. Sama hemmo kehuu Uzvaa ja Hidriaa ja on aiemmin kirjottanu esim. Pink Floyd -jutun.
Aikamoinen vitsi tuo Upin Rytmi-arvostelu. :mad: Taitaa olla aika väljähtänyt äijä tuo Jarkko Nieminen.
Seuraavassa Rytmi-lehdessä (numero 6) on näköjään juttua Crimsonista. Vai onkohan se jo ilmestynyt?
http://www.rytmi.com/
Tuo Rollari kantinen on 6/2002. Tuo seuraavassa numerossa viitanne siitä seuraavaan.
Ahaa. Näin voi olla, erittäin epäselvästi on kyllä asia ilmaistu nettisivuilla.
Tommi Liimatta: "Suvannossa ylpeä ilme" on kestänyt aina sen 21 minuuttia, alusta asti oli selvää että siitä tulee pitkä teos. SYI:n osa III on sellainen rokkibiisi koska mua ärsyttää kun pitkissä ns. progeteoksissa esiintyy aina muita tyylejä paitsi rockia, rockia hyljeksitään tyylilajina. Kaiken pitäisi sitten olla niin grand´ia, klassiseen musiikkiin ja muuhun saa viitata mutta ei rokkiin. Pitäähän teoksessa olla suoraa rokkia välillä, raikasta vettä."
Aika erikoisia kommenttaja usein tuolla Liimattalla. Miten niin pitkissä progeteoksissa ei rokata? Ihan palturia mies puhuu.
Tommi taitaa tarkoittaa tuossa rokilla ihan perusboogieränttätänttää. Esimerkkinä poikkeuksesta hän muistaakseni mainitsee samassa haastattelussa Fairyportista löytyvään muutaman tahdin mittaiseen pätkään yhden soinnun perusboogieränttätänttää. Onko sinulla muita esimerkkejä mielessä?
Mutta kyllähän sama mies on laulanut myös että "kun ideat loppuvat, usein aletaan rokkaamaan" :P
Ja taas kirjoitan näköjään salanimellä. Ei pitäisi painaa tuota logoutia kesken perjantai-iltapäivän.
Niin no joo jos puhutaan "perusboogieränttätänttäästä" niin asia voi niin ollakin, mutta toisaalta eihän tuollaista progen piiristä juuri löydy lyhyistäkään biiseistä. Ja miksi pitäisikään löytyä?
Kyllä joku Awakenkin menisi ihan vitsin puolelle jossa siellä välissä yhtäkkiä olisi joku boogie-pätkä :D\n[Muokattu 25/10/2002 / Kcrimso]
Ainakin Graciouksen Hell-biisissä on boogie-osuus.
Ja Rumban n. vuoden takaisessa progeartikkelissa Tommi Liimatan progelevyt top 10 -listalla toisena komeili Graciousin debyytti. QED
Ainakin Graciouksen Hell-biisi
Just kun kuuntelin ton levyn niin toi biisin-nimi kuvaa ainakin mun mielestä hyvin musikaalisesti biisin nimeä.;)
Britney Spears coveroi Yesia:
http://www.pagesix.com/pagesix/49756.htm
Olisi nyt saman tien vetäissyt Soundchaserin! :D
Eihän tässä olla vielä toivuttu I Love Rock 'n' Rollistakaan. :o\n[Muokattu 29/10/2002 / Janus]
John Wetton käyttää uudessa haastattelussaan suomalaista (?) sananlaskua hyväkseen: http://www.asiaworld.org/interviews/2002-11-02.html
Eipä kuulosta mitenkään tutulta sanonnalta.
Kyllä sen on pakko olla Suomea. Wetton varmasti tutustui vierailullaan kulttuuriimme perinpohjaisesti. Ja vielä pohjanmaan kautta tod. näk.
Pentele, kun tuo Meriläisen Mikko löyti ensiksi ne Amon Duul 2:n levyt taannoin siellä Saigonin levykaupassa Nevski Prospekt 7:ssa, ja siis otti päältä ton Phallus Dein: Mulle jäi Vive la Trance.... Tosin mulla on molemmat vinyylinä, mut cd olis kelvannu Jumalan Jormastakin..... Hyviä levyjä molemmat, erilaisia.
Kyllä sen on pakko olla Suomea.
Mistä te puhutte? Äkkiä katsottuna juttussa ei ole kuin yksi sanonta ja se on FRIEDRICH NIETZSCHE -mukaelma "if it doesn't kill you, it makes you strong".
Katso kysymyksen kolme vastaus.
Katso kysymyksen kolme vastaus.
Jaa, ei sattunut silmään. Öhöh, en ole tollasta ikänä kuullutkaan, vaikka olen viettänyt about viisi vuotta kansanrunouden tutkimuksen parissa.
Änglagård tekee comebackin 2003 Nearfestissa. Aika kovia bändejä muutenkin tuolla: http://www.nearfest.com/nearfest/bandsfor2003.asp
Jumalaare! Magma, Änglagård, Sleepytime Gorilla Museum ja Alamaailman Vasarat samoissa bileissä. Eihän tuollaista olekaan.
Ja näköjään tuolta saa myös Jordrökin studioversion ämppärinä, joten sieltä vaan heti immaamaan joka iikka joka ei ole Hybristä onnistunut löytämään.
Eihän tuollaista olekaan.
Vähän eri luokkaa kuin ELP-tribute... :)
Pitäisikö järjestää Palasokeri-ryhmä matka tuonne festareille? Onhan se nimensä mukaisestikin melko "lähellä" :(
Ja onhan siellä Flower Kingskin. :)\n[Muokattu 14/11/2002 / Kcrimso]
Vähän eri luokkaa kuin ELP-tribute... :)
No, Alamaailman Vasarathan ei Colossuksen virallisen kannan mukaan edes ole progea.
NEARFEST?
Just take the Pennsylvania Turnpike East to Exit 28 (Route 1)
Follow Route 1 North towards New Jersey
Cross the bridge into New Jersey and take the first exit for Route 29
Follow the ramp to a traffic light and turn right to merge onto Route 29
Take Route 29 for about 1/4 mile to the Memorial Drive Exit
The War Memorial is at the end of the exit ramp on your left
Parking is through the light and around to the right ;)
Pitäisikö järjestää Palasokeri-ryhmä matka tuonne festareille? Onhan se nimensä mukaisestikin melko "lähellä" :(
Kovat festarit on myös Saksassa. Viime kesänä kai oli ADII Yeti ajan kokoonpanolla ja jopa sivuilla kerrottiin, että yrityksenä oli saada vdgg sinne, muttei kai sentään onnistunut. Ynnä kaikkea muuta hämärää uutta ja vanhaa.
Pitäisikö järjestää Palasokeri-ryhmä matka tuonne festareille?
En onnistunut löytämään tuolta webbisivuilta mitään pressi-infoa, pitänee kysellä noilta kontaktihemmoilta akkreditointia, jotta noteeraisivatko Palasokerin ns. progejulkaisuna :). Viime kesänä (keväänä) lähettelin joutessani noita akkreditointipyyntöjä suomalaisille festareille, ei edes kieltävää vastausta tullut takaisin :P. Vai onko joku / jotkut erityisen innokkaita esiintymään Palasokerin "toimittajina" ja hoitamaan itseään tuonne "pressin" edustajana? :D Sitten pitäisi kyllä jo juttuakin syntyä...
Jos nyt kansainvälisiä suhteita hakee, täältä voi kysyä kaikkea
http://www.progressiveears.com/
Jäsenia jenkkilästä noin 70-80%, loput UK, Saksa YM.
Näköjään joku Jethro Tull cover-bändi on päässyt UK:n albumilistalla peräti sijalle 15 ;) http://www.worldpop.com/charts/uk_albums_1-25.htm
Spock´s Beardin "uuden" nokkamiehen Nick D’Virgilion haastattelu koskien bändin tulevaisuutta:
http://home.austarnet.com.au/ktulu/fullstrength/interview_spocksbeard2.html
Onko Galahad nimisestä orkesterista kokemuksia kenelläkään? Arvostelu: http://www.dprp.vuurwerk.nl/reviews/galahad.htm
http://www.glitzycape.free-online.co.uk/shite.html
Kiitos uudesta signaturesta.
Marillionin uudet suunnitelmat:
http://www.marillion.com/news/newalbum/index.html
Kai tämä on ollut jo esillä, mutta Pekka Pohjolasta on tulossa keväällä kirja.
Juu, tälläistä tietoa oli Jalavan sivuilla:
"Petri Nevalainen
Enemmän bassoa. Pekka Pohjolan elämäkerta
sidottu, A5, noin 250 sivua + 16 sivun kuvaliite
Hinta 25 € / Ilmestyy huhtikuussa."
Onko jollakulla täällä hyvää ideaa mistä Suomesta voisi
kätevimmin hankkia KRAAN:in levyjä? Löytyykö Helsingistä
mistään? Kiittäen.
Nihkeästi löytyy. Popparissa on tainnut joskus joku olla.
www.kane.fi löytyy heti 7 Kraan-albumia varastosta.
Kiitoksia vihjeestä Dr. Koitetaanpa Turku-cityn suunnasta.
Osaako kukaan selittää järjellisesti miksi Peter Hammillilla on viitta yllään In Cameran kannessa? Oliko hän kenties tuohon aikaan Rick Wakemanin kämppis? Ja kun tuli aika ottaa kansikuva kaikki omat vaatteet oli pyykissä ja joka puolella roikkui vain Rikun viittoja. Hammill ajatteli, että "what the hell! Kerran elämässähän sitä vaan voi olla progeprinssi..."
www.sofasound.com, Hammill :
The cover? Some thought it was a tad Gary Glitter at the time; certainly it doesn't seem to have much to do with what's inside, apart from actually showing my mug for once in a while. I did wear the cloak, though, usually while scurrying through Gatwick Airport at three in the morning after having been dropped off at Victoria after a Northern show. In any case, I think my feeling of the time was simply "look, here I am, this is this....". The inner shots (not visible in any form on the - ludicrously simplistic Virgin CD release) were taken by Gordian - at the Aerosol Grey Machine sessions!
ei tuossa tosin järjellistä syytä ollut...
Kane! Noin 50% mun suomalaisista levyistä tulee Kanesta...
emmä ehtinyt muuta selata niinpaljo.
Jon Andersonhan soittaa kaikki instrumentit levyllään Olias Of Sunhillow, eiköstä niin? Minkä takia levyn vihkosessa on kuitenkin kuva Andersonista monen hemmon ja ja yhden neitokaisen (Deborah Anderson?) kanssa? Ottiko Jon mukavana miehenä vaan kamut mukaan kuvaan vai onko kyseessä kiertuebändi tai jotain? Soittikohan Anderson edes keikkoja levyn tiimoilta? Aika tökerösti muuten jäänyt pari sivua kokonaan pois tuosta vihkosesta siten, että osa sanoituksista jää puuttumaan.
Jon Andersonhan soittaa kaikki instrumentit levyllään Olias Of Sunhillow,
Ei takuulla soita. Ainakaan livenä mies ei osaa soittaa kunnolla edes tamburiinia.
Ei takuulla soita. Ainakaan livenä mies ei osaa soittaa kunnolla edes tamburiinia.
No näin tarinat ovat aina kuitenkin kertoneet.
Sitä paitsi Bill Martin kirjassaan Music Of Yes nimenomaan kehuu Jon Andersonin tamburiinin soittotaitoja. Osoittaa kuulemma selvästi miehen potentiaalin taitavana perkussionistina :D\n[Muokattu 6/2/2003 / Kcrimso]
Hyvät ihmiset, nyt on korkea aika että tekin tutustutte Sean Malonen Gordian Knotiin! :)
Musiikki on sekoitus progea/fuusiojazzia/metallia, ja uudella levyllä ("Emergent") vierailee Bill Bruford (lähes kaikki rummut), Steve Hackett, Jim Mathoes ja koko vanha Cynic (Malonen vanha bändi).
Olipa mainospuheen kuuloinen... ;)
http://www.seanmalone.net/
Ylistys: http://www.progressiveworld.net/gordianknot2.html
Onko tuo uusi Guardian Knotin levy siis vihdoinkin ilmestynyt? Brufordia ainakin olisi kiva kuulla taas vaihteeksi proge-kuvioissa.
Se on Gordian Knot, eikä Guardian Knot! :P
Anyway, on se tullut, tai ainakin minä olen saanut promon. Ilmeisesti se julkaistaan helmikuussa Euroopassa.
Solmu kuin solmu. Olen ekan GORDIAN Knot levyn kuullut, se ei kyllä tehnyt kovin suurta vaikutusta. Aika kliinistä ja vähän mitäänsanomatonta musiikkia. Minusta Trey Gunn on onnistunut paremmin soololevyillään vähän vastaavanlaisen musiikin tekemisessä. Kyllä siinä potentiaalia kuitenkin oli ja ehkäpä uusi levy petraa tuosta. Ja onhan siinä ainakin Bruford... :)
Ekalla levyllä on kyllä kliiniset ja vähän tylsät soundit, mutta biisit ja soitto toimii täysillä, IMHO. Uudella levyllä on hieman elävämmät soundit, mutta jos eka levy ei napannut niin tuskin tämäkään. Jos tykästyt siihen se on sitten vain sen takia kun tiedät että Bruford soittaa sillä. ;) No, kannattaa kuunnella testausmielessä ainakin!
Jos tykästyt siihen se on sitten vain sen takia kun tiedät että Bruford soittaa sillä. ;) No, kannattaa kuunnella testausmielessä ainakin!
No en minä nyt noin lammasmainen ole! En minä pidä Pavlov´s Dogin At The Sound Of Bell- levystäkään vaikka siinä soittaa Bruford! Hmm se taitaakin suurin piirtein olla ainut levy jossa BB on mukana josta en pidä :D No Symphonic Music Of Yes ei myöskään ole kovin hehkeä tapaus.
En minä pidä Pavlov´s Dogin At The Sound Of Bell- levystäkään vaikka siinä soittaa Bruford! Hmm se taitaakin suurin piirtein olla ainut levy jossa BB on mukana josta en pidä :D
Et ole tainnutkaan kuulla Brufordin ja Patrick Morazin yhteislevyä Music For Piano & Drums. :D
Et ole tainnutkaan kuulla Brufordin ja Patrick Morazin yhteislevyä Music For Piano & Drums. :D
Minulla on Brufordin kokoelmalevyllä pari kappaletta noilta Morazin ja Brufordin yhteislevyiltä (niitähän on kaksi) ja minusta ne ovat oikein hyviä biisejä.
Dprp:n mukaan Anekdotenin uusi levy ilmestyy toukokuussa.
Myös Spock´s Beard on raahautunut jälleen studioon.
Jon Andersonhan soittaa kaikki instrumentit levyllään Olias Of Sunhillow, eiköstä niin? Minkä takia levyn vihkosessa on kuitenkin kuva Andersonista monen hemmon ja ja yhden neitokaisen (Deborah Anderson?) kanssa? Ottiko Jon mukavana miehenä vaan kamut mukaan kuvaan vai onko kyseessä kiertuebändi tai jotain? Soittikohan Anderson edes keikkoja levyn tiimoilta? Aika tökerösti muuten jäänyt pari sivua kokonaan pois tuosta vihkosesta siten, että osa sanoituksista jää puuttumaan.
Ostin tuon Oliaksen eilen vinyylinä hintaan 6 e :D :cool:
Kannet on kyllä upeet, kannet avautuu kahteen osaan, siis sielä on vielä yks välilehti normaalin avattavien kansien lisäksi. Lisäksi vielä sanallinen levypussi. Sieltä löytyy tuo ryhmäpotretti, muuta en siittä osaa sanoa kuin että tuo vasemman puoleinen äijä on Vangelis.
Kansisa tosiaan lukee että Music written and performed by Jon Anderson, tarkottaneeko sitten että soittaa kaiken, en tiijä... "for their help" ja "for their energy" -listoilla ei noista tyypeistä eritellä että mitä ovat tehneet, liekkö jotku niistä jopa soittaneet jotain? Tuosa listasahan se on tuo Vangeliskin....
Progressive Earsissa oli juuri pari päivää sitten spekulaatiota tuosta, että soittaako Anderson kaiken itse vai ei. Asiaan ei mitään loppullista totuutta löytynyt joten minä ainakin uskon tuohon levyn tekstiin. Toisaalta kyllähän Vangelis ainakin on varmaan jotain levylle soitellut. Loppupeleissä tietenkään asialla ei ole väliä. Pääasia, että levy on hyvä! :)
Ja Hezzun Olias-tuomio?
tänään ois piirpauke gloriassa klo20. Onko kukaan nähnyt porukkaa viimeaikoina ja millä kokoonpanolla vääntävät ja minkä ajan biisejä?
Tykkään kyllä ekoista levyistä että olis varmaan ihan kiva käydä ekaa kertaa kattomassa.
liput on 10e.
Ozric Tentaclesin Spice Doubt -live on näköjään julkaistu uudestaan digipak-kuorissa.
tänään ois piirpauke gloriassa klo20. Onko kukaan nähnyt porukkaa viimeaikoina ja millä kokoonpanolla vääntävät ja minkä ajan biisejä?
Tykkään kyllä ekoista levyistä että olis varmaan ihan kiva käydä ekaa kertaa kattomassa.
liput on 10e.
Tykkään kyllä ekoista levyistä että olis varmaan ihan kiva käydä ekaa kertaa kattomassa.
liput on 10e.
Muistelen jostain lukeneeni että soittaisivat pääasiassa uusimman levyn biisejä, elikkäs Schubertia.
Ja Hezzun Olias-tuomio?
Hmm.... ihan kiva tms.
Ozric Tentaclesin Spice Doubt -live on näköjään julkaistu uudestaan digipak-kuorissa.
Hip-hei ja huraa! Tuo pitää hommata, on ainut lovi mun Ozric-kokoelmasa ;)
Nyt on pakko hehkuttaa: Peter Hammillin In Camera-levy on mestariteos! Levyllä on niin väkevä tunnelma, että sitä voisi veitselle leikata. Vetää vertoja mille tahansa VdGG albumille. Kannattaa hankkia jos ei vielä hyllystä löydy ja Hammill tai VdGG yhtään kiinnostaa!
Kcrimsokin on viimein nähnyt valon. ;)
Mie kyl liputan Silent Corner, Empty Stagen ja Godbluffin puolesta...
Mie kyl liputan Silent Corner, Empty Stagen ja Godbluffin puolesta...
Kyllä varmaan minäkin liputtaisin, mutta kun Silent Corneria ja Empty Stagea ei tunnu löytyvän cd:lle mistään :(
Ja Godbluff onkin kevyesti paras VdGG:n levy.
Bläkkärissä ainakin on. Nettisivu on yleensä pitänyt hyvin yhtä hyllytarjonnan kanssa.
http://www.blackandwhite.fi
Kiitos tiedosta! Pistinpä samantien tilaten ja kaupan päälle vielä Chameleon in the Shadow. Eikä ollut edes kallista! :)
Alkaa varmaan pikkuhiljaa olla lopussa nuo Hammillin Virgin -cd:t, eli...jospa sieltä tulee remasterit!!:D Mitä todennäköisimmin ei, mutta korkea aika tietenkin olisi. Yleensäkin aika tökerön näköisiä oli suurin osa Virgin ensimmäisistä cd-painoksista (Hammillit, Genesikset, Hackett, XTC) "Compact Price" -tekstineen, Genesis -levyissä vielä yhdenmukaistivat kannetkin! Siksi ihmetyttääkin miten he pystyivät julkaisemaan Hatfieldin levyt niin tyylikkäinä paketteina!:)
In Camerassakaan ei ollut edes sanoituksia mikä on erityisen harmillista Peter Hammillin kohdalla. Noita "compact prize" painatuksia en kyllä pysty tajuamaan! Luulevatko ne tosiaan niiden lisäävän myyntiä? :mad: Laittaisivat sen edes tarraan.
Niin, ja eiköhän ne Hammill-remasteritkin ilmesty kunhan minä olen ehtinyt ostaa nuo vanhat versiot! :D
Hienoa, että julkaisivat XTC:t uudelleen, mutta vähän olisi vielä voinut panostaa vihkoihin. English Settlementin sanat ovat ilmeisesti replica levypusseista. Kiva kiva, mutta onpa niin pientä pränttiä etten saa selvää. :D
Olin varmaan kerrankin kaukaa viisas ja keräsin koko Hammillin 70-luvun vinyylinä. Nyt vaan sitten odotellaan remastereita, varsinkin kun Fool's Mate ja Chameleon kärsivät vähän liikaakin takkatulen rätinästä, ifyouknowhatimean!;)
Pari poimintaa Hammillin newslettereista:
---
Meanwhile, an unaccustomed welter of publicity: you may have been amused to see the spread on VdGG in Mojo (May 2002). Our own reactions to it ranged from "a good laugh" to "a complete work of fiction". No-one knows the whole VdGG story, not even us. And in response to a number of queries...no, Virgin don't seem to have any intention of remastering past VdGG and PH stuff; and no, there aren't any plans for DVD releases.
---
Meanwhile, of course, Virgin *still* don't have "Chameleon", "Over", "pH7", "Sitting Targets" or "Skin".... We'll do our best to work on this as well.
Hienoa, että julkaisivat XTC:t uudelleen, mutta vähän olisi vielä voinut panostaa vihkoihin.
No niinpä! Ei niistä saa mitään tolkkua edes suurennuslasilla kun painojäljen resoluutio ei alkuunkaan riitä. Ainoastaan Olias of Sunhillowin CD-versio vetää vertoja noille.
Pitää varmaan kaivaa tuo In Camera-vinyyli esiin pitkältä
"tällaista mä en kestä kuunnella"-tauolta. Kuitenkin diggailen
täysillä melkein kaikkia VdGG:n levyjä, ja oli pienimuotoinen
shokki joskus muinoin, kun pistin tämän levyn pyörimään.
Levystä jäi sellainen tunnelma että siinä voisi olla ehkä jotain
hienoa hyvänä päivänä. Mutta nopeasti se kuitenkin tuli piilotettua
selkämys seinään päin vinyylirivistön uumeniin, noin kahden
kuuntelukerran jälkeen...Ans kattoo ny.
Eihän tuo In Camera mielestäni edes eroa kovin dramaattisesti vaikkapa Godbluffista tai World Recordista. Tai onhan se In Camera soitannollisesti toki minimalistisempaa kuin VdGG keskimäärin. Samoissa sfääreissä kuitenkin pitkälti liikutaan.
In Camera on Hammillin parhaita levyjä! Mielestäni aivan eri tasolla kuin esim. World Record.
Jos joku kaipaa muuten sanoituksia niin Hammillin teksteistä (muistaakseni Roaring Forties -levyyn saakka) on tehty kirja joka löytynee jostain netistä. Minulta ainakin löytyy tuo .ps -muodossa.
Löytyykö joltain muuten tallennetta Hammillin Helsingin keikasta?
In Cameralla on joku oma hieno tunnelmansa, ei kovin aurinkoinen, mutta milläs Hammill -levyllä on?:D Noh, Fool's Mate ehkä... Hienoja syntikkajuttuja levyllä ja "Cog" on varmaan rankinta kamaa Peteriltä. Mutta "Macoq" jääkin sitten aina kuuntelematta.
The Future Now ja pH7 ovat myös kovia Hammill -suosikkejani.
Over ja Silent Corner ovat myös ehdottomia pH-lättyjä!
Täältä löytyy sanoituksia ainakin Hammillin 70-luvun levyihin: http://www.vandergraafgenerator.co.uk/index.htm#salbjump
Noin väliaikatiedotteena, jos kuka ei vielä ole huomannut, HeSarin NYT!-liitteessä on tänään King Crimsonista juttua vähän toista sivua....
Peter Joseph Andrew Hammill.... noinkohan se meni? On se nykyisin helppoa, kun tekstitkin on netissä; Perkule kun meikä 70-luvulla tilasi kirkonkylän kirjakaupan kautta Killers,Angels Refugees, sen saaminen kesti melkein vuoden. Et semmosta tietoyhteiskuntaa siihen aikaan...:mad:
Täällä:
http://www.nyt.fi/Juttusivu.asp?path=1;466;470;28472;130356;375082
Hammillin virallisilla sivuilla (www.sofasound.com) on kaikki lyriikat, myös tuoreimman Clutch:in.
Ian Wallace korvaa Michael Gilesin 21st Century Schizoid Bandissa. Eihän se vielä olisi hänen vuoro ollut! ;)
http://www.krimson-news.com/
Andy McCulloch jätettiin nyt törkeästi välistä! Ehkä siihen ois kuitenkin tarvittu Gordon Haskellia mukaan, keikkojakin ois voitu mainostaa "featuring Gordon Haskell of How Wonderful You Are -fame"!!:D
McCulloch ja Haskell eivät soittaneetkaan yhtään keikkaa Crimsonin riveissä.
