Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Talven ja uuden lumen kauneudesta...

KimmoVesajoki kirjoitti noin 20 vuotta sitten (2 kommenttia)
Joulukuun 1.klo 17.00
Lunta sataa. Ensilumi on sitten kaunista. Luonto tulee kauniin valkoiseksi ja mieli piristyy, kun ei ole enää niin pimeää. Tein vaimolleni ja itselleni kuuman rommitotin ja istuimme ikkunan ääressä katsomassa puun oksia. Todella kaunista.

Joulukuun 2.
Heräsin ja katsoin ikkunasta ulos. Koko maiseman peitti kristallinkirkas uusi lumi. Hieno näky. Jokaisella puulla ja pensaalla oli valkoinen kaapu. Tein talven ensimmäiset lumityöt ja nautin joka kolallisesta... Kolasin sekä pihan että jalkakäytävän. Myöhemmin päivällä teknisen viraston aura aurasi tien ja työnsi lumen portin eteen. Kuljettaja hymyili minulle ja vilkutti. Minäkin vilkutin hänelle ja kolasin portin taas auki.

Joulukuun 3.
Viime yönä satoi vajaat 15 cm lunta ja pakkasta on pari astetta. Pihakoivuista katkesi muutamia oksia lumen painosta. Tein lumityot. Ja taas saatuani työt valmiiksi, tuli aura-auto. Lumi oli tällä kertaa ruskeanharmaata.

Joulukuun 4.
Sää lauhtui, lumi suli sohjoksi, joka jäätyi liukkaaksi, kun pakkanen taas laski. Kaaduin perseelleni jalkakäytävälle. 150 mk poliklinikkamaksua, mutta onneksi mitään ei ollut poikki. Sääennustus lupasi lisää lunta.

Joulukuun 5.
Yhä kylmää. Myin vaimon auton ja ostin maasturin, jotta hän pääsisi töihin. Auto liukui kuitenkin päin kaidetta ja oikea etukulma meni aika pahasti kasaan. Viime yönä satoi reilut 15 cm lunta. Molemmat autot ovat aivan suolassa ja kurassa. Tiedossa lumitöita tänään. Se #@*&$!% aura ajoi meidän ohitse kaksi kertaa.

Joulukuun 6.
10 astetta pakkasta. Lisää tuota #@¤#@* lunta. Pihalla ei ole yhtään puuta tai pensasta, joka ei olisi vahingoittunut. Sähköt oli poikki melkein koko yön. Yritin pitää talon lämpimänä kynttilöillä ja bensiinilämmittimellä, joka tosin roiskaisi hiukan yli, syttyi tuleen ja oli polttaa koko talon. Sain onneksi matolla tukahdutettua liekit, mutta sain toisen asteen palovammoja käsiini ja silmäripset ja kulmakarvat paloivat. Auto karkasi käsistä matkalla poliklinikalle ja hajosi lunastuskuntoon.

Joulukuun 7.
Tuota #@¤#@* valkoista paskaa tulee koko ajan. Kaikki #@¤#@* vaatteet pitää olla päällä, jos haluaa käydä postilaatikolla. Jos saan käsiini sen #@¤#@*pään, joka ajaa tuota aura-autoa, niin revin siltä sydämen rinnasta. Se on varmaan kulman takana kytiksessä ja odottaa, kunnes saan jalkakäytävän puhtaaksi! Sähköt yhä poissa. Vesijohto jäätyi ja näyttää siltä, ettei katto kestä lumen painoa.

Joulukuun 8.
#@¤#@*, 12 perkeleen senttiä uutta #@¤#@* lunta ja #@¤#@* räntää ja #@¤#@* jäätä, ja herra yksin tietää mitä #@¤#@* sitä taivaasta viime yönä tuli. Yritin osua aura-auton kuljettajaa jäähakulla, mutta se pääsi pakoon. Vaimo jätti minut. Auto ei lähde käyntiin. Luulen, että minusta on tulossa lumisokea. En pysty liikuttamaan varpaitani. En ole nähnyt aurinkoa viikkoihin. Ennusteissa luvataan lisää lunta. Viima tekee ilman purevaksi. #@¤#@*, muutan Espanjaan. #@¤#@*aa niin #@¤#@*sti! #@¤#@* lumi ja koko talvi.

+/- saldo : 0 |

  YrjöAlkio kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  minun mailleni ei ole satanut lunta

  tee lumienkeleitä. ja jos lunta on yli 10cm voit aloittaa pulkkailun.