Kansisa tosiaan lukee että Music written and performed by Jon Anderson, tarkottaneeko sitten että soittaa kaiken, en tiijä...
Katselin juuri Yesyears dvd:n ja siinä Jon Anderson kertoo, että oli sulkeutunut kuudeksi kuukaudeksi autotalliinsa tekemään Olias of Sunhillow-levyä.
Yesyears dvd on aika mukava Yes-historiikki miesten itsensä kertomana ja vaikka kaikki musiikkinäytteet ovatkin katkelmia, saa niistä aika hyvän kuvan bändin kehityksestä aina Big Generator-levyyn asti. Viimeisimmät keikkakuvat tulevat vuoden 1991 Reunion tourilta, jossa lavalla Anderson, Howe, Rabin, Bruford, White, Kaye, Wakeman ja Squire. Mielestäni ohjelman parasta antia on pätkät Going for the One-levyn äänityksistä ja Bill Brufordin ironisen hauskat kommentit. Kestoa dokkarilla huimat 2h 15min.
Yesyears on kyllä ihan mainio. Siitä olisi vaan toivonut tähän päivään asti päivitettyä versiota nyt kun se julkaistiin dvd:lläkin.
Siitä olisi vaan toivonut tähän päivään asti päivitettyä versiota nyt kun se julkaistiin dvd:lläkin.
Tekoajankohdasta johtuen dokun loppupuoli painottuu hieman liikaa Trevor Rabinin tekemisiin ja antaa lievästi vinksahtaneen kuvan tuon ajan merkityksestä (enemmän taloudellinen kuin musiikillinen) bändin historiassa. Kun lopputekstit alkaa, on fiilis sama kuin aikoinaan Imperiumin vastaisku -elokuvan lopussa; ei tämä näin voi päättyä! :D
Joo, Jedin Paluu jää puuttumaan. Howe ei tosin onneksi tuonut mukanaan Ewokkeja! :D
Mitähän tuo AMG oikein horisee Amon Düül II:n Yeti-levystä:
“A double album on vinyl (most CD issues have squeezed the two discs onto one CD by cutting three minutes out of "Pale Gallery"; the Captain Trips CD restores it to its full five-minute length), Yeti consists of a set of structured songs and a second disc of improvisations.”
Pitäisikö Pale Galleryn tosiaan olla viisiminuuttinen? Vähän päälle pari minuttia se näyttää olevan Repertoiren remasterissakin.
"The progressive rock band Spock's Beard has announced that drummer Nick D'Virgilio will step from behind his kit and become the group's new lead vocalist. He will play drums on Spock's Beard's studio albums and occasionally live, but primarily a touring drummer will be used for all future concert dates."
Tämähän on kuin suoraan progressiivisen rockin tuhkimotarinasta. :D
Mitähän tuo AMG oikein horisee Amon Düül II:n Yeti-levystä:
“A double album on vinyl (most CD issues have squeezed the two discs onto one CD by cutting three minutes out of "Pale Gallery"; the Captain Trips CD restores it to its full five-minute length), Yeti consists of a set of structured songs and a second disc of improvisations.”
Pitäisikö Pale Galleryn tosiaan olla viisiminuuttinen? Vähän päälle pari minuttia se näyttää olevan Repertoiren remasterissakin.
“A double album on vinyl (most CD issues have squeezed the two discs onto one CD by cutting three minutes out of "Pale Gallery"; the Captain Trips CD restores it to its full five-minute length), Yeti consists of a set of structured songs and a second disc of improvisations.”
Pitäisikö Pale Galleryn tosiaan olla viisiminuuttinen? Vähän päälle pari minuttia se näyttää olevan Repertoiren remasterissakin.
Kaverilla oli tuo Captain Tripin painos ja sanoi sen olevan ainoa, missä biisiä ei ole lyhennetty. Siis cd:istä, kai se originaalivinyylillä on 5 min.
Nyt olet kyllä Jimi vähän myöhässä. Tämä skooppi on raportoitu palasokeriin jo pari kuukautta sitten. :)\n[Muokattu 19/2/2003 / Kcrimso]
Nyt olet kyllä Jimi vähän myöhässä. Tämä skooppi on raportoitu palasokeriin jo pari kuukautta sitten.
Pitäisi ilmeisesti alkaa kiinnittämään huomiota myös muiden kirjoittamiin viesteihin. ;)
Onkos tuolle tarinalle saatu jatkoa? Onko A Beard of the Spock -levy jo ilmestynyt? :D
Studiossa ovat paraikaa Spocksit. http://www.spocksbeard.com/sbv2.htm
Tässä olisi taas yksi huikea sivusto lisää proge-bookmarkseihin: http://batman.jypoly.fi/~89801/proge.htm
:D
Onko kenelläkään kokemusta dvd-audio levyistä? Fragilestakin on semmoinen julkaistu ja kovasti ainakin täällä kehuvat:
http://www.thedigitalbits.com/reviewsdvdasacd/yesfragiledvda.html
Älgarnas Trädgårdin levystä tulee ajoittain mieleen Kemialliset Ystävät.
Älgarnas Trädgårdin levystä tulee ajoittain mieleen Kemialliset Ystävät.
Kummasta niistä? :) Molemmat kyllä loistavia.
No siitä ekasta. Delayed oli jo vähän erilaista.
Ajattelin sijoittaa hieman vähistä rahoistani yhtyeen nimeltä Area
tekemisiin. Ennakkoon olen siinä käsityksessä että joko levynsä,
Crac! tai Arbeit Macht Frei, olisivat suositeltavimpia tapauksia. Onko
kenelläkään puoltavia mielipiteitä jompaa kumpaa levyä ajatellen, eli kumpi heistä kannattaa köyhänä ostaa ensin?
Onko
kenelläkään puoltavia mielipiteitä jompaa kumpaa levyä ajatellen, eli kumpi heistä kannattaa köyhänä ostaa ensin?
kenelläkään puoltavia mielipiteitä jompaa kumpaa levyä ajatellen, eli kumpi heistä kannattaa köyhänä ostaa ensin?
Crac! on minusta parempi levy, persoonallisempi. Hyvä vaihtoehto voisi myös olla livelevy Are(a)zione, sisältää kaikki hitit!:D
Parhaat levyt ovat Crac! ja Maledetti, miun mielest.
Kumpikin on mainioita levyjä eivätkä ne tyylillisestikään eroa toisistaan paljoa. Arbeit macht frei on ehkä aavistuksen verran parempi. Siinä on mukavia pohjois-afrikkalaisilta kuulostavia soundeja mukana.
Arbeit Macht Frei:ssa on kyllä pirun tylyt kannet:D, tarvii varmaan
ostaa vinyylinä se.
Aloita Arbeit-levyllä.
Arean Crac!:in kävin sitten hakemassa, eikä ollut pettymys:), tarvii
jossain vaiheessa hommata lisää tämän bändin levyjä. Seuraavaksi
kiinnostaisi mitä tuotantoa Goblin -nimiseltä bändiltä olisi kannattavaa omistaa? Jotain netistä imettyjä biisejä kuuntelin kaverin luona, ja miellytyin. Onko jollakulla ehdotuksia ensi käden
hankinnoiksi?
Hanki Goblinin Roller (1976).
Asiasta kolmanteen eli "Mitä niistä tuli isona?"; Warsinaista progea! Paikallislehdessä oli tänään juttu oikein kuvan kanssa otsikkona "Väitös arkkitehtuurin merkityksestä tietojärjestelmien suunnittelussa", ja juttu siis kertoo eräästä hra Kari Smolanderista, jonka tuonniminen väitöskirja tarkistetaan huomenna Lpr:n Tekussa... Kyseinen hra Smolanderhan toimi joskus muinoin Alice in Wasteland-nimisen 80-lukulaisen rockyhtyeen aivoina, orkesteri teki pari pitempisoittoista sekä puolisen tusinaa sinkkuja muistaakseni Pokolle ja Hiljaisille.... never heard? ...edes Pekka?? Mieshän on Imatralta! Onnittelut hra Smolanderille saavutuksen johdosta!
02.04.2003 22:30 SVT2 Syd Barrett - Crazy Diamond
Ohjelma on Musikbyrån, joka näkyy yleensä SVT Europalla.
Seuraavaksi
kiinnostaisi mitä tuotantoa Goblin -nimiseltä bändiltä olisi kannattavaa omistaa? Jotain netistä imettyjä biisejä kuuntelin kaverin luona, ja miellytyin. Onko jollakulla ehdotuksia ensi käden
hankinnoiksi?
kiinnostaisi mitä tuotantoa Goblin -nimiseltä bändiltä olisi kannattavaa omistaa? Jotain netistä imettyjä biisejä kuuntelin kaverin luona, ja miellytyin. Onko jollakulla ehdotuksia ensi käden
hankinnoiksi?
No varmaan ihan kelpo aloitus ois tämä tupla-cd: The Fantastic Journey of Goblin, jota täällä joskus kauppasinkin kun sattui olemaan ylimääräinen kappale. Tuon kokoelman perusteella suosittelisin varsinaisista albumeista Profondo Rossoa ja Suspiriaa.
Eilen koin mukavan yllätyksen kun istuin baarissa nimeltä Wave (Kaisaniemessä) pari tuntia. Musiikkina oli koko tuon ajan Kingston Wall, Spock´s Beard sekä pari muuta samantyyppistä bändiä joita en tunnistanut. Kerrankin hyvää musiikkia kapakassa (joo ei tarvitse kuittailla SB:stä :D) Tietääkö kukaan onko tuo tyypillistä Wavelle? Siellähän voisi alkaa istuskelemaan useamminkin... :D
Laiskuuttani ajattelin kysäistä Helsingin levykaupoissa pyöriviltä, että löytyykö mistään Angen Au-Dela du Delirea? Popparienkelin listallahan se näyttäisi olevan, mutta siihen ei yleensä ole ollut luottaminen.
Laiskuuttani ajattelin kysäistä Helsingin levykaupoissa pyöriviltä, että löytyykö mistään Angen Au-Dela du Delirea?
Kyllähän tuo yleensä Keltaisen Jäänsärkijän hyllyssä ainakin on ollut. Vähään aikaan ei ole tosin tullut käytyä joten...
Hippie Shakessakin on näkynyt. Popparienkelissä on muistaakseni aika kattava valikoima Angen levyjä ihan hyllyssäkin.
Kiitoksia, täytynee vääntäytyä keskustaan ostoksille.
Korai Öröm... Mikko Keinonen mainitsi tämänkin Tusovkarecordsista kohtapuoleen saatavana herkkuna; On nääs laajentamassa tarjontaa muihin Euroopan "itämaihin", joten tarkkailkaa ja ehdottakaa, mitä...
http//www.clinus.org
Nyt-liitteen sivuilla on maailman väkisin väännetyin proge-testi,
"testaa kuinka proge suosikkiyhtyeesi on", tai jotain. Tein sen kaikesta huolimatta, alkoi vaan ärsyttää...Muutenkin kyseisen julkaisun läppä on kisakireää viisitoistakesäisten tasoa, yksi syy lisää
jättää Hesari tilaamatta...
Työkaveri toi Budpestistä taannoin Omegan Elo-nimisen liveäänitekokoelman 70-luvun alusta. UriahHiippiähän tämä on oli ensivaikutelma levystä...
Paraikaa pyörivässä Allstars ohjelmassa olevan nuoren parin kundi Markku Liukkonen Turusta diggailee progea ja soittelee koskettimia jossain bändissä. Ei vaikuttanut ainakaan Docilta... Kuka tunnustaa?
Emmä osaa soittaa kuin nahkafagotti sooloja.
Haluaisin tutustua After Crying -yhtyeeseen. Tiedustelisinkin, mitä levyä pidätte bändin parhaana englanninkielisenä julkaisuna.
Kuulin bändiltä progeyössä unkariksi laulettua materiaalia enkä kyennyt asennoitumaan siihen vakavasti, vaikka soittopuoli oli hallussa.
After Cryingin englanninkieliset levyt ovat huonoja. Osta suosiolla Megalázottak és megszomorítottak tai Föld és ég.
Tulipa tänään käytyä kattomassa kun Jyväskylän konsan opiskelijat soittivat Pink Floydin Dark Side of the moonin. Ihan hyvä meininki, mutta ei sisältänyt mitään erikoista. Välillä meni kieli poskessa-pilailuksi, kun kitaristipoika rääkyi great gig in the sky:n naislauluosuuden. Saman biisin synasoolo oli kyllä ihan hirvitys... kosketinsoittajalla kai sattui joku moka tai jotain, kun synassa oli ihan sellaiset suomi-iskelmä-soundit.
Taustalla näytettiin Ihmemaa Oz-elokuvaa, joka pitäisi joskus kyllä kattoa kokonaan.
Melko rutiinilla ja turhaan henkeä vetämättä vetivät keikan. Ei improvisaatiota paljoakaan eikä kovin pitkiä sooloja. Kesti vain vähän yli puoli tuntia. Ei mitään erikoista, mutta ihan kiva oli kuulla Pink Floyd-tributointia livenä ihan kotimaisin voimin. Ja tämä ei tarkoita ollenkaan sitä, että haluaisin jonkun perkeleen Colossuksen järjestävän Pink Floyd-tribuutti-illan.
No höh. Onko nämä jotain sisäpiirin bileitä kun moisesta ei tieto kantautunut korviini vaikka kohtuu vilkkaasti seuraan jkylän tapahtumia eri medioista ja sisäpiiriin musiikkiuutisistakin yleensä kuulee hyvissä ajoin... :P
Ozista ja Floydista tulikin mieleen että kokeilin pari viikkoa sitten miltä näyttää toinen urbaani legenda -synkkaus eli Echoes ja Avaruusseikkailu 2001:n loppu. Kun huolehtii asiat siten, että ensimmäinen "ping" kuuluu samalla silmänräpäyksellä kun ruutuun tulee teksti "Jupiter and beyond the infinite" niin lopputulos on yllättävän onnistunut. Suosittelen kokeilemaan jos omistaa tarvittavat välineet. Tärkeimmät osasta toiseen siirtymiset tapahtuvat samaan aikaan kummassakin, ja paikka paikoin lyriikkakin täsmää hauskasti (esim. "no-one sings me lullabies and no-one makes me close my eyes" kun Bowman katselee itseään kuolinvuoteellaan - ja siristää silmiään juuri sanojen "close my eyes" aikana).
nestori kirjoitti 28/4/2003 klo 14:43: Haluaisin tutustua After Crying -yhtyeeseen. Tiedustelisinkin, mitä levyä pidätte bändin parhaana englanninkielisenä julkaisuna.
Kuulin bändiltä progeyössä unkariksi laulettua materiaalia enkä kyennyt asennoitumaan siihen vakavasti, vaikka soittopuoli oli hallussa.
Kuulin bändiltä progeyössä unkariksi laulettua materiaalia enkä kyennyt asennoitumaan siihen vakavasti, vaikka soittopuoli oli hallussa.
Ei kannata englanninkielisiä.. Megalázottak és Megszomorítottak ja De Profundis on bändin parhaat albumit, osta ne. Jos tuo unkari on ylitsepääsemättömän kamalaa, niin sitten ehkä Almost Pure Instrumental -kokoelma voisi sopia.. nimensä mukaisesti pääosin instrumentaaleja, joita siis After Cryingilla on paljon, eli kyllä tällä on paljon keskeistä tuotantoa. Laulu-biisit on englanniksi, niistä ainakin Shinin' toimii ihan hyvin..
No Hezzu, miltäs Groovectorin uusi levy kuulostaa? Onko bändi kehittynyt?
Tämä on ihan erilainen ku se ensimmäinen levy: modernimpi, groovempi, jazzimpi, täsä on laulua, täsä on enempi munaa. Eli tää on parempi ku se eka! (tosin kaikki muut on varmaan erimieltä ;))
Pitänee varmaan hankkia.
nestori kirjoitti 28.4.2003 klo 13:43: Haluaisin tutustua After Crying -yhtyeeseen. Tiedustelisinkin, mitä levyä pidätte bändin parhaana englanninkielisenä julkaisuna.
Kuulin bändiltä progeyössä unkariksi laulettua materiaalia enkä kyennyt asennoitumaan siihen vakavasti, vaikka soittopuoli oli hallussa.
Kuulin bändiltä progeyössä unkariksi laulettua materiaalia enkä kyennyt asennoitumaan siihen vakavasti, vaikka soittopuoli oli hallussa.
Föld Es Eg (1994) on paras albumi. Esimerkiksi levyllä "After Crying 6" nimenomaan englanninkieliset vokaaliosuudet ovat hieman kömpelöitä ja koomisia. Todella hieno yhtye on kyllä kyseessä.
Lähetin epähuomiossa edellisen viestin anonyyminä.
Sitä vaan että nyt tuola Khatsaturjan-haastiksesa on myös kuvia bändistä....
Muutamia levyjä oon kuunellut...
Andromeda: Andromeda
No tää on sellanen voimalaitostrio tuosta psykedelian heviksimuuttumisen ajoilta, siis 60-luvun lopulta, ekan biisin alkurevittely riipi heti siihen malliin, että meinas tulla bänät tän levyn kanssa saman tien, mutta kyl tältä kivempaakin kuultavaa löytyi... cd-julkaisu tosipimeästä sarjasta Britti-Progen Klassikkoja...
Marsupilami: Arena
Jazahtavampaa kuin edellinen ja instrumentteja, kuin myös soittajia oli enempi. Tääkin on jotain toisen divisjoonan unhoonpainuneita harvinaisuuksia sittemmin cd-muotoon saatettuna.
King Crimson: Live in Plymouth 1971
Tää taitaa olla hyvä levy? Ainaskin meikä tykkää kovasti. Hulvatonta, kun tää Islands-bändi soittaa läpileikkauksen kaikkien 4n ekan levyn tarjonnasta ja viitteitä kyllä vielä viidenteenkin (siis Lark´s...) kuuluu! Elävää & irtonaista.
Onkohan Höyry-Koneen levyjä vielä saatavana,vai onko painokset loppuun myytyjä?
Ei niitä ole kyllä missään näkynyt, paitsi Höyry-koneen keikoilla pari vuotta sitten kun olivat vielä kasassa. Asiaan saisi ehkä parhaiten selvyyden kysymällä esim. Alamaailman Vasaroiden jätkiltä, jos jollain olisi vaikka ylimääräinen laatikollinen levyjä sängyn alla. http://www.vasarat.com
sisältää yhteystiedot.
Kiitoksia, täytyypä kysäistä.
Ilmoita täällä, jos niitä saa. Hyönteisiä.. kelpaisi mullekkin. Ja itseasiassa tiedän tyyppejä joille kelpaisi ne kummatkin.
Löytyy huonoa parturia alehintaan $8.
http://www.lasercd.com/
Tuolta tilatessa taitaa tarvita luottokorttia. Minulta ei ainakaan sellaista löydy. Lähetin sähkopöstia Vasaroiden osoitteeseen, ja ilmoittelen jos ja kun sieltä vastauksen saan.
Se olisi ystävällistä ja kiitoksen paikka niin saadaan halukkaat varmuus asiaan.
En mitenkään olisi ehkä levyjä vailla.;)
Höyry-koneen levyjen uudelleenjulkaisusta neuvotellaan parhaillaan jonkun ruotsalaisen lafkan kanssa, ja ilmeisesti neuvottelut ovat aika hyvällä mallilla. Tarkempaa tietoa tulee Vasaroiden saitille, kunhan sitä on.
Kallabash Corp. Niin, mikä helkutti tämä on? Amerikkalainen? Levy on tehty 70 ja enempi toi on sellasta mainstreamia siltä ajalta, urut on ja huilua ja torvea kans... bluusahtavaa kantrirock...?
Onks toi Barclay James Harvest ollu kuuntelussa lähiaikoina? Meikä on n. neljää ensimmäistä tässä kuunellu ja vertaillu viimepäivinä. Katoin äsken Gibralttarin Eksykloppien kommentit asiaan ja täytyy sanoa jotta ihmettelen kovasti, kun neljästä ekasta paras, eli Once Again on jäänyt täysin ilman kommentteja... No mutta Baby James on musta kyllä se toiseksparas, ainaskin toistaiseksi... Toi Short Stories taas ihmetyttää, miten ne on onnistunu tekeen sen niin hyvän levyn, kuin Once Again, perään? Odds & Ends?
Nää nyt oli vissiin sitä alkuperäistä sinfoonista progea?
Kyllä Once Again ainakin debyytin päihittää. Kolmatta ja neljättä en ole kuullutkaan. Muista levyistä olen kuullut vain Octoberonin, joka ei sitten enää vakuuttanutkaan.
hmmm... tulipahan vaan mieleen että maailman ensimmäinen punk-piisi on varmaankin International Harvesterin There is no other place... kuulostaa ihan semmoselta.
Mites esim. Fugs, Sonics...
Kertokaa mitä ovat nuo ruskeat pötkylät tämän levyn kannessa:
Sormet.
He he, joku ehti jo ensin...;)
Jaa, Suomen ensimmäinen levytetty punk-biisi, minkä minä olen kuullut, oli tehty jo 20-luvun lopussa tai 30-luvun alussa, sen nimi on "Sakilaisten laulu", esittäjää en muista, se alkaa jotenkin näin; "Ma olen sakilainen, noita sörkan sällejä, mä himpan pulille haisen ja käytän mälliä..." Tämä ihanuus on jollain wanhojen levytysten kokoelmalevyllä ja löytynee levyhyllystäni. Niin, että ei se punkkikaan ihan uusi asia ole...:cool:
Joo, tottakai punkilta kuulostavaa musiikkia on tehty ennenkin kun mikään International Harvesteria on ollut. Mulle vaan oli melkoinen yllätys kun tuo kyseinen piisi kuulosti ihan Sex Pistolsin Belsen Was a Gasilta vaikka oli tehty 60-luvun lopulla. Kuulosti silleen erilaiselta kuin mitä muuten on 60-luvun jutuilta kuullut.
Jossei ole Cd poltinta tai on muuten vaan laiska, tällainen kokoelma saatavilla
http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B00009L1RC/ref%3Dsr%5Faps%5Fmusic%5F1%5F1/026-5689983-8664453
Robert Wyattin End of an Ear Cdonilla 4.45, joten äkkiä tilaamaan, jos levyä ei vielä hyllystä löydy!
Polydor-kauden BJH-levyjä julkaistu remasteroituna bonusbiisein.
Itäisen Euroopan progea äänestyksessä
http://www.progressiveears.com/forums/thread.asp?ForumID=1&TopicID=16236
äänestin vain yhtä, vaikka 2 LPtä kolmesta omistamastani on edelleen hyllyllä.
...ei tuo EsaJiin linkki toiminut...:(
...baitöwei, meikälle uusi tuttavuus on XL, ostin albumin Surrealism ton Finnish Jazz 2002-kokoelman innoittamana. Orkka näkyy tehneen muitakin levyjä. Kertokaas näistä lisää!
Muuten tuo tuo kokoelmallakin ollut biisi PlimPlomPetitBonBon muistuttaa suuresti Center-yhtyeen biisiä Novi Alekseejev, eikä tämä ole ainoa yhteys siihen suuntaan tolla Surrealismilla, joten tsekatkaas ne, jotka kys. levystä pidätte, http://www.centromania.com
ja sieltä se mp3-linkki...\n[Muokattu 27/6/2003 / k.p.tikka-ri]
Foorumiin pitää vissiin kirjautua sisään.. suora linkkaus ei toimi.
Ikinä en ole ProgressiveEarsiin kirjoittautunut sisään mutta kyllä tuo linkki ainakin minulla toimii niin kuin pitääkin.
IE:llä sivua ei löydy ja Mozilla ja NS 7 antaa Microsoft VBScript virheen.. Itse olen aika varma, että foorumin lukeminen vaati rekisteröitymistä. Mutta mun "aika varma" on tosi epävarma.
Olen ainakin seurannut kyseistä foorumia useampien kuukausien ajan rekisteröitymättä. Mutta jos suora linkki ei toimi niin foorumin otsikot ovat myös etusivulla http://www.progressiveears.com
Ja minun selaimeni oli Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.3.1) Gecko/20030425 jos jotain kiinnostaa.
Taitaa olla kiinni taas auringon asennosta aikaisemmin ei toiminut toi linkki ja nyt taasen pelaa.
rec.music.progressive tänä aamuna:
--->8---
>>Does anyone here have trouble accessing progressiveears.com usingMozilla?
>Nope. None yet.
>Problems could be Java related. Try downloading the latest JRE.
It certainly was, since the problem went away after I turned Java
off. I don't think I'll miss much by not seeing the scrolling
announcements.
--->8---
Tikkari, mene
http://www.progressiveears.com/
ja klikkaa Current Poll
Se ei ole laskeut puoliakaan äänistä vielä.
Ian Anderson:
"Running into "Yes"
Some of my best friends are Vegans. Others are Martians and I have even enjoyed the passing acquaintance of even more esoteric and spiritually enlightened folks such as Jon Anderson (Yes) and Rick Wakeman (Yes, please) who I met at the heavy metal Sweden Rock Festival last weekend. Riccardo Wakeperson kindly helped me with the confusing multi-buttoned coffee machine in the breakfast room, nearly scalding himself in the process. Seemed like a good opportunity to introduce myself, not have met him before. What a nice chap. Back with the Yessers for a mega Euro tour, we shall doubtless bump into him again. I owe him a coffee."
Ian Andersonilta on muuten tulossa uusi soololevy elo-syyskuussa.
Cdonissa on tarjouksessa Yesin House Of Yes ja Jethro Tullin Living With The Past dvd:t hintaan 13,93 €. Molemmat hankkimisen arvoisia.
Tämmöinen japanilainen bändi kuin Tipographica, heidän samanniminen levynsä. Progejazzfuusiota ja ansiokasta Zappa -imitointia. Kitarasoolojen aikana melkein luulee että Frank-setä olisi vielä elossa. Ihan muikeaa tavaraa noin muuten, monimutkaista muzakia...:)
Aika hyvä uusi Mike Oldfield-haastattelu. http://mwe3.com/index.html
Sivustolta löytyy myös mm. Adrian Belewin ja Chris Squiren hieman vanhemmat haastattelut.
Uudessa Johnny Kniga-lehdessä on sivun juttu Jukka Gustavsonista.
Hei! Tietääks joku mitä ISRAELILAISESTA rockista/progesta?
Kysyppäs meidän levykauppiaalta Adamilta!
Luulisi tietävän jotakin ;)
Adam Baruch
Jazzis Web Shop
http://www.jazzis.com/
k.p.tikka-ri kirjoitti 29/8/2003 klo 09:41: Hei! Tietääks joku mitä ISRAELILAISESTA rockista/progesta?
No tarkasta nyt ainakin Churchills, jonka jatko-osa oli tämä Jericho/Jericho Jones. Tuolla jazzisin sivulla on jotain muitakin myynnissä, mutta mä en niistä tiedä mitään.
Jerichon self titled on ainakin oikein muikea hard rock-proge -hybridi. Paino termillä hard rock.
Doc.B.D kirjoitti 29/8/2003 klo 12:28: Jerichon self titled on ainakin oikein muikea hard rock-proge -hybridi. Paino termillä hard rock.
Jericho Jones- Junkies Monkeys &Donkeys on kanssa aika samoilla linjoilla mutta rauhallisempi ja rockimpi eikä ole aivan yhtä hyvä.
Israelista tuttuja ovat ainakin Zingale, joiden levy on kylla hyva, vahan italotyylia lahenteleva ehka.
Sheshet, jatsahtavampaa tavaraa, tassa on mukavan kuuloinen nainen laulajana.
Danny Ben-Israel, ranttatantta psychea tai jotain sinnepain. Hyva levy tamakin, muttei hirvean progea tosin.
J
Niin ja semmoinenkin yhtye oli kuin Verdun, joka kuulosti lupaavalta muutaman piisin mp3-demolla, mutta siita ei ole sitten kuulunut mitaan, taisivat vaihtaa nimea. Dave Kerman soitti ainakin tuossa bandissa.
J
Israelilaisesta progesta löytyy melko kattava artikkeli osoitteesta http://www.gepr.net/zinefram2.html.
Ei nyt liity pelkästään progeen, mutten jaksa etsiä sopivampaakaan ketjua. Tänään Hesarin kultuurisivujen Keskustelua kulmassa asiallinen kirjoitus cd-levyjen hinnoista sivuten tuota alv-kamppanjaakin.
Niin no.. tavallisen kulutustuotelevyn hinta on viritetty siten että keskimääräinen tumpelo ostaa vuodessa levyn tai pari.. Shakiran uusin, joku joululevy, lapsille smurffi-megamix ja sitten Helmult Lotti sings Elvis. Teinit voi sitten ostaa vähän enemmän..
Näitä mm. Sokrusta löytyviä hulluja, jotka ostavat 1-10 levyä joka viikko on harvassa eikä niiden kulutus(häiriö)käyttäytyminen riitää elättämään levyfirmoja.
BTW. Ei minusta levyt ole kalliita. Keskimääräinen ostamani levy maksaa tällä hetkellä 8-12 euroa. Jostain japseista joutuu maksamaan tosin 18 e.
BTW2. Offtopic, mutta ajattelin että ei tästä mitään isompaa juttua kehkeydy..
Eniten tympii se, että nämä isot lafkat on joka välissä nurisemassa, kuinka tuo ja tämä on meiltä pois. Tuossa jutussakin (en tiedä lukee Doc Turuus Hesaria) mainittiin kirjastoista, kuinka ne oikeastaan tekevät valtavaa promootiota levyille vailla kiitosta. Ja todellakkin hiljattain luin jostain kuinka jonkun tyypin mielestä jokainen kirjastolainaus on lafkoilta pois. Niin varmaan joo... Olisi multakin moni bändi jäänyt ikuna tutustumatta ilman kirjastoa. Joitain on ostettu, joitain ei.
Keskimääräinen ostamani levy maksaa tällä hetkellä 8-12 euroa
Voi olla sama mullakin, en ostakaan (yleensä) uutuksia.
No niin päästiin asiaan. Levyn hinnat... Herrat tuossa yllä sanoivat olennaisen asian, sen, että me "asiantuntijat" maksetaan jotain muuta kuin se OVH. Se on sama asia niiden piraattien kanssa ryssylässä: Nekin "asiantuntijat" eivät maksa OVH... Niillä vaan on tuo monopolien kaataminen totaalisempaa, pitemmällä & keinot rumempia, kuin meillä, mutta näinhän se menee.....
Keskustelua on pidettävä yllä.
Tämä on ihan hyvää keskustelua ja varmasti mielipiteitä löytyy ihan jokaiselta, mutta ei varsinaisesti liity proegen pelkstään, vaan koko musiikkiteollisuuteen, joten voisikos Jake siirtää tämän vaikka oman topicin alle, niin sen löytää joskus myöhemminkin.
Täällä ois. Setä on nyt vähän humalassa niin ei siirrä koko hintakeskustelua...
Toinenkin setä on humalassa ainakin noista edellisen postauksen typoista päätellen :D
Kyllähän nyt lauantai-iltana yhdeksältä pitää olla jo tukevasti humalassa, varsinkin, jos aikoo johonkin baariin lähteä ;) Ja muutenkin, kirjoittaa nimimerkki...
Hezzu. Onko Kaipan Avainperästä tulossa arvostelu? Jos ei, niin mitä mieltä levystä? Näyttää ainakin pyörivän usein sinun soittimessasi.\n[Muokattu 31/8/2003 / Jimi]
Jimi kirjoitti 31/8/2003 klo 20:37: Hezzu. Onko Kaipan Avainperästä tulossa arvostelu? Jos ei, niin mitä mieltä levystä? Näyttää ainakin pyörivän usein sinun soittimessasi.
En tiijä vielä tuleeko... ihan hyvältähän tää kuulostaa, mutta tätä joutuu kyllä monasti jauhaan läpi ennenku tästä mitään osaa sanoo....
Jos kiinnostaa Rushin tai Mike Oldfieldin levyt vinyylillä, niin Music Hunter -levykaupassa Kaisaniemessä oli isot läjät pilkkahintaan ale-laatikossa. Minulle kummatkin on hieman "ei kiitos"-kamaa. Onneksi sieltä sentään löytyi CCR:n koko studiotuotanto yhteishintaan 16 e ynnä muuta kivaa:D
Music Hunterist löyty tänään Pink Floydia kahen levyn verran käytettynä. 14e kummatkin, Animals ja Atom Heart Mother.
EberkJuho kirjoitti 3/9/2003 klo 21:15: Music Hunterist löyty tänään Pink Floydia kahen levyn verran käytettynä. 14e kummatkin, Animals ja Atom Heart Mother.
Eikös toi ole pitkälti vanhemman heavymusiikin liike ja bootlegeja ?
Kyllä siellä on paljon heviä ja bootleggeja ynnä kaikenlaista fanikamaa. Mutta myös hyvät valikoimat kaikkea muuta, usein yllättävän edullisesti, esim. Zappaa joitakin albumeita(waka/jawaka,
absolutely free, freak out!) uutena Rykon Cd:nä hintaan 10.90 e,
harvemmin missään muualla olen törmännyt noin halpoihin. Ja on siellä sitä progeekin...;)
Sieltä löysin reilu vuosi takaperin etsimäni Jethro Tullin 25-vuotis box setin!
jusu kirjoitti 4/9/2003 klo 01:50:Eikös toi ole pitkälti vanhemman heavymusiikin liike ja bootlegeja ?
No se kauppa näyttää ulkoapäin siltä, ja myös kun sinne tulee. Mutta ei se nyt niin paljoa oo...
esim. Zappaa joitakin albumeita(waka/jawaka,
absolutely free, freak out!) uutena Rykon Cd:nä hintaan 10.90 e, harvemmin missään muualla olen törmännyt noin halpoihin.
absolutely free, freak out!) uutena Rykon Cd:nä hintaan 10.90 e, harvemmin missään muualla olen törmännyt noin halpoihin.
Tampereen FM-Musicissa olivat tiputtaneet Zappojen hintaa tuohon 10.90:een kun siellä viikon alussa kävin. Itselleni tarttui mukaan You Are What You Is.
Niin, Zappan back-kataloogin normaaleista hinnoistakaan ei voi muuta sanoa, kuin Ja nie snaju zazem.... Nu a skolka stoit?
Kyllähän CDONissakin osa Zappoista on 10,95.
Aika hyvä tuo Kaipan uusi levy Keyholder. Melko samoilla linjoilla tässä liikutaan kuin Flower Kingsin tuotoksissa, mutta onneksi sävellykset ovat parempia. Ylipitkähän tämäkin levy on ja naislaulaja Aleena on ihan hirveä. Onneksi ei monessa kappaleessa esiinny.
Beginner´s guide to Israeli Prog:
http://www.miorecords.com/Israel/Prog.html
no kappas.
Ja tässä vielä oikea linkki:
http://www.miorecords.com/IsraelProg.html
Hmm, miksiköhän Five Fifteen on laitettu luksempurkilaisessa levykaupassa progressiivisen musiikin laatikkoon? Minua vain ihmetyttää, kun sen niitten johtajankin mielestä 5.15 ei oo progea..
EberkJuho kirjoitti 10/9/2003 klo 21:23: Minua vain ihmetyttää, kun sen niitten johtajankin mielestä 5.15 ei oo progea..
Tuohan on suoraan Pikku progerokkarin käsikirjasta; muista mainita joka haastattelussa ainakin kerran, että esittämänne musiikki ei ole progea. ;)
EberkJuho kirjoitti 10/9/2003 klo 21:23: Hmm, miksiköhän Five Fifteen on laitettu luksempurkilaisessa levykaupassa progressiivisen musiikin laatikkoon? Minua vain ihmetyttää, kun sen niitten johtajankin mielestä 5.15 ei oo progea..
Kyllä minäkin pistäsin Five Fifteenin progressiivisen musiikin laatikkoon jos moinen laatikko olis ;) Eihän bändin omaa mielipidettä tarvi kuunnella :P
Rokkenrollia se Five Fifteen on eikä mitään progea.
Hieman psykahtavaa/hipahtavaa rokkia.
Mitäs se tuo proge on suomeksi? www.proge.ru kun löytyi tuolta internjetistä. k.p.tikka-ri osannee vastata ;)
Ohjelmointi ym. aiheinen sivusto.
Tuntematon suuruus on tuo www.proge.ru meikälle...
No mutta muuta kaiken suhteellisuudesta: Kuuntelin tossa isralelilaisen psykedeliaklassikoksi mainitun the Churchills´in albumin jostain 60-luvun lopulta, ja ekaksi mieleen juolahti parin biisin jälkeen, että Hei! Mun hyllystä löytyy vastaavaa kovaa kotimaista, 20 suosituinta Fazerin kokoelma aiheesta Ernos! No tuon sitten kuuntelin, ja kylä näin on! Tsekatkaas ihmeessä! ja tätähän ei edes Asbjörnssen tuntenut... Huono juttu tuossa kokoelmassa on se, ettei Rutto & Romu-lpn kaikkeja biisejä ole tässä, eikä sitä, joka on ilmeinen klassikko, ole cdistetty..... No mutta 20 hittiä saatavilla jokatapauksessa.... Jaa-a, keltähän muilta tällaisia kokoelmia saisi? Ehkä Jussi & The Boysílta...?:cool:
Sattuiko joku muu katsomaan Arjen esineet -sarjan säilykepurkeista kertovaa jaksoa? Haastateltavien joukossa oli mm. Holger Czukay ja ohjelmassa näytettiin myös pätkä Canin konsertista vuodelta 1972.
Niin, pari israelilaista proggaria kuuntelulla:
Toi Shem-Tov Levyn In the Mood on loiistava, rauhallinen jazzahtava, canterburyvaikutteinen jnejne mestariteos.
Zingale: Peace. Tämä samoin. Myös Yes ja GG ja BJH tulivat kuuntelussa mieleen.
Churchills: s/t. Ja tämä. Enempi 60-luvun stuffia, aluksi tuli mieleen Ernos, sitten Blues Section...Psykeä on. Hieno.
Satuin olemaan telkkarin ääressä kun tuo purkkiohjelma tuli, hieman ihmetytti kun tutun näköiset viikset ilmaantuivat ruutuun.
Oudoissa yhteyksissä progeen törmää näköjään;)
HÖH, EI VIELÄ saa lopettaa Colossus vs Palasokeri -keskustelua!! Pitkästä aikaa mielenkiintoinen keskusteluaihe :D
Tosin työnteko vähän kärsii kun joutuu koko ajan tsiigaamaan uusia viestejä ;)
Toivottavasti Mr Chairmaniltakin tulisi jotain kommentteja (tai muilta C:n hallitukselta!)
Tuopa olikin hemmetin fiksu ratkaisu. Jos jonkin aiheen käsittely halutaan lopettaa sulkemalla asianomainen ketju, ei keskustelun tarkoiteta siirtyvän johonkin toiseen / uuteen ketjuun...
Sanoinkin vaan mielipiteeni asiasta, joka minua kiinnostaa, that's it! :mad:
Ennenkaikkea jäi hampaankoloon se, että Colossus ei tuonut asiaan mitään valaisua...
\n
[Muokattu 19/9/2003 / Titus]
Kas, hra endbrax! Netistäkö tuota Kemikaalista Enkeliä ootte kuunellut vai ootteko jostain saaneet varsinaisen levyn?
Mun mielestä asia voidaan jo unohtaa, on tätä niin moneen otteeseen vatvottu. Antaa noitten toisten keskittyä maailmanlaajuisesti suosiotaan kasvattavaan tribuuttikerhoon ja kyräillään me täällä nurisijakerhossa toisiamme.
Aamen.
k.p.tikka-ri kirjoitti 19/9/2003 klo 13:31: Kas, hra endbrax! Netistäkö tuota Kemikaalista Enkeliä ootte kuunellut vai ootteko jostain saaneet varsinaisen levyn?
No netistäpä hyvinkin! Taisipa olla sinun linkkivinkki täällä Sokrussa joskus keväällä, mistä tuon hoksasin. Myös Akvariumiin olen netin kautta päässyt tutustumaan ja hyväksi todennut!
Tuo Kemikaalinen Enkeli yllätti teknologiallaan, kun puikoissa on Oleg Ded Vasili Sakmarov 90-luvun Akvariumin helistimien ja huilujen keskeltä... Sieltä Pustie MESTAn taidegalleriasta löytyy myös sen Akvariumin miksaajan (ennytmuistanimee) muutama lastenlaululevy, ja ainaskin toi Ljubimaja Igruska on mainiota kuunneltavaa. Tsekkaa!
k.p.tikka-ri kirjoitti 19/9/2003 klo 14:09: Tuo Kemikaalinen Enkeli yllätti teknologiallaan, kun puikoissa on Oleg Ded Vasili Sakmarov 90-luvun Akvariumin helistimien ja huilujen keskeltä... Sieltä Pustie MESTAn taidegalleriasta löytyy myös sen Akvariumin miksaajan (ennytmuistanimee) muutama lastenlaululevy, ja ainaskin toi Ljubimaja Igruska on mainiota kuunneltavaa. Tsekkaa!
Kiitti vinkistä! Onko tiedossasi venäläisiä progevirityksiä jotka olisivat ehdottoman "must"? Vai onko täällä jo joskus käsitelty ko. aihe? :)
Venaja-Eesti -akselilta ainakin tammoiset kannattaa tsekata:
Kaseke, Sven Grünberg, Horizont, In Spe, Pesniary.
J
Joo, nuo Eestin porukoiden aikaansaannokset neuvostoaikaan ja jälkeenkin liitetään aina Venäläisten touhuihin, miksihän...? No ne on jokatapauksessa tsekkaamisen arvoisia.
Warsinaista venäläistä progea... No ainakin jotin sinnepäin kyllä löytyy, Akvarium tietysti oli paikoitellen lähellä sellaisia bändejä, kuin PinkFloyd,JethroTull,ProcolHarum etcetc, jos tuon sortin tarjonta miellyttää, ja myös avant-gardea, niinkuin joku Anna Kareninan Kvartetti tai Venäläis-Abessiinialainen Orkesteri ja parit BG:n ja Sergei Kurjohinin kimppalevyt... Joo ja ne levyt on kaikki tsekkaamisen arvoisia, missä lukee kannessa Sergei Kurjohin; Tämä äijähän oli Venäjän Zappa noin asian lyhyesti ilmaisten. Soolo-pianolevynsä ovat etenkin saaneet kehuja... Pianistin taitonsa voi tsekata Akvariumin Tabulta tai Radio Afrikalta. No kirjastosta käyt tsekkaamassa pari vuosikertaa levyjenarviolehti Aksenttia, niissä on monessa Mikko Keinosen (tai jonkun muun) arvioita venäläisistä levyistä, uusimmassa Keinosen juttua DDTstä, Alisa/Alicesta ja Nautilus Pompiliuksesta. Keinänen? http://tusovka.fi
ja levykauppa clinus org. ja parit dokkarielokuvat ja konsertit....
Sit on aina sellaisia lähinnä fuusioon päin meneviä bändejä, kuin Arsenal ja Gorisont/Horisont, ton Arsenalin juttuja löytyy nettiosoitteesta, joka on jossain aiemmassa kommentissani, kelaa ylöspäin...
Ja sit on nää etno-fuusio-tiesmitä-jutut, niinkuin Ole Lukkoye, joka on tehnyt levy(jä?) Faustin siunauksella niiden studiossa...
Etsi myös GrOb-recordsin sivut ja Hor-recordsin, siellä on mielenkiintoisia julkaisuja... Ne, missä on Anton Nikkilä, Mikhail Borisov ja/tai Sergei Letov, ovat jotain outoa/ag....
Chapman Stickistä ja sähköviulusta pitäville. Ozone Quartet on muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen saanut taas jotain aikaiseksi.
http://www.ozonequartet.com/index.html
http://artists.mp3s.com/artists/26/ozone_quartet.html
Koskahan minä saan jotain aikaiseksi ja hankittua bändin levyt. :)
JarkkoH kirjoitti 19/9/2003 klo 14:47: Venaja-Eesti -akselilta ainakin tammoiset kannattaa tsekata:
Kaseke, Sven Grünberg, Horizont, In Spe, Pesniary.
J
Kaseke, Sven Grünberg, Horizont, In Spe, Pesniary.
J
Ja varsinkin Ruja!
Hohdon foorumilla keskustelu progesta: http://www.hohto.to/forums/index.php?board=5;action=display;threadid=15056
Jos joku vaikka haluaisi sanoa jotain asiantuntevaa.
Hi-Hat oli levymerkki... Hyllystä löytyy aina sillointällöin sille tehtyjä vinyyleitä, jota sitten kuuntelemaan. Nyt löytyi tällaiset:
Eero Lupari: Uniystävä. Onko kukaan kuullut? Rock on selvästi genre enempi kuin prog, vaikka mukana on esmes Kotilainen. Luparihan oli monessa muussakin mukana...
Heikki Sarmanto: Open Ear. No täähän vois olla vaikka progeee. Sieltä fuusiosta päin. Vai onko tässä jo liian osaavia muusikoita...? Hapuojan laulamat Södergranin textit on kyllä melkoisen genessistäyessiäkingcrimsonia vai mitä? Pikkasen on hajanainen kokonaisuus tämä...
Mitäs mieltä muuten olette Sarmannon levyistä? Paljon on ainakin kaunista kuultavaa...
Näin kaupassa tosi halvan Procol Harum kokoelman,The First Four.
Mutta esim Salty Dogilta on napattu Salty Dog pois!
1. Conquistador (Brooker/Reid) - 2:40
2. She Wandered Through the Garden Fence (Brooker/Reid) - 3:24
3. Something Following Me (Brooker/Reid) - 3:38
4. Mabel (Brooker/Reid) - 1:53
5. Cerdes (Outside the Gates Of) (Brooker/Reid) - 5:02
6. A Christmas Camel (Brooker/Reid) - 4:49
7. Kaleidoscope (Brooker/Reid) - 2:54
8. Salad Days (Are Here Again) (Brooker/Reid) - 3:39
9. Good Captain Clack (Brooker/Reid) - 1:31
10. Repent Walpurgis (Fisher) - 5:02
11. Quite Rightly So (Brooker/Fisher/Reid) - 3:37
12. Shine on Brightly (Brooker/Reid) - 3:31
13. Skip Softly (My Moonbeams) (Brooker/Reid) - 3:45
14. Wish Me Well (Brooker/Reid) - 3:16
15. Rambling On (Brooker/Reid) - 4:28
16. Magdalene (My Regal Zonophone) (Brooker/Reid) - 2:50
17. In Held Twas in I: Glimpses of Nirvana... (Brooker/Fisher/Reid) - 17:34
18. The Milk of Human Kindness (Brooker/Reid) - 3:48
19. Too Much Between Us (Brooker/Reid/Trower) - 3:46
20. The Devil Came from Kansas (Brooker/Reid) - 4:38
21. Boredom (Brooker/Fisher/Reid) - 4:34
22. Juicy John Pink (Reid/Trower) - 2:05
23. Wreck of the Hesperus (Fisher/Reid) - 3:47
24. All This and More (Brooker/Reid) - 3:48
25. Crucifiction Lane (Reid/Trower) - 4:56
26. Pilgrim's Progress (Fisher/Reid) - 4:32
27. Whisky Train (Reid/Trower) - 4:30
28. The Dead Man's Dream (Brooker/Reid) - 4:44
29. Still There'll Be More (Brooker/Reid) - 4:58
30. Nothing That I Didn't Know (Brooker/Reid) - 3:38
31. About to Die (Reid/Trower) - 3:38
32. Barnyard Story (Brooker/Reid) - 2:45
33. Piggy Pig Pig (Brooker/Reid) - 4:47
34. Whaling Stories (Brooker/Reid) - 7:08
35. Your Own Choice (Brooker/Reid) - 3:10
Progekeskustelua.
http://www.nyt.fi/keskustelut/message_read.asp?forum_id=1&board_id=3&top_message=510633&message_id=510633
(Nostetaan vanha aihe esiin, ettei saa penalttia uuden aloittamisesta ;) )
Onko Bancon Darwin!ista ilmestynyt tuollaista digipakiin pakattua, läpikuultavaa remasteria? Jotenkin muistelen, että on, mutta en ole kuitenkaan onnistunut sitä Hesan liikkeistä löytämään.
Musta tuntuu, että se on jo pitkään ollut loppuunmyyty.
Näin on. En tajua, miksen pari viikkoa sitten Helsingissä vieraillessani napannut Darwinin vanhempaa cd-painosta mukaani Jäänsärkijästä. Vajaat parikymppiä taisi maksaa.
waka/jawaka kirjoitti 6/12/2003 klo 18:34: Darwinin vanhempaa cd-painosta
Olethan tietoinen, että Darwinista on myös 90-luvun alussa uudelleen äänitetty versio? Käväisin eilen Jäänsärkijässä ja saatavilla oli vain tuo uudelleenäänitys. Originaalissa on taskukello kannessa, uudessa aivan erilainen kansi.
No nyt löytyi hyllystä taas toi Peeter Vähin 89 Melodijalle rehty albumi Musiikkia Syntikoille, taitaapi olla sitten seuraava eestiläinen progelöytö/aarre/hirmu... Äijä on konservatoriot käynyt ja kama on, eh, sinfoonista. Ekapuolen ekassa on Bachin teemoja ja toka on kuin 16 minsaa Kotilaisen Ajatuslasta. Kakkospuolella on sitten lisää klassisen musiikin tyylillä tehtyä tavaraa, ekaksi 4-osainen 10-minuuttinen Concerto Grosso. Kaunista, helisevää kamarimusiikkia, todellakin, syntetisoijilla pääasiassa.