  KimmoVesajoki kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ja sitten toinen vitsi ihan vertailun vuoksi. Tämä vastakohtaista tilannetta onnistuneesti kuvaava teos on aikoinaan julkaistu otsikolla "Nokialainen Texasissa"

  30 toukokuuta.
  Muutimme juuri Suomesta Texasiin. Tämä on paikka, joka on niin kuin pitää! Kauniit, aurinkoiset päivät ja leppoisat illat. Luonto on kuin Eedenin paratiisi. Mikä paikka! Katselin auringonlaskua puistossa loikoillen nurmikolla. Se oli kaunis. Vihdoinkin olen löytänyt kodin, jota rakastan.

  14 kesäkuuta.
  Todella kuumaa. Lämpötila nousi tänään yli kolmenkymmenen. Mutta ei hätää. Asuntoni on ilmastoitu, samoin autoni. On nautinnollista, kun aurinko paistaa joka päivä. Minusta on tullut todellinen auringonpalvoja.

  30 kesäkuuta.
  Maisemoin takapihani tänään lännen malliin. Paljon kaktuksia ja kiviä. Ei enää ruohonleikkuuta, kivaa!

  10 heinäkuuta.
  Lämpötila ei ole laskenut alle kolmenkymmenen koko viikkoon. Kuinka ihmiset tottuvat tällaiseen kuumuuteen? Tähän tottuminen kestää kauemmin kuin luulin.

  15 heinäkuuta.
  Nukahdin pihalleni sunnuntai-iltapäivällä. Sain kolmannen asteen palovammoja 60% ihoani. Jouduin olemaan kaksi päivää poissa töistä. Opin kuitenkin läksyni; vanhaa kunnon aurinkoa täytyy kunnioittaa tällaisessa ilmastossa.

  20 heinäkuuta.
  Unohdin kissamme autoon, kun menin käymään lounaalla. Tullessani takaisin huomasin katin turvonneen kauppakassin kokoiseksi ja räjähtäneen ympäri auton nahkaverhoilua. Lapsille kerroin kissan karanneen. Nyt auto haisee järkyttävälle. Ei enää lemmikkejä meille!

  25 heinäkuuta.
  Helvetin helle! Kotimme ilmastointilaite meni epäkuntoon. Korjausmies käväisi, kertoi joutuvansa tilaamaan joitakin osia ja laskutti tästä lystistä 200 dollaria! Naurettavaa!

  30 heinäkuuta.
  Koko perhe on nukkunut nyt kolme yötä ulkona uima-altaan vieressä. Järkyttävät maksut asunnosta, johon ei voi edes mennä sisälle kuumuuden takia. Miksi ihmeessä oikein tulin tänne?

  4 elokuuta.
  40 astetta ylittyi tänään. Vihdoinkin ilmastointilaite saatiin kuntoon. Siitäkin ylellisyydestä jouduin pulittamaan 500 dollaria ja sisälämpötila asunnossamme laski 35 asteeseen.
  Idiootti huoltomies kusi uima-altaaseen. Vihaan tätä hemmetin paikkaa.

  8 elokuuta.
  Jos joku älypää vielä kerran kysyy, "Liian kuumaa sinulle tänään?" aion takuulla viiltää hänen kurkkunsa auki! Helvetin kuumuus. Töihin mennessäni auto kiehui, vaatteeni olivat hiestä likomärät ja minä haisin kuin paahdettu Karvinen!

  10 elokuuta.
  Säätiedotus voisi yhtä hyvin olla nauhoitus. Kuumaa ja aurinkoista. On ollut liian kuuma avioelämään jo kaksi kuukautta putkeen ja säätiedotus lupailee ensi viikoksi lämpenevää. Eikö täällä hemmetin aavikolla sada koskaan? Vettä on säännöstelty koko kesä, joten hemmetin kallis kaktus kuivui ja minä paiskasin sen #@*&$!% uima-altaaseen. Edes kaktus ei voi elää tässä helteessä. Mitä #@*&$!%?

  14 elokuuta.
  Tervetuloa Helvettiin! Lämpötila nousi tänään 45 asteeseen. Chevroletini sähköinen sivulasien kontrolli sekosi, enkä saanut sivuikkunaa aukaistua, joten hakkasin lekalla tuulilasin
  säpäleiksi. Huoltomies kävi illemmalla laittamassa uuden tuulilasin paikoilleen ja sanoi, "Liian kuumaa sinulle tänään?" Vaimoni joutui maksamaa 1500 dollarin takuut saadakseen minut pois sellistä.

  30 elokuuta.
  Tämän hel*#@&n kesän huonoin päivä. En takuulla poistu tänään talosta. H#@*¤&$!% monsuunisateet lopulta saapuivat ja nyt täällä on mutaisempaa kuin helvetissä. Tulva vei Chevroletin ja nyt se kelluu uusine tuulilaseineen jossain päin Meksikonlahtea. Tämä riittää. Me muutamme takaisin Suomeen lumen ja jään keskelle