Niin, että divareissa kantsii katsella sieltä 50 sentin vinyylikoreista sellasta vihreäkantista Melodija-levyä, missä on piirrettynä 3 hahmoa koskettimien kimpussa....
Jimi kirjoitti 6/12/2003 klo 18:02: Onko Bancon Darwin!ista ilmestynyt tuollaista digipakiin pakattua, läpikuultavaa remasteria? Jotenkin muistelen, että on, mutta en ole kuitenkaan onnistunut sitä Hesan liikkeistä löytämään.
Omani on Ricordin 2001 julkaistu remasteri läpikuultavassa digipackissä, joten epäilen vahvasti ja olenpa lähes varma, että on julkaistu. Näyttäisi btf.it:ssä olevan parasta aikaa "out of stock".
Onko kellään tietoa, mistä Änglagårdin Epilogia voisi saada? Tämähän julkaistiin joku aika sitten uudelleen, mutta hitaat joutuivat nopeiden ruuan sulatukseen, ja en ole enää onnistunut ko. levyä löytämään.\n[Muokattu 6/12/2003 / mps]
mps kirjoitti 6/12/2003 klo 20:53: Onko kellään tietoa, mistä Änglagårdin Epilogia voisi saada?
Hippie Shake otti tuota ja Hybrisiä vinon pinon myyntiin, mutta ovat näköjään hävinneet listoilta. Hyvin käy kauppa. Ota kuitenkin yhteyttä ja kysy tuleeko lisää.
Jimi kirjoitti 6/12/2003 klo 18:50:
Olethan tietoinen, että Darwinista on myös 90-luvun alussa uudelleen äänitetty versio? Käväisin eilen Jäänsärkijässä ja saatavilla oli vain tuo uudelleenäänitys. Originaalissa on taskukello kannessa, uudessa aivan erilainen kansi.
Olethan tietoinen, että Darwinista on myös 90-luvun alussa uudelleen äänitetty versio? Käväisin eilen Jäänsärkijässä ja saatavilla oli vain tuo uudelleenäänitys. Originaalissa on taskukello kannessa, uudessa aivan erilainen kansi.
Tajusin tuon asian itse asiassa saman tien viestini lähettämisen jälkeen, kun ryhdyin tutkimaan tuon remasterin saatavuutta. Jo kaupassa levyä näpräillessä vähän ihmettelin kansien muokkaamista uuteen uskoon, mutten sitten tutkinut tapausta sen enempää.
Kiitos joka tapauksessa huomatuksesta. Nyt ei harmitakaan enää yhtään. :)
Näköjään ProgressiveEarsin sivuilla arvosteltavana tänään pressan
Lambertland, käykääs kaikki nyt kehumassa levyä siellä:)
En muuten ymmärrä miksi pressan laulajista aina maristaan, mielestäni sekä Robson, että Raittinen hoitaa homman mallikkaasti kotiin.
Minä en kyllä pidä Raittisen ja Robsonin laulusta juuri yhtään. Raittinen heikentää Lambert Landia kyllä aika pahasti.
Kcrimso kirjoitti 22/12/2003 klo 20:27: Raittinen heikentää Lambert Landia kyllä aika pahasti.
Naulan kantaan, eikä se Robsonkaan häävi ole, mutta hän ei pahasti häiritse.
Mikä Raittisessa mättää? Mielestäni mies laulaa tunteella ja eläytyen, ja äänensä sopii musiikkiin kuin nenä naamaan. Eihän hän mikään Lennon tai McCartney ole tosiaankaan, mutta kukapa olisi? Toisaalta Lambertland on yksi ensimmäisistä progelevyistä joita kuuntelin todella paljon, ja se kolahti heti lujaa. Pressan eka tuli kuunteluun vasta paljon LL:n ja Milky Way Moseksen jälkeen, ja Robsonin ääni hämäsi aluksi vähän, kun oli tottunut Raittiseen. En osaa kuvitella kenen lauluääni tekisi pressan levyistä parempia.
Minuakaan ei Raittisen laulu Lambertlandilla haittaa, jotenkin kierolla tavalla pidänkin siitä. Minullakin se tosin oli ensimmäisiä progelevyjä, jos ei lasketa aiemmin hankittua kasaa Pink Floydin levyjä. Tuo Lambertland on oikeastaan ainoa Pressa-levy, jota tulee kuunneltua. Ekasta en pidä lainkaan ja Milky way on vähän siinä ja tässä jaksaako kuunnella.
Musta pressa on ihan loistava bändi, yks ekoja progebändejä mitä aloin kuuntelemaan. Omistan kaikki levyt oikeastaan, ja tykkään paljon niistä. Lambert Land toimii parhaiten, ja laulukaan ei haittaa. Robson taas on hieno laulaja myös.
Raittisen laulu ei vaivaa, mutta en vain muuten erityisemmin pidä Lambertlandista. Eka levy on hyvä ja tokakin ok, mutta Lambertland maistuu puulle.
Raittisen ääntäminen kusee ja Lambertlandilla (jonka biisit oli käsittääkseni sävelletty Robsonin ollessa vielä bändissä) laulumelodiat menevät joskus korkeammalle kuin hänen kannaltaan olisi suotavaa. Toimii silti minun korvissani oikein mainiosti. Milky Way Moseksella Raittinen kuulostaa jo luontevammalta mutta kappaleet eivät ole yhtä onnistuneita, nimibiisiä lukuunottamatta.
Minustakin Raittinen kuulostaa paljon paremmalta Milky Way Moseksella.
Bändistä paljon tietämättömät luulevat, että noilla, Milky ja Lambert, on eri laulajat.
Minusta kaikki Pressat on hyviä, I on kyllä suosikkini.
Onko kukaan kuullu Robsonin ekaa sooloa vuodelta 1974?
Aika Hyvä levy siinä on mukana paljon Suomalaisia huippu soittajia mm. Paroni Paakkunainen en nyt niitä kaikkia muista kun en kotona ole.
Ei Raittinen oo yhtään Robsonia huonompi.
Robsonin eka soolo on varsin kiva, mutta mimmonen on se toka, oliko se nimeltään Stay Awhile??
Muistelin Zappan konserttia 1974, luullakseni, bändi
June-December, 1974
Frank Zappa guitar, vocals
Chester Thompson drums
Napoleon Murphy Brock tenor saxophone, vocals
George Duke keyboards, vocals
Tom Fowler bass (when left hand is not broken)
Ruth Underwood percussion
Jeff Simmons guitar, harmonica, vocals
Musiikista muistan kovin vähän, koska mulla ei ollut ne LPt jota soitettiin lavalla. Joskus silloin tuli Apostrophe kauppaan.
Konsertista liftasin kotiin, kun bussit oli jo lakanneet. Ekan auton sain pysähtymään aika äkkiä. Mutta ei ne pysähtynytkään mun takia. Mies ampaisi kuljettalan puolelta ulos, avasi naisen etuoven, ja sitten ne rupesivatkin suoraan aktiin. Sopiva tapahtuma konsertin päätteeksi.
Sain sitten toisenkin auton pysäytyteksi.
Toka soolo, Stay Awhile on melko mukiinmenevää poppifunkki-AOR:rää, jos tykkää tyylistä. Ero Pressaan on kyllä melkoinen, ei kovin proge. Paikoin tietysti huilua ja hyvin mellow-meininki, mutta suurimmaksi osaksi semmoista funkkipoppia, mihin monilla suomalaisilla poppijatsareilla taisi olla fiksaatio 75-83 aikoihin. Levyn parhaita piisejä ovat tunnelmallinen, Blood, Sweat&Tearsia muistuttava nimibiisi Stay Awhile, "kivankuuloinen jami" Ring of Trees sekä viimeinen, instrumentaalinen kipale Sinuhe, jonka synasaundista tulevat mieleen PFM-genren italoproget.
Kuuntelemisen arvoinen on myös 1987 tehty Sings Mick Hanian, jossa on useampi mukavan tunnelmallinen, tosin osin sentimentaalinenkin kappale hyvin pelkistetyllä kokoonpanolla. Hyvin erilainen, rauhallisempi levy muihin Robsonin levyihin verrattuna. Vähän semmoinen karvalakki-Cohen.
edit: tulipa kuunneltua kirjoituksen innoittamana taas Stay Awhilea. Onpas melkosen totaalista tuubaa lukuunottamatta mainitsemiani kappaleita. hyi yäk.\n[Muokattu 1/1/2004 / Heikkikerkkanen]
EsaJii kirjoitti 1/1/2004 klo 01:16: Ekan auton sain pysähtymään aika äkkiä. Mutta ei ne pysähtynytkään mun takia. Mies ampaisi kuljettalan puolelta ulos, avasi naisen etuoven, ja sitten ne rupesivatkin suoraan aktiin.
Oletko varma, että autoon ei kaivattu kolmatta pyörää?? Sitä paitsi naisen etuoven avaaminen on aika outo kiertoilmaisu..
Arvailin vaan, kenties mies avasikin naisen takaluukun. Mutta siinä oli kiireen tuntua, joten etuovi oli nopeampi.;)
http://www.despair.com/bittersweets.html
Huomio kiinnittyy erityisesti "Dejected"-listaan.
EsaJii kirjoitti 1/1/2004 klo 01:16: Muistelin Zappan konserttia 1974,
Sinäkö se huusit "Whipping Post!"?
Ei, oikea vuosi, väärä maa.
Pohjola friikeille Pekan hommia muutamilla raidoilla:
Pihasoittajat: Hattukauppiaan aamu LRCD 77
Tämän kylän likat Astelin kaunista kangasta Pieni kesäruno Lumilinna Inhoan teepusseja Kehtolaulu Ajaton aamu Elämän kutsu Puutarhurin laulu Hattukauppiaan aamu Siivetön lintu Lauantaikiehtoo Isosaari räkki
CD-bonukset:
Rocky Road to Dublin Off to Dublin When Johnny Comes Marching Home Carolan conserto
Pihasoittajat: Kontaten kotia LRCD 131
Hattuja Absurdi balladi Pois koko pitäjästä Laulupuu Kreivin sylissä istunut Manalan neiti Helluni kuoli Viulu-ukko Flikkain polska Jo noista joet Kansansatu Läksin pilven piirtä Raahelaisen merimieslaulun mukaan
CD-bonukset:
Banks Of The Roses Corie Doon Fan-o-Win-O Chief O'Neill's Favourite
Mistäköhän mahtaa johtua että Ranskalainen proge on paljon synkempää fiilistelyä kun muiden maiden, tarkoitan 70 - luvun ja 80 - luvun alun meininkiä. En ole varsinaisesti perillä nyky jutuista.
Voisitta oikeastaan laitaa tähän suosituksia synkästä progesta sillä ei ole väliä mistä maasta tai miltä aikakaudelta bändi on.
Onko Eskaton kellekkään tuttu nimi? entä Shylock?
Mitäs Kcrimso tykkää tuosta Weidorjen levystä? mulle tulee se ens viikolla vinyylinä.
Painovirhe paholainen:mad:
[Muokattu 16/1/2004 / apazuzu]\n[Muokattu 16/1/2004 / apazuzu]
Eskaton on erittäin mainio zeuhl-orkesteri. 4 Visions on paras kuulemani Magma-jäljitelmä ja Ardeur vähän omaleimaisempi. Molemmat ovat helmiä. Kolmaskin levy nimeltään Fiction ilmestyi aikanaan (ja neljäs äänitettiin) mutta sitä ei ole julkaistu uudelleen. Ilmeisesti 4 Visionsinkin CD-painos on loppunut, mutta sen verran hiljattain että siihen saattaa vielä törmätä jossain, jolloin ei pidä epäröidä. Ardeuria saa ainakin Jazzikselta.
apazuzu kirjoitti 16/1/2004 klo 20:04:
Mitäs Kcrimso tykkää tuosta Weidorjen levystä? mulle tulee se ens viikolla vinyylinä.
Mitäs Kcrimso tykkää tuosta Weidorjen levystä? mulle tulee se ens viikolla vinyylinä.
Pirun hyvähän se on. Aika lailla Üdü Wüdün kaltainen, mutta mielestäni parempi. Hieman ehkä synkempi levy ja siinä on vähemmän laulua/jollotusta. Ekan biisin "heei heei heei" alkaa kyllä vähän rasittaamaan loppua kohden.
Eskatonia pitäisi hommata jossain vaiheessa.
Magma videopätkä:
http://www.bohn.dk/magma/Magma77-DeFutura2.WMV
Aika eläin tuo Vander...
Mites paljon jengit omistaa saksalaista Birth Controlia?Itselläni alkupään tuotanto Plastic peopleliin asti ollut mielekästä.Onko lie loppuajan levyt mistään kotoisin?
Itselläni samat levyt, loppupää ei ole ihan yhtä onnistunut tai oikeastaan jos pidät Plastic Peoplesta niin varmaan niistä lopuistakin, minusta ne ei ole kovin hyviä vain muutamat yksittäiset biisit voi olla hyviä.
Omistan 8 levyä. Plasticin jälkeisistä mullon Backdoor Possibilities ('76) ja Count On Dracula ('80). Molemmat on ihan hyviä. Backdoorin sanotuksiin ei kuulemma kannata hirveesti syventyä ;) Draculan a-puoli ja b-puolen eka on hieman synkeetä, mutta loput kolme biisiä on tosi rentoja poppiksia. Ei se progea oo, mutta ihan kiva levy. Olikohan tuosa välisä olevista Increase, jota on eniten parjattu.
Ainakin Count onin voisi vielä hankkia..aika vekkuli kansi vielä.Pitkästä aikaa pääs taas levyjä kuuntelemaan ja mulla on Re-birth soinut viimeaikoina kovastikin.
Vittu!Tuo Re-birth vastaus kuului siis mulle.
Huomasin muuten, että kuuntelet Beggars Operaa.Omistatko Pathfinderin spiralina?Itellä Act One ja Waters Of Change löytyy tällä formaatilla.
Act One ja Pathfinder on Repertoiren cd:nä, Waters Of Change vinyylinä (uusintapainos).
Vieläköhän Repertoiren listoilta löytyy(saako lie tilattua) Ramaseksen Space Hymnsiä cdnä.Vinyyliä viisainta säilytellä lähinnä vitriinissä.
Repertoire on ollut konkurssissa pari vuotta.. Australialainen Progressive Line on julkaissut Space H:n viimeksi. En tiedä mistä saa, omani tilasin jostain Saksasta vuosi sitten. Record Heavenissa voi olla.
Eipä tietoo.... siittä on muuten näkyny liikenteesä myös Si-Wanin cd-painosta. Itelläni on vinyyli, komeet kannet ja musakin on hyvää, taustabändinä 10cc.
Spiraali leviävine kansineen löytyy.Hitto...täytyy varmaan värkätä se jotenkin cdärrälle.Hieno levy joka tapauksessa.
Record heavenin sivuillahan tuo tosiaan näyttäisi olevan.Thankjuu vinkistä.
Kävin tänään levykaupasta hakemassa muutaman levyn, esim. Supersisterin levyn, jossa on yhdessä Present From Nancy sekä To the highest bidder. Tuli vasta äsken mieleen, että joskus oli puhetta näistä yhdistelmälevyistä ja joku oli huomannut että joistain oli pätkitty osia biiseistä poies. Eihän tämä ollut sellainen, onko tää jollakulla?
Mull on molemmat Ramasekset vinyyleinä, ainakin S.H. spiralina... Mutta eihän ne ole noin musana kovin kummosia, esmes Tom Rapp tekee saman aina paljon paremmin....
Tuli vasta äsken mieleen, että joskus oli puhetta näistä yhdistelmälevyistä ja joku oli huomannut että joistain oli pätkitty osia biiseistä poies.
http://www.palasokeri.com/index.php?name=Forum&file=viewtopic&t=1058
Supersisterin tuo levy taitaa olla aivan ehjä.
Dutch Progressive Rock Pagesin 2003 pollin tulokset on julkistettu: http://www.dprp.net/dprpoll/2003/
Ehkä eniten yllättää, että The Tangentin helvetin huonot kansigrafiikat saa tittelin Best Artwork 2003. Mitä ihmettä, siinähän oli jopa resoluutiot sössitty (tai siltä se ainakin paikoin näyttää)! Ja itse taide on surkeaa Roger Deanin tietokoneella imitointia.
Ompas niillä kapee alanen musiikkimaku. Ja nuitten levyjen joukosa ei kyllä yhtään ihmetytä The Tangentin kannen menestyminen :lol:
No minua ihmetyttää koska lähes jokaisen muun äänestyksessä menestyneen levyn design olisi ollut parempaa kuin Tangentissa.
Niinpä... esimerkisi Arenan Contagionin artwork.
Tosin hemmetin hyvä levyhän tuo Tangent on...
Arenan levyn kansi on suht paska.
Mielestäni progekansitaitelijat voisivat jättää jatkossa Dean-vaikutteet yleensä vähemmälle. Geneeriset fantasia/SF-maisemat levyjen kansissa ovat yhtä ärsyttävä klisee kuin pahimmat sinfonisen progen maneerit - oli ne sitten tehty tietokoneella tai partasudilla.
Oli taas Caravan kuntelussa. Kirjastosta kopioitu Canterbury Tales. Ykkös CD mulle toimii, kakkosta en jaksa kuin osin, joten en hanki. On sitten hankittava ne alkuvuosien CDt erikseen. Osa on LPllä, yks CDnä, Pink and Grey...
Vilkaisin viikonloppuna vähän Music Televisionia ja siellä pyöri jonkun Scissor Sistersin tekemä cover Pink Floydin Comfortably Numbista. Eipä oikein toiminut...biisi oli nopeutettu tanssikelpoiseksi, laulupuolesta tuli mieleen Bee Gees -falsetit. Ilmeisesti kyseessä on jonkinlainen hitti? :?
Joo, toi on soinut ainakin yleXissä paljon.
Kaupassa näkyi Focus live CD, jossa oli 30 minuuttia jonkunlaista videota, ei DVD kuitenkaan.
Vilkaisimpa jokupäivä Pikku-Kakkosta. Sieltä tuli progea, musiikkina & kuvina; Eero Koivistoisen säveltämä & Vesku Loirin laulama Muusa & Ruusa. Onpa tuo kyllä levyhyllyssäkin, tais jäädä matkaan Imatran kirjaston levymyynnistä joskus....... Nuorena on vitsa väännettävä, vai miten se meni...?
Pikku Kakkonen epäkeskoine tunnareineen lienee merkittävä syyllinen siihen, miksi nykynuorison joukossa on yllättävän paljon ihmisiä joiden korvaa tsekkiläinen huiluproge miellyttää.
Jos tulkitsin oikein pikaista välähdystä televisioni ruudulla, on Kuusumun profeetta huomenna SubTV:n Sessions-ohjelmassa. Taitaa tulla klo 22:45.
EDIT: Jaa, ylläoleva suurella varauksella. Ilmeisesti pyörittävätkin uusintoja ohjelmassa tämän viikon, eikä huomisen kohtalosta voikaan olla niin varma. Proffa oli näemmä show'ssa jo viime lauantaina Höh.
Peter Hammillilta kuuluu tulleen ulos uusi levy, Incoherence (http://www.sofasound.com). Levy näyttäisi sisältävänän vain yhden, 41-minuuttisen kappaleen. Vaikuttaa mielenkiintoiselta.[/url]
Mihin kategoriaan laittaisitte Mandalabandin? Tuntuuko tutulta? Itse tykkään siitä. Tänään tuli muuten postissa yks niistä harvoista Ramaseksen CD:stä. Eikö olekin hyvää kuunneltavaa! Meditoinnissa hiljaa taustalla, niin se on Jees!
Aijoo, unohdin sanoa Ramaseksen LP:n, se on tietysti Space Hymns
Ramaseksen toista levyä ei liene edes ceedeenä julkastu?
Ramaseksen toista levyä ei liene edes ceedeenä julkastu?
Ei, mutta Progressive Linen Space Hymns -CD:llä on monta bonusbiisiä 2. levyltä.
Ramaseksen toista levyä ei liene edes ceedeenä julkastu?
On kyllä, jos olet ajantasalla. Vieläpä kannet ovat ne "aukeavat" kuten alkuperäisessä LP:ssä. Itte olen nyt mualainen, mutta ota ensin asiasta selvä! CD:n aukeavat kannet on tietysti pienemmät kuin vinyyylin, mutta spiral vertigon logot ovat sekä kansissa että itte CD:ssä. Ja saundi on mahtava!!SELEVÄ!
Mikähän firma tuon Glass Top Coffinin on cd:nä julkaissut? Netistä en löytänyt tietoa.
Ramaseksen toista levyä ei liene edes ceedeenä julkastu?
Taijat puhua Space Hymnistä ku oli kyse Glass Top Coffinista....
Mikähän firma tuon Glass Top Coffinin on cd:nä julkaissut? Netistä en löytänyt tietoa.
Ei mikään..
Etsi, sirpapii, ja muut Ramaseksen kuuntelijat, Pearls Before Swinen levyjä, Ramases muistutti Rappia, mutta Tom Rapp on kyllä parempi. Aloittakaa Balaklavasta tai Use of Ashes-albumista.
Rappissa on liikaa protestilaulajan vikaa. Maailmanparantajat ovat aina itsetärkeitä tosikoita. John Lennonkin oli kaiketi ihmisenä täysin mädäntynyt. Rapp on loistava säveltäjä, mutta silti valitsen Ramaseksen: vilpitön hulluus ja naivius pesee aina tosikkomaisen naiviuden.
Sain tuo miekin nyt space hymsin Si-Wanin painoksen Huuto.Netistä.Ja Hezzulle: Näin puutoslistassasi Birth Controlin Increasen Ja Bängin! Jos et oo hommannu vielä, niin cdonin listoihin ovat näemmä ilmestyneet.Ite etsiskelen noita loppupään juttuja myösen.Ihan hyvää musaa n.yleisesti.
Ja hinta oli 17,95.Laatu maksaa....
Uudessa Record Collectorissa useamman sivun "progespesiaali".
Kcrimsolla on soinut Peter Hammillin uusin jo jonkin aikaa. Miltä kuulostaa?
Oikein hyvältä. Tässä on vain yksi pitkä 40 minuuttinen kappale. Instrumentaatio on aika riisuttu, rumpuja ei ole lainkaan. Stuart Gordon ja David Jackson ovat mukana. Hammill tulkitsee antaumuksella ja välillä yllätävän rankallakin otteella. Välillä tulee jopa VdGG mieleen. En ole kauheasti Hammillin uudempaa tuotantoa kuullut, mutta selkeästi parhaasta päästä niistä mitä olen.
Jos tästä jotain negatiivista pitäisi sanoa, niin kaikki Hammillin kosketinsoitin soundit eivät ehkä ole parhaita mahdollisia ja kyllä ne rummutkin olisi voineet joissakin kohdissa tehdä terää.
kyllä ne rummutkin olisi voineet joissakin kohdissa tehdä terää.
Niin, olisihan Peter voinut soittaa itsekin rummut, mutta ei ole tainnut uskaltaa koskea patoihin sitten Black Boxin jälkeen. Ehkä parempi...;)
Pitääkin varmaan sitten tehdä jossain vaiheessa ristiretki tuota noutamaan. Minullekin Hammillin 90-luku on aika tuntematonta. Usherin lisäksi olen kuullut vain kokeellisempaa materiaalia, kuten Sonix-levyt.
Black Boxin rummut ovat kauneinta, mitä länsimaiselle pop-musiikille on tapahtunut.
The Muffins tuttu nimi? Latasin biisin Hobart Got Burned. Lupaavaa, sellaista Canterbury/RIO-tyylistä tavaraa.
The Muffins tuttu nimi? Latasin biisin Hobart Got Burned. Lupaavaa, sellaista Canterbury/RIO-tyylistä tavaraa.
Löytyy levyt Manna/Mirage, 1985, Open City ja Chronometers. Ensin mainittu on mielestäni paras, julkaistu 1978 ja aika Canterbury/RIO:ahan tuo on. Fred Frith tuotti 185:n ja Muffinsit soittivat Frithin Gravityllä.Oliks tuo se Martha & The Muffins?
Oliks tuo se Martha & The Muffins?
No ei, älähän nyt höpsi!;)
Eikös Martha & The Muffins ollut näitä uuden aallon bändejä? Ja Kanadasta?
The Muffins tuttu nimi?
Aural Moon soitti tuolta levyltä parikymmenminuuttisen The Adventures of Captain Boom -biisin, joka kuulosti sen verran hyvältä, että pitänee tutustua tarkemmin tähän toistaiseksi vain nimeltä tuttuun yhtyeeseen.
Mistähän hyvästä Happy The Manin debyytti on saanut parental advisory -luokituksen? :?
http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&uid=UIDSUB040406021408470906&sql=Aiqozefikhgf5
Ehkä siks ku siinä on Knee Bitten Nymphs In Limbo -niminen biisi? :lol:
Ehkä siks ku siinä on Knee Bitten Nymphs In Limbo -niminen biisi?
Nymph = naispuolinen metsän tai vedenhaltia. Limbo on taas maanpäällisen elämän ja taivaan/helvetin välitila. Ei niinkään explict..
Minäpäs sain käsiini Burning Red Ivanhoen 98 tai 99 ilmestyneen levyn Lack of Light, joka, yllätys-yllätys! kuulosti paikoitellen erittäin Wigwamilta Titans Wheel-levyllä. Tsekatkaas vaikka toi Under lee of the words-niminen kipale, jos tämän jostain käsiinne saatte...
...kuulosti paikoitellen erittäin Wigwamilta Titans Wheel-levyllä.
Harmi. :P
Tota levyä olen miettinyt ostaa ja aavistuksena on ollut että ei ole kummoinen no hyvä että tuli varmistusta niin säästy rahat. :)
Oli tossa Lack of Lightillä muutama hieno biisi, mut enempi se on jotain ikä-jehujen AOR-bluesia, ei yhtään viitteitä wanhaan BRIiin päin (niin, paitsi samat äijät ja se Money-aiheinen biisi...). Ihan kuriositeettina täydellisestä Wigwam-toisinnosta Under the lee of wordsissä sen voi hankkia, jos halvalla saa..... Ja se paras biisi on sit sen jälkeen tuleva Perfect ending!
Parempi, joskaan ei loistava, on Shorts-tupla, joka paikoitellen vielä kuulosti BRIltä sieltä 3 ekan albumin ajoilta...
Parempi, joskaan ei loistava, on Shorts-tupla, joka paikoitellen vielä kuulosti BRIltä sieltä 3 ekan albumin ajoilta...
Jep toi Shorts levy onkin jo hyllyssä ja sen perusteella olikin jäänyt ostamatta toi Lack Of Light. Sainpahan tossa noi muut puuttuvat s/t, Miley Smile/Stage Recall ja Right On vinyyliltä ripattuina cd-r versioina ei voi todeta kuin että hyvää musiikkia. Onkohan noista olemassakaan cd-versioita missään en ole nähnyt?
Eipä oo mulla tietoa noiden 2 cdistämisestä... itellä on Miley vinyylinä ja Right Onia en oo nähny enkä kuullu... Miten, onko tietoa tuosta, että kun ekojen cd-versioissa on bonuksia, niin onko niissä se Koksi Lady-ep kokonaan?
Mielenkiintoinen Porcupine Tree (Steven Wilson)- haastattelu: http://www.innerviews.org/inner/ptree.html
Vanha palstani on nyt kotisivullani
http://www.geocities.com/terontorvest/progrock.html
Kaamos soittaa tänään Semifinalissa. :o No ehkä kyse ei ole siitä 70-luvun Kaamoksesta...
Kaamos soittaa tänään Semifinalissa. :o No ehkä kyse ei ole siitä 70-luvun Kaamoksesta...
Harmi. Olisi kiva kuulla, laulaisivatko pokkana Deeds and Talks -levynsä kuolemattomia riimejä: "Isabelle Dandelion / You're driving me / Nuts / With your looks / And words and / Butts /". Ehkäpä joskus vielä? :D
Saxlife : Total Sax Retain - Saxlife Plays Yes.
Onko kukaan kuullut?
http://www.musicstreetjournal.com/saxlife.htm
Edit: Bändin huippuhienolta kotisivulta löytyy pari näytettä:
http://www.saxlife.com/
Neal Morsen haastattelu:
http://www.dprp.net/specials/morse1104/index.php
Harvinaisen tyly asenne haastattelijalla, mikä on tietenkin ihan positiivista.
Jon Anderson tekee levyn California Guitar Trion kanssa:
He is now collaborating with the California Guitar Trio on the piece. Paul Richards of the CGT describes their first meeting with Anderson in his online diary (8 Dec): "We [Richards and Bert Lams] talked for quite a while and then Jon got his classical guitar and began playing through all 3 movements of his guitar concerto. Jon strummed his guitar and sang various melodies, explaining that he wanted the CGT to help him embellish on his basic form. Beautiful melodies and beautiful singing!!! Bert and I got out our guitars and played along with Jon on the first section of the first movement. I worked on learning the melody that Jon was singing and Bert played along with chords and harmony parts. Realizing that it would take a very long time to go through it this way, we then listened to a CD that he had recorded of all the basic parts played by Jon on guitar and Synclavier synthesizer. We all agreed things would go much faster if the CGT had some time to work with the CD, and then we can get together again within the next few months to continue working on this project." The three plan to meet next in Jan 2005; the third member of the band, Hideyo Moriya, was not at the meeting as he lives in Japan, but will be involved in the project. The piece is currently about 12 minutes long, but may be expanded. One report says the plan is for Anderson to play and sing on the finished version.
Andersonhan puhui kitarakonsertostaan jo Yesspeak dokumentissa. Hienoa jos se nyt toteutuu.
Aural Moon soitti biisin (Ultimo Entardecer) Bacamarten levyltä Depois do Fim, ja nyt pitäisi saada koko levy. Löytyykö pääkaupunkiseudulta?
Aural Moon soitti biisin (Ultimo Entardecer) Bacamarten levyltä Depois do Fim, ja nyt pitäisi saada koko levy. Löytyykö pääkaupunkiseudulta?
Ei taida valitettavasti löytyä. Tilaamalla sen itsekin aikanaan sain. Ehdottomasti hankkimisen arvoinen levy sinfonisen progen ystäville. Yksi harvoista eteläamerikkalaisista "klassikoista", joka todella on kovan maineensa arvoinen.
Aural Moon soitti biisin (Ultimo Entardecer) Bacamarten levyltä Depois do Fim, ja nyt pitäisi saada koko levy. Löytyykö pääkaupunkiseudulta?
Ei taida valitettavasti löytyä. Tilaamalla sen itsekin aikanaan sain. Ehdottomasti hankkimisen arvoinen levy sinfonisen progen ystäville. Yksi harvoista eteläamerikkalaisista "klassikoista", joka todella on kovan maineensa arvoinen.
Kannatan pienin varauksin!
Tuomiopäivästä kertova levy (katolisissa maissa teemalla on painoarvoa!) sopii nimenomaan sinfoprogen ystäville; levy kannattaa tosin RIOn tai Zeuhlin kannattajien ehkä kuunnella ennen kuin jättää rahoillensa hyvästi :wink:
Jos Camel, PFM ja Genesis kiinnostavat, niin tilaus vetämään!
Bändin naisvokalistilla Jane Dubocilla on jännän "kutittava" soundi :lol:
Tämä naisihminen on ehtinyt esiintymään aika monella levyllä:
http://gold.br.inter.net/pedro/disco.htm
Laulua olisi voinut levyllä olla vieläkin enemmän 8)
Jaa, tilasin levyn SynPhonicilta.
Jaa, tilasin levyn SynPhonicilta.
Vilkaisin tuonne, mutta ei näytä löytyvän. Olisiko OOP?
Aural Moon soitti biisin (Ultimo Entardecer) Bacamarten levyltä Depois do Fim, ja nyt pitäisi saada koko levy. Löytyykö pääkaupunkiseudulta?
Ei taida valitettavasti löytyä.
Kyllä löytyy. Myynnissä olevista kappaleista en kyllä tiedä.
Kyllä ainakin täältä löytys http://www.hicom.net/~dlarson/index.htm
Kyllä ainakin täältä löytys http://www.hicom.net/~dlarson/index.htm
Ei löydy. Olenko tulossa sokeaksi!? 8)
Tota siinä pdf-tiedostossa(täyslista) sivu 6 ja hintaa 18eemeliä
Toi Doug Larson on muutenkin hyvä etelä-amerikan levyjen etsimiseen on sen verran hyvät valikoimat.
Ok. Nyt puuttuu enää PayPal/luottokortti. Olisiko joku sokrulaisista tilaamassa tuolta lähiaikoina mitään? Jos vaikka yksi Bacamarte mahtuisi mukaan tilaukseen.
Herra Larson näyttää olevan melkoinen bisnesmies: "I've decided to make some sampler cd's."
Mä voisin kattoo viikolla niin vois pari-kolme levyy vaikka tilaakin sieltä löytyy kummiskin noita mitä hakenut ja kerran kortti käy.
Ok. Ilmoita, jos päätät tilata.
Yhteisostot ovat hyvä tapa pienentää postikulujen osuutta per albumi jos ostajaryhmä on muuten lyhyen matkan päässä toisistaan.
Onko täällä pääkaupunkiseudulla innokkaita SynPhonicin tuotteiden hankkijoita ? Olen aiemminkin toiminut yhdyshenkilönä luottokortittomille progen ystäville.
Voisiko apazuzu ja/tai jusu (tai kuka tahansa, joka levyn omistaa) tarkistaa Capitolo 6 -yhtyeen Frutti per Kagua -levyn nimibiisin keston. Joillain sivuilla (mm. Italian Prog ja Progressive World) sen kestoksi mainitaan 22 minuuttia, mutta toisaalla (ProGGnosis ja GNOSIS) taas 18 minuuttia. Omani on BMG:n vuonna 2003 julkaistu painos, jossa tuon biisin kesto on 18:27. Onko tuosta kenties olemassa kaksi edittiä?
Mulla on Akarman vinyylipainos ja siinä pituus 22:00.
Näyttäs tosiaan tuolla pahvikantisella BMG-painoksella olevan 18 ja risat mittainen se eka piisi.
J
Edit: Niijjuu, kyseessä on siis cd.
Mulla on Akarman vinyylipainos ja siinä pituus 22:00.
Onko tuo kannessa ilmoitettu aika, vai mittasitko itse?
Mulla on Akarman vinyylipainos ja siinä pituus 22:00.
Onko tuo kannessa ilmoitettu aika, vai mittasitko itse?
Levyssä oli ilmoitettu mutta voisin illan mittaan kuunnella pitääkö paikkansakin.
onko jollain tullin huntin girliä ladattavaks ku tekee mieli sitä
Osta Songs From The Wood kaupasta. Ei varmaankaan kannata palasokerissa puhua mistään latailuista. :roll:
höh. kyllä sen joskus ostan...
http://www.dramatuner.com/
Jotain progee, hieman rankempaa, progemetallia tai sitte ei.... hmm...
DPRP:n "roundtable" arvio RPWL:n World Through My Eyes-levystä:
http://www.dprp.net/reviews/200507.html
Alternative-bändi And You Will Know Us By The Trail Of Dead on kuulemma pistänyt progeksi uudella levyllään, lieneekö vain jotain lisämaustetta.
Onko kellään kokemuksia kraut-bändi Cornucopian levystä Full Horn.Suosituksia?
Joo.
Onko hyvä?
Joo.
Aha.Kiitos.On vielä näköjään cdonin listalla.
Keskitason krauttia.
Mielestäni tuo Cornucopian levy on hyvä, joskaan ei mikään mestariteos. Vähän VdGG:mäisiä sävyjä viljellään, ensimmäinen, pitkä biisi on muistaakseni oikein hyvä. Plussaa myös bändin ja levyn nimestä :mrgreen:
Plussaa myös bändin ja levyn nimestä :mrgreen:
Noh, noilla perusteilla minäkin otin riskin ja levyn tilasin.Runsaudensarvi kannessa herätti myös mielenkiinnon.Ihme että jossain CDON:in listoilla moinen levy edes on. Vintageprogin sivuilla on aika hyvä arvio lätystä:
http://www.vintageprog.com/ccc2.htm#ful
Ihme että jossain CDON:in listoilla moinen levy edes on.
Siitä minäkin yllätyin.Saako sitä sitten sieltä enää on eri asia-ei olisi eka kerta vähän harvinaisempia progeiluja tilattaessa.Minä tilasin suunnilleen kuukausi sitten Gentle Giantin In a Glass Housen. Eipä ole levyä näkynyt, mutta kaikenlaisia selittelyviestejä on tullut. Vieläkin väittävät sivuillaan toimitusajaksi 5-7 päivää. Ehkä viiva on tullut vahingossa numeroiden väliin.
WEER Jazz Rock Fusion Radiolla on biisintunnistuskisa menossa. Mukana myös progea.
http://eer-music.com/WEER/Fusion_Rock_Radio.html
Heikki Portaankorva arvostelee tuoreimmassa Rytmissä Porcupine Treen Warszawan. Mies aloittaa sepustuksensa aika rohkealla, ehkäpä jopa (tarkoituksellisen?) provosoivalla näkemyksellä.
"Progressiivinen pop on yksi monista uuden tulemisen kokeneista lajeista musiikissa. Jo alkuperäinen 70-luvun proge pani miettimään, miksi se, joka asettaa pääpainon musiikissa osaamiselle, ei siirtyisi kuuntelemaan jatsia tai klassista, jossa instrumenttien hallinta on aivan toisella tasolla. Muusikon näkökulmasta asia on ymmärrettävämpi: Kolmen soinnun rokki on liian yksinkertaista, mutta taidot eivät riitä jatsiin tai klassiseen. Progemuusikot ovat siis luonnostaan keskinkertaisuuksia."
Heikki Portaankorva arvostelee tuoreimmassa Rytmissä Porcupine Treen Warszawan. Mies aloittaa sepustuksensa aika rohkealla, ehkäpä jopa (tarkoituksellisen?) provosoivalla näkemyksellä.
"Progressiivinen pop on yksi monista uuden tulemisen kokeneista lajeista musiikissa. Jo alkuperäinen 70-luvun proge pani miettimään, miksi se, joka asettaa pääpainon musiikissa osaamiselle, ei siirtyisi kuuntelemaan jatsia tai klassista, jossa instrumenttien hallinta on aivan toisella tasolla. Muusikon näkökulmasta asia on ymmärrettävämpi: Kolmen soinnun rokki on liian yksinkertaista, mutta taidot eivät riitä jatsiin tai klassiseen. Progemuusikot ovat siis luonnostaan keskinkertaisuuksia."
"Progressiivinen pop on yksi monista uuden tulemisen kokeneista lajeista musiikissa. Jo alkuperäinen 70-luvun proge pani miettimään, miksi se, joka asettaa pääpainon musiikissa osaamiselle, ei siirtyisi kuuntelemaan jatsia tai klassista, jossa instrumenttien hallinta on aivan toisella tasolla. Muusikon näkökulmasta asia on ymmärrettävämpi: Kolmen soinnun rokki on liian yksinkertaista, mutta taidot eivät riitä jatsiin tai klassiseen. Progemuusikot ovat siis luonnostaan keskinkertaisuuksia."
Onpa hienosti rakennettu aloitus! Ensin hemmo kirjoittaa itse väitelauseen, josta johtaa seuraavan ja lopuksi ikään kuin matemaattisen tarkasti "päättelee" edellisten perusteella sen mitä piti todistaa! Kouluaikoinani tällaista logiikkaa kutsuttiin kehäpäättelyksi... :roll:
Tuollaisista kirjoitteluista ei edes pysty provosoitumaan...
:lol:
Tarjolla noin tunti livekuvaa Conspiracyn keikalta (taitaa tosin olla studiokeikka) . Mukana myös Squiren Fish Out Of Waterilta Hold Out Your Hand/You By My Side ja Yesin Unionilta The More We Live.
http://billysherwood.com/
Miten sait Conspiracyn toimimaan Kcrimso? Meikäläisellä ei lähde biisit soimaan, vaikka klikkaan mitäkin kappaletta. Hetken aikaa kone on lataavinaan ja sitten...ei mitään.
Miten sait Conspiracyn toimimaan Kcrimso? Meikäläisellä ei lähde biisit soimaan, vaikka klikkaan mitäkin kappaletta. Hetken aikaa kone on lataavinaan ja sitten...ei mitään.
Mulla se toimi ihan vaan kun highlightasi biisin nimen. Siitä se sitten lähti lataamaan ja homma toimi yllättävänkin ripeästi.
Toimiikos muilla?
Mutta nyt on kolahtanut italialainen symfooninen proge ja lujaa. Olen ladannut noin 5 tuntia Progarchivesin sivuilta. Ja minä kun olin vain kuullut PFM levyä englanniksi joskus nuorena poikana. Olen iloinen että tällainen kulttuuriaarre löytyi!!
Raportoikaa jos näette tätä lehteä kaupoissa:
http://www.vandergraafgenerator.co.uk/pawnhearts/qprog.jpg
Kiitos.
http://www.subscription.co.uk/home/prods.asp?m=208
Vau, vaikuttaa mielenkiintoiselta... Varsinkin siis tuo Hawkwind-osa. Täytyypä tähyillä lehtipisteistä.
Crimson Jazz Trio. Eli jazz-versioita King Crimsonin biiseistä Ian Wallacen johdolla. Näytteiden perusteella kuulostaa oikein kivalta.
http://www.crimsonjazztrio.com/home.html
Although not on the soundtrack album, Porcupine Tree's Shallow can be heard in the new John Singleton movie "Four Brothers", currently number one at the US box office.
Ja uusi Steven Wilson haastattelu: http://www.innerviews.org/inner/ptree2.html
Rick van der Linden vetelee viimeisiään...
http://members.home.nl/ekseption/
Adrian Belewille Grammy-ehdokkuus Side Onen biisistä Beat Box Guitar.
http://www.krimson-news.com/index.shtml
Amon Düül II:n Yeti kuunneltuna korvalapuista nupit kaakossa antaa hieman krapulaiselle työpäivälle uudet ulottuvuudet. Varsinkin nämä loppupuolen improvisaatiot. Huh...trippaavaa shittiä... :shock:
Haa! Seuraavaan krappaan, varaa Tanz der Lemminge tai Phallus Dei!
Umphrey´s McGee. Kertokaas joku tästä jotakin. Kuuntelin archivestä paria niiden livejuttua, kuulosti mielenkiintoiselta...
Fusenettiin tuli juuri tieto, että Soft Machine -puhaltaja Elton Dean on kuollut.
Fusenettiin tuli juuri tieto, että Soft Machine -puhaltaja Elton Dean on kuollut.
Soittaisin nyt "All Whiten", jos Soft Machine 5 olisi vielä hyllyssä. R.I.P.
Pakko ottaa lasi punkkua Deanin muistolle, samalla kun miehen saxello soi taustalla Keith Tippett Groupin levyllä.
Roger Waters performs Dark Side of the Moon at Roskilde 06
As the creative force behind some of Pink Floyds greatest works, Roger Waters belongs in the rock hall of fame. At the show at Roskilde 06, Waters plays highlights from Pink Floyds extensive repertoire and a selection of songs from his solo career. But as something completely unique, he also performs Pink Floyds Dark Side of the Moon suite in full. An immortal work of art that continues to astonish new generations of listeners with its dark and atmospheric beauty.
http://www.roskilde-festival.dk/object.php?obj=4b852774&code=1
Huh, olipas ekstaattinen keikka eilen UZVAlta 6:nnella Linjalla. Parhaita live-kokemuksia aikoihin. Yhtye on ilmeisesti treenannut pitkän hiljaiselon jälkeen taas oikein urakalla, sen verran luistavasti soitto kulki. Keikalla kuultiin myös uutta materiaalia. Kitaristi/biisintekijä Heikki Puska on kainostelevine välispiikkeineen todella sympaattinen hahmo, mutta kitaran alkaessa laulaa on oksat pois! Bändillä on uudistuneet nettisivut, ja uusi levy tulossa huhtikuussa!
http://www.uzva.utopisti.org/index.html
Paljonko kannattaa maksaa hyväkuntoisesta alkuperäisestä Mekanïk Destruktïw Kommandöhistä?
LP:stä siis? Itse maksoin cd:stä 28 euroa, eikä kaduta kyllä yhtään. Onhan kyseessä sen verran hyvä levy sentään että kyllä alkuperäisestä LP:stä maksaa vaikka 40-50e
LP:stä siis? Itse maksoin cd:stä 28 euroa, eikä kaduta kyllä yhtään. Onhan kyseessä sen verran hyvä levy sentään että kyllä alkuperäisestä LP:stä maksaa vaikka 40-50e
Saako alkuperäistä vinyylipainosta noin halvalla? Epäilen suuresti!
http://www.cdandlp.com/search1-0-1/2/artiste/magma.html
Tuolla näyttää olevan kyseistä Lp:tä tarjolla olevan, vaan en alkuperäisestä painoksesta sitten tiedä.
Alkuperäistä vinyyliä tässä tavoittelen. Tuntuu hinta varsin kohtuulliselta.
Moro!
Noin yleisesti progesta, tai mitä vaan progesta, okei. Luin kommentteja ihan alusta lähtien ja huomasin, että kaikki ei tiedä mitä se proge oikein on, eikä sitä että miksi se oma suosikki musa luokitellaan progeksi . En itsekään vielä tiedä. Olisi mukava tietää tämän proge-sanan historia, jos vaan jollakulla sellaista tietoo on. Itse olen innostunut Mike Oldfieldin musiikista, joka on luokiteltu tässäkin foorumissa progeksi. Miken musiikki luokiteltiin -80 luvun alussa silloin uudella termillä Art Rock (radion rock-kanavan toimittajan kertomaa), jota en enää ole huomannut käytettävän. Siis, miten luokittelette progen?
Moro!
Noin yleisesti progesta, tai mitä vaan progesta, okei. Luin kommentteja ihan alusta lähtien ja huomasin, että kaikki ei tiedä mitä se proge oikein on, eikä sitä että miksi se oma suosikki musa luokitellaan progeksi . En itsekään vielä tiedä. Olisi mukava tietää tämän proge-sanan historia, jos vaan jollakulla sellaista tietoo on. Itse olen innostunut Mike Oldfieldin musiikista, joka on luokiteltu tässäkin foorumissa progeksi. Miken musiikki luokiteltiin -80 luvun alussa silloin uudella termillä Art Rock (radion rock-kanavan toimittajan kertomaa), jota en enää ole huomannut käytettävän. Siis, miten luokittelette progen?
Noin yleisesti progesta, tai mitä vaan progesta, okei. Luin kommentteja ihan alusta lähtien ja huomasin, että kaikki ei tiedä mitä se proge oikein on, eikä sitä että miksi se oma suosikki musa luokitellaan progeksi . En itsekään vielä tiedä. Olisi mukava tietää tämän proge-sanan historia, jos vaan jollakulla sellaista tietoo on. Itse olen innostunut Mike Oldfieldin musiikista, joka on luokiteltu tässäkin foorumissa progeksi. Miken musiikki luokiteltiin -80 luvun alussa silloin uudella termillä Art Rock (radion rock-kanavan toimittajan kertomaa), jota en enää ole huomannut käytettävän. Siis, miten luokittelette progen?
Noh, mulle proge on musaakkia, joka on hyvää!
Tällä hetkellä uppoo neo-proge, tyyliin IQ, Jadis, Pendragon.
Sitten mulle uppoo muukin musa; tyyliin Threshold, Shadow Gallery, Rush, jopa Alan Parsons Project ja Circle! Ja Manfred Manns Earthin levyt, noh Kansasista puhumattakaan, joskus Journey ja jopa Foreignerin Agent Provocateur, loistavaa musaa on ja nyt ostoksille! Mun mielestä progee kaikki tyyni! Kauko Röyhkä SUCKS! EI kuulu tänne planeetaasille!!! Tästähän tulee varmaan kovaa kommenttia, kuin myös sanon, että Kauko Röyhkä EI KUULU joukkoon, KAUKO ON kökköö!!! King Krimson rules! Mainioita kommentteja tulee, heh just ostanu uuden Mac-Intelin ja TODELLAKIN: mainio kone! Kiva kännipeli! PC-pelit toimii siinä!! Itekkin ihan selvänä!
Titus, itekin ihan selvänä juhlin mun uutta iPodia...Kauko ei kuulu mihinkään joukkoon... se on totta. Kauko on Kauko.
Oldfield luokitellaan art rockiksi, koska Oldfield soittaa monipolvista musiikkia ilman huumeita ja siimatukkaa.
Onko tällä jotain tekemistä katu-uskottavuuden kanssa ? :lol:
Mistä on kysymys?
Nyt taidetaan olla asian ytimessä
Onks kellään kuulohavaintoja tästä:
Melmoth: La devanture des ivresses (1969)
?
Onkos kuin erilainen ku Obsolete? Jos jollain on Mantran julkasema cd niin huolin ;)
Nyt taidetaan olla asian ytimessä
Progea voidaan sitten ilmeisesti verrata pyörremyrskyyn, senkin ytimessä on tyyntä ja rauhallista.
Proge-innostus sai mut vihdoinkin rekisteröitymään Palasokruun... Hei vaan kaikille! :)
Proge-innostus sai mut vihdoinkin rekisteröitymään Palasokruun... Hei vaan kaikille!
No vihdoinkin, hei vaan...meiltä kaikilta!
Jatkan tässä tuota 8.4.-päivän juttua. Odottelin enemmän kommentteja, mutta omapahan oli syyni kun kyselin vaikeita. Tutkin vähän asiaa ja selkisi jo, mitä se proge on. Huomasin myös, että kyllä sitä Art Rock-termiä vielä käytetään. Ihan samaa se meinaa kuin progekin, en saanut sille mitään eroa. King Krimsonista tykkäsin, kumma kun en aiemmin ollut törmännyt, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
Laitetaanpas tähän kuitenkin pääsiäisen kunniaksi kumpi oli ensin, kana vai muna-tyylillä kysymys (uusi vaikea kysymys): kumpi oli ensin, hyvä musiikki vai proge?
hyvä musiikki.
Proge-innostus sai mut vihdoinkin rekisteröitymään Palasokruun... Hei vaan kaikille!
No vihdoinkin, hei vaan...meiltä kaikilta!
Heipä hei ! Varoituksen sana: Varo fundamentalisteja !
[quote]
Proge-innostus sai mut vihdoinkin rekisteröitymään Palasokruun... Hei vaan kaikille!
Proge-innostus sai mut vihdoinkin rekisteröitymään Palasokruun... Hei vaan kaikille!
No vihdoinkin, hei vaan...meiltä kaikilta![/quote]
Heipä hei ! Varoituksen sana: Varo fundamentalisteja !
Progefundamentalistejako tarkoitat? :lol:
Kiitos vaan tervehdyksistä! :D
Progefundamentalistejako tarkoitat? :lol:
Kiitos vaan tervehdyksistä! :D
Kunhan koetin provosoida. Vaikka onhan ne yhtä tylsiä kuin kaikkien alojen fanaatikot. 8)
Art rock, vaikkapa Velvet Underground, on musiikkia, jota kuunteleva ei ole välttämättä koskaan kuullutkaan Yesistä.
Progressiivinen rock on semmosta ihan huippua musiikkia. Ja silloinkin kun se on huonoa, niin siinä on omat vivahteensa. Sen suurimpia puutteita ovat spandex-trikoiden ja pyroktekniikan liian vähäinen käyttö, samoin moottoripyöriin, viinaan ja naisiin liittyvien sanoitusten vähäisyys.
Art rock, vaikkapa Velvet Underground, on musiikkia, jota kuunteleva ei ole välttämättä koskaan kuullutkaan Yesistä.
Nii-i, ja tuntuu, että myös aika monet Pink Floydia kuuntelevat jakavat saman kohtalon :wink: Itsekin teen mielelläni jonkinlaisen jaon 'taiderockin' ja progen välillä. Pidän juuri PF:ia tyyppiesimerkkinä edellämainitusta enkä sitä progeksi laske vaikka mikä olisi... Mikä ei tarkoita ettenkö kyseisen yhtyeen musiikista pitäisi paljonkin.
Heh, tällainen jaottelu saa jotkut musiikkidiggarit näkemään punaista, tiedän, mutta minusta taasen on varsin hauskaa ajanvietettä paneutua aina silloin tällöin musiikin määrittelyyn sen kuuntelun lisäksi -huolimatta siitä, että määritelmät ovat ja tulevat aina olemaan puutteellisia...
Pink Floyd ei ole koskaan ollut tiukkaan ottaen progea.
Missä ovat bändin solistiset huippunäytöt, missä rytminen nerokkuus ja tahtivaihdokset tai sävellysten kompleksisuus?
Ei. Bändi on psykedeliaa ja taide-rockia. Loistavia levyjä bändi silti teki!
Progea ovat Gentle Giant, Genesis, King Crimson, Camel, Yes ja Jethro Tull sekä monet muut vähemmän tunnetut bändit.
Velvet Underground ei myöskään ole progea edellä kuvatuin kriteerein, mutta eipä hätää! Kuka kuuntelee määritelmiä?
Uniikki musiikki on tärkeintä, ei tyyli eikä aikakausi.
...tonto´s expanding head band...
...tahtoo vaan sanoa, että miten tuo termi tajunnan laajentaminen sopii tuohon lokeroimiseen & laputtamiseen "mikäon proogea & mikä eeeiii???"
prog is dead but we do´t care...
niin. no, mutta onhan tajunnan harvinaisten ilmentymien esilletuonti ehkä hankalaakin. ja voihan yksinkertainenkin biisi olla mietitty, että miten se miellyttää eniten. toisaalta, ei sillä pitäisi olla niinkään väliä onko asia vahingossa syntynyt vai ei - yleensä vaan ei synny niin helposti uudestaan - toisaalta taas pelkkä tyyli tehdä musiikkia voi olla ratkaiseva, kun eri ihmiset sitten tykkää erilaisesta ja samatkin eri tilanteissa.
mutta. taiderockhan voi olla eri asia kuin kokeileva, mutta kokeilevakaan ei välttämättä ole kovin mietittyä tai edes tietyllä tavalla hyvää. tietysti uusi soundi ja kaikki kokeilu on tavallaan progea, mutta tarvitaan enemmänkin.
kappale voi myös olla nerokas jollakin tapaa, muttei silti hyvä, miellyttävä. joskus tietysti ällöttävyys on hyvä juttu.
pitää olla semmonen juttu joka täytyy sisältää monia asioita, ei pelkkää tietynlaista ideaa.
jos vaikka levyn joka biisin alussa on hiljaista suvantovaihetta kauan, taidetta, ja joissain kohdissa progea, tai oikeni kunnon sellaista, ei levy välttämättä ole hyvä juuri niiden kohtien takia, joista en pidä. vaikka olisi kuinka hienoa ja taiteellistaettä joka biisin alussa olisi juuri 3min tuota ambienttia.
taidekäsitys pitäisi laajentaa, mutta se onkin ihan eri käytössä "taiderokissa". tai, on subjektiivisesti ja univarsalisti hyvää, niin ihmisen yleensäkin, yksilö, kuin diversiteetinkin laajuudessa..
mutta proge on minulle juuri niitä ihania rytmi- ja meodiakulkuja. tarpeeksi monimutkaisia mutta silti ihmiselle sopivia.
ja sitten on se tunnelma, mutta sitä ei nyt niin tarvita..
ja joku osa siitä että se tuntuu niin hyvältä, tulee varmaankin sofistikoitumisesta.
mutta tunnelmista eklektisyys. sitäkin on vaikea saavuttaa, kun rima on jokaisella eri tasolla.
joo ei pink floyd oikein..
entäs joku thrash-metalli. ei aina, mutta yleensä vähän. sanoisin että metallican pari levyä on ainakin yhtä progea kuin pink floyd. vaikka nekin on aika kökköjä jotenkin. vähän hiomista tarttis.
sitten voi olla vaikka taitavuutta ja tosi hyvää hiomista ja pikku näpertelyä koko ajan, mutta silti isompi melodiamaailma ei olekaan niin kiva. joku jatsi tai mikälie..
musiikillisten tehokeinojen käyttö, laajemmalla tavalla. (?eli musiikin tekeminen monipuolisemmalla tavalla - periaatteessahan kaikki musiikki on tehokeinoja. tehokeino?)
sanoisimpa että illuusioilla on aika suuri osa. (se on kyllä yhteydessä psykedeliaan, mutta ylemmän tason illuusioita - niitä jotka ovat vältettävissä varsinkin sofistikoitumalla, mutta vaikuttavat silti virikkeellisyydellään)
äh
:| :arrow: :shock: :arrow: :?: :arrow: :roll: :arrow: :idea: :wink: :arrow: :D :arrow: :mrgreen:
Bongasin tommosen uutisen:
"Rockarit kettujahtien puolesta (Julkaistu: 03.05.2006 elisa.net/viihde-sivulla)
Brittien enemmistö vastusti vuosien ajan koirien ja hevosten kera suurella joukolla harrastettavia kettujahteja. Se johti moisen julmuuden ja verileikin kieltämiseen lailla.
Muutama tunnettu brittirockari on aloittanut taistelun kyseisen lain kumoamiseksi. Joukosta löytyvät mm. Bryan Ferry, Roger Waters, Eric Clapton, Roger Daltrey ja Nick Mason. Siis tyyppejä, jotka ovat kohonneet sellaiseen sosiaaliseen asemaan, jossa on tapana harrastaa kettujahtia.
Herrat pitävät lähiaikoina yhteisen ulkoilmakonsertin. Kettujahtien ystävät ovat tervetulleita. Kukaties nähdään ja kuullaan Fox on the Run."
Näin ne rokkarit nykyään haluaa terveellisiä ja liikunnallisia harrastuksia. Ei enää riitä möykkääminen hotellihuoneissa. Edistystä. :shock:
prog is dead but we do´t care...
Toivottavasti eteenpäin menemisen tarve musiikissa ei kuole. Ainakaan ei ole vielä kuollut. Punk sen sijaan on ainakin jo kuollut... Kuunnelkaapa vaikka sekavia selostuksia nykypunkkareilta, jotka kertovat tekevänsä punk-teemalevyjä progressiivisessa hengessä... :mrgreen:
Onko kukaan tutustunut tuohon Michal Wojtas-nimiseen muusikkoon. Ensivaikutelma on että "taitava kaveri", mutta imitoiko liikaa Mike Oldfieldia ja muita esikuviaan (JM Jarre,P Floyd). Mitäs ootte mieltä? http://www.amarok.pl/eng.html
Näytteitä voi ladata myös http://fansmikeoldfield.com/modules.php?name=News&file=categories&op=newindex&catid=2
Onko kukaan tutustunut tuohon Michal Wojtas-nimiseen muusikkoon. Ensivaikutelma on että "taitava kaveri", mutta imitoiko liikaa Mike Oldfieldia ja muita esikuviaan
Enpä ole aiemmin tutustunut,mutta kiitos linkkisi nyt olen.Kyllähän tuossa selkeääkin selkeämmin esikuvana Oldfield paistaa.Mutta hällä väliä.Ihan kivalta kuullostaa.tAi ehkäpä juuri siksi kuullostaa ihan pirteältä.Täytyyhän ihmisillä esikuvia olla,eikä Oldfield varmasti niitä huonoimpia ole :D
Analysointia: Ratsastaa Miken Amarok-nimellä. Fieldmour nimi yhdistyy ilmeisesti Oldfield+Gilmour nimistä. Neo Way-biisit lainailee Mikea suoraan, jotkut biisit jopa yhtäaikaa eri Miken biiseistä. Muut biisit ovat enemmän omantakeista. Tosin tuo Meriba oli kuin King Crimsonin ja Piirpauken sekoitus.
En jaksanut kauheasti hakea, joten laitetaan tähän: Onko Kokkolassa enää yhtään hyvää divaria, kun Backdoor lopetti (Hessu)?
Pakko kai sielläkin on joskus käydä.
Kokkolaan oli viime viikolla avattu sinne entiselle kävelykadulle uusi levykauppa. Jonkin verran vinyyliä, uutta ja vanhaa ja cd-osastoa on tulossa kuulemma lisää. Lauantaina cd-levyjä oli aika vähän. Vaikutti vähän siltä, että siellä oli pikkuisen kaikenlaista. Kaipa tuo liike suuntansa vielä löytää. Liikkeen nimeä en muista, mutta eiköhän se löydy, muutama kortteli torilta, Kahvipuuta vastapäätä.
Levyjen suojamuoveja ja sisäpusseja oli edullisesti ja taisi olla jopa 10" levyillekin nuita. Pitää käydä jatkossakin tuolla Kokkolan reissujen yhteydessä. Silti Ajan säveltä tulee ikävä...
J
Tänään Pekka Pohjolaa livenä vuodelta 1980 klo 22:00:
http://www.yle.fi/teema/tv-arkisto/id7705.html
Ohjelmassa myös Olli Ahvenlahden zäässiä.
Tänään Pekka Pohjolaa livenä vuodelta 1980 klo 22:00:
http://www.yle.fi/teema/tv-arkisto/id7705.html
Tuohan pitää mulkkailla läpi tänään, kiitos muistutuksesta.
punkistaki tulee taidemusiikkia ja itsetiedostavaa progea, ku vaa sanoo niin.
voiu mihinu on maailma. kaikki on kuollut
Mewin And the Glass-Handed Kites-levy on ilmeisesti viimeinkin ilmestynyt Jenkeissä. Yllättäen Pitchfork diggaa vaikka puoli arvostelua meneekin sen päivittelyyn miten epä-cool Mew on:
http://www.pitchforkmedia.com/article/record_review/37708/Mew_And_the_GlassHanded_Kites
jenkkimusa onkin niin coolia, että sitä ei voi kuunnella täällä kuin saunassa...
Guardianin artikkeli tuoreista progehtavista bändeistä. Wakeman kommentoi jutussa muutamaa:
Secret Machines: "I like this band. Songs like Alone, Jealous and Stoned are full of fantastic mood changes, which has always been a major element of prog. On Lightning Blue Eyes they've produced the sort of prog track that gets radio play. Very poppy."
Dungen: "They have a distinctive bass and drum sound, an important element of prog. In fact, their song Festival reminds me of Yes's early work. Prog is about knowing the rules and then breaking them, which Dungen do really well."
Mew: "These guys can really play, but they never seem to let go. They should - there's no harm in showing off. It's great to hear vocals that obviously have time and thought spent on them. Too many bands use the singer as a frontman and forget the vocal is a defining element of any band, especially in prog."
Pure Reason Revolution: "The Bright Ambassadors of Morning and Goshens Remains - fantastic song titles. It's important to get the listener's mind thinking. But their songs are brilliantly atmospheric. They remind me of early King Crimson, but their use of technology gives them a sound all their own."
Dungen: "They have a distinctive bass and drum sound, an important element of prog. In fact, their song Festival reminds me of Yes's early work. Prog is about knowing the rules and then breaking them, which Dungen do really well."
Mew: "These guys can really play, but they never seem to let go. They should - there's no harm in showing off. It's great to hear vocals that obviously have time and thought spent on them. Too many bands use the singer as a frontman and forget the vocal is a defining element of any band, especially in prog."
Pure Reason Revolution: "The Bright Ambassadors of Morning and Goshens Remains - fantastic song titles. It's important to get the listener's mind thinking. But their songs are brilliantly atmospheric. They remind me of early King Crimson, but their use of technology gives them a sound all their own."
Ainoastaan Mew on minulle tuttu. Mites muille?
http://arts.guardian.co.uk/filmandmusic/story/0,,1841206,00.html
Yks frendi suositteli mulle tota Pure Reason Revolution bändiä, ja yhden levyn olen kuullut, eikä se kuulostanut kovinkaan kiinnostavalta..Secret Machines on myös tuttu nimi mutta en ole vielä ennättänyt tutustua, luulisin sen olevan jotain melko populistisen progehtavaa meininkiä kuten Mew..ainakin mitä olen lueskellut bändin - Ten Silver Drops levystä muutamista lehdistä.
Secret Machinesin ekan levyn olen kuullut. Muistan vaan että materiaali ei tainnut olla kovin kummoista. Dungen on enempi psykedeliaa (paikoin melko popahtavaakin) retrosoundeilla. Oikein hyvä.
Dungen on huippu!
Mitäs Kcrimso ja kumppanit pitävät Uzvan uutukaisesta, onko bändin paras?
Livenä ainakin uudet biisit ovat kuulostaneet hyvin hunajaisilta. Tänään olis taas mahdollisuus nähdä Uzva, mutta ei taida jaksaa kolmatta kertaa, kun Magyar Possekin olis mahdollisuus nähdä ilmaiseksi korjaamolla...
Entäs tuo Viima ja Overhead jotka soittavat Uzvan kanssa, onko mainiota settiä?
Overhead on soitellut viime aikoina ihan mukavia settejä ja saattapa loppuun tulla myös crimson coveri 21st century skitsoidista. Kotisivuilta saa ladattua klippejä ja myös kokonaisia biisejä. www.overhead-band.com . Ja onhan siinä sentään solistina Setä ;-D
Mitäs Kcrimso ja kumppanit pitävät Uzvan uutukaisesta, onko bändin paras?
Hyvä levyhän tuo uusi on. Aika pitkälti samoilla linjoilla liikutaan kuin Niittoajassakin. Vaikea vielä sanoa kumpi on parempi. Jos nyt olisi pakko valita niin ehkä kuitenkin Niittoaika. Parin kuukauden ja 10 lisäkuuntelun jälkeen tilanne voi toki olla jo toinen.
Helvetin hyvältä Uoma kuulostaa, ei ainakaan jää paljoa Niittoajasta jälkeen. Pari kuuntelukertaa vasta takana, mutta ehdottomasti vähintään neljän tähden levy.
Jumalauta Uzva on nyt tiukassa vedossa!! käväsin eilen kattomassa kolmannen kerran ja koko keikan ajan hymyilytti kun kuulosti niin saatanan hyvältä. Vetivät ihan kiitettävästi Niittoajaltakin biisejä. Overhead soitti myös lopuksi sen 21st century skitsomies coverin, olipa mahtavaa kuulla edes jonkun soittavan sitä livenä.
Kirpparilöytö:
Reijo Karvonen & Ikaros: Ikaros (1978)
Reiska on se mies, joka laulaa Kuka lohduttaisi Nyytiä? -levyllä. Ikaroksen kosketinsoittaja on Anssi Tikanmäki. (kuva bändistä: http://www.anssitikanmaki.com/1960_1970/Foto6.htm
)
Ei nyt mahottoman progee, mutta sinnepäin, aika lailla samaa osastoa ku Petri Petterssonin Nuoruus-levy.
Huomasitkos muuten että Anssi Tikanmäki on tehnyt uuden levyn. Oli siinä samalla sivulla Piirpauke-topicin linkissä.
Onko kukaan hankkinut?
http://www.guitarhero.com/ke100.html
:D
he he.Emersonin saisi siis 149 taalalla.
VdGG palaa ensi vuonna. Joukosta puuttuu tosin David Jackson.
http://www.sofasound.com/latest.htm
Latasin tässä just Hezsun sivuilta Palasokeriseedeen.
Pääosin se oli peetä. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Ennenkaikkea vanhaa progepäätä miellytti Dark Sun, varsinkin The Sun Has Come pläjäys. Saundit tosin vähän heikot, mutta
muuten hienoa musisointia :D
VdGG palaa ensi vuonna. Joukosta puuttuu tosin David Jackson.
http://www.sofasound.com/latest.htm
http://www.sofasound.com/latest.htm
Mites se Jaxon nyt noin? Tarkoittaakohan tämä, että Hammill alkaa soittaa taas enempi sähkökitaraa? :shock:
VdGG palaa ensi vuonna. Joukosta puuttuu tosin David Jackson.
http://www.sofasound.com/latest.htm
http://www.sofasound.com/latest.htm
Mites se Jaxon nyt noin? Tarkoittaakohan tämä, että Hammill alkaa soittaa taas enempi sähkökitaraa? :shock:
Syytä ei mainittu. Jaxonin "oikea" ammattihan on kai jonkinlainen musiikkiterapeutti, ehkäpä VDGG:n tummat fiilikset eivät oikein sovi siihen konseptiin. :lol:
David tuli nähtyä Alicen bändissä Kultsalla vuosia sitten...
http://www.stylusmagazine.com/articles/staff_top_10/top-ten-prog-bands-that-secretly-rule.htm
Käykääs tsekkaa poijjaat Markku Lahtelan Sirkus livetystä Youtube.comissa:
Clip 1 - http://www.youtube.com/watch?v=F6nH0etwh84
Clip 2 - http://www.youtube.com/watch?v=siaisGVAPcw
Clip 3 - http://www.youtube.com/watch?v=ui64Bma7XrA
Kaksi ekaa siis Ravintola Kirjasta viime marraskuulta, jolloin soittivat kera ES ja Shogun Kunitoki. Kolmas nyt on... kellarista.
t.
Artikkeli Canterbury-progesta: http://arts.guardian.co.uk/filmandmusic/story/0,,1925878,00.html
Lahtela...
rumpuja rummutetaan, kitaraa rämpytetään. Mitä sitte?
Onko Australian Crawl kellekään tuttu (1978--86), itse törmäsin eka kertaa jutubessa. Luulisi ainakin noilla esityksillä olleen tunnettu maailmalla. Tässä Reckless-kipaleessa on jotain tuttua kitaroinnissa, joissakin kipaleissa sitten paistaa Stingin vaikutus läpi.
http://www.youtube.com/watch?v=5a1XM4vcYo8
Lahtela...
rumpuja rummutetaan, kitaraa rämpytetään. Mitä sitte?
rumpuja rummutetaan, kitaraa rämpytetään. Mitä sitte?
Sitä kutsutaan musiikiksi, että sitä sitten.
Linkin Parkista progebändi?
Linkin Park Inspired By Prog Rock On New Album
November 15, 2006, 3:50 PM ET
Linkin Park's Mike Shinoda says fans should expect something a bit different when the group releases its third album next year. "There is an element to the album that will be familiar to people simply because it's the same guys making the music," he tells Billboard.com. "But at the same time, these guys have grown up quite a bit, and we definitely have a different mind state about making songs.
"Most importantly, we want to make stuff that's hopefully cutting edge and different," he continues. "I feel like we did what we wanted to do with 'Hybrid Theory' and 'Meteora,' and now it's time to step outside the box and try something new."
Shinoda says the band and producer Rick Rubin have narrowed about 100 song ideas down to 18 and will probably trim further before the album is finished. The MC says recording is "going really well" and that working with Rubin is "amazing ... really awesome."
"The thing about Rick that I love is he's unpredictable," Shinoda says. "He'll listen to a song and throw out an idea that seems completely out of nowhere, but it makes a lot of sense and it makes the song better." Shinoda adds that Rubin has steered band members towards recordings by Pink Floyd, Elton John, King Crimson and Emerson, Lake & Palmer as reference points for different emotions and feels for the new songs. "The Moog (synthesizer) has been sitting in the studio since day one," Shinoda says with a laugh."
November 15, 2006, 3:50 PM ET
Linkin Park's Mike Shinoda says fans should expect something a bit different when the group releases its third album next year. "There is an element to the album that will be familiar to people simply because it's the same guys making the music," he tells Billboard.com. "But at the same time, these guys have grown up quite a bit, and we definitely have a different mind state about making songs.
"Most importantly, we want to make stuff that's hopefully cutting edge and different," he continues. "I feel like we did what we wanted to do with 'Hybrid Theory' and 'Meteora,' and now it's time to step outside the box and try something new."
Shinoda says the band and producer Rick Rubin have narrowed about 100 song ideas down to 18 and will probably trim further before the album is finished. The MC says recording is "going really well" and that working with Rubin is "amazing ... really awesome."
"The thing about Rick that I love is he's unpredictable," Shinoda says. "He'll listen to a song and throw out an idea that seems completely out of nowhere, but it makes a lot of sense and it makes the song better." Shinoda adds that Rubin has steered band members towards recordings by Pink Floyd, Elton John, King Crimson and Emerson, Lake & Palmer as reference points for different emotions and feels for the new songs. "The Moog (synthesizer) has been sitting in the studio since day one," Shinoda says with a laugh."
Tuskin maltan odottaa.
Mistäs sitä tietää, kun oikein kädestä pitäen viedään progettamaan. Täytyy vissiin lisätä proge kiellettyjen sanojen listalle... On se niin hauskaa, kun tuo progeaiheinen namedropping Moogien, Rhodesien ja sensellaisten osalta tästä vielä kiihtyy...
Progelle kävi kuin homoille. Siitä tuli muodikasta!
(Kai katsoitte South Parkin äsken?)
Proge on muotia ja punkki on progea! Ympyrä on sulkeutunut! Kaikki muuttavat kaupungeista maalle! Maaseutu menee tukkoon! Matti Vanhasesta tulee tenukeppi! Tony Halmeesta evankelista ja Sarasvuo joutuu linnaan!
Ei mutta tuohan kuulostaa loistavalta tulevaisuudelta!!!
Progelle kävi kuin homoille. Siitä tuli muodikasta!
(Kai katsoitte South Parkin äsken?)
(Kai katsoitte South Parkin äsken?)
No ei, yö on nukkumista varten. Teeveen herrat eivät halua varmaan, että ko sarjaa katsottavan. No onhan videot, mutta
ihmisen taimi unohti tänä aamunakin ajastaa Perhe on pahin
jakson (8.05 ja nelonen.
Onko kellään havaintoa Loirin 4+20 -levystä? Tuntuu olevan aika harvinainen platta. Ilmeisesti ei ole cd:nä saatavilla. Olisi hauska kuulla progressiivista Loiria, vai jatsiako tuon pitäisi olla?
Ei mutta tuohan kuulostaa loistavalta tulevaisuudelta!!!
Eikös olekin? Kaikki on progea, maaseutu kukoistaa, Halme julistaa sanaa, Vanhanen olisi jatkuvasti krapuloissaan ja kukaan ei haluaisi olla sisäinen sankari! Tuohon lähtisin minäkin mukaan! :wink:
Divarissa osui käsiin Yes'in CD, no ostin pois ku halvalla sai. Levyn nimeä ei lukenut missään, oli vain numero 3832. Selvittelin netistä että mikä tämä on. Ei löytynyt diskografiasta tämmöstä. Minkähän kummajaisen ostin? Ilmeisesti lisenssillä kerätty näitä alkutaipaleen singlejä tähän.
Divarissa osui käsiin Yes'in CD, no ostin pois ku halvalla sai. Levyn nimeä ei lukenut missään, oli vain numero 3832. Selvittelin netistä että mikä tämä on. Ei löytynyt diskografiasta tämmöstä. Minkähän kummajaisen ostin? Ilmeisesti lisenssillä kerätty näitä alkutaipaleen singlejä tähän.
Kenties tämän?
http://www.progarchives.com/Progressive_rock_discography_CD.asp?cd_id=11710
Kenties tämän?
http://www.progarchives.com/Progressive_rock_discography_CD.asp?cd_id=11710
http://www.progarchives.com/Progressive_rock_discography_CD.asp?cd_id=11710
Biisilista on ainakin tarkalleen sama, mutta mulla on kansikuva eri ja vuosi on 2001.
Näkyy olevan meikäläisen sadas viesti ja sen kunniaksi:
Tuon esille yhden jenkkiprogebändin, jota ei ainakaan ole näkynyt kenenkään levylautasella. Kyseessä on Lands End Ameriiikasta. Progarchives kategoroi sen Psychedelic/Space Rock, mutta mitään suurempaa sekoilua ei levyillä ole. Bändiltä tuli 1994-98 5 levyä ja 2005 tuplacd, joka oli eräänlainen projekti.
Bändi ei ollut enää varsinaisesti kasassa. Toinen cd oli 90-luvun "jämiä". Paras levy on Natural Selection ja sen huippuna 30min nimikappale. Tässä pari linkkiä, joista pääsee kuuntelemaan
bändiä, toisessa kokonaisia biisejä. Lisäksi linkeissä "poikien" sivuprojekteja.Progarchivessa levyistä hyviä arvosteluja ym.
http://www.transendland.net/Sampler%20page.html
http://merlin.legend.org.uk/~andycl/landsend/samples.html
Beatles taipui Queenille (julk. Kaleva.fi/plus)
Queen-yhtye löi Beatlesin brittien äänestyksessä, jossa valittiin Britannian kaikkien aikojen suurin bändi. Äänestyksen saarivaltion parhaasta yhtyeestä järjesti BBC Radio.
Kuuntelijat saivat äänestää viiden bändin listasta. Tuhansista ehdokkaista viiden kärkeen pääsivät Queenin lisäksi Beatles, Oasis, Rolling Stones ja Take That.
Hopealle yllättäen jääneen Beatlesin jälkeen kolmanneksi sijoittui Rolling Stones. Oasis oli neljäs ja Take That viides.
Tietoa onko?
Kuulemma on kasattu Pienet miehet-yhtye uudelleen 16 vuoden tauon jälkeen ja levy 13 nuolta ilmestyy nyt 10. päivä. Itse en tuolloin noteerannut bändiä, mutta ollut ilmeisesti jo pääsemässä eliittiin kun ilmeisesti artistilla tuli kuulovaurio. Ainakin Radio Helsingin foorumissa oli jo innostusta paluusta. Kertokoon lisää joka tuntee paremmin asian.
...ei sitten muutkaan näköjään olleet noteeranneet, no se siitä, ei noteerata nytkään.
En nyt viittiny omaa topiccia aiheelle pistää ku siihen tarttis perehtymistä enemmän..
noista ensimmäisistä progelevyistä, jos KC:n In the Court of the Crimson King oli muka eka.. Ainakin Amon Düül II - Phallus Dei julkaistiin sitä ennen ja se on vähintään yhtä progressiivista. On kai sanottu että toi KC:n levy ois eka joka kuvais genreä parhaiten... hmm ehkä, ehkä ei, mutta varmaan se oli suosionsakin takia tavallaan eka. Ehkä eka art rockin? Samana vuonnahan julkaistiin Yes - s/t, mutta en siitä oikein tiedä. Olihan Zapan Hot Rats, mut se ei kyllä ehkä ole mikään paras. Ei kai noita Beatleseja voi tosissaan ottaa, ei voi sanoa että koska oli omana aikanaan sellaista. Sama vähän Moody Bluesissa - vaikka mukavalta elokuvamusalta kuulostaakin. Mitäs muita niitä olikaan.
Mutta pointti oli vaan että musta ainakin Phallus Dei on melkosen loistava (toki toi KC:kin, mutta aika vahva vastustaja sillä)
Vilkaisin viikonloppuna vähän Music Televisionia ja siellä pyöri jonkun Scissor Sistersin tekemä cover Pink Floydin Comfortably Numbista. Eipä oikein toiminut...biisi oli nopeutettu tanssikelpoiseksi, laulupuolesta tuli mieleen Bee Gees -falsetit. Ilmeisesti kyseessä on jonkinlainen hitti? :?
Toimiipas, parempi ku alkuperänen.
En nyt viittiny omaa topiccia aiheelle pistää ku siihen tarttis perehtymistä enemmän..
noista ensimmäisistä progelevyistä, jos KC:n In the Court of the Crimson King oli muka eka.. Ainakin Amon Düül II - Phallus Dei julkaistiin sitä ennen ja se on vähintään yhtä progressiivista. On kai sanottu että toi KC:n levy ois eka joka kuvais genreä parhaiten... hmm ehkä, ehkä ei, mutta varmaan se oli suosionsakin takia tavallaan eka. Ehkä eka art rockin? Samana vuonnahan julkaistiin Yes - s/t, mutta en siitä oikein tiedä. Olihan Zapan Hot Rats, mut se ei kyllä ehkä ole mikään paras. Ei kai noita Beatleseja voi tosissaan ottaa, ei voi sanoa että koska oli omana aikanaan sellaista. Sama vähän Moody Bluesissa - vaikka mukavalta elokuvamusalta kuulostaakin. Mitäs muita niitä olikaan.
Mutta pointti oli vaan että musta ainakin Phallus Dei on melkosen loistava (toki toi KC:kin, mutta aika vahva vastustaja sillä)
noista ensimmäisistä progelevyistä, jos KC:n In the Court of the Crimson King oli muka eka.. Ainakin Amon Düül II - Phallus Dei julkaistiin sitä ennen ja se on vähintään yhtä progressiivista. On kai sanottu että toi KC:n levy ois eka joka kuvais genreä parhaiten... hmm ehkä, ehkä ei, mutta varmaan se oli suosionsakin takia tavallaan eka. Ehkä eka art rockin? Samana vuonnahan julkaistiin Yes - s/t, mutta en siitä oikein tiedä. Olihan Zapan Hot Rats, mut se ei kyllä ehkä ole mikään paras. Ei kai noita Beatleseja voi tosissaan ottaa, ei voi sanoa että koska oli omana aikanaan sellaista. Sama vähän Moody Bluesissa - vaikka mukavalta elokuvamusalta kuulostaakin. Mitäs muita niitä olikaan.
Mutta pointti oli vaan että musta ainakin Phallus Dei on melkosen loistava (toki toi KC:kin, mutta aika vahva vastustaja sillä)
Kaveri puhuu asiaa! Amon Duul julkaistiin ensin ja on parempi levy.
Tottakai se on makuasia, mutta kuitenkin.
Ehkä olennaisinta mietittäessä sitä mikä oli ensimmäinen progelevy on ajatella sitä mikä yksittäinen levy vaikutti eniten koko genren muodostumiseen. Minusta on aika outoa jos joku kiistää että Sgt. Pepperin ohella se voisi olla mikään muu kuin In The Court Of The Crimson King.
Olen juuri äskettäin lukenut pari mainiota artikkelia joissa viitataan siihen miten mieletön vaikutus In The Court Of The Crimson King -levyllä oli mm. Genesiksen ja Yesin nuorille jäsenille. Tuli pojille lisämotivaatiota viettää aikaa runsaasti treenikämpällä. :lol:
Katkelma mainiosta Marquee-klubia käsittelevästä Peter Banks- haastattelusta:
I think that was the very first gig King Crimson ever did, certainly the first night I saw them, and it was absolutely amazing! And I was standing at the bar with a drink and I never touch my drink throughout the whole set, I just stood there in total amazement. Bill (Bruford) was standing next to me, I think, and we just stood there kind of open mouthed and... I think all of us were there. And we just watched them and immediately we were just amazed about how tight they were, and how good they were, and how good the composition was, and how original they sounded, and we just realized immediately... We thought that we were the best band around, and we probably were. We were pretty confident, as far as London bands went, that Yes were the one. We thought that nobody else was better than us. Crimson tore all that apart. I think we actually said that night we needed to rehearse a lot more.
http://www.themarqueeclub.net/interview-peter-banks-yes
No tuota... Beatlet sekä Amon Duul 2 tekivät psykedeelisiä rocklevyjä eikä progea, näiden takia (ja monen muun aikalaisensa; Esmes Small Faces; Ogden´s Nut on hemmetin hieno...) kylläkin koko genre keksittiin & luotiin; Tosin homman nimi taisi aluksi olla Art Rock... King Crimson tuntuu selvemmin yrittäneen tehdä "jotain muuta"... Procol Harum & Moody Blues ainakin ehtivät vielä tähän väliin... entä otteko kuulleet esmes Koivistoisen Valtakunnan? Mitähän se mahtoi olla...?
Joo, täsmennetään sen verran että hyväksyisin Sgt Pepperille ensimmäisen progelevyn "kunnian" (jos se siis olisi pakko myöntää jollekin muulle kuin ITCOTK:lle) siksi että se on vaikuttanut ja inspiroinut genreä laidasta laitaan niin paljon. Ihan täysverisenä progelevynä sitä ei voi kuitenkaan pitää.
Kyllä tuota Moody Bluesin Days of Future Passed -lättyä vuodelta 1967 on myös pidetty ekana progelevynä.Eikä se nyt niin kauhean outoakaan ole,vaikkakin ehkä Moodyt edustivat uransa alkupuolella enemmän psykedeliaa.Ennemmin minä tuon ekan progelevyn tittelin antaisin Moody Bluesille kuin Beatlesille ja uskon(ja tiedän),että en ole ihan yksin mielipiteeni kanssa.Kyllä Beatles kuitenkin on tehnyt aina lähinnä poppislevyjä,johon genreen Pepperinkin kyllä mieluummin laittaisin.Hyvä levyhän se toki on,mutta siitähän tässä ei olekaan kyse.
Harvemmin kukaan ensimmäisen aallon progeveteraani Days Of Future Passedia kuitenkaan haastatteluissa muistelee toisin kuin Sgt Pepperiä.
Mutta sehän on muotia ja katu-uskottavaa mainita Beatles joka käänteessä :lol:
Procol Harumin A Whiter Shade of Pale oli myös Lennonin suosikkibiisi ilmestyessään...
Täällä ei kovin hyvin tunneta Mirthrandir-bändiä.
http://mirthrandir.com/home.html
Jos joku innostuu poppoosta, niin minulle voi viskata täpinöitänsä, ja voi olla että lähetän onnekkaalle Mirthrandirin Meksikon Baja-Prog-live 2006 CD-R-levyn.
Pistäkää viestiä tänne: jarmo.pystynen@kolumbus.fi
Ensimmäiset kaksi, jos en tunne olevani riidoissa ko. henkilöiden kanssa 8) , saanevat postia lähitulevaisuudessa.
Täällä ei kovin hyvin tunneta Mirthrandir-bändiä.
Ei taideta tuntea muuallakaan, kun juutubesta ei löytynyt mitään.
Vissiin pitäs olla ihan hyvä, koitin hommata For you the old women vinyyliä, mutta oli vähän turhan kallis, jotain 150 taalaa muistaakseni. Jäi siihen. Kiinnostas kuulla kyllä. Millasta se on siis?
J
Jaa, voisin vastata Jammon haasteeseen ja ottaa vastaan levyn, jos ei oo menny jo :)
J
Mirthrandirin For You The Old Women on vastikään julkaistu CD:llä (tai siis noin vuosi sitten) ja sain sen synttärilahjaksi kaverilta.
Musiikki on tiukasti progegenren ytimessä olevaa soittoa, hieman tulee vastaavat USAlaiset bändit kuten Yezda Urfa ja Pentwater mieleen. Soittotaito on erinomainen, biisit ovat hienostuneita (Spock's Beard voi myös olla vertailukohtana uudemmista poppoista), mutta vokaalipuoli on ainoa heikko kohta; se saattaa ärsyttää herkkiä. BajaProg-setti koostuu juuri ko. levyn biiseistä.
JarkkoH on ensimmäinen ilmoitttautunut, joten toinen levy lähtee Ouluhun.
Jee! Hieno homma. Voi tuon jälkeen miettiä uudestaan vinyylin hankintaa, kun tietää tykkääkö vai ei :)
J
Jos ei muita ilmottautuneita ole, niin minä voin tutustua myös.
Jos ei muita ilmottautuneita ole, niin minä voin tutustua myös.
Mikäs siinä, ilmoittaudu yllämainitussa osoitteessa.
No tuota... Beatlet sekä Amon Duul 2 tekivät psykedeelisiä rocklevyjä eikä progea, näiden takia (ja monen muun aikalaisensa; Esmes Small Faces; Ogden´s Nut on hemmetin hieno...) kylläkin koko genre keksittiin & luotiin; Tosin homman nimi taisi aluksi olla Art Rock... King Crimson tuntuu selvemmin yrittäneen tehdä "jotain muuta"... Procol Harum & Moody Blues ainakin ehtivät vielä tähän väliin... entä otteko kuulleet esmes Koivistoisen Valtakunnan? Mitähän se mahtoi olla...?
Tjaa "jotain muuta" Zappan Mothers of Invention "Freak out! eka rock tupla-LP.Kolme singleä "Help,I'm a rock" "It can't happen here" " Trouble every day" julkaistiin 1966 puolella.
Ainakin Dylanin Blonde on Blonde on ennen Freak Outia julkaistu tupla-LP.
Ainakin Dylanin Blonde on Blonde on ennen Freak Outia julkaistu tupla-LP.
Niinpä onkin.Highway 61 revisitedin "Like a Rolling Stone" ensimmäinen progebiisi.
Mutta onko se rock? :D
Jos Dylan oli/on progea, niin genre on silloin todella laaja! :D
Tuohon kommentoisin että eikai sen jutut PROGEA ollu, mutta levyt Bringing it all back home, Highway 61 revisited ja Blonde on blonde olivat kyllä PROGRESSIIVISTA ROCKKIA.
Ne jos mitkä todella edisti tota rokkia jonkin verran...
Tuohon kommentoisin että eikai sen jutut PROGEA ollu, mutta levyt Bringing it all back home, Highway 61 revisited ja Blonde on blonde olivat kyllä PROGRESSIIVISTA ROCKKIA.
Ne jos mitkä todella edisti tota rokkia jonkin verran...
Ne jos mitkä todella edisti tota rokkia jonkin verran...
Nyt minä putosin jo kärryiltä, mutta ei se mitään... :lol:
Älkäähän nyt sotkeko progea ja "progressiivista" musiikkia keskenään, tai minä alan kutsua souliksi kaikkea missä on vähänkään sielukkuutta, maailmanmusiikiksi kaikkea mikä on tehty maailmassa ja drum'n'bassiksi kaikkea missä on sekä rummut että basso.
Älkäähän nyt sotkeko progea ja "progressiivista" musiikkia keskenään, tai minä alan kutsua souliksi kaikkea missä on vähänkään sielukkuutta, maailmanmusiikiksi kaikkea mikä on tehty maailmassa ja drum'n'bassiksi kaikkea missä on sekä rummut että basso.
Arghh, mä en lähde enää tohon linjalle... :D
http://fi.wikipedia.org/wiki/Progressiivinen_rock
Taru Oksasen gradu Suomalainen progressiivinen rock - Synty ja kehitys vuosina 1967-74 on kokonaan luettavissa :
http://tutkielmat.uta.fi/pdf/gradu00361.pdf
Saavatko progen kuuntelijat kuunnella myös punkkia, vaikka punk oli aikoinaan se tarkoitus progea vastaan? Minusta ei kyllä taida olla progehomoilijaksi. :lol:
No totta hitossa saavat! Grazhdanskaja Oborona Omskista. Siperialaista hardcorea. Meikän yksi mielipändejä.
Minusta ei kyllä taida olla progehomoilijaksi. :lol:
Proge onki homojen musaa.
Ei punkkia.
Ei hiphoppia.
Ei poppia.
Ei bluesia.
Ei soulia.
Ei "MTV-paskaa"
Ei soittolistaradiota.
Klassinen hyväksytään, ja Jazz ehkä. Ja Toto ja Police.
"If it ain't prog, it's crap".
Sori, piti kirjoittaa "progi".
Ei punkkia.
Ei hiphoppia.
Ei poppia.
Ei bluesia.
Ei soulia.
Ei "MTV-paskaa"
Ei soittolistaradiota.
Klassinen hyväksytään, ja Jazz ehkä. Ja Toto ja Police.
Ei hiphoppia.
Ei poppia.
Ei bluesia.
Ei soulia.
Ei "MTV-paskaa"
Ei soittolistaradiota.
Klassinen hyväksytään, ja Jazz ehkä. Ja Toto ja Police.
älä selitä voi noiki olla progea.
mitä vaan, kunhan progea
Minusta ei kyllä taida olla progehomoilijaksi. :lol:
Proge onki homojen musaa.
Keitäs tunnettuja progea soittavia homoja on (ollut)?
proge on sellasta että sitä varmaan kuuntelee monet homot, ainaki sellaset taidehomot jotka kuuntelee ehkä vähän väärällä maulla sitä.. mut varmaan silti aikalailla heteroa porukkaa, mihin oon törmänny.
ehkä sellasia nysvääjiä ja homomaisia, mut silti.. haluaa salaa kiihkeästi naista. Naispuolisista en sitten oikein tiedä, ei nyt ihan mitään rekkakuskeja kummiskaan.
joo ehkä puhun vaan omasta puolesta. Esim last.fm:ssä Zeuhlin kuuntelijoista yli 10% epävarmoja sukupuolestaan (ohoh, tuo taitaakin olla vain sitä ettei ne kerro sukupuoltaan) https://www.helmet.fi/search*fin/acaravan/acaravan/1%2C6%2C32%2CB/frameset&FF=acaravan+esitt&3%2C%2C17
muuten aika paljon suomalaisia siellä
progea on tullu kuunneltua aika paljon muttei vasaan homoa, toisaalta en kyllä noista mitään tiedäkään, nimiä esim en muista millään eikä kiinnostakaan
...ja ympyrä sulkeutuu:
Lama-yhtyeen kauniilla ensimmäisellä albumillahan on mm. biisi "Olen Homo".
...niin että sillei ne punkitkin.
Niin että turpa kiinni ja nussi!
onkohan Bacamarte jotenkin aliarvostettu...
no samako tuo.. kuunnelkaa!
...ja ympyrä sulkeutuu:
Lama-yhtyeen kauniilla ensimmäisellä albumillahan on mm. biisi "Olen Homo".
...niin että sillei ne punkitkin.
Niin että turpa kiinni ja nussi!
Lama-yhtyeen kauniilla ensimmäisellä albumillahan on mm. biisi "Olen Homo".
...niin että sillei ne punkitkin.
Niin että turpa kiinni ja nussi!
Lama olikin ainoa suomalainen arvostustani nauttinut punk-yhtye. Muutaman Maho Neitsyt -hilpeilyn ohella! :wink:
Muistanko väärin että Lama olisi osannut soittaa tavallista paremmin?
Hmm... taidan muistaa väärin, koska kyllähän Rattus ja Terveet kädetkin osasivat soittaa. Maho Neitsyt sen sijaan..
Muistanko väärin että Lama olisi osannut soittaa tavallista paremmin?
Hmm... taidan muistaa väärin, koska kyllähän Rattus ja Terveet kädetkin osasivat soittaa. Maho Neitsyt sen sijaan..
Hmm... taidan muistaa väärin, koska kyllähän Rattus ja Terveet kädetkin osasivat soittaa. Maho Neitsyt sen sijaan..
Lama oli kaikkein tiukin ulosanniltaan jo varhaisessa vaiheessa. Ja sanoitukset eivät jättäneet kylmäksi. Maho Neitsyt oli nyt vaan niin huono että se on hyvää. Rattus ja TK eivät koskaan minua sytyttäneet mitenkään.
Oliko tolla Maho Neitsyellä joku "hittibiisi", mikä soi radiossa. Vai sekoitanko nimen...
Menkää muualle puhumaan punkista tai mä alan moderoimaan perkele! :wink:
Niillä oli hilpeä lainaversio "Ei tippa tapa" -kappaleesta, sekä sellaiset huippurallit kuin "Mikä mun päässä nykii" ja "Ydinaseeton hautausmaa" ... Radiossa en koskaan ole kuullut :D
Menkää muualle puhumaan punkista tai mä alan moderoimaan perkele! :wink:
Sori... :lol:
Levyttihän esim. Kollaa Kestää suomeksi Hawkwindin Urban Guerillan nimellä Kaupunkisissi, että kyllä sitä progesta ja punkista voi puhua samasa topicisa.
Eihän Hawkwind ole progea! Eli ei voi. :wink:
No mites sitten Keitetty Hauki: Sille, joka ymmärtää.
...vahva ehdokas kaikkien aikojen huonoimmat levyt-skabaan. Ja nämä sedäthän ei punkkia tehny. Vaan ei kyllä progeekaan. Tuo levy on lähinnä sitä degee eli degeneroitunutta rockkia.
Kollaa Kestään biisi Tähtien rauha oli progee. Ja sitäpaitsi niiden rumpali Siukonen (vaimikäsenniminytoli...) väitteli myöhemmin taiteen tohtoriksi. Et sillei punkprogeiluista.
vähän samaa mieltä ettei Hawkwind progea..
Mutta kyllä on punkkiprogea, ainakin jonkinlaista, kai se sitten on jotain muuta undergroundia.. Hmm eka tulee mieleen Ruins.
Sitten on kaikkea mathcorea ja noisecorea, aika punkkia.
Hmm YUP, Cardiacs.. emt mutta varmasti sellaista on olemassa kuitenkin. Punkkiakin on monenlaista. Ja kyllä sitäkin on ihan pikkusen kiva kuunnella. Riippuu vähän biisistä ja silleen.
itse asiassa etin ton Cardiacsin vaan last.fm:stä tagilla "progressive punk". Sitten aloin jostain syystä kuuntelemaan,, ja huomasin katsoa mitkä on samanlaisia bändejä.. http://www.last.fm/music/Cardiacs
nehän on avant-gardea.. ja toi C kuulostaa aika hyvältä, just vähän 5UU's (kuunnelkaapa 5UU's:lta vaikka Traveler Waits For No One. Jos tykkää lauletusta avant-gardesta, jostain Henry Cow / Slapp Happy, Thinking Plague, The Residents.. ni noi kyllä kaikki varmaan uppoaa. Nii ja se Ruins muun muassa.
Oikeastaan progressiivista punkkia on todella paljon. Ehkä vähän erilaista punkkia kuitenkin, folk punk, noisee..
progressiivinen punk...
...on mielestäni terminä lähinnä hilpeyttä herättävä, ja osoittaa sen miten typeräksi genreily on mennyt... :roll:
enpä nyt tiedä... kyllä se vähän kertoo.. jotain
enpä nyt tiedä... kyllä se vähän kertoo.. jotain
Mikäli punkin alkuperäinen periaate on, että "kuka tahansa voi perustaa bändin ja tehdä biisejä osaamatta soittaa mitään", on progressiivinen punk terminä "lievässä" ristiriidassa itsensä kanssa. Miten voi kehittää/kehittyä ja samalla aikaa olla edelleen osaamatta/oppimatta mitään??? :lol:
Asiasta toiseen: Onkos kukaan kuullut Joanna Newsomen albumia Ys? Lienee hankkimisen arvoinen, taustavoimissa mm. eräs VanDyke Parks...
enpä nyt tiedä... kyllä se vähän kertoo.. jotain
Mikäli punkin alkuperäinen periaate on, että "kuka tahansa voi perustaa bändin ja tehdä biisejä osaamatta soittaa mitään", on progressiivinen punk terminä "lievässä" ristiriidassa itsensä kanssa. Miten voi kehittää/kehittyä ja samalla aikaa olla edelleen osaamatta/oppimatta mitään??? :lol:[/quote]
Eipä se alkuperäinen periaate oikein pysy (monessakaan asiassa), jos koskaan edes tuollainen ollut. Ehkä joillakin.
No, onhan sitä helpompi soittaa, ehkä. On erilaisia punk-tyylejä.
Jotain vallankumouksellisen "rumaa" siihen voi kuulua, jolloin idea siitä että progebändi alkaa soittaa pelkkää punkkia on aivan yhtä hyvä.
Pitäisikö sitten tuota muuta punkkia (suurinta osaa) sanoa vaikka hardcoreksi, coreksi, vai .. eiiiiiii mitä lie noikaa ees tarkoittaa
[quote]Asiasta toiseen: Onkos kukaan kuullut Joanna Newsomen albumia Ys? Lienee hankkimisen arvoinen, taustavoimissa mm. eräs VanDyke Parks...
"A 1976 issue of the English punk fanzine Sideburns featured an illustration of three chords, captioned "This is a chord, this is another, this is a third. Now form a band"
Asiasta toiseen: Onkos kukaan kuullut Joanna Newsomen albumia Ys? Lienee hankkimisen arvoinen, taustavoimissa mm. eräs VanDyke Parks...
Aivan törkeän hyvä levy. Pitkiä polveilevia kappaleita ja hienoja melodisia oivalluksia.
Newsomin aiemmista olen kuullut vain Milk-Eyed Menderin, joka ei levynä kanna kovinkaan pitkälle. Osa biiseistä kyllä siinäkin loistavia.
Joo, hankintaan menee Newsomin Ys.
Kuuntelin siitä sämplejä joltain kauppasivulta ja kuulosti todella kunnon omituisten otusten levykerhon kamalta.
Asiasta toiseen: Onkos kukaan kuullut Joanna Newsomen albumia Ys? Lienee hankkimisen arvoinen, taustavoimissa mm. eräs VanDyke Parks...
En ollut kuullut mainittavankaan,mutta pitääpä hankkia tuo levy.
Ääni muistuttaa Marianne Faithfulia.
Mulle tulee tuosta Newsomista etsimättä mieleen Kate Bushin alkupään tuotanto. Björkmäisiä äänenkäytön maneereita olen myös kuulevinani. Biisit ovatkin sitten tosiaan pidempiä ja ihan tolkuttoman rönsyileviä. Pelkästään tuo Ys-levy sisältää riittävästi tekstiä keskiverto runokokoelman tarpeisiin. Ei ihan parilla kuuntelulla tyhjene. Aitoa progea.
Newsom livenä Saksassa: http://www.bigozine2.com/archive/ARrarities07/ARjnmunich.html
Newsom livenä Saksassa
...ja 9. syyskuuta myös Suomessa:
http://www.tiketti.fi/tapahtuma/1177
Krautrock-worldissa soi tällä hetkellä outoa, kotimaista ja vanhaa progerokkia nimeltä Dead Ends... biisinnimi "Dohtori" (varmasti typo sanasta Tohtori)
Tietääkö kukaan mikäs se tällainen bändi on? Googlesta kun ei saa oikein mitään tuloksia.
Krautrock-worldissa soi tällä hetkellä outoa, kotimaista ja vanhaa progerokkia nimeltä Dead Ends... biisinnimi "Dohtori" (varmasti typo sanasta Tohtori)
Tietääkö kukaan mikäs se tällainen bändi on? Googlesta kun ei saa oikein mitään tuloksia.
Tietääkö kukaan mikäs se tällainen bändi on? Googlesta kun ei saa oikein mitään tuloksia.
Mitä minä sain kuukkelista irti, bändin nimi on ilmeisesti Dead End 5 ja levy Dead Ends. Levy on julkaistu 1976. Toinen levy Läpilyönti ilmestyi seuraavan vuonna. Jostain syystä bändin levyt mainitaan Punk and New Wave Rock from Finland-otsikoidulla listalla.
Mitä biisiin tulee, se on ilmeisesti käännösbiisi, tosin ei ole hajuakaan kuka sen alunperin esittää. Säveltäjä tiedoissa esiintyy kuitenkin herra nimeltä John Symon Asher Bruce, tutuille pelkkä Jack Bruce. Näin siis jos tulkitsin tietoja oikein.
Löytyipä bändistä Kuusrokissa 1977 otettu kuvakin.
Edit: olen niin nopea typottamaan, että aina saa korjailla jälkeenpäin. Syytän käsi sydämmellä Lidlistä ostamaani näppistä :shock:
Tohtorisetä-biisi löytyy ainakin West,Bruce&Laingin levyiltä Why dontcha ja Live`n`kickin`
Tohtorisetä-biisi löytyy ainakin West,Bruce&Laingin levyiltä Why dontcha ja Live`n`kickin`
Selvisipähän sekin :)
Kiitosta vaan infosta ja linkeistä. Ilmeisesti krautrockworldilla oli nettiradiossaan tagit väärin.
Dead End 5 pääsi jopa Juice Leskisen johonkin biisiin; Siinä vittuillaan jostakin nuijasta joka väänti biisejä "UmpiKuja-Viidessä"... Joo ne oli KARMAITA. Finlevyn markkinaosaston keksimä "Suomen ensimmäinen punk-bändi". Biiseissä levyillä löytyi mm. coveria BÖCn ME262 ja Janis Joplinin Mersu... joo ja Ramoja.
Miksei kukaan ole kertonut minulle että pidän Jonesy-yhtyeestä Ihan uusi tuttavuus, vaikka progeilua harrastanut yli 30 vuotta.
Löysin levykaupasta kummajaisen. Kahden CDn kokoelman, jossa eka on best of ja toinen live. Sitä ei listata tässä
http://en.wikipedia.org/wiki/Yes_discography
Jos hankin sen, tulee ekassa CDssä ne jotka on jo highlights kokoelmassa.
Hinta oli 22 paikallista pelimerkkiä.
Ahaa, se olikin kolme CDtä ja tuo Ultimate Yes, ja amazonin arvostelijan mukaan paska kokolema kahden CDn kohdalla
http://www.amazon.com/Ultimate-Yes/dp/B00016XNZM/ref=sr_1_8/103-7902887-9074241?ie=UTF8&s=music&qid=1190811523&sr=1-8
Muuten, en löytänyt Yes ketjua täältä.
noloo
Miksei kukaan ole kertonut minulle että pidän Jonesy-yhtyeestä Ihan uusi tuttavuus, vaikka progeilua harrastanut yli 30 vuotta.
Älä huoli, mulle ei kukaan ollut kertonu että pidän proge-musiikista... se selvisi vasta kun tulin sokrun sivuille silloin aikoinaan... siis aiemmin minä vain kuuntelin musaa (progea) ja täällä selvisi että se on ollut progea, josta olin ollut pitänyt... (huh)
Näin. En ole vielä törmännyt (musiikki)sosiologiseen tai mihinkään muuhunkaan tutkimukseen siitä, miten vahva on (ollut) keskivertoisen suomalaisen progekuuntelijan itsereflektio tahi tietoinen progressiivinen identiteetti.
Epäilys on kuitenkin se, että tyypillisesti niin banaali valtakulttuuri on pyrkinyt PIILOTTAMAAN progea genrenä, koska se on edustanut elitististä tahi vallankumouksellista kvalitatiivista tietoisuutta:)! Vai oliko vain sivistyssana jätkille liian pitkä ja vaikea?
Näin ollen tässä on voinut muillekin käydä niin kuin yllä Markkutapiolle! Voitteko edes kuvitella tätä tapahtuvan muissa musiikkigenreissä:
Tanssimusiikin ystävä tilittäisi: "Kävin tansseissa ja kuuntelin iskelmiä, mutta vasta 50-vuotiaana tajusin, että tämä on tanssimusiikkia"!
Tai hevari synkistelisi: En tajunnutkaan, että musiikkini oli raskasta rockia ennen kuin isot pojat kertoivat sen minulle!
Minä ainakin olen kumminkin tiennyt olevani ensisijaisesti progen ystävä n. vuodesta 1986. Välillä on ollut muunkinlaisen ja ei oikein minkään musan kuuntelukausia, mutta on tuosta vuosien varrella ollut ainakin "köyhän miehen" identiteetinrippeeksi.
Mulla menee kausittain kaikki kuuntelu, oli sitten progee tai ei. Viime aikoina ei :wink: Ei tule omantunnontuskia, vaikka kuuntelen Jenni Vartiaisen levyä vaikka tai Jonna Tervomaata. Mitäs sitten kun kerran miellyttää. Täytyy sanoa että en koe olevani mitenkään erityisen fanaattinen progeisti tai mikään muukaan siltikään, vaikka suhtautuminen tiettyihin alan yhtyeisiin on välillä ollut uskonnollissävyisen hurmion rajoilla :wink: Mie oon vaan kitaristi ja mitäs vittua silläkään on väliä kun kuuntelee Circleä.
Eilen oli Bar Maryssa siihen uskonnolliseen hurmioon piiskaava kaikkein viimeinen live-ilta, esiintyjänä Fat Beat Sound System. Tupa oli äyräitään myöten täynnä ja hirviä huuto ja mekkala päällä, tajuton biitti ja mahoton meininki. Kadulla juhli ainakin yhtä paljon porukkaa kuin sisälläkin, ja vallalla oli hillitön sekamelska, mutta hyvässä hengessä. Vähän haikea olo tuli, mutta kaikki loppuu aikanaan... Tiistaina ja keskiviikkona on viho viimeiset aukiolopäivät, tulkaat katsomaan tämä legendamesta vielä kun on siihen tilaisuus. Sitten se on slut och stängd, världens bästa rock-bar. :(
Tämän päivän Hesarissa juttu Robert Wyattista.
Hyvä että löyty myös nettiversiosta. Tuosa sitä ei mainittu, mutta jossain toisaalla Wyatt kerto liittyneensä hiljattain AA-kerhoon, on kuulemma viettäny elämänsä pienesä sieväsä melkein koko ajan.
Hyvä että löyty myös nettiversiosta. Tuosa sitä ei mainittu, mutta jossain toisaalla Wyatt kerto liittyneensä hiljattain AA-kerhoon, on kuulemma viettäny elämänsä pienesä sieväsä melkein koko ajan.
Uusimmassa Wired-lehdessä on kai oikein kansijuttu Wyattista. Enpä ole kyllä lukenut.
Uudessa Soundissa Wyattin, Coheed And Cambrian sekä Absoluuttisen Nollapisteen haastattelut.
Eddie Jobson palaa rock-musiikin (progen?) pariin:
Announcing "UKZ" - the definitive musicians' band, formed by keyboard and electric-violin legend Eddie Jobson. Returning from a self-imposed 27-year retirement from band and touring activity, the reclusive progressive-music pioneer and 'UK' co-founder set out to find the same caliber of next-generation musicians for the new UKZ project that would equal or surpass the talents of his previous colleagues and collaboratorsan impressive list that includes Frank Zappa, Robert Fripp, Bill Bruford, Phil Collins, John Entwistle, Ian Anderson, Simon Phillips, Terry Bozzio, Allan Holdsworth, and Tony Levin.
Jobsonwho was born and raised in the Durham area of Englandhas hand-selected a truly international dream-band of virtuosos from around the world:
Aaron Lipperta citizen of Belgium, but born and raised in New Yorkthe former lead singer and songwriter for Columbia recording artists Expanding Man.
Trey Gunna Texas native, currently residing in Seattlea ten-year veteran of King Crimson and the leading exponent of the Warr touch guitar.
Alex Machacekfrom Vienna, Austriaan award-winning guitar prodigy and composer.
Marco Minnemannfrom Hannover, Germanya drumming phenomenon of unparalleled virtuosity.
Fittingly, for an international 21st-century band that formed on the internet, the group are working together digitally, exchanging music and video files electronically from their respective cities. Their self-titled debut album is slated for release in February, 2008, and the "One City World Tour" special-event premier concert will take place on January 25, 2008 in Los Angeles [details to be announced].
Jobsonwho was born and raised in the Durham area of Englandhas hand-selected a truly international dream-band of virtuosos from around the world:
Aaron Lipperta citizen of Belgium, but born and raised in New Yorkthe former lead singer and songwriter for Columbia recording artists Expanding Man.
Trey Gunna Texas native, currently residing in Seattlea ten-year veteran of King Crimson and the leading exponent of the Warr touch guitar.
Alex Machacekfrom Vienna, Austriaan award-winning guitar prodigy and composer.
Marco Minnemannfrom Hannover, Germanya drumming phenomenon of unparalleled virtuosity.
Fittingly, for an international 21st-century band that formed on the internet, the group are working together digitally, exchanging music and video files electronically from their respective cities. Their self-titled debut album is slated for release in February, 2008, and the "One City World Tour" special-event premier concert will take place on January 25, 2008 in Los Angeles [details to be announced].
http://www.ukzband.com/
Trey Gunnin mukana olo on jo jonkimoinen laadun tae. Noi muut jampat ei kyllä sano mulle mitään.
Sitä UK:n come-backia Wettonin kanssa rakennettiin kuin iisakin kirkkoa, eikä siitä lopulta tullut yhtään mitään. No, toivotaan että tästä tulee.
- Edit. Käväisin sivuilla ja näyttäähän tuo toteutuvan - hyvä homma!
Viikon takainen Progeyö sai minut Gryphon-innostuksen lisäksi kuuntelemaan ja innostumaan myös aiemmin vähemmälle jääneille bändeille. E,L&P, Jethro Tull ja Rush ovat soineet koko viikon. Erikoisesti Rush'iin herätti biisi Earthshine (vau :shock: ) ja albumi Snakes & Arrows.
Nyt te ootte tietysti kadeja mulle, kun saan vieläkin tämmoisia proge-ekstaasiherätyksiä :D
Nyt te ootte tietysti kadeja mulle, kun saan vieläkin tämmoisia proge-ekstaasiherätyksiä :D
Kyllähän se sydäntä lämmittää, kun progi-lähetys on saanut aikaiseksi sentäs jotain tässä maailmassa. Olen kuitenkin sen verran pakana, että kannustan katsomaan vielä eteenpäin sinne brittifolkin puolelle :)
Olen kuitenkin sen verran pakana, että kannustan katsomaan vielä eteenpäin sinne brittifolkin puolelle
Kaikki vinkit ovat tervetulleita.
Kaikki vinkit ovat tervetulleita.
Kaikki mihin Richard Thompson on koskettanut on kultaa.
Kaikki mihin Richard Thompson on koskettanut on kultaa.
Sen verran mitä RT:iin juutubessa äkkiseltään tutustuin on OK, mutta en usko että hänestä minulle kehittyy "kultasormea"... ainakaan vielä... RT on (ensivaikutelma) ns. trubaduuri, jota voisi kuunnella hiljaisina hetkinä, mutta sellaisessa asemassa mulla jo on Mark Knopfler ja häntä on siltäpallilta vaikea syrjäyttää...
Kaikki mihin Richard Thompson on koskettanut on kultaa.
Sen verran mitä RT:iin juutubessa äkkiseltään tutustuin on OK, mutta en usko että hänestä minulle kehittyy "kultasormea"... ainakaan vielä... RT on (ensivaikutelma) ns. trubaduuri, jota voisi kuunnella hiljaisina hetkinä, mutta sellaisessa asemassa mulla jo on Mark Knopfler ja häntä on siltäpallilta vaikea syrjäyttää...
RT ei ole mikä tahansa näppäräsorminen kaveri, vaan yksi meidän aikamme parhaimmista biisintekijöistä.
RT ei ole mikä tahansa näppäräsorminen kaveri, vaan yksi meidän aikamme parhaimmista biisintekijöistä.
Aivan varmasti näitä hän on, mutta äskeisen pikaYtuubin perusteella ei vielä R ehtinyt iskeä minua halolla päähän... ehkäpä joku päivä huitoessaan todennäköisesti osuu... en yritä väistellä.
Kaikki vinkit ovat tervetulleita.
Jos Spotify on käytössä, niin tällä vasta julkaistulla kokoelmalla voi aloittaa: Meet on the Ledge: an Island Records Folk-Rock Anthology http://open.spotify.com/album/4TGocuIWanui40Rc90DDAI
Ja jos Spotifya ei ole, niin eihän tuo kovin pahanhintainen 3 cd-boksiksi ole. Ja nyt lopetan folkista höpöttämisen proge-topicissa :)
Tietääkö kukaan semmoisesta psykedeelistä tummaa folkkia soittavasta bändistä kuin Rada & Ternovnik? On käynyt keikalla Hesassa 2006 ja levyjäovat tehneet joitakin... Kuulin semmoset, kun Salamandra ja Kniga o Zhestokosti Zhenschin ja ne oli todella mahtavia rankkoja upeita!!!
Näyttetä löytyy niiden sivuilta http://rada.rinet.ru/mp3_eng.html
ja tietysti YouTubelta ja Hesan keikalta videota tuolta: http://radislava.com/?page=video
Steve Hackett vs. Kim Poor:
http://entertainment.timesonline.co.uk/tol/arts_and_entertainment/music/article6736094.ece
http://www.cracked.com/funny-2359-progressive-rock
Peter Gabriel lähtee kiertueelle sinfoniaorkesterin kanssa. Coverlevy jossa orkestraalisia sovituksia myös luvassa: http://www.petergabriel.com/live/
Coverlevyn sisältö:
Heroes (David Bowie)
The Boy in the Bubble (Paul Simon)
Mirrorball (Elbow)
Flume (Bon Iver)
Listening Wind (Talking Heads)
The Power of the Heart (Lou Reed)
My Body is a Cage (Arcade Fire)
The Book of Love (The Magnetic Fields)
I Think it's Going to Rain Today (Randy Newman)
Apres Moi (Regina Spektor)
Philadelphia (Neil Young)
Street Spirit (Radiohead)
Ainakaan eivät ole kovin kaluttuja valintoja.
http://www.youtube.com/watch?v=TRw73rQOiCQ
ja orkesterin nimi oli Saturnalia, levyltä Magical Love. On siinä tätillä paatosta lausunnassa, sano.
DPRP:n vuosiäänestyksen tulokset: http://www.dprp.net/dprpoll/2009/
Omat suurimmat suosikkini eivät oikein pärjänneet...
Hah. Eipä ollut munkaan suosikit tolla listalla. Tai no, olihan siellä yksi tai kaksi top-100:ssa :D
J
Koko valtavasta levylistasta omistan kokonaista kahdeksan... Muse, Biffy Clyro, 30 seconds to Mars, White Lies, Metallica, Cynic, Muse ja Katatonia... Eli vältellyt kaikki proget :)
Koko valtavasta levylistasta omistan kokonaista kahdeksan... Muse, Biffy Clyro, 30 seconds to Mars, White Lies, Metallica, Cynic, Muse ja Katatonia... Eli vältellyt kaikki proget :)
Oot missannut paljon hienoja levyjä. On elämää Tuvalun ulkopuolellakin! :wink:
Itselläni on kolmisenkymmentä tosta n. 500 levyn listasta. Ja parikymmentä olen lisäksi kuullut.
Jos olisi ilkeempi, voisi sanoa että Best Artworkin äänestystulos todistaa visuaalisen ja musiikkillisen maun menevän yhteen..
- onko siinä typografiassa todellakin kromi yhdistetty punaiseen ulkoreunaan..
Jos olisi ilkeempi, voisi sanoa että Best Artworkin äänestystulos todistaa visuaalisen ja musiikkillisen maun menevän yhteen..
- onko siinä typografiassa todellakin kromi yhdistetty punaiseen ulkoreunaan..
- onko siinä typografiassa todellakin kromi yhdistetty punaiseen ulkoreunaan..
The Whirlwindin voitto tuossa kategoriassa on tosiaan hämmentävää.
No toi on sentään selkeesti paras Transatlantic-kansi toistaiseksi...
Tarkempi tsekkaus naytti siltä, että koko 683:n joukosta ei löytynyt kuin Magma, joka löytyy multakin. Eipä tuo ilmeisesti mikään progelista yrittänytkään olla? Tai ees hyvien levyjen lista :twisted:
J
Tarkempi tsekkaus naytti siltä, että koko 683:n joukosta ei löytynyt kuin Magma, joka löytyy multakin. Eipä tuo ilmeisesti mikään progelista yrittänytkään olla? Tai ees hyvien levyjen lista :twisted:
J
J
En jymmärrä.
Ei kai tuo mitään ihmeempää ymmärrystä kaipaa. En vaan kuuntele "valtavirtamusiikkia".
J
Niin en ymmärtänyt ihan sitä että miten joku yksilö voi päättää että vain ne levyt joista hän itse sattuu pitämään ovat jotain tiettyä genreä (tässä tapauksessa progea). Esimerkiksi Transatlantic ON progea riippumatta siitä pidänkö minä tai sinä levystä.
Valtavirtamusiikkia? Sanoisin että aika pieni prosentuaalinen osa DPRP:n listasta voidaan luokitella valtavirtamusiikiksi. Mihin vedät rajan valtavirtaan kuulumiselle? Että myy yli 200 levyä? Tuhat? Kymmenen tuhatta? Listan levyistä ei ainakaan moni ole varmasti viimeksi mainittua rajapyykkiä ylittänyt. No pelkät myyntiluvut eivät tietenkään määrittele sitä onko joku levy valtavirtaa vai ei.
LOL, elitismi on levinnyt klassisesta ja jatsista progeen. Olen cool ja lakkaan diggaamasta VDGG:tä heti kun se luetaan kuuluvaksi valtavirtaan. Sitähän se itse asiassa olikin Italiassa 70-luvulla...
Valtavirtamusiikkia? Sanoisin että aika pieni prosentuaalinen osa DPRP:n listasta voidaan luokitella valtavirtamusiikiksi. Mihin vedät rajan valtavirtaan kuulumiselle? Että myy yli 200 levyä? Tuhat? Kymmenen tuhatta? Listan levyistä ei ainakaan moni ole varmasti viimeksi mainittua rajapyykkiä ylittänyt. No pelkät myyntiluvut eivät tietenkään määrittele sitä onko joku levy valtavirtaa vai ei.
Siksi tuo valtavirta olikin mun viestissä lainausmerkeissä...
Just joo, sehän on selvä, että mitä vähemmän yleisö musiikista tykkää sen parempaa se on. Parasta on siis se musiikki, josta kukaan ei pidä.
Nih!
J
EDIT: Niijjuu, eikös tolla listalla ollut Metallicaa, Megadethiä, Rammsteinia ja sen semmoista vähemmän progehtavaakin? Siitä se kommentti, ettei se progelista vissiin ole.
Hesarissa pieni juttu Sgt Pepperista ja sen vaikutuksesta progressiivisen rockin syntyyn. Jukka Petäjä mainitsee ensimmäiseksi varsinaiseksi progelevyksi Moody Bluesin Days Of Future Passedin. Itse soisin kyseisen kunnian kyllä vasta hieman myöhemmin ilmestyneelle King Crimsonin In The Court Of The Crimson Kingille. Tomorrow bändin esiin nosto vaikuttaa myös hieman oudolta. Vaikka Steve Howe sieltä Yesiin aikanaan pongahtikin niin en näkisi että bändillä oli kovin suurta vaikutusta koko genren kehittymisen kannalta.
Kyllä varmaankin suurin vaikuttaja nykyprogeiluun lienee tuo KC:n levy. Muutoin on meikäläiselle aivan samantekevää "kuka oli eka". Todennäköisesti joku levyttämätön ja täysin tuntemattomaksi jäänyt yhtye, veikkaisin.
Todennäköisesti joku levyttämätön ja täysin tuntemattomaksi jäänyt yhtye, veikkaisin.
Öh, miten levyttämätön levy voi olla ensimmäinen progelevy?
Vähän sua kuitenkin kiinnosti kun jaksoit kommentoida...
En tarkoittanutkaan levyä vaan sitä iänikuista vääntöä siitä "kuka oli eka" :) Ja ensimmäisiä levytyksiä koskevat kiistelyt sisältävät aina jotain "progen säännöt ja määritelmät" -tyyppistä vatkaamista, joka nykyään lähinnä etoo, vaikka aikanaan itsekin siihen tullut sorruttua kovastikin.
Aha.
Se taiderock vaikuttaa paljon progea väljemmältä ja sentakia paremmalta käsitteeltä.
Eräs monista näkemyksistä... TOP 10 Progressive Rock Guitar Players:
(6-10) http://www.youtube.com/watch#!v=A03P3zX_LFk&feature=related
(5-1) http://www.youtube.com/watch#!v=6f9mA_5Qwko&feature=related
Tuosta jälkimmäisen linkin sivulta löytyy myös näkemyksiä top10 bandeihin ja artisteihin, mutta niistä voisi sitten joku toinen jossain myöhemmässä vaiheessa laittaa tänne linkit väiteltäväksi.
Muokattu 02.08.2010 20:09 by Markkutapio.
Sanoitusten puolesta ykkönen on meikäläiselle vieläkin Peter Hammill/VDGG, sitten tulevat Ian Anderson, Gabriel, Kate Bush. Jon Andersonin testeistä on vaikea sanoa kun en niistä mitään ymmärrä. :D
Itselläni myös ykkönen Peter Hammill. Kakkosena Roger Waters. Jon Andersonin 70-luvun teksteistä myös diggailen VAIKKA en niistä mitään tajuakaan.
Jaa että paras sanoittaja. Taitaa se mulle olla Roger Waters. Hyviä ovat myös Peter Gabriel ja Ian Anderson. Onhan nuita nyt muitakin toki...
Magmasta tekeillä dokumenttielokuva: https://youtu.be/V80oFyeJh1